23 Comments

 1. Doamna subcomisar de penitenciare Silvia C(editat admin) a aparut din neant la Penitenciarul Oradea ca si subofiter la biroul evidenta detinuti. Termina facultatea de stiinte economice si dispare brusc intr-o noapte fara ca nimeni (si aici vorbesc de sefa ei de birou cu care se imprietenise si de prietenul ei ofiter in operativ sa stie ceva de disparitie) sa stie oficial ceva. Desigur ca este imposibil ca si comandantul de la acea data Ilea Gheorghe si cei de la personal sa nu stie ceva din moment ce duduia se transferase la o unitate din Bucuresti. Dupa un timp apare detasata la MJ, sef de serviciu buget si acum iata director de directie in minister si membra unei comisii ce ne hotareaste soarta. Daca astia sunt specialistii pe care ii promovam am indoieli ca vom reusi sa progresam. Nu dorec sa fiu inteles gresit nu am nimic cu nimeni dar atat timp cat in organizatie nu se avanseaza dupa reguli clare cuprinse intr-un ghid al carierei ne meritam rezultatele. Ne plangem de ore suplimentare dar nu ne opunem la detasari inutile. Ce cauta aceasta femeie in MJ prin functii deosebit de mari si de raspundere??? Nu este nevoie de ea in penitenciar??? Nu am auzit nici un protest oficial sindical pe aceasta tema.

 2. Buna seara…domnule Adkins tocmai am ajuns de la serviciu si nu reusesc sa va dau reply la comentariul dumneavoastra.Nu inteleg totusi de ce ma intrebati ce e sindicatul daca pentru dumneavoastra nu inseamna mare lucru si pentru o definitie corecta cred ca puteti apela cu incredere la Maestrul Google.Despre existenta a doua sau mai multe sindicate cred ca un pic de concurenta nu strica daca produsul final avantajeaza un intreg sistem.Cat despre iubire si mai ales pentru un sindicat nu stiu..prefer femeile.Imaginatie…imaginatie iti trebuie sa iti inchipui pe cineva ,fara sa stii nimic despre acea persoana..de catalogat te-ai catalogat singur…Despre tara asta sa le spui strainilor nu mie …ca eu stau aici si stiu ca unii pareresc cum vor cand vor ce vor…si se munceste tot la fel.Sa iti dai cu parerea poate fi constructiv..in schimb sa pareresti ..rimeaza cu …ma plictisesc,ce ar fi sa-mi mai dau putin cu parerea.Cu scuzele de rigoare…ma retrag si las pe altcineva sa Isi mai exprime parerea.

  • Cata coincidenta domnule “android”!Polemica,”parerit”,dar nimic constructiv,datorita compromisului.Cred ca va refereati strainilor de situatie,nu?Strainii stiu foarte bine ce este in tara asta.Cat despre sistem,munca usoara,si tie si mie.tuturor,mai putin celor din ANP.
   Las in sarcina celor de la ANP sa definieasca cuvantul sindicat.
   Cat despre “produsul final”,sunteti convins ca nu exista,si sigur ca da,intotdeauna exista la orice un final.Fie ca da,fie ca nu,”cel mai destept cedeaza primul”. 🙂

  • @ android
   De dragul discutiei virtuale”

