Norma doișpe be – misiune imperativă

12BAdministrația Națională a Penitenciarelor pune piciorul în prag, uzitând de prerogativele sale de coordonare și dispune prin Adresa DSDRP nr. 42964 din 23.07.2013 directorilor de unități acordarea suplimentului de hrană prevăzut de Norma 12B.

Cerută de sindicate, analizată într-un grup de lucru la ANP, Norma 12 va trebui acordată conform deciziei Grupului de lucru de toți directorii de unități penitenciare din țară.

Avem rugămintea ca acei manageri de penitenciare care aleg să-și conducă unitățile în spirit britanic, adică pe contrasens, să se lepede de tabieturile lor de preavăzători și să aplice prevederile numitei adrese, fără a-și mai da cu părerea! Oricum, spre știința dumnealor, sistemul penitenciar românesc este diferit de sistemul penitenciar englez.

Mă rog, ca să nu ne mai tălmăcim atât, Norma 12B trebuie acordata personalului îndreptățit fără doar și poate.

Sindicatele au cerut, ANP a decis, directorii de unități trebuie sa execute.

Adresa ANP norma 12B

78 Comments

 1. parcă trebuia să se clarifice situaţia popotelor, sau trebuie să săvârşim ceva infracţiuni, ca să avem dreptul la o masă caldă, lucrăm la dracu’n praznic, şi nu avem acces la firmele de “caterincă”, taxa de livrare fiind mai mare decât masa în sine.

 2. ok, s-a cam terminat si cu OUG 77 sper ca urmeaza supus atentiei proiectul de modificare a legii 293

 3. Am si eu o nelamurire, referitor la Art.38 din L.293 (Functionarii publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare vor fi sprijiniti in construirea sau cumpararea, o singura data in timpul carierei profesionale, a unei locuinte proprietate personala, in localitatea in care isi are sediul unitatea la care sunt incadrati, din fondurile Administratiei Nationale a Penitenciarelor sau alte fonduri guvernamentale, in conditiile legii.) care e sprijinul acordat??? Adeverinta de salariu! A beneficiat cineva de acest “drept”??.Suntem multi care ne-am cumparat locuinte si avem rate,nu se poate acorda un sprijin si pentru noi?? Va multumesc!!!

    • Mai cumpara cineva casa pe numele sau sau a sotiei in sitemul penitenciar? Cine te pune sa iti cumperi casa ca doar poti sa primesti bani de chirie sa iti acoperi si cheltuielile de intretinere. Cumpara si tu pe socrii sau parinti si bagati o chirie si astfel vei beneficia de ajutorul de la stat sa iti achiti ratele la banca.

     • In 2007 cand am cumparat locuinta nu se primeau bani de chirie,dar poate pana in 2037, pana cand mai am credit, o sa se acorde si acest drept 🙂 ar fi bine si un 20% din rata, decat nimic!

    • şi dacă colegu’ nu e borfaş, nu decontează chirii fictive şi concedii la Baia Mare, să înţeleg că trebuie să emigreze?

  • nu trebuia sa va cumparati locuinta, gaseati o solutie mult mai simpla: faceati rost de un aranjament pentru decontarea chiriei, in contract treceati maximum permis de lege: 50% din salariul de baza , achitati gazdei o suma mai mica decat cea prevazuta in contract iar cu diferenta contractati o locuinta in leasing, unde sigur ca nu apareati nicaieri ca si propietar.Bineinteles ca lucrurile acestea nu se fac in sistemul penitenciar: acesta este un pamflet si trebuie tratat ca atara, altfel cum Dumnezeu se explica ca la Braila se deconteaza o chirie la nivelul de 1400 lei.Pai daca in acest oras , exista aceste tarife( in variant adevarata) , la Bucuresti cat ajunge o chirie sau la Timisoara? In conditiile in care norma de hrana este suma fixa de la directorul general pana la ultima functie de agent, in care drepturile de echipament sunt acordate in sume fixe de ce chiria se acorda procentual?

