Sofismul Legii 284/2010. Întâlnire de gradul 0 la MJ

Comisia de la MJCuvânt înainte: Bătrânii greci spuneau când n-aveanu nimic a face, decât a filosofa, că ”Logica” (logos) este știința judecății corecte, dându-ne posibilitatea, în urma analizării formei și conținutului argumentelor, să stabilim ce e drept și ce e strâmb. Erorile plânuite ale logicii poartă denumirea de sofisme.

Așa putem cataloga presupusa intenție a Guvernului Micului Titulescu de a pune în aplicare o lege (n.r. legea 284/2010) a Guvernului Micului Boc în vemuri de neliniște și tulburări sociale. Este vorba de Legea nr.284/2010, Legea cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, sau Legea Inversului Haiduc care ia de la săraci și dă la bogați.  Legea care ia de la agenți și dă la ofițeri.

Certitudine: Mâine, 19.09.2013, la sediul Ministerului Justiției (MJ) din strada Strada Apolodor, Nr.17, sector 5, are loc o întâlnire blitz între Ministrul Justiției, Directorul General al ANP și Directorii unităților subordonate ANP. Întâlnirea este de gradul 0 și aproape ”ultra secretă”. Ca să va puteți da seama de importanța întâlnirii va spunem că aceasta trebuia să se întâmple azi la ANP, dar ministrul justiției și-a dorit-o mâine la el în sediul MJ.

Presupunere: Se pare că vor să discute pe marginea Legii 284/2010, căci, nu degeaba, ferventul MFP și  zelosul MJ au făcut simulări pe tema salarizării lucrătorilor conform Legii 284/2010. Bănuim că directorii vor primi dispoziții și indicații precise cu privire la gestionarea unor situați iminente datorate de posibile convulsii sociale. Iar aceia dintre ei ce se încumet a nu le aduce la îndeplinire ad literam, vor fi bătuți cu cașcheta udă.

Mesaj subliminal: Tăcerea voastră anunță neliniștea noastră care s-a instalat deja, pentru cine are urechi s-o audă. Elefanții sunt deja prea mari pentru a putea fi băgați sub preș. Nu ne cianurați salariile, domnule Prim-ministru!

28 Comments

 1. Domnule B.B.
  Functia mea actuala este de paza si altceva nu stiu sa mai fac. Coeficientul meu de memorie (nu de inteligenta) este 2.70 de la o vreme si mai mult de atit nu ma mai duce capul. Aveti idee ce mi se poate intimpla daca refuz in continuare munca neplatiata? Sau sa tac si sa fac spre bunastarea altora?

 2. Nu are nimeni mai multe amanunte despre ceea ce au discutat ieri la intalnirea de la M.J. directorii din unitati cu cei de la minister ?

