Rectificare de buget: 100 milioane pentru ANP

Buget100 milioane lei pentru funcţionarea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor

Prima rectificare bugetară din acest an se bazează pe un PIB mai mare cu 2,6 miliarde lei, iar deficitul bugetului consolidat va creşte de la 13,4 miliarde lei la 14,7 miliarde lei, prin folosirea banilor rezervaţi PNDI către alte proiecte, iar plafonul de garanţii va fi majorat cu 2 miliarde de lei, transmite Mediafax.

Astfel, Produsul Intern Brut estimat a fost revizuit în urcare la 626,2 miliarde lei, iar deficitul bugetar pe cash va creşte de la 2,1% din PIB la 2,3% din PIB.

“Pe ansamblu, bugetul de stat se rectifică cu 1,9 miliarde lei venituri mai puţin, urmare a rezultatelor colectării, şi cu 700 milioane lei cheltuieli mai puţin”, a precizat ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea.

El a adăugat că bugetul include şi fonduri “suficiente” pentru acordarea plăţilor compensatorii către persoanele disponibilizate din companiile de stat, dacă va fi cazul.

Ministerele Sănătăţii (aproape un miliard lei, inclusiv pentru maternităţi şi CNAS, care va acoperi şi o neîncasare de 500 milioane lei din taxa clax-back), Educaţiei (40 milioane lei pentru modernizarea şcolilor) şi Justiţiei (aproape 100 milioane lei pentru funcţionarea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, 20 milioane lei pentru refacerea unor sedii de instanţe şi 45 milioane lei pentru alte cheltuieli ale instanţelor) vor beneficia de alocări suplimentare, a anunţat premierul Victor Ponta.

Ministerul de Interne va primi 70 milioane lei pentru dotarea Poliţiei Române, iar Ministerul Dezvoltării va primi aproximativ 900 milioane lei. Suma împrumuturilor nete pentru fonduri europene a crescut de la zero lei la 3 miliarde lei. O nouă rectificare bugetară a fost deja programată pentru finele lunii octombrie. (sursa: link)

15 Comments

 1. Deci cand primim banii pe haine domnule Cosmin…Dumitrascu??:):)
  Si ce-i aia “taxa de clax-back” ???
  Ni se retine din drepturile pentru echipare, din norma de hrana sau din banii pentru ochelari cu lentile heliomate??:):)

 2. asteptam concretizarea proiectului de modificare a statutului in politie penitenciara, cu respect

   • Poza este sugestiva. O cornuta nu poate alerga un leu de una singura, insa, mai multe cornute, unindu-si fortele pot fugari leul. Asa este si in viata noastra.

    • Poate sa fugareasca un leu si de una singura- cine se mai uita la nat geo mai vede asa ceva- insa fara succes.Poza e sugestiva pe principiul: multi si prosti cu spirit de turma.Turma fara un lider bun e nimic.Vezi ce a spus Alexandru cel Mare despre turma si conducerea ei.

  • Domnule Dorobantu in zona noastra “negrilor” alora incornorati care-l alearga pe King Lyon li se mai spune si …vite!!!,In cazul asta analogia ma deranjeaza chiar daca am prins esenta mesajului…,Chestie de interpretare…
   Din poza nu reiese clar,-poate-i puneti dvs un semn distinctiv :):):)- care-i liderul sau vita…conducatoare !!:):)

 3. “Staruinta constanta , incet si stabila stabileste cursul succesului. Nu practica este problema. Solutiile ne sunt mereu la indemana, dar pentru ca drumul este lung,uneori devenim frustrati de intarzierea rezultatelor si…renuntam. Sau, incercam atat de tare sa grabim rezultatul incat exageram si agravam situatia.
  Ca si antrenamentul fizic si dieta alimentara, daca nu practici schimbarea atitudinii si nu o reconsolidezi cand “slabeste” nu o sa descoperi ca atitudinea pozitiva si incercarea consecventa te va reface din esec, te va face rezistent la ele si te va redresea pe drumul tau.
  Nu te alarma cand atitudinea iti scade, e o parte naturala a procesului. Tine minte ca starea ta de spirit este precum hrana si antrenamentul, vei face greseli. Dar daca revii si mergi in continuare este IMPOSIBIL sa nu reusesti. Trebuie sa te redresezi de fiecare data.
  Nimeni nu are o performanta perfect constanta. Continua sa faci pasi spre obiectivul tau chiar daca sunt mici si greu de masurat, se vor aduna si vor face o diferenta de necrezut. CU pasi mici facuti consecvent se cucereste varful de munte…
  Greselile trebuie sa existe pentru ca noi sa invatam, sa modificam, sa ne adaptam si sa evoluam.
  “Se pot face doua greseli in drumul spre adevar…a nu merge pana la capat si a nu incepe” Buddha
  Cel mai puternic muschi este mintea. Exerseaza-l. Asteapta-te sa iti oboseasca .Recupereaza .Repeta”

  • De cand imi doresc sa vad ca mananca mai bine : musulmanii,distroficii,vegetarienii.De cand imi doresc sa vad p.p.l-ul bucuros cand il insotesc la cabinetul medical ca primeste VITAMAX pentru probleme medicale la sala de forta.Uite ca vin vremuri bune!Doamne ajuta,si sa fie primit !!! 🙂 acest buget,mult,putin,dar ce mai conteaza pentru Becali? 🙂

 4. Inseamna ca ne vor da si banii de haine in august,asa cum ati spus,d-le Cosmin!

  • Nu neaparat …. se poate sa insemne ca detinutii primesc mai multa atentie fiindca ei dau in judecata si fac scandal. Atata timp cat noi tacem si le acceptam pe toate, nu vom primi nimic de la “calaii” natiunii.

Comments are closed.