VIDEO Ancheta finalizata in cazul filmarilor de la Penitenciarul Jilava

Ancheta Penitenciar JilavaCa tot fusei la beunuteve pentru a raspunde unui nou set de fabulatii produse de’al nostru Sifonică Prăzaru, discutaram olecuta si despre subiectul carceral al zilei: finalizarea anchetei la Penitenciarul Jilava, situatia aia in care o televiziune a comandat filmulete, le-a obtinut, si-acum il caineaza pe intaiul detinut cioban, acest cel mai ne-liber om al tarisoarei noastre, precum ca fuse filmat cu japca. Mai jos inregistrarea, maine desigur alte brasoave. In curand, daca vrea don’ Sifonică P., ne intoarcem si la lucruri serioase.


32 Comments

 1. D-lui Ben, fan antimagarii

  Potrivit http://goo.gl/RtlChY :

  „Corpul de control al premierului a început, în urmă cu o săptămână, o anchetă la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj, după ce presa a relatat cum un poliţist clujean a fost umilit de un şef pe care l-a amendat în trafic în urmă cu trei ani, agentul luând decizia de a demisiona din Poliţie în luna august pentru că nu a mai suportat aceste şicane”.
  În nota Corpului de Control se arată că „împrejurările reţinute de către instanţa de judecată, precum şi anularea sancţiunii evidenţiază caracterul netemeinic al sancţiunii disciplinare, dar şi preocuparea conducerii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj de a găsi motive de sancţionare disciplinară a agentului, fără a evalua în mod corect şi nepărtinitor situaţia de fapt“.

  Todea, ”integru şi rezistent la corupţie”, dar cu ce folos?

  „Curajul de care a dat dovadă i-a adus nu mai puţin de trei sancţiuni disciplinare din partea conducerii IPJ, pe care le-a contestat în instanţă şi a obţinut, astfel, anularea acestora. După doi ani de procese, în care a avut „multe zile negre şi nopţi albe”, după cum a declarat el pentru “Adevărul”, ultimul litigiu se pare că a fost picătura care a umplut paharul pentru Sergiu Todea, un agent cu experienţă de 13 ani”.
  „Am câştigat procesul, dar acest lucru nu m-a bucurat. Mi-am dat demisia scârbit de ce s-a întâmplat în Poliţie“, a mărturisit Todea. Sergiu Todea a câştigat trei procese împotriva IPJ, dar nu a cerut niciun leu despăgubire şi nu a avut nicio pretenţie de la Poliţie, ci a dorit doar să se facă dreptate.

  Pe cand o ancheta a corpului de control a primului ministru si la Poarta Alba?

  • Eu cred si sper ca aceste anchete pot avea loc in toate colturile tarii!Atunci sa vezi imaginea reala!

 2. Da si la Iasi tot asa se procedeaza, politia nu actioneaza in zona de competenta, sa monitorizeze 24 din 24 de ore zona ( filaj, panda, etc ) in cazul asta politia este vinovata, sa faca directorul o plangere la parchet impotriva comandantului sectiei de politie si dupa aia mai vb. ………..
  Cica ……… politia patruleaza cu masina o data la 3/4 ore iar rezultatele nu apar, de ce ?! fiindca indivizii care arunca tel. sunt prea excroci, cunosc indolenta politistilor, pe ei nu-i mai sperii ca treci cu masina, multi castiga sume considerabile din o asemenea afacere iar in ziua de azi pt. bani infractorii nu au scrupule, dor se stie cat de greu se scoate un telefon fiindca ppl sunt solidari ( sa recunoastem cata frica si teroare exista in mediul lor, ce pedeapsa primeste un presupus informator ), numai agajatii care se implica stiu prin ce calvar trec ( reclamatii la parchet, la ANP, MJ, drepturile omului, calomniati in emisiunile TV, etc ) dar ce face juristul unitatii ??? !!! ( FPSS , cica !!! ) iar noi ne rupem in acuzatii care de care mai focoase, caci daca reusesc sa introduca intr-o noapte trei pachete cu cate 6/7 telefoane sunte mancatii, trebuie ceva timp pana le scoatem si tot asa se perpetuiaza golania.