 3. Buna dimineata domnule Dumitrascu ,prin aceste randuri va aduc la cunostinta abuzurile care se practica la penitenciarul Poarta Alba sectia exterioara Valu lui Traian unde,SEF de Sectie este domnul Comisar sef de penitenciare AILINCAI VIOREL.
  Acest,,stimat domn”,si-a adus concubina(fosta)sotie,de la penitenciar la sectie in subordinea domniei sale(au divortat datorita zvonurilor ca unul dintre soti v-atrece in rezerva)dar,poarta acelasi nume,locuiesc in aceeasi casa,au copii impreuna si astazi-eu lucarand la sectorul vizita a venit si,m-a AMENINTAT ca:nu voi mai lucra in acest sector deoarece,am avut TUPEUL sa merg la domnul Director Gelu Danut Dinca,pentru a-l ruga sa tina cont de starea mea de sanatate(fiind operata de HIERNIE CERVICALA)cred ca,sunt unicat cu aceasta operatie in intreg sistemul penitenciar si care,imi poate pune viata in pericol.Prin Nota Raport Nr.C2-151594/30.08.2013,am aratat situatia in care ma aflu si astazi 18.09.2013 am primit un raspuns NEFAVORABIL prin adresa Nr.C2-151594/17.09.2013 in care,nu se tine cont de cele relatate de catre mine si,domnul Ailincai deja mi-a intocmit documentele pentru,a ma trimite in fata Comisiei de disciplina deoarece,,am indraznit sa merg la domnul director fara sa-i cer domniei sale aprobarea.Eu stiu ca,usa unui director este deschisa oricarui angajat si,atunci cand intervin ,,conflictele de interese”,pentru care ,Legea te PEDEPSESTE ,nu merg la raport decat la seful pe care eu il,consider NEUTRU SI IMPARTIAL dar,din pacate m-am inselat.
  Am apelat si la domnul (editat admin) si…..dumnealui a spus ca:nu are cum sa ma ajute daca,asa a hotarat CONDUCEREA.Halal (editat admin) avem daca ne protejeaza si ne apara drepturile dupa cum primeste Dispozitii.
  Din aceste motive am apelat la dumnevoastra deoarece,vad ca,va implicati in rezolvarea problemelor ,,delicate” cu care,ne confruntam in acest Sistem PRIVATIZAT.Va rog,pe dumneavoastra sa ma ajutati sa,sesizati oragnele abilitate si daca se poate doresc sa ma sprijiniti in a aduce la cunostinta presei si tv.pentru a-mi apara onoarea atat a mea cat si a celor care sunt sau vor fi in aceeasi situatie acum sau pe viitor .
  Domnul comisar sef Ailincai Viorel a dat examen in 2006 pentru functia de Comandant de sectie unde,a luat nota 4,00 iar eu am luat 64,57 dar,domnul Movila m-a picat la interviu .
  Din 2006 fiind pe functie de executie ESTE inputernicit numai pe functii de Comanda dar,nu a mai participat la nici un Concurs pentru a ocupa in mod CORECT si LEGAL o asemenea functie.
  Adevaratul TORTIONAR al angajatilor este domnul Ailincai Viorel deoarece,nu are ,,stofa” de Comandant,lucreaza cu patima si razbunare,face tot ce ii Dicteaza doamna Ieana Ailincai in loc,sa se comporte ca un adevarat Comandant in relatiile de serviciu cu subordonatii si vad ca,are sustinere si din partea Conducerii penitenciarului(corb la corb nu-si scoate ochii si,din cauza lui Ileana l-a impuscat pe Ceausescu)……..
  Consider ca,aceste este un prim capitol dar,voi reveni cu mai multe detalii si SIGUR cineva se v-a AUTO-SESIZA dar,sper foarte mult ca,si dumneavoastra va veti implica dupa cum va cunosc eu….Astept sa verificati

  • Putem sa va ajutam cu un avocat, avand in vedere ca FSANP nu are constituit un sindicat membru la Poarta Alba. Vom vedea daca va sprijina in a media conflictul, procedura administrativa sau judiciara in functie si de dorinta dumneavoastra.Pentru detalii va rog sa-mi scrieti pe sorin.dumitrascu@fsanp.ro

   • Domnule Sorin Dumitrascu,va multumesc pentru intelegere si sprijin,incerc sa va contactez la adresa sus mentionata,dar nu reusesc.Poate imi dati o alta varianta.Va multumesc frumos.O zi buna.

  • .
   @MARINELA FLINTOC ;art.55, alin 2 din Legea nr. 293/2004 Trecerea temporară în altă funcţie se poate dispune fără acordul funcţionarului public cu statut special în caz de forţă majoră şi ca măsură de protecţie a funcţionarului public cu statut special.
   ART. 53 din OMJ. nr. 2854/C/2004 (1) Funcţionarii publici din sistemul administraţiei penitenciare pot fi trecuţi temporar în altă muncă, fără acordul acestora, în caz de forţă majoră, ca măsură de protecţie a acestora ori ca sancţiune disciplinară, potrivit legii.
   (2) Prin forţă majoră se înţelege ansamblul situaţiilor imprevizibile şi insurmontabile şi care afectează desfăşurarea corespunzătoare a sarcinilor şi misiunilor specifice Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi unităţilor subordonate.
   (3) Trecerea temporară în altă muncă ca măsură de protecţie a funcţionarilor publici din sistemul administraţiei penitenciare poate fi dispusă în următoarele situaţii:
   a) pentru a înlătura un pericol direct, imediat ori iminent, prin care poate fi afectată viaţa sau integritatea funcţionarului public, şi care nu poate fi înlăturat prin alte mijloace legale;
   b) când este afectată starea de sănătate fizică ori psihică a funcţionarului public, constatată şi evaluată medical şi/sau psihologic;
   c) alte situaţii determinate de raporturile de muncă, care pot afecta imaginea funcţionarului public din sistemul administraţiei penitenciare ori a instituţiei din care face parte.
   (4) Trecerea temporară în altă muncă poate fi dispusă ca sancţiune disciplinară în condiţiile prevăzute de art. 62 lit. d) din Legea nr. 293/2004.
   (5) Trecerea temporară în altă muncă se dispune, după caz, de către ministrul justiţiei, directorul general sau directorii unităţilor subordonate, potrivit competenţelor prevăzute la art. 20 din Legea nr. 293/2004.
   in consecinta stimata doamna:
   1. ati procedat corect iesind la raport la directorul unitatii , intrucat doar domnia sa are competentele de trecere temporara pe alta functie;
   ,2. directorul unitatii este obligat in conditiile invocate mai sus(afectarea starii de sanatate) sa dispuna prin d.z.u. trecerea dvs. pe o alt loc de munca potrivit competentelor profesionale
   3. adresati-va ofiterului responsabil cu protectia muncii din unitate si depuneti o sesizare pe aceasta tema- operatie chirurgicala- la Comitetul privind securitatea si sanatatea in munca din unitatea dvs. unde ofiterul responsabil ssm are atributii de secretar
   4. ”adresa Nr.C2-151594/17.09.2013 ”-trimiteti o copie dupa acest raspuns la adresa sinpen.braila@fsanp.ro
   5.sa inteleg ca sotia dl. AILINCAI lucreaza si dumneai la sectia exterioara Valul lui Traian , acolo unde sotul este sef sectie exterioara
   6. care este functia si locul de munca in concret a sotiei dl. sef sectie exterioara
   7. pentru consiliere juridica gratuita apelati 0751258248
   8. nu pot sa uit ca dl. Ailincai a fost si lider sindical (editat admin)-situatie care l-a ajutat si in ocuparea functiei de conducere.

