Sindicate vs. ANP: Proiect de modificare a a Legii privind statutul fpss – amendamente

implica-teIn Consiliul de Conducere din data de 11.07.2013 s-a stabilit că joi, 25.07.2013, ora 10, va avea loc o o întâlnire de lucru între reprezentaţii organizaţiilor sindicale şi conducerea ANP, care va avea ca temă proiectul de modificare a Legii privind statutul funcţionarului public cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare.

În acest sens vă invitam pe dumneavoastră să propuneti modificări fundamentate ale Statutului în vederea susținerii lor în ședinta Consiliului de Conducere din data de 25.07.2013.

Totodată, avem rugămintea ca punctele dumneavoastră de vedere referitoare la modificarea Statutului să fie însoțite de o expunere de motive și să fie cât mai obiective,  pentru a nu-l pune pe domnul președinte al FSANP, Florin Șchiopu in situația de a susține alegații bizare.

Legea statut politist de penitenciare (proiect)

58 Comments

 1. Avand in vedere Codul Muncii ar trebui armonizata si legea noastra:

  Art. 30

  (1) Încadrarea salariaţilor la instituţiile şi autorităţile publice şi la alte unităţi bugetare se face numai prin concurs sau examen, după caz.

  (2) Posturile vacante existente în statul de funcţii vor fi scoase la concurs, în raport cu necesităţile fiecărei unităţi prevăzute la alin. (1).
  =>”in cazul nostru,al penitenciarelor,candidatii pentru institutiile de invatamant,ar trebui recrutati din toata tara,dar “în raport cu necesităţile fiecărei unităţi”,ca sa fiu mai clar,se recruteaza din Xjudet,dar acel candidat sa stie ca poate ajunge in Yjudet,sau sa se candideze clar pentru o unitate penitenciara din start,si nu ar fi rau sa se impuna o anumita perioada in care sa nu se poata cere transferul.Se stie f.b. problema,se termina scoala,dupa o luna tup la ANP,vreau transferul acasa!Ar fi bine sa stie candidatii,de la inceput, unde vor ajunge daca vor opta sa intre in sistem(si parintii!}

 2. Cred ca se impune modificarea si a art. 9 din Legea nr. 293 privind Statutul in sensul modificarii alin. 1 lit. a in “corpul ofiterilor de politie penitenciara”, lit. b in ” corpul agentilor de politie penitenciara”. Tot astfel, la alin. 2 denumirea gradelor profesionale sa fie modificata in sensul adaugarii denumirii de agent, inspector, … de politie penitenciara. Daca tot o faceti, sa o faceti “ca lumea”.

 3. Ceeea ce este interesant este faptul ca ANP, profitand ca de obicei, de titulatura “politist de penitenciare” , introduce niste subterfugii foarte subtile impotriva lucratorilor de penitenciar inclusiv prin aparitia la un articol mai aproape de sfarsit a …. functionarilor publici carora li se aplica Legea privind statutul functionarilor publicii , 188/1999.

  Dar asa cum spuneai si tu, pentru unii din cititori conteaza rafuielile personale decat sa citeasca cu atentie un proiect facut special foarte stufos pentru a plictisi eventual personal interesat si care doar dupa aprobare va vedea ce se intampla si va striga, ca de obicei: Sindicatele de ce ati lasat sa treaca acest proiect !!! FARA INSA SA FACA CEA MAI MICA PROPUNERE.

 4. Am un alt punct de vedere: FSANP INCOTRO? sau FSANP IN CONCEDIU? 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

 5. Nu se mai revine si la concediul suplimentar , in loc de cele 7 zile pentru operativ sa fie 11 zile suplimentare !?

 6. Sa propuneti va rog si 35 zile lucratoare, de concediu de odina,in locul celor 45 calendaristice.
  Nu imi voi lua la nesfarsit concediul de odihna pierzand 2 zile la fiecare tura de concediu(sambata si duminica) nu imi convine ca in perioada concediului de odihna pe langa sambete si duminici sa mai pierd din zile de concediu pe sarbatori legale.
  Pentru ce am atunci 45 de zile?
  Vreau sa ma pot trata in clinici particulare in Romania,iar ANP-ul sa deconteze acest lucru macar 90 %.
  Vreau ca ANP-ul sa se tina de cuvant si sa-mi incheie o asigurare de viata ,in care sa fie cuprinsa si asigurarea bunurilor.
  Si mai vreau respectarea drepturilor ce imi revin din Constitutia Romaniei Art. 40 si legea fpss

