Q: 29 iunie, cu smerenie încotro?

QAm crezut că statul şi viaţa noastră nu mai sunt atât de influenţate de religie şi că ne putem lăuda cu o modernitate la care mereu aspirăm. Trebuie să recunosc că m-am înşelat. Am fost mai degrabă naiv şi am trăit cu iluzia unui stat laic. Religia e prezentă la toate nivelele în ţara asta şi ne-o demonstreză şi mesajul ANP pentru 29 iunie.

Început cu un citat din Ralph Waldo Emerson care ne spune cine este este un om adevărat, adică acela “credincios la fel de mult lui Dumnezeu cât şi individului” mesajul continuă patetic cu istorie creştină. Petru înseamnă piatră şi Pavel înseamnă mic, împreună simbolizează “modestia şi smerenia”. Împreună, Petru şi Pavel, ne învaţă că trebuie să fim “tari în credinţă şi în vieţuire creştină, smeriţi şi modeşti”. Un discurs de popă cu accent foarte clar pe smerenie.

Se pare că aşa ne vede şi aşa ne vrea ANP-ul: 12 000 de creştini smeriţi, modeşti, umili, plecaţi, supuşi, pioşi.

Nu întâmplător ziua personalului penitenciarelor a fost stabilită în 29 iunie în aceeaşi zi cu o sărbătoare religioasă. Înţeleg motivele pentru care s-a făcut acest lucru şi observ că scopul a fost atins. Nu vreau să fiu rău înţeles, nu sunt împotriva credinţei şi credincioşilor, nu vreau o polemică pe acest subiect dar religia trebuie să fie o chestiune personală.

Coincidenţa cu o sărbătoare religioasă, discursul astă de popă (care e un comunicat oficial!), plus alte multe chestiuni de care nu vreau să amintesc, nu fac decât să instituţionlizeze anumite concepte cu care nu toată lumea este de acord şi care ne afectează într-un mod extrem de subtil.

Până la urmă e şi o chestiune de respect de care din păcate acest mesaj nu ţine cont. Anp nu crede în valorile seculare pe care le dă la o parte şi pare intenţionat a nu fi foarte clară în ce sărbătorim pe 29 iunie: ziua întregului personal al penitenciarelor sau Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel?

58 Comments

 1. E clar ca mintile sofisticate si mustind de psihologie de birou au facut un talmes – balmes din mesajul de 29 iunie, negasind un citat din Petru si Pavel ( care sunt perimati – dupa cum cred unii), punand un motto al unui ateu, fiu de preot unitarian, cu inclinatii clar homosexuale si alte deviatii, intre altele dezgropand sotia la un an de la moarte pentrua o ami vedea odata. Halal om care sa fie cel ce ne citeaza ! Halal consilieri ce si-au dorit un nume ,,cool” sa dea frumos pentru domn director. A lipsit tocmai smerenia!

 2. despre faimoasa schimbare a denumirii in politie penitenciara ce se mai aude domnule Dorobantu?

 3. Pentru linistea noastra: “Întâlnire FSANP – MJ: Robert-Marius Cazanciuc – impresie pozitivă”-dar nu avem bani pentru cativa fpss-ei pentru norma 12 C.Ramaneti smeriti,impresie buna,ne-a tradus nea cazanciuc,si nu numai el.La urma urmei si smerenia e vacanta in anp.
  Ne vom linisti din mijlocul lunii octombrie,cand vom afla despre regionalizarea sistemului penitenciar de la 01.01.2014.Ceva,ceva a simtit doctore bala. 🙂
  Sa fim sanatosi !!!

  • Nu sunt eu in pozitia de a spune motivele, dar atunci cand mutarea temporara a unui fpss a fost luata ca masura necesara pentru prevenirea, limitarea ori inlaturarea unor situatii de urgenta, eu consider ca este justificata. Evident. dupa inlaturarea situatiei de urgenta se va avea in vedere trecerea fpss inapoi pe functia sa din stat.
   E de tinut minte ca scopul principal al unui penitenciar este acela de a custodia persoanele detinute si de a le reintegra social in vederea mentinerii ordinii si securitatii nationale.