   • Pentru d-nul Raileanu
    Nu am incalcat cu nimic atributiile de serviciu iar,acolo unde sunt pot sa-mi desfasor activitatea conform starii mele de sanatate dar,la acest sector cu data de 01.08.2013
    a fost adusa ,,sotia” domnului Ailincai si de atunci,s-au iscat numai probleme in Sectorul Vizita datorate influentei sefului de sectie .Domnia sa lucreaza cu patima si ranchiuna si,m-a amenintat ca,voi merge in Comisia de disciplina ca,,am avut TUPEUl,”,iar dumnealui era in CONCEDIU DE ODIHNA,sa merg la D-nul diredtor Dinca ,cand eu eram in ,,CONFLICT DE INTERESE”cu domnia sa.Nu-mi vine sa cred ca,avem un asemenea tratament aplicat de un ,,specialist”,in sistemul penitenciar.
    Mentionez ca,multi colegi sunt TORTURATI psihic si amenintati dar,le este teama sa spuna ADEVARUL deoarece,sunt amenintati si intradevar se trece la REPERCUSIUNi datorita ,,MARII PRIVATIZARI”.
    Nici medicul sef al unitatii nu-ti apara sanatatea,ba chiar in cele mai multe randuri este,,gica contra”,atunci eu ce sa fac ?Sa stau sa-mi rupa gatul cum vor dumnealor?Nu am sa mai tac,am trecut prin foarte multe in toata activitatea mea,se vede pe fata ca,toti se complac in aceasta stare creata daca,nici domnul director nu poate sa-si rezolve problemele in ograda domniei sale.
    Deci nu am incalcat cu nimic atributiile de serviciu dar,deranjez ca,imi spun punctul de vedere atunci cand vad ca,nu au dreptate si ,ASTA DERANJEAZA.Va multumesc pentru intelegere si sustinere.Cu respect una din VICTIMILE acestui sistem

    • Nu exista caz de ,,forta majora si nici de protectie “a mea ,asa a hotarat d-nul Ailicai datorita,,sotiei”sale.NU am incalcat cu nimic ATRIBUTIILE de serviciu.

    • @ exista posibilitatea de a va inscrie in sindicatul ” SINPEN 2006” din cadrul penitenciarului Braila, care conform statutului poate avea ca membru orice angajat al A.N.P. din toate unitatile penitenciare!SINPEN 2006 este afiliat la F.S.A.N.P.!legea interzice in schimb apartenenta simultan la doua organizatii sindicale! daca va hotarati va stau la dispozitie!

   • Domnule Raileanu
    Nu avem noi in unitate OFITER care se ocupa cu protectia muncii,cine este ala? Pai am fost urcata de SMURD in casa operata fiind,am stat doua luni la pat fara sa ma misc cu orteza la gat, am mancat cu lingurita si am baut cu paiul,unde m-am inbolnavit acasa?asa m-am chinuit,stie toata unitatea aceasta situatie,puteam sa stau un an in concediu medical dar,nu mi-am permis ,deoarece am cheltuit foarte mult cu operatia si nu aveam cum sa ma intretin in continuare deoarece,imi oprea si din salariu destul de CONSISTENT si,taras grapis a trebuit sa merg la serviciu pentru ca,mai tarziu sa fiu batjocora tuturor celor care NU VOR sa -mi mentin starea de sanatate cat de cat!!!!!