  • Rectific:
   ART 41 I2) Salariaţii au dreptul la măsuri de protecţie socială. Acestea privesc securitatea şi sănătatea salariaţilor, regimul de muncă al femeilor şi al tinerilor, instituirea unui salariu minim brut pe ţară, repausul săptămânal, concediul de odihnă plătit, prestarea muncii în condiţii deosebite sau speciale, formarea profesională, precum şi alte situaţii specifice, stabilite prin lege.

   ARTICOLUL 47
   (1) Statul este obligat să ia măsuri de dezvoltare economică şi de protecţie socială, de natură să asigure cetăţenilor un nivel de trai decent.
   (2) Cetăţenii au dreptul la pensie, la concediu de maternitate plătit, la asistenţă medicală în unităţile sanitare de stat, la ajutor de şomaj şi la alte forme de asigurări sociale publice sau private, prevăzute de lege. Cetăţenii au dreptul şi la măsuri de asistenţă socială, potrivit legii.

   Pentru un trai decent, consider ca statul este obligat sa-mi asigure un salar de 4500 lei lunar.

  • eu cer 150 de zile lucratoare de concediu….sa intru in concediu in ianuarie si sa vin la lucru in octombrie….si atunci sa stau sa be(editat admin) in vreun birou (daca nu cumva sunt la vreo convocare)…si ca sa fie treaba buna macar 4500 de euro salariu. apoi concedii decontate in procent de 150% in bahamas; sa ies la pensie la 35 de ani si sa primesc si salarii compensatorii in valoare de macar 500000 de euro… Daca se rezolva treaba asta nu mai cer locuinta de serviciu….

 7. Am citit toate comentariile si ma crucesc ! Ideea era sa veniti cu propuneri pertinente de modificare a statutului si totul sa transformat intro lupta personala. Ce dracu oameni buni, o viata mai buna vine cu implicare, schimbare si asumarea raspunderii. Toata stima pentru liderii de sindicat si moderatorii acestui site, care incerca sa ne faca bine cu forta si sa schimbe mentalitatea de sluga inoculata in decenii de comunism. Hai sa invatam sa ne folosim creierele…si nu doar in interes personal. Cu stima!

 8. Astazi, una din suratele noastre, Raluca Adriana Ivan, asistent social la Penitenciarul Braila, ne-a parasit pentru totdeauna. Ma bucur ca avut parte de un ceremonial funerar deosebit,organizat ca la carte, ma bucur ca nu a fost singura pe ultimul drum, ma bucur ca acest eveniment nefericit ne-a adus pe toti in aceiasi barca.
  Dumnezeu s-o odihneasca!

 9. apreciez parerea ta, JAMO, foarte buna remarca, mai mult, parerea mea la trecerea in corpul ofiterilor sa inceapa cu gradul de subinspector, cum de altfel este si normal fara a sari peste grade

  • Bine ma….si voi astia facuti de mama natura ofiteri sa aveti numai exceptional si sa ajungeti colonei ca Turcescu in prima jumatate de 30 de ani. Prostia omeneasca nu are comparatite nici in abisul univesului.

   Sunt agent in postul de paza si va inteb ofiterilor (nu cautati pe google):
   – care-i ultima generatie de processor Intell pt. desktop
   – care-i diferenta si subordonarea dintre concept si politica dpdv managerial
   – care este diferenta esentiala dintre planificare si prognoza
   – cand se foloseste later si latter (sunt cuvinte in engeleza nu materiale plastice)
   – cine este Warren Buffett?
   – ce sunt senzorii volumetrici ?
   – pt. un barbat la 28 de ani 13,66 la 100 de metrii este mult sau putin? Care este timpul rezonabil pt. 400 m?
   – ce insemna SEO? Care sunt principalele platforme de blogging? Dar principalele tehnologii gratuite de realizare a unei plaforme e-learning?
   – UE are 5 institutii de baza ? Care sunt?
   – dc nu doreste Norvegia aderarea la UE?
   – Austria este membra NATO? dar Suedia ?
   – sunteti in stare sa raspundeti la 120 de intrebari legate de sigurata perimetrala ?

