ANP despre colaps: In 2013, avem alocat 40% din bugetul pe 2012

Becali si finantarea sistemului penitenciarDa. Mai făcurăm o emisune becalăcrimoasă. Ne-ngrijorarăm de-un nume, reușirăm să mai aducem vorba de o problemă gravă dar care nu e știre: subfinanțarea sistemului penitenciar. Altfel, obsesii, stereotipuri și lipsă de informație. În perioada asta toată lumea se pricepe la penitenciare dacă-i de lăcrimat pe umărul voievodului Gigi momentan claustrat. 45 de minute despre penitenciare. Câteva minute despre ce ne doare.

39 Comments

 1. Asadar, inundatiile au ajuns si la Spitalul Rahova(cod rosu). Sultana si sultanica varsa lacrimi, dar ele uita cum trataeaza angajatii pe care ii au in subordine.Daca sultanele sunt deranjate cu ce, intervine managerul, cu tot felul de somatiuni.Aceasta este prima incercare…Se trece la pedepse.Toti trei se cred “maiores terrae” adica “mai marii pamantului” in sensul de stapani ai acestui spital.

 2. Cât de sigură eşti că lucrurile stau chiar aşa? Ar trebui să ştii că asistenta în cauză încă nu a plecat (doar lucrezi la …) şi poate că ar trebui să o întrebi ce amestec are directorul în toată povestea asta. Dar dacă ai proceda aşa, ai rămâne nu numai fără muniţie, dar şi fără spectatori. S-ar putea să te caute persoana şi să staţi de vorbă, ca fetele, despre acest subiect. Ar fi bine să vehiculezi informaţii verificate, aşa cum nu ai făcut-o până acum.

  • Aveti dreptate nu a plecat, dar va pleca, stiti destul de bine.. Ce tot loviti cu sporurile?Nu este adevarat ca jigniti, amenintati, faceti presiuni?Dumneavoastra, stiti domnule manager ce conflict a existat intre asistenta sefa de pe ati si asistenta care va pleca. ce masuri ati luat…….Ne bucuram ca in acest spatiu virtual ne putem expune nemultumirile.Chiar daca ne considerati “pitici”.apropos, la ce ati facut referire…la stat sau la sfat?

 3. Hârtia suportă multe… Cu siguranţă maxima a apărut cu mult înaintea blogului. Blogul… spaţiu virtual unde muritorii devin zei, unde piticii devin uriaşi, unde poţi împroşca deopotrivă cu ură şi voluptate, trăind plăceri orgasmice la care altfel nici n-ai îndrăzni să speri… Spaţiul unde oricine devine justiţiar, expert, evaluator în domenii în care nu are absolut nicio pregătire teoretică (pază, siguranţă, logistică, financiar, achiziţii, medical etc.). Spaţiul unde directorii sunt condamnaţi înainte de a fi judecaţi, pe probe care nu au siguranţa nici măcar a unor nisipuri mişcătoare… Spaţiul unde directorii trebuie să execute ordile subordonaţilor şi să şi le asume prin semnătură proprie… Spaţiul unde poţi încălca fără nicio reţinere legile nescrise ale moralei, camaraderiei, puşcăriei, uitând pentru o clipă sau pentru totdeauna că puşcăria nu iartă, ea dă tuturor de mâncare, dar îi ocroteşte şi creşte numai pe cei oneşti. Spaţiul unde poţi jigni, murdări, blama, folosind termeni ca: parvenit, diform, cuvinte care, probabil, te+au urmărit toată viaţa şi, probabil, nu-ţi dau pace nici acum… Spaţiul unde poţi intra în viaţa privată a celui de lângă tine, uitând tu însăţi că, dincolo de poarta puşcăriei, ai o viaţă privată şi poate nu eşti cea mai îndreptăţită să arunci cu piatra… Spaţiul unde, înainte de a pătrunde, ar fi bine să ne întrebăm ce aş fi fost eu dacă nu s-ar fi inventat puşcăria şi funcţia de director… Şi apropo… Ce fac cei de la DPCT: fi sigură că nu dorm.

