VIDEO Iata ca se poate

Catalin Bejan, director general ANPANP raspunde intrebarilor presei, si raspunde bine. Cu cap si coada si cu temele facute. Drept urmare, nici macar B1TV – in razboi cu ANP, nu poate schimba sensul oricat ar decupