OMJ aruncat la tomberon de-un director filfizon

Florinel StanicaStănică de la Giurgiu nu se lasă de inepții și rămâne lipit de ele ca timbrul de scrisoarea unui militar neprihănit trimisă la ibovnica infidelă. Fără aluzie, din bătrâni se spune că atunci când ai țeasta fără de gandire si inima fără de simțire riști să te compare lumea cu o ființă vegetativă surghiunită in Țara Proștilor.

Dacă nu mai aflaserăți de coconul Stanică de la Dunăre de ceva vreme, uite că vă mai aduc în prim plan câteva flaimucisme ale împricinatului, așa-zis director de penitenciar cum se crede dumnealui.

Cunoașteți cazul Ivănuș – Stănică? Dacă nu, vi-l relatez pe scurt. Domnul Ivănuș este un coleg de-ai nosștri cu grave probleme medicale, iar neica Stănică se joacă de-a mangerul atotputernic cu viața, sănătatea bietului coleg. În urmă cu ceva timp, domnul Ivanuș a solicitat să fie schimbat din functia pe care o deține și pe care nu o mai poate indeplini în mod corespunzător din cauza problemelor medicale, într-o altă funcție în care starea sa de sănătate să îi poată permite să o îndeplineasca cu conștinciozitate și profesionalism. Orgoliosul și ingamfatul director Stănică a refuzat mutarea din motive știute doar de el. Domnul Ivănuș i-a făcut plângere penală pentru abuz în serviciu și a sesizat comisia de disciplină împotriva directorului Stănică. Ranchiunos până peste cap, Stănică a dispus ca domnul Ivănuș să desfășoare serviciul în Postul de pază nr. 1 al Penitenciarului Giurgiu, fără armă. Din cauza condițiilor de muncă nefavorabile, starea de sănătate a colegului nostru Ivănuș s-a înrăutățit, cum rezultă din actele medicale depuse la Penitenciarul Giurgiu de domnul Ivănuș. Până aici cunoașteți povestea, noutățile încep de acum încolo.

NOUTĂȚI:

Vă avertizăm că relatările v-ar putea afecta emoțional!

Chemat zilele trecute la comisia de disciplină din cadrul MJ, Stănică, s-a făcut că nu are timp de fleacurile de la MJ și și-a programat niște ședințe prin unitate. Somat să înceteze practicile astea barbare de jupân de temniță, Stănică s-a primenit în straiele de oraș, și-a luat argatul și mașina pușcăriei și a dat fuguța la capitală pentru a fi audiat de inchizitori. Acolo, pe holurile MJ a dat și de domnul Ivănuș, pe care, cu o zi înainte, l-a forțat să-și ia o zi de învoire pentru a se deplasa în fața comisiei care l-a citat, căci Stănică nu a vrut să-i deconteze misiunea la București.

În fața comisiei, coconul Stănică a solicitat ca ședința să nu fie publică, iar domnul Ivănuș a fost poftit de membrii comisiei să părăsească sala ”de judecată”. O fi corectă decizia membrilor comisiei? O fi morală? OMJ Nr. 2856/C/2004 pentru aprobarea Regulamentului privind modul de constituire, organizare si desfăsurare a activității comisiilor de disciplină din Administrația Națională a Penitenciarelor si din unitățile subordonate a fost corect aplicat?  Cert este că ”justiția secretă” naște suspiciuni, iar publicitatea ședințelor dă expresie garanției instituționale și transparenței în derularea unei judecăți echitabile în concordanță cu principiile care guvernează întreaga noastră activitate de lucrători de penitenciare.

Personal, consider că evacuarea domnului Ivănuș din sala este vădit ilegală,  ”judecarea” faptelor facându-se fără obiectivitate și imparțialitate.

Domnul ministru Cazanciuc ar trebui să știe ce se petrece în curtea domniei sale. Daca în curtea Ministerului Justiției legile sunt călcate în picioare, la ce ne putem aștepta într-un penitenciar ca Giurgiu?