   • Nu credeti c-ar fi mai bine sa aveti o discutie intre 4 ochi, inteleg ca nu va despart mai mult de 50 de metri. Parca-ar fi mai usor de lamurit chestii in felul asta.

 4. Sporuri… Aveţi idee, scumpă doamnă, cum se alcătuieşte un documentar lunar pentru aplicarea ordinului privind acordarea sporului pentru condiţii deosebit de periculase? Dar despre aplicarea art. 3, alineatul 2, paragraful d) din Norme? S-a cerut socoteală Spitalului Rahova pentru felul defectuos în care aplică sporurile. Nu era oare mai onest să sesizaţi o entitate financiară cu atribuţiuni de control şi recuperare a pagubelor materiale, comparativ pentru toate unităţile unde se acordă sporuri, măcar pentru o aplicare unitară a acestora? Nu aţi făcut-o, aţi ales altă cale, probabil mai familiară… Poate că în urma acestor discuţii va solicita cineva, interesat cu adevărat, o verificarfe comparativă, pe unităţi (nu numai în una singură), modul de aplicare a ordinului. Poate va fi cineva interesat în ce condiţii poate fi aplicat sporul pt HIV-SIDA personalului operativ şi fiţi sigură că oamenii vă vor mulţumi pentru îndreptarea erorilor comise – cel puţin la Spitalul Rahova.

  • te-ai nadusit tanti (editat admin) . . . vezi sa nu vomiti de atata epuizare ai ajuns spalatoare de cadavre!

 5. prietene, dumneata nu te poti arunca pe geam…ai gratie…..asa ca suport-o in continuare pe asistenta sefa de la spitalul rahova radita, ca doar ea stie cel mai bine ce inseamna medicina, medicamentele….cu o punga de solutie perfuzabila linisteste toti detinutii.Suntem considerati niste anelide fara valoare.

 6. Ca drept de informare obligatoriu din partea FSANP fata de membrii de sindicat,va rog sa expuneti o dare de seama a B.Ex. FSANP- si un plan de masuri pe termen mediu pe anul 2013,sau pana la ce data il aveti constituit.
  Exista un abces in buna desfasurare a acestei federatii,cotizatii neachitate de luni bune de alte sindicate.Nu putem merge la infinit cu aceste capuse,Cred ca ar trebui luate masurile ce se impun pentru a intra in normalitate.Chiar daca dor aceste randuri,,sau nu se vor a fi auzite,citite,nu imi pasa.Probabil imi veti reaminti alte articole postate de mine,in semn de nemultumire cu cele de mai sus.Sau nu puteti sa expuneti ceea ce am solicitat pentru ca sunt anonim.Chiar daca imi voi posta numele,nu inseamna ca sunt aceasi persoana.

 7. La Psp Colibasi scorpia de directoare isi urmareste doar interesele. Tine de scaun ca dracu. E ca o bestie, tipa, injura la cadre si piraste cadrele la detinuti. Are o clica de asistente care o sustin. Mai are si prin paza pazitori, mai ales pe sclavul Tanase care ii face toate poftele. E isterica, a intors spitalul pe dos. Se crede invicibila, se lauda cu pile la ANP.
  E tiranica si nu gandeste deloc cand ia decizii, de fapt nu ia decizii, deciziile le iau altii.

   • Incercati sa luati in calcul mesajul pe care vrea sa il transmita, ci nu corectitudinea scrierii! Ar fi ultimul lucru pe care ar trebui sa i-l reprosati.

