De unde atâta indârjire sau cum este sa fii OM?

Stimati colegi,FSANP

Nici o secunda FSANP nu a negociat cu ANP sau oricine altcineva despre un eventual troc care sa puna in balanta acordarea transei a doua din restanta de echipament si necesitatea incadrarii celor care termina scoala.

Nu imi voi permite niciodata, sper sa fie foarte clar pentru oricine, sa pun in balanta existenta colegului meu venit de pe bancile scolii, cu niste amarati de bani care au reusit sa trezeasca atatea patimi. Si spun asta avand credinta ca acesti 300 de copii vor reusi, prin angajarea lor sa mai reduca din cele 250.000 de ore suplimentare, precum si miile de zile de concediu de odihna restante din anul trecut. Asta ca sa terminam odata cu culpabilizarea acestor colegi.

Mesajul nu a fost acesta si niciodata nu vom abdica de la principii. Eventualele concesii facute, au fost numai in cazul in care, cunoscand situatia reala, situatie ce priveste locul de munca al fiecaruia dintre noi, am considerat ca existenta locului de munca este primordiala oricarui alt reper.

Ori acum nu a fost cazul. La absolut toate intalnirile, problemele cu care i-am innebunit pe cei din ANP, tineau de acordarea transei a doua de echipament, popote, incadrare elevi, concursuri,etc. Nu s-a incercat insa niciodata ca ANP sa fie scoasa basma curata. Dovada stau procesele verbale incheiate cu ocazia fiecarei sedinte.

Mesajul ce a fost transmis trebuia sa va informeze ca ANP-ul a trimis acordarea transei de restanta in luna septembrie la salariu. A iesit ce a iesit si imi asum in totalitate situatia creata. Insa a continua sa irosim, cu patima, energii ce ne-ar fi de folos in scopuri mai bune cred ca nu ne este de ajutor.

Nu de vehementa duc lipsa cei care conduc in acest moment FSANP si nici nu vor fi subordonati vreodata ANP-ului, asta ca sa fie foarte bine intiparit in mintea unora, mai ales ca aceia ce conduc acum FSANP sunt aceeasi cu cei care, la nivelul fiecarui sindicat pe care l-au reprezentat, au facut tot ce a depins de ei ca FSANP sa mearga inainte. Si va garantez ca fara implicarea fiecaruia dintre ei, nimeni nu ar fi avut linistea sa construiasca aici la Bucuresti.

Aceasta intamplare, pe care inca o data mi-o asum, ar trebui sa ne dea de gandit cine suntem.

Eu, din postura celui ales sa reprezinte FSANP si sa apere drepturile membrilor de sindicat si dumneavoastra, din postura de OAMENI care ar trebui sa nu uitati acest lucru, in masura in care cineva, odata, candva,  v-a cerut sa-l creditati cu calitatea de OM, rugandu-va sa-i aratati intelegere. Nu dati frau unor stari care n-ar trebui sa va defineasca, iertati lipsa de experienta si incercati sa nu ridicati piatra.

Va cere acest lucru un coleg.

Cu respect,

Florin Schiopu
Presedinte FSANP

90 Comments

 1. fratele meu, prinzi curent rau tare, ce legatura are denumirea cu drepturile matale, ele sunt prevazute in lege nenicule

 2. o promisiune facuta,chiar si conditionata de anumiti factori, ramane o inndatorare in sarcina celui care a facut-o. pacat ca, desi conditionata, s-au exprimat si termen! deja depasite!
  a conditiona plata unui drept de incadrarea noilor absolventi, denota proasta viziune economico-financiara a sistemului! inseamna ca cineva nu si-a facut datoria in acest sens.
  cele 250.000 de ore suplimentare sunt rezultatul unei proaste gestiuni a resursei umane. (ori existenta multor nepotei, cumetrii ori alte rubedenii care se cam gadila in serviciul de santinela, de gabor adevarat de puscarie). sunt rezultatul unor proaste planificari in serviciu (acordare drepturi cu generare de ore suplimentare fictive). nu poti sa pleci in concediu si la finalul lunii sa ai ore suplimentare! sistemul de pontare pentru paza este o catastrofa si o sa atingem milionul de ore suplimentare, linistit, in 2-3 ani.
  dar, mai important este sa fim politisti de penitenciare! si pentru asta luptam cu cea mai mare indarjire! nu conteaza ca salariul tau este ciopartit dar faci ore suplimentare, nu conteaza ca iti iei drepturi de concediu si, uneori esti replanificat ca nu iti scoti orele de munca, tot atatea cate ai beneficat prin concediul acordat!
  te salut personal de penitenciare rufos si carpit! vei primi o emblema cu politia de penitenciare care sa iti acopere gaura din haina slinoasa! si vei lua si diferenta in bani, cand va voi sistemul!

  • D-le Sile, poti sa pleci in concediu si la sfarsitul lunii sa ai ore suplimentare daca ai un sef care are pretentia ca nu ai dreptul la cele trei zile libere dupa tura completa (12X4 lucrate) si te obliga ca prima zi libera sa fie si prima zi de concediu. Si daca C.O.incepe de la jumatatea lunii ai clar sansa sa faci vreo si 16 ore suplimentare in luna respectiva.