  Noi nu avem competenta in strada, dar daca ar fi am pune 2/3 agenti pe tura in zonele stute ca vulnerabile si va asigur ca rezolvam 90 % din cazuri.

  Asa ca ne ramane sa continuam in aceiasi mediocritate, dar cear fi sa-i prindem noi dupa care sa-i predam pt.anchta politiei, in occident perimetrele puscariilor arata cu totul altfel ……….

 3. o ancheta finalizata la Jilava…
  … si un proces castigat impotriva abuzurilor directorului Dinca de la Poarta Alba:

  http://goo.gl/YCxPvr
  aveti aici solutia data in cazul destituirii abuzive a unui salariat, pentru motive puerile, motivul real fiind acela că infiintase un sindicat, non-senelepist. Si se cereau drepturi.

  Rusine tie, Dinca si sesizatorilor. Bagati mana in buzunar si platiti acum.
  Ordinarilor !

  • ”Obligă pârâtul Penitenciarul Poarta Albă la plata sumei de 4650 lei cheltuieli de judecată către reclamant. (jud.NC)”.NU, domnule director general adjunct Ilie Gabriel, nu penitenciarul Poarta Alba trebuie sa plateasca aceste cheltuieli; domnul director Dinca trebuie sa plateasca impreuna cu juristul unitatii pentru ca ei au produs o paguba materiala prin aceste cheltuieli de judecata.Mai tineti minte cu ce va acuzam la consiliul federativ de la Targu-Mures?? va acuzam ca achitati aceste cheltuieli de la capitolul: bunuri si servicii, lucru confirmat si de dvs. La nivelul ANP aveti zeci de mii de lei platiti in procesele pe care le-ati pierdut pe drepturi salariale, dar aceasta plata nu s-a facut din buzunarul celor care au fost slab pregatiti professional sau rau-intentionati( directori, sefi de birou resurse umane, juristi) aceasta plata s-a facut din buzunarul contribuabilului, din fonduri publice iar consecinta nefasta a fost aceea ca a trebuit sa reduceti cheltuielile la bunuri si servicii ca sa platiti cheltuieli de judecata!Sunt cumva juristii si directorii de penitenciare inamovibili?Sa plateasca domnilor, daca sau crezut cneji! Dar cine sa initieze aceste actiuni de recuperare a fondurilor publice, daca la nivelul aparatului central exista o complicitate cu acestia.Ar fi fost foarte bine ca la reorganizarea unitatilor penitenciare sa se radieze functia de jurist! am fi ramas cu mai multi bani in bugetul ANP atat la salarii dar si la capitolul recuperare pagube materiale! Daca va tine, nominalizati o comisie de cercetare administrativa la nivelul ANP pentru a se vedea daca deciziile directorului Dinca si intampinarile juristului au fost conforme cu prevederile legale, daca nu sa plateasca dumnelor , ca ei s-au crezut semizei!dupa ce ca suntem saraci, unii dintre acesti directori mai sunt si prosti!

   • Stime d-le Raileanu
    Nu fiti atit de suparat ptr ca banii pot fi recuparati de la “vinovat” printr-o actiune civila(in regres, parca)

    • Actiunea va fi initiata de jurist, adica tot acela care a pus viza pe decizia de destituire din sistem a ambilor angajati, si va fi supervizata de catre Dinca, nu?

     … ori va face acest lucru stimata d-na Pieleanu (ori seful de la contencios) si va avea viza d-lui Bejan? Cum ar fi posibil asta, d-le Ben?

    • spuneti-mi si mie o unitate unde sau recuperat acesti bani? pai daca vinovat este directorul cum sa dispuna directorul general o comisie de cercetare administrativa?peste poate, monser1

   • La fel s-a intamplat si in cazul Gherman, tot Dinca a semnat decizia de destituire, anulata in instanta: http://goo.gl/P2DOAU

    Omul a fost dus cu zaharelul si nici pana la ora aceasta nu si-a primit banii pentru perioada de un an (de la destituire, pentru ca nu a prezentat la timp adeverinta de bacalaureat) pana la repunerea in drepturi.