    • Este plin sistemul de frustrati ca el. Este foarte usor sa critici pe cineva , dar sunt curios daca persoana care a postat acel mesaj ffff virulent s-a gandit sa se puna in locul unui factor de conducere, sa vada si el ce usor se iau deciziile care influenteaza viata a 144 de cadre. Ar trebui sa se gandeasca intai si apoi sa critice, iar daca crede ca are rezolvari mai bune sa le comunice pentru ca nu cred ca factori de conducere din unitatea din care fac si eu parte nu vor tine cont de ele.

     • De unde concluzia ca este un el ?! Cred ca este o ea :)), nu cunosc multi barbati sa foloseasca (scorpie , tipa , s.a.m.d.)

 8. Revenind la subiect…Jilava nu reprezinta cel mai urat penitenciar….Imi pare rau sa va spun,dar Jilava s-a schimbat mult…de ce nu se spune nimic despre investitiile din ultimii ani???S-au facut investitii la reteaua de canalizare, apa este permanent verificata prin probe testate la firme autorizate, au fost reabilitate circa jumatate din camerele de detentie, fiind dotate cu geamuri termopan si grupuri sanitare…Si,da,domnule Dumitrascu, Jilava a fost zugravita in culori foarte vesele…inclusiv usile camerelor…Domnule Dumitrascu, de ce nu veniti sa vedeti cum e Jilava acum?..Se fac eforturi pentru a se da in folosinta unul dintre cele mai moderne blocuri alimentare si spalatorii din tot sistemul penitenciar…Nu spun ca e pefect la Jilava….dar sunt convins ca nu este cel mai urat penitenciar din tara…La Jilava se munceste, se schimba mentalitati si se obtin venituri de catre detinuti si pentru detinuti.

  • Am vazut toate penitenciarele din Romania. Zic, deci, ca am o imagine de ansamblu si pot face o comparatie. Jilava, din pacate, ramane cel mai urat. Si, l-am vizitat in ultimii ani cu diverse ocazii.

   Stiu deci despre zidul colorat. Daca nu ma insel o lucrare inceputa si nefinalizata. Nu stiu daca as raporta mandru reusita multicolora care acopera o investitie lasata in uitare. Dar, poate ma insel.

   Sigur, putem spune ca e frumos si ca ce carpeli s-au facut cu mari eforturi fac diferenta si sunt de ajuns. Nu cred insa ca ne ajuta. N-a spus nimeni ca nu se munceste. Cred ca nu se pune problema. Dimpotriva, si inca in conditii destul de dificile.

   Suntem intr-un impas major la nivel de sistem. Asta cred ca trebuia sa comunicam pe fondul interesului pentru cetateanul Becali. Si, zic eu, ca am facut-o oridecate ori s-a putut, chiar daca formatul emisiunilor si temele abordate n-au fost tocmai prietenoase.

   • domnule Sorin, am urmarit emisiunea in care unul din co-invitati se numea miron cozma. Am apreciat interventiile dvs. in contextul in care s-a vz. clar “misiunea” moderatorului. Speranta moare ultima. Poate vom trai vremurile in care nu va mai fi nevoie de a baga in seama infractorii, ci oamenii care construiesc ceva, produc plusvaloare, etc. O zi minunata.