 3. anunt important: cine doreste sa faca parte din plutonul de executie a dl. Cosmin si a dl. Florin, rog sa ma contacteze.La genul de reactie pe care il vad aici, cautam alti domni VISINESCU!

 4. Datorita situatiei create la nivelul Federatiei avem nemultumiri la nivelul membrilor de sindicat care nu sunt de acord cu privire la felul cum au fost reprezentati de catre FSANP, si in special de atitudinea domnilor Florin Schiopu si Cosmin Dorobantu cu privire la acordarea drepturilor de echipament.Sub nici o forma nu trebuiau sa fie de acord cu amanarea acordarii drepturilor de echipament, nici sub pretextul angajarii absolventilor si nici sub orice alt pretext.Pur si simplu nu are legatura una cu alta.In concluzie consideram ca in cazul de fata am fost foarte prost reprezentati iar conducerea FSANP ar trebui sa isi recunoasca public gresala si sa nu o mai repete.Din cauza modului cum sunt reprezentati de FSANP multi membri de sindicat se gandesc deja sa se retraga.

  • Domnul Schiopu Florin nu are nicio vina. Pur si simplu a fost o greseala de intelegere a mea. Imi asum acea greseala.
   Am inteles gresit mesajul transmis. Consoderati-o ca pe o eroare de intelegere a subsemnatului. Suntem oameni, mai dam rateuri. FSANP nu-si doreste dezamagirea membrilor sai.
   Nu vom lua niciodata decizii in dezavantajul vostru.
   Cu stima.

  • Stimate domn,
   Eu daca am o nelamurire vizavi de un lucru,despre care cred ca nu este in regula si cunosc omul care cred eu ca a spus acel lucru,pun mana pe telefon si imi limpezesc situatia.Dar niciodata nu mi-am permis sa acuz doar de dragul discutiei.Asa cum am scris si in postare,mesajul nu a fost tocmai limpede si pentru asta mi-am asumat responsabilitatea.Aveati posibilitatea sa aflati,daca citeati mesajele de pe grup despre ce a fost vorba si poate va lamureati cu privire la ce s-a discutat.Asa…
   Cu respect.

  • Nenea Codrin chiar daca am asimila ca a fost o greseala de strategie, oricum lucrurile erau clare si o opozitie, doar de forma, nu putea decat atrage antipatia celor 300 (ca spartanii), deci nu rezolvai nimic, este chiar asa usor sa treci si peste lucrurile bune, multe de astfel, facute de organizatia din care faci parte?

   Din ce stiu implicarea FSANP, ma refer a liderilor, la Arad, este destul de veche si consistenta. Chiar si tu, sper sa nu ma insel, nu mai vorbesc de Florin, ai beneficiat de asta.

   Nu crezi ca rolul tau, chiar si in acest caz, daca admitem greseala de strategie, ar trebui sa fie acela de constientizare a membrilor cu privire la non sensul unei opozitii in speta in cauza?

   O actiune a ta, ca aceasta, in calitate de reprezentant, nu poate aduce decat deservicii in ceva ce s-a intamplat. Sunt si alte lucruri, mult mai importante, cum este modificarea la L 293 ce presupune unitate, nu numai de forma.

    • Excelenta replica sau, mai degraba, sageata domnule Dorobantu. 😀

     Banuiesc ca actuala functie, de reprezentant FSANP, chiar daca al tineretului, v-a determinat sa atrageti atentia supra acestei posibile identitati a mea. 😀

     Daca, prin absurd, sa zicem ca as fi cel identificat si aratat cu degetul (prin tastatura) de dvs. nu credeti ca respectivul, fiind, din ce stiu, membru al FSANP inca de pe vremea cand nu erati in sistemul penitenciar, in loc sa-l deconspirati ar fi trebuit sa-i protejati identitatea.

     Nu de altceva dar din ce stiu “Un oltean” nu s-a contrazis doar cu Adminul cel mare de pe FSANP, a mai avut replici si cu alte ocazii. Bine, banuiesc ca nu e o problema pentru cel aratat de dvs. cu degetul sa fie asociat cu “Un oltean”. E vorba de un principiu si de ce ar trebui sa reprezentati dvs. aici, de calitatea in care scrieti si administrati comentariile.

     Citatul este frumos, cred ca vi s-ar potrivi si dvs. daca ati avea oarece respect pentru ceea ce au facut unii, pionieri in activitatea sindicala, datorita carora dvs. puteti acum sa cerneti si sa discerneti ceea ce poate sau nu sa fie postat pe acest site.

     Adminul cel mare mi-a zis la un moment dat, si va poate confirma: “Vine o vreme cand trebuie sa te retragi din activitatea sindicala, atunci e timpul pentru tehnocrati”. L-am contrazis si i-am spus: “tare teama imi este ca in unele cazuri vor aparea in locul lor oportunistii”.

     Sa inteleg ca eu am avut dreptate? Si ma refer strict la dvs., singurul admin care luni de zile ati cenzurat comentariile despre directorul unitatii unde lucrati si despre directorul unei alte unitati din aceeasi zona.

