Bani de echipament versus încadrarea absolvenților promoției 2013

balanta-justitieiÎn ședința de azi din cadrul Consiliului de Conducere al Administrației Naționale a Penitenciarelor s-au dezbătut printre alte probleme ale sistemului penitenciari și cele două probleme de rating și audiență majoră: BANII DE ECHIPAMENT și ÎNCADRAREA CELOR 301 ABSOLVENȚI – PROMOȚIA 2013.

În premieră, în sistemul administrației penitenciare s-a pus pe masa tratativelor alegerea între acordarea în luna august 2013 a celei de-a doua tranșă de echipament sau încadrarea celor 301 absolventi ai promoției 2013. Motivația a fost că impactul financiar ar fi prea mare daca s-ar întampla ambele activități în aceeași lună. Așadar s-a pus în balanță acordarea în august a tranșei restante de echipament și înadrarea absolvenților la o dată ulterioară (n.r. la Sfântul Așteaptă) sau acordarea tranșei a doua de echipament în luna septembrie (10 septembrie 2013) și încadrarea normală a absolvenților.

În spiritul unității, drepății și al egalității, Federația Națională a Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor a îmbrațișat varianta a doua, cea a încadrării absolvenților promoției 2013. Considerăm că este moral și mult mai echitabil ca cei 301 de viitori colegi să fie încadrați la timp și să nu aibă soarta absolvenților din anii precedenți, încadrați în decembrie. Situația financiară în care ne aflăm ne-a dat de înteles că încadrarea celor 301 absolvenți nu s-ar fi întâmplat în viitorul apropiat. Considerăm că am făcut alegerea corectă. Întârziem acordarea unui drept deja întârziat, dar acordăm un drept la carieră profesională celor 301 tineri.

Fac apel la spiritul colegial al tuturor lucrătorilor din sistemul penitenciar, să accepte o întârziere de o lună a acordării tranșei a doua de echipament adică acordarea acesteia în data de 10 septembrie 2013, pentru a nu sacrifica o generație întreagă de tineri. 

148 Comments

 1. În mod greșit instanța de fond a considerat că unitățile în care lucrează reclamanții îndeplinesc o activitatea exclusiv socială și nu medicală, ignorându-se dispozițiile legale care conferă asimilarea totală a unităților de asistență medico-socială cu unitățile sanitare, față de care se prevede expres acordarea sporului de periculozitate.

 2. susţin iniţiativa sindicatului, ca fiind răul cel mai mic, în definitiv, prin angajarea absolvenţilor vom fi degrevaţi de o parte din sarcinile suplimentare. dar a susţine că este moral şi corect… MORAL ŞI CORECT este ÎNCADRAREA ŞI BANII PE ECHIPAMENT! aceste guverne ar trebui să înţeleagă că aceste drepturi nu sunt negociabile, aşa cum nu sunt ale p.p.l.,care imediat pac la CEDO, şi le primesc, başca despăgubiri. sună un pic aiurea, dar poate ar trebui să învăţăm şi noi asta, e de admirat modul cum ştiu să-şi apere drepturile. poate că a venit vremea ca sindicatul să le spună verde în faţă” ar trebui SĂ FURAŢI MAI PUŢIN domnilor politicieni, deoarece s-a ajuns la fundul sacului şi la capătul răbdării. în caz contrar, responsabilitatea pentru o revoluţie(de data asta una adevărată, ca cea franceză-cu ghilotina, sau cea bolşevică-care a împuşcat toţi privilegiaţii, fără discernământ) vă va aparţine şi o să v-o asumaţi pt. prima oară, la modul crunt-cu viaţa!”

 3. Din pacate FSANP nu mai reprezinta interesele membrilor cotizanti ,sa fie folositi bani pt.incadrarea absolventilor ,ACUM ,mine se vor cere pt ppl .FSANP va fi de acord.

 4. Domnilor lideri,sa stiti ca am fost obisnuit deja cu cenzura,dar de data asta nu zic nimic de rau,promit ! Poate mi se permite sa scriu si eu pe aici,ca in ultimul timp am fost blocat irevocabil si neasteptat ,ca mi-am permis sa supar anumite persoane care am constatat acum ca sar din lac in put ! Domnilor,imi plac copii care intra prima data pe poarta puscariei, si am cautat sa ii ajut cu orice,cu un sfat,cu o vorba buna,i-am invatat si smecherii si acolo unde lucrez am colaborat foarte bine cu ei.Ii respect pentru ca si eu am fost odata ca ei, si am simtit pe pielea mea cum este sa fi tanar si sa nu fi ajutat,sa nu fi invatat si sprijinit de cei mai in varsta. Ii inteleg si pe batrani,dar nu e bine sa dam cu pietre in cei tineri ci ar trebui sa vedem dincolo de ce ni se prezinta frumos, colorat si impachetat cu fundita roz ! Manipularea maselor e una din armele de temut pentru cei ce stiu sa o aplice si unii lideri chiar cred ca se pricep la asta desi,din ce se vede aici apare mai mult a lamentare tardiva ! Domnilor, eu vreau sa spun ca nu trebuia sa se ajunga la compromis,nu trebuia sa dati ocazia tinerilor sa se certe cu batranii,nu trebuia sa dati ocazia sa fiti amenintati cu retragerea din sindicat,sau sa fiti apostrofati, fie de gloriosii si vasnicii eroi de la Cotroceni ( actiunea Cașcheta !) cum am fost si eu,fie de unii care se ascunde sub pseudonume si sunt fricosi si lasi ,cum sunt catalogat si eu!! Imi cer scuze de ironie daca nu a fost una reusita ,dar nu inteleg si pace de ce a fost nevoie sa faceti acest pact vizibil neavantajos pentru sindicate si pentru oameni ! Si apoi,insiruirea aia cu patos de linkuri …domnule Cosmin Dorobantu, sa fim seriosi ! Poate tinerii astia care posteaza au fost impresionati ! Stiti ce nu inteleg eu ? De ce nu va aparati punctul de vedere cu atata vehementa si aroganta si in fata Anp, iar cu cei care platesc cotizatiile tavaliti cu ei pe jos doar pentru ca indraznesc sa ridice glasul ? Va multumesc de pe acum ca imi postati comentariul si tinerilor colegi le doresc mult succes si bafta in noua cariera !

  • Stiti prea bine ca nu pentru comentarii echilibrate si reflexive ati fost uneori eliminat. Subsemnatul nu mai conteaza, dar avem o istorie pe site-ul asta si unele lucruri preferam sa le uitam pentru ca speram si credem in oameni.

   Mi-as fi dorit sa gasim 20 ca si Cosmin Dorobantu. Colegi care-si asuma un proces de invatare si care fac efortul de a informa si isi asuma deschis cu nume si prenume o opinie. Sindicalisti cum ar fi. Credeti ca se poate?

   • Domnule Sorin Dumitrascu,nu intelegeti gresit,eu va respect ca oameni ,pentru munca pe care o faceti si pentru eforturile depuse si sunt sigur ca aveti intentii bune,ca vreti ca treaba sa merga desi caile pe care le alegeti nu sunt intotdeauna fericite,precum acest compromis.Daca am fost un pic acid in critici eu am sperat sa fie ceva constructiv si nu destructiv si cred totusi ca nu am sarit calul.Eu nu sunt Gigi Contra,si eu vreau sa fie liniste,sa avem conditii de munca decente,sa fim platiti decent si la timp,dar nu mai vreau domnule Sorin,sa fiu umilit ! Si cred ca multi dintre colegii nostri sunt de acord cu asta,pentru ca ce a facut ANP se numeste UMILINTA ! Daca multe le mai induram,asta chiar doare ! Atunci cand acest drept legitim la echipament devine firimitura aruncata prostimii doar pentru a le inchide gura ,sau in scop electoral,dat atunci cand vrea stapanirea, doare foarte rau.Pentru ca atunci devenim oameni fara valoare si personalitate,sclavi,buni doar sa muncim si sa tacem, asa cum ne invata mai deunazi o cucoana de pe la birouri apostrofandu-ne ca mai vrem si drepturi, nu ne multumim ca avem serviciu !! Asta doare rau domnule Sorin,nu banii ! Doare faptul ca incet incet ne pierdem personalitatea,si acceptam compromisuri cu atata seninatate ! Doare ca nu avem reactie,,nu stim sa ne aratam personalitatea si sa ne aparam demnitatea ! Eu sunt din cei care au participat activ la actiunile sindicale si nu imi pare rau ! As veni intotdeauna daca ar fi nevoie sa schimbam ceva din starea asta de resemnare in care ne cufundam tot mai mult.Nu uitati ca eu stiu, si nu mai pot fi manipulat de sistem , de asta am ales sa spun si altora. E periculos,din ce in ce mai periculos…

    • Mi-as fi dorit poate din orgoliu sa va pot contrazice pe fond. Din pacate traim in lumea reala si nu totul e perfect. Nu cred insa ca avem luxul non-combatului.