 9. Despre aventurile “marelui” manager s-a mai scris in nenumarate randuri ,PSBR si cateva penitenciare prin “ispravile” directorilor tin capul de afis pe acest blog de cativa ani la capitolul abuzuri, in ceea ce priveste spitalul rahova in zadar am asteptat o reactie din partea ANP ,macar a verifica cumva daca ce s-a scris este adevarat,nici o reactie nici din partea serviciului prevenirea criminalitatii nu s-a vazut desi au fost puse pe tapet toate abuzurile comise atat asupra angajatilor cat si a detinutilor, comise de catre acest “doctor” cu dosar greu profesional
  Cum spunea si radaristul acest acest sultan al spitalului asteapta sa-i fie inmanat titlul de doctor Honoris causa , macar asa poate se simte implinit profesional pentru ca cu medicina a cam dat-o in bara nereusind sa se specializeze la chilia decat in cardeala si prosteala, acestea fiind singurele valente la care exceleaza din pacate. Poate directia medicala a ANP are o evidenta cu exodul la care au fost supusi toti medicii care au ales unul dupa altul sa plece ,fiindu-le imposibila coabitarea cu acest director plin de complexe si frustrari. uitati-va cu cine mai functioneaza acest spital ,care la data cind a fost inaugurat cu mare fast ca fiind unul dintre cele mai moderne ,chiar din ministerul sanatatii ,cu specialitatea in principal de chirurgie ,a fost transformat in ceea ce poate directorul stie fiind singurul interesat de altfel de aceste manevre in interes personal. a reusit dupa cum se lauda sa salvaze spitalul de la defiintare ,infiintand doar virtual o sectie de bolnavi cronici care ii asigura garzile dese pe sectia ATI unde nici nu stie ce face si pe unde mai trece doar pentru a lua pulsul asistentelor si pentru a servi o cafeluta .
  interventiile chirurgicale s-au rarit tot mai mult fiind aproape imposibila efectuarea acestora fara medicamente ,mai nou s-a creat un traseism medical intre spitale doar pentru ai asigura dupa cum am spus garzile .
  REvin acum asupra autotarismului bolnav cu care directorul pune laolalta atat bolnavii detinuti cat si personalul. in urma cu citeva luni cineva scria mai in gluma mai in serios despre un personaj cu care l-a asemuiut pe director,in speta cu suleiman magnificul eroul serialului tv care impreuna cu asistenta sefa alias sultana HURREM isi imparte prerogativele manageriale si dincolo de patul extraconjugal. Intre timp “urzelile”din acest spital demential ca sa nu-i zic de dementa ,desi se poate crea cu usurinta o asemanare intre ceea ce se intampla la rahova si spitalul din serialul de comedie de la protv pot tine cu maxima audienta emisiunile de cancan sau cateva episoade din serial.
  Dupa cum vedeti homuncusului ii place viata, lasandu-si amprenta pe fiecare etaj al spitalului pastorind si iscand adevarate si siropoase conflicte intre saracutele asistente dornice de afirmare. Fiecare dintre cele doua asistente”sefe”doreste sa iasa cat mai mult in evidenta prin tot felul de iesiri copiindu-l intru totul pe acesta si preluindu-i prerogativele manageriale , de exemplu cea de la chirurgie dispune dupa bunul plac atunci cind “se ia in gura” cu detinutii sa le fie aplicate corectii fizice ,lucru de la care nici directorul nu se stapineste,controlindu-i la glezne si coaste sau dindu-le capete in gura celor mai prapaditi si mici de statura nu mai mult de o luna detinutului Dinisica si multi altii . dar cum “barosanul ” stie s-o cardeasca a chemat de acasa cativa slujbasi pentru a da declaratii favorabile si s-a scos , la fel cum a facut si cu cel care s-a spinzurat pe ATI in amiaza mare ,dar ce conteaza sa modifici in registrul de procese verbale si sa ascunzi neregulile .(slujbasii fiind aceiasi care sar tot timpul in ajutorul managerului si aceiasi care cotrobaie frecvent in bagajele detinutilor facand juma -juma tigarile acestora)
  Poate ANP in speta DG , Dl Bejan ar trebui sa profite si sa-l angajeze in lupta pentru salvarea sistemului de la faliment pentru ca la rahova a rezolvat cam tot ce se putea . … sporuri ,medici . . ..

