Ghidul carierei

Ghidul_cariereiAdministrația Națională a Penitenciarelor (ANP) se preocupă, parcă, sau lasă impresia că se preocupă de cariera oamenilor din subordine, de raporturile acestora de la începerea și până la incetarea lor. Așadar, discuțiile pe lângă Legea 293 privind Statutul polițistului de penitenciare care se poartă aprins pe la ultimele ședințe de consiliu de conducere din ANP, au generat ideea realizării prin efort fizic și intelectual a unui Ghid al carierei. Zis și urmează a fi făcut, cum ar fi normal în urma consultării cu organizațiile sindicale și prin intermediul FSANP cu sprijinul dumneavoastră, al membrilor de sindicat, care veți veni cu idei și propuneri pertinente.

Cariera, pe lângă principalul său atribut de sursă de venit, oferă lucrătorului satisfacție profesională, având mare influență asupra stării psihologice a acestuia. Așadar, conturarea unui traseu profesional  ajută lucrătorul de penitenciar să acceadă la funcții prin indicarea punctelor cardinale ale carierei prezente și viitoare.

În atașament aveți Ghidul carierei politiștilor drept exemplu. Așteptăm opiniile dumneavoastră.

Tabel centralizat – ghid

15 Comments

 1. Halucinant inca o data ANP isi arata limitele. ANP striga sus si tare ca vrea sa realizeze venituri din munca cu detinuti, pune presiune pe direcorii de unitatii dar desfiinteaza structura specializata in acest domeniu din unitatii. Reorganizarea a dus pe langa desfiintarea unor functii si la prima radiere a unui birou din documente fara ca cineva sa observe. D-le Dumitrascu am aflat de curand ca prima structura radiata din prostie se numeste ,,Organizarea muncii”, care prin unificarea cu Biroul evidenta detiunutii a disparut ca denumire si ca lucratorii. La momentul actual nici o unitate din teritoriu nu mai are o structura specializata de Organizarea muncii in cadrul unitatii, lucratorii au fost mutatii in cadrul biroului Evidenta detinutii ca lucratorii de evidenta.
  De la ceea ce sa gandit si discutat privind unificarea celor doua birouri sub denumirea de Birou Evidenta si Organizarea muncii,cu o structura de specialitate in cadrul biroului, la ceea ce a iesit ne arata limitele la care pot gandi cei care se ocupa de reorganizari, restul sunt doar vorbe.

  • Vasile pe icine crezi ca intereseaza ca din prostie sau nestiinta sa radiat o structura din statele de organizare ale unitatilor. ANP o sa dea din colt in colt pentru eroare, pe sindicate nu le intereseaza, iar pe cei de la organizare care faceau si evidenta nu ii intereseaza denumirea, atat timp cat nu pierd la salariu, ca in rest mai bine haos ca sa nu stie nimeni pe cine sa traga la raspundere.
   Partea proasta va fi pentru sefi de la evidenta care pe langa volumul mare de activitatii pe linie de legalitatea detinerii, sau trezit peste noapte in curte si cu o structura care desfasoara o activitate legata de cea de evidenta si la fel de complexa, dar care nu mai are un coordonator.
   Dupa parerea mea unirea celor doua birouri era logica, dar cu un compartiment in cadrul biroului pentru a degreva activitatea sefului Biroului evidenta, exact pe structura din ANP.

 2. Se pare ca unii directori au preluat de la inaintasi,sau de la altii din sistem numai obiceiurile proaste. La Ploiesti situatia e cam tulbure,insa directorasul cred ca nu percepe prea bine realitatea de la inatimea Nisanului cu care vine si se duce acasa zilnic,si nici soferul,care e numai al lui,nu-l informeaza prea bine. Probabil ca planul de masuri de scadere a cheltuielilor,daca s-a ostenit sa faca cineva asa ceva,nu include si consumul de combustibil de la ,,masina lui”.

 3. Domnule Dumitrascu va rugam sa informati ANP cu privire la comportamentul abuziv a lui Cristian Alexandru fata de lucratorii din Penitenciarul Galati. Fac front comun tortionarului de cadre doar unii incompetenti, pupincuristi si ahtiati dupa imputerniciri (Rau Cornel, Gorea, Penelopa Chicioroaga, Agache Irina, Radu Nicusor si Ionescu Daniel), restul cadrelor suporta zilnic abuzurile acestui director corupt. In data de 3 septembrie Cristian Alexandru a fost la comisia de disciplina, iar de a doua zi se comporta mai abuziv prin jigniri si mistouri fata de toti. De 3 zile da impresia ca este de neatins si se lauda ca scapa nepedepsit fiindca este nevinovat. (Un pont pentru comisia de disciplina, cele 2 frigidere sunt proprietatea detinutilor Iacoblev Laurentiu si Lapusneanu Bogdan iar cand acestia se muta pe o alta sectie de detinere, frigiderul binenteles este mutat pe respectiva sectie de detinere. Aceste 2 frigidere sunt donate prin SUP de catre lumea interlopa, donatie semnata de angajati la solicitarea directorului si executia pupincuristilor enumerati mai sus). Oare chiar nu poate trimite ANP o comisie sa evalueze starea se spirit a unitatii dar si abuzurile acestui tortionar de cadre, dar prieten cu lumea interlopa? Pana cand sa suportam pe acest mizerabil de director corupt ? P.S. Saptamana aceasta directorul facea analize si presupuneri cu privire la pseudonimul BEN si era revoltat ca el doreste pace in unitate iar altii comenteaza pe site. COMENTAM PANA SE VA FACE DREPTATE.