Stimate domnule ministru, Robert Cazanciuc, avem rugămintea să luați act de cele sesizate mai sus și să dispuneți măsuri care să îndrepte erorile întâmplate sub cupola Ministerului Justiției. Plecând de la premisa că o justiție dreaptă conferă încredere în instituțiile statului pe care le apărăm și le slujim cu devotament, avem rugâmintea să dispuneți verificări și să propuneți măsuri corespunzătoare pentru îndreptarea deficiențelor create cu ocazia cercetării administrative din cadrul Ministerului Justiției a domnului director Florinel Cristi STĂNICĂ de la Penitenciarul Giurgiu.

Vă aducem la cunoștință că domnul Florinel Cristi STĂNICĂ practică un management de tip autoritar, ceea ce duce la tensiuni și nemulțumiri în rândul angajaților. O scurtă verificare a Corpului de Control al Ministrului Justiției la Penitenciarul Giurgiu ar demonstra deficiențele ansamblului activităților de organizare și coordonare ale domnului Florinel Cristi STĂNICĂ.

Adresa Florin SCHIOPU – președinte FSANP către domnul ministru Robert Cazanciuc:

Adresa Ministru Justitiei speta Giurgiu

42 Comments

 1. SILPO Oradea
  June 14, 2013 at 7:53

  Sedinta nu este secreta fata de parti, publicitatea si secretul in cazul unor sedinte jurisdictionale sau administrativ jurisdictionale, se refera la terti. Nu doresc sa plictisesc audienta dar se impune a se cere procesul verbal de audiere al directorului si cel de sedinta si stabiliti pasii procedurali de urmat impreuna cu un avocat sau un specialist in drept.

  Pe langa altele s-a incalcat:
  Ordinul ministrului Justiţiei nr. 2856/C/29.10.2004
  ART. 17 d) contradictorialitatea, care presupune asigurarea posibilităţii persoanelor aflate pe poziţii divergente de a se exprima cu privire la orice act sau fapt care are legătură cu abaterea disciplinară pentru care a fost sesizată comisia de disciplină;

 2. Sunt membru la un alt sindicat de la PNT Giurgiu si imi dau seama ca ceea ce face colegul nostru este in avantajul tuturor de aici. Eu si inca cativa colegi vom pleca de la sindicatul lui Oprica,adica ,,amantul” domnului DIRECTOR, Suntem lasi,stam la galerie si privim,avem un director care este zero meserie,speram Florine sa plece ,,seful”,suntem multi alaturi de tine,oricum stii asta. Capul sus si sa dea Dumnezeu sa poata domnul DIRECTOR sa aiba timp sa continue cu CALUSUL dumnealui,poate se duce la Romania danseaza,NOI il votam.

  • felicitari pentru sinceritate…”suntem lasi…”, dar asa nu rezolvi nimic, doar prin clamarea unei stari de fapt.

 3. Nu vreau sa se creada ca ii iau apararea directorului Stanica, dar cred ca dl. Ivanus blufeaza. Verificati d-le Dumitrascu la cate N compartimente a lucrat dl. Ivanus, invocand mereu motive de ordin medical. Daca nu ma insel, in referatul medical prezentat de dl. Ivanus se specifica ca sufera de ortostatism (sau cam asa ceva); din cate stiu asta inseamna ca trebuie sa evite statul in picioare o perioada indelungata, or ce vrea mai mult colegul Ivanus, decat faptul ca i s-a oferit posibilitatea sa desfasoare serviciul in PP1, cel mai usor post din unitate. Prin comentariile postate s-a specificat ostentativ ca isi desfasoara serv. fara arma in post. Pai daca tu “ameninti” ca starea ta de sanatate poate periclita misiunile incredintate e normal ca administratia sa ia masuri de evitare a unor eventuale pericole. In alta ordine de idei, daca dl. Ivanus sufera de aceasta boala din 2008, ce a pazit pana acum? . Referitor la com. de disciplina cred ca intra-adevar s-a savarsit un abuz, prin indepartarea D-lui Ivanus din sala, fiind privat de dreptul de la aparare. Ori cei din comisie au procedat intentionat, si asta este f. grav, ori sunt slab pregatiti profesional, si asta e la fel de grav. La final subscriu la cele precizate de dl. Raileanu ref. la apartenenta sindicala a d-lui Ivanus. V-ati angajat intr-o lupta care nu va priveste in mod direct (ma refer la FSANP) si n-as vrea sa fiu profet mincinos dar dl. Ivanus nu va avea niciun pic de recunostinta fata de eforturile dvs..Cu stima!

