Nedumerire

FSANPAm primit ieri, din partea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor o invitaţie de participare la o întalnire. Invitaţia, un demers în regulă, dacă nu ar avea elemente care mă nedumeresc.

Astfel, domnul director general al Administraţiei Naţionale  a Penitenciarelor, Cătălin Claudiu Bejan  isi doreste această întâlnire cu scopul clarificării unor “aspecte administrative”. La întâlnire ar trebui să particip eu în calitate de preşedinte al FSANP şi domnul Sorin Dumitraşcu în calitate de preşedinte onorific al FSANP. Şi de aici nedumerirea.

Dacă acest demers ar avea menirea să ajutăm ANP cu idei, cu soluţii, care să slujească intereselor personalului din penitenciare, cred că este un demers motivant.

Însă dacă acest demers, reprezintă o dorinţă şi o închipuire a cuiva, fie el chiar directorul general al Administraţiei Naţionale  a Penitenciarelor că poate controla activitatea FSANP se înşeală amarnic. Problemele FSANP, dacă ar exista, se discută în cadrul FSANP. Orice discuţie ce ţine de politica de dezvoltare, de problemele organizatorice, de politica de reprezentare, se face in cadrul structurilor de conducere ale FSANP şi se hotărăşte în consecinţă.

Un alt lucru pe care nu îl inţeleg, este acela că dacă directorul general al Administraţiei Naţionale  a Penitenciarelor ar fi avut nelămuriri, ar fi trebuit să  discute cu mine, în calitate de preşedinte al FSANP. Ori, nu văd explicatia invitaţiei domnului Sorin Dumitrascu la această întâlnire, decât ca fiind o încercare a directorului general de a interveni pentru a impune lucruri ce nu ţin de atribuţiile funcţiei sale.

Acest lucru este exclus. O spun pe această cale încă o dată. Sorin Dumitraşcu, în calitate de preşedinte onorific al FSANP îndeplineşte sarcini în baza mandatului dat de conducerea FSANP. Participarea lui la şedinţe, întâlniri, sau in presa are loc fiind împuternicit să facă acest lucru. Faptul că ANP invocă tot felul de lucruri, nu dă dreptul nimănui să plaseze problema lor, altora.

Pot inţelege că presiunea mediatică din ultimul timp lasă urme, dar nu noi suntem vinovaţi. Repet un lucru, care l-am adus şi la cunoştinţa directorului general. ANP a gestionat prost această campanie de presă. Nu poate fi vinovată FSANP de faptul că  angajaţii sistemului au fost murdăriţi în toate felurile şi nimeni nu a avut reacţie.

Nu poţi învinui FSANP că un director general adjunct, este făcut în fel şi chip şi tu nu ai reacţie. A, il poţi ,,învinui” pe Sorin Dumitraşcu că îţi făcea treaba,de multe ori în discuţii nu tocmai onorante şi riposta la lucruri la care trebuia să riposteze administraţia, dar care a preferat să tacă.Dar asta este altceva.

Nu am văzut vreo tresărire, la faptul că personalului nu i se decontează medicamente, proteze de orice fel, că nu funcţionează popote, că personalul se duce la cursuri şi misiuni pe banii lui, că banii destinaţi pentru medicina muncii sunt alocaţi pentru altceva şi personalul nu contează, dar trebuie să rezolvăm probleme administrative ce privesc relaţia cu FSANP.

55 Comments

 1. Pana la urma a avut loc acea intalnire?
  Eram curiosi daca sunteti tot nedumerit, nu de alta dar acum noi suntem cei nedumeriti… 🙂

 2. Se pare ca ANP-ul nu va considera un partener in dialog,ca nu va ia in calcul decat la jumatate,dar se poate demonstra ca nu-i asa.

 3. Daca imi cumpar singur statie ca unitatea nu imi poate asigura mijloc de comunicare , imi deconteaza contravaloarea?

 4. Nu spune nimeni nimic de agentul O.L. de la penitenciarul Arad care a fost prins la furat impreuna cu agentii de paza la un hipermarket din Arad? Se pare ca au fost surprinsi de camerele de luat vederi si prinsi de catre politie.Oare parchetul isi va face datoria ca in unitate era destul de bazat.

