Comisie mixtă de dialog social

SedintaÎn vederea asigurării unor relații de parteneriat social între MJ și organizațiile sindicale, care să permită o informare permanentă asupra problemelor din sistemul penitenciar românesc, în scopul asigurării unui climat de pace și stabilitate socială, Ministerul Justiției invită Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor pentru data de 01.11.2013, ora 10:00, la sediul MJ pentru convocarea Comisiei mixte de dialog social.

Mai jos aveti ordinea de zi a ședinței. În cazul în care aveti propuneri sau sugestii, vă asteptăm să le scrieți în comentarii.

ORDINE DE ZI

– 1 Noiembrie 2013 – ora 10.00 –

1. Proiecte de acte normative:

1.1 Proiectul privind Legea pensiilor

1.2 HG nr. 1996 din 16 noiembrie 2004 privind condiţiile de acordare în mod gratuit a asistenţei medicale şi psihologice, a medicamentelor şi a protezelor pentru funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare

1.3 Proiect privind Legea statutului fpss

1.4 Ordin privind normele pentru acordarea echipamentului

1.5 Despăgubiri de risc

2. Analizarea posibilităţii acordării sporului de 50% pentru personalul care execută lucrări de excepţie sau misiuni speciale

3. Acordare ore suplimentare în sectorul operativ

4. Acord colectiv privind raporturile de serviciu (monitorizare acord colectiv)

5. Aprobare nou ROF al ANP (decizie acordare bilete de odihnă-recuperare)

6. Proiect buget 2014 (pregatire profesională şi condiţii de muncă, echipament)

7. Posibilitatea ocupării posturilor vacante (posturi de conducere, posturi ce ţin de reintegrare socială, de medical, de alte sectoare de activitate – IT, DEA)

10 Comments

 1. Dle Dumitrascu, chiar daca nu cred ca va mai exista vreo lege a pensiilor speciale am sa fac o prpunere sa fiu impacat cu gandul.
  Sunt mai multe versiuni de proiect de lege a pensiilor si toate au acelasi trend, calculul pensiei din ultimul salariu/solda sau salariul/solda celei mai mari functii detinute. La prima vedere pare totul in regula insa nu e tocmai asa, pe cei cu grade si functii mici ii dezavantajeata intr-o masura foarte mare. Daca o sa urmariti evolutia coeficientilor de ierarhizare o sa observati ca acestia au scazut pentru agenti/subofiteri in mod constant incepand cam din anul 2000, grilele actuale din legea unica de salarizare reprezinta a patra scadere consecutiva, cu alte cuvinte catre sfarsitul carierei agentii/subofiterii au cele mai mici salarii din intreaga activitate, cu alte cuvinte facandu-se calculul din ultimul salariu sau salariul celei mai mari functii detinute nu face decat sa dezavantajeje pe cei amintiti.
  Va rog sa faceti urmatoarea propunere, calculul pensiei sa se faca din media a 6 sau 12 sau 24, etc. celor mai mari salarii/solde din intrega cariera la alegea celui ce doreste sa iasa la pensie. Asa nu are nimeni de pierdut, nici cei cu functii si grade mari care pot sa-si aleaga orice salari/solda dar mai recupereaza ceva si cei de la baza ierarhiei. Eu cred ca este o propunere de bun simt.
  Va multumesc.

  • era buna prevederea din vechea lege de pensionare, respectiv se alegea din dintro perioada de zece ani, daca nu ma insel sase luni, parca asa era

 2. de ce se face discriminare pentru cei care au studii superioare ? unii beneficiaza iar altii nu . de ce nu se pune si aceasta problema ? mi se pare corect sa fie beneficieze toti cu studii superioare sau niciunul . as dori un raspuns daca se poate Domnule Dumitrascu .

  • Guvernul face discriminare abramburind legislatia. Cei care-au intrat in plata inainte de legile austeritatii primesc sporul, cei care nu ar trebui sa aiba acces la functiile de agent cu studii superioare. Din pacate prevederea restrictiva este activa iar cea pozitiva este suspendata.

   La fidelitate si confidentialitate am reusit sa obtinem reacordarea inca de la inceputul anului trecut, situatia fiind similara, la studii superioare nu. Din pacate cele cateva procese avand acest obiect pierdute de colegi ne sunt folosite ca si contraragument.

   Si mie mi se pare corect la fel. Ori e un drept ori nu. Mai ramane ca si, Guvernul ar trebui sa inteleaga asta.

 3. bun, aia era ordinea de zi.
  ce ati discutat?
  ce prevede legea pensiilor?
  ce despagubiri de risc?
  etc.
  ceva detalii ar fi interesant sa auzim,
  sau nu trebuie cunoscute

 4. Domnule Dumitrascu pentru sportul de 50% daca va fi acordat vreodata ,sa fie dat cu proceduri concrete de acordare si sa nu mai fie lasat acest lucru la mana directorilor.Sa fie acordat acelor categorii de personal care prin decizii indepliesc mai multe functii si chiar se implica in bunul mers al unitatilor.

  • Proceduri concrete am cerut si obtinut si inainte si tot l-au facut din pix balaneii. D-aia s-a acordat cu exceptii altfel decat cui isi asuma efectiv responsabilitati si riscuri.

Comments are closed.