   “Iată si astazi un precept de seamă: „Viaţa prostească este lipsită de mulţumire şi este agitată, se concentrează cu totul asupra viitorului.” Dar ce fel de viaţă socoteşti tu că este prostească? Viaţa unui Baba sau a unui Isio? Nicidecum: este vorba de viaţa noastră, pe care o poftă oarbă o împinge să caute bunuri ce fac rău şi care nu ne vor îndestula niciodată; noi care am dobîndit deja orice ne-ar putea da îndestularea; noi care nu stăm să ne gîndim ce bucurie ar fi să nu cerem nimic, ce minunată ar fi împlinirea ce nu atîrnă de noroc. De aceea, dragul meu Lucilius, aminteşte-ţi mereu cît de multe ai dobîndit: cînd priveşti la cei ce-ţi stau în faţă, gîndeşte-te cîţi sînt în urma ta. Dacă vrei să simţi mulţumire faţă de zei şi faţă de viaţa ta, gîndeşte-te cît de mulţi sînt cei cărora le-ai luat-o înainte. Dar ce ai tu de-a face cu ceilalţi? Ţi-ai luat-o înainte chiar ţie însuţi.
   Fixează-ţi un ţel pe care să nu-l poţi depăşi, chiar dacă vrei: îndepărtează de tine aceste bunuri primejdioase, care se dovedesc mai preţioase pentru cei care aspiră la ele decît pentru cei ce le-au dobîndit. Dacă este ceva consistent în ele, vor ajunge cîndva să îndestuleze: numai că stîrnesc mai tare setea celui ce se adapă din ele.
   Lasă deoparte aparenţele strălucitoare: de ce să-i cer norocului să-mi dea un viitor ce ţine de soarta nesigură, mai degrabă decît să mi-l cer mie însumi? De ce, la urma urmei, să cer? De ce să adun bunuri, uitînd cît de firav e omul? Pentru ce să mă chinuiesc? Iată că ziua aceasta e ultima: chiar dacă nu este, e aproape de ultima. Rămîi cu bine.”

   Seneca

 3. am ajuns va o vad si pe asta, ministerul justitiei propune denumirea de politie penitenciara iar ANP-ul nostru iubit si incompetent, mai bine zis unii, propun niste aberatii lipsite de sens si logica care nu schimba cu nimic ce este la momentul de fata, mai mult distruge si acel statut special indepartandu-ne definitiv de institutiile de aparare nationala, practic nu schimbam nimic aceeasi marie cu alta palarie. Din punctul meu de vedetre titulatura de politie penitenciara este ok, o seara buna!

 4. Si fpss si politist de penitenciare inseamna, functionar de justitie.Singura dilema ar fi calcularea dreptului salarial si a altor drepturi.Asta,in cazul in care ne amintim ca,unor functionari de justitie nu le-au fost diminuate drepturile salariale cu 25 % nu le-au fost suspendate primele de vacanta si al 13-lea.Noua,celor din sistemul penitenciar apartinatori de drept de MINISTERUL JUSTITIEI ne-au fost facute aceste bucurii.Sa nu mai amintim de salalariul unui grefier,care este peste noi cu mult,si alte sporuri.Atunci ramane donule Dumitrascu sa analizam ce vrem de fapt,ca titulatura si tot functionar de justitie va fi sinonimul.
  Daca se va opta pentru politist de penitenciare=functionar de justitie,vreau ca echipamentul sa fie personalizat exacy ca la politie,sa scrie falnic pe spatele echipamentului: “POLITIA PENITENCIARA” 🙂 iar la chestori “DOCTOR POLITIA PENITENCIARA” 🙂

  • Fpss=functionar de justitie…mai sa fie…am inteles…putem sa punem si capra sa traga la caruta ca are si ea 4 picioare….vrei sa scrie DOCTOR…am inteles esti chestor…prietene sper ca tu sa fi fost la serviciu astazi…ca daca ai fost te cred ca esti obosit si nu intelegem ce vrei sa ne spui…dar daca nu ai fost si nu esti obosit te rog sa ne lasi si sa te transferi direct in minister sa te faci functionar de justitie..sa ramai cu salariul intreg..si cu cele mai multe sporuri din tara…si apoi sa razi de noi..ca tu ai echipament nou nout pe care scrie ..Functionar de Justitie…sau Doctor de Functionari de Justitie.

