Anatomia executiei mediatice

Interlopi protejati la penitenciarIn ultima saptamana vreo doua televiziuni inlacrimate de soarta unor detinuti cu rating mi-au tot cerut reactii pe nu’s ce petitii referitoare la conditiile de detentie. Cand le-am cerut nu le-au mai gasit, si au renuntat sau amanat subiectul. Nu conditiile de detentie par a fi deci miezul si motivatia preocuparii. Supararea vine de la vreo doi detinuti si vreo zece avocati bine platiti. Care avocati pierd in instanta si-si vaieta condamnatul la televizor sau presa.

In acelasi context televiziunea B1TV, face un reportaj “pe surse” inlocuind prudenta jurnalistica cu niscai afirmatii neverificate, dar cu tinta precisa pe conducerea unitatii si presupuse favoruri acordate unor detinuti. Reactii penale. Subiect reincalzit. Am mai vazut si in cazul altei conduceri care are de-aface cu VIP-uri. Nimic serios, nimic probat, nimic asumat. Doar scenarii si atacuri interesate la adresa sistemului penitenciar, ghinionist la “surse” si avocati.

Nu-s vreun simpatizant de conduceri de penitenciare, cand a fost cazul i-am atins fara rezerve. Dar, nici nu consider acceptabile astfel de metode, indiferent de motiv si tinta. Motiv pentru care am cerut, iar B1TV a acceptat, interventia subsemnatului in viitoarele reportaje pe tema sistemului penitenciar. Nu-i o garantie, reportajul fiind construit dupa cum vrea cel care-l face, dar trebuie sa ne facem datoria si sa limitam astfel de derapaje.

Pana atunci, poate se exprima “sursele” alea care, pentru a-si rezolva dispute personale, se aventureaza intr-un demers ale carui efecte nu le inteleg. Poate ne prezinta si probe, si poate ne explica de ce trebuie sa ne dam singuri de lucru si sa ne facem de ras. Asta desigur, daca au probe sau argumente si si-au facut deja datoria de a sesiza organele competente, asumat si deschis, asa cum ar face orice om de buna credinta. Personal am dubii. Altfel, m-as bucura sa fiu contrazis si sa fie altceva decat o executie mediatica.

87 Comments

 1. @:) Dimineţile unui postac cuminte.

  De acord atunci 😀 … numeroşii agenţi ce au acces pe funcţii de conducere, au făcut-o “datorită”. Asa si, ce e rau in asta?

  P.P.S. Concluzia din preambul iti apartine, nu sunt de acord cu ea, si eu ma consider un postac la fel ca tine, dar, in nici un caz nu ma gratu;ez cu acea “calitate” asa cum ti-o atribui tu singur.

 2. Mult prea stimatului oltean,

  Ai dreptate. Eu sunt un simplu şi biet postac, pe când tu eşti un elocvent comentator şi un veritabil analist al problematicilor sistemului. Pur şi simplu, aşa este. Nu poate oricine să se ridice la un asemenea standard.

  Şi cu toate acestea, până şi perfecţiunea are micile ei derapaje.

  – Afirmi, la un moment dat, împărtăşindu-ne din neţărmurita-ţi înţelepciune: “Din aceasta cauza numerosi agenti au ajuns ofiteri pe functii de conducere”.

  Îmi cer scuze că-mi permit, în calitatea mea de postac mârşav, să intervin, dar cred că numeroşii agenţi ce au acces pe funcţii de conducere, au făcut-o “datorită”.

  – Pentru completările tale de final, după un prea frumoasă şi prea profundă reflexie, materializată printr-un P.S. (postscriptum), atunci când simţi că ni se cuvine şi că ne poţi gratula cu încă o adâncă cugetare, poţi apela la un P.P.S. (adică, post postscriptum).

  P.S.S. poate să însemne multe, chiar şi “Prea Smerita Slugă”, dar în niciun caz nu poate avea semnificaţia pe care doar tu o bănuieşti.

 3. Belezutzule, chiparosule şi mintosule, binecuvânta-te-ar Dumnezeu sănătate şi viaţă lungă, că de altele se pare că nu duci lipsă, o himeră-i a noastră existenţă, de prisos şi fără noimă.

  Iartă-mi, deci, lipsa de curaj şi infamia, şi tu, cu ale tale falnice glande herculiene, cu al tău nume plin de rezonanţă şi semnificaţii apoteotice, fă-mă să înţeleg ce te-am rugat. Nu mă lăsa în întuneric. Fii un coleg adevărat ! Fii un bun tovarăş de arme ! Tu, cel care, după câte înţeleg, te gândeşti doar la binele nostru comun, la propăşirea neamului şi la ameliorarea relaţiilor între toţi funcţionarii din sistem.

  Prietene, fără tine, mediul în care ne desfăşurăm munca noastră de zi cu zi, chinuită şi plină de lipsuri, ar fi mult mai sărac şi mai oprimant.

  Dacă n-ai fi existat, ai fi trebuit inventat.

 4. cineva incearca cu orice chip sa desfinteze federati,fratilor!haide-ti sa nu le mai dam si noi motive de a n-e dezbina.

 5. Domnule Dumitrascu si … “domnule” Popescu Alin, cat timp va-ti aflat in functii de conducere ( asta include si pe cele de lideri de sindicat ), care a fost comportamentul dumneavoastra si influenta avuta, legate de avansarea si ulterior ocuparea anumitor functii importante in sistemul nostru ? Si daca nu aveti curajul va rog sa nu spuneti nimic ……….. este mai bine … noi intelegem ……….. o parte din aceste nemultumiri vi se datoreaza …………..

  • Banuiesc ca stiti. Am scos la concurs aproximativ 1700 de functii in vreo 11 luni. Dupa care am convins ANP sa scoata alte sute la concurs.

   Vreo 3 care au incercat sa faca jmecherii in perioada in care coordonam au ajuns la parchet. Se pare ca erau nevinovati si au primit NUP. Ulterior n-au mai fost probleme.

   Care est in concret nemultumirea? Si, daca va simtiti fraier, va sfatuiesc sa nu mai platiti. Cu siguranta asta va va ajuta sa va simti si mai bine si cu 20 de lei in buzunar. Nimeni nu va obliga la nimic.

  • @Un fraier care plateste cotizatia

   Referitor la: “comportamentul … si influenta avuta, legate de avansarea si ulterior ocuparea anumitor functii importante in sistemul nostru .. a… Dl. Dumitrascu si … ghilimele domnule ghilimele Popescu Alin, cat timp s-au aflat in functii de conducere (asta incluzand si pe cele de lideri de sindicat) ..”

   Cei doi, unul DGA al ANP si celalalt sindicalist, au modificat, in mod subversiv, Legea 293 dand dreptul agentilor sa acceada pe functii de conducere, au introdus dreptul la greva, drept pierdut, ulterior, in 2010 si mai ales au introdus ocuparea oricarei functii prin concurs, nu printr-o simpla numire, examen, etc.

