VIDEO Intre timp…

Becali la muncaMass media inlacrimata de bacalisme, se ingrijoreaza de potentialul eventual loc de munca al intaiului detiut becal, daca individul n-ar fi fost tocmai sanctionat. Si, uite-asa avocati si jurnalisti toaca la sistemul penitenciar, sigur din spirit de dreptate si pentru mai bine seamanului miliardar, care sigur nu plateste gros indurerarea prelunga si apasata de fata.

Un raspuns daca vreti pentru colegul care azi ma intreba, de ce nu discutam problemele reale ale sistemului penitenciar in mass media. Pentru ca nu-i intereseaza, nu-s platiti pentru asta si nu face rating o astfel de discutie. Ah,da, daca si-ar schimba vreun VIP penal cararea, s-ar ingalbeni televizoarele de breaking news-uri, dar asa cu probleme reale… nu-i stire.

16 Comments

 1. Domnule Dumitrascu,oare cine era dator sa ne informeze ca incepand cu 01.08.2013 norma de hrana este de 821 lei. pe luna de 31 de zile?Cumva B.Ex.-ul FSANP?Cu multumiri.

  • Acel act normativ de care spuneti(apropo poate ne spuneti nr.acestuia) nu este aplicabil deoarece OG 84/2012 spune ca:
   Art. 1. – In anul 2013 se mentin in plata la nivelul acordat pentru luna decembrie 2012 drepturile prevazute la art. 1 si art. 3-5 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 19/2012 privind aprobarea unor masuri pentru recuperarea reducerilor salariale, aprobata cu modificari prin Legea nr. 182/2012,
   iar OG 19/2012,spune ca:
   Art. 4
   Cuantumul drepturilor prevazute la art. 2 alin. (1) lit. d) din Legea nr. 118/2010, cu modificarile si completarile ulterioare, se majoreaza potrivit art. 1 alin. (1), fara a depasi nivelul in vigoare in luna iunie 2010.
   Deci nu aveti marire a normei de hrana.Va spune asta BEx-ul FSANP.
   Daca intrebarea nu ar avea si doza de rautate, ar fi ok.

 2. pregatiti-va de iesit la pensie in masa !!!! de cat sa-mi ia 600 – 700 de ron si sa muncesc mai bine stau acasa tot pe banii aia ,acum daca ies !!! Fratilor Galateni haide-ti la pensie !!!

  • Pregatiti-va sa iesiti in STRADA! Armati-va cu tarie! Ajunge cu umilinta! Nu mai plecati capul pe motiv ca sabia nu-l taie, caci lantul robiei il va incovoia!
   Nu fiti raspunzatorii reducerilor salariale prin pasivitate!

 3. Felicitari d-le Dumitrascu.
  Poate ca lipsa de reactie a celor din ANP este mai potrivita in astfel de situatii,prin simplul fapt ca ignorand “deontologii” din presa ,platiti de slugile ciobanasului, acestia s-ar zbate ca pestele pe uscat…aberand pe “sticla”…Dar poate gresesc.. Aveti grija ca nu cumva j..ul de miron cosma sa va dea in judecata ,pentru ca i-ati jignit …inteligenta!!! sau mai degraba lipsa acesteia…
  Intr-o interventie anterioara a dvs,ati fost un pic !!prea subtil pentru ca infractorul sa prinda ..nuanta!!

   • In cazul asta se pare ca aveti o colaborare mai buna decat pe vremea cand erati presedinte “plin”!!:):) Sunt convins ca nu asteptati o atitudine/reactie/analiza obiectiva a situatiei nici din partea lui S.O.Balan al carui fiu a fost “saltat” nu cu mult timp in urma de “organele abilitate”…

   • cum Dumnezeu sa nu va sprijine , cand ii scoateti din ……..t! in felul acesta nu fac altceva decat sa va recunoasca capacitatea nativa de a fi lider, la polul opus aflandu-se cei din ANP! pentru ca sunteti presedintele de onoare al FSANP , cred ca si la nivelul ANP-biroul relatii cu presa si purtator de cuvant ar trebui infiintata o functie … de onoare!

 4. Domnule Dumitrascu, oare ANP cat timp o sa mai taca fara sa se apere in situatii de genul asta.
  Ei chiar nu vad ca de cativa ani dumneavoastra sunteti mai mult decat purtatorul lor de cuvand si-i scoateti din toate situatiile jenante .

  Sa stiti ca multi incaseaza degeaba salarii desi au atiributii sa apere institutia asta.
  Nu-l vad pe domnul director general sa aibe o pozitie fata de toate aceste situatii care pot pune intr-o lumina foarte proasta sistemul penitenciar .
  Daca nu iesiti dumneavoastra in presa sa aparati onoarea penitenciarelor si a amaratilor care lucreaza in ele vad ca nu o face nimeni

  Sunt dezgustat de lipsa lor de reactie de fiecare data cand sunt subiecte sensibile.
  Ce s-or face cand nu o sa mai aveti chef sa le la aparati onoare in fata presei care abia asteapta sa ne prinda in offside ?

