Semne

Ieri directorul Penitenciarului Giurgiu, dl Florinel – Cristi Stanica, a facut un pas important in normalizarea unei situatii conflictuale deja cronicizate. Nu stiu cum va evolua situatia, dar semne sunt ca dialogul va fi reluat si ca poate Penitenciarul Giurgiu nu va mai fi, macar o vreme, subiect de discutie. Semne, nu garantii, pana cand nu vom iesi din logica razboiului si nu scapam de oaresce prejudecati.

Razboinicii virtuali continua vitejeste sa fie pe contra-contra, cum ar fi un fel de pro-impotent. Poate ma depaseste miza luptei asteia anonime cu cei care se lupta pentru, inclusiv arhetipalul razboinic virtual, angajatul sistemului penitenciar. M-as fi asteptat la niscai spor, curaj si tinta cu folos, de la aceiasi 2 – 3 anonimi care-si exhibitioneaza agresiv complexe si porniri fara sa miste altfel un deget pentru binele comun, asa dintr-o confuzie cu propria pohtire.

21 Comments

   • Dar luna viitoare?Multumesc (am observant, ca raspundeti fix la intrebare, fara a aface aprecieri asupra subiectului chiar daca data la care ne aflam, ar cere asta) 🙂

  • Adkinse,fa imprumut la banca si cind o sa-ti dea banii pe haine ,ii restitui.Da, sa-ti iei haine de serviciu,nu altceva!

   • @ blindul Ben: de unde ai tras concluzia asta?Citeste mai atent draga blind Ben,si vei intelege replica mea.Eu vreau salopete de calitate,nu bani de haine.Angajatorul este obligat sa-mi sigure echipament nu bani de haine.Doar ca asta este o alta cutuma dintre multele alte cutume,ale acestui sistem morbid.De 23 de ani doar asta se stie:”Cand se dau banii de haine?Pai la politie se dau si pe anul in curs pana in octombrie!” Deci blind Ben iacata ca nu doar cei din puscarii vor bani de salopete,ci si cei din politie,etc
    Este confuza rezolvarea acordarii unor drepturi in perspectiva sistemului,dar ne-am obisnuit ca de drepturi sa se ocupe doar sefii,noi doar de obligatii. 🙂 Nu suna a marlanie?

 1. Pentru domnul Dumitrascu, stiu ca veti raspunde foarte sincer: un ,,alt mare sindicalist al sistemului penitenciar St. Teo” sustine ca ministerul justitiei are ezitari in ce priveste schimbarea tiulaturii in Politie Penitenciara, dumneavoastra ce spuneti? Cu respect!

 2. foarte tare frate ! spitalul rahova merge ca pe roate ,nici o intrerupere de sarcina nu se mai poate face . . . deh , avem medici ,avem contracte . . .poate ne spune managerul de ce mai plateste un ginecolog cu contract de coloborare . . . . sic!
  Nici la asta nu o sa raspunzi domnule mircea dar NOI stim ! o contabilizam si pe asta 😉

 3. Domnule Dumitrascu,
  Poate ati inteles prea tirziu pe cine reprezentati sau poate nu sinteti suficient de motivat sa fiti in linia intii.Eu ma implic,va asigur.Ce dovezi de daruire doriti?Si domnia voastra sinteti protejat! Eu de anonimat,dvs ca nu mai lucrati in sistem si nu mai pot baietii sa va lucreze!Ati vazut ca vorbim de mult timp ,in scris!M-ati mai cenzurat ,unii s-au bucurat,dar eu tot viteaz ramin! Cu multa stima ptr dvs si multa sinceritate,un om normal!

  • Nu va transformati singur intr-o categorie. Sunteti doar o trista exceptie. Am stiut si stiu pe cine reprezint, ceea ce nu inseamna ca renunt, dupa cum vedeti. Va repet, nu v-am vazut sa faceti ceva pentru binele comun. Nici macar sa incercati si cumva sa nu reusiti.

   Da, voi cenzura, cu scuzele de rigoare, badarania si habarnismul agresiv. Libertatea de expresie inseamna responsabilitate. D-aia vitejii anonimi raman anonimi si n-au exemple si nici la argumente nu se-nghesuie.

   Exemple despre ce faceti pentru colegi puteti da singur… daca exista. Daca nu recomand o doza sanatoasa de modestie. Nu strica. E mai dificil decat abuzul de tastatura, dar e sanatos.

   Am ales singur modul in care lucrez si riscurile de rigoare, fara sa fac caz de asta. Am renuntat la concediu, asigurari sociale si de sanatate, pentru libertate de miscare si, repet, n-am facut un caz din asta. Puteti si dumneavoastra sa va asumati asta si sa renuntati la anonimat oricand.

   Totusi, nu confundati iresponsabilitatea anonimului viteaz virtual.. si atat cu riscul asumat si sacrificiul care-ti aduce libertatea. Si, de bun simt, nu-mi faceti procese de intentie, capacitate sau disponibilitate. Nu stiu cat de bine va pricepeti.

   PS. Nu tineam sa va povestesc toate astea, dar e mai bine decat sa faceti presupuneri, mai ales ca va imaginati gresit ca nu am avut exact acelasi comportament si cand lucram la Craiova.

 4. Cristian Alexandru este in alta misiune (in prezent 3 zile in Constanta). Prefera sa plece in misiune in locul tuturor compartimentelor (reeducare, formare profesionala sau diverse proiecte posdru etc) pentru a evita implicarea activa in actul managerial. In ultimele 4 luni a lucrat doar 2 zile pe saptamana. Oare neimplicarea directorului si linistea din Galati va conduce la uitarea gravelor erori de management ???

 5. D-le Presedinte Cosmin,
  Citesc si recitesc scrierile dvs cu topica intoarsa ptr a intelege corect mesajul dvs.Daca nu e cald,e mai agresiv ,daca nu e agresiv…e zeflemist,daca nu e nici zeflemist…e prea filozofic.Eu cred ca omul “gardian” are o tipologie aparte.Daca nu e razboinic virtual…tace….chiar nu stiu ce e sau daca mai vrea ceva!Sint de acord ca isi doreste multe,unele care nu i se cuvin,fara sa miste indexul sau inelarul…da’ e pretentios!Oricum, sint care tin degetele astea doua ridicate mai sus decit restul! Ma gindesc c-o fi lumea dezbinata,ca unora le place-altora nu…prea multe antagonisme la un loc.
  Oare ce se intimpla?
  Daca ne suparam asa repede si dam replici ca sagetile care plecau din arcul lui Ramboo….ma ia ceva!

  • Da. Greu de gasit justa masura. Nu Cosmin este autorul, si ca sa intelegeti… incercati sa intelegeti, nu-i musai sa dati replica.Spre deosebire de vitejii anonimi virtuali unii ne mai si implicam si trimitem “sagetile” pe fata cu preopinentul in garda sau in ofensiva si fara miza personala.

   Credeti ca avem ce alege intre “adormitul vesnic” si “razboinicul virtual”? Nu. Cei implicati, alegerea potrivita, cu adevarat implicati, sunt putini. Nu va refugiati deci in dilema aparentelor extreme. Implicati-va! Altfel, vorbim fara sa ne-auzim, ca doar anonimat-i mare pavaza.

Comments are closed.