  • In legatura cu prima afirmatie a dumneavoastra nu pot decat sa va spun ca nu e treaba mea si nici n-am obiceiul sa fac procese de intentie sau analiza pe certificate medicale. Observ doar ca destui tind a gasi justificare pentru un abuz direct in evenimente si situatii care in mod evident n-au o legatura de cauzalitate. Or, nimic din toate povestile tangente nu scuza abuzul; nici din partea directorului si nici din partea unor nimeriti prin te miri ce comitii de pe la ANP sau MJ.

   Altfel, nu mi se pare deloc anormal ca un om sa poata fi realocat daca are probleme de sanatate. Mi se pare si firesc si normal si de bun simt, si nu cred ca sta in puterea nimanui sa-l condamne si sa-i transforme o problema medicala intr-o, ca sa va citez citatul inexact, “amenintare” sau sa-l interogheze indirect in legatura cu masurile luate in legatura cu aceasta problema. Este o alegere personala.

   Ca va avea sau nu recunostinta domnul in cauza sau altcineva, e prea putin important. Important e ca avem un coleg abuzat si ca este nevoie de o reactie prompta. Sigur, putem sa-i cautam hibe si sa gasim si motive pentru non-interventie. Ba ca-i prea bolnav, ba ca-i prea cu istorii, ba ca-i nemembru. Orice, doar sa nu cumva sa suparam un angajator ostil si agresiv. Nu stiu insa daca-i corect si moral.

   In fine… inchei cu un citat dintr-un deloc oarecare Martin Niemöller (1892–1984)

   “First they came for the socialists,
   and I didn’t speak out because I wasn’t a socialist.

   Then they came for the trade unionists,
   and I didn’t speak out because I wasn’t a trade unionist.

   Then they came for the Jews,
   and I didn’t speak out because I wasn’t a Jew.

   Then they came for me,
   and there was no one left to speak for me.”

   • ”Then they came for the trade unionists,
    and I didn’t speak out because I wasn’t a trade unionist.”-ei aici lucrurile ar fi trebuit sa intre intr-o viziune favorabila pentru dl. pastor; indiferenta si izolarea ucid..

   • Pe asta se și bazează unele lepre care ne conduc. Agentul Ivănuș ar fi trebuit să figureze în misiune, și să i se elibereze ordin de serviciu pentru decontarea transportului. deci ne aflăm în fața unui nou abuz al conducerii de la Giurgiu.

  • @blandul Ben : recunosc, am momente cand imi dedublez personalitatea si devin uman…:)

 4. Toata acea perioada are si ceva pozitiv,m-am calit,am devenit mai puternic. Voi continua sa ma lupt cu mentalitatea acestui domn Director,sunt sigur ca voi depasi toate piedicile si incercarile care ma asteapta din partea acestuia. Dar Domnule Director daca la final am avut dreptate si dumneata ai gresit si daca toate persoanele din spectrul politic care te lauzi ca te ajuta,te vor parasi?????? Vreau ca si dumneata si ,,protectorii” d-voastra,sa inteleaga ca am inceput aceasta actiune doar pentru ca vreau sa imi protejez sanatatea,pentru a putea sa imi cresc copilul,de care ma ocup singur si pentru a evita evenimente negative in cadrul unitatii si care pot produce doar efecte nedorite in mass media. Vreau sa inteleaga si alte persoane care vremelnic sunt intr-un post,ca nu se poate sa iti bati joc de un om si sa te comporti ca si cum ai fi primit mosteniresau cadou de la parinti,acel loc,in cazul meu Penitenciarul Giurgiu.Am incredere in sistemul caruia i-am cerut ajutorul…….SPER SA NU FIE MULT PREA TARZIU!!!!!!!!!

  • @Ivanus; imi poti spune ce v-a impiedicat sa deveniti parte componenta a organizatiei F.S.A.N.P.?intr-un comentariu anterior postat in cadrul aceluiasi articol ati tinut neaparat sa remarcati faptul ca nu faceti parte din F.S.A.N.P.! sa inteleg dintr-o traducere libera ca aceasta dezicere este similara cu faptul ca nu acceptati doctrina si ideologia F.S.A.N.P.? multumesc pentru reactie!