     • Va rog inca o data sa-mi iertati intromisiunea, dar identitatea “unui oltean” este Secretul lui Polichinelle, iar initialele AP desemneaza cateva milioane de pamanteni si vreo cateva mii bune de romani.

      Asta asa, ca o alta manevra disperata, de a va opri hemoragia din suflet. Sunt exact atatia oameni care cunosc identitatea unui “oltean” cati sunt cei care pot face legatura intre initialele AP si persoana care se afla in dreptul tastaturii. 🙂

      Aproape c-as putea spune ca sunt mai putini romani care-au votat impotriva demiterii maretului nostru presedinte TB decat cei care patrund taina omului din spatele pseudonimului si a tulburarii provocate de vederea celor doua initiale.

      Iertati deci si, iubiti entuziasmul tineretii. Si, pentru ca tot suntem la capitolul amintiri si citate va mai amintesc unul din vremea aia: “In the End, we will remember not the words of our enemies, but the silence of our friends”. (Martin Luther King, Jr.)

     • Off, off, iar cititi printre randuri si retineti doar ce vreti, nenea Dumitrascu. 😀

      Ideea a ceea ce am vrut sa transmit se regaseste aici: “Bine, banuiesc ca nu e o problema pentru cel aratat de dvs. cu degetul sa fie asociat cu “Un oltean”. E vorba de un principiu si de ce ar trebui sa reprezentati dvs. aici, de calitatea in care scrieti si administrati comentariile.”

      Cu speranta ca m-am facut inteles, va iert intromisiunea. 😀 Chiar daca spiritul dvs. justitiar de sari in apararea celui atacat pare cam exacerbat in ceea ce-l priveste pe urmasul dvs. in ale administrarii site-ului FSANP. 😀

     • Sunt subiectiv. Nici macar nu pretind altceva. Multumesc pentru interes si pentru argumentatia atenta. Principiul ar fi deci acela ca “trebuie sa protejam identitatea celor a caror identitate este un secret stiut de toata lumea”?

     • Nu, principiul este acela de a nu va interesa identitatea postacilor, nu de a o proteja.

      Nu este vorba de mine, e vorba de multi altii care pot posta, a caror identitatea intr-un fel sau altul o poate afla un admin, si care se vad in postura ca, datorita unor comentarii ce nemultumesc un admin, pot fi aratati cu degetul si indicati ca si postaci.

      Repet, nu e cazul meu, dar nu cred ca sunt multi in sistem in postura mea, si asta o spun cu toata modestia. 😀

     • Nota de trecere pentru incercare, dar nu prea tine. Omul n-a dezvaluit niciun secret. De unde deci ingrijoararea? Nu va ascundeti deci in buncar. Doua initiale si-un secret cunoscut de toata lumea nu-i motiv de inspaimantare si de apel infricosat la printipuri neclar definite.

      Si, apropos de pozitie, la ce postura va referiti mai exact? Aceea de a semna “un oltean”? Sau, una absolut principiala? 🙂

     • O sa va las ultima replica. Nu de altceva dar sunt in inferioritate. 😀

      Sa nu monopolizam discutiile. Dar pentru ca de abia acum am vazut citatul din Martin Luther King, Jr, cred ca mai indicat ar fi, cu mentiunea ca am folosit Google Translater, 😀 : “God forbid me that the friend of enemy shun me alone”. Acest citat e mai de-al casei, de pe plaiurile mioritice. 😀

      Sau: “Our friends can become enemies, enemies but we never become real friends.” 😀

  • Stimate domn,
   Eu daca am o nelamurire vizavi de un lucru,despre care cred ca nu este in regula si cunosc omul care cred eu ca a spus acel lucru,pun mana pe telefon si imi limpezesc situatia.Dar niciodata nu mi-am permis sa acuz doar de dragul discutiei.Asa cum am scris si in postare,mesajul nu a fost tocmai limpede si pentru asta mi-am asumat responsabilitatea.Aveati posibilitatea sa aflati,daca citeati mesajele de pe grup despre ce a fost vorba si poate va lamureati cu privire la ce s-a discutat.Asa…
   Cu respect.

  • @Codrin; nu se face asta , domnule! avem un grup de lucru, aveti un b.e.x. acolo, puteti prezenta pe grup pozitia pe care o doriti, dar nu asa , te rog! Parol, d’honneur!

  • Este mai mult ca sigur ca vor fii repercursiuni……dar sigur i-au castiga pe cei 301 spartani….

 5. esti incompetent prietene daca ne spui ca banii astia nu sunt un drept salarial pentru ca nu vb nimeni despre salariu iar un drept este ptr ca e prevazut in lege deocamdata iar daca tu ai vreo functie de conducere ne dam seama de ce nu merge nimic in tara asta

 6. O tara plina de milogi si de pomanagii(o mare parte din lucratorii ANP se incadreaza perfect)!
  Dragi postaci milogi eu va trimit sa puneti mana pe munca si sa nu mai asteptati sa va pice din cer(ANP)!

  • Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jurul meu si il vad pe unu cum e specia asta umana numita sugestiv @MARTYN prind curaj.