    Acelasi director, acelasi jurist, aceleasi ordinarii.

    Initial anepeul a refuzat plata salariilor restante intreband cine se face vinovat de destituirea lui Gherman. S-a facut o comisie de cercetare administrativa la nivelul pnt. Poarta Albă, gasindu-l vinovat probabil tot pe Gherman.

    • „Angajatule”, ne poti spune (ca vad ca esti mai informat) cam care a fost pozitia senelepeului in cele doua cazuri? S-a batut pentru angajati sau, dimpotriva, s-a solidarizat cu conducerea la destituirea celor doi angajati?

     Nu cumva senelepeul l-a dus pe Gherman cu zaharelul, sfatuindu-l sa nu faca executarea silita a actiunii de reangajare și de repunere in drepturi (inclusiv a platii drepturilor salariale restante)?

     S-a implicat cumva senelepeul in promovarea unei actiuni in justitie in cazul Gherman? Nu cred. Gherman doar a platit cotizatia si a primit in schimb doar promisiuni si minciuni.

  • Da,sunt de acord cu ceea ce spune veverita_bc,sindicatul la Poarta Alba este numai pentru,,sefi”,fraierii cotizeaza pentru imbunatatirile ,,penitenciarului”(mobilier,zugraveli,etc.)dar,pentru drepturile membrilor sai,nici un interes,nu se poate rezolva o problema atata timp cat nu este de acord ,,conducerea”.Sa fim seriosi,,cine are curajul sa se implice cand cu totii,sunt ,,rubedenii”….

   • Nimeni nu va poate obliga sa citizati in continuare, daca nu va sunt aparate interesele.
    Relatia membru-sindicat de la Poarta Alba este doar o cumetrie de interes pecuniar, si nimic mai mult.

    Odata aceasta relatie avea seminificatia unei spagute mascate in schimbul promisiunii de mentinere in serviciu. Doar semnificatia, pentru ca acum nici macar de asa ceva nu mai poate fi vorba.

    Si, pentru cunoscatori, cumetria asta a fost o doar trambulina de acces la functii pentru unii fosti lideri locali ai acestui sindicat. Odata ajunsi pe functii, vedeti ce au facut pentru angajati: i-au sicanat continuu prin comisiile de disciplina, avand ca scop final indepartarea din sistem.

    Platiti cotizatii linistiti – sindicatul vegheaza pentru voi (ca sa fiti dati afara, bineinteles).

  • MA bucur SINCER pentru reusita veveritei dar,numai EL stie prin ce stres a trecut…..atatia ani,ma inscriu si eu in,,organizatia dumneavoastra ,,a abuzurilor”!!!!!!Poate impreuna …reusim,felicitari.Am sa caut sa iau legatura cu dv.

  • Daca o sa castige procesul si VEVEROIUL (editat admin), zis TRAMVAI, care a fost “destituit abuziv” de dl Dinca, dupa ce a fost prins carand telefoane mobile la ppl), prieten bun cu VEVERITA (Gorovei Orlando, care prin “drepturi” intelege “neandeplinirea sarcinilor de serviciu”), m-am convins de justitia romana. Daca era asa nevinovat cum vrea sa para, Gorovei ar fi castigat in prima instanta nu dupa 4 rejudecari.

   • CORECT COMENTRIUL.Singurul, de altfel, care face trimitere la realitate.Veverita a fost destituita din sistemul administratiei penitenciare dupa ce,de cinci ori a refuzat sa execute dispozitii legale de executare a sarcinilor de serviciu,si ultima sanctiune din cele 5 a fost destituirea.Stimati comentatori proVEVERITA va rog sa va ganditi ce s-ar intampla cu sistemul in care lucrati daca fiecare angajat ar refuza sistematic sa indeplineasca atributii de serviciu pentru care e platit.
    Veveroiul Fane Tramvai,dupa ce ani de zile, in calitate de ofiter a fost fratele detinutilor si i-a avantajat cum a putut el(nu uita Fanica ce ai facut la Valu Traian) a fost prins in timp ce incerca sa introduca un tele fon in puscarie pentru un puscarias condamnat pe viata.Probabil justitia din minunata noastra tara va considera ca si el e un ilistru neinovat si il va reincadra.Merita.
    Stimati compatimitori si fani ai celor doi va doresc succes pentru comentarii pro VEVERITUCA si VEVERITEL.Merita compatimiti cei doi si mai ales reincadrati.Poarta Alba a suferit enorm in absenta celor doi.A fost prea multa liniste si e o puscarie unde balacareala tip penitenciara nu a fost in top.E cazul sa incepa si aici altfel ar fi o unitate atipica pentru ANP.