   Din aceasta cauza numerosi agenti au ajuns ofiteri pe functii de conducere, o mica parte poate nu a confirmat, dar asta se intampla inclusiv din partea ofiterilor de executie ce au ajuns oe functii de conducere, iar datorita exercitarii dreptului la greva au fost castigate mai multe drepturi pentru salariati. Nu sunt istoric asa ca da si tu un search pe google. 😀

   Tot din aceasta cauza, trecand peste subiectivitatea oricarui concurs, dar asta e si treaba DGA, orice salariat poate sa aiba o cariera profesionala avand posibilitatea sa participe la un concurs, nu cum era inainte, cu o pila la ANP, erai trimis la VV, la RU, si te intorceai ofiter.

   Deci cam asta e comportamentul lor si influenta legata de avansarea si ulterior ocuparea de functii. Niste “nemernici” cu trecut de agenti care le-au creat o cariera si altor agenti sau ofiteri ce nu au stiu unde este ANP sau ce este un concurs deoarece nu-i trimitea nici un director la examenul din biroul VV-ului. 😀

   P.S. Sper ca ofiterii care inteleg ce am scris sa nu interpreteze postarea ca agenti vs ofiteri si sa inteleaga esenta acestea. 😀

   P.S.S. Cu riscul sa fiu iar intrebat ce reprezinta PSS va spun, stimate postac, ca va sta bine autocritica, autocritica pe care am remarcat-o in pseudonimul ales.

 6. Belezutzule, drăgălaşule, împărtăşeşte-mi şi mie, dacă eşti bun, raţionamentul, să-i spunem logic până la proba contrarie, prin care ai stabilit tu legătura dintre orele de postare şi ocupaţia comentatorilor. Nu de alta, dar sigur nu e la îndemâna oricui şi ar fi păcat să se risipească.

  Cu recunoştinţă, îţi mulţumesc anticipat pentru amabilitate.

  • nu raspund la himere.vorbesc cu nume, nu cu 😉 .-daca ai cohones-posteaza cu numele de botez-macar…….

 7. Oltene, am o nedumerire. În postarea de astăzi, de la ora 09 şi 57 de minute, mie mi-ai răspuns ?

 8. Am remarcat orele la care au postat toti interlcutorii dvs domnule Dumitrascu si am ajuns la o concluzie (scuze anticipate daca gresesc)-nu cred ca lucreaza pe sectie sau pe gard ci tot uneva la caldurica,unde ,din lipsa de activitate,se gindesc- cu rautate -ca altii sunt ” mai protejati decit ei”-si cred ca doare.

 9. De unde atata frustare pentru unii ?Daca sunt dovezi va puteti duce la tv .Pana atunci sunt niste OAMENI la fel ca noi toti ceilalti ,pusi intr-o postura penibila de niste cretini de la tv pentru o mai mare audienta.Fiecare are o familie la care dupa o asemenea interventie tv ,SUFERA ,Voi ce face-ti ,apasati pe rana mai rau?Nu vreau sa supar pe nimeni ,dar respectati OAMENII de langa voi chiar daca nu va plac.

  DOVEZI ,daca nu mai bine nu mai interveniti.

  • Aveti mare dreptate,@subofiter,sunt unii olteni care uita sa fie Oameni,asa cum au uitat ca intideau cabluri prin penitenciar,la propriu,acum s-au luminat intelectual,brusc au devenit iscoada perfecta,plina de dovezi si putere masonica(asa se lauda ) si umple de mocirla oameni nevinovati ,doar pentru simplu fapt ca nu-i plac,se spune ca atunci cand nu te simti iubit,impui acest lucru imprastiind teroarea fricii ,petitii kilometrice negative,psihologic vorbind cand acasa esti neapreciat ,vi la serviciu si incerci sa te impui facand Rau,celor din jur….ce credeati ,numai hienele se hranesc cu cadavre,..?!

   • @sayuri
    ‘cand acasa esti neapreciat ,vi la serviciu si incerci sa te impui facand Rau,celor din jur….ce credeati ,numai hienele se hranesc cu cadavre,..?!’
    Multumesc ,cred ca aveti in totalitate dreptate!!!!

    • Cu placere,@subofiter,cred ca toti politistii ar trebui sa cunoasca putin din psihologia persoanei frustrate si lase.Da ,Succes Baieti,in lupta cu lasii anonimi din spatele acestei povesti!!!!!!

 10. Amice oltean, crede-mă, n-are nicio legătură cu lenea. Festina lente. Mai ales că iuţeala, pare-se, îţi creează vertijuri şi îţi poate provoca anumite usturimi.

 11. Pai asta era ideea contradictiei, ca moderatorii nu reactioneaza intotdeauna la fel la acelasi gen de afirmatii dar despre directori diferiti. Si nu au fost afirmatii, in unele cazuri au fost detalii. Eu zic ca asta e un site de discutii, deci de afirmatii, detaliile ar trebui sa le lasam in sarcina celor abilitati, asa cum este postacul aburika October 2, 2013 at 11:42 pm 😀

  Am stabilit deci eu respect ce promit. Acum banuiesc ca vorbim despre ceea ce a apucat a fi scris, deci nu intra in intelegerea noastra? 😀

 12. Ce te mai turaşi, oltene !

  By the way, printre spume, poţi să-mi spui şi mie ce înseamnă P.S.S. şi P.S.S.S. ? Că mă băgaşi în ceaţă, nu alta.

 13. sa schimbam un pic subiectul…domnule Dumitrascu cum mai stam cu statutul politistului de penitenciare? va salut!

 14. Fantastic!!!!!!Ce citim noi aici?
  La Piovra de Craiova cu un oltean in rol de comisar Catani care deconspira planul de actiune ale Brigazilor Rosii calare pe motociclete cu numere de Sibiu, parcate pe farase GSM aduse tribut din partea managerilor mafioti ai sucursalelor din Serbia si de la Draganesti Olt.
  Nu pot sa nu remarc superficialitatea condamnabila a reporterului de la B1TV care doar a scrijelijit scoarta acestui zacamant imens de scandal si scenarita. Prevad o implicare serioasa a celor de RMGC pentru o exploatare de durata cu o redeventa profitabila pentru mass media romaneasca.
  Ma cutremur la gandul ca o litera din memoriile de luptator ale lui Catani ar fi adevarata la fel cum ma cutremura usurinta de a aruca asemenea acuze daca nu sunt reale si fondate pe dovezi. Dar asta e un semn ca undeva in sistemul asta s-a instalat o boala…. delatiunea.
  Galati, Craiova, ANP, Stroe la frizerie,toate sunt rezultatele acordarii dreptului la opinie personala si la exprimarea ei libera. Sunt convins ca situatiile astea nu se vor sfarsi prea curand, asa ca trebuie sa ne invatam sa traim cu ele.
  Nu mai dezbatem de mult timp. Atacam, aruncam anatema si savuram, in special, decaderile. Mai rau. Ni le masuram pe taraba Si cel care ramane la final cu ea mai mare incepe sa dea verdicte: directorul e corupt, seful de sectie e incompetent, purtatorul de cuvant e varza, agentul e oropsit, sistemul nu functioneaza, padurea sistemului penitenciar e plina doar de uscaturi. Cred ca ar trebui sa purtam toti la serviciu tricouri pe care sa scrie cu majuscule PREZUMPTIA DE NEVINOVATIE ca la OTV.
  Domnilor, doamnelor, stimati colegi, cine va da dreptul sa puneti verdicte pe viata si cariera unor oameni in baza unor trairi personale si a franturilor de realitate pe care le percepeti in viata dumneavoastra efemera?
  Noi ceilalti care nu avem numere de Sibiu la motocicleta si inca ne simtim verzi in padure nu mai contam deloc?
  Stati stramb (ca de obicei) si judecati drept (macar odata in viata) si rugati oglinda din fata dumneavoastra (sau ecranul de la calculator) sa va confirme ca mizeriile pe care le aruncati in viatile altora va vor ajuta sa traiti mai bine.