   • Ti-ai simtit statutul de cersetor prietene?
    Du-te crenguta la cersit afara ca vei primi o mare…de bani

 7. are dreptate Andrei…..centrul de la Amara nu mai functioneaza…toti agentii de acolo sunt la unitate acum….asta este……ne a aruncat pastila cu banii de haine ca s au amanat, dar nu mai intereseaza pe nimeni celelalte probleme ale agentilor….asteptam si eu un raspuns in legatura cu chiriile de la Slobozia…..cum ni se opreste bani din salariu pe motiv ca” asa trebuie”…..

   • Din pacate nu sunteti informat. Centrul nu functioneaza .toate seminariile care erau programate pt anul acesta au fost anulate . Suna-ti acum la cenru sa vedeti daca va puteti caza.

    • Conform conducerii untatii este folosit doar pentru formare profesionala. Tehnic aveti insa perfecta dreptate. Nu mai poate fi folosit pentru activitati hoteliere folosind bugetul de stat, iar pentru cursuri nu sunt bani.

     Partea proasta este ca sta destul de prost cu rentabilitatea. Incasari in 2012 aprox 300.000 RON, cheltuieli aprox 1000.000 RON numai cu personalul. ceva trebuie facut si pastrat functional pentru sistem.

 8. D.le Schiopu,d.le Dorobantu,d.le Dumitrascu,incercati sa intelegeti ca oamenii s-au saturat sa fie dusi cu zaharelul de pe o zi pe alta.Au promis ba ca au banii dar nu au aprobare, ba sa asteptam rectificare, ba chiar DIRECTORUL GENERAL ca se zbate sa primim banii,dar credem ca e de fatada. Oamenii sunt oameni si nu trebuie judecati ca ar sta neaparat in acesti bani, ci sunt satui de felul cum sunt tratati, mintiti si nu respectati.Chiar nu conteaza pt nimeni din ANP problemele angajatilor.Atunci sa se faca ceva tabele pt un protest ca poate asa tin totusi cont si de noi.Chiar pe calea dialogului nu se poate fara a mintii.Toti intelegem ca este criza dar nu mai veniti cu tot felul de povesti.Consideram ca sunteti reprezentantii nostri ai membrilor de sindicat,si de aceea va rugam sa le transmiteti celor din ANP ca situatia nu e prea roza in teritoriu si sa se astepte totusi la ceva,daca tot o tin pe a lor.

  • Cred ca nimeni nu poate accepta sa fie dus la nesfarsit “cu zaharelul” insa din experienta va pot spune ca apetenta pentru protest a victimei este destul de scazuta.

   Si, nu stiu cat ati urmarit insa cel putin in chestiunea echipamentului si a restantelor am intervenit in permanenta. Din pacate insa plata restantelor o face ANP, nu sindicatul.

   Inteleg ca liderii de sindicat sunt cumva intre ciocan si nicovala, membrii de sindicat si ANP, dar realitatea este cat se poate de simpla. Banii de la buget inca nu au venit si suntem intr-o situatie de supravietuire.

   Puteti sa nu ma credeti, este alegerea dumneavoastra. Nu mi se pare acceptabila diversiunea ANP-ista dar nici nu cred ca putem fi mai putin principiali decat cei pe care-i criticam in speranta ca in acest fel din neant vor apare bani.

   Varianta realista este ca se va face rectificarea bugetului national, iar banii vor intra pe card dupa ce ANP ii va primi. Din pacate dureaza, dar banii vor veni… dupa care vom discuta despre viitoarele restante.

  • Domnul meu sindicalist, va pun o intrebare. Sunteti convins ca nu imi doresc si eu acei bani, eu lucratorul de penitenciare Cosmin Dorobantu?
   ANP este pus in situatia jenanta de a nu sti pe unde sa scoata camasa. ANP depinde de MJ si MF. Ei le dau banii de exhipament. Legal au voie sa intarzie. Moral nu.
   Suntem oameni, muncim, avem anumite drepturi, nu multe, dar care trebuiesc respectate.
   Domnul meu, credeti-ma ca imi doresc si eu acei bani mai mult decat multi din sistemul asta.
   Daca ANP ar avea banii si nu i-ar da, credeti-ma ca as reactiona cu vehementa.
   Daca aveti impresia ca FSANP nu sprijina membrii de sindicat inseamna ca eu sunt un fals si nu mi-e locul intre voi.
   Cu stima, colegule.

  • Stimate domn,

   Inca odata va spun, nu doresc sa mint pe nimeni.Cu atat mai mult pe povestea cu restanta pe echipament.Insa atat timp cat prevederile OMJ ne duc pana in decembrie, suntem in imposibilitatea sa fortam o prevedere legala.Ce pot face este ca acest subiect sa revina pe ordinea de zi a CCR de fiecare data pana se vor satura.

 9. Daca ii angajeaza pe cei din SNPAP sa inteleg ca le va da salariul in avans. Presiunea pe sistem va fi in septembrie cand o sa trebuiasca sa le plateasca salariile, nicidecum in august cum s-a motivat. Pacaleli, diversiuni, vrajeli…..

   • Diversiunea o văd doar cei ce nu pot da replică la momentul oportun.De fapt, când intră în plată absolveții școlii de agenți? Cât costă pentru sistem încadrarea absolvenților, raportat la banii pentru echipament? Calculați și trageți singuri concluzia. Succes.