     • Domnule Sorin,desi am vorbit poate de non-combat nici eu nu il vad ca o solutie,dar ceva trebuie sa facem .Nu putem permite la nesfarsit sa fim batjocoriti,sa fim cersetori pentru drepturile noastre in timp ce minoritatea dispune dupa bunul plac de majoritate. Domnule,va spun eu,putin le pasa de noi,putin le pasa ca muncim sa ne intretinem familiile asa cum o facem,pentru ei suntem sclavi ! Cat vom fi buni de munca vom fi tolerati,cand va veni vremea sa fim intretinuti,vor avea ei grija sa nu fie de durata.Si poate ar fi cazul ca lumea reala sa ne-o mai facem si noi,nu sa asteptam resemnati cruda fatalitate ca nu totul e perfect.

 5. Oare ce ii vom invata pe viitorii colegi?Care masca sa o foloseasca in timpul serviciului si dupa ce vor iesi din servici?

 6. Nu sunt genul sa ma victimizez 😀

  Sunt multe de spus dar nu vreau sa dau unor cititori anume satisfactie. Deja a fost primul postac bucuros de discutia noastra si e, hat, hat, tocmai de la Braila 😀

  Ceilalti de la etajul 2 trebuie sa-si merite banii sa afle detalii. 😀

  • Ah, ba da. Tocmai pentru ca am fost deschis, nu era cazul sa intram in detalii si sa ne expunem durerea in public. Cred ca ne-am sustinut reciproc la bine si la rau si indiferetn de opiniile diverse, ori un pic de incredere trebuia sa existe.

   Da, postacii vor prelua discutia, si din vanticel va deveni furtuna sau tornada, ca sa citez aproximativ, insa lucrurile sunt asa cum sunt si nu pot fi decat luate ca atare. 🙂

 7. As fi in eroare daca as vorbi din auzite nu si din vazute 😀 Sustineti ca ati aflat de abia in data de 29.07.2013 de la colegul presedinte de sindicat, in realitate cel putin din data de 26.07.2013 detineti date despre acest aspect. De fapt si conformati asta sustinand ca aveti cunostinta de demersurile presedintelui FSANP in sensul mentionat. 😀 Insa nu ma intereseaza si nu ma deranjeaza ce ati facut si de ce la Penitenciarul Craiova. Situatia tine in primul rand de nerespectarea Ordinului DGP nr. 3106/28.05.2002 apoi de implicatiile penale ale acestei nerespectari.

  Personal ma intereseaza si ma deranjeaza ce ati facut la ora 15.00 cu celalalt director de penitenciar din Craiova. Pot spune ca mi-am simtit tradata prietenia pe care o aveam pentru dvs. Si asta doare mai rau decat orice altceva. Nu cred ca istoria prieteniei noastre va poate duce cu gandul la o situatia, macar similara, cu ceea ce ati facut dvs. in detrimentul meu. Increderea pe care v-am acordat-o inclusiv in data de 26.07.2013, aratandu-va anumite documente, mi-a fost inselata.

  Pare oarecum patetic sau siropos ce scriu, dar, sincer, dezamagirea a fost mare si neasteptata. Cum zic francezii, c`est la vie.

  • Sunteti in eroare si nu puteti “vedea” cunostinta despre anumite evenimente. Am fost informat de catre presedintele de sindicat si ulterior aprofundand am aflat ca actualul presedinte al federatiei facuse deja demersuri in acest sens.

   Repet, si nu inteleg unde-i problema, cine a incalcat legea va trebui sa plateasca indiferent de pozitie. Banuiesc ca suntem de acord in aceasta privinta si ca nu am a-mi cere scuze pentru aceasta opinie.

   🙂 Cu scuzele de rigoare ma intalnesc cu cine doresc si cand doresc si n-am a da ezplicatii despre asta, intalnirea nefiind deloc un secret dimpreuna cu aspectele discutate, increderea nefiindupva deloc inselata.

   Da, e patetic si usor teatral, mai ales ca am discutat telefonic recent si parca nu erati asa de dezamagit si indoit de povara unei asa zise tradari pe care ati putea-o repet explica daca exista telefonic. Sau, facem putin pe victima? 🙂

 8. Îmi plac cei isteţi…nicidecum ironicii 🙁
  I-am văzut pe cei mai proaspeţi în sistem de ce sunt în stare 🙁
  Hai să fim serioşi!!!
  Au dreptul la decenţă..da să mai taie din fumurile ce le au…. că habar nu au cu ce se mâncă puşcăria şi munca pe lângă ppl.
  Aşa că elevii..şi ceilalţi să se mai abţină… 😀
  Uite că depind de noi cei angajaţi, înainte de a fi angajaţi!!! 😀

  • Stiti despre cine ziceau “batranii” sistemului acum 15 ani exact aceleasi lucruri? Despre cei care acum sunt nemultumiti de tanara generatie. Specialistii numesc asta “mitul varstei de aur”. Istoric insa se dovedeste ca generatia tanara este mai buna, cu tot respectul, decat generatia de la care invata.

   Sigur, mecanismul psihologic ne determina sa ne amintim doar ce buni si frumosi eram cand eram tineri. Personal insa, si am sa va dezamagesc :), eram catalogat ca “prea revendicativ” de exemplu de catre “batrani”. Mai tarziu m-au si acceptat si au inteles ca avem drepturi si ca nu e nimic mai normal decat in a ti le cere.

 9. Stiti multe stimate domn. Cand ati aflat aceste detalii? In biroul domnului Becheanu, in dimineata de 29.07.2013, sau anterior, 26.07.2013, acesta fiind unul din motivele sosirii dvs. inopinate?

  Daca stiti asa multe ne puteti spune si cine era donatorul? Poate problema era donatorul, nu neaparat continutul manerului de foras.

  P.S. De ce ati asociat ce am scris eu, despre un anume domn Sandu Anghel si forase matlasate cu euroi, cu povestea descrisa de dvs. din Penitenciarul Craiova?

  • Sunteti in eroare, am aflat ulterior de la colegul presedinte de sindicat. Cine a gresit va trebui sa plateasca, indiferent cine este. FSANP a facut deja demersuri prin presedinte in acest sens. In ceea ce priveste povestea la care faceti referire aceasta este varianta relatata la fata locului de catre colegi. Daca stiti si alte detalii va rog sa le dati.

   PS. Am telefon si daca aveti curiozitati ma puteti suna, avand in vedere ca indiferent de cine ce-a spus si in ce situatie ati fost am ramas prieteni si ne-am sprijinit reciproc pe vremea cand eram presedinte inainte sa raman doar cu onoarea. 🙂 Va rog deci uzitati de scula aceia mica si neagra, si nu ma refer la inima, si comunicati.

   • sa inteleg ca ” un oltean” este un tip mic si negru din moment ce are o scula mica si neagra…:))) ce sa faca cu ea? sa comunice? :))

    • “un oltean” e un personaj care stie ca cine nu comunica nu exista. Era un motto candva, si personal am incercat sa fac din acest motto o practica iar din cei care l-au construit un exemplu indiferent ca la nivel uman ar fi fiind criticabili in anumite situatii.

     🙂 Si, ca sa va raspund: da, cred ca este ceva mai bronzat decat cei care fac sejururi in tari insorite ca sa-si inobileze tenul cu atingerea razelor soarelor si a brizei marine.