 5. Imi cer scuze dar nu cred ca am inteles. Agentul Ivanus este sau nu membru al unuio sindicat afiliat FSANP. Daca NU, de ce este reprezentat? Daca DA, de ce nu a fost asistat de un avocat sau reprezentat de un lider al federatiei cu solide cunostiinte juridice. Am mai spus si repet. Specialisti in federatie sunt dar trebuie apelat la ei. Cat despre publicitatea sedintelor consider ca, comisia de disciplina nu intelege semnificatia termenului. Sedinta nu este secreta fata de parti, publicitatea si secretul in cazul unor sedinte jurisdictionale sau administrativ jurisdictionale, se refera la terti. Nu doresc sa plictisesc audienta dar se impune a se cere procesul verbal de audiere al directorului si cel de sedinta si stabiliti pasii procedurali de urmat impreuna cu un avocat sau un specialist in drept.

  • N-ati inteles gresit. Aparam un coleg care ne-a cerut ajutorul indiferent de apartenenta sindicala. Asta s-a si intamplat, s-a intervenit pe plan local, au fost solicitate documentele si reactia ministrului in ceea ce priveste masura absolut abuziva a Comisiei de Disciplina din MJ.

   • cine nu face parte din organizatie , nu exista!organizatia trebuie sa fie acceptata voit, recunoscuta si respectata! orice lipsa de atasament demonstrata organizatiei , dauneaza grav sanatatii structurale ale acestei federatii!

  • Nu conteaza daca este membru al vreunui sindicat,ai cerut ajutor,FSANP te ajuta.Asa s-a intamplat in cazul meu si nu pot decat sa le multumesc,in special domnului Dumitrascu

 6. Pe scurt,in anul 2009 am fost arestat timp de 3 zile,totul s-a intamplat pt ca niste ,,gunoaie” din Parchet si Politie,au confundat dreptul meu de a-mi cere sa-mi fie restituita o suma de bani,cu o infractiune de santaj. Ulterior TOATE instantele (Tribunalul Giurgiu,CAB,ICCJ Bucuresti) M-AU ACHITAT. Am initiat,conform Codului de procedura penala,o actiune de reparatie a daunei materiale si morale,datorita acestui eveniment,actiune prin care am castigat sume de bani. In continuare Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti este aproape de finalul rechizitoriul impotriva celor care mi-au facut acest rau,urmand ca dosarul sa ajunga in instanta ,iar acele ,,gunoaie” sa plateasca.Oricine poate verifica pe portalul instantelor sus mentionate,cele afirmate de mine.NU DORESC NIMANUI SA SUFERE CAT AM SUFERIT EU.

  • Domnule Ivanus.
   Nu am inteles ironia,….”IVANUS cum imi spui TU”. Cred ca nu ati citit cu atentie. Eu nu am scris,simplu Ivanus,ci ” Dl. Ivanus”.Recititi si va veti convinge.
   Regret situatia in care sunteti,va tin pumnii si va doresc multa sanatate.

 7. De la inceput imi cer scuze daca intrebarea mea o sa deranjeze,nu este tendentioasa sau rauvoitoare.Sunt plecat din sistem de cativa ani si am auzit acest zvon. Intrebare: Dl. Ivanus este una si aceiasi persoana cu cel care a fost retinut cateva zile,fiind suspectat de comiterea unor fapte penale???
  Daca intrebarea deranjeaza rog adm. blogului sa nu o “pubice”. Multumesc.

  • Da, este aceeasi persoana arestata ilegal pentru 3 zile – o fosta iubita il reclamase pentru un pretins santaj cand i-a cerut sa returneze un imprumut de care mandra se facea ca uita – si care a primit si despagubiri de la statul roman pentru asta.

   Nu deranjeaza intebarea, deranjeaza modul -involuntar ma gndesc – tendentios in care este pusa. Cred ca nu ne cunoastem de ieri de azi, si speram sa ne fi inteles macar in termeni generali in legatura cu regulile de publicare.