    • Sa inteleg ca punand in balanta vi se pare in ordine sa alegem intre a angaja absolventii si a plati restanta la echipament? Nu-mi e, recunosc, foarte clar. Nu vreti va rog sa ma/ne ajutati cu acest calcul?

     • Nici nu trebuie. Asta e calitatea reprezentării. Una se discută și alta se înțelege. Specific.

 10. @Adkins constat, nu la fel de dazamagit ca si Cosmin Dorobantiu, ca in spatele comentarilor tale profund semidocte, dar care se vreau filozofice cu o greutate mare in invataminte, sta un meltean care face o dedicatie muzicala caminului cultural din sat amintindu-si de vremurile nedormite vara.
  Cosmine nu stiu daca constientizezi dar faci un mare deserviciu federatiei in aceste momente prin aroganta transcrisa in comentariile moderate de tine.

  • @deen: placuta constatarea dumneavoastra,aflati ca la caminul cultural din sat, vin oameni cu bun simt,oamani care stiu ce vor de la viata.Satul romanesc a reprezentat si reprezinta in continuare viata Iar daca verile erau nedormite,inseamna ca erau fericite si nimeni nu se plangea.
   Daca dumneavoastra bravule “meltean” considerati ca aceasta melodie are aer arogant,este doar punctul dumneavoastra de vedere.Dar,va rog sa-mi dati un exemplu de deserviciu,in afara de faptul ca frustrarea isi lasa amprenta tot mai adanc in randul unor fpss.
   Afla domnule,ca nici eu nu am primit acesti blestemati de bani,dar nu am devenit impulsiv si nici nu am aruncat cu pietre in nimeni.Sunt niste bani, care din 2015 ne vom lua gandul de la ei,nu este un drept salarial.
   Cu drag pentru deen,si binenteles cu melodia de rigoare.

  • Mie notiunea “bani” mi-a lasat un gust amar in data de 01 august 2013. Cand e vorba de banii, principiile dispar. Instinctul ia locul ratiunii.
   Intre bani si oameni, noi alegem banii.
   Realitatea a demonstrat.

   • Domnul Cosmin, lasand patimile deoparte, cand o sa aveti si dvs un copil, cand te va suna de la banca ca esti in urma cu ratele, cheltuielile lunare sunt restante, atunci poate o sa priviti cu alti ochi realitatea.Sincer si mie imi lasa un gust amar realitatea pragmatica ce ne inconjoara dar pana la urma totul se reduce la BANI.
    Am cunoscut personal o persoana cu principii care a murit refuzand sa dea BANI la medic.Eu zic sa lasam pentru moment, domnul Dorobantiu, principiile si mai bine sa inaintam o nota de protest catre ANP.Nu stiu de ce insistati pe subiect daca domnul Schiopu a zis ca nu a existat un troc.
    Domnul Adkins l-ati cautat pe goagle citatul sau sunteti mai plin de inteligenta decat de BANI??

 11. Domnule presedinte Florin Schiopu transmiteti-le un mesaj clar celor din ANP ca situatia sociala, financiara a angajatilor din penitenciare e incordata; de aici reiese si reactia nervoasa a oamenilor.
  Preturile cresc in fiecare luna, ratele la banca s-au triplat de la acordarea creditelor, impozite marite, in timp ce salariile au fost inghetate din 2010; astfel toate aceste refulari au venit si ca un strigat de ajutor catre sindicat.Reprezentati, impreuna cu presa, o ultima opozitie a acestui guvern totalitar.
  ANP-ul sa vada si conditiile de munca din penitenciare, caci pentru o pereche de manusi la perchezitie ni s-a raspuns sa asteptam rectificarea bugetara.In conditiile astea cautam prin wc si gunoaie cu mainile goale poate gasim printre altele si banii de echipament inainte de rectificare.
  Si atunci cum poti sa nu reactionezi negativ cand vezi ca ANP,MJ,Guvernul nu da doi bani pe tine angajat, cetatean al Romaniei?!?

  Amanarile acestea au turnat doar gaz peste alte probleme ce le avem fiecare.Nu cred ca cineva isi doreste sa nu fie incadrati elevii.

  • Tensiunile au fost generate de faptul ca in 2010, pe langa diminuarea salariilor cu 25 la sută, am pierdut si posibilitatea beneficierii de salarii de merit, prime etc etc. Banii de haine, deși ar trebui să aibe altă destinație, sunt ca o gură de oxigen pentru mine, în condițiile în care îmi ajunge salariul doar pentru plata utilităților și a unei rate la bancă, pe care nu m-a obligat nimeni să o fac, dar dacă ajungea salariul, nu ajungeam aici. Concluzia mea e că sistemul penitenciar nu mai este atractiv ca loc de muncă decât poate personalul care nu are contact cu deținuții. Toată lumea înțelege că nu sunt bani, dar dacă totusi există legi, nu vrem decât să fie respectate, așa cum se respectă în cazul celor pe cere îi custodiem. 🙁

   • Dar totuși, te-ai gândit ce potențial ai pentru a câștiga, la un alt loc de muncă, un salariu mai bun? Dacă ai acest potențial, de ce nu încerci să-l pui în valoare?