 4. si proiectul de modificare a statutului este la fel de important, domnule Dorobantu

  • „gogule” cu (un) ochi, fă te rog un exercițiu de imaginație, sau poate faci un efort să asculți melodia celor de la „Paraziții” – „Slalom printre cretini” și atunci vei realiza că în țara lui Păstorel e tare greu să-ți impui punctul de vedere când prostia, hoția, minciuna și impostura sunt ridicate la rang de virtute.
   Dacă ai ceva timp la dispoziție vizionează „Idiocracy” și, în cazul în care vezi vreo diferență între societatea descrisă acolo și realitatea de la noi, probabil vei alege să te muți pe o altă planetă. Pe Ursa Mare am auzit că sunt locuri libere, necazul e că e șef acolo un specimen de 1,60 m, frustrat și cu apucături de mare șef.

 5. cand, in sfarsit, avem proiectul de la ministerul justitiei tot amanam sa punem punct si sa-l trimitem mai departe spre avizare si aprobare tocmai noi, cand terminam de fapt cu acest proiect si sa avem in sfarsit o identitate? va salut!

 6. Ce s-a discutat in sedinta privind modificarea legii statutului?Rectificarea bugetului cand are loc,in august sau septembrie?

  • S-a amanat discutarea modificarii statutului. Rectificarea bugetara s-ar face in august, cand exista zvonuri ca ne-ar da si restul de bani de echipament.

   • E clar!Asta arata cat de important este proiectul fata de ANP,guvernanti,sindicate,etc.!Ca si cu banii de haine-bataie de joc,dusa pana la extrem!Ce s-ar intampla daca am amana si noi intrarea in serviciu???

     • Intai invata sa scrii,se vede ca ai clase mai multe decat trenul?!Daca locul meu e in intersectie,al tau unde este oare?ori sobolan de birou,ori sifon pe la escorte sau insotiri,bai nitzule!

 7. donule Dorobantu, ce s-a discutat astazi la ANP in legatura cu proiectul de modificare a statutului?

 8. oare stie cineva sa-mi spuna de ce la cei incadrati in luna decembrie 2012 nu li s-au dat bani de haine, la anumite penitenciare? de exemplu la aiud?! multumesc

 9. cum sa nu stie nici ANP-UL…DACA NICI ANP-UL NU STIE CARE ORGANIZEAZA ASTFEL DE CONCURSURI..ATUNCI CINE?

 10. Aceasta norma,nu va fi paguboasa pentru bugetul M.J vs A.N.P ? 🙂
  Poate ea fi ceruta si retroactiv? Hm,oare ce intrebare e asta? 🙂
  Se poate si un raspuns,stimate B.Ex.- FSANP ?
  Si de ce nu, felicitari celor doua sindicate si la mai multe victorii !!!

 11. “Aşa să faci, iubitul meu Prieten: cere-ţi singur dreptul asupra ta, iar timpul care pînă acum ţi-era luat sau răpit sau părăduit, adună-l şi păstrează-l. Convinge-te că aşa este, cum îţi scriu: unele frînturi de timp ne sînt luate, altele se duc, altele se pierd.
  Gîndeşte-te bine: mare parte din viaţa noastră se scurge făcînd rău; cea mai mare parte, nefăcînd nimic; toată viaţa, făcînd altceva decît ar trebui. Îmi poţi arăta pe cineva care să pună vreun preţ pe timpul său, care să-şi socotească durata zilei, care să înţeleagă că moare în fiecare zi?
  Tocmai într-asta greşim: privim moartea dinaintea noastră, numai că mare parte din ea este deja în spatele nostru. Moartea are în puterea ei viaţa care a trecut. Atunci, iubitul meu Prieten, fă întocmai ce-mi scrii că faci: cuprinde pe deplin fiecare ceas; vei fi mai puţin la cheremul viitorului dacă te vei înstăpîni pe prezent. De la o clipă la alta, viaţa se trece.
  Nimic nu ne aparţine, doar timpul este al nostru; firea ne-a dat în stăpînire acest unic bun, nestatornic şi alunecos, de care ne poate lipsi oricine voieşte. Oamenii sînt atît de nesăbuiţi încît primesc să le fie puse la plată bunuri de nimic, fără nicio valoare, şi care, oricum, pot fi înlocuite, dar nimeni nu se gîndeşte că ar trebui să fie dator pentru timpul primit, cu toate că este singurul lucru pe care nici măcar un om plin de recunoştinţă nu l-ar putea da îndărăt.
  Ramîi cu bine.”

