54 Comments

 1. Foarte pertinenta chestia cu agent vs.ofiter!Daca sunt ofiteri,de ce n-ar fi si subofiteri?Sau cei care au studii superioare,SA INTRE IN CLASA OFITERILOR!Gasiti o modalitate pentru cei care au facut facultate si n-au post de ofiter,nici functie,unii nici macar sporul de studii!Ptr.”dubiosu”-cred ca esti un agitator fara IQ;nu nici locul,nici momentul pentru facut mistouri!

   • felicitari sindicatului FSANP ” Dreptatea 2010” din penit. spital Colibasi pentru victoria repurtata in justitie privind reducerea salariala cu 25% dar si executarii silite a acestei unitati.Mici da’ rai si buni! Bravo, dl. DELEANU VALENTIN!

   • pun pariu ca nu e numele tau real,lasule!am de catralioane ori mai mult decat tine,mai dn-chiar se poate circula pe tine???

  • Colegule nu fac nici un mistou pentru ca de fapt asta e realitatea: unii sufera ca nu sunt politisti.Tocmai de aceea colegii care sufera ca nu sunt politisti sau numiti politisti s-au facut membri IPA, ca sa mai scape si ei de un radar ceva.Vede majorul de la Politie IPA in geam si gata te ia drept politist.Cu ce te va incanta ca esti numit politist daca iti va fi diminuat salariul sau il vei primi cu intarziere?Toata treaba asta cu schimbarea denumirii presepune niste cheltuieli.Nu uita ca la politie au facut miting pentru ca nu primesc decont la transport ca noi, au doar o suma fixa, si ii mai amana si cu chirii si altele.Personal ma lasa rece neplata chiriei dar ma tem ca schimbarea denumirii in politie va deschide o cutie a Pandorei care greu sau deloc va mai putea fi inchisa.

  • Nu putem vorbi la ora aceasta despre subofiteri.Care ar fi temeiul legal daca nu mai suntem structura militara?
   Ori poate doriti sa ne intoarcem la ce am trait.Eu unul nu-mi doresc.

   • Daca nu putem vorbi de subofiteri atunci cautati alta denumire pentru ofiteri.De ce pentru unii e muma iar pentru altii ciuma?!Draga Florine,nu intelegi ca se doreste o reparatie morala pentru toti subofiterii care s-au trezit agenti in 2004 in timp ce ofiterilor li s-a pastrat,intr-un fel,acelasi statut de privilegiati?

  • Domnule Dumitrascu, vi se pare corect ca unii dintre candidatii pt SNPAP sa fie obligati sa isi faca fisa medicala inainte sa sustina testarea psihologica? de ce la alte penitenciare au inceput testarile si la altele nu? daca o sa fiu respins la testarea psihologica imi da cineva banii inapoi ? sau este cumva vina mea ca termenul limita este 2 august, iar pana acum nu m-a sunat nimeni sa ma trimita sa fiu examinat in contextul in care sunt inscris primul pt SNPAP TG OCNA ? halal organizare

   • Nu stiu care ordine ar fi corecta, in toate situatiile participarea la concurs va costa. Logica fireasca, in opinia mea, ar fi ca inainte de testarea psihologica sa fie fisa medicala. Da, costa, dar si participarea la testarea psihologica implica ceva costuri.

    • Sunt de acord, ca, costa ! Dar sa coste pentru toata lumea, nu doar pt unii candidati de la anumite penitenciare! Numai ca logica fireasca in ceea ce priveste ANP-ul este sa dai testarea psihologica inainte pt a face fisa medicala ulterior daca esti apt pt concurs. Insa, cum era de asteptat, acest lucru nu se respecta, ca doar ‘deh, traim in Romania, din pacate…’

  • Ha!ha! sa aj sa vedem cms.in postul de paza si sa nu aiba cine sa il schimba!Pai mai atunci aproape tot sistemul ar fi alcatuit numai din ofiteri.ESTI TAREEE.

 2. Sa apara functiile de conducere pentru agenti iar acestia sa nu poata intra in corpul ofiterilor decat pe functii de executie si cu primul grad de ofiter. Astfel se elimina discrimnarea.