 12. este un mare abuz……toata lumea a dus actele care ni s au cerut dar cei de l,a Resurse Umane,din comoditate nu le au inregistrat,dar in schimb ni s au dat banii de chirie pe care akum ii cer inapoi…..i am dat in judecata, dosarul este pe rol dar tot ni se opreste bani din salariu….SA FACEM CEVA

 13. D-le Dumitrascu,stiti ceva cum sta treaba cu chiriile de la Penitenciarul Slobozia???Stiti ca agentii sunt obligati sa restituie toata contravaloarea chiriilor din ultimii ani??…Ce este de facut???Am facut cum ne au spus cei de la Resurse Umane, si akum trebuie sa achitam toate chiriile primite……

 14. Am citit reactii de plimbator si tare ma dezgusta.Nu stiu cine pe cine educa dar astfel de afirmatii sunt intrebatoare vizavi de caracterul omului.Intr-adevar natura ne aseamana dar educatia ne diferentiaza.Nu-mi amintesc asa reactii din partea colegilor in iunie 2010.
  Sa nu uitam ca fiecare dintre noi nu suntem doar o piesa din puzzle-ul sistemului,indeplinim si alte calitati.Insa asta inseamna educatie primita,si ceea ce transmiti.
  Nu ne intereseaza de conditiile in care muncim,de felul in care suntem tratati,ne intereseaza doar banul.Acel ban cumparator de imagine falsa,de grandomanie idioata.Cu banul nu poti cumpara caracterul si demnitatea.
  Este nevoie de mai multi oameni in sistem precum Cosmin Dorobantu.Cu astfel de oameni poti sa sti ce inseamna adevar si caracter.Dar pentru unii adevarul deranjeaza foarte mult.
  Sunt adeptul celor spuse in fata,fara rute ocolitoare si ajutatoare.Asta se numeste caracter si barbatie.Ii las pe ceilalti barbati sa planga nemotivat,gandindu-se la acel amarat care nu stie cum mai este gustul unei paste de dinti,si mirosul unui sapun,pentru copiii acelora care se uita doar in vitrina si in mana ceiluilalt,multumindu-se cu ce are:DEMNITATE !!!

  • P.S
   Si pentru ca doresc sa fiu inteles mai bine,mai vreau sa va amintesc dragi colegi plangaciosi ca, uneori ni se pare ca suntem nedreptatiti pentru ca, la cate bune facem, nu primim ceea ce meritam, dar nu ne dam seama cat de favorizati suntem, in marea parte a timpului, ca la cat de multe rele facem, nu primim ceea ce meritam!
   Cu drag malitiosul,
   Adkins 🙂

 15. Nu generalizați.
  Ar trebui să luați în calcul liderii de sindicat duplicitari care au făcut avere în timpul mandatului oferit de cei pe care ar trebui să-i reprezinte, și apoi să vorbiți.

  Dacă vă aduceți aminte, nu toți liderii de sindicat au fost chemați la ANI.

  Pe de altă parte, cu tot respectul pentru contribuția adusă de monarhie la formarea statului român modern (de care actuali și foști guvernanți își bat joc acum), cred că s-a pierdut capitalul de simpatie și încredere pe care Regele Mihai I l-a avut în anii `90. La vremea aceea ar fi fost de preferat o monarhie constituțională în locul unei republici (semi)prezidențiale.

  Repet, Regele Mihai I, și nu „fostul suveran”, așa după cum îl denumeau comuniștii care-l alergau pe autostradă cu poliția. A purtat Coroana de fier, și nu un castron țigănesc aurit.

  A fost Regele tuturor românilor, inclusiv al nespălaților care își autoatribuie azi acest titlu, spre deosebire de Iliescu, care nu știu cam pe cât % dintre români i-a reprezentat și le-a apărat interesele. Nu recuperarea tezaurului de la ruși l-a fript la inimioară pe `nea Ilici, ci recuperarea mahmudelelor de către coetnicii lui. De-alde „noi muncim, nu gândim” au înghițit atunci gălușca cu „noi nu ne vindem țara”. La început cu „Mebo”, apoi cu alte mânării, țara s-a dezmembrat ușor și a fost vândută pe bucăți.

  Este mare păcat față de instituția regală că marșează azi la jocurile murdare băsesciene. E degradant și contraproductiv.

  Este mare păcat să văd cum anepeul se pretează la astfel de „oferte” (restanță la echipament vs. angajări absolvenți), știind că ambelor le corespund articole bugetare diferite. A făcut-o potrivit principiului divide et impera. Cam de atâta e în stare și am rugămintea de a nu se marșa (nici nu poate fi vorba de negociere, pentru că nu s-a semnat vreun acord, iar comentariile arată efectul avut de „inițiativa” anepistă, de fapt, bazată pe efectul scontat, adică zâzania membrilor fsanp) la un astfel de „troc”, care, în fapt, nici nu există.