  • Pai cine ii tine in brate? Nu directorul Dobra? Nu DSDRP Briciu? O haita de oameni perversi care se acopera unul pe altul si din care s-au ridicat de ceva vreme doi in functiile de director.
   Sper si eu ca Parchetul isi va face treaba.

   • Haita se spune ideologule, daca sunt mai mult de doi indivizi! Perversi sunt ca va ajuta prea mult dar daca tot scrieti aberatiile astea poate se schima putin…., nu?

   • Nu exista nimic mai mult decat povesti, dar colegi din acest sistem sunt ca animalele de prada, care cand simt mirosul de sange ataca. Colegule Crag daca te ajuta in cariera o posibila acuzarea a unui coleg inseamna ca ne meritam soarta si colegii.

 5. esete normal cind vi de la tribunal cu duba sa cobori din dupa in pc 1 sa dai pistolul jos sa il bagi in aparatul cu raze x, iar tu treci prin turnichet sau cum i se spune?

 6. Nea Dumi va rog sa-mi spuneti de ce nu este valabila stampila de medic optometrist la decontarea ochelarilor si trebuie stampila de medic specialist oftalmolog,chiar daca am platit consultatia 50 ron.Multumesc anticipat!

  • Din cate stiu ,optometristul nu este medic….Asfel ca raspunsul ar trebui sa fie simplu (chiar si fara ..ochelari)!!!

  • Optometristul nu este un medic oftalmolog. Este mai mult un tehnician oftalmolog.Are studii superioare,dar nu este medic specialist.Exista si audiometrist, dar care nu este medic ORL.

  • Cred ca cei ce deconteaza nu cunosc bine ce e ala optometrist.El are competente in acordarea de consultatii cu privire la deficientele de acuitate vizuala,de a prescrie si monta ochelari si lentile de contact.El e specialist numai in asa ceva si este o meserie aparuta prin 1995..Competentele medicului oftalmolog sint altele-trateaza inflamatiile ochiului,opereaza ochiul atunci cind se impune-cataracta…etc.spuneti-le ca am zis eu sa va deconteze.Aceasta meserie este prevazuta in nomenclatorul de meserii,are un cod recunoscut in UE..etc.Eventual spuneti medicului de famile sau medicului din institutie sa va sustina…sau in cel mai rau caza,daca acest optometrist este subordonat(ca poate lucra si independent) unui medic oftalmolog sa-si puna si ala parafa! Multa sanatate din cauza mea si….bafta in demersul dvs!

 7. Domnule presedinte Florin Schiopu, nu va opriti in amanunte de acest gen sunt convins ca nu vi se poate impune nimic. In ceea ce priveste criza de imagine o are si federatia desigur de alta factura. Pai unde sunt reactiile la numirea lui Stanciu la conducerea Targsorului (acest ofiter a aparut din neant in ANP direct director DIP, dupa destituire se da bolnav si desi numit la paza pe functie de executie nu catadicseste sa se oboseasca cu munca iar dupa apare imputernicit director la Targsor. De unde si cine il are in vedere asa competent???? Oana directo la Pelendava singura candidata iar DG in comisie conflict in toata regula cat timp cei doi au fost amanti (cine nu crede portalul instantelor constituie proba) alt caz Aiud director sotul sotia sef secretariat sefa de serviciu s.a. O putem tine langa toata ziua dar problema este lipsa de reactie a federatiei la cazuri de acest fel Bravo pentru cazul Puscas dar nu este suficient. Vedeti care este participarea, degeaba incurajati ca personalul este convins ca aceste concursuri nu sunt corecte cat timp avem aceste cazuri. Ar trebui sa fim vocali pe acest palier care ne apartine si sa lasam ANP pe cel privitor la detinutul Becali. Daca nu avem pozitie inseamna ca suntem partasi la acte de coruptie pentru ca pana la urma la asta se rezuma pilelel cunostiitele si relatiile. Putem sa tot scriem pe site pentru ca toti stim cainii latra caravana trece

  • Reactie vizavi de imputerniciri peste termenul legal, am avut intotdeauna. Am reactionat si atunci cand, lucrurile nu erau in regula cu imputernicitii. Marturie in sensul asta stau procesele verbale ale CCR al ANP.Am reactionat si la lucruri care erau, in opinia mea, incalcari flagrante ale legii. Acum eu nu ma pot substitui conducerii ANP sau DPCT. Am vorbit cu ei, am scris.Degeaba. Cel putin pana acum.