    • Uite cum sta treaba.

     Intre cei doi exista asemanari si deosebiri.

     Asemanari: ambii au fost destituiti de niste comisii de disciplina, din care e posibil sa fi facut parte matale, „neutrule”.

     Deosebiri: Gorovei e absolvent de academie (se pare ca asta deranjeaza uneori), isi facea treaba si avea verticalitate (nu a fost presul unora mai prosti decat el, dar suficient de abili ca sa-l tarasca prin 5 comisii).

     Fane e facut ofiter la apelul bocancilor (ca multi altii ca el) si singura treaba pe care a facut-o temeinic ani de zile e aia pe care o descrii. De ce l-ati acceptat ani de zile? pentru v-a facut jocul, cred eu. Cand a fost nesimtit si nu a mai reinvestit profirul, i-ati dat la cap.

     Sa fim seriosi, nu „balacareala tip penitenciara” te-ar deranja. E suficienta ea si asa, mai ales ca o intretii la greu. Nu prea stia lumea de ea, si asta te deranjeaza.

     Nu sunt un compătimitor si nici un fan, dar nici ceea ce ati facut in cazul primului nu este corect. Nu este corect nici faptul ca l-ati tolerat pe cel de al doilea ani de zile. Deci, sa nu amestecam lucrurile. Daca Fane va fi reangajat, va fi pentru ca sunteti ori prosti si nu stiti cum sa instrumentati o cauza, ori duplicitari, ceea ce e si mai grav.

     • (editat admin) (doamna Tramvai) nu a cazut inca? Ca de impiedicat cica se cam impiedica……………….

     • Erata:
      … „nu a mai reinvestit profitul” in loc de „nu a mai reinvestit profirul”…

      Ce-ar fi daca nu v-ati mai ascunde in spatele vorbelor, sau daca n-ati mai cauta acoperire legala pentru abuzuri, gen „refuza sistematic sa indeplineasca atributii de serviciu pentru care e platit”?

      Nu corectitudenea angajatilor e grija voastra cea mai mare, nici modul in care isi indeplinesc serviciul. Durerea cea mare e sa va cante in struna si sa va accepte bocancii (unul de la paza. celalalt de la pseodosindicat) cu care sa-i calcati pe cap.

      Altcumva, in corectitudinea voastra, deturnati comisia de disciplina de la rolul ei și aplicati o corectie proletara celor care nu va accepta magariile.

      Cat despre „d-na Tramvai”, asa cum o denumesti matale, nu cunosc decat ca e putin cam vocala, lucru deranjant, in rest isi face treaba.

      Daca nu are metehenele sotului ei, inseamna ca in ura voastra bolnava ati merge pana intr-acolo incat ati distruge intreaga familie, uitand ca unii dintre voi aveti sotiile angajate acolo, la Poarta Alba.

      Si probabil ca nu v-ar conveni ca unii sa li se adreseze, mai pe fata sau mai pe spatiul virtual, cu numele vostru de scena.

      Da` infect caracter mai aveti!

     • pentru veverita
      Proverbele romanesti “Cine se aseamana se aduna”, sau “Spune-mi cu cine te insotesti ca sa-ti spun cine esti”, iti sunt cunoscute?