  Seneca

 12. In opinia A.N.P acest drept se poate acorda daca sunt…….De ce nu a emis o decizie daca tot a adunat o armata de oameni in cadrul unei comisii care cred ca…….,Doar ca sa se lase loc de interpretare si de discutii in unitati.

  • Nu ar trebui sa ne intrebam daca directorii isi merita sau nu banii.ANP cu bune si cu rele(armata aceea de oameni,de care faceti vorbire) spune in adresa ca daca lucrurile se desfasoara in situatiile prezentate de adresa,personalul primeste banii.Acum daca vreti sa intocmeasca si state,nu cred ca se va putea.

 13. domnul ”sobar” ma tine 14 ore in serviciu sa faca perchezitie,Ca de, a venit odihnit din C.O. si trebuie sa dea bine in fata sefului si sa justifice indemnizatia de conducere, ca tare dulce este ciolanul.
  p.s.decizia 569 este degeaba.

  • Domnule agent, puteti spune numele “sobarului” cat si a penitenciarului in care se practica astfel de caprarii ?

  • NU STIU DE UNDE ESTI DAR DE UNDE STI CA ESTE SOBAR. AM SI EU NEVOIE DE UNUL SUNT DIN PRAHOVA

 14. BANII DE HANIE???? pentru ca vad ca nu mai raspunde nimeni la aceasta intrebare !!!!! numai in minciuni suntem tinuti la fel ca si in penitenciare , penitenciare in care deja caracatita este la un nivel prea mare spre exemplu in cadrul comisiei de disciplina sunt numai ofiteri care ei te Acuza si ei te Judeca !!!! unde mai este dreptatea ???!!!! degeaba exista DIP pentru ca sunt musamalizate o serie de probleme de ani de zile si nu sunt consemnate in rapoartele DIP-ului …oricum… nu mai e mult si bomba se va sparge in majoritatea Penitenciarelor , si usor usor vor disparea cei ”numiti” cei cu ”caratu’ de plase” etc..

 15. Norma 12B! Bine, dar banii de haine? Circula un zvon ca nu se dau! Dnule Dorobantu stiti ceva despre asta? Va multumesc!

  • Zvonistica spune ca in august. Totusi este destul de straniu sa ceri bani de la rezerva de stat pentru echipament, avand in vedere conditiile pentru care se acorda bani de la acea “pusculita”. Dar, luand in considerare ca este un drept al nostru si ca este RESTANT, ar trebui gasite solutii ca in luna august 2013 sa ni se acorde banii pentru echipament.

   • Domnule Cosmin,”…este destul de straniu sa ceri bani de la rezerva de stat pentru echipament…” Nu este vorba despre o textila,este vorba despre INCALCAREA CU BUNA STIINTA A DREPTURILOR OMULUI-ANGAJATULUI DIN SISTEM.Este vorba despre nerespectarea unor legi si a unui contract colectiv de munca,acord colectiv de munca.
    Straniu mi separe in primul rand sa ceri drepturile cuvenite,super-straniu mi se pare sa-mi primesc drepturile cuvenite la timp.Sau poate asta nu scrie in fisa postului,nu stiu la cine. 🙂
    Straniu si morbid este acest castel feudal: – A.N.P

 16. Pe cind cresterea nr de zile de co suplimentar de la 7 la 14 ptr operativ? E un drept ciuntit de pe timpul MM!

 17. Stimate domnule director general Claudiu Cătălin BEJAN, prin prezentul articol vă facem cunoscut faptul că în administrația penitenciară nu există o practică unitară referitoare la procedura decontării cheltuielilor de transport ale funcționarilor publici cu statut special în situația deplasării cu autoturismul proprietate personală, existând unități care solicită angajaților bon de carburant care să cuprindă întreaga cantitate de combustibil pentru decontare. Considerăm că aceasta practică este nelegală, deoarece există Normele metodologice privind drepturile de transport ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare care prevăd întocmai procedura decontării.

  • Nominalizati, domnule, penitenciarul! Aveti un lider de sindicat in acel penitenciar? Daca da, atunci adresati-va lui! Are datoria morala sa va indrume, sprijine.