  • domn’ Banel un motiv ti’l spun eu daca tzii mortis… depinde de penitenciar , sunt unele unde totul e posibil . Penitenciare unde directorul tzine mortis sa-ti arate ce putere nelimitata are , cat de neinsemnat esti tu si face ce vrea cu tine daca-i esti antipatic. Daca esti de la penitenciarul fara rata pt transportul cadrelor sa nu te mire nk :)) acolo unde sedintele sunt fara cap si coada, mai dese ca publicitatea in timpul unui film artistic , unde s-au depus cereri pt ocuparea functiilor iar peste noapte s-a intrerupt procedura :)) , pt ca asa a fost voia directorului……. imi pare rau pt tine dar in acel loc nu e nevoie de motive. Esti doar o victima a nepasarii colective .

 4. salutare, este posibilitatea ca din functia de conducator auto sa te dea pe operativ la paza fara acordul tau ? multumesc

 5. Buna ziua,

  In teritoriu se aplica dupa bunul plac OMJ 2398/2012. In situatia in care sunt mai multe cereri pentru acelasi post, se lasa in continuare la latitudinea directorilor cat si a diversilor sefuleti, avizarea de principiu sau nu a cererilor de mutare.

  Art. 6 din acest OMJ prevede ca situatie de exceptie momentul in care sunt mai multe cereri pe acelasi post, sens in care enunta o anumita procedura distincta de cea in cazul existentei unei singure cereri, mai precis prezenta unei comisii ce va acorda un punctaj.

  Desi la art. 6 este o situatie distincta ce eclude astfel art. 4 si 5 directorii de unitati, pentru a-si aduce pe anumite functii protejatii, uzeaza de prevederile acestea pentru a nu-i lasa sa participe la departajarea ce ar aduce pe post pe cel mai bine pregatit si cu vechimea mai mare in sistem, o recunoastere a meritelor acestuia.

  Si astfel, ajung tot felul de nou veniti in penitenciar sa ocupe functii caldute si apropiate de urechea directorului.

  Cand sunt aceste situatii ar trebui actionat in instanta in sensul stoparii numirii protejatului si solicitarii instantei de judecata de adoptare a unei hotarari plecand de la criteriile de departajare prevazute la art. 6

 6. Ipollit… Poate esti vreun imaculat si noi nu stim. Ceea ce stim este ca iti cam miroase gura de atata pupat in fund si nici nu cred ca trebuie sa te deplasezi prea mult ca sa faci acest lucru din moment ce te afli intr-unul din birourile alaturate directorului.
  Ar trebui, totusi sa ramaii la aceasta activitate care ti se potriveste mai bine decat cea de corector gramatical al unor postari. Daca te uti mai bine la scrisul tau se vede ca nu stapanesti inca in totalitate pluralul asa incat la scrierile tale anterioare din 02. iul 09.08 nebuni la plural se scrie du doi de i , iar in 3 iul 04.09 unguri, la plural…la fel !!!
  In ceea ce ma priveste, lucrurile scrise mai sus in legatura cu Penitenciarul Tg.Mures pot fi verificate pentru ca sunt adevarate.

  • mai freecostica ai ramas in locul lui Pruteanu ?!! retine mesajul, nu cum a scris omul….la naduf nu mai apleci ochiul peste ce ai scris . Mi se pare ca tu cautzi carcota si dai de banuit .

 7. Continuare de la Tg.Mures:
  Dupa metoda ” daca nu faci nimic nu ai cum sa gresesti”, marele manager de la Penitenciarul Tg.Mures nu se implica pentru infiintarea de puncte de lucru, iar din aceasta cauza nu sunt bani pentru reparatiile necesare pe sectie si in alte sectoare. Mizeria care domneste in camerele de detinere este crasa. Nu au fost deratizate incaperile de peste un an, iar sobolanii (care sunt cat pisicile de mari) se plimba peste tot. Au fost folositi detinuti bolnavi de scabie (raie) la prepararea si servirea hranei pentru cadre fara ca cineva sa raspunda pentru acest lucru.
  Concluzionand, acest DIRECTOR ar trebui sa isi vada de PREOTIE si de cele Sfinte pentru ca acolo isi poate manifesta mai bine STILUL PERMISIV SI TOLERANT care il caracterizeaza .
  P.S. Normal ca toate aceste episoade au legatura cu functia de DIRECTOR….Daca ipollit ii plateste carburantul pentru a se deplasa la examen, eu ii ridic moralul…. Mergem in tandem, nu?