    • Domnule Raileanu in urma cu ceva ani, acest “oltean” cu scula neagra si nu asa mica cum presupuneti, pe probate daca nu ma credeti pe cuvant 😀 , a fost singurul ce s-a deplasat la un biet grevist aflat in greva foamei, aproape 500 km., ceilalti 4 refuzand, si i-a fost alaturi in momente dificile si siropoase.

     Domnul Vlasceanu, cel despre care ati scris zilele trecute, poate confirma ceea ce dvs. evitati se pare sa va aduceti aminte.

     Eu zic sa nu uitam niciodata astfel de momente. Stiu ca discutia in care ati intervenit e pe placul dvs., fost, poate si actual, imi scapa, sef Departament Strategie Conflicte 😀 .

     Dar discutia se rezuma, imi pare rau ca s-a intrat si in alte amanunte, doar la discutarea unor documente (sesizari la Comisia de disciplina a MJ) de catre Sorin cu personajul principal din acestea (director de penitenciar craiovean). Documente pe care eu i le-am aratat ca prieten. In nici un caz nu era un interogatoriu, asa cum a orientat Sorin discutia, o tehnica subtila de schimbare a sensului discutiei sau de evitare, pe explicatii cine cu cine se intalneste.

     Nu asta era problema mea, ceea ce m-a deranjat era faptul ca la acea intalnire s-a discutat continutul acestora, personajul principal dand a doua zi detalii atat despre acestea cat si despre sms-uri personale dintre mine si Sorin.

     Din sistemul penitenciar, exceptand MJ-ul, doar Sorin, pentru ca a dorit, a citit respectivele documente, fiind de fata la o intalnire, chiar intamplatoare, dintre mine si un reprezentant FSANP. Concluziile iti apartin, fara insa sa te mai iei de scula subsemnatului. 😀

     • Sunteti intr-o usoara eroare. N-am discutat documentele la care faceti referire pentru simplul motiv ca n-am aprofundat continutul acestora si nu-mi aminteam decat obiectul a 2 – 3 din cele 8 sesizari pentru Comisia de disciplina.

      Altfel, ma gandesc totusi ca documentele cu pricina nu-s tocmai documente secrete sau confidentiale de vreme ce sedintele sunt publice, iar dumneavoastra n-ati cerut sa nu discut despre acestea, stiind ca in aceste conditii puteti conta pe discretia subsemnatului.

      I ceea ce priveste schimbul de SMS-uri referitoare la paternitate si unele obsesii locale, nu revin asupra argumentatiei referitoare la confidentialitatea la solicitare, dar va reamintesc ca aceste discutii n-au fost deasemenea secrete.

      Apreciez deci ca orgoliul va sangereaza dintr-o exagerata sensibilitate, uimitoare altfel raportat la nu putinele conflicte in care ati dovedit cotrariul si care cu siguranta v-au calit. 🙂

      PS. Confirm actiunea salvatoare la care faceti referire si mobilizarea la acea vreme inclusiv a lui Bogdan Hossu. Aveti deci si calitati si atunci cand va folositi energia creator chiar rezultate de exceptie.

 10. Solutia este sa apelam cu totii la familia domnului Sandu Anghel si sa ne marim bugetul familial cu forase matlasate cu euroi 😀

  PS Stimate domn Dorobantu sper sa publici acest comentariu pentru a nu-l republica subsemnatul sub o forma mult mai detaliata prin mediul virtual. Multumesc pentru intelegere.

  • Postati va rog detaliile. Sunt convins ca toata lumea este curioasa. Inteleg, fiind recent in vizita la Penitenciarul Craiova, ca o donatie s-a dovedit a ascunde telefoane. Si, mai inteleg ca abia dupa depunerea in magazie s-au descoperit telefoanele ascunse pe baza unor informatii.

 11. Cine va cotizeaza domnule Cosmin ? nou ancadratii sau prosti cu vechime?scuzatima….. cred ca aparati alte interese decat cele ale membrilor de sindicat.

 12. Dragilor, avem o mare problema. Am ajuns cu totii sa fim “sclavii” sistemului.

  suntem cu totii asupriti si manipulati dupa cum doresc forurile superioare; vechii angajati au problemele lor, tinerii angalati au si ei la randul lor probleme.

  SI PRINCIPALA PROBLEMA SUNT BANII.

  nu sunt de foarte multi ani in sistem… dar de cand am intrat am vazut detule chestii ce ma fac din ce in ce mai mult sa ma gandesc la plecare… SA PLEC AFARA … nu ca ar fi mai bine, ci ca sa nu mai aud si sa nu mai vad mizeria ce s-a lasat peste tara aceasta.

  pentru tinerii absolventi nu sunt bani, cei de anul trecut au fost incadrati in decembrie, au fost raschetati (ca sa nu zic mai urat) serios… au pierdut bani de echipament etc. alte serii de dinainte au pierdut sporul de studii superioare [ca asa s-a nimerit] cei cara l-au prins il mai iau in continuare…ceilalti NU ca asa a fost sa fie 🙁 … banii de echipament vin asa cum vin… daca vreau sa imi cumpar si eu o camasa ca tot omul normal cauta de unde nu-i ca la magazie nu gasesti marimea ta… pantofi imi cumpar de prin oras, pantaloni la fel… [oare ce lupte se duc in culise pentru echipamentele noastre… mai bine zis pentru banii care ar provenii de aici… firme S&… nu mai are rost sa vorbesc deoarece lumea stie despre ce e vorba]

  in acelasi timp vedem in fiecare zi la televizor cum puterea x si puterea y prin pionii lor spala banii tari pe luxul personal, iar noi murim de foame ca niste sclavi.

  De ce sa ne certam intre noi ca suntem tinerei sau suntem vechi de cand lumea in sistem?
  Cu totii suntem oameni. cu totii avem “bubele noastre”, unii mai mari altii mai mici.

  Adevarata problema este: cat timp ne mai lasam calcati in picioare de cei SLABI!!!
  Suntem o tara unde se promoveaza OBEDIENTA si cu totii ne-am plecat ureche si am acceptat valul.

  daca p.p.l. nu au mancarica se rezolva imediat cu problema din buget, dar pentru noi cei care respectam legea [pana la proba contrara] nu sunt bani…

  OARE CAT DE BINE VEDEM NOI REALITATEA??? CAT DE BINE VEDEM IMAGINEA DE ANSAMBLU?

  …ar fi un intreg roman de scris cu problemele intalnite in sistem.

  HAIDETI SA FIM CEVA MAI UNITI SI SA NU NE LASAM MANIPULATI DE NISTE “neoameni”

 13. “În spiritul unității, drepății și al egalității, Federația Națională a Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor a îmbrațișat varianta a doua, cea a încadrării absolvenților promoției 2013. Considerăm că este moral și mult mai echitabil ca cei 301 de viitori colegi să fie încadrați la timp și să nu aibă soarta absolvenților din anii precedenți, încadrați în decembrie. Situația financiară în care ne aflăm ne-a dat de înteles că încadrarea celor 301 absolvenți nu s-ar fi întâmplat în viitorul apropiat. Considerăm că am făcut alegerea corectă. Întârziem acordarea unui drept deja întârziat, dar acordăm un drept la carieră profesională celor 301 tineri.

  Fac apel la spiritul colegial al tuturor lucrătorilor din sistemul penitenciar, să accepte o întârziere de o lună a acordării tranșei a doua de echipament adică acordarea acesteia în data de 10 septembrie 2013, pentru a nu sacrifica o generație întreagă de tineri. ”

  Aveti o mare problema in respectarea Statutului FSANP. Dumneavoastra reprezentati membrii de sindicat! Poate ca nu stiti de ce ati fost alesi in functiile de conducere din FSANP. Ati fost alesi de catre Conferinta Nationala a FSANP, nu ati fost numiti in functiile de conducere de catre conducerea ANP. Daca negociati drepturile functionarilor publici – membrii de sindicat in favoarea altor persoane care nu sunt membrii de sindicat, cred ca ar trebui sa primiti cotizatia de la acestia. Cand este vorba de drepturile functionarilor publici pe care ii reprezentati nu puteti lua decizii singuri!
  Mai ales daca aceste decizii sunt in contradictie cu Statutul FSANP. Va rog sa mai tineti cont de faptul ca:
  Organele de conducere ale F.S.A.N.P, sunt:
  – Conferinta Nationala
  – Consiliul Federativ
  si

  (1) Pentru incalcarea Statutului si a Regulamentelor de organizate si functionare a FSANP sau pentru producerea de prejudicii in dauna Federatiei, membrii din organele de conducere ale federatiei pot fi suspendati de Consiliul Federativ.
  (2) Suspendarea inceteaza la expirarea termenului de 90 de zile iar cererea de revocare se considera a nu fi depusa daca Conferinta Nationala nu a fost convocata.