   • Domnule Dumitrascu,priviti si va cruciti cum ne fac astia de la Romania Tv.,,Paznicilor de la puscarie “le este frica de Becali.Este necesar odata pentru totdeauna sa ne schimbam si noi odata denumirea in Politisti de penitenciare,ne-am saturat sa fim facuti in tot felul in mass-media.

    • 2003, militari… Titlu de ziar: “Paznicilor de la puscarie “le este frica de…”

     2013, fpss… Titlu de ziar: “Paznicilor de la puscarie “le este frica de…”

     2015, Politisti de penitenciare, Titlu de ziar…”Paznicilor de la puscarie “le este frica de…”

   • Cat e in lucru,5 ani-10 ani?ne mangliti ca pe hoti!cred ca pactizati cu ANP si mass media!….pacat!

    • Momentan conducerea ANP este nemultumita de anumite formulari agreate in comisia de lucru. Mai dureaza deci, si nu stiu cat de repede va lua ANP o decizie. Si noi am vrea sa se finalizeze cat mai repede.In ceea ce priveste limbajul si reactia de sectie, domnule politist prefer sa nu comentez. Nu pot sa va dau alte raspunsuri decat cele reale.

 8. http://www.monitoruljuridic.ro/act/regulament-din-4-octombrie-2013-pentru-descrierea-compunerea-si-modul-de-purtare-a-uniformelor-si-echipamentului-specific-pentru-functionarii-publici-cu-statut-special-din-sistemul-administratiei-penitenciare-precum-si-152032.html
  ….aceleasi grade profesionale de dimensiuni mici la agenti ..ma refer la baretele alea galbene…0.5 cm latime/1.5 cm lungime…
  ….a disparut dunga galbena reflectorizanta de la nivelul pieptului
  …cred ca boneta nu mai exista…nu prea se purta..:)
  …acum mai avem si ecuson nominal…tre sa ne stim dupa nume…:)
  …si mai sunt ceva schimbari…in bine..sau in rau…cititi va rog.
  ..parerea mea…un fel de jandarmi dar fara identitate…..:))

  • Ecusonul nominal e o mare prostie!In afara de ”chestia termica”(compleul),nu vad noutati;unde e Politia Penitenciarelor,unde e titulatura?Aceleasi insemne,aceleasi ecusoane…povesti de adormit copii!In 2020 poate ne vom numi si noi,decent si corect Politie Penitenciara!…

  • cititi atent regulamentul si anexele si obs. ca acum este AUTORITATEA NATIONALA A PENITENCIARELOR ????? De cand???? Nu Administratia Nationala a Penitenciarelor???? Halal , oare nimeni nu citeste?? Sa stim toti daca sunt modificari Cred totusi ca nu se refera la ANP, este regulamentul unei autoritati nou infiintata.Asta trebuie sa fie, una in parteneriat public privat.

   • Colegu’,esti adeptul lui Bachus?unde dracului vezi” Autoritate”,in capul tau?!

    • Un indiciu pentru o persoana care are nevoie de ochelari : Art.51

     7. Ecusonul cu sigla Autorităţii Naţionale a Penitenciarelor pentru mânecă se fixează prin termocolare …………………

     si Anexa 2 tabel VI

     inainte sa comentezi citeste atent, nu in diagonala, apoi poti arunca cu pietre.
     Dar la noi merge si asa oricum …………..tot noi suntem

 9. La penitenciarul Vaslui site-ul FSANP este restrictionat, insa nu si cel al (editat admin)-ului. Am intrebat pe cei de la informatica, de la ANP, daca au ceva cu Vasluiul si cu FSANP-ul, ei se jura ca nu-s ei de vina, cei de la informatica de la noi spun ca nici ei nu sunt vinovati. Totusi… cine-i vinovat ?

