O carpeala care nu onoreaza

Penitenciar BrailaCa nu sunt bani stim cu totii. Ca situatia penitenciarelor nu este una minunata intelegem; nu-i prea complicat. De neinteles insa de ce daca dupa ce ca nu sunt bani pentru asigurarea drepturilor minimale ale personalului se fac realocari catre hrana detinuti limitandu-se suma necesara pentru serviciul de medicina muncii? La Braila, banuiesc ca mai sunt si alte cazuri, erau initial 10.000 – oricum putin – s-au realocat catre hrana detinuti 4.000 – oricum inutil, pentru ca nu fac diferenta.

Cum s-ar putea defini o astfel de decizie? Banuiesc altfel ca si la Braila, de unde am primit punctual sesizarea, si in alte parti unde s-a mai intamplat, sanatatea personalului conteaza si ca orice manager are in vedere si realizarea drepturilor personalului, care parc-ar trebui sa primeasca nu pic mai multa atentie, daca motivarea a disparut complet din practica guvernarii si managementului in penitenciare. Macar drepturile minimale sa fie asigurate, daca nu o motivare corespunzatoare.

9 Comments

 1. Black Arrow vezi că ai facut confuzie între motto al nostru este PRO PATRIA ET ORDINE IURIS. celalalt este al SRI. Spune poezia motto-ului nostru daca o stii

  • Deviza “Pro Patria et Ordine Juris” este si pe insemnul heraldic al MAI.
   Nu stiu cine de la cine a copiat dar avand in vedere ca am fost candva in acel minister putem sa ne imaginam.
   Acum suntem in Ministerul Justitiei si nu trebuie sa avem complexe de inferioritate, trebuie sa ne gasim calea noastra.
   Sigla este importanta chiar daca pentru unii poate parea un lucru banal,acolo pe umar.

  • am postat o doar pt versuri care au aceesi semnificatie pt toti ce apara aceste meleaguri.sri,mai,etc fac parte ca si noi din acelasi sistem pt cei care nu stiu.acum ca ai aflat sper ca vei dormi mai bine in post.

 2. Am jurat să-mi apar ţara, să-mi dau viaţa pentru ea,
  Jurămîntul de credinţă mi-l voi ţine pururea.
  Pe drapel mi-e scrisă soarta, trei culori îmi sînt cetate,
  Nimeni nu-mi poate ucide idealul de dreptate.

  Haina sfîntă militară ştiu s-o port cum se purta,
  Deşi mi-au tot terfelit-o comandanţi de tinichea.
  Fruntea sus, privirea dreaptă, salut viaţa cu mîndrie
  Că-s oşteanul României şi-s călit în cătănie.

  Nu cunosc ce-i ezitarea, renunţarea nu o stiu,
  Să luptăm umăr la umăr niciodată nu-i tîrziu.
  Camarazi în crez şi suflet, hai cu toţi să ne pornim
  Şi să dăm cu ticăloşii de pămînt pînă-i zdobim.

  SEMPER FIDELIS e calea pe care
  Păşesc cu credinţă, curaj şi onoare.
  SEMPER FIDELIS rămîn ţării mele
  Strivită de hoţi, imbecili şi lichele.
  SEMPER FIDELIS gîndesc că-ntr-o zi
  O lume curată şi dreaptă va fi.
  SEMPER FIDELIS speranţa-n mai bine
  Ridică la luptă oşteanul din mine.

 3. Trebuie sa fie intotdeauna cineva care vegheaza la Braila si acela este r,altfel fiecare face ce-l duce capusorul…!!!Multumim Sorin ptr sprijin!

  • din culisele teleconferintei am inteles ca aceasta recomandare sau – sfat de bine- a sosit de sus, sus, tot mai sus! de la dl. director general! dar macar de data asta au fost in garda si nu au mai facut aceste presiuni pe mail. !Fara probe…. Dar stimati sefi ! acela este banul cuvenit celor care au prestat sute de ore suplimentare, care au lucrat fara schimbator, care au mancat din mers, care s-au imbolnavit la locul de munca, cei carora penitenciarul Braila in semn de respect si demnitate s-a repezit sa le smulga unul din ultimele drepturi ramase.Ei si atunci fiecare dintre noi se intreaba; pai daca seful incalca legea eu de ce sa nu o incalc? raspuns: pentru ca seful spune : imi asum aceasta decizie!

   • Este fără îndoială dovada unei lipse de respect și o insultă la adresa personalului ceea ce se întâmplă acolo.

  • Altii ar fi bucurosi sa aiba un “inger pazitor” ca …r!Cu bune,cu rele, e un lider care-si asuma responsabilitati si se bate pentru crezul sau si pentru bunastarea colegilor asa ca tineti aproape de el!

Comments are closed.