  • depune-ti la financiar documentele ptr decont cu un bon de carburant ca referinta pret, si asteptati sa vedeti daca vi se deconteaza. Daca nu, activat sindicatul, daca nu este galben,daca nu mergi in instanta. trebuie sa rupi pisica odata.

   • Un bon cu bun simt,nu un bon de 1 l.Pana la instanta,se pot depune actele impreuna cu o cerere in dublu exemplar(cu xeroxurile de rigoare) inregistrata la secretariatul unitatii pentru un raspuns din partea directorului, sau dupa caz,a juristului. 🙂
    Si doar functie de raspunsul primit(daca va fi nefavorabil)va puteti adresa liderului de sindicat,pentru demersurile in instanta.

  • La poarta alba de exemplu, nu numai ca se cer toate bonurile de benzina, cumulind intreaga cantitate, dar mai nou se cer in special bonuri de la destinatie. Aici pseudosindicatul (galben, dupa culoare, dar rosu dupa apucaturi), nu se implica decit in a da la cap prin reprezentanti pe care-i are la comisia de disciplina, salariatilor.
   Printre altele mai se paractica si japca de a dona acestui surogat de sindicat 2% din impozitul anual pe venit. Anual te asteapta formularele tipizate, xeroxate in numar egal de exemplare cu cel al salatiatilor, indiferent daca esti membru de sindicat, ori te-ai retras din aceasta adunatura galbena, si esti chestionat de sefii obedienti care ti le inainteaza cu mult servilism fata de mocirla galbena, de ce nu vrei sa donezi, ca oricum se pierd acei bani.
   Nu vreau sa donez pentru ca acoperiti abuzuri, domnilor pseudosindicalisti de la poarta alba, pentru ca ne puneti sa facem cheta pentru registre , tonere si hartie.
   Pentru ca nu ati facut nimic pentru a recupera banii pierduti de Gherman pe care l-ati dat afara abuziv, si cistigati in justitie. Ce va impiedica sa ajutati agentul la executarea silita a sentintei, domnilor „sindicalisti„? Suparati ANP-u? Sa nu cumva sa muscati mina care v-a hranit!!!! Cine a semnat decizia de destituire de ce nu baga mana in buzunar sa plateasca?
   De ce va uitati la sentinta judecatoresca precum viteii la poarat alba si nu faceti plata omului?

   • nu sunt la prima obligaţie în instanţă neonorată, vezi cazurile Lipan şi Ionescu.
    confirm ce susţine colegul, am solicitat fişa fiscală şi au refuzat să mi-o elibereze, au zis că vor da un soi de adeverinţă, apoi au lăsat-o moartă în coteţ. sunt sigur că cei 2% au luat calea gălbenelei, aşa cum pe vremea când taica Bejan era director se vărsau cu japca la “Stânca Veacurilor”, sau pe vremea lui Dincă (primul mandat), se făceau carduri de salariu cu japca la Bancpost,apoi la Garanti,la CECBANK,LA…(deh,comisionul,săracu’). De aia i-au spart ppl-ii casa lui Dincă, în loc de a mea, ce să-mi ia, ratele? S-ar putea face ceva ca aceste măgării să înceteze, chiar dacă nu avem sindicat din cauza terorii istaurate de conducere cu sprijinul tacit al (editat admin)?

  • Problema colegu este ca desi faci naveta si ceri decont ai o problema cu bonurile de carburant sa inteleg ca ori nu folosesti masina si nu ai alimentat, ori o cumperi carburant cu bidonul de pe la hoti care nu au bonuri fiscale. La tupeul nostru putem sa cerem sa ne dea directorul general sau sindicatele bonuri de carburant sa justificam hotia. Bravos..

   • Nu cred că ai înțeles ceea ce trebuia din comentariile precedente. Nu e nevoie de bonuri pentru toată cantitatea, pentru că nu e prevăzut nicăieri. E necesar un singur bon. Nu am cerut bonuri de la nimeni și nici nu am pretenția ca DG sau „sindicatele” cum te exprimi matale să-mi dea bonurile alea fiscale, ci doar să se respecte actele normative și să nu se mai ceară în mod abuziv ceea ce legea nu prevede.

    Și nici nu ar fi cazul să se apeleze la tupeu pentru a justifica prostia și abuzurile unora.

Comments are closed.