 10. Ce reactie poti sa ai cand stii ca aproape tot sistemul este putred, plin de oameni corupti, fosti lucratori SIPA, numiti in functii din frica, interes sau ca si-au cumparat locul si trebuie sa-l plateasca intr-un fel sau altul…….
  Probabil asteapta sa nu mai difuzeze televiziunile nimic, sa se linisteasca apele (gandesc sa nu pateasca ca Bala ) sau probabil le este teama, avand in vedere ca un ofiter de la Craiova a fost arestat aseara, pentru ca a primit bani pentru a introduce telefoane mobile si chiar ca nu mai au ce sa spuna….
  Ce ar putea sa spuna ca nu are “ciudatul” sau cum ii spuneti, dreptate, ca televiziunile sunt platite la norma, etc……… sunt constienti ca ar fi facuti KO la orice post de televiziune ar aparea…… si sincer vorbind cu exceptia unora, nici nu ai pe cine sa trimiti la televiziune….. ei sunt tari si mari atunci cand vin in control in unitati…..in rest nu prea pot lega multe fraze.

  • A aveti dreptate, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa incerce. Pana la urma indiferent ce probleme sunt trebuie rezolvate. Inclusiv crizele de imagine, precum cea de azi.

 11. “Nu poţi învinui FSANP că un director general adjunct, este făcut în fel şi chip şi tu nu ai reacţie”
  Probabil merge pe ideea … Cine se scuza, se acuza …asa ca tace ca ala in papusoi . Sunt curios de reactia pe care o va avea afland ca un ofiter de la Craiova a fost ridicat aseara si retinut pentru luare de mita ( telefon mobil si o mica interventie pe langa o comisie) si nu va fi singur, ( parca nu tot ce se spune la “beunuteve” este fals). Frumos este ca, lupul era pus paznic la oi ( tocmai in post control sa verifice intrarea in unitate fara telefoane mobile) ….. alo… paza…. DSDRP aveti alte preocupari. Cu siguranta DA si nu legate in totalitate de activitatea penitenciara.

  • Nici n-a spus cineva ca totul este fals. Dezinformarea nu functioneaza asa. Am spus doar ca elemente de realitate (eg. obiectele interzise si cei care le introduc) sunt impletite tendentios cu o fantezie debordanta (mafia care strange bani de la detinuti) din motive de rating si razbunare.

   De ajuns ca un DGA sa supere un redactor si un director un schimbat din functie cu fantezie pe fondul unui scandal permanent facut de detinutul oier si de problema obiectelor interzise. Din pacate rezultatul luptei acesteia si a lipsei de scrupule nu va fi deloc unul pozitiv la nivel de imagine a sistemului.

   • Il cunosc pe respectivul personaj si daca ar fi o persoana corecta cred ca ar fi sustinut in totalitate dar moralitatea lui lasa de dorit.
    Totusi am o curiozitate poate ca nu mai stiti ce se intampla in prezent, dar pe timpul cand erati director primeati informatii despre faptul ca anumite cadre comit infractiuni, patand imaginea institutiei si daca da, care era sau este mersul acestor informari pentru ca am vazut foarte putine persoane arestate sau cercetate in comparatie cu miile de telefoane introduse ilegal ( va rog sa nu-mi dati exemple mediatizate pe care ANP se face ca nu stie….. ei sunt ca cei de la deszapeziere…..totdeauna sunt luati prin surprindere)

  • Ar fi foarte greu, deoarece avem domiciliul in alta parte. Ori pentru ce ar fi de castigat, nu merita efortul. Faptul ca am dat sansa dialogului,am crezut ca este alegerea corecta. In momentul in care unii cred altceva, schimbam foaia.

 12. Noi nu intelegem cu ce deranjeaza invitarea domnului Dumitrascu la sedinta, e mai bine sa fiti doi, mai ales ca dansul v-a sustinut mereu demersurile.

 13. cred ca la nivel de aparat central a aparut un nou format de emisiune in premiera: ”sindicalistii la raport”! sunt sigur ca dl. director general va inmana fiecaruia dintre dvs. o fisa a postului…dar fiti optimisti poate va cheama spre a se justifica de ce a facut presiuni in unitati pentru micsorarea sumelor destinate initial pentru medicina muncii!

Comments are closed.