  Cu stima,
  Nicolae Grosu.

  • Cred ca vad, cel putin in ultima perioada. Pentru acest motiv pot spune ca cel putin in ultima perioada am colaborat foarte bine, in sensul ca am discutat deschis situatiile si am cazut de acord pe cea mai buna abordare. Sigur, sieu mi-as dori ca uneori pozitia institutionala sa fie mai bine conturata, dar aici decizia nu-mi apartine.

 5. Mai lipsea Paula Iacob si “tacamul” ar fi fost intreg! 🙂 🙂 🙂
  Felicitari pentru prestatie, domnule Dumitrascu!

  • Buna seara domnule Dumitrascu ,prin aceste randuri va aduc la cunostinta abuzurile care se practica la penitenciarul Poarta Alba sectia exterioara Valu lui Traian unde,SEF de Sectie este domnul Comisar sef de penitenciare AILINCAI VIOREL.
   Acest,,stimat domn”,si-a adus concubina(fosta)sotie,de la penitenciar la sectie in subordinea domniei sale(au divortat datorita zvonurilor ca unul dintre soti v-atrece in rezerva)dar,poarta acelasi nume,locuiesc in aceeasi casa,au copii impreuna si astazi-eu lucarand la sectorul vizita a venit si,m-a AMENINTAT ca:nu voi mai lucra in acest sector deoarece,am avut TUPEUL sa merg la domnul Director Gelu Danut Dinca,pentru a-l ruga sa tina cont de starea mea de sanatate(fiind operata de HIERNIE CERVICALA)cred ca,sunt unicat cu aceasta operatie in intreg sistemul penitenciar si care,imi poate pune viata in pericol.Prin Nota Raport Nr.C2-151594/30.08.2013,am aratat situatia in care ma aflu si astazi 18.09.2013 am primit un raspuns NEFAVORABIL prin adresa Nr.C2-151594/17.09.2013 in care,nu se tine cont de cele relatate de catre mine si,domnul Ailincai deja mi-a intocmit documentele pentru,a ma trimite in fata Comisiei de disciplina deoarece,,am indraznit sa merg la domnul director fara sa-i cer domniei sale aprobarea.Eu stiu ca,usa unui director este deschisa oricarui angajat si,atunci cand intervin ,,conflictele de interese”,pentru care ,Legea te PEDEPSESTE ,nu merg la raport decat la seful pe care eu il,consider NEUTRU SI IMPARTIAL dar,din pacate m-am inselat.
   Am apelat si la domnul (editat admin) si…..dumnealui a spus ca:nu are cum sa ma ajute daca,asa a hotarat CONDUCEREA.Halal (editat admin) avem daca ne protejeaza si ne apara drepturile dupa cum primeste Dispozitii.
   Din aceste motive am apelat la dumnevoastra deoarece,vad ca,va implicati in rezolvarea problemelor ,,delicate” cu care,ne confruntam in acest Sistem PRIVATIZAT.Va rog,pe dumneavoastra sa ma ajutati sa,sesizati oragnele abilitate si daca se poate doresc sa ma sprijiniti in a aduce la cunostinta presei si tv.pentru a-mi apara onoarea atat a mea cat si a celor care sunt sau vor fi in aceeasi situatie acum sau pe viitor .
   Domnul comisar sef Ailincai Viorel a dat examen in 2006 pentru functia de Comandant de sectie unde,a luat nota 4,00 iar eu am luat 64,57 dar,domnul Movila m-a picat la interviu .
   Din 2006 fiind pe functie de executie ESTE imputernicit numai pe functii de Comanda dar,nu a mai participat la nici un Concurs pentru a ocupa in mod CORECT si LEGAL o asemenea functie.
   Adevaratul TORTIONAR al angajatilor este domnul Ailincai Viorel deoarece,nu are ,,stofa” de Comandant,lucreaza cu patima si razbunare,face tot ce ii Dicteaza doamna Ieana Ailincai in loc,sa se comporte ca un adevarat Comandant in relatiile de serviciu cu subordonatii si vad ca,are sustinere si din partea Conducerii penitenciarului(corb la corb nu-si scoate ochii si,din cauza lui Ileana l-a impuscat pe Ceausescu)……..
   Consider ca,aceste este un prim capitol dar,voi reveni cu mai multe detalii si SIGUR cineva se v-a AUTOSESIZA dar,sper foarte mult ca,si dumneavoastra va veti implica dupa cum va cunosc eu….Astept sa verificati si sa vedeti daca cele relatate sunt reale.
   Cu respect,una din victimile acestui sistem.

Comments are closed.