   As putea continua dar cred ca este de prisos …..sigur se vor aruna ofitereii sa-mi spuna ca…..Da ..tu stii lucruri tehnice ,,dar nu ai abilitati..nu ai cunostinte de management….

   Ich Will….

   • GOOGLE este prietenul tuturor. El nu face diferenta intre agenti si ofiteri. Lui nu ii pasa ca unul lucreaza la birou, iar altul in operativ, caci el isi face treaba indiferent de cine ii cere ajutorul. Lui nu ii pasa de schimbarea denumirii in ”politist de penitenciare” caci la fel de usor ne va gasi si cu aceasta titulatura. GOOGLE nu este carcotas, nu este rautaciuos, ci este fairplay, cum ar trebui sa fim noi toti.

    • Ce zice dvs. este adevarat…insa Goole nu vine in sprijin nici la examen, nici atunci cand trebuie sa te prezinti intr-o situatie de criza cu o solutie…. daca stii si ai de unde sa fi inspirat, bine, daca nu….. incerci sa gasesti solutii la altii inspirati din jurul tau, …daca ai ofiteri care se lauda toata ziua cu stelele de pe umar…ajungi intr-o situatie de genu …….cum facem sefu….asta chiar se taie….

     • Specimene avem la tot pasul. Important este sa constientizeze si sa-si revizuiasca bagajul de cunostinte. Nimeni nu s-a nascut invatat. Cineva drag mie mi-a zis: ”Nimeni nu este de neinlocuit.

     • Cand nu vine google in sprijin la examen…vine portofelul cu niste hartii emise de uniunea europeana…stiti voi.. roz, albastre…si uite asa mai apare iar un rand de ofiteri…se accepta si plata in natura (a nu se citi servicii sexuale).

    • Nu vom putea deveni cu adevarat politisti de penitenciare decat dupa ce dispar militienii de penitenciare. Iar pentru asta nu e suficient un statut.

     • Cu timpul vor disparea si acei militieni de penitenciare. Ne trebuie putina randare. Daca nu vor disparea fizic, isi vor schimba mentalitatile comuniste.

 10. buna seara,
  o modificare destul de importanta a statutului politistului de penitenciare ar fi art 30 alin 1 referitor la avansarea agentilor in functii de conducere.
  Istoria ne arata ca avansarea unui agent care a stat …5 ani sau poate 7 in postul de paza pe perimetrul locului de detinere si a ajuns prin concurs intr-o functie de conducere, i/a fost destul de greu. De aceea cred ca ar fi mult mai usor ca acesta intai sa ocupe o functie de ofiter de executie, apoi dupa un anumit interval, sa zicem 5 ani, sa poata candida la o functie de conducere- sef birou, apoi dupa 3 ani sef serviciu etc. Si ca tot a venit vb de perioade de timp, consider ca perioada de minim 3 ani in sistemul penitenciar ca si conditie pentru a participa pentru promovarea pe o functie de “conducere”…. eu i-as spune ofiter executie in prima faza…cred ca este prea mica…In 3 ani … nici nu stie ce a facut prin unitatea penitenciara si sincer cred ca un 5 ani ar fi ok. Stiu ca voi supara multi agenti, insa eu m-am saturat in ultimii 10-12 ani de agenti ajunsi peste noapte, cum numai ei stiu, mari ofiteri in functii de conducere carora le fac treaba ..agentii si care, sa recunoastem… nu-si asuma responsabiltatea si sunt foarte slab pregatiti
  Multumesc celor carora accepta aceasta varianta.

  • Dar nu ai vrea dumneata sa fi mai bine pregatit decat agentul de pe gard si sa iei consursul in locul lui ?

  • Nu credeti ca transformati exceptiile in regula? Cred ca procentul agentilor care au confirmat pe functii de conducere este net superior celui al caror nu au facut-o

   • Domnul Bran are dreptate. Se pare ca cei ce fac uz de consticiozitate si sunt incununati de succes sunt cei pe care domnul Jamo ii blameaza. Examenele o demonstreaza, domnul meu. Puteti verifica pe site-ul ANP-ului,
    V-as putea acuza cu usurinta de invidie.