  • si la spp tg.ocna este tot asa ceva doar ca in loc de sultan avem o Hurrem.poate ii cuplam si ii trimitem in directia medicala.”salamalleco”

  • pentru goniometrista ”neînchinată” zisă și radaristu, sugestivul, un supus, un alt supus, nesupusa…

   Draga mea, nu te mai chinui cu jelaniile și ponegririle pe care le aduci directorului Mircea.
   Te oftici că este apreciat ?
   Măi fată, tu ori ai făcut o pasiune pt. el…. ori suferi de paranoia…:))
   Ai grijă… ura, ipocrizia, fățărnicia și falsitatea îți dăunează grav sănătatea…
   Apropo… goniometrul tău nu a depistat și refrenul reggae (piesa trupei Vama) cântat pt. plecarea ta din unitate:
   ”Perfect (draga mea, draga mea)
   Fără tine (draga mea, draga mea)
   E mai bine (graga mea, graga mea)… ”

   • auzi bai chirilo sau chirila nu mai da cu fumigene ca dupa cum se vede purceaua este moarta in cotet si a inceput sa puta . . . . de cine este draga apreciat sau esti unul sau una dintre cei care-i asculta cardeala aberanta . . . .poate este apreciat doar pentru faptul ca te-a ars la salariu ,asta da .

  • E bine că se ocupă cineva și cu studiul unghiurilor și cu măsurarea valorii lor.Avem medici, avem detinuti, avem asistente , avem medicamente, avem goniometristă, avem supuși, avem contracte, avem de toate…și apropos…managerul te ajuta sa te vezi asa cum ești, liderul te ajuta sa te vezi intr-o lumina mult mai buna.
   ( nu inteleg totuși ,de ce trebuie să existe victime colaterale dacă singura ta problemă este cu doctorul Mircea? )

   • Ce medicamente aveti domnule manager? Pungutele de medicamente aduse de acasa de catre asistenti? Pardon…..asta-i adevarul. Se dau medicamente care se aseamana doar la culoare. Problema mea nu este doctorul mircea, problema este ca la Spitalul Rahova se fac presiuni asupra oamenilor, de catre directorul mircea……au plecat asistenti, medici dar dumneavoastra stiti de ce. Sa va dau un exemplu:asistenta care a plecat de pe ATI nu a fost pe placul sultanei si a sultanicei (a avut curaj sa va infrunte pe toti trei) sa se verifice cat a stat asistenta in concediu medical.Cred ca problema este la domnul manager, domnia sa ar trebui sa se cunoasca mai bine…sa-si caute valorile. Cu ce ajuta? Cu jigniri repetate, cu amenintari?

   • “liderul te ajuta sa te vezi intr-o lumina mult mai buna”. Nu inteleg ce incercati sa spuneti domnule manager? Liderul de sindicat pe care il agreati dumneavoastra (…)?

    • Cred ca era vorba doar de un citat , care arata diferenta dintre un lider si un manager.E vina holoparazitului ca nu s-a facut inteles…probabil n-are atata scoala precum ”altii”.Iar pentru goniometrista noastra ,si pentru radaristu’ am de recomandat o carte, se numeste ”Cele 12 coloane ale succesului” .Sunt cateva citate din care se pot invata multe.Enumar doar cateva care mi se par interesante:
     -Singura modalitate prin care poți schimba ceva in viața ta este să te schimbi tu însuti.
     -Fiecare formă de viață luptă să isi atinga potentialul maxim , inafară de oameni.Ei pot alege să fie TOTUL sau NIMIC. De ce să nu incercăm să descoperim ce lucruri putem să realizam ?Dacă vei continua să iti păstrezi stilul de viață actual , nu vei reusi să schimbi nimic !!!
     -Poţi să descoperi toate comorile lumii, dar dacă pierzi relaţiile cu cei din jur, ce rost mai are viaţa ta? De aceea, trebuie să ai grijă de relaţiile tale.
     -Trebuie să ne înconjuram de învingători , oameni de succes, care se conduc şi respectă un sistem de valori pe care vrei să ţi-l însuşeşti şi să-l perfecţionezi la rîndul tău.
     -Trebuie să observăm cu atenţie pe oamenii de succes şi să învăţăm arta succesului de la ei; trebuie să reflectăm asupra propriilor noastre experienţe şi să învăţăm ce e bine şi ce e rău.
     -Toti cei care îşi doresc să obţină succesul trebuie să înveţe arta şi ştiinţa influenţei.Daca vor reuşi acest lucru se vor bucura de succes.
     -Personalitatea pe care ţi-o modelezi îţi influenţează călătoria şi sensul vieţii.
     – Cel mai important aspect al comunicării este procesul de ascultare. Trebuie să îţi apreciezi interlocutorul atît de mult încat să îţi doreşti din toată inima să îl asculţi!
     -Să-i conduci pe alţii înseamnă să-i ajuti să adopte idei , convingeri şi acţiuni pozitive.