 8. Art. 3/o.u.g. nr. 77/2013
  (1) Institutiile si autoritatile publice prevazute la art. 1 alin. (1) au obligatia sa isi modifice structurile functionale, astfel inca tnumarul total al functiilor de conducere din cadrul fiecarei autoritati sau institutii publice care are in aparatul propriu/de specialiate si personal contractual ori, dupa caz, numai personal contractual sa fie de maximum 12% din numarul total al posturilor aprobate. Pentru determinarea numarului total al functiilor de conducere prin aplicarea cotei de 12%, se procedeaza dupa cum urmeaza:
  a) in cazul in care numarul rezultat este mai mic de unu, acesta se rotunjeste la intreg;
  b) in cazul in care numarul rezultat este mai mare de unu, acesta se rotunjeste la numarul intreg imediat superior acestuia, daca fractiunea este mai mare de 0,50.
  (2) Numarul functiilor de conducere stabilit potrivit alin. (1) nu include functiile de demnitate publica alese sau numite, precum si cele asimilate acestora, functiile de primar, de viceprimar, de presedinte/vicepresedinte al consiliului judetean, functiile publice din categoria inaltilor functionari publici, functiile publice de secretar al unitatii/subdiviziunii administrativ-teritoriale, functiile de administratori publici, functiile de conducere din cabinetul demnitarului si functiile de conducere a caror ocupare se face prin detasare cu personal din cadrul institutiilor din sectorul de aparare, ordine publica si siguranta nationala, conform statelor de organizare “Anexa M”, aprobata de Consiliul Suprem de Aparare a Tarii.
  (3) Structura functionala a autoritatilor si institutiilor publice prevazute la alin. (1) trebuie sa respecte urmatoarele cerinte:
  a) pentru constituirea unui birou este necesar un numar de minimum 5 posturi de executie;
  b) pentru constituirea unui serviciu este necesar un numar de minimum 7 posturi de executie;
  c) pentru constituirea unei directii este necesar un numar de minimum 15 posturi de executie;
  d) pentru constituirea unei directii generale este necesar un numar de minimum 25 de posturi de executie.
  (4) In situatia in care, prin aplicarea prevederilor art. 1, 2 si alin. (1)-(3) din prezentul articol, se desfiinteaza o functie de conducere ocupata, se transforma postul propriu al persoanei intr-o functie de executie corespunzatoare studiilor si conditiilor de vechime ale acesteia.
  (5) In situatia in care, prin aplicarea prevederilor art. 1, 2 si alin. (1)-(3) din prezentul articol, serviciul public deconcentrat isi modifica structura stabilita prin actul normativ de infiintare, acesta isi pastreaza denumirea, iar conducatorul/adjunctul acestuia, dupa caz, titlulatura si salarizarea.
  (6) In cazul posturilor de conducere din institutiile publice locale transformate potrivit alin. (4), titularii acestora isi pastreaza pana la 31 decembrie 2013 drepturile salariale aferente functiei de conducere detinute anterior transformarii.

  • ‘ se excepteaza de la desfiintare ‘posturile vacante din structurile operative ale MAI, precum şi cele necesare încadrării în condiţiile legii a promoţiei de ofiţeri, subofiţeri, agenţi de poliţie, maiştri militari şi funcţionari publici cu statut special din anul 2013 de către MAI şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor”extras din OUG 77/2013.Dupa cum cititi, despre posturile operative vacante ale MAI se prevede clar exceptia de la radierea acestora din statele de organizare , Nu se prevede aceeasi exceptie si pentru posturile operative din sistemul penitenciar ci doar faptul ca absolventii scolarizati de ANP se repartizeaza in unitati ca si cei de la Interne.Ce au pazit cei din DCEAN , cum au comunicat ei cu cei de la MAI ,cat de pregatiti au fost in pregatirea amendamentelor la aceasta ordonanta, cine va fi tras la raspundere pentru un esec al obtinerii mai multor posturi pe segmentul operativ vom vedea in 30 de zile atunci cand ANP va trebui sa comunice guvernului ca reorganizarea a fost finalizata cu succes!Alea jacta est!