  • @Marinela Flintoc: ca un amanunt picant: cam in ce perioada ati aderat la (editat admin) si puteti cuntifica cat inseamna 1% cotizatie sindicala catre centru in toata aceasta perioada pana la momentul in care din partea sindicatului vi s-a spus : pas?

   • Stimate d-le Raileanu
    Nu stii de la inceput care sindicat e bun si care nu! D-na s-a convins si de acum va alege! Referitor la pct 6 al domniei voastre am o mica retinere:cei doi nu mai sint soti,deci, nu exista incompatibilitate.La punctul 8…nu mai spun nimic,tac!Poate ar trebui adaugat punctul 9 -medierea ! In rest, numai de bine! Cu respect,blindul Ben.

     • Daca istoria se repeta si nu intelegem nimic din ea… Dar nu vreau sa supar pe nimeni!Va inteleg modestia!

    • @ blandul BEN:Una dintre cele mai frecvente probleme care se manifestă atât în sistemul administrativ, cât şi în mass media este confuzia care se creează între conflictul de interese și incompatibilităţi. Dacă pentru existența unui conflict de interese persoanele publice trebuie să ia o decizie care să influențeze un interes personal, pentru a se afla într-o situație de incompatibilitate un oficial public nu trebuie să ia nicio decizie, fiind suficient faptul că ocupă concomitent două sau mai multe funcții al căror cumul este interzis de lege.
     Pentru a nu exista confuzii, vom defini care sunt gradele de rudenie și de afinitate.
     Gradul de rudenie se aplică după cum urmează:
     — gradul I: fiul și tatăl
     — gradul II: fraţii
     — gradul III: unchiul şi nepotul de frate
     — gradul IV: verii
     Relaţia de afinitate apare între un soţ/soţie și rudele celuilalt soţ/soţie.
     Gradul de afinititate este luat în calcul astfel:
     — gradul I: mama și soția fiului acesteia / soacra și nora
     — gradul II: cumnatele și cumnații
     — gradul III: unchiul și soția nepotului de frate
     — gradul IV: verii, soții și soțiile acestora
     Raporturi ierarhice directe
     Articolul 95 /LEGEA 161/2003 interzice raporturile ierarhice directe în cazul în care funcţionarii publici respectivi sunt soţi sau rude de gradul I – inclusiv dacă superiorul are calitatea de demnitar. Persoanele care se află în una dintre situaţiile de mai sus trebui să opteze, în termen de 60 de zile, pentru încetarea raporturilor ierarhice directe sau renunţarea la calitatea de demnitar.
     Existența raportului ierarhic între soți sau rude de gradul I şi neîndeplinirea obligaţiei de a opta se constată de către şeful ierarhic superior al funcţionarilor publici respectivi, care dispune încetarea raporturilor ierarhice directe dintre funcţionarii publici soţi sau rude de gradul I.
     Recomandarea 10/2000 a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei include o
     definiție a conflictului de interese pentru funcționarii publici în articolul 13.

     • Stimate d-le Raileanu
      Regret nespus confuzia facuta dar,cei doi nu se afla in conflict de interese.Ei nu mai sint niciun fel de rude sau soti.Eu am inteles ca au divortat si au ramas….poate prieteni.

    • Stimatule domn Ben, or fi divortati cei doi in acte, dar daca stau intradevar impreuna, e totusi incompatibilitate, ca si in fata legii (partaje,etc) uniunea liber consimtita (concubinajul) e tratata ca si cum ar fi vorba de familie. Iar datoria de a informa despre astfel de situatii, daca se confirma, le revine celor de la prevenire care sunt platiti pentru semnalarea neregulilor de orice fel.

     • Stimate domn anonim
      Sint de acord cu dvs,nu va contrazic.Apare o mica problema pe care o pot invoca “cei doi”-faptul ca locuiesc sub acelasi acoperis ,nu inseamna neaparat ca ar fi concubini Fiecare are viata lui separata,camera lui,intrarea se face separat in casa…etc.Dvs vorbiti de”uniunea liber consimtita intre un barbat si o femeie” cf art 259 Cod civil=casatorie.Legea nu reglementeaza concubinajul si nu-l recunoaste.Daca nu-l reconoaste,conduita partilor este reglementata asa…la intelegere!Ma intelegeti?
      Revenind la cocubinajul fictiv..e greu de dovedit ca e fals!Eu cred ca s-a facut si partajul…treaba e gindita!Nu e asta treaba mea,dar,incercam s-o ajut pe colega noastra.Cu respect,acelasi blindul Ben

   • Am aderat la acest sindicat deoarece,este singurul de cand au luat fiinta sindicatele in speranta ca,asa vom fi sprijiniti si aparati impotriva nedreptatilor……dar,se vede.