    • Mi-am imaginat ca nu esti obosit de munca ci de stat degeaba!
     Referitor la ultima ta replica …Sindicat…stii ce inseamna?…De aceea chiar si parerea mea conteaza…

     • Intr-adevar, munca unuia,e mai importantanta decat munca altuia.Nu sunt eu in masura sa normez,pentru ca nu imi pot termina munca mea.
      In legatura cu definitia sindicatului,chiar nu sunt o persoana duplicitara.Sunt convins doar de telul sindicatului.Ca sa ma raportez la sindicalism, pentru unii inseamna un subterfugiu introvertit.Deci,nu ma raportez la sindicat de penitenciar,asta doar din instanta morala.Ca o paralela in sistemul nostru,stiu ca cei mai multi iubesc (editat admin) si altii se fac ca sunt membrii FSANP.Aici,chiar ca vreau sa ma dumiresti ce inseamna sindicat!
      Nu iti poti imgina ceva despre o persoana atat timp cat nu stii nimic despre ea,ba chiar sa o cataloghezi in vreun fel functie de niste randuri aruncate .”Pareresc” cum vreau,ce vreau,cand vreau,daca vreau.Dupa cum vezi,simti,in tara asta, doar se parereste.Pana si schimbarea titulaturii pe unii ii sperie,si se lasa cu mult parerit.
      Deci,si parerea ta conteaza ! 🙂

 5. Domnule Dumitrascu si Domnule Dorobantu de luni de zile cred ca si-au exprimat opinia foarte multi colegi privind titulatura dorita si agreata de noi ,,lucratorii de penitenciar” .Daca nici dupa atata vreme nu va este clar ca aproape toata lumea isi doreste sa ne numim ,,Politist de penitenciar” ce mai stati domnilor ? Trimiteti in teritorii membrilor de sindicat un sondaj de opinie cu termen de maxim o saptamana ca sa poata fi semnat de toti angajatii si veti avea negru pe alb cu semnatura, dorinta fiecaruia dintre noi si atunci orice ar fi ,nu veti avea dreptul sa fiti deacord cu o alta titulatura,altfel sunteti de partea conducerii ANP si nu a celor pe care ii reprezentati.Aruncarea pe piata a fumigenei cu tentativa aceea de ,,functionar de justitie” apartine celor care au impresia ca ei ,,au pus coada la pruna” si e clar ca au interesele lor.Asa am ajuns la celebra titulatura ,,functionar public cu statut special”.,,Special” in ce?Numai la noi se poate intampla asa ceva, sa ne prezentati un proiect clar cu denumirea stabilita de ,,POLITIST DE PENITENCIAR” ne anuntati ca e agreata de toti,ministru,conducere ANP,sindicate etc si dupa aceea sa venim cu tentative de denumiri una mai ciudata ca alta si bagam in fata tot felul de motive.Poate ar fi bine sa ne numim ,,VALET DE PUSCARIE ”,cei care vin cu propunerile astea ciudate vor fi multumiti, poate asa vom avea si noi mai multe ,,drepturi” ca si asa de la an la an s-au dublat ,triplat obligatiile,iar cei de la ANP in loc sa simplifice birocratia asta,ca sa isi justifice posturile, ce viseaza noaptea ,vin ziua si mai inventeaza printr-o decizie inca o situatie la situatie,inca un dosar la dosar iar noi suntem tot mai putini .Cu banii de tinuta tot cam asa am fost dusi ,,cu pluta” si din februarie am fost mintiti ca luna viitoare o sa ii primim si poate ca ne va prinde Craciunul(desi majoritatea isi fac sperante ca o sa ii primesca luna viitoare) si ii vom lua si noi pe anul 2012, in timp ce Politia si Jandarmii se pregatesc sa primeasca o transa din drepturile pe echipament pe anul acesta.Fiindca am fost prea nepasatori cu totii, am ajuns sa ne simtim ca niste ,,cersetori” care ne solicitam drepturile(banii pe echipament),in loc sa avem si noi prima de concediu, sa putem linistiti dupa un an de munca sa ne permitem si noi o saptamana de CO intr-un loc linistit,fara grija ca avem de ales intre a merge in concediu undeva sau sa nu platim o rata la banca pentru a face acest lucru. La aceste lucruri ar trebuii sa va ganditi toti cei care ne reprezentati si sa faceti ceea ce va transmitem noi.