   • În vederea punerii în aplicare a mãsurilor prevãzute de OUG nr.77/2013 se
    > constituie Comisia formatã din Directorul general al ANP, Directorii
    > generali adjuncþi ai ANP, Directorii de direcþie din ANP ºi câte un
    > reprezentant al din partea celor douã organizaþii sindicale
    > reprezentative, respectiv (editat admin) ºi FSANP.
    >
    > Având în vedere termenul scurt de aplicare a prevederilor actului
    > normativ mai sus menþionat, prima întâlnire de lucru a Comisiei mai sus
    > menþionate va avea loc în data de 04.07.2013, orele 14,00.
    >
    > Termenul pentru finalizarea activitãþilor necesare pentru punerea în
    > aplicare a OUG nr.77/2013 este 22.07.2013.
    >
    > Ca urmare vã rugãm, sã desemnaþi câte un reprezentant al organizaþiei
    > dumneavoastrã pentru a participa la lucrãrile Comisiei.
    >

    • Locuri in operativ sunt dar cum sunt recrutati doar tineri de bani gata care au apucaturi de interlopi – adica sunt adusi de mama sau tata de mana la resurse umane ca sa nu vina cu mandat- ei isi vor cauta si de cele mai multe ori gasesc, locuri la birou.

     • Mai mult decât corect ceea ce spuneți. Copii de bani gata cu niscaiva (editat admin) în loc de creier.
      Permiteți-mi , vă rog, a revărsa asupra lor surplusul de musaca nedigerată.

 9. raportat la termeni de pârnaie, Petru a fost un sifon, care şi-a renegat şeful de 3 ori, până a ajuns el şef, iar chelbosul Pavel a fost un instigator care a răstălmăcit mesajul boss-ului, şi ups!, ambii au făcut pârnaie, azi ar fi clasificaţi la R.M.S. Smeriţi-vă!

  • Pfoaaai, ce noroc ca esti tu fara de pacat si un om de mare caracter! Ma inchin! Ai facut multe pentru crestinism, spre deosebire de Paul (sau Saul, ca Pavel e ceva mai rusofon, precum natia noastra mereu orientata spre rasarit).

   • De ce musai să fac eu ceva pt. o religie pseudoiudaică, străină de spiritul strămoşilor mei daci? Şi decât să falsific mesajul lui Isus, cum făcu chelbosul anteprigonitor, mai bine nimic…Sentimentul de vinovăţie (păcatul) de ţi-l-au inoculat iudeii, stăpâneşte-l sănătos! Nu te închina la idoli, că îţi dă na-na Iahve ăla al tău, e cam ciufut tipu’, scrie în vechiul testament, ştii, acolo pe unde îi instigă pe evrei la genocid împotriva unor vecini paşnici. Pax vobiscum!

  • Tot raportat la treburi nasoale de pârnaie:

   Un voinic cu ceafa lată,
   Prin Tighina se arată…
   Dar uită să-și țină-n toc,
   Pistoletul marca Glock.

   Dară un hoț ordinar,
   Mi-l ciordi pre pistolar…
   Și-i mai luă, cum știți și voi,
   Gentuța cu €-uroi.

   Orice asemănare cu alte podoabe de penitenciar (în care anepeul investește încredere împuternicindu-i „fără număr”) este întâmplătoare, neavând nicio legătură logică cu furatul miresei cu grupa de intervenție, sau cu abuzarea permanentă a personalului (din impulsul visceral conform căruia orice nu respectă partitura, e liber să cânte la altă masă).

 10. Nu fiti hatri,este un sfat directorial,o povata parinteasca,si daca sunteti cuminti,va mai trimet una de 25 decembrie si Anul Nou ! Ce naiba ? 🙂
  Pana atunci ramaneti tari si smeriti! 🙂

  • Iote că n-am răbdare să mai aștept. Am pus Jihad asupra prostiei, și nu mă obligă nimeni să fiu recunoscător ipocriziei. Ipocrizia e pavată întotdeauna cu declarații de bune intenții.

   Asa că, fac ceva pe ea. Să te folosești de simbolistica creștină ca să ce? Să lași impresia că-ți pasă de personal? Haida de! Sictir!