  Va multumesc de intelegere!

 14. Am fost incadrat anul trecut , si imi aduc aminte ca a fost destul de greu sa muncesti cot la cot cu un coleg pt 500 de lei , dar sincer as renunta din toata inima la intarzierea acordarii dreptului la echipament si mie rusine de ceea ce am putut citi in comentariile precedente…cand vrei rau , rau vei primi.ceea ce numim noi incadrarea noilor angajati nu e un drept ci o garantie ca vom putea munci in conditii mult mai decente , fara sa fiu sunat de acasa in fiecare tura libera , sau sa ma intorc cu merindea acasa. dar in concluzie , la ce sa ma astept de la cei care au iesit in strada si si-au aruncat sepcile pe jos si au jurat mai rau ca un detinut.
  Era sa uit, si domnilor colegi , mai vreti sa va zica lumea -politie- , cand intoarcem capul dupa `barosane`, `dom major`.

 15. Sa va fie rusine ca nu ati publicat comentariul meu!Mi-ati demonstrat inca o data ca si la voi la sindicat cenzura e la ea acasa.Ce sa mai asteptam de la sefi?Va e frica cumva de un val de plecari din sindicat?Cred ca de luni multi dintre noi ar trebui sa isi de-a demisia din sindicatul asta si sa ne mutam la cei capabii sa ne apare interesele si sa sa ne primim si noi drepturile la timp nu dupa un an de zile.Fratlor nu mai tine cu ,,vrajeala” si ,,dusul cu presul”, asta ar trebui sa intelegeti si sa transmiteti celor de ,,SUS”.Ne-am mai desteptat si noi.

 16. De ce nu mi s-a publicat comentariul???Sa functioneze cenzura in continuare???Nu am folosit cuvinte triviale sau jignitoare…Consider doar ca am emis o parere pertinenta la un articol,insa se pare ca a intervenit boicotul!
  O ZI FAINA!!

 17. Parerea mea este ca FSANP s-a expus inutil in aceasta dezbatere.Trebuia cerut insistent sa se respecte in aceeasi masura ambele probleme.Situatiile financiare dificile s-au dovedit a fi artificiale si in perioada cand aveam salariile diminuate.Politistii au amenintat cu proteste inainte de rectificare.Pot doar banui ca in acest moment, din cauza neinspiratiei, ANP-ul rade vazand cum toate injuraturile le iau Federatia si sindicatele afiliate.
  Daca in 10 septembrie nu se vor da banii oare nu va zice ANP-ul ca e o masura negociata cu sindicatele???

   • mi se pare stupid sa marjezi in aceasta comparatie: banii de echipament vs. incadrarea absolventilor !Pur si simplu ANP a creeat o ambuscada in care au cazut sindicatele : aceea ca sindicatele sa arate public ca au fost de acord cu schimbarea destinatiei unor sume din buget si nu ANP , deoarece salariile sunt la 10.01.01. iar drepturile de ehipament sunt la 10.01.02 iar sumele nu pot fi redirectionate decat daca a cerut asta ANP la MJ- adica jocurile au fost dinainte facute , urma sa se decida doar cine sa fie sacrificat in fata oprobiului public deci umpleti-le frigiderul celor de la ANP si nu aruncati cu piatra in sindicate !Pentru cine a absolvit cat de cat o scoala militara intelege perfect sentimentul de nerabdare de a fi repartizat intr-o unitate, pentru cine a fost incadrat direct din sursa externa – nu spun pe spaga- aceste sentimente nu exista.Intrucat cunoastem cu totii gradul de seriozitate alternanta al ANP- aparat central- ar fi fost bine ca cele doua entitati sa fi incheiat un protocol in care termenele enuntate de catre ordonatorul de credite sa fi fost consfintite in forma scrisa, in caz contrar aveam justificare pentru o reactie dura. In alta ordine de idei, recomand angajatilor sa aplice una din cele doua forme de opozitie la nerespectarea acordarii drepturilor de echipament- 1. prezentarea la serviciu in tinuta civila si 2. introducerea unor telefoane mobile in penitenciar la detinuti , disimulate in farase asa cum a procedat directorul penitenciarului Craiova , dl. BECHEANU! Cosmine , sper sa nu ii tii partea si sa publici comentariul!Succes!

   • Penalizare domnule Cosmin pentru raspunsul dat:”Vor fi si bani de echipament. Ni-i vom primi.”
    Deci din aceasta rectificare nu sunt,doar din cea din octombrie,si dupa cum bine am spus in decembrie. 🙂

   • Treaba voastra este sa-i faceti sa-i dea cand trebuie . Mergeti si verificati prin unitati si vedeti cati din cei ce vin din scoala raman la plutoane si cati isi tocesc nadragii pe la birouri .

 18. parca mi-l si imaginez pe acel razvratit ca un agent ,incadrat direct ca pila lui nu stiu care, de 45 de ani sictirit de munca care vine la serviciu fara niciun chef, fara tinuta ingrijita, fara respect fata de colegi.du-te omule si bucura-te cu feliile tale de paine si nu mai ravni la inca una.Lasa si pe altu’ sa aiba parte de un salariu ca pt asta a invatat.Mi-e sila de ce jigodii de oameni voi intalni in acest sistem si culmea ironiei cica colegi.Rusine sa va fie ca nu aveti caracter deloc si nu meritati nici ce aveti!

 19. Am facut anul acesta doua stagii de practica… in doua penitenciare diferite si.. am invatat un lucru important… in acest sistem… fiecare e pentru el. Asa e firea omului. Va trebui sa ne adaptam. Insa imi pare rau de cata rautate este.

 20. Părerile sunt împărţite şi aici… ca oriunde…
  O sugestie am… elevii …ăştia ce apar acuma…să-şi mai ţină limba după dinţi..că meserie or să înveţe tot de la cei mai vechi în sistem care au ales să se implice…
  În rest… bine or fi şi în septembrie..că mai încep copii şcoala…şi dacă noi ne îmbrăcăm din banii noştri…măcar îi vom îmbrăca pe ei din banii ce vin în plus 😀

  • N-ati vrea sa aiba si altu’ ce sa puna pe masa.Lasa sa aveti voi, astia “profesionisti”, ca salariul nu va mai ajunge.Noi absolventii sa ne descurcam din ce putem, solda nu, somaj nu…si daca nu avem parinti cu bani sa stam fara un ban in buzunar dupa ce ne-am vazut de treaba si am studiat…Frumoasa gandire!”Mare” caracter!

  • Proverbul cu bârna din ochi se potrivește perfect aici. Vai de capul nostru. Nu ne ajung banii pentru birtul din colț și punem în față copii care vor începe școala. Hal de oameni.

 21. Pentru acei colegi care au uitat de OMENIE:
  “Unele lucruri sînt cu atît mai puţin de temut cu cît provoacă mai multă spaimă. Nici un rău care pune capăt nu este un mare rău. Moartea ajunge la tine: aveai motive să te temi dacă rămînea cu tine; numai că, în mod necesar, ori nu ajunge încă la tine, ori trece peste tine.
  „Este greu – spui tu – să-ţi faci sufletul să dispreţuiască viaţa.” Nu vezi din ce motive neînsemnate este dispreţuită? Unul îşi pune gîtul în laţ în faţa porţilor iubitei, altul se aruncă de pe acoperiş ca să nu-l mai audă pe stăpînul lui înveninat de furie, altul îşi înfige un pumnal în măruntaie ca să nu fie adus îndărăt în sclavie.
  De la o vîrstă încolo nu mai este vorba de copilărie, ci, mai grav, de infantilism. Iar ceea ce este încă şi mai rău e că avem autoritatea unor bătrîni, dar defecte de copii – ba chiar nu atît de copii, cît de ţînci: copiii se sperie de lucruri mărunte, ţîncii, de unele închipuite, noi – şi de unele, şi de altele. Ramai cu bine.”