  • Cred ca mai degraba acesti comisari Catani ar trebui cautati pe Vasile Alecsandri, fiind fie fosti sau actuali detinuti, fie avocatii lor, fie unii din cei ce asteapta sa se vacanteze vreun post sa promoveze. Opinia mea despre speta in cauza a fost provocata de postarile prea vehemente ale celor 2 moderatori in comparatie cu alte situatii cand se vorbea pe aici de alti directori. Sau doar cei din Craiova beneficiaza de prezumtia de nevinovatie? In rest, e valabil ce am scris aici: October 2, 2013 at 8:56 pm.

   Deci nu ai citit cu atentie domnu`cu apelu` 😀

   • Daca vehementa inseamna a va cere argumente, asa cum am facut si in alte cazuri, iar provocare inseamna rugamintea de a prezenta detalii in legatura cu anumite afirmatii, cred ca megrem prea departe cu presupunerile.

    Moderatorii n-au facut decat sa reactioneze la anumite afirmatii si sa va ceara detalii, care detalii n-au venit, desi initial parea ca asta va doriti si ca nu sunteti lasati. Altfel, parca stabilisem ca evitati atacul la persoana si ca va concentrati pe subiect.

 15. Nu a trecut neremarcat umorul oltenesc. Poate doar gasconii îl au. Aveți dreptate în anumite privințe.

  Mă refer la acea hateria-latimeria tutankamonică, de o urâțenie în fața căreia orice broască râioasă de pe terra care se respectă ar păli de invidie. Cea care-l deplâge televizat pe ex-ciobanul europarlamentar precum că i-ar fi încălcate drepturile. Cel care odinioară-și distribuia miserupeala deneaului, mai nou lăcrămând patetic prin dubele ce-l poartă „la dreptate”.

  La fel și cu stiven sigălul mineritului autohton, cel care „face ordine” prin pușcăriile patriei (fălcile străjeriene în full contact cu pumnii luciferului huilei pot confirma asta).

  Numai că astea se întâmplă în țara în care mor copii mușcați de câini, în timp ce guvernanți iresponsabili și corupți vor să ne îngroape istoria sub un lac de cianură și să ne ofere să bem apă cu mâl pe altarul chevronian. Și în timp ce șefi din pușcării fac pe vătafii.

  Sunt convins că aveți un dinte împotriva cuiva, d-le oltean, dar nu servește nimănui un carnagiu oltenesc. Ar fi spre bucuria celor care și-ar vede liniștiți de ale lor…

  • corect nenea Nicu 😀 Nicu de la Braila nu nea Nicu ala pana`n 89 😀

   Asta cu carnagiu asa este, ai dreptate, doar ca e deranjant cand vezi cum se ofuscheaza un moderator de cate ori subsemnatul postez ceva despre Becheanu sau alt director din Craiova.

   Inainte se blama DIP sau ANP-ul ca fac Imabalsamari la comanda sau Innalbiri la comanda. Pai a ajuns si site-ul FSANP sa faca acelasi lucru.

   Nu l-am vazut nici pe Dorobantu, nici pe Dumitrascu sa ceara cu atata ardoare dovezi, de parca poti sa le pui intr-un comentariu, sau sa jigneasca si sa faca apel la “dezverginarea identitatii” in nici una din situatiile expuse de postaci de la Galati, Giurgiu, Gherla, etc.

   Cum apare vorbe de Craiova hop si moderatorii FSANP, marii aparatori ai directorilor in cauza. Ca daca nu mai e Becheanu probabil nici nasu`nu mai e supraveghetor la Isalnita (mare crescator de caini), si nici alti protejati nu mai stau pe posturi caldute.

   Tu cum te-ai simti daca ai fi membru FSANP, ai posta despre directorul din unitatea ta sau alta unitate, si moderatorii FSANP ar incerca sa te faca terci pentru asa o blasfemie? 😀

   • Poate ca n-a fost clar. Articolul se refera la practici neortodoxe in mass-media, fiind date mai multe exemple. Nu ma asteptam ca reactia sa fie atat de apasata si nici nu ma gandeam c-o sa aveti pretentia sa va autoinvit si pe dumneavoastra.

    Suntetyi singurul care se supara si nu inteleg de ce. Ati spus ca aveti de facut dezvaluiri, v-am invitat sa le faceti. N-ati facut-o. O veti face unde si cand credeti de cuviinta, am inteles ca nu acum si nu aici desi asa parea. Iarasi, nu va forteaza nimeni, nici macar sa fiti consecvent.

    Argumente am cerut de fiecare data cand am intrat intr-o discutie cu cineva. Asta am si oferit. Daca nu vi se pare in ordine, aveti oricand optiunea de a evita o discutie cu subsemnatul. Este intradevar ceva mai dificil decat repetarea unor afirmatii.

    Nu e cazul sa va victimizati. Ati inceput o discutie, si ati intretinut-o. Daca cineva a facut vreun terci, atunci ati avut o participare si n-are aface cu obsesia penru nu-s care directori la care va tot referiti.

    In ceea ce-i priveste pe asazisii protejati “care stau prin posturi caldute”, poate detaliati. Nu inteleg la cine si ce va referiti in afara de nasu’ care era, este si va fi cu cainii. Protejat cum ii spuneti dumneavoastra inca de pe vremea cand eu eram subofiter si el nu-mi era nas.

    E bine totusi ca treptat va faceti curaj si nu va mai e teama. Asta era deezvaluirea? Ca Nasu’meu e catalar la Craiova? Poate mai sunt si altele?! Hai, curaj. Inceput ezitant dar datator de speranta, si iata ca nu dezvirginarea identitatii sau intervenientul era problema.

    PS. Daca vreti un clasament al interventiilor subsemnatului in zona in favoarea cuiva ati fi surprins sa aflati ca un oltean de ani buni de zile conduce detasat. Si, nu discutam de procese de intentie si de aproximari, ci de interventii directe, in favoarea membrului aluia acum ofilit, suparat si auto-victimizat.

    Si, asa pentru context, va informez ca destui imi reprosau ca-l apar pe olteanul ala rau care facuse si dresese fara a se obosi a intelege ca e chestiune de principiu si ca a avea o pozitie corecta nu inseamna musai a fi intr-o tabara.

    • 1. Nu v-am cerut sa ma autoinvitati, v-am cerut sa-mi usurati efortul cu un nr. de telefon, urmand sa ma autoinvit. Ma gandesc ca nu va considerati moderator B1 de credeati ca ma autoinvit la dvs. Speram ca vom fi de aceeasi parte a baricadei, vad ca considerati contrariul.