 11. La Penitenciarul Tg.Mures D-l PREOT (deoarece DIRECTORUL a facut facultatea de teologie ca sa para USA DE BISERICA pentru cei care nu il cunosc) are o mare slabiciune pentru ppl … Cred ca nu exista Penitenciar in Romania care sa aiba atatea dosare disciplinare ale ppl clasate, iar abaterile foarte grave sunt sanctionate cu “Avertisment”.
  La noi nu se doreste sa fie depistati cei care introduc telefoane mobile pe sectie, iar de multe ori sunt trecute cu vederea abateri grave ale unor colegi de serviciu.
  Tinand cont de cele de mai sus si alte multe probleme grave care persista in unitate, imi pun o intrebare retorica: Oare DIRECTORUL are un proiect viabil de management pentru examen sau este PLAGIAT??? . ANP-ul ne va oferi rapunsul la aceasta intrebare..!
  Voi reveni cu alte precizari si maine.

  • Tu de unde ai aparut ca doar e director de 4 ani?Ai zburat de la caldurica? sau cu ce te-a suparat asa tare directorul….mai sa fie si ai aparut tocmai acum inainte de concurs ……II fi vre-o divinitate si noi nu te vedem…dar cred ca nu te vedem din cauza mizeriei ce te acopera.

   • D-le director, lasati nebuni sa vorbeasca, d-voastra aveti altceva de facut si sper din tot sufletul, ca macar acum, sa fi invatat lectia sa vedeti oameni, asa cum sunt nu cum vor sa para nu de alta dar ati apropiat prea multi nevrednici pe langa d-voastra care acum au disparut.SUCCES LA CONCURS!!!!!

   • esti fanul domnului (actual imputernicit,interlop si preot) de la Tg-Mures?? banuiesc, ca ii si platesti carburantul pana la Bucuresti doar ca sa mearga la examen sa mai ai si tu parte de umpic de caldurica .RUSINE !!!!!

    • Nu, am sa il platesc eu, sa fiu sigur ca ajunge si ma gandesc ca poate reuseste..si.ma gandesc in urma cu ceva ani cand acualul contracandidat il suna pe actulul dir sef la resurse umane pe atunci si se tanguie din Bucuresti ca nu a facut decat 4 la exam si sa il ajute cumva si cum seful suna si rezolva si cum trecu timpul si crescu si crescu intr-un an cati alti in sapte si uite ca acum merg impreuna la examen……ca dealtfel multi dintr oamenii ajutati de preot,,director cum vreti sa ii spuneti cu locuri calde cu salari de merit s.a.m.d. acum in ultimul timp si-au arata adev fata. ASTA RUSINEEE!!!

   • Probabil tu si domnul (actual imputernicit,interlop si preot) de la Tg-Mures va doriti enorm ca el sa ea examenul ca sa mai ”ciorditi” cate umpic de ici de colo si in speranta ca nu se va descoperii ”rahatul” pe care il ”palmati” de 4 ani de zile zi de zi prin marlaniile care le faceti in acest penitenciar . Probabil ca domnul (actual imputernicit,interlop si preot) de la Tg-Mures nu mai avea ”timp de invatat” si apeleaza la ”clanuri preotesti locale ”,”partide politice care nu mai sunt la putere” pentru a lua examenul .Rusine !!!!

    • Daaa, asa este ai mare dreptate!Cum naiba de ai ghicit?Abia astept sa ia ex sa mai ciordesc cate un hot,eventual o incuietoare de la usa cam de detinere sau un purec sau un paduche de la hot ca doar 13 ore am vreme sa gasesc ceva iar dupa ce trec de P.C. fam mea va avea de toate ce bazat voi fi si mandru ca doar sunt in cardasie cu seful.cel mare..DAR TU …promite ca inainte sa mai postezi ceva, vei invata sa scrii corect.Uite te ajut eu la inceput corect este: SA IA exam ,nu cum ai scris tu : SA EA exam si cum tu esti mai elementar decat elementarul voi incerca sa te inteleg si sa te corectez..O zi buna.

  • Este strict problema fiecaruia ce unit de inv doreste sa urmeze iar acesta nu este un subiect care sa il dezv pers d-voastra,iar referitor la ppl. suntem un penit de tinjeri si minori unde spre cultura ta generala reg de aplicarea sanctiunilor sunt putin diferite.Aduci referire la tel mobile…care telefoane….in ultima perioada nu s-au mai descoperit pentru simplul motiv ca nu mai prea are cine sa le foloseasca, bineinteles ca exceptii sunt si vor exista intotdeauna dar pt asta nu este vinovata doar o sing pers cat si noi ceilalti care nu luam atitudine, si nu imi amintesc sa fi fost nomonalizata nici o pers in acest sens.Da, are o mare vina actualul dir ,aceea ca in urma cu 4 ani a imputernicit ca si dir adj la paza pe cine nu trebuia un om pe care fc respectiva il depasea total si acest lucru sa vazut cu ocazia controlului de fond dar odata cu schimbarea lui si numirea altei pers pe aceea fc parca lucrurule incep sa intre in normal TOATA STIMA pt dir adj de la paza di TG-MURES.Nu tin apararea nimanui dar nici nu sunt de acord cu modul josnic in care este atacat actualul dir.