  • „Art. 13 – (1) Încadrarea ca poliţist de penitenciare se poate face prin următoarele modalităţi:
   a) repartizarea cu prioritate a absolvenţilor instituţiilor de învăţământ pentru pregătirea personalului de penitenciare – ofiţeri şi agenţi;
   b) transferul cadrelor militare şi funcţionarilor publici cu statut special din cadrul altor instituţii publice de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională ale statului, al Ministerului Justiţiei şi unităţilor subordonate acestuia;
   c) concurs, din sursă externă.
   (2) Între modalităţile de încadrare prevăzute la alin. (1) lit. b) şi c) nu există o ordine de prioritate.
   (3) Absolvenţii instituţiilor de învăţământ superior pentru pregătirea poliţiştilor de penitenciare – curs de zi, cu diplomă de licenţă sunt încadraţi ca poliţişti de penitenciare definitivi, fără concurs, în funcţii publice de execuţie şi li se acordă gradul de subinspector de penitenciare.

   Din alin. (3) sintagma „curs de zi” trebuie eliminată. L 293 în forma inițială nu cuprindea această găselniță anepistă discriminatorie, iar principiul „ubi lex non distinguit nec nos distinguere debemus” încă nu le penetrase creierele de cretă. După ce au auzit și `mnealor de acest principiu de drept, deranjați la maxim de cei de la clasele de fr care i-au dat în judecată au cerut modificarea legii și nu s-au mai obosit să reînnoiască protocolul cu AI pentru a înființa noi clase de fr. Nu erau suficiente locuri în anepeu, probabil, pentru „nepoții” de la zi cu pile.

 11. pentru domnul ,,diva,, schimbarea titulaturii nu are nici o legatura cu drepturile, ele sunt stipulate prin lege, fii linistit ca va fi bine, noapte buna! de altfel felicitari sindicatului si tuturor celor care au contribuit la intocmirea acestui proiect,clar ca nu va putea multumi pe toata lumea, insa, dupa 20 de ani de sistem consider ca avem sansa sa avem in sfarsit un nume demn si meritat dupa multi ani de umilinta si izolare de celelalte institutii de aparare, un proiect foarte bun si o denumire pe masura, inca o data felicitari tuturor celor implicati!

  • Dar cei care te-au supravegheat la bac la limba română, nu pot fi felicitaţi. Nu s-au ,,inplicat” prea mult.

  • Pentru”diva de la pag 5:esti unul din agitatorii de pe aici,sub alt anonimat,clar!Iar daca te simti ceea ce ai afirmat,nu ne indoim!

   • Nu sunt conservator ci ma gandesc daca schimbarea asta nu va deschide si alte portite pentru abuzuri: ca de ex poz.35 alin.2 da posibilitatea unor abuzuri privind schimbarea din functie.Se mentin aceleasi vrajeli cu privire la chirie.De ce nu se da o suma fixa pentru chirie mai ales ca un agent debutant are aceleasi nevoi ca si un chestor, cine are sau vrea lux sa plateasca in plus din buzunarul propriu.Pozitia 36 lit. b: sunt destui colegi care lucreaza in supraveghere si sunt pe functie de escorta, colegi de la birou pe functie de supraveghere…Daca veti face un poll printre colegii care lucreaza efectiv in paza, supraveghere si escortare si ii veti pune sa aleaga inter schimbarea denumirii dar fara imbunatatirea conditiilor de munca si schimbarea conditiilor dar pastrarea denumirii veti avea o surpriza cred.

    • Păstrarea denumirii fiind o condiție sine qua non pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă, nu?

    • Nu s-a pus in balanta schimbarea titulaturii cu imbunatatirea conditiilor de munca. Nu incercati sa trageti prea mult de elastic ca poate se rupe! Va place sa fiti un chitibusar, din cate observ.

 12. daca proiectul va fi aprobat ar fi cu adevarat o schimbare majora a sistemului in special in ce priveste titulatura: politia penitenciara!