     2. Am facut dezvaluiri, in postarea de aici: October 2, 2013 at 5:23 pm. Mai mult de vorbe, fara probe, chiar sa ai si sa vrei, nu poti sa o faci intr-un comentariu. Iar experienta avuta cu dvs. cand tot ce v-am aratat i-ati comunicat directorului meu, nu prea ma indeamna la a va arata ceva in acest sens.

     3. Nu evit discutia cu nimeni, doar ca incepeti sa deveniti distructiv si sa iubiti ceea ce odata ati dezavuat. Asa cum zicea si Mihai Politeanu, nu mai sunteti cel ce era odata.

     4. Eu am inceput o discutie cu dvs. dar intervenientul a schimbat si sensul si tonul discutiilor. Doamne fere, vorba ardeleanului, nu cel ce a fost DG, nu-mi sta in fire sa ma victimizez, doar am scos in evidenta avantajele pe care le aveti de a fi moderatori FSANP si dezavantajele unui simplu postac ce ar dori sa-i posteze parerea despre un subiect.

     5. Directorii la care nu stiti ca ma refer sunt cei cu care v-ati intalnit pe rand, in data de 29.07.2013, cu unul pe Vasile Alecsandri, Becheanu, care l-a dat afara liderul local FSANP din birou pentru a discuta cu dvs. si dvs. nu ati schitat nici un gest, iar cu celalalt la Mc.

     • 1. Raspunsul e nu. Imi pare rau, dar nu va pot ajuta. Va rog sa nu mai insistati, devine penibil. Nu va pot sustine in acest demers in relatia cu presa.

      2. N-ati facut nicio dezvaluire. N-am comunicat directorului, n-aveam cum sa tin minte 100 de pagini si oricum plangerile la CD se comunica reclamatului. Credeam ca v-am indepartat indurerarea asta acum cateva luni.

      3. Asa e, nu mai sunt acelasi. Nu pot sa fiu la fel de util acum ca atunci nici pentru olteanul suparat pe directori nici pentru politeanul pedelist.

      4. Am inteles, puteti s-o continuati oricand. Nu va mai victimizati, nu e cazul. Puteti posta liber, cata vreme respectati regulile.

      5. Sunteti in eroare, n-a dat nimeni afara vreun lider de sindicat pentru a discuta cu mine*. Este doar o alta dovada a faptului ca scenariul n-are-aface cu realitatea.

      * In ghidul micului dezinformator exista e drept operatiunea prin care se culeg elemente de realitate (am fost in birou la discutie, a intrat colegul sa-mi comunice ca ma asteapta) cu elemente de fantezie (incercarea de a discuta cu mine, eliminarea din birou, neschitarea vreunui gest).

    • Nu va privesc nici pe dvs, nici pe Becheanu ceea ce spun ca voi comunica si altora. E o problema ce tine strict de unitatea unde lucrez. Si chiar daca ar fi de dvs, nu as avea nevoie de curaj sa spun ceva, ar trebui doar sa uit niste lucruri pe care dvs. le-ati uitat de mult.

     Asta cu catelarul ce o ducea bine si pe vremea cand erati subofiter, ca era nenea Morari mare si tare, a fost doar asa ca sa evidentiez ce lipsit de fair-play este sa aduci intr-o discutie lucruri care nu-si au rostul.

     Ma bucur ca ati remarcat ce am scris si v-ati updatat postarea initiala si v-as ruga sa recititi ce s-a scris la orele de mai jos, ca sa intelegeti ideea, nu scopul, referirii la domnul catelar.

     October 2, 2013 at 6:00 pm
     October 2, 2013 at 8:07 pm

     • Foarte bine, atunici n-avem motiv de discutie. Faceti ce stiti aveti de facut. Nu va lasati impiedicat de trecut si de oameni.

      Am citit cu atentie, si am incercat sa inteleg comentariile inainte de a raspunde. Multumesc oricum pentru recomandare.

    • Eheheeei, domnule Dumitrascu! Si daca nu vi s-ar fi spus de nenumarate ori cat de scenarist e micutul oltean…. 🙂 Din pacate, nu e singurul! Aparent, e un om de treaba, desi, sincer, nu inteleg unde incape atata rautate.
     No ofence, Oltene! 😀

     • Nu e bine cand cineva are curaj sa va contrazica…nici cu ajutorul locotenentului loial nu-i puteti face fata!!! Grija mare d-le Dumitrascu. Bag de seama ca distractia abia acum incepe(cel putin pentru mine care ma delectez citind ce va strigati)!

   • Am încredere totuși în inteligența tipic oltenească, pe care împreună cu umorul caracteristic zonei le consider valori naționale. Soluții sunt, unele canale de comunicare chiar v-au fost deschise aici, spre a muta centrul de greutate în privat.

    Orice dispută internă este contraproductivă, după mine. Dacă sunteți membru înseamna că FSANP reprezintă pentru dvs. un capital de încredere și de sprijin. La care trebuie să contribuim cu toții, fiecare cu ce se pricepe mai bine.

 16. N-am inteles de ceva vreme care este calitatea domnului Dumitrascu, de vorbeste in numele sistemului penitenciar. Cred ca de asta exista un compartiment la nivelul ANP, pentru a exprima un punct de vedere oficial, iar pentru asta e nevoie de acces la informatii. Stiu ca sunt colegi satui sa se vorbeasca despre noi in presa si sa nu intervina nimeni in calitate oficiala. Ba, am auzit ca mai nou, d-l Dumitrascu este declarat de presa presedintele ANP.
  Va intreb, aveti vreo ingaduinta sa vorbiti in numele ANP-ului, domnule Dumitrascu? Nu ca nu v-ati pricepe la vorbe, dar uneori nu cunoasteti realitatea din sistem.

  • Calitatea subsemnatului este inscrisa pe ecran atunci cand intervin. Nu vorbesc in numele ANP, ANP are purtatori de cuvant pentru asta. Nu e treaba mea si nici nu ma pasioneaza.

   Sigur, uneori se poate sa nu cunosc anumite chestiuni. Nici n-am pretentia sa le stiu pe toate. Doar Baselu’ e perfect in Romania. Cine-o cunoaste mai bine insa s-o prezinte mai bine. Nu-i nicio suparare.

   Daca mai aveti si alte nedumeriri va stau la dispozitie.

   • Nu vorbiti in numele ANP, dar nici nu exprimati punctul de vedere al sindicatului. Mie imi pare ca le amestecati. De pilda, nu vad de ce ar trebui sa vorbiti dv. despre comisia de liberare, cum a fost in cazul violatorului unei ziariste.

    • Raspund unor intrebari din pozitia de lider de sindicat. Orice are legatura cu activitatea angajatilor ne intereseaza. Daca vi se pare inutil sa explicam ca violatorii recidiveaza uneori si ca nu este vina personalului asa cum s-a spus, luati dumneavoastra aceasta decizie cand veti fi invitat sa comentati si refuzati sa interveniti. Personal cred ca rolul meu este sa-mi apar colegii nu sa ma fac ca nu vad.