  În altă ordine de idei, am văzut destule promoții de agenți care au sosit pe coeficienți maximi, și (nu) au lucrat aproape deloc într-o secție de deținere, sau cu vreun detașament la câmp. Mi se pare totuși un pic cam grăbită grija pentru elevii de la Târgu Ocna, care la 03.08.2013 se pare că nu sunt încă absolvenți. De ce oare? Când are anepeul grijă de personalul propriu? Atunci când arată c-ar avea nevoie de tineri absolvenți, ori atunci când destituie agenți cu experiență, pentru că nu au adus la timp diplomele de BAC?

  • In parte expunerea dumneavoastra este corecta.Spuneti insa la un moment dat:,,Ar trebui să luați în calcul liderii de sindicat duplicitari care au făcut avere în timpul mandatului oferit de cei pe care ar trebui să-i reprezinte, și apoi să vorbiți.”
   Nu cred ca ajuta.Este ca si cum eu as spune ca unul sau doi salariati din penitenciarul in care lucrati aduc telefoane detinutilor, comitand o infractiune si acesta afirmatie sa va transforme si pe dumneavoastra in infractor.In rest multumesc de opinie.
   Cu respect

   • Nu de liderii fsanp era vorba, nu eu s-au căpătuit. Dar cel puțin se știe cine de la fsanp a fost chemat la ANI în mod nejustificat, poate doar ca mijloc de presiune, pe lângă amenzile date în urma mișcărilor de protest. S-au simțit ființe extraordinare atunci, cei de la ANI.

 16. Nu.Sindicatul reprezinta in primul rand oameni.Daca eu nu pot transmite ca nu cotizatia este cea care motiveaza,ci principiul,mai devreme sau mai tarziu,acea cotizatie care reprezinta pentru dumneavoastra o compensatie in vederea obtinerii unor beneficii si nu o contributie pentru a exista ideea de unitate,de solidaritate,de principiu,acea idee cum spuneam, se va narui.Cine suntem existand singuri? Plus ca ,aceasta cotizatie nu reprezinta puterea ci doar mijlocul.Puterea este reprezentata de fiecare dintre noi,implicati si nu doar criticand.
  Cu respect.

 17. domnule presedinte Florin Schiopu, care mai este stadiul proiectului de modificare a legii 293?

  • Vineri 26.07.2013, am convenit ca pana miercuri 31.07.2013, ANP sa transmita o forma pe care o are in momentul de fata, avand in vedere atat ce are in vedere institutia cat si ce a trimis MJ ca si propuneri. Pana pe data de 05.08.2013 organizatiile sindicale ar trebui sa transmita propuneri, urmand ca ulterior sa incepem discutia pe ce avem.Dorinta exista,speram sa si miscam lucrurile.Problema este ca proiectul se doreste a fi promovat ca lege,si din aceste considerente credem ca o sa dureze un pic trecerea prin parlament.Nu va ascund ca forma ce a fost negociata cu MJ in mandatul doamnei ministru Mona Pivniceru a suferit modificari,fapt ce ne obliga sa o luam de la capat.Din pacate,instabilitatea la nivelul conducerii MJ, ne obliga sa reluam discutii asupra carora cazusem de acord.

 18. Felicitari domnule Presedinte.Prin angajarea colegilor mai tineri avem ceva de castigat.Banii vor veni si ei.Dar unii se pare ca nu ii privesc pe cei din scoala ca pe niste colegi care vin sa ne ajute in munca noastra dificila in toate sectoarele, ii privesc se pare ca pe niste candidati la posturile pe care le vor acupa.Referitor la esitu-l in strada ai avut ocazia si nu ai facut-o asa ca mai bine te abti colegule.
  Inca o data felicitari.

 19. Deja e prea mult!In septembrie ni se va spune ca”soarele e plat”sau cine stie ce minciuna anepisto-senelepista!Trebuie ca,un schimb sa sparga gheata si sa nu intre in serviciu!Trebuie sa iesim in strada si sa ne cerem drepturile-nu ne intereseaza facturile puscariei la gaze,apa sau lumina!Nu ne intereseaza de noii colegi-e o diversiune ordinara,marca Bejan sau cine dracu’ o fi!

  • Nu.Totdeauna am comunicat doar realitatea.Iesirea in strada poate fi o optiune,dar repet tine de ce mesaj vom transmite si mai ales pentru ce protestam.Pot fi de acord ca lipsa de interes fata de personalul de penitenciare caracterizeaza atitudinea unora dintre cei care ne conduc,insa nu pot sa nu remarc ca exprimarea dumneavoastra ,,Nu ne intereseaza de noii colegi” nu va indeparteaza prea mult de cei la care faceam referire un rand mai sus.

   • Domnul Schiopu, iesirea in strada, la aceasta data si pentru acest motiv, nu este o obtiune la data aceasta, pentru ca termenul legal pana la care ANP trebuie sa acorde restanta in bani, nu a expirat. Poate generam modificarea termenului ca la Politie, astfel ca termenul de acordare a restantei in bani sa fie imediat dupa expirarea termenului acordarii in natura, nu dupa un an.