 13. Stimate FSANP va rog sa nu fi-ti de acord cu modificarea HG privind decontarea medicamentelor. Prin aceasta modificare se vor taia toate drepturile privind decontarea medicamentelor a lucrarilor stomatologice . Ce se va intimpla cu personalul din localitatile unde nu sunt medici care sa aiba contract cu casa OPSNAJ. Conform statutului noi avem dreptul la asistenta medicala GRATUITA chiar daca medicul nu are contract cu OPSNAJ. Si ce conteaza contractul cu OPSNAJ daca in legea cadru de acordate a asistentei medicale lucrarile stomatologice nu se platesc din fondul national unic . Daca acceptati aceste modificari ANP nu ne va mai deconta decit ce se deconteaza din fondul natinal unic deci nimic din bugetul ANP,respectiv ochelari de vedere ,lucrari stomatologice, medicamente. Daca sunteti de acord cu aceste modificari nu mai are rost sa fim membri FSANP. Sunteti ca si (editat admin).

 14. Sa nu uitati de inlocuirea denumirii de agent in subofiter,de introducerea unei noi categorii de personal in noua lege si anume subofiter cu studii superioare,modificarea inclusiv a coeficientilor de ierahizare pentru acestia, unul intermediar, cel putin intre ofiter si subofiter, normal ar fi sa fie unul aproximativ egal cu cel al unui ofiter debutant,deoarece multi agenti in unitatile din tara, de ani de zile indeplinesc functii de ofiteri: sef de birou,sef tura,educator,sef de sectie,etc.Mult succes!

  • SI pe ecuson sa scrie SUBOFITER CU STUDII SUPERIOARE!Am INTRA IN CARTEA RECORDURILOR cu atatia angajati cu studii superioare.Sunt de acord cu propunerea lui JEAN dar sa dati examen fratilor ,pt orice plus dati examen si dupa aia mai discutam.Ati avea promovabilitate mai mica ca la BAC.GARANTEZ!!!!+

   • Stimate coleg, banuiesc ca dumneata te-ai rezumat la studii medii, ca prea zici cu foc…..

   • Stimate Domn esti penibil rau de tot si in loc de ,,pai in ochi” se pare ca ai o ,,bârnă” care nu te lasa sa vezi realitatea din sistem.Afirmam ca, foarte multi colegi si-au aratat compententa timp de ani de zile prin indeplnirea cu brio a unor functii de ofiter de ani de zile, având chiar și studii la fel ca acestia(adica la ,,stat”-gen:sef tura,sef de sectie,educator,sef de birou,etc…) si corect ar fi sa fie si renumerați exact ca și cei carora le tine locul,nimic mai mult.Poate ți se pare corect sa se plateasca ,,statul” degeaba, nu sa fie platiti cei care se implica si accepta o raspundere sau mai multe.Daca ar gandi toti ca dumneata ar fi vai de el sistem.Mai mediteaza inainte sa afirmi lucruri pe care nu ai capabilitatea sa le accepti sau sa le vezi.
    În concluzie, era doar o propunere care sa fie analizata de cei in masură.Numai bine!

    • Nu stiu daca mai e nevoie de titulatura de “agent cu studiii superioare”.Consider ca este un afront adus celor cu studii medii,prin faptul ca ar dori sa se delimiteze de acestia si ca locul lor nu este in rindul lor.Carturarilor,va tine sa faceti si doctoratul ,ca sa va delimitati de ofiterii care nu au nici macar masterat?Oare unde v-ar fi locul si ce coeficient ati avea?Mai trebuie facut un statut ptr agentii cu studii superioare!

     • Esti destept de moare lumea domnule blindul Ben.Iti cam place sa faci pe Gica contra din lipsa de ocupatie,nu ai invatat nimic din criticile care iti sunt aduse de colegi, vizavi de remarcile tale si esti cam ofticat se pare.Poate ca o sa ne inscriem la doctorat ca sa te oftici de tot ,masteratele le-am facut asa ca urmeaza doctoratul..

     • @”petntru blindul Ben”
      Stimate domn,de ce m-as oftica,ca doar nu trece vremea mea?(vorba poetului)Cel ofticat pina la moarte esti d-ta, fapt dovedit de greseala de scriere-se scrie pentru si nu petntru.Acest lucru arata nervozitatea si duritatea d-tale.Am si eu dreptul la o parere sau mai multe si nu trebuie sa fii acid(acetic glacial) cu mine.Repet,agentii nu trebuie sa fie discriminati de statut,el fiind acelasi,iar studiile net superioare de care faci vorbire,nu au relevanta deloc.Asta e statutul ,astea sint cerintele postului de agent si…..la mai mare fratele meu cu studii !