 17. 1. Cred ca ar trebui sa manifestati mai multa prudenta, exista posibilitatea ca cei de la B1 sa aiba mai multe date decat cele pe care le-au transpus in imagini. Ma indoiesc ca au “inlocuit prudenta jurnalistica cu niscai afirmatii neverificate”. Deci ar trebui sa fiti bine pregatit cel putin pe subiectele enuntate in reportaj avand in vedere ca v-ati autoinvitat si le-ati dat o tinta.

  2. Lipsa de reactie a ANP-ului ce a lasat, indirect, apararea sa la o persoana ce nu are totusi nici o calitate in aparatul de lucru al ANP, ma refer la o functie de reprezentare a ANP, ca institutie, este o mare greseala. E adevarat, e riscant sa participi la discutii cand stii ca nu poti evita cine stie ce intrebari ca cele primite de Ginjoveanu, dar tot indirect, pari, ca ANP, ca-ti asumi o mare parte din acuzele aduse mediatic.
  Ca doar nu or fi asa absurzi sa mearga pe principiul, cine se scuza se acuza.

  3. Am inteles la un comentariu anterior, si am inteles acelasi lucru din comentariul de mai devreme, cu petitia din luna iunie, ca va pun la dispozitie date ca sa aveti un pdv cat mai pertinent, dar pana la urma nu scot in evidenta decat faptul ca, fie sunt total depasiti de evenimente si nu pot gestiona aceste situatii, fie au date ca lucrurile nu sunt atat de roze cum par.
  In ambele variante nu fac decat sa dea apa la moara presei avida de senzational. Iar daca exista o petitie banuiesc ca exista si un raspuns. Faceti rost de el si pregatiti-va de intalniri.

  4. Poate ar trebui ca ANP-ul sa organizeze o conferinta de presa, in care sa se dezbata mai multe situatii de acest fel. Cu material de prezentare pe situatii mai delicate, eventual urmat de o vizita intr-un penitenciar, dar, in mod clar pregatiti bine, cu pdc-i alesi pe spranceana. Va di greu clar, dar apoi sigur va urma o perioada de acalmie. Mai bine o zi grea sau foarte grea decat luni de cosmar si acuze.

  P.S. Asta-mi iesi, atat. Fara un zambet, “:)”, nu-l mai pot tachina nici pe dl. Cosmin, deja nu mai e amuzanta discutia cu voi. Prefer un prieten, fost prieten, un vecin. Cred ca plec in oras, poate-l intalnesc, pe centru, pe dl. Cosmin. Fara “:)” .

 18. E simplu de rezolvat speta. Nenea Bechi face un xerox la actele de la motor si vedem prin ce maini a mai trecut. Sau da seria de la sasiu, etc, ca habar nu am daca are o astfel de serie, si se poate verifica cu o relatie mica pe la inmatriculari.

  Restul sunt prea vagi si nu foarte clare.

  Totusi nu am inteles nenea Dumi, in final povestea asta, “executia mediatica” ca sa va citez, se datoreaza “VIP-urilor si avocatilor” sau “surselor ce-si rezolva probleme personale”, ca nu se intelege prea clar din postarea dvs.?

  P.S. Referitor la faptul ca nu simpatizati conduceri de penitenciar, la general, sunt de acord, la faptul ca aici ati insinuat ca ar intra, indirect ce-i drept, si penitenciarele din Craiova …. stiti prea bine ca mi-am manifestat neincrederea referitor la o vizita a dvs. la Craiova, vizita dupa care doi din cei 3 directori aveau date despre reclamatii ce-i vizau. Nu de altceva, dar postarea cu acuzele insinuante, pare grabita si precipitata de teama ca vreun amic sa nu fie luat cu … farasul (cu sau fara telefon in el) 😀

  P.S.S. Pentru a evita intrepretari posibile din raspunsul dvs., specific, cu mana pe Biblie, ca nu sunt sursa 😀 Daca eram sau aveam vreun interes, probabil ma autoinvitam, asa ca dvs., si apaream si eu pe acolo, prin reportaj 😀

  • Aveti dreptate, nu intelegeti intotdeauna si unele lucruri va par. Mai ales ca scenariile sunt mai seducatoare decat realitatea. N-am inisinuat, pot insa sa explic doar ce am spus nu si ce scenarii ar avea altii in legatura cu ce spun sau fac.

   • Aici ati spus un mare adevar, va recitez: “scenariile par mai seducatoare decat realitatea” 😀

    Dvs. ati afirmat ca sunt “surse ce-si rezolva probleme personale.” Cred ca este doar un scenariu, ce pare mai seducator ca o trista realitate. In Craiova se stie ca prima data cand Becheanu s-a prezentat cu motorul, acesta avea numar de Sibiu. Doar acum apare un posibil scenariu legat de persoana de la care l-a primit, in situatia in care B1 nu o detine cumva si date efective de la inmatriculari despre fostii proprietari ai motorului si legaturile acestora cu cei din clanul invocat, Tamplarii.

    Si acum doua aspecte de amanunt.

    a) Un prieten, fost prieten al dvs., imi scapa relatia pe care o aveti in prezent cu el, era director adjunct la acest penitenciar unde Becheanu era pe atunci sef sectie preventivi, aceeasi sectie unde Judele a fost monitor sportiv si cred ca ar putea certifica interventiile facute de Becheanu pentru ca acesta sa fie monitor sportiv, interventii esuate ulterior, sper ca nu ma inseala memoria, datorita faptului ca respectivul prieten/fost prieten a apelat la TFU, un alt prieten/fost prieten al dvs.

    b) la scurt timp dupa imputernicirea in functia de director a lui Becheanu, acelasi prieten/fost prieten al dvs. a intampinat probleme din partea noului director in incercarea de a muta de pe infirmerie, sectie ce apartinea tot de preventivi, un sarb al carui nume imi scapa, ce era pe acea sectie de peste 1 an de zile, Becheanu sustinand ca e protejat prin Legea privind protectia martorilor (aspect nereal).

    Ce a urmat a fost foarte haios, dupa mai multe mutari conform regimului dispuse de prietenul/fostul prieten al dvs., si reintoarceri al detinutului pe infirmerie dispuse de Becheanu, aflat in concediu de odihna, Becheanu a avut umilinta vietii intr-o zi de sambata, cand tot din CO, intrat in unitate, reintorsese detinutul pe infirmerie, a fost scos cu seful de tura si mascatii din unitate.
    Aceste plimbari ale detinutului se faceau cu stiinta domnului TFU, director DPCT, ce sustinea pdv-ul directorului adjunct.

    Finalul a urmat in scurt timp. Imediat dupa publicarea anuntului cu castigatorul postului de director (daca ne luam dupa afirmatiile spuse la suparare, cu martori, de un doctor stomatolog, a costat 30.000 EURO, din care o mare parte ii apartineau), prietenul/fostul prieten al dvs. l-a lasat pe maretul guvernator sa-si plimbe farasele cu motorul de la Sibiu.