  • @s: nu uita ca actualul corp al ofiterilor din acest sistem este 80% constituit din fosti agenti sau civili incadrati din sursa externa.Sunt fosti agenti promovati directori de penitenciare cu performante indiscutabile( ex. director Stanciu -Margineni), fosti civili promovati directori ( ex. dna Craciun Geanina-Tichilesti, inspector Alexandru Cristian -Galati), fosti ofiteri Map.N promovati directori adjuncti( Giurgiu, Ploiesti, Braila, etc).O intreaga pleiada de performeri/ manageri/etc.Ma intreb daca aceasta delimitare de corpuri :ofiteri vs. agent exista si in celelalte tari membre UE; Anglia,Franta, Spania, Portugalia, Italia, etc. cu consecintele salariale subsecvente!Adica un ofiter cu functie de executie ridica in prezent 4.000 lei iar un agent cu studii superioare ce desfasoara atributii derivate din functia- sef tura- incaseaza 2.200 lei.

   • Nici chiar asa, domnule Raileanu.
    Nici un ofiter cu functie de executie nu ridica 4000 lei, poate doar vreunul cu grad maxim si vechime de 25 de ani de sistem.
    (asta a fost o “erata“ ha, ha, ha)

  • ”Comisiile de disciplină constituite la nivelul unităţilor de penitenciare au competenţa de a cerceta faptele comise de funcţionarii publici cu statut special din cadrul unităţilor penitenciare, cu excepţia celor aflaţi în competenţa celorlalte comisii de disciplină.”- sa inteleg ca de la aprobarea acestui proiect seful de birou, seful de serviciu ( srp,logistica, reintegrare, etc) vor fi cercetati de o comisie de disciplina din care fac parte posibil si subordonati?

  • Exista genul acesta de abordare in Austria.Cei mai buni agenti reusesc sa promoveze pana la cel mai mare grad de ofiter inferior.Cred ca va fi greu ca sistemul politic sa accepte acest lucru,mai ales ca au o lege a salarizarii care stabileste anume indici.

 3. Multumesc, domnule Sorin Dumitrascu.
  Chiar sunteţi reprezentantul nostru şi luptaţi pentru noi.

 4. Domnule Dorobantu,as avea o propunere cu privire la schimbarea denumirii de AGENT.Daca la ofiteri denumirea este ,,OFITER de penitenciare” atunci cred ca normal era ca si la agenti aceasta denumire sa fie ,,SUBOFITER de penitenciare”.Rog colegii din tara sa isi exprime si ei parerea cu privere la aceasta propunere a mea privind schimbarea denumirii de ,,AGENT” in ,,SUBOFITER”.As mai avea o sugestie vizavi de colegii care au studii superioare,daca s-ar putea introduce si notiunea de ,,SUBOFITER de penitenciare CU STUDII SUPERIOARE”.(sunt colegi care au studii superioare in domeniul in care isi desfasoara activitatea ,nu primesc sporul de studii pentru ca este desfiintat,si introducand in proiect si o astfel de categorie de angajati in viitor vor putea primii legal acest spor prin recunoasterea studiilor).Va multumesc!

  • Cu scuze, dar pentru operativitate – n-as vrea sa scape, va rog sa transmiteti sugestia referitoare la introducerea referirii la studiile superioare pe mail.

   • Cu scuzele de rigoare, Domnule Dumitrascu va rog sa mai publicati inca o data mailul dumnevoastra pentru a va putea trimite sugestia referitoare la agentii cu studii superioare.La adresa fsanp@fsanp.ro nu am reusit s-o trimit.Nu functioneaza sau ceva nu e in regula.Va multumesc!

    • Adresa funtioneaza, doar ca nu puteti da direct click daca nu aveti un client de mail instalat si va trebui s-o scrieti manual in campul pentru destinatar.

   • DanyJ - DOMNULUI DUMITRASCU - PENTRU OPERATIVITATE IN CAZUL IN CARE NU REUSESC SA TRIMIT EMAILUL LA DREA AFISATA PE SITE says:

    As avea o sugestie care vizeaza agentii care au studii superioare cat si despre o noua titulatura.Ar fi bine daca s-ar putea introduce si notiunea de ,,SUBOFITER de penitenciare CU STUDII SUPERIOARE”.Sunt colegi care au studii superioare in domeniul in care isi desfasoara activitatea si nu primesc sporul de studii pentru ca este desfiintat(nu mai vorbim de moralitate, ca unii sa il primesca si altii nu), introducand in proiect si o astfel de categorie de angajati, in viitor vor putea primii legal acest spor prin recunoasterea studiilor, in realitate tot sistemul este cel care se foloseste de ei, iar, acestia prin recunoasterea eforturilor lor, se vor simtii cu adevarat stimulati si apreciati.Am vazut pe site multe remarci rautacioase spunand ca cine ia pus pe acestia sa faca aceste facultati,cei care au facut facultatile acestea ,majoritatea in domeniul in care isi desfasoara activitatea,stiu ca le-au facut cu aprobarea directorului institutiei in urma unui raport scris ,resursele umane solicitandu-le anual situatia scolara prin adeverinte de la facultate, pentru a raporta la A.N.P.situatia scolara a acestor agenti,deci nu era strain A.N.P-ul de faptul ca un numar de agenti se perfectioneza,aprofundeaza studiile la diverse facultati. Ar fi foarte bine ca acelora care au studii superioare absolvite in domeniul in care isi desfasoara activitatea , in momentul in care ar fi rediscutati coeficientii agentilor ( ex.2.60-2.90 ), cei cu studii superioare in domeniu,cei care indeplinesc functii de ofiteri, gen sef tura,educatori,sef sectie si nu sunt prevazute posturi de ofiteri in statele de functii, sa existe un coeficient superior intermediar intre agent si ofiter adica undeva in jurul 3.50-3.80 pe care sa fie incadrat agentul aflat in aceste situatii – tinandu-se cont ca foarte multi agenti duc greul in penitenciare, indeplinind mai multe atributii decat cele din fisa postului pe care este angajat (se stie de ce se intampla acest lucru) si neexistand nici o modalitate legala sa-i recompensezi, recunoscandu-le implicarea,disponibilitatea si seriozitatea acestora si astfel facandu-se si o diferentiere corecta intre agenti cu studii medii si cei cu studii superioare.Consider ca daca aceste doleante ar fi rezolvate ar castiga atat sistemul cat si agentii in cauza,iar gradul de responsabilitate si implicare ar fi mai mare.Va multumesc!

    • Nu veti putea sa va numiti in acest fel deoarece nu sunteti militar.Despre acordarea sporului pentru personalul cu studii superioare am vorbit in nenumarate randuri,am solicitat in nenumarate randuri,altii au vrut sa se convinga si in instanta si au pierdut cu brio,fapt ce a intarit convingerea celor carora ne adresam ca au avut dreptate cu neacordarea,mai ales ca in motivarea instantelor se retine tocmai legea salarizarii,lege care elimina acordarea sporului,introducand functii cu studii superioare.Ideea este ca cei care primesc acum acei bani,o fac existand o suma compensatorie care aduce salariul la nivelul decembrie 2009.Deci la data intrarii in vigoare a legii salarizarii nu se va mai vorbi de spor de studii superioare.

    • Eu propun ca toti angajatii sa se numeasca ofiteri,astfel:ofiteri inferiori(actualii agenti) si ofiteri superiori(actualii ofiteri).In acest fel nu s-ar mai produce discriminari intre agentii cu studii superioare(carora nu li s-a impus ca si conditie de angajare ,fiind un act absolut benevol,propriu) si agentii cu studii medii si nici intre agenti si ofiteri.E bine sau nu?

     • Domnule Presedinte Cosmin ,pentru unii conteaza eticheta,adica sa-i scrie lui pe haine “Politia penitenciara”,doar asta il individualizeaza ,ii da identititate,ca pina acum n-a avut de niciunele.Eu imi doresc o pace cu toti,dar nu reusesc s-o obtin.Nici sa nu scriu ce-mi dicteaza scoarta,iar nu pot! Asa e cite unul,ba vrea leafa mai mare ca si-a tocit coatele pe bancile lacasurilor de cultura ,si ,ca de la emotiile examenelor a ramas cu incontinenta urinara sau ca a dobindit colon iritabil si toate astea numai si numai in folosul unui tert;altul vrea o denumire mai catarii, ca asta e jalnica si ar trebui reconditionata si cite or mai fi. Eu nu vreau sa strivesc nicio corola de minuni ,daca ar fi sa-l parafrazez pe marele L Blaga!

  • la “omologi”i nostri de la interne s-a gasit o portita pentru acordarea sporului de studii superioare desi si ei se afla sub incidenta legii 330 . . . .la noi ca la nimeni

   • Nu cred. Din cate stiu e la fel ca la noi. Primesc cei care-l aveau deja inainte de schimbarea legislatiei. Daca stiti dumneavoastra astfel dati-mi va rog detalii si facem la fel.

   • La ora aceasta ne este incidenta legea 284/2010 care nu acorda sporul nimanui.Au salarii de merit,dar asta tot ca suma compensatorie si nu se regaseste ca drept.In legea salarizarii unice,pentru familia ocupationala aparare,ordine publica si siguranta nationala nu se regasesc aceste sporuri.