 12. Ceea ce nu inteleg este cu ce va deranjeaza. Sunt atatia oameni credinciosi. Respect inseamna sa respecti opinia celorlalti, chiar daca sunt minoritari. Nu aveti cu ce sa va bateti capul sau trebuie sa ne tineti predici despre credinta?
  Nu inteleg cu ce te deranjeaza, domnule Q ? E ceva de genul…tara arde, iar pe Q il arde gandul acesta la stomac. Esti laic, fii laic si basta. Ti-a dat cineva in cap? Nu. Atunci e neaparat necesar sa dai tu cuiva.

  • Cred ca trebuie apreciata ,in primul rind,varietatea subiectelor,a temelor de abordare.Si nu e un lucru usor sa scrii si sa aduci in dezbatere o cazuistica diversa.In al doilea rind, avem opinii,unele contradictorii,lucru normal.In al treilea rind,putem discuta orice alt subiect,nimeni nu e absurd sau nepermisiv. In al patruluea si nu in ultimul rind,putem vorbi milioane de ani despre respect,educatie,instruire,arta ,religie si democratie!
   Inca n-am epuizat subiectul dar ii astept pe d-nii Ioan si Gica sa scrie!

  • Ce deranjeaza este faptul ca cei care ne poarta interesele (doar atunci cand le convine) o dau cotita…Brusc 29 iunie nu mai e ziua lucratorilor din penitenciare, ci sf. Petru si Pavel. Asa ca …in loc sa vina cu un discurs in intampinarea lucratorilor de penitenciare (cu nevoile lor, cu problemele lor, cu incurajarea, stimularea – chiar si materiala) vine cu discurs de popa…Asadar, in logica asta sa ne asteptam ca ptr totii sfintii din calendar sa primim cate un mesaj

   • Nu trebuie sa fim deranjati de discurs,ci,oripilati! Cind nu ai nimic sa transmiti,cind stii sigur ca lumea e satula de tine,vrei sa arati ca inca detii puterea,ca e posibil sa fii primul si D-zeu al doilea sau macar pe acelasi loc cu Creatorul si atunci manipulezi! Cum? Cu un discurs vid,in care plutesti prin Cosmos si arati ca esti interesat de legatura cu vietile paralele,care ne pot ajuta si tu,receptorule, nu esti pe faza!

  • Ceea ce nu înțelege anepeul este că mesajele cretinoide de genul celor transmise de așa-zisa sărbătoare a fpss, ar fi trebuit să le păstreze pentru sine.

   Q nu dă nimănui în cap, ci doar genei RGS14 – gena prostiei – http://goo.gl/56Pvw, care zburdă zglobie prin creierii anepeului.

   Nu știu cât de smeriți sunt cei care toacă bugetul pe chirii și pe deplasări în străinătate pentru a demonstra, nimic mai mult, că sunt nu numai inutili, ci și dăunători prin ceea ce fac, sistemului.

   Căderea într-n fals laicism este o găselniță postdecembristă, pe care comunistoizii cei mai venali o afișau pe sticlă, la modul cel mai ostentativ cu putință, pentru că „dădea bine” la prostime.

   Odată unul ne spunea să strângem cureaua. Ăștia de-acum ne bagă mâna-n salarii și ne sfătuiesc să fim smeriți, modeşti, umili, plecaţi, supuşi, pioşi.

   Să vă ia dracu pe toți, pe toți ăștia care nu pierdeți nicio ocazie pentru a ne batjocori și a ne arăta cât de ipocriți sunteți!

 13. La Bistrita sa dat alarma,ca de’ ,doar no hori popa la luna ca lupu’.Daca sint de alta religie sau oi fi pagin ,de ce ma obliga directorul sa particip la cintarile nu-stiu carui popa?De unde pina unde?Nu am nevoie de stihuiriile popii.Mostenire de la Nica fara frica,cu diferenta ca atunci mai mergeam pe la caserie dupa premiu(daca scapai teafar in urma vinatorilor organizate la comanda lui si a acolitilor mariei sale).Du-te stimabile si te roaga-n pace la toate bisericile care-ti ies in cale,da’ mie da-mi pace cu astea.