    P.S. Sper ca va dati seama ca stiu aceste aspecte si multe altele de la prietenul.fostul prieten al dvs. cat si multe alte aspecte la fel de picante si, poate gresesc, dar din acest motiv acord o oarecare credibilitatea la partea din reportaj referitoare la motor. 😀

    • Iarasi aveti dreptate, doar ca – repet – nu ma intereseaza ceea ce demult am numit cu regret “craiovisme”. Comentam doar un reportaj care, prin abordare, intra in categoria executie mediatica. Dar, inteleg ca nu va pasioneaza subiectul in sine ci actorii.

     Prietenul, fostul prieten, vecinul sau cine ce-a mai spus nici macar n-am avut rabdare sa citesc. Nu va suparati dar nu pot lua in serios vorbe despre vorbe, si nici nu pot avea un dialog pe o tema referitor la care n-am si nu ma intereseaza sa am detalii.

     In ceea ce priveste articolul revin, poate ca v-au scapat cateva lucruri importante: nu sunt probe, nu sunt argumente si, cu voia dumneavoastra, nu-si asuma nimeni. O anonima plimbata de prin iulie folosita de B1TV ca sa ne mai traga un sut.

   • Ma asteptam sa-i luati apararea celui ce va tine de atata timp la secretariat. Sunteti la fel de previzibil. 😀

    P.S. Anotimpurile nu mai sunt cele de alta data.

     • Nu-i imposibil, dar nu am inceput eu 😀 (in subsidiar arat cu degetul, ala, nu eu, si-l arat pe domnul Cosmin) 😀

      P.S. Ma straduiesc la o postare ce indeplineste criteriile dvs. de a fi considerata civilizata. Dupa pauza de tigara revin. 😀

     • Pierdeti atat de mult timp sa aratati cu degetul pe altii, incat uitati sa va vedeti pe dvs. Cum se face ca ati aparut si dumneavoastra acum pe WWWW.FSANP.RO? Mi se pare destul de dubios. Imi lasati impresia ca aveti o atitudine de mecanic, caci prea va pricepeti la fabricat “chei”.
      P.S. Vorbeati de tinut in Secretariat… Eu nu m-am straduit sa fiu pus pe o functie asa cum v-ati straduit dumneavastra sa fiti pus DASDRP la Penitenciarul Pelendava folosindu-va de amenintari si santajuri. Apoi, vazund ca sunteti inlaturat ati inceput show-ul infect de care este satul sistemul penitenciar.

     • Nu prea inteleg ce vreti sa ziceti domnule Dorobantu si de ce aduceti in discutie un alt penitenciar.

      Cred ca uitati calitatea pe care o aveti aici, aceea de moderator al unui site sindical, FSANP, cat si aceea de presedinte al organizatiei de tineret a FSANP.

      Postam, ca cititor si membru FSANP, parerea mea despre un articol ce priveste un director de penitenciar acuzat ca detine o motocicleta de la un detinut. Nu aveti dvs. nici o calitate de a ma intreba pe mine despre motivele care ma determina sa-mi aleg articolele la care vreau sa comentez.

      Ati intervenit in discutia dintre mine si dl. Dumitrascu si vad ca, in ciuda rugamintii celui ce v-a sustinut sa ajungeti in aceasta postura, ca continuati atacurile la persoana sau la o persoana ce credeti ca e in spatele acestui pseudonim.

      V-as sfatui sa-l intrebati pe dl. Dumitrascu, daca ma crede in stare ca, determinat de jignirile pe care mi le aduceti permanent cand postez despre doi directori, sa ma autoinvit, la fel ca si domnia sa, sa particip si sa aduc date sau detalii picante, cu dovezi, despre directorii pe care ii aparati constant in detrimentul membrilor FSANP, Si atunci o sa vedeti daca Un oltean este sau nu cel pe care il tot acuzati.

      Credeti-ma prin limbajul virulent folosit le faceti un mare deserviciu. Plus ca e penibil, un moderator FSANP si presedinte al organizatiei de tineret a FSANP, ii jigneste pe comentatorii ce aduc acuze unui director, fie si propriul director al respectivului.

      Dl. Dumitrascu spunea odata ceva de genul: “prefer forta argumentelor decat forta limbajului”.

     • Daca aveti ceva de spus, picant sau altfel, spuneti. Nu-i nicio suparare stiti bine. Revin insa cu rugamintea de a evita atacurile la persoana.

      Nu avem discutii exclusive pe grup, treceti deci peste asa o insulta groaznica a opiniei colegului intervenient, si haideti sa discutam la subiect.

     • Nu apar niciun director de penitenciar, iarasi insinuati. Am intervenit si voi interveni pentru domnul Dumitrascu, chiar daca nu are nevoie in mod direct sa o faca cineva in a-l apara. O spun plin de recunostinta fata de domnia sa: este mentorul meu si ma mandresc. Nu uitati ca, odinioara, am avut o discutie telefonica cu dvs. in care v-am spus cat de mult inseamna domnul Dumitrascu pentru mine si e normal sa am o atitudine virulenta cand cineva sustine insinuant scenarii din care ar face parte dumnealui.

     • Cred ca ar trebui sa cititi si postarile mele si ale domnului Dorobantu. A inceput primul, apoi deranjat de raspuns a revenit mai incisiv, iar eu am raspuns cu mult bun simt. Deci nu catre mine trebuie sa reveniti cu rugamintea.

      Promit sa spun, nu pot a nu ceda insistentei dvs. Daca se poate, ajutati-ma cu un numar de telefon, transmis prin sms, de la cei la care v-ati autoinvitat, promit sa le comunic detaliile picante si dovezile pe care le detin. Poate, daca ei sunt de acord, stam si pe scaune alaturate la vreo emisiune. Multumesc. Fara resentimente insa pentru ce voi spune, ok? Dar parca prea mult inclina balanta moderatorii FSANP in detrimentul membrilor FSANP si in favoarea a doi directori.

      P.S. Nu ma refer la articolul de mai sus.

     • Le-am citit pe toate, din acest motiv va si rog sa reveniti la subiect. Spuneti deci ce aveti de spus, daca aveti ceva de spus. Poate explicati si in ce consta pretinsa inclinare a balantei, undeva printre informatii, probe, argumente. Nu e nevoie sa va simtiti agresat chiar si involuntar, nu e cazul. Puteti spune, dupa cum vedeti, tot ce aveti de spus. Va rog, deci.

     • Pe mine nu m-a insultat cu nimic colegul intervenient. 😀

      Doar ca ma enerveaza, un pic, ceea ce face din postura pe care o are. Daca era un simplu postac era altceva, e deranjanta calitatea din care se exprima. Am detaliat insa mai devreme acest aspect, nu mai insist.

     • Cosmin Dorobantu October 2, 2013 at 6:50 pm

      Offf, saracul domnu Dumitrascu, mentoru, are nevoie sa-i sara discipolii in aparare 😀 Hai mai fii serios. 😀 Se bate el in vorbe cu muma padurii avocata, cu Luceafarul, etc, si trebuie sa-l aperi tu intr-o discutie cu “Un oltean” 😀 Am zambit.

      In rest nu pot sa-ti zic decat ca nici macar nu ai citit discutia in care te-ai amestecat. Nu l-am acuzat pe domnul tau Dumitrascu ca face parte dintr-un scenariu, l-am contrazis putin cu privire la faptul ca el crede ca acest articol e un scenariu al VIP-urilor, avocatilor, surselor, etc.