    • Asta remarcam si eu.Corect punctul de vedere cu privire la termen.Am incercat.Tot ce am reusit este legat de stabilirea datei limita 30 iunie.Stiu ca nu este multumitor,dar tocmai pe prevederile celor de la MAI si-au promovat punctul de vedere,care din pacate au prevederea ce o avem noi in prezent.Solicitarea noastra a fost 1 ianuarie.Din pacate nu am reusit decat o reducere cu 6 luni a termenului.

 20. PRIETENE AM INTELES MESAJUL!VOI SA INTELEGETI CE ROST AVETI ACOLO UNDE ATI FOST ALESI !NU MAI HOTARATI NUMIC FARA SA VA CONSULTATI CU NOI, ASTIA PROSTI SAU CUM NE CREDETI VOI.DEMONSTRATI CA AVETI VANA IN VOI. DE LUNI INCEPETI DEMERSURILE NECESARE PENTRU DECLANSAREA GREVEI ! GATA CU JOACA! DACA NU ,NU NE MAI RAMANE DECAT DEMISIA IN MASA DIN SINDICAT !NE-AM SATURAT SA FIM PROSTII SATULUI !DE ACEEA SE RAD TOTI DE NOI ! NU SUNTEM IN STARE DE NIMIC !NICI MACAR SA ARATAM CA EXITAM SI NOI PRIN ROMANIA ASTA!DACA NU DE LUNI DATIVA VOI DEMISIA SI CU ASTA BASTA!LASATI PE ALTII CARE MACAR NU MINT SI FAC CE LE SPUN CE-I CARE I-AU ALES ! VOI FACETI CUM VA TAIE CAPUL DESI DE 6 LUNI TOTI VA SCRIU SA FACEM GREVA SI VOI DORMITI ,NE TOT DUCETI CU ZAHARELUL SI NE ARUNCATI GOGOSILE CELOR DE LA ANP CARE VA DETERMINA SA NE TOT DUCETI CU VRAJEALA! VREM GREVA PENTRU A NE PRIMII DREPTURILE! ELEVII TREBUIE ANGAJATI ORICUM SI DACA ATI FI FACUT GREVA LA TIMP ACUM AVEAM SI DRETURILE ACHITATE SI COPII ASTAI ANGAJATI LA TIMP PENTRU CA AVEM DEFICIT DE PERSONAL ENORM SI MII DE ORE SUPLIMENTARE.UNA E BANII DE ECHIPMENT SI ALTA ANGAJAREA ACESTOR COPII.NU SUNTEM FRAIERI ASA CUM CREDETI VOI ASTIA DE LA BUCURESTI!

  • Stimate domn,
   Decat sa va inchipuiti cum s-au vandut altii si va vand gogosi,ar trebui sa stiti ca dreptul la greva nu il mai aveti de 2 ani.Tot asa vanduti si aia,nu?.Dar asta este.Cu curaj inainte.Despre restul va mai spun doar atat si o data: nimeni,dar absolut nimeni nu v-a negociat un drept,cu atat mai mult cel care priveste echipamentul.Era doar o informare despre un fapt.De aici pana la ce s-a inteles…

  • Si unde, ma rog, apare chestia asta nu greva? Din ce stiu a disparut acest drept in urma cu vreo 2 ani 😀

   De ce crezi ca daca “faci greva la timp” si obtii drepturi? Greva, ma rog, ultima actiune a sindicatelor trebuie folosita doar ca ultima instanta. Faptul nu aveai somn la ora la care ai scris, agitat ca intr-o seara de vineri, nu e suficient sa te faca sa ne scoti ochii cu acest strigat disperat, cu un CAPS LOCK folosit in exces. 😀

   Vezi ca mai sunt cateva articole in care esti invitat sa-ti exprimi opinia, pertinenta, nu impertinenta, in probleme imporatnte cu impact pe multi ani asupra profesiei tale. Ma refer la statut, nu la voting, unde, sigur, iti va fugi gandul. 😀

    • Stimate domn cu afinitati pentru produsele servite de McDonald`s in zi de luni 😀 , te-as ruga, cu simpatie, si nu e prima data, sa te abtii in a ma caracteriza. 😀

     Consider ca nu ai nici capacitatea (profesionala) si nici expertiza necesara. Sa nu mai spun ca nu ma cunosti indeajuns.

     Atitudinea, mai precis, comentariile mele nu sunt intotdeauna belicoase. Este adevarat ca atunci cand cineva imi inseala increderea nu pot sa ma abtin sa nu o spun. Ca nu intotdeauna aleg modul cel mai potrivit de a o face este altceva.

     Poti intreba seniorii sindicali despre opiniile mele constructive sau nu. Iti pot confirma ca am avut, deseori, asemenea opinii. Chiar si recent, din pacate nu doresc sa vorbesc despre asta, dar in mod oficios, daca ei doresc, te pot lamuri.

     In rest, ca si la penultima noastra discutie telefonica, TE ROG, sa te abtii de la a ma caracteriza, sau de a-mi atribui anumite initiale, fie ele inchipuite sau nu.

     Asta apropo de comentariul dvs. : http://www.fsanp.ro/2013/08/de-unde-atata-indarjire-sau-cum-este-sa-fii-om/comment-page-1/#comment-7385

     Si cum zicea un prieten vechi, inima buna. 😀

Comments are closed.