  • Eu propun ca toti angajatii sa se numeasca ofiteri de penitenciare si sa nu mai fie grade profesionale ptr ca oricum nu au “efect” si nu mai reprezinta nimic iar delimitarea sa fie facuta numai prin coeficient.S-ar exclude multe discriminari!Ce spuneti? Asta cu studiile superioare,nu ma incânta,pentru ca nu ajuta pe nimeni.Vezi chestiile de la bac,”admiteri”, etc! Si daca ai studii superioare iar postul nu cere,cui ii foloseste? Totul se stabileste prin fisa postului,iar excedentul de carte ajuta la promovari,deci strict persoanei cu inalte studii.Daca ai doctoratul in executional si lucrezi pe o sectie,de ce nu mergi in mediul academic sa dovedesti studentilor ca esti toba de carte si totodata sa ai parte de titluri universitare-asistent,lector,prof dr doc…etc si cite or mai fi? Dar daca ai studii iuniversitare sau post-,de ce nu dovedesti ca poti lua doctoratul,ca lumea sa inteleaga ce efort deosebit faci matale,carturarule ,ptr societate,ca te sacrifici,ca nu vrei sporul de 25% si ramii in sistem numai din generozitate? As dori sa stiu citi doctori avem in sistem,si ,ca de fapt nu stim sa-i pretuim si-i tinem cu un salariu mediu si cu grad de agent de penitenciare?As dori sa stiu cit la suta din personal mai are studii medii si daca n-ar trebui introdusa conditia la angajare de a avea cel putin masteratul?

   • Spuneti-mi ,dragi angajati cu “studii”,ca marea majoritate au elaborat cel putin o lucrare,chiar stiintifica,ca ati salvat,datorita cartii acumulate, o persoana,ca datorita unora,unitatea are independenta energetica,alimentara,propriile surse de apa, chiar termala,ca ppl-ii nu se mai agreseaza in viata vietilor lor si se iubesc ca fratii si s-au ‘indreptat” si nu mai pun piciorul in aceste lacasuri,ca au citit macar o poveste nemuritoare sau au invatat un banc in perioada cit au fost cu dvs si cu cartile dvs si ca sporul de studii ar trebui sporit cu un alt spor care sa va sporeasca viata sporita doar de studii! Hai sa fie cu spor!

    • Domnule ,,blandul Ben” se pare ca te crezi mai destept decat esti.Nu?Poate te-ai vazut cu sacii in caruta si nu te intereseaza si de cei cu care lucrezi.Fii mai rezonabil in exprimare si dovedeste ca dumneata esti mai inteligent decat cei care sustii ca nu au elaborat o lucrare.In rest……sanatate si numai bine!

     • Draga Amy,ti-am raspuns la mesajul tau ,dar nu mi-a fost publicat si nu are rost sa ma repet!

    • Sa inteleg ca toti ofiterii din sistem au realizat deja lucrurile enumerate de dumneavoastra!? Hmmm…….. ciudat! Nu mi-au cazut in cap prin biblioteci prea multe carti scrise de mintile luminate de la stelele de pe umeri.

     • @ Xantipa

      Va “felicit” ca ati intrat in multe biblioteci si ca ati inteles ceea ce ati inteles! Va recomand sa aprofundati pentru a va apropia de adevar!

     • Hai sa pornim de la logica! Ce inseamna si pentru ce se acorda un spor salarial? Pai,daca nu lucrezi in conditiile alea de ce sa-l primesti?Sporul salarial nu se confunda cu -n ajutor salarial!Stiu ca lumea are nevoie de bani,dar trebuie sa munceasca ptr a-i obtine! Altfel ne incadram la articolul anterior cu IMPOSTURA ,iar cersetoria se pedepseste!

  • Singurul act normativ care stabileste salarizarea este legea salarizarii unice.La data aceasta nici macar nu intra in discutie.Nu vreau sa va faceti sperante desarte.Vom continua sa solicitam.Poate in eventualitatea in care se discuta de modificarea acesteia.Pana atunci…

 5. Mamaaa ce mai sufera unii ca nu se recomanda la vecini sau cunostiinte ca nu sunt politisti,,,,

 6. De ce o ”prima varianta”???Asta sa ramana-sa nu mai vina anepeul cu alte denumiri surogat,gen Garda sau Corp…delict!Sa o lase asa-trebuie sa avem o identitate si un statut,nu fpss!

  • Pentru ca textul mai poate suferi modificari in urma propunerilor. Asa se intampla cu fiecare proiect. In ceea ce priveste denumirea toti cei care au un cuvant de spus sunt de acord pe cea de “politist de penitenciare”.

   • Multumesc,d-le Sorin!Sa dea Dumnezeu asa sa fie!Sa-si muste limba carcotasii care nu voiau acest lucru!

Comments are closed.