      Asa ca nu ati dres nimic, ati intervenit in momentul in care, din amintiri, am spus cateva lucruri picante despre directorul dvs. Becheanu.

      Repet, nu uitati calitatea in care moderati si postati aici. Cu sau fara mentori, aveti aceeasi calitate.

      ATENTIE: Daca atacati de fiecare data ca acum, vor fi postaci care nu vor mai avea curajul sa posteze de frica ca moderatori ca dvs. le vor deconspira identitatea reala sau cea probabila. Nu asta e rolul dvs.

     • In ordine, ati explicat. Credeti ca acum puteti reveni la subiect, eventual sa va sunati cu dl Dorobantu si sa va lamuriti intre timp? Poate intre timp va reglati respiratia si pulsul vi se linisteste, temerea deconspirarii fiind alungata si discutam la subiect.

     • Sorin Dumitrascu Post authorOctober 2, 2013 at 6:55 pm

      Nu va faceti ca nu ati observat rugamintea mea si-mi cereti sa postez aici, “informatii, probe, argumente”. Rugamintea mea era: “Promit sa spun, nu pot a nu ceda insistentei dvs. Daca se poate, ajutati-ma cu un numar de telefon, transmis prin sms, de la cei la care v-ati autoinvitat, promit sa le comunic detaliile picante si dovezile pe care le detin. Poate, daca ei sunt de acord, stam si pe scaune alaturate la vreo emisiune. Multumesc. Fara resentimente insa pentru ce voi spune, ok?”

      P.S. Balanta se inclina atunci cand domnul Dorobantu, moderator FSANP si presedinte de tineret FSANP, intervine si ma jigneste sau ma indica a fi x, y, z, dand nume sau functii dintr-un penitenciar, dupa ce, anterior, am postat acuze la adresa unui director de penitenciar, deseori cu date destul de usor verificabile. Cazurile au fost multiple de cand acesta este moderator, unele le stiti cu siguranta.

      Si numesc aceasta situatie ca o balanta din doua motive, plecand de la credinta lui ca stie cine este Un oltean:
      – teoretic Un oltean ar fi in acest caz vechi membru FSANP, daca nu ma insel chiar predecesorul dvs. ca presedinte FSANP,
      – teoretic Un oltean este cel care a discutat cu dl. Dorobantu iar acesta i-a spus ca ia apararea a doi directori deoarece pune in balanta pe cel care acuza si pe cei care sunt acuzati, ca functii, si astfel decide cui ia apararea.

      In concluzie, privind acest lucru ca o balanta, e clar ca un moderator FSANP, bla, bla, ce functii mai are acest domn, nu poate in astfel de situatii decat sa fie cel mult echidistant.

      In nici un caz nu poate un moderator FSANP considera o balanta o astfel de situatie si sa considere ca are dreptul de a alege intre a tine partea unui membru FSANP si un director. Echidistant daca simtul reprezentativitatii functiei nu-i cere sa tina cu membrul FSANP.

      P.S.S. Sper ca din spirit de respect fata de dvs. ca mentor, va avea curajul sa recunoasca propriile afirmatii din discutia telefonica de care mi-a povestit cunostinta comuna.

      P.S.S.S. Inca nu am primit sms-ul de la dvs. cu nr. de telefon. Sper ca nu ma considerati mai rau ca muma padurii avocata sau ca Luceafarul 😀

     • V-am raspuns la toate comentariile. Daca n-a fost clar, parafrazandu-va, va incurajez sa va autoinvitati, ca tot va place termenul, si sa spuneti ce aveti de spus. Dupa cum vedeti nu oportunitatea lipseste.

      In ceea ce priveste balanta, dumneavoastra ati provocat si intretinut schimbul de replici, si dupa 20 de comentarii inca nu ne-ati spus care-s maretele dezvaluiri de care-ar trebui sa ne-nfricosam far’de resentimente.

      Am inteles acuzele. Repetitia m-a ajutat. N-am vazut, cu parere de rau, niciun argument sau proba, altele decat interpretari personale, de care desigur am luat act cu multumiri, dar cu parere de rau ca afirmatia repetata nu reprezinta argument.

      Curaj, deci. Dezvaluiti. Nu va opreste absolut nimeni. Si, nu pareti a duce lipsa de initiativa. Astept deci acel comentariu fulminant si fulgerator, care ne va sminti si izbavi totodata intru craiovism.

      PS. Daca cumva va intereseaza si subiectul si doriti sa comentati chestiuni banale precum cele propuse de catre autorul articolului, opinia dumneavoastra ar fi binevenita, sfaturile le-am primit cu recunostinta.

     • Naive afirmatii, da-ti-mi voie sa ma pronunt!
      1. Un oltean, va rog sa imi spuneti, in calitate de membru FSANP, ce drept v-a fost incalcat!
      2. Un oltean, va rog sa indicati un membru FSANP caruia nu i-am sarit in ajutor din calitatea functiei pe care o detin in FSANP!
      3. Un oltean, sunteti de acord ca timpul le rezolva pe toate?
      4. Puteti posta la subiectul articolului?

     • Pai nu aici, ca nu are farmec. 😀

      Prea multa insistenta ca sa nu o fac, m-as dezamagi pe mine insumi. Chiar daca refuzati sa-mi comunicati numarul de telefon pe care-l detineti. 😀

      Si tin foarte mult sa fac asta pentru a-i demonstra domnului Cosmin deserviciile aduse persoanelor pe care le apara prin modul in care o face. Sper pana la sfarsitul saptamanii sa va convingeti de acest aspect. Nu am intrarile dvs. pe platourile mass-media deci o sa mearga mai greu.

      PS. Continuarea este pentru o persoana pe care o respect si care cu siguranta va citi, persoana ce detine o functie publica importanta. Desi i-am promis, printr-un intermediar, ca nu voi spune altora ceea ce stiu sau detin, atat din motivele pe care mi le da domnul moderator Dorobantu cat si din motivele enuntate in mail-ul pe care i l-am trimis astazi la 10.00, ma vad nevoit sa fac acest pas.

     • Am inteles. Alegeti-va atunci locul si purcedeti. Nu va dezamagiti si nu va faceti probleme cu persoanele care vor ocupa functii si nici cu intervenientii care va enerveaza. Pareati dornic sa va exprimati chair cu temererea legata de pierderea virginitatii identitare, nu lasati nimic sa va opreasca. Astept cu nerabdare si interes.

     • Ma tot invitati la comentarii, cand stiti prea bine ca daca nu va convin nu le moderati. 😀 Nu este prima data.

      Eu nu am vrut sa vin cu comentarii fulminante. Am spus ca vreau sa particip, alaturi de dvs., la o emisiune, sens in care v-am rugat sa-mi dati numarul de telefon ca sa ma autoinvit. Acolo da ar merita sa demonstrez ce stiu sau ce am. Aici nu as face decat sa va pun in garda cu aceste aspecte, comentariul nefiind moderat si persoana in cauza ar cunoaste ce detin, asa cum s-a intamplat si cand ati fost la Craiova. Ca si mai sus, ca doar nu ar fi prima data.

      Banuiesc ca nu ma vreti alaturi de dvs. in acea emisiune, desi nu vad de unde ati trage concluzia ca am fi pe pozitii antagonice.

      Scurt. Am folosit cuvantul autoinvitatie pentru ca asta am inteles ca ati facut aici: “Motiv pentru care am cerut, iar B1TV a acceptat, interventia subsemnatului in viitoarele reportaje “.

      PS. Asta e pt. domnul Cosmin. Am postat la articol, am confirmat, partial, anumite aspecte despre domnul Becheanu, ati intervenit si ati deturnat cursul discutiei.

     • Va invit sa comentati la subiect, vad ca nu se intampla. Asta chiar ca nue prima data. Pareati dornic, acum nu mai sunteti. Am vazut ceva cu mailuri trimise unor persoane importante si promisiuni. Inteleg. Cand sunteti deci pregatit sunt aici si va astept.

      Daca vreti sa ma rugati ceva, faceti-o cum se cuvine. Abordarea asta n-ajuta si nu sunt genul care se impresioneaza de vorbe despre banuieli si antagonisme neatagonice. Autoinvitati-va deci si, daca vi se pare util, incercati sa comentati si la subiect.

     • Nu poate accepta ce-l rugati, domnule Dumitrascu. Face play-back. 🙂 (Rad, Un oltean)
      Off-topic (fara atac la persoana): De ce persoanele lipsite de o linie ferma de conduita au simtul moralitatii exagerat, postand in ingerii dreptatii?

 19. dl. Marian Ganjoveanu la minutul 2:25 s-a rejectat singur: ” inchide, nu era asta subiectul”.Iar expresivitatea fetei arata clar ca il implora pe reporter sa termine mai repede executia.Pe mana purtatorilor de cuvant pierdem puncte importante in meciul cu mass-media.Mai bine ii cereau ajutorul lui Radu Schiopu!

  • “Inchide, nu asta e subiectul” mi se pare o solicitare potrivita. Problema nu este purtatorul de cuvant, care si-a facut datoria in limitele atributiilor si mandatului. Problema, personal o vad la cel / cei care comanda si la reporterul cu pricina. Sigur, n-ar strica sa reusim sa reactionam potrivit in 100% din situatii, dar in afara de legendarul Base’, cine mai e perfect in tara asta?!

  • Apreciez promptitudinea domnului Raileanu, insa sunt curios cum ar fi reactionat dumnealui intr-o asemenea situatie. Totusi poate ne sugereaza dumnealui un rapsuns ajutat atat de DEX cat si de internet, la rece, fara presiune mediatica, pentru ca purtatorii de cuvant sa stie si ei pe viitor ce ar trebui sa raspunda daca vor mai fi pusi in genul acesta de situatii.

   • reactia dvs. ne arata clar ca sunteti un purtator de cuvant! sunati-ma si va voi indica cum se scapa din astfel de situatii!partea dificila a devierii subiectului in raport cu reporterul intervine insa atunci cand reporterul are un as in maneca demonstrat ca axioma- in cazul de fata motocicleta directorului Becheanu! care exista si care nu apare in declaratia de avere!

    • Hai că m-ai făcut curios și am apelat la google. și să vezi surpriză: în declarație de avere din 2011 a lui becheanu – motocicletă suzuki VX800 fabricată în 1992 și cumpărată în 2010. (idem 2013, idem 2013).
     Asta înseamnă că după ce că e șpăgar mai e și fraier: ia șpagă o motocicletă de 18 ani vechime la data cumpărării și o mai și declară nemernicul.
     Apropo de tâmplari şi juzi: prin 2009, când la PMS Craiova era împuternicit dasdrp un oltean (probabil altul), tâmplaru era responsabil de cameră iar judele monitor (sau invers), situaţie care s-a perpetuat până prin 2010 când s-a schimbat decizia privind selecţionarea la muncă (în sensul că anumite infracţiuni erau incompatibile cu deservirea sau alte “demnităţi”). de ce nu a acţionat respectivul oltean cinstit şi integru atunci când dasdrp fiind, era şi preşedintele comisiei de selecţionare la muncă?
     Referitor la sârbul al cărui nume nu şi-l mai aminteşte: de ce nu-l întreabă “un oltean” pe un oltean (probabil altul) împuternicit dasdrp prin 2009, de ce nu a luat el măsuri în cazul respectiv, că sârbul şi în mandatul său a fost cazat în infirmerie?
     Şi zău că toată lumea crede că pe un director venit din CO pe la serviciu îl dă cineva cu mascaţii afară din curte.
     Referitor la naşi/fini: un oltean (probabil altul), în perioada în care a fost împuternicit dasdrp la PMS Craiova şi-a “detaşat” naşul/finul (un agent cu poreclă de peşte- hai să-i spunem la întâmplare rechinu) la secţia Făcăi care aparţinea de Pelendava.
     Respectivul peşte (sau rechin), neavând abilităţi în a creşte câini sau alte animale, a găsit şi el o soluţie de a face un ban cinstit: mai aducea un telefon, mai băga nişte băutură, ba chiar le mai procura deţinuţilor dvd-uri cu filme porno, că doar îl apăra naşul, mare dasdrp (fost mare lider sindical).
     Sunt convins că un oltean mai ştie şi alte aspecte, că doar îl informează un mare luptător anticorupţie din Craiova, care, datorită faptelor sale de arme, a ajuns să fie urmărit de o facţiune a tigrilor lui Arkan -din fericire nu l-au prins 🙂

     • @aburika 😀

      1. Esti pe aproape 😀 TFU are documente legate de acest aspect 😀 Si o fi fost ala de care zici chiar presedintele acelei comisii in momentul in care zici, eu spun ca iti indeplinesti azi sarcinile de serviciu, sa mai studiezi, nu`s de ce dar cred ca ai si competente in acest sens? 😀

      2. Faci o confuzie intre agentul cu porecla de peste, care nu are nici cea mai mica afiliatie cu DASDRP-ul ala, nici nas/fin sau mos (nasul lucreaza la teatru, mosul e fost agent PMS), si agentul B cel care dupa faptele reale de vitejie pe care le enumeri, cu telefoane, bautura, DVD, a ajuns vedeta … tot la PMS: 😀
      http://www.curentul.ro/2010/index.php/2010070645693/Actualitate/Un-gardian-de-la-Penitenciarul-Craiova-prins-cu-un-telefon-mobil.html

      3. Mai sunt si din acestia, luptatori din astea, prin Craiova? 😀

      4. Iar povestea aceea cu scoaterea din curte, e aproape cum s-a descris, Domnul care mai are si alte ocupatii in afara de acest job, daca nu ma insel o formatie de lautari si locuia/locuiesti prin cartierul Romanesti, ST, poate confirma.

      5. Iar faza cu motor netrecut in declaratia de avere nu-mi apartine. Asta, da, imi apartine: “E simplu de rezolvat speta. Nenea Bechi face un xerox la actele de la motor si vedem prin ce maini a mai trecut. Sau da seria de la sasiu, etc, ca habar nu am daca are o astfel de serie, si se poate verifica cu o relatie mica pe la inmatriculari.”

Comments are closed.