  Seneca.

 22. Dragii mei viitori colegi, cei ce nu au puterea de a intelege ca omul inseamna mai mult decat banul. Sunteti penibili si frustrati. Aveti comportamentul de turma al ppl. Majoritatea dintre voi sunteti angajati prin incadrare directa pe 2 porci si 3 plocoane plasate strategic. E suficient o luna intr un penitenciar sa ti dai seama care “pila cui este” asadar nu aici e locul unde sa va dati deontologi. D-le Dorobantu, eu unul va multumesc pentru omenie si intelegere.

  • Intr-o zi, un bun coleg sindicalist, Giovani Stere, imi spunea zambind, “Cosmin, esti un idealist!”. I-am zambit si eu la randul meu si i-am zis ca sunt idealist pentru ca eu cred in anumite idealuri. Dar pe parcurs mi-am dat seama ca acele idealuri nu isi au locul in sistemul penitenciar. Un sistem inchis, fara a lasa posibilitatea lucratorilor de a interactiona cu oameni de o calitate morala ridicata, ci numai cu scursuri ale societatii, de la care involuntar au inceput sa asimileze caracterul. Dar tot in sistemul penitenciar am intalnit oameni de care sunt mandru, am intalnit oameni cu bun simt, respectuosi, intelegatori, luptatori, inteligenti. Eh, acei oameni nu se numara printre cei ce au zbierat in gura mare, dand vina pe mine ca nu li se acorda banii de haine la timp. Avem un buget care abia ne permite traiul de pe o zi pe alta, avem puscarii care sunt in prag de inchidere (faliment), iar noi, noi cei de la penitenciare, care nu am simtit ce inseamna reducere de personal, taieri grave de drepturi, ne umplem de venin si incercam sa ne varsam frustrare pe cei care gratuit se misca ca unii, altii sa stea linistiti acasa in fata monitoarelor si sa jigneasca cu usurinta. Am invatat ca e usor sa jignesti, dar greu sa faci un bine colegului.

   • Domnu Cosmin oamenii aia de omenie au cam ajuns la capat cu harneala si cu vrajeala basculata de putere.Cand intreba lumea de bani acu 2 luni spuneati ca sunt prinsi in buget ca nu e bai.Uitati ca acum e bai mare ca “nu e banii”. Daca erau prinsiin buget nu era problema dar cum sunt lipsa la apel e problema.Dar de ce nu ia de la gura hotului ca oricum hotul se plange de orice chiar daca nu ii sunt calcate drepturile?Nu au curaj ca vine cedo peste noi pe cand angajatul tace.

    • Credeti ca eu nu as vrea sa primim acei bani? Ii vreau si eu, bata-i-ar saracia! Noi facem adrese, petitii. Asta e rolul sindicatului. In ultima faza o sa iesim in strada. Dar sunt curios de o chestie, cei ce imi aduc jigniri gratuite acum, ies cu mine in strada pentru urgentarea acordarii banilor de echipament? FSANP depunde toate diligentele sa ii luam in august acum, la salariu. Nimeni nu intelege, absolul nimeni.

     • Bravo,d-le Cosmin!Intentia conteaza!Poate reusiti acum in august,daca nu,n-om muri inca o luna!Si sa aduca ANP -ul elevii din scoli!Se face supraveghere cu doi ”majori”la 200-300 detinuti,iar in perimetru,se baga ca”migu”,12 ore ,neschimbati si isi fac nevoile in punga?!?!Insa,astea nu le vede Cotofana,care a inceput sa bage iar cadre in comisie!Au scapat cei de la Giurgiu de el,dar a reinceput Jihadul?!…Lacunele schimburilor-stresul,lipsa banilor,lipsa acuta de personal,probleme familiale-nu conteaza;trebuie sa taci si sa bagi capul in pamant!Rusine celui pomenit si cati mai sunt ca el in sistem!!!

  • Nu este vorba cum suntem incadrati,nu conteaza ca poate si voi ati dat ceva la geniala scoala poate muti nu au dat nimic indiferent de incadrare ,au invatat pur si simplu ,este vorba de caracterul fiecaruia si de bunavointa care o arati in a invata ce este mai bine de la “cei cu porcii”,si de a munci pentru bani care ii iei de la stat,Am observat ca cei ce vin dupa bancile scolilor sunt cei “pilosi”,au un locsor la birou dinainte stabilit.Nu trebuie sa va suparati,poate uni au caracter asa cu uni din “cei cu porcii” au caracter.Suparator este modul de a baga in oala pe toata lumea ,lasand impresia ca daca a facut cineva scoala este mai presus de ceilalti.GRESiT.Daca esti incadrat ,indiferent cum ,demonstreaza prin munca ca meriti increderea care ti sa dat si bani care ii primesti de la stat ,NU PENTRU STAT.Prin comentariul unor inca elevi arata ca sunt imaturi.Nu am nimic impotriva sa va incadreze ,pot sa astept o luna atata timp cat 301 familii sunt mai fericite ,ma bucur pentru voi dar asta nu inseamna ca trebuie sa jigniti mai multe generati de angajati. Demonstrati prin asta ca unii dintre elevi nu isi merita viitorul loc in penitenciare asa cum unii dintre actuali angajati nu ar trebui sa mai fie.Va doresc sa demonstrati ca ma insel in privinta voastra(elevi).Numai bine.

 23. D-le Dorobantu,o ultima remarca pentru seara asta…
  La un moment dat pareati a avea mare nevoie de ajutor,astfel ca a fost nevoit sa intervina dl. Dumitrascu..
  Asta apropo de lapte.mame si tzatze!!!:):):)
  P.S.
  Comentariul era pentru dvs personal,deci optiunea de a-l publica sau nu, va apartine.
  O seara buna.

  • De-ai fi tu salcie la mal…
   Am avut si mi-a sarit in ajutor. Asta inseamna UNITATE, INTRAJUTORARE.
   Nu aveti de unde sa cunoasteti notiunea acestor doi termeni.
   La revedere.

 24. sunt absolvent de scoala militara,promotia 2003,sunt unul din persoanele care nu a primit prima de instalare caci nu a vrut conducerea,nu am beneficiat de bani de chirie,ca cei de azi,am fost nevoit sa-mi cumpar prin credit bancar un apartament pentru care platesc 65% rata din salariu.am executat serviciul in cele mai grele posturi,pentru ca:citez” in altii nu avem incredere”,am facut practica la TIMISOARA SI JILAVA,unde dupa ce ieseai din tura de noapte te trimiteau in plutonul de instante.nu am nimic cu promotiile noi, sunt colegii nostrii,dar nu trec si nu au randamentul nici in scoala si nici in practica nici macar pe jumatatea unora din noi,binenteles caci nu au ei nici o vina,recunosc caci trebuie sa muncim unii si pentru jumatate de schimb ,care nu-si justifica banii care-i castiga ,am probleme de sanatate in familie,AM CONCEDIU IN AUGUST- …si cu toate astea SALUT INITIATIVA SINDICATULUI, ,DAR, nu vreau pe viitor sa devina o obisnuinta. DA-TI CEZARULUI CE ESTE AL CEZARULUI.pt ca-i inteleg si pe cei RAZVRATITI. va multumesc.

 25. mai lasati comentariile si vedeti-va de voi!!!ar trebui sa ganditi cu capul nu cu burtile pe care le-ati acumulat in decursul anilor prin treburile facute cu ppl!!asa ca fiecare sa-si vada de ale lui!!

  • Din ce penitenciar sunteti? Daca exista sindicat FSANP in unitatea dvs, mergeti la liderul de acolo si reclamati-i problema! Cu siguranta va va rezolva problema.