     • vedeti ca ati inceput sa” conlucrati” mai mult , parca va vad . . . .,doua minti luminate scremandu-va si transpirand sa scrieti citeva citate din carti cu care sa va etalati un nivel superior ,incercati sa aruncati in derizoriu nemulturile celor care au indraznit sa deranjeze ,la fel de bine ca si dumneavoastra ,toata unitatea s-a convins de maniera de lucru ,atitudinea si caracterul infect al managerului . in loc sa-l puneti intr-o lumina favorabila aici intr-un spatiu virtual unde pitici devin zmei ar fi mai bine sa-i schimbati stilul de viata ,sa-l invatati cum sa se bucure de succes , cum sa-si modeleze personalitatea (nu in functie doar de cei care-i sufla in ureche) managerul nostru niciodata nu va fi un model decit pentru o parte dintre cei care sunt impresionati decat de smecheria penala care si-a pus amprenta asupra sa , dumnealui nu a facut decat sa dezbine mana de oameni in doua tabere asmutindu-si adeptii impotriva celor care nu-l agreeaza ( se pare ca nu a retinut decat arta si stiinta influentei ) si nu-l considera un model de succes. degeaba a ajuns manager printr-un concurs la care a participat de unul singur crezind in sinea sa ca a descoperit toate comorile lumii daca injura mai rau ca un detinut fara sa tina cont mai ales ca pe linga acesta se mai afla si femei.
      Cu siguranta acesta nu are decat a reflecta asupra propriilor experiente si in ultim ceas sa invete din ce a gresit, sa inteleaga ca poate fi TOTUL sau NIMIC mai devreme sau mai tarziu,

 10. Felicitari si multumiri deopotriva, pentru prestatia domnului Dumitrascu, la RTV! Fara interventia dumnealui, am fi fost “ingropati” in acuzatii.

 11. inatamplari, intamplatoare la spitalul rahova. nicidecum….sa va spun cum doamna asistenta sefa de pe chirurgie este mai tare decat managerul spitalului…////////ea, sultana managerului care are tupeu fantastic sa jigneasca medici, sa hotarasca intinerarii, cine sa beneficieze de sporuri si cine nu, sa aduca medicamente cumparate din magazine de plante care nu au nicio legatura cu medicamentele pe care le prescriu medicii..doar ca se aseamana la culoare.cere detinutul ketonal i se da o pastiluta culoarea ketonalluui dar el nu are nicio legatura cu ketonalul.Sa va mai spun ca sultana managerului este in razbopi cu mai mica managerului :sultanica (asistenta sefa de pe ati) ca de sultanica e mai tanara si se imbraca provocator sa poata avea trecere la manager.tinuta de serviciu este formata dintr-o rochita scurta…el saracu a intrat de mult in climateriu masculin adica androsteronul nu mai exista si mai abuzeaza si el de fucntie sa mai poata atinge pe una, alta…razboi mare intre sultana si sultanica. Homunculus “managerul spitalului” asteapta sa-i fie inmanat titlul de Honoris causa; calcand pe cadavre crezand ca toti angajatii spitalului trebuie sa se inchine lui si sultanelor.in viziunea lor toti angajatii spitaluli sunt holoparaziti (adica datirita lor isi primesc toti salariul)

Comments are closed.