    • Domnule “neutru”
     Daca dupa atitea judecati omul cistiga,ori justitia e oarba,ori nu e.Eu nu te cunosc,dar,logica mea e alta.Fiindca adresezi o intrebare tuturor ” comentatorilor” Pro, ar fi nepoliticos sa nu se raspunda.1)Nu inteleg despre ce “atributii de serviciu ptr care e platit” vorbesti matale cu atita convingere(altfel nu ne putem pronunta,sau s-a pronuntat justitia)2)Ce motiv a avut “piritul” sa nu le indeplineasca?3)Ce inseamna sistematic?
     In alta ordine,te intreb si eu asa…de complezenta-de ce esti suparat?
     Cu stima, fanul fanilor,blindul Ben

     • D-le “neutru”
      E posibil sa avem si alte cazuri similare ag de politie de la Cluj?
      Vreau sa vad replica matale ,”neutronie”

   • Fie vorba-ntre noi, daca te temi ca va castiga procesul chiar si Tudorascu, atunci asta nu demonstreaza altceva decat ca l-ati tolerat multi ani, iar cand v-a deranjat la un moment dat, v-ati descotorosit de el. Au furat si altii de-au rupt si nu v-au deranjat, nu i-a mai bagat nimeni in nicio comisie.

    Las-o balta cu „indeplinirea sarcinilor de serviciu” ca dacă nu ar fi fost altii care sa preia socurile, erai pe faras demult, „sindicalistule”.

    Treaba cu 4 ani de judecată nu are nicio relevanta, important e rezultatul. Omul e absolvent de Academie, a avut FB in toti anii, pana v-a picat pata pe el (infiintase un sindicat). Brusc a-nceput sa ploua cu sesizari, vreo cinci parcă, ultima sanctiune fiind cu destituirea.
    Cam batator la ochi, nu-i asa, ”sindicalistule”?

    O adunătura de canalii deranjate c-ar putea pierde monopolul asupra prostimii a trecut la represalii. Ce va mai place sa tocati banii prostimii pe la campionate de fot bal interpuscarii!!! Va e teama ca se reduc fondurile pentru chiolhanurile de dupa?

    • Cat de bine cunosti istoria lui gogorovei.oare de unde stii tu ce studii are si cati ani de fb a avut.Oare despre persoana ta ai idee ce studii ai si ce calificative(cate in total si de care)?

 4. corect a vorbit ministrul , nu se pot da detalii publice de masuri luate pentru penitenciare , telefoanele se arunca din strada in curtea penitenciarelor , ce poti face ?e stiut acest fapt

 5. “Tu singur, care îmi ceri părerea, te-ai gîndit vreme îndelungată dacă să o faci: cu atît mai mult se cuvine să stau eu pe gînduri; pentru a da un răspuns întrebărilor este nevoie de mai mult timp decît pentru a le formula, mai ales dacă pe tine te apasă un lucru, iar pe mine – un altul. Trebuie să stau deoparte şi să mă gîndesc bine ce sfaturi să-ţi dau. În realitate, pe mine mă apasă acelaşi lucru ca şi pe tine: altminteri nu aş fi fost un prieten dacă tot ce te priveşte pe tine nu m-ar fi privit şi pe mine. Prietenia face ca toate să fie comune între noi; ne ducem viaţa împărţindu-le pe toate. Nimeni nu poate trăi fericit dacă este atent numai la sine, dacă întoarce totul în propriul său folos: se cuvine să trăieşti pentru altul, dacă vrei să trăieşti pentru tine. Comuniunea aceasta, respectată nesmintit şi cu sfinţenie, care ne leagă pe noi, oamenii, de oameni şi demonstrează că există o lege unică pentru întregul neam omenesc, este de mare folos şi pentru cultivarea acelei comuniuni interioare despre care vorbeam: prietenia; dacă cineva are multe în comun cu un om, va avea totul în comun cu prietenul său. Aş prefera, ca aceşti învăţaţi subtili să mă înveţe ce îndatoriri am faţă de un prieten şi faţă de oameni, mai degrabă decît în cîte feluri se poate spune „prieten” şi cîte înţelesuri are cuvîntul „om”. Iată, înţelepciunea şi prostia merg în direcţii opuse! De care să mă agăţ? În ce parte mă sfătuieşti să merg? Pentru înţelept, om înseamnă prieten, pentru prost, prieten nu înseamnă nici măcar om; unul îşi dobîndeşte un prieten, celălalt se dăruieşte unui prieten. Ramîi cu bine.” Seneca

Comments are closed.