  • Si daca in urma analizei afla cine este in spatele Benului :)) ce poate face domn’ director ?!!! sa nu uite ca suntem cetateni europeni , gata cu biciul , jugul si mobingul. daca nu te poate inghitii poate incerca a te (editat admin) pt. a te dovedi. Te pup . PA PA !!

   • “Angajatii care muncesc stand jos sunt mult mai bine platiti decat angajatii care muncesc în picioare.” Sa nu uitam ca printre ministrii sunt infractori ce se ascund dupa prezumtia de nevinovatie , altii cu dubla cetatenie despre care nu stim pe cine servesc , “Haisan , Nati Meir doreau sa ajunga presedinti “. Cat timp exista posibiltatea ca orice infractor sa ajunga in fruntea romanilor si sa decida soarta romanilor fara sa suporte consencintele , stiind ca ne lipseste atitudinea , iar infractorii sunt incurajati de legile ce’i protejeaza ce le ofera drepturi ce pun in umbra cetatenii de rand ce sunt discriminati in comparatie cu violatorii , criminalii , pedofilii ( Faur Isaia ) protejati de lege si pentru care fiecare cetatean care munceste si cotizeaza din venitul lui ( ca domnul infractor sa nu fie obligat a muncii pentru a se intretine, doar are oameni cu ziua ce’i asigura traiul ) , vorbim si scriem in zadar sub anonimat. Am ajuns sa ne fie rusine de infractori , pentru ca asa este legea , ne este rusine si nu indraznim sa ridicam privirea din pamant cand avem dreptate , atunci ce educatie si spirit transmitem copiilor nostrii ?!! Cum mai indraznim sa ne privim copii in ochi in timp ce le povestim despre moralitate ?!

 4. Galati – Ghidul caierei
  1. Iti alegi cu atentie sotul/sotia.
  2. Iti alegi cu atentie nasii.
  3. Identifici rude in sistem, de preferat sus-puse.
  4. Iti repeti in continuu “sefii sunt minunati, sefii sunt singurii care gandesc”
  5. Ca sa fii sef e dezirabil sa fii putin corupt, putin saltat si nu prea competent.
  Daca indeplinesti cel putin 3 criterii – felicitari esti sau vei deveni sef.

 5. intreb si eu, pe cand se preconizeaza a fi terminat acest proiect de modificare a legii 293 la nivel de anp – sindicate/ dorim sa vedem si noi proiectul discutat, va multumesc anticipat!

 6. super oltene, pai si ce ai fi vrut sa redacteze directorul. Hai sictir. Pai de asta iti bati capul de kilometri parcursi de masina directorului. Sunt multi directori care au incropit planuri marete de reducere a cheltuielilor dar nu renunta la masina de serviciu si soferul aferent.
  In alta ordine, revenind la subiect doresc sa imbratisez efortul ANP (DACA E REAL) de a realiza in sfarsit Ghidul Carierei. Personal discut despre el de multi ani cu colegii din unitate si de ceva timp pe site-ul federatiei. Trecerea de la referatul comandantului cu propunere de avansare sau trecere pe functie inferioara la concursul in care un agent ajunge direct director de mare unitate la un mod de a creiona cariera este de bun augur. Am mai parerit cu alte ocazii si am aratat beneficiile sale deci haideti dragi colegi sa ne adunam si sa creionam un ghid serios si obiectiv iar ulterior sa ne batem a fi implementat. Nu este normal ca functionari asemeni unor colegi altuali sau fosti sa devina direcori de directii (vezi Silvia C din MJ ) adjunctii sau directori din dragoste. Exista o mentalitate a unora care considera ca trebuie sa fiu lasat sa imi aleg echipa. Pentru ce sa nu fii contrazis, sa pui pe altii sa semneze sa raspunda, sa ai tapi ispasitori, sa fii flatat zilnic. Pai unde este profesionalismul, un manager bun este sustinut de buni profesionisti nu de ligai care incanta. Nu mai insist si feklicit federatia pentru eforturi.

 7. Pentru ca nu sunt comentarii la acest subiect, vin eu cu unul .. pe langa. 😀

  La un penitenciar craiovean, in plin control DIP, directorul unitatii a folosit in interes personal masina unitatii. Deoarece DIP ii solicitase un punct de vedere legat de o anumita situatie, respectivul director a sunat Seful serviciului logistic, aflat in concediu de odihna pentru ca acesta sa il redacteze.

  Odata redactat, directorul a trimis masina unitatii pentru a lua hartiile deja listate. 😀

Comments are closed.