    • Stimata d-na Marinela
     Eu am inteles ca d-l sef sectie ar dori sa va scoata de acolo ,de la PVC,si s-o aduca pe d-na,gresesc?In alta ordine de idei, nu sinteti unicat cu acest tip de maladie,dar e alta discutie.Ar fi si varianta ca dvs nu sinteti repartizata conf functiei din organigrama si stati acolo prin bunavointa cuiva si,,,puteti fi schimbata.Totusi,ar fi si posibilitatea sa aduceti o recomandare de la medicul curant si medicul de medicina muncii ,in care sa se arate factorii care pot determina agravarea bolii si sa recomande evitarea lor.Repet,daca sinteti la PVC conform statului de functii..e bine.Retineti ca agentii din operativ se afla neprotejati de abuzuri si ei pot lucra oricind si oriunde.

     • Da sunt repartizata conform functiei din organigrama ,am lucrat si la P.A,la vizite si,la Valu lui Traian sunt de la infiintarea sectiei 2001,dar…doamna ,,sotia”lucreaza tot la PVC -P.A. dar,nu-i mai place acolo,vrea la ,,sotul”ei.Acolo a devenit incomoda deoarece,este mai desteapta decat colegii de pe tura ei si….asa sunt cele PROTEJATE.
      Acum cred ca,ma-ti inteles.

     • Puteti explica mai in detaliu expresia : Retineti ca agentii din operativ se afla neprotejati de abuzuri si ei pot lucra oricind si oriunde ?

     • Stimate d-le “mosu”
      Intii de toate va rog sa ma credeti ca nu am dorit sa amenint sau sa intimidez pe cineva! Despre ce este vorba? Agentii supraveghetori pot lucra atit pe sectie,la insotire ,PVC..etc.Eu ,ca supraveghetor sectie nu am certitudinea ca voi lucra pina la adinci batrinete pe sectie.Se supara “unu”pe mine si ma muta la PPD ,de exemplu.Eu nu vreau acolo,dar,el, ,puternicul,o face.Ba,mai mult,n-are agenti paza,ca sint baietii in co..si se “gindeste”la mine,ca as fi “bun” si acolo.Si uite asa parcurg toate drumurile inchisorilor noastre.Agentul specialist de la RUF sau secretariat..acolo sta pina ii cade parul! Asta inseamna ca poate lucra oriunde.Ce inseamna oricind?Azi pot fi 8 ore la escorte,miine 12 ore la PVC,poimiine tura de noapte la schimb…….si tot asa pina adoptam moneda..euro!Ce inseamna neprotejat? Legea nu te apara ,ca e ambigua! Gresesc rau?

 4. daca aceasta intalnire ar fi avut loc intre pierdantii lui L 284 as fi fost linistit! ori cu 284, ori fara, mai treceam si hopul acesta, ori eram ofiter! singur, nu pot decat sa tulbur aerul pe 6 metri cubi, ratie de oxigen care nu este specifica numai pt un ppl! daca e sa iau in considerare ca domnia sa nu a avut de suferit in toti anii acestia! as vrea sa il mai aud pe Chirila si Vama, daca ar fi fost “caraliu”, cantand chestia aia mistho ” decat premiant in inchisoare……..” dupa ce o sa” cotizeze ” din salariul sau, nu spre buget ci catre colegul sau, ofiter, o “bucatica” din salariul sau, echivalenta cu ce i-a luat Baseboc in 2010! pt ca mie nu mai imi vine nici sa respir! ratele la banci le-am inlocuit cu ratele la executor! sunt mai linistit, in loc de 2/3 din salariu, maxim 1/2, dar acum mai intretin si pe dom’ executor! ce tarife de hot mai au si astia! da, hot! astia o duc bine mersi si afara si dincolo de gratii! statul, hot! e drept ca el, saracul, nu o duce bine, dar aia de-l conduc…..?
  dar, ma gandesc, ca Pontilica, in marea sa marinimie, nu va permite sa se intample! La Rosia, a scos minerii di mina! Din Muntenegru si Ungaria a adus victimele destinului! La Metrorex va rezolva problema! ca o face electoral sau din suflet nu stiu! Cert e ca functioneaza, cel putin la vedere, in paralel cu SMURD-ul! si asta nu e facut sa te calce pe cap! sac!

Comments are closed.