   • Targu Mures este penitenciarul ….dar sunt sigur ca in mai multe penitenciare exista acest fenomen .

    • Mergeti maine la domnul Adrian Huminic, liderul Unirea Targu Mures si explicati-i problema. Il cunosc personal pe domnul Huminic, va garantez ca va rezolva problema.

     • Multumesc ! si as dori sa sesizati D.I.P. in legatura cu modul in care comisia de disciplina a fpss din acest penitenciar isi desfasoara activitatea cu neregului si abuzuri execrabile, de fapt la noi la Targu Mures lunar este cel putin un coleg in comisia de disciplina pentru a beneficia nesimtitii de acei 5 la suta care se acorda Nu-i mai satura Dumnezeu va rog sa faceti demersurile necesare in vederea unui control amanuntit pentru abuzurile facute de acesti ”flamanzi”.

     • Repet, mergeti cand aveti timp la domnul Huminic! Voi lua legatura maine cu dumnealui si cu domnul Florin Schiopu si o sa ii relatez afirmatiile dumneavoastra.

    • exact, in multe puscarii nu se asigura apa pe canicula! asta ar trebui sa o stie conducerea nu sa mergem noi sa reclamam si apoi sa ne trezim pe la escorta pe nu stiu ce camp 12 ore in soare….e normal asa ceva?

  • @MANDELA: esti sigur ca in acele zile cum le definesti ” canicula” indicele de confort termic a depasit pragul de 80 de unitati? pentru ca numai in aceste conditii poti primi apa minerala 2 litri pe zi! si asta daca nu ai o sursa de aer conditionat la locul de munca.

 26. stie careva la ce valoare(suma) se ridica incadrarea noilor nostri colegi in comparatie cu suma necesara ptr. echipament?

 27. si inca ceva ,domnule dorobantu.nu-l condamnati pe cel ce vrea sa mearga la mare cu banii de echipament,ca nu aveti nici un drept.de unde sti tu ca omul,din banii lui,pe care-i stransese poate ptr mare ,nu si-a cumparat pantofi de serviciu,vreo 3 tricouri de pe la filipestii de padure sau orice alt articol vestimentar care l-ar face sa arate cat de cat a fpss.?sa-ti fie rusine.din punctul meu de vedere nu arati deloc un tip empaticfata de colegii tai.dar,nu-i asa?de unde nu-i,nici d-zeu nu cere…incepe sa-mi fie scarba.al naibii de tare..

  • Daca dumneavoastra incepe sa va fie scarba, mie cum credeti ca imi e cand vad atata lipsa de recunostinta si de intelegere?
   Mi-e rusine ca avem colegi care s-au lipsit de principii.
   Un coleg vorbea mai devreme de dezbinarea noastra. Acolo se ajunge cand fiecare isi vede interesul propriu.
   Nu uitati ca si eu am nevoie de acei bani. Si nu ma plang, pentru ca ratiune imi spune ca o sa ii avem, un pic mai tarziu, dar o sa ii avem.
   E usor sa arati cu degetul si sa cauti vinovatul. L-au gasit in mine. Dupa data de 10 septembrie 2013 or sa uite, caci dupa ce ii vor primi vor reveni la normalitate. Asta e lumea de azi, se cumpara usor pe un pret mic.

   • adica sacrificam un sistem intreg pt.ppl-i,300 de “viitori angajati”,etc.?bravo.ce ar fi sa amanam si noi plata cotizatiei la sindicat pana toate drepturile noastre vor fi la zi.poate atunci ne ve-ti reprezenta mai bine.apropo a ti consultat si pe cei din teritoriu?rusineeeeeeeeeeeeeeeeeee

    • @ no replay
     Exagerezi,nu cred ca asta vrei.Acel amarat de 1% oricum iti va fi luat de stat la sfarsit de an prin impozitul deductibil.Eu zic sa-i folosesti mai departe pentru sindicat.Si da,rusine pentru modul tau de gandire.

  • Da mai cerebel,si mie imi este scarba de oamenii fara caracter si demnitate,de oamenii care cer mila mai cerebel !!!

 28. Da domnule Dumitrascu,da domnule Dorobantu! Sunt multumit de aceasta decizie,dar imi este sila de astfel de situatii,De ce trebuiau cei 301 spartani pusi intr-o astfel de situatie?La anul cadrele existente plus viitorii spartani absolventi de scoala vor fi pusi in aceasi situatie?
  Va rog ca tot dumneavoastra sa-mi raspundeti CINE GARANTEAZA ca cei 301 colegi vor fi incadrati acum si transa a doua de bani echipament se va acorda in 10 septembrie?
  Sunt convins ca a doua rectificare de buget-care va avea loc in octombrie- isi va pune mult amprenta pe acest drept restant,undeva prin luna noiembrie,si de ce nu,ne vom bucura de sarbatori de ei.Da, multi asteptam de 23 de ani sa se schimbe ceva in bine, in aceasta tara asta preschimbata de altii dupa bunul plac.
  Succes viitorilor colegi,si ii rog ca atunci cand vor devenii fpss sa nu devina niste gaste care gasculesc aici pe site si in fata sefilor sunt pantofari.
  ASADAR COLEGI,CAPUL SUS CU DEMNITATE !!!

  • Domnule Adkins, imi pare rau sa vad ca uitam cu totii de unde plecam. Aceste voci care acuza acum sindicatele sunt tot acele voci care tac cand li se incalca un drept.
   Ii rog pe acestia care sunt vocali doar pe site-ul fsanp sa fie vocali si in realitate.
   E greu sa pricepi ca banii ii vei primi, e greu sa pricepi ca e o intarziere si nu o pierdere a dreptului, e greu sa pricepi sa fii om.
   Aceste persoane care clameaza acum si arunca cu pietre au uitat sa fie oameni.

 29. ,,Fac apel la spiritul colegial al tuturor lucrătorilor din sistemul penitenciar, să accepte o întârziere de o lună a acordării tranșei a doua de echipament adică acordarea acesteia în data de 10 septembrie 2013, pentru a nu sacrifica o generație întreagă de tineri.” E chiar tragic. Mi se pare un mesaj apocaliptic. Parcă zici că sacrificam mieii Domnului. Oricum, vorba ta, nu conteaza o luna in plus sau minus când deja sunt intârzieri dar dacă din cei 301 spărtănei cunoşti vreun singur june amărât ce abia aşteaptă ca statul să-l anganjeze la puşcărie pentru ca familia lui să supravieţuiască foamei atunci se merită să faci apel. Eu n-am posibilităţil sindicale dar voi încerca,.sacrificând toată tranşa mea, să-i învăţ despre ,,lăchioi, perverşi, mangleală” sau mai pe scurt: despre sistemul penintenciar.,

  • nimeni nu stie prin ce situatie grea treci atunci cand primesti vestea ca nu vei fi incadrat la timp ca nu sunt bani sau ca domnul Ponta nu rea sa ne incadreze…asa cum am patit noi anul trecut si in plus am si facut, o asa numita a treia etapa de practica pe 500 de lei, din care trebuie sa faci naveta si sa si mananci sau mai rau sa-ti cumperi ceva de imbracat pt servici, ca doar nu puteam lucra la temperaturi de 5 maxim 10 grade in sacoul primit de la scoala si cu pantofii de vara…dar asta nu se vede si nu se intelege! toti vreti bani dar oare noi nu am vrut anul trecut. echipament am primit pt vara dar pe noi ne-au incadrat in decembrie…genial! in fine! eu prefer acum sa nu primesc niciun leutz de haine, nu ca am primit ceva, dar sa-i incadreze pe viitorii absolventi!

 30. In virtutea dictonului..”divide et impera” pana la urma ANP-ul a reusit sa bage zazanie intre membri de sindicat, oare se pricepe si la altceva? din ce se vede, NU! Personal consider jenanta ideea supusa dezbaterii de catre ANP si anume alegerea intre banii de echipament si incadrarea absolventilor. Daca imi permiteti un mic sfat, hai sa dam dovada de rationament, compasiune fata de viitorii nostri colegi, lipsa de egoism…hai sa aratam ca nu santem asa cum zic unii despre noi. Va multumesc!

