VIDEO Detinut in direct

Sorin Dumitrascu despre detinut in direct la TVDa, se poate ajunge si pana aici. Pentru audienta, orice e permis. Un, se pare detinut, a intrat in direct la RTV, la ora de maxima audienta. N-a fost nici asta intamplare, asa cum n-au fost nici filmuletele comandate la Penitenciarul Jilava. Dar, fiind noi sistemul penitenciar tinta fixa, nici nu-i foarte greu de imaginat ca mai urmeaza, si ca va fi si mai si.

Si, am oarescari banuieli ca nu-i de vina doar proverbialul habarnism al prompteristilor, stiristilor ori talkshow-istilor. Nu-i prima data cand abordarea este de-a dreptul ticaloasa si n-as ignora pasiunea interesata a unor televiziuni pentru un anume detinut din sistemul penitenciar, sau pledoariile televizate prezentate de catre cei care nu-s in stare sa convinga in sala de judecata.

Intr-un alt registru dar cu acelasi actor, la B1TV, o alta televiziune foarte interesata de sistemul penitenciar, am comentat atitudinea agresiva a intaiului detinut mediatic al momentului in fata instantei de judecata. Intemnitatul plans in direct si in reluare in calitatea domniei sale de cumparator de libertate si mantuire urla la avocati si la instanta, suparat ca-i detinut si ca nu-l scapa banuiesc purcoiul de bani.

Mai jos inregistrarea completa emisiunii de aseara de la 20.00 de la RTV si a interventiei de la Stirile B1TV.

15 Comments

 1. Sa cautam metodele cu care sa-l punem la punct pe Miron C., foarte bine ca intervine domnul Sorin dar sa-i atrageti atentia ca poate suporta rigorile legii cand formuleaza acuzatii grave ( mizerabile ) impotriva salariatiilor fara a fi sustinute de probe
  ( daca le are sugeratii sa contacteze organele abilitate ).
  M.C. cauta sa profite de asemenea momente ( comportament de excroc ) si le creaza artificial pentru a castiga bani de la magnatii romaniei. Sa-i deschidem un proces fiindca probe sunt suficiente.
  D-le Sorin cum permiteti sa fiti amenintat cu bataia si altele !?
  Este foarte clar cum avocatii lui B. vor sa manipuleze opinia publica si mai vine si ” autointitulatul specialist in ale puscariilor ( mascariciul, primitivul care a dus prin actiunile lui Romania inapoi cu 50 ani ) de M.C.
  In emisiuni se reflecta puterea banului si goana ( bataia ) fomistilor ( “specialistilor” ) dupa ei.

  • Singura metoda pe care o vad eu este aceea de a-l face sa-si dea in petic. Dupa cum se vede i se termina rapid cuvintele cand este contrazis si devine agresiv. Politica strutului, cu capul in nisip si partile moi la vedere, nu cred ca ajuta.

 2. de ce nu se vorbeste si de facturile la curent , apa si hrana pepeleilor , sa vada cat se consuma lunar

 3. e foarte greu….ar trebui schimbata legislatia…..mie f greu sa cred cand vad si aud la TV tot felul de oameni discutand despre sistem desi nu fac parte din el…… desi conditiile de penitenciar ofera aceleasi conditii ca la “pension” lumea nu vrea sa le recunoasca….hai sa le facem ca in anii “90 ca sa aiba oamenii motiv sa se planga de conditii……mie unul mie foarte greu sa vad ca de abia imi platesc ratele si toate utilitatile si pana la salariu ma chinui sa traiesc si aud unii oameni care vorbesc despre noi ca am introduce tot felul de obiecte interzise si am lua zeci de milioane…….mie rusine…..cred ca in cazul meu sunt foarte multi agenti care se zbat sa traiasca…….trebuie luate niste masuri urg……parerea mea e sa facem legislatia dupa cum se plang asa zisii “detinuti”,si daca e sa se planga , sa se planga pe adevar

 4. Ce se mai aude cu modificarea Legii privind statutul?Ne vom numi politisti sau” fonctionari de giustitie”cum vrea ANP-ul?

 5. Se constata in ultima vreme o preocupare deosebita a presei pentru conditiile si viata din penitenciare, datorita asa-ziselor ” VIP-uri” pe care le avem in custodie. Se ocupa mai mult decat ar trebui de detinuti, de parca ar fi niste ingerasi nevinovati, care sunt “exterminati” si…vai, saracii…cat sufera ei. Sunt intr-un total dezacord cu lipsa de reactie a sefilor din MJ si ANP, care nu au niciun cuvant de spus in fata aberatiilor pe care le debiteaza unul precum fostul detinut Miron Cozma. Sa nu uitam ca penitenciarele sunt institutii componente ale sistemului de aparare, ordine publica si siguranta nationala a statului , ceea ce presupune ca nu toata lumea trebuie sa se amestece si sa-si dea cu parerea despre penitenciare.

 6. ”Dar, fiind noi tinta fixa..”- cred ca nu noi sindicatele suntem tinta fixa, ci A.N.P..Sa lasam deci ANP-ul sa contracareze aceste scenarii! Nu vreau ca noi F.S.A.N.P. sa scoatem castanele din foc, pentru ca noi ne vom arde ! sunt platiti in Maria Ghiculeasa de catre statul roman destui angajati care au obligatia sa medieze spatial public.Sa o faca deci, sau sa fie demisi din functie! sa raspunda dl. Stroe, dl. Bejan si alti domni care prin lipsa de reactie trag sistemul penitenciar in mocirla mass-mediei.

  • Noi, sistemul penitenciar. Nu, sindicatele. Iar sacrificarea colegi, indiferent de functie, pentru c-asa vrea Becali sau nu-s care din presa nu mi se pare o solutie. Singurul criteriu ar trebui sa fie competenta. Ordinul e din Apolodor 17, si le interzice sa reactioneze.

Comments are closed.