   Banuiesc ca dupa 30 de ani de serviciu si o cariera de inalt nivel profesional in sistemul penitenciar ati aflat ca arestarea preventiva nu echivaleaza cu vinovatia si nici nu ar putea fi pusa in acelasi context cu abuzurile la care este supus cel in cauza.

   Ar fi ca si cum dumneavoastra v-ati cere dreptatea, fiindu-va refuzata – de exemplu – pensia, iar eu as intreba daca nu cumva sunteti aceiasi persoana acuzata de catre un nu-s cine de incompetenta. Tendentios, nu?

   Si daca-ar fi fost asa ce ar avea a face cu faptul ca sunteti supus unui abuz si ca aveti nevoie de ajutor? Zic, si eu. Daca raspunsul deranjeaza va rog sa nu “cititi”. Multumesc.

   • Nu am scris,nici macar gandit ca daca a fost retinut a fost obligatoriu vinovat.Pana la o hotarare definitiva si irevocabila, opereaza prezumtia de nevinovatie.
    Nu am negat/comentat dreptul unei persoane care este supusa unui presupus abuz (si aici opereaza prezumtia de nevinovatie) de a se plange organelor in drept.
    Eram curios sa aflu daca este una si aceiasi persoana,atata doar. In rest ii tin pumnii ca sa-si rezolve cat mai bine situatia medicala si a locului de munca.Eu stiu ce vorbesc deoarece am fost operat de aceiasi boala de trei ori.Poate a gresit in modul de “abordare” a problemei!!! Refuz sa cred ca exista un om pe pamant care sa nu tina cont de problemele de sanatate evidente ale cuiva. Dar cine stie!!! Sanatate multa ii doresc.

 8. Rog B.Ex-ul FSANP sa dea un ragaz ministrului justitiei si directorului general anp pentru a compune in luniste(poate le iasa) imnul funebru al sistemului penitenciar romanesc. 🙂

 9. Domnule presedinte FSANP-mai traiti?Ce imi pueti comunica concret nu bla-bla despre aplicarea ART. 31 alin.1 si alin.2 din Acordul Colectiv?

  • Am verificat lista membrilor de sindicat si nu am gasit nici unul cu numele Adkins, deci nu poti primi un raspuns despre aplicarea art..31 alin.2 din Acordul Colectiv.Deranjeaza mult lipsa de curaj, crezi ca daca postezi un comentariu cu numele real iti ia cineva gradele de “politist” de penitenciare ? Ce de STRUTI are sistemul penitenciar…

   • Mare dreptate Ioane! Daca postam Ioan,Gheorghe, nume generice romanesti, ma gaseai in lista membrilor de sindicat? 🙂 si da, inca o data iti dau dreptate, sunt un strut de la gat in jos. De la gat in sus este noua conducere a FSANP-ului.
    Nu articole,nu atitudine,nu strategie,da ai dreptate,” Ce de STRUTI are sistemul penitenciar” 🙂

    • Stimate domn,

     Cred ca daca va doriti ceva, o puteti cere politicos. Daca ati fost atent, in ultimul timp, au fost readuse in discutie o serie de probleme, pe care le are sistemul penitenciar in materie de drepturi ale personalului.Pe langa decizia ce uniformizeaza acordarea compensarilor pentru munca in zile de sarbatoare legala, a OMJ privind decontarea transportului, a HG 1996 ce dorim sa o modificam pentru a elimina lucrurile ce ne fac vulnerabili in acordarea asistentei medicale, modificarea OMJ 2397,2398 si a OMJ 3544, a OMJ privind echipamentul, a eforturilor depuse in a lamurii acordarea normei 12B si pentru personalul de la vizita, insotire precum si alte locuri in care colegii nostrii isi desfasoara activitatea , modificarea L 293/2004 si altele, una dintre ele este aceea despre care vorbiti si care se regaseste in L 293. Tot efortul se desfasoara cu sprijinul unor oameni din ANP care reusesc sa priceapa ca orice actiune pentru normalitate este benefica personalului. Poate reusiti totusi sa va aduceti aminte ca legea 293 se aplica din 2004. Intre timp am reusit sa rezolvam lucruri. Este adevarat ca nu acela pe care dumneavostra,de la gat in jos, il sustineti cu atitudine, cu strategie, cu articole si cu mult bun simt, il sustineti de la aparitia legii si pana acum. Promit ca voi solicita infintarea acelei structuri care sa rezolve si aceasta problema. Poate gresesc ca nu mi-am propus ca toate lucrurile pentru care depun eforturi sa vi se intample si sa va aduca o bruma de bucurie, sa le scot in evidenta sa arat ca sunt si rodul implicarii mele. Consider ca daca vi se intampla, vorbim de normalitate. Poate este gresit sau poate nu. Timpul le va rezolva pe toate.

     • Asa stimate domn! Parca incep sa cred ca FSANP exista.Bruma de bucurie o veti simti primul,este normal,victoria va apartine,noi gustam din fructul victoriei.Sunt convins ca si in perspectiva dumneavoastra,exista dorinta de a posta pe acest site,macar pentru simpla comunicare(niste articole)asa cum era odata din partea fostului presedinte.
      Am urmarit cu viu interes cele 3 interventii ale domnului Dumitrascu de pe posturile tv ma asteptam sa va vad si pe dumneavoastra cu un spech dar nu am avut aceasta bucurie,poate pe viitor,cine stie..
      La cat mai multe postari pe site.
      Cu stima,
      Adkins

 10. COLEGI , AM O INTREBARE ,DACA POATE CINEVA SA-MI SPUNA CARE ESTE TERMENUL LIMITA IN CARE POATE FI SESIZATA COMISIA DE DISCIPLINA IMPOTRIVA UNUI CADRU .?

 11. Buho,prea esti curioasa,soro!E confidential! Are omul hirtii de la doctor…sa rezolve cazul cine trebuie! Uite,eu de la stres stau prost cu l….l,e problema mea ..si atit!

 12. Scrisoare deschisa catre domnul ministru, Robert Cazanciuc
  Domnule ministru in primul rand as vrea sa ne prezentam.
  Ma numesc IVANUS FLORIAN si din anul 2000 imi desfasor activitatea in cadrul Penitenciarului Giurgiu. Va fac cunostinta cu d-nul Florinel Cristi STĂNICĂ vremelnic directorul Penitenciarului Giurgiu si cu d-na Pieleanu Nicoleta medic-sef in acelasi Penitenciar.
  Pentru o cunoastere si mai buna a domnului director si a doamnei doctor va indic ca si material informativ articolele cat si comentariile de pe site-ul Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor,cu precizarea ca NU sunt membrul al acestui sindicat si nici al altuia.
  Am rugamintea domnule ministru sa imi dati o mana de ajutor. Traiesc momente cumplite,zile in care vreau sa cred ca totul este doar un vis urat. Am ,,sansa” ca de aproximativ 2 luni de zile,cunoscand obligatiile pe care le am in cadrul unitatii,sa informez in scris pe directorul unitatii despre anumite afectiuni de care sufar si care ma impiedica sa respect obligatiile din fisa postului. Acesta punand deoparte siguranta unitatii,existand riscul ca in aceasta perioada sa apara evenimente negative deosebit de grave (evadari,conflicte intre detinuti etc) si neavand vreo doza de umanitate in suflet a continuat sa ma distribuie in acelasi loc de munca. Dupa aproximativ o luna de zile s-a luat hotararea sa imi desfasor activitatea intr-un post de paza initial fara arma,ultrerior cu arma,deasemenea expunand unitatea unor evenimente extreme. INTELEGE CINE POATE. Fiind in acel post de paza,fara arma, (data 10.06.2013)am fost transportat la serviciul urgenta de la Spitalul Giurgiu fiindu-mi foarte rau si dupa acest eveniment (data 12.06.2013) am primit o arma,probabil pentru a incerca domnul director ca afectiunile de care sufar sa se manifeste cu mai multa putere,si deasemenea am fost transportat la serviciul urgenta de la Spitalul Giurgiu.Am adus la cunostinta in continuare situatia,am depus deasemenea analize medicale care dovedesc inrautatirea starii mele de sanatate si chiar si asa se continua subminarea securitatii Penitenciarului si agravarea ireversibila a starii mele de sanatate.
  Deasemenea medicul unitatii a dat dovada de un evident dezinteres si neprofesionalism participand la aceste evenimente prin vaditul dezinteres fata de siguranta unitatii cat si fata de sanatatea mea.
  Impotriva acestuia am sesizat Comisia de disciplina din cadrul Ministerului Justitiei si Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti.In data de 11.06.2013 am fost citat la comisia din Ministerul Justitiei unde dupa ce am fost audiat,am fost scos din sala si datorita ca directorul unitatii a solicitat ca sedinta de audiere sa fie secreta,membrii comisiei dand dovada de necunoastere a intelesului temeiului legal,a considerat ca aceasta solicitare ma cuprinde si pe mine,care sunt cel care a facut sesizarea,drept pentru care nu am putut participa la audierea directorului,necunoscand care este declaratia acestuia si neavand posibilitatea sa ii pot adresa intrebari,direct sau prin intermediul comisiei. Aceasta hotarare a comisiei mi-a fost redactata si mi-a fost inmanata,deasemenea aceasta se afla la dosarul comisiei. Dosarul de la comisia din Ministerul Justitiei are numarul 49882/27.05.2013.
  Domnule Ministru,avand in vedere ca nu pot pe aceasta cale sa va sesizez si alte aspecte legate de aceste evenimente,deoarece ele sunt clasificate ca si secret de serviciu,va rog sa dipuneti de urgenta un control la Penitenciarul Giurgiu,care va demonstra gravele abateri ale domnului director Florinel Cristi STĂNICĂ de la Penitenciarul Giurgiu si care deasemenea prin rezolvarea acestei situatii,imi poate salva chiar si viata.