 6. Anepeule,vii cu surogate iar?Nu va e rusine?Banii de haine nu-i dati;denumirea de ”politie penitenciara”va sta -n gat;ce aveti ,mai,cat mai intindeti coarda???

 7. extrem de discriminatorie aceasta decizie a ministrului justitiei in stabilirea componentei comisiei de dialog social: ordonatorul principal de credite ( MJ)are o echipa de 8 angajati, ordonatorul secundar de credite( ANP) are 6 angajati in echipa iar sindicatele au o limita IMPUSA – de cel mult 3 reprezentanti pentru fiecare organizatie sindicala.Deci va fi un meci a doua echipe , una formata din 14 jucatori iar cealalta va avea cel mult 6 jucatori.Greu meci , va fi!14 contra 6.Succes!

  • Nu va suparati domnu Raileanu ca vor fi toti functionari de justitie si vor face parte din aceeasi echipa

  • Nu domnule Raileanu.OMJ-urile au aratat si pana acum asa,poate chiar mai rau.Mi-aduc aminte ca mergeam la minister si trebuia sa astept pe cel cu care mergeam sau in cel mai fericit caz se mileau si ne primeau pe amandoi.In ultimul timp participarea a fost de trei de fiecare data cand am fost la minister.Deci nu este mai rau decat era.
   Cu respect.

   • Raileanu are dreptate. Comisia ar trebui sa fie paritara. Angajatorul si sindicatele sa aiba acelasi numar de membri. Ideal ar fi sa faceti lucrurile sa se intample nu sa va justificati non-combatul. Aveti deja un an de cand suntetila conducere si nu sunteti vizibil in lupta cu sefii.

 8. acum ca avem si aceasta comisie de dialog poate ne ocupam de statutul politistului de penitenciare, succes!

  • 1. trebuie facut totul ca hotararile si ordinele- fie acestea cu caracter juridic, economic sau organizatoric – sa fie nepunctuale.
   2.sindicatele nu au dreptul de a se impotrivi conducerii.Sindicatele trebuie sa fie ocupate cu alte problem, spre exemplu cu organizarea odihnei in concedii, discutarea cererilor de pensii si imprumuturi, programe culturale si distractive, organizarea de excursii.
   3. trebuie avansati numai acei conducatori care executa impecabil sarcinile primite si nu le analizeaza depasind cadrul activitatii lor.
   4. trebuie ca la facultati sa ajunga cu prioritate cei care provin din cele mai joase categorii sociale,cei care nu sunt interesati sa se perfectioneze la nivel inalt, ci doar sa obtina o diploma.
   5.trebuie facut totul ca anumite cazuri sa fie discutate concomitent de mai multe comisii, oficii sau institute, insa nici una dintre ele sa nu aiba drept de decizie inainte de a se consulta cu celelalte.sursa : Directivele de baza ale KGB pentru tarile din lagarul sovietic Moscova, 2.6.1947( strict secret ) K-AA/CC 113.Indicatie NK/003/47.Cumva se intampla ca vreuna din aceste reguli sa fie aplicata si in sistemul penitenciar?

  • Fiti convins de acest lucru.Singura amaraciune este data de faptul ca nu au fost indeajuns de multe propuneri care sa ne indice pozitia dumneavoastra fata de cum ar trebui sa arate un statut ce trebuie sa reprezinte personalul de penitenciare.Si aici ma refer la: existenta unui ghid al carierei,cum ar trebui sa ne pozitionam fata de modul cum se aplica sanctiunile disciplinare,care sunt abaterile disciplinare care ar trebui sanctionate,modul in care raspunzi patrimonial,de ce ar trebui sa tinem cont in acest caz.

Comments are closed.