  • citatul folosit in deschiderea mesajului de 29 iunie ma asteptam sa fie din memoriile lui Petre Tutea , dar daca varful de lance al A.N.P. este de sorginte reintegratorie moral-ortodoxa mesajul s-a concentrat strict pe religie.Pe cand o ora de religie la formarea profesionala?

   • ”apreciem ca exemplul crestinesc poate fundamenta atitudinea cea mai potrivita a A.N.P. intr-o perioada dificila din punct de vedere economic.” dixit directorul general.
    Deci mesajul este foarte clar si pe buna dreptate il recunoaste Q; smerenie, umilinta, supusenie si piosenie.; indiscutabil aceste criterii se vor reflecta in evaluarea profesionala a anului 2013.Si unii dintre dvs. vroiati sa deveniti politisti de penitenciar! :)mai degraba calugari de penitenciar!

    • ”În 1838 a fost invitat la Harvard Divinity School pentru a ține un discurs absolvenților, care a rămas în istorie drept „Divinity School Address”. Remărcile sale au reușit să-i înfurie pe reprezentanții instituției de învățământ, ca și pe comunitatea protestantă, deoarece a negat divinitatea lui Iisus Hristos, considerându-l doar un om deosebit. La acea vreme, astfel de afirmații erau aproape inimaginabile. Din cauza lor, a fost acuzat de ateism și de otrăvire a minții tinerilor. În ciuda mugetului stârnit de critici, Emerson nu a declarat nimic în favoarea sa, lăsându-i pe alții să îl apere. A fost nevoie să treacă treizeci de ani până ca Emerson să fie invitat din nou pentru a vorbi la Harvard, iar către mijlocul anilor ’80 din secolul al XIX-lea, ideile sale deveniseră deja doctrină unitariană.”
     deci dl. director general doreste sa devenim unitarieni si sa-l negam pe Isus Hristos?poate un citat din parintele ARSENIE BOCA, ar fi mai intelept , dar de unde nu e’ nici Dumnezeu nu cere!

  • Nu cred o iota din falsa smerenie a celor din conducere , 29 iunie este un motiv de chercheleala pentru ei si invitatii lor . La Colibasi marele director Conan a facut presiuni asupra angajatilor sa fie prezenti la carciuma , unii dintre cei care au ezitat au fost chemati la domnia sa unde li s-a explicat cat de puternic este el cu securea si scutul in mana , mai ceva ca Mihai Viteazul , ca nimeni nu are ce’i face pentru ca detine postul prin concurs , cum o sa ne pasca potop de alarme si sedinte fara noima , pentru ca el face ce vrea . Nu conteaza ca nu ai cu cine lasa copilul , te prezinti cu el la carciuma . .Aceeasi tehnica a fost abordata si de stimabila doamna directoare de la Spital Colibasi care i-a chemat pe cei slabi cu duhul pentru ai indemna cu blandete spre sfantul locas de cult unde are loc slujba (carciuma din piata). si uite asa supusii mai mult sau mai putin miscati de sfintii “apostoli ‘ s-au prezentat la carciuma , unii pret de cateva minute , doar cat sa-si aduca aportul financiar la intarirea smereniei.

   • Ieri la spital Colibasi doamna Mirela ne-a invitat si la pomana , tot in cinstea apostolilor . Pentru cei care au fost in graba si nu s-au putut ospata la bodega , ne-a chemat la o sarmaluta in sala de consiliu. Care este originea sarmalutelorsi unde au fost gatite ne poate spune domnia sa. Sper ca nu a folosit p.p.lei de la popota in scopuri personale , daca afla domnul Stefan e nasol . Sau poate au fost “preparate legal” si sunt eu rautacioasa . Sunt putin inspaimantata pentru ca stiu ce ancheta s-a declansat pentru lipsa unui butuc de la o usa de acces ce nu mai functiona de multa vreme , acum sa dau declaratii si pentru o sarma despre care nu cunosc detalii …… Despre asta vorbim , daca nu stiti despre ce vorbim doamna .

Comments are closed.