  • Si pana la urma de ce boli suferi colegu’ ?Spune lumii sa-si faca o idee mai cuprinzatoare asupra cazului ca poate nu esti singurul in sistem.

   • Singurul din sistem nu este, cu siguranta, dar este singurul din sistem abuzat care a avut curajul sa faca publice abuzurile directorului Stanica.
    Ar trebui sa-i urmati exemplul!

   • Suferind este directorul de la penitenciarul Giurgiu.Lumea de care zici tu,isi poate face temele sa nu ajunga in aceasi situatie ca a colegului.Scenarii se pot face pe seama colegului destule.
    Stanica este persoana care striga ca el este directorul,directorul care striga ca este director,chiar nu este.Cat despre diagnosticul colegului,nu poate fi influentat sa il spuna,este confidential precum consultul medical,fisa medicala.

  • Hotarirea comisie de disciplina va fi ,ORICARE VA FI EA , nelegala ,itrucit ,daca ai fost scos din sala ,t-i s-a incalcat dreptul la o judecata echitabila,dreptul de a adresa intrebari ,dreptul de a pune concluzii.Puteai sa-ti aduci un avocat,puteai sa depui o declaratie notariala prin care desemnezi ca reprezentant al tau ,liderul fsanp.Sedintele comisiei de disciplina nu pot fi secrete.Sunt publice .Toate, indiferent pe cine judeca.Depune o intimpinare comisiei in care sa areti toate aspectele de mai sus si cere reaudierea directorului pt.ca doresti sa-i adresezi niste intrebari .Solicita raspuns comisiei in scris.Solicita unitati tale, in scris decontarea cheltuielilor tale cu deplasarea ta la bucuresti .Daca AI ORDIN DE SERVICIU trimite-l unitati prin posta ,va primi de la registratura numar de inregistrare,daca nu ai ,trimite cererea de decontare prin posta si va primi aceasta nr.de inregistrare.Solicita raspuns in scris.In 30 zi sunt obligati sa-ti raspunda . Daca nu -ti raspund FSANP sa depun sesizare la tribunal ,in numele tau .Aceasta nu trebuie sa fie lupta ta cu acest director ci a FSANP.Daca ai fost pus sa faci servici pe o alta functie decit cea pe care esti incadrat FSANP sa sesizeze parchetul, in numele tau pt.abuz in serviciu.cere in scris fsanp sa te reprezinte liderul fsanp si depune la comisie o declatie notariala in acest sens .FSANP SUSTINE-TI ACEST COLEG .

Comments are closed.