 31. pe noi ne-ati intrebat(consultat),domnule dorobantu cand ati luat decizia asta?
  asta denota o oarecare atidudine dictatoriala,pare-se…de ce am impresia ca mascati altceva,de fapt?
  daca tot vb in numele nostru,intrebati-ne.hotaram impreuna.parerea mea.nu va cunosc dar din ce vad scris pe blog de un timp incoace,se pare ca sunteti vesnic in defensiva.si kiar nu aveti,,o voce,,care sa conteze.lasati-ne in pace cu atitudinea asta duplicitara.noi avem nevoie de un lider,nu de o marioneta…..

 32. Vai! Dar ce avem noi aici?
  Domnule Dorobantu nu cred ca cine nu e cu noi e impotriva noastra….. cum nu cred ca argumentul cu incadrarea absolventilor e definitoriu pentru situatia de fata.
  Adevarul este ca lucram intr-un sistem care se carpeste cu chiu cu vai.
  Am vazut si extrasul postat de domnul Dumitrascu cu plata pana la sfarsitul anului.
  Cred ca mai tinerii nostri viitori colegi vor invata din dezbaterile de aici ca in acest sistem, atunci cand le convine la sefi aplica litera legii, iar atunci cand e in folosul lor aplica spiritul acesteia.
  Ii intreaba cineva ceva pe acei care sunt responsabili ca nu au bugetat cele 302 locuri pentru absolventi?
  Bineinteles ca nu!
  Atunci de ce ar trebui sa-i pese agentului sau ofiterului fara putere de decizie ca nu sunt bani pentru incadrarea lor?
  Decizia FSANP, din punct de vedere strategic, pentru suplimentarea fortelor de politie penitenciara, este buna, dar din punct de vedere tactic pare mai putin inspirata. Sincer, din exprimarea dumneavoastra atat de categorica am inteles ca FSANP ne-a facut azi un bine… cu forta
  Observati faptul ca nu toti sunt tocmai bucurosi sa fie ajutati….
  In final, as indrazni sa fac un pronostic.
  Profilul “elevului” care se vrea incdrat cat mai curand (si e de inteles), la anul va posta tot in acest spatiu virtual, cerand vehement sa i se respecte neintarziat drepturile banesti pentru transport, chirie si echipament. Pentru medicamente si ochelari vor fi prea tineri.
  Sa asteptam 10 septembrie cu calm si intelepciune!

 33. I.nca o vrajeala D-LE DOROBANTU pana cand credeti ca ne duceti cu presul ne-am cam saturat de minciuni gogonate halal bani de echipament la toamna sa ii dati baietilor destepti ai anp

 34. Domnule Dorobantu, o intrebare daca sunteti amabil. De cererile agentilor de mutare la alta unitate ce se mai aude, ca au fost discutate in consiliul de conducere al ANP de doua saptamani si inca nu au trimis nimic. Abia asteptam si noi un raspuns.Stima

 35. Un mesaj pentru absovenți: pentru voi se luptă mulți oameni din sistem, dar nicidecum cei care critică aici. Aceștia nu au construit nimic, niciodată.

 36. Prietene,ati facut liceul la fara frecventa si ai luat bacul cu ‘merinde’ ,iar acum acum postati in agenti de penitenciare model.Sa nu uitam ca nu noii incadrati fac procesul verbal la crasma si apoi la serviciu.Si ne mai vorbiti despre codul deontologic.

   • Domnule Dorobantu ,nu ma refeream la noile promotii de absolventi,faceam referire la agentii cu vechime din mediul penitenciar,care au reusit sa promoveze examenul de bacalaureat de curand,si aceasta doar datorita zeitei Fortuna.

 37. domnule dorobantu cand o sa aflam exact daca ne incadreaza la timp??s-au deja s-a aprobat incadrarea noastra??multumesc

  • Da prietene stai linistit ca vei fi incadrat la timp.Nu sindicatele “call the shots” in sistem.Cand te vei mai invechi vei intelege.Sa inteleg ca esti “singur” la puscarie?

 38. dragi viitori colegi,se pare ca va ganditi numai la voi…imi pare rau sa vad ca de noi nu intereseaza pe niciunul dintre dumneavoastra .ganditi-va ca oricum o sa va primiti aceiasi bani,doar ca in intarziere cu o luna,pe cand noi ar trebuie sa muncim inca cel putin 3 luni pe 500 lei.in situatia asta noi am fi incadrati in iarna(situatie destul de grea pt majoritatea dintre noi,sa nu ai bani de sarbatori si multe altele) sper ca totusi o sa va dati seama ca si noi avem nevoie de bani la fel ca si dumneaVOASTRA

  • Stai linistit ca incadrarea vostra depinde doar de ce vrea conducerea.Nu de ce vrea un sindicat sau altul.

  • taci din gura ca eu nu am murit inca 3 luni ! uite asa am stat si eu anul trecut cu 500 lei ! daca n-am murit eu, nu mori nici tu !

  • da dragul meu eu ma gandesc doar la mine si la familia mea, mai intai, si daca mai ai loc si tu poate ca ma voi gandi si la tine, ca nu tu imi dai sa mananc si sa-mi achit ratele la banci si obligatiile catre stat. Eu muncesc pentru mine si nu pentru tine.

   • Frumoasa replica. Merita sa o plastefiati si sa o puneti in rama sa va mandriti cu ea. Atunci de ce va plangeti la mine?
    Daca tot iti pasa de tine iesi in strada alaturi de mine, ai curajul asta? Eu zic ca nu il ai, pentru ca esti un las.
    Daca te-as pune acum sa imi spui numele si prenumele, precum si penitenciarul unde lucrezi ai da din colt in colt.

   • Daniele mama,nu muncesti pentru tine.Aceasta munca de penitenciar ESTE O MUNCA IN ECHIPA mama! Daca te gandesti la familia ta,inseamna ca gandesti,dar nu suficient de bine.Cand erai mai mic poate gandeai mai bine. 🙂

 39. Domnule Dorobantu, o intrebare daca sunteti amabil. De cererile agentilor de mutare la alta unitate ce se mai aude, ca au fost discutate in consiliul de conducere al ANP de doua saptamani si inca nu au trimis nimic. Stima

 40. Dragi viitori colegi,va aducem la cunostinta ca nu toti absolventii ii avem pe ”mami si tati in petenciar” ,nu detinem masini scumpe sau ceasuri de lux cum ati constatat dumneavoastra.Printre noi sunt atat colegi care au iesit de pe bancile liceului,facultatii,cat si oameni care au mai lucrat la viata lor (EX:POMPIER,Jandarm,Soldat,Politie comunitara..etc)si e normal ca acestia din urma sa detina anumite bunuri.In consecinta, generalizarea nu isi are rostul si suntem profund dezamagiti de mentalitatea dumneavoastra, dragi colegi!

  • Politie si ai plecat cum? Cu lacrimi in ochi de bucurie din partea colegilor de acolo ca au scapat de tine? Generalizarea se bazeaza pe niste promotii – destul de multe totusi- care au confirmat in parte neste chestii neste scheme.Intra printre primii la scoala, fac probleme in timpul scolii ca ii doare la basca si termina printre ultimii, vorbesc tare si gesticuleaza inutil ca sa fie remarcati acolo unde se duc, fac misto de un coleg mai saracut care nu se ridica la “rangul” lor de jmecheri.Iti suna cunoscut? Sunt aia pentru care se generalizeaza , aia adusi de mami si tati la R.U. ca sa fie si ei sub supravegherea cuiva ca ei nu au fost in stare.Ei au fost ocupati cu spaga pe la fisc, pe la dsv sau ce mai invart ei.

 41. Care parte din “va aratam posibilitatile si facem cum vrem noi” nu ati inteles-o?Cand veti intelege ca nu contam pentru nimeni iar sindicatele sunt doar informate fara posibilitatea de a schimba ceva?

 42. “În spiritul unității, drepății și al egalității, Federația Națională a Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor a îmbrațișat varianta a doua, cea a încadrării absolvenților promoției 2013”, iar acordarea transei restante de echipament va avea loc la o data ulterioara, mai exact LA SFANTUL ASTEAPTA !!!

