Jurnalism?

Medicamente Miercurea CiucNu stiu cine-i personajul de la Mediafax care viseaza datorii la penitenciare pentru… mobila retro. As zice ori ca-i slab profesional ori ca n-are caracter, dar nu-l stiu. Cert e ca in toata presa apare ca sistemul penitenciar are datorii pentru c-ar fi cumparat… mobila retro, doar pentru ca asa-zisul jurnalist nu intelege cum vine cu deontologia si meseria.

O minima verificare ar fi demonstrat ca e vorba despre datorii la medicamentele pentru detinuti, obiectul de activitate al sistemului penitenciar. Simplu deci daca diletantul nostru jurnalist s-ar fi obosit sa verifice inainte de a compune titluri cretinele, care altfel au fost preluate de alti la fel de pretins jurnalisti ca si deloc distinsul nostru personaj.

Atasat, in eventualitatea ca ‘meseriasul’, citeste si se informeaza dovada ca datoria este la medicamente, nicidecum la mobila retro. Absurd si usor ilegal daca ne gandim ca autoritatile publice au interzis a achizitiona mobilier prin lege de ceva timp incoace. Nu c-ar trebui domnul cu pricina sa afle cumva pe ce lume scrie. Asa, ca sa ne informam.

N-ar strica nici parersitilor ca-s din presa sau altfel. Si, nu ca ANP ar fi grozav, dar unde greseste greseste, unde-i doar habarnism si prostie de mass media marcam momentul ca atare. Sigur, asteptam si de la junele de Mediafax tratamentul primit de la alt nestiutor mai ieri, dar ma gandesc ca totusi prostia nu poate castiga de fiecare data.

Retro BS

15 Comments

 1. Din pacate, nu este vorba despre rea vointa ,din partea jurnalistilor, ci de acea filosofie care isi pune ampreta pe mass-media-SENSATIONALUL!!!!doar el vinde,el face rating,el face banuti din care isi iau salariile jurnalistii.Sistemul penitenciar nu a incercat si nu incearca sa-si redefineasca imaginea pe piata,drept dovada colegii nostri care-si spun si purtatori de cuvinte,care sunt jenanti in exprimare,unii chiar si ca imagine.Amintiti-va de dl Ciocan Cristian de la Politie,era peste tot invitat,si la tv ,si la actiuni mondene,avea prieteni jurnalisti,si o imagine impecabila.Strategia Politiei,nu stiu,dar sigur cu iesiri sporadice,declaratii in stil lemnos,nu vom schimba nimic,absolut nimic,mai ales in mediul nostru inchis si netransparent.Apropo mass- media la propulsat pe un anume director de unitate ,DIRECTOR GENERAL,asa ca nu va luati de presa ci cautati-l pe Ciocan de la penitenciare!

 2. Stimati colegi ,de ce ne mai facem probleme de un articol ,de dezinformare din presa romaneasca;hai sa va dau un exemplu de dezinformare [s-au mai bine spus ]o informare gresita pe care a facuto presa ,si televiziunile ,de doi bani ,acum trei saptamani, cu privire la un angajat al unui penitenciar din Romania ,ca ar fi snopit in bataie un cetatean de etnie rooma,care il ameninta cu cutitul ,pe fiul agentului ,dupa care atrecut la amenintari ,si la adresa agentului ,si a sotiei acestuia.Toate acestea petrecandu-se in fata blocului ,agentului .Acest individ fiind beat ,iar cand a sosit politia ,l-a injurat si agresat si pe acestia.Iar presa noastra de toate zilele a scris ca agentul era beat ,si nu acel tigan,care la agresat pe fiul agentului ,si amenintat cu cutitul pe agent si familia acestuia.Asa ca presa nu ne vrea binele ,s-au macar sa informeze corect,nu sa minta .Eu din cate stiu ,legislatia Romaneasca obliga presa ,sa verifice din mai multe surse o stire ,inainte de a fi publicata,dar ei nu fac acest lucru ,si improasca cu noroi in toate partile.Asa ca presa romaneasca nu merita citita ,pentru-ca a avea senzational ,MINT ,MINT ,SI IAR MINT.

  • Colegule in cazul in care nu ai observat pana acum e o stire produsa de aia care indiferent cum ne vom numi in acte ei ne vor numi in continuare: paznici sau gardieni nicidecum agenti sau politisti.De ce? Pentru ca ei se cred niste mega ziaristi/jurnalisti cand de fapt multi au facut o scoala de 6 luni- cu sau fara diploma de bac – in loc sa faca o facultate de profil la care sa fi dat un examen de admitere.

 3. Dar de ce sa avem treaba cu jurnalistul?Asta e meseria lui.Bravo lui ca si-o poate duce la capat.Dar de ce incomodeaza stirea lui?De fapt cine este M.J-ul,A.N.P-ul?Sunt doua institutii calice.
  Eu, sunt lezat de aceste doua institutii nu de un articol scris la coada la ceapa.

  • institutia penitenciara is idesfasoara activitatea intre ziduri. Imaginea o poarta afara articolele de genul asta. Blogul FSANP poate nu e citit foarte mult. Mediafax-ul este. Asa ca hai sa nu ne punem singuri bete in roate. Sunt de acord sa ne spalam rufele in familie… alea murdarite tot de noi si ai nostri. Dar hai sa nu ii mai lasam si pe altii sa ni le murdareasca

 4. are Datorii nu pentru mobilier retro desi ar trebui sa facem o licitatie in sensul acesta pentru ca nu mai e mult si vom avea si mobilier cu mucegai , si app MAI LASATI PPL in pace cu datoriile voastre .ANP ARE DATORII CATRE ANGAJATI respectiv banii pentru UNIFORMA !!!!!!!!!!! pe primul plan la voi la fel si la ANP sunt ppl…. a drq in ce tara traim . pupati detinutii in fund si va doare in fund de colegi si personal .

 5. Banii de haine cand se dau? Sunt in buget, de ce DEA nu-i solicita la MJ, ce mai asteapta? Tovarasul Dima nu are curaj?

   • E adevarat ca trebuie sa ai tupeu sa te iei cu o agentie de stiri de nivelul Mediafax. Dar nimic nu te impiedica sa trimiti un punct de vedere,drept la replica, etc, asumat in care sa explici cu subiect si predicat junelui jurnalist cum ca a gresit. Asa, politicos dar ferm…. cum trebuie sa se poarte agentii pe la escorte si supraveghere.

Comments are closed.