  • Sezi bland Jeane,ca si angajatii CIA si FBI tot agenti se numesc,si ofiterii tot ofiteri sunt.Cum le e dor unora de militaria aia tampita. 🙂 Deci,sezi bland Jeane bea un vinars !

 15. Sa inteleg ca ne garantati doar schimbarea titulaturii? Nu este nimic ascuns in spatele acestei titulaturi?Statutul pur si simplu va fi modificat cu politist de penitenciar, in loc de fpss? 🙂

   • Domnule Dorobantu nu mai bine militatisi sustineti, ca sa impacati si capra si varza, si pentru conditii mai bune? Unii se bucura la o acadea, la o legitimatie cu alta insigna, la un bon de 50.Dar sunt si aia mai “prosti” – aia care nu sunt nepoti si nu se orienteaza spre munca de birou- care lucreaza direct cu ppl-ul si vrea si el niste ceva acolo: o catusa, un baston- nu pe spate- o statie, un sef de sectie care sa-l sprijine in munca nu sa-l injoseasca in fata ppl-ului,prevenirea sa-si faca treaba sa-i gaseasca si sa-i bage la bulau pe aia care sunt pe aceiasi mana cu persoanele din custodie…..si ar mai fi multe.
    Cu ce ma incalzeste ca sunt politist daca la munca imi cade tavanul in cap, sau ma imbolnavesc de hepatita, sau de tbc sau altceva?Cu nimic.Astia care tipa ei ca vor politisti sufera ca nu au fost in stare sa intre la Politie si probabil ca au vreun vecin fost gardian public acum politist care face misti de ei.
    Mai mereu apar pe la avizier cazuri de colegi cu probleme medicale.Credeti ca ii ajuta cu ceva ca vor fi politisti cand nu stiu incotro sa o apuce din cauza unei boli?
    Ce e mai important in viziunea dumneavoastra?Gadilarea orgoliului juvenil la unii sau niste conditii mai bune care iti pot da ceva mai multa siguranta pe tine in munca?

    • Conditiili de munca nu se imbunatateste,ca nu e bani,si unde nu e ,nici Dumnezeu nu da!Daca lumea e impartita in doua:palmasi si privilegiati,cu studii superioare si fara -,cu chirie si fara,cu decontare transport si fara,cu birou si cu “birou” sub cerul liber,cu spor si fara, cu argati si fara,cine mai poate face ceva pe asta lume?Mucles,frate!

    • Buha,ti-e fica de moarte?O sa-ti cada tavanu’in cap?Pai asta se discuta aici?Cred ca ai gresit tema,du-te la protectia muncii!Aa,si un pic pe la ”pisici”!Daca nu vrei sa fii politist,tine-o ptr.tine!Du-te la security,buhaiule!

    • Ca se doreste schimbarea titulaturii si gasirea unei identitati nu inseamna ca se agraveaza conditiile in care lucrati dumneavoastra.
     Ca va insoseste cineva in fata ppl este numai vina dvs ca acceptasi situatia. Cum acceptati sa va insoseasca un superior, va rog sa acceptasi si schimbarea titulaturii. Asadar, schimbarea vine gratis. Nu va dezavantajeaza cu nimic, din contra, va avantajeaza. Va las sa va dati seama singur care ar fi avantajele.
     Cand v-ati angajat stiati ca o sa lucrati cu detinuti nu cu maicute de manastire si nici cu prescolari trimisi de parintiin taberele de vara.
     Va lamentati ca un copil si nu este cazul.

 16. Am mai spus-o si repet:sa ne numim Politie Penitenciara,nu alte denumiri bizare si fara rost!Fostul Corp al Gardienilor Publici de ex.,iesit din fasa cu surle si trambite,ulterior un mare fas,se infii ntase in 1993?!Acum se numeste pompos…Politie Locala?!Sistemul penitenciar de cand functioneaza,cel putin in istoria moderna a Romaniei?Din 1948,cand s-a infiintat DGP-ul,cu modificarile ulterioare…Inutil faptul de a le compara!Iar chestia cu Politia Animalelor,Politia Veterinara,etc.,n-are nici o relevanta ptr.noi!Facem parte din sistemul ordinii publice si sigurantei nationale,colegi!Avem in custodie elemente negative si periculoase ale societatii,nu animale,cartofi sau depozite!!!

Comments are closed.