 43. “NU va mai lamentati aici ca un țânc fara lapticul matern”…D le Dorobantu, vedeti ca ati trecut de limita bunului simt si deveniti impertinet…da omul are dreptate…multi asteptam ca in luna august sa intram in posesia banilor de echipament….multi ar fi dorit sa plece cateva zile in concediu cu familia…mergi matale pe litoral dupa 10 septembrie daca iti arde de soarta noilor incadrati, si lasa ne pe noi sa hotaram cand ne dorim contravaloarea bulendrelor alea nenorocite…

  • Domnule, afirmati ca mergeti cu banii de echipament pe litoral? Sunteti invatat sa va dati in primire des? Asta faceti acum, spuneti ca mergeti in concediu cu banii de echipament. Afirmatia ta imi dovedeste precaritatea mintii tale.

   • Sa nu uitam ca multi dintre colegii nostri au invatat sa citeasca si sa scrie la puscarie.

   • Cat timp nu se da echipament fiecare e liber sa faca ce vrea cu banii de echipament !!!!!!!

   • care-i problema domnule daca folosim acesti bani ptr. concediu?dar nu-ti pui intrebarea ca pana sa primesc acesti bani am folosit banii de salariu ca sa-mi cumpar echpament? Ia intraba-l mata pe dl. Ponta ptr. ce a dispus alocarea unei transe de echipament de sarbatorile pascale? Ca sa ne luam echipament sau ca sa avem niste sarbatori cata de cat decente?

    • Nu e nicio problema. Folositi-i unde vreti. Nu e treaba mea.
     NU V-A TAIAT NIMENI ACEST DREPT, IL AVETI IN CONTINUARE.
     Acum refulati, e si normal. Dar nu fiti rautacios cu cine nu trebuie!

  • Cumparati/va chiloti si jambiere domnule fpps!
   Va asteptam odihnit si echipat decent….

 44. Ok, vad ca s-a reparat.
  Repet comentariul:
  Nimic despre directorul de la Craiova?
  Asta apropo despre intrarea sistemului in vrie, domnule Dorobantu

 45. Domnule Dorobantu,in urma “imbratisarii” de catre dvs a variantantei cu incadrarea absolventilor ati “reusit” sa cresteti numarul…..dezbracatilor cu inca 301!
  Felicitari!

 46. Ce se intampla? S-a infundat internetul? Am postat un comentariu si nu apare…
  Posibil din cauza faptului ca am amintit de Craiova?

 47. bre acestia sunteti niste oameni slabi pentru ca nu trebuia sa alegeti intre doua variante ci trebuia sa le cereti pe amandoua sau prima varianta cu banii de echipament pentru ca sunt colegi care asteapta acesti bani …!!!!!! tara de cacat si oameni la fel RUSINE RUSINE daca mai era inca o varianta (o a treia varianta) gen bani pentru hrana ppl la fel ramaneam pe ultimul loc noi cei care lucram si avem ore suplimentare neacordate de luni de zile sa va fie rusine ca am ajuns in aceasta situatie imi e greata de acest sistem si de unii oameni care cica ”se lupta pentru drepturile noastre”.

 48. Corect. Si daca totusi se amana incadrarea in si vor incepe in decembrie, sa aiba grija la prima echipare, sa nu accepte haine mari, cum au facut parsivii cu noi anul acesta, zicandu-ne ca ” prima echipare e obligatorie si oricum nu primiti nici un ban”, iar cand-colo, surpriza, ne-a dat si noua banii.

  • Ca sa nu se mai intample acest lucru si cu promotia 2013 ar trebui ca absolventii sa mearga la liderii nostri de sindicat si sa le ceara ajutorul. Acolo unde exista sindicat FSANP nu s-a intamplat acest lucru. Noi stim sa ne protejam oamenii.

   • Nu s-ar zice(ma refer la ultima afirmatie).
    Ce o sa faceti daca cei 300!:):):) o sa aleaga sa se inscrie in celalat sindicat …penitenciarist?
    Dac-om fi si-om trai o sa va adresez aceeasi intrebare si peste,sa zicem 1 an,iar cu bunavointa ce va caracterizeaza ,poate o sa-mi raspundeti cu cat a crescut numarul cotizantilor FSANP,dupa absolvirea inaltelor scoli specializate intr-ale penitenciarelor in ano domini 2013.
    P.S.
    A se retine ca nu am nimic personal sau de alta natura cu viitorii colegi,le inteleg situatia multora dintre ei,dar am ajuns la concluzia,-si asta nu in ultima saptamana!!:):):),-ca in sistemul asta si in tara asta …frumoasa!! fiecare pentru el …..

    • E optiunea fiecaruia dintre ei la ce sindicat se inscrie. Ce observ eu acum la vechii nostri colegi este atitudinea lor revoltatoare fata de situatia ivita. Dupa ce isi vor primi banii de echipament in luna septembrie sper sa isi dea seama ca rautatea nu este o solutie in rezolvarea problemelor.

 49. Parca erau prinsi in buget si bani de echipament, si de salarii si de absolventi.Se pare ca iarasi si din nou minciuna repetata ajunge a fi adevar pana se sparge buba si iese puroiul afara.
  Intarzierea de o luna pana in ce an? Ca sa nu mai mai iau de ‘bietii” absolventi cu ceasuri si masini care depasesc puterea de cumparare a unui agent obisnuit.

  • Daca e 1, 2 cu asemenea “podoabe de lux” nu inseamna ca toti sunt la fel. Tot in sistem mai avem si cativa oameni care nu stiu sa scrie, asta nu inseamna ca toti sunt analfabeti. Nu trebuie sa judecam gresit!

   • 1 sau 2 exemplare? Pai cam in ultimul timp cam 60-70% sunt nepoti sau alte specimene ascunse la “noi” de mami si tati care cunosc ei pe cineva la “petenciar” sa nu vina cu mandat.

    • Daca isi indeplinesc atributiile din fisa postului fara repros, este totul ok. Ganditi-va ca si dvs aveti un copil si o sa urmeze calea profesionala a tatalui/mamei. V-ar placea sa-l eticheteze cineva asa cum dvs ii etichetati pe nou-veniti?

     • Fisa postului o indeplineste la misto ca se trag de sireturi cu puterea iar borcanele sparte sunt adunate de cate unul care munceste si pentru deosebitul nou incadrat.Copilul meu nu vrea sa urmeze calea parintilor si stie deja cum e sa muncesti pentru ce ai.
      Cand ei se lauda cu ceva activitati pre puscarie si mai ales ca ele se confirma cam ce sa mai spui? Si inca astept sa-i vad la puscarie pe ‘colegii” care se manjesc pentru a baga niste telefoane si niste prafuri.

     • Stimate coleg, nu aruncati mizeriile astea in cârca nou-incadratilor. Cei ce baga telefoane in puscarie sunt lucratori cu ștate vechi in sistem. Sunt oameni care cunosc bunul sau raul mers al unei puscarii. Nu fiti ipocriti!

   • “daca e 1, 2″… credeam ca se spune “daca sunt”, eventual “daca sint”… ca tot vorbim de analfabetism… de fapt, scuze, de acordul gramatical…

     • Am scris undeva ca aia de baga telefoane sunt noi ? Nu.Am spus ca astept sa-i /sa-l vad la puscarie pe colegul/ii care sunt pe o mana cu ppl-ul.
      Nu sunt ipocrit dar ma cam satur sa vad “colegi” care ies la pensie subit.De ce nu se gandesc la familie cand se combina cu hotul? Se gandesc la familie doar atunci cand sunt prinsi si atunci sunt protejati?Nici la CIA nu se intampla astea.

     • De nou incadrati am spus ca au fost in gasti de cartier si au ajuns la noi- adusi de mana de parinti- ca sa nu ii aduca Politia.Si unii chiar se lauda cu faptele lor de dinainte de a “intra” la scoala.Daca cei de la combatere ar lucra si la partea asta ar mai fi ceva dar sa ne gandim si la faptul ca vin sa se inscrie la Tg Ocna persoane care provin de pe la licee unde invatatul e floare rara.

Comments are closed.