ANP: concurs pentru functia de director general

ANPPe site-ul ANP apare anuntul referitor la scoaterea la concurs a functiei de director general. Probele de concurs: interviu pentru sustinerea proiectului de management si proba practica pentru evalurea competentelor manageriale. Sper sa fie concurenta de data asta, macar ca destui vor contesta – conform traditiei penitenciare dealtfel – fara sa participe, indiferent care-ar fi alesul.

1.ANP – Anunt Concurs director general

10 Comments

 1. Laudabila initiativa d-lui Iulian Grigore de la ANP dmru de a aduce la cunostinta secretariatelor din teritoriu anuntul de scoatere la concurs a functiei de DG. Asteptam si pentru celelalte posturi aceeasi transparenta si publicitate si rezolutii ale directorilor ca acel anunt sa stea la avizier pana in ultima zi de inscriere. Domnii de la RU din unitati sunt suparati ca au pierdut functia si nu-si mai dau interesul . O zi buna

  • Lăudabilă ar fi și prezentarea la serviciu a angajaților pe niște salarii ciuntite și lucrul în condiții improprii desfășurării activităților curente în limita decenței, cu fișe ale postului încărcate de atribuții, plus alte sarcini pe care alții nu au chef să le facă pentru simplul motiv că sunt șefi.

   Nu-i așa?

   Scoaterea la concurs a funcției și înștiințarea unităților nu intră cumva în atribuțiile respectivului domn? Trebuie să i se dedice osanale pentru asta? Și-a riscat cumva locul de muncă cu asta?

 2. Sa intelegem ca incepe concursul pentru toate functiile de conducere in urmatoarele saptamani? Sindicatele fac presiuni pentru demararea scoaterii la concurs a functiilor de conducere dar si a trecerii, prin concurs, a agentilor in corpul ofiterilor ?

 3. cine este favoritul. Se aude ca Bejan si Stancovici nu candideaza. E adevarat? Daca DA atunci este vorba de un outsider care are sprijin. Desi nu inteleg cum este sa fii imputernicit ca Bejan SI SPRIJIN IOC pentru ca stimati colegi nu vedem progres. Pai nici sediu nu avem sunt de rasul curcilor. Cred ca vor candida minim doi. Cine stie jocurile ca sunt curios si cred ca nu numai eu!!!

  • Cum adica in ce consta… E simplu. Ti se da una bucata sistem penitenciar facut ferfenita. Criza de imagine (becali, telefoane mobile etc), subfinantare, personal demotivat, legislatie in decalaj fata de infrastructura, schizofrenie organizationala etc.Tu trebuie sa lipesti toate cioburile si sa demonstrezi ca stii:
   – sa atragi fonduri europene, fara sa fii corupt,
   – sa repari imaginea sistemului,fara sa minti,
   – sa motivezi personalul sa lucreze, fara sa il pacalesti,
   – sa aduci dotarile din penitenciare la cerintele legislatiei,
   – sa arati ca reintegrarea si custodia sunt obiective complementare,
   – sa crezi in oameni, fara sa ii dezamagesti,
   – sa fii transparent in ceea ce faci, sa faci ceea ce spui, sa spui ceea gandesti.

   • avand in vedere ca aceasta functie va gestiona viitorul profesional al tuturor angajatilor din sistem, propun ca proiectul de management sa fie facut public prin afisare pe site-ul ANP. Asta ca sa vedem si noi, ce promite ca va face noul director general care va fi declarat ” admis”.Desigur, in situatia in care , vor fi minimum doi candidati, desi nu cred asta! Pentru ca totii directorii de unitati si directorii de directii au castigat postul prin prezentarea unor proiecte care vor trebui aplicate in practica va trebui sa le vedem si noi pentru ca au impact asupra politicii de personal , altfel…. iar acestea nu sunt clasificate, deci au datoria morala sa le expuna public! poate vedem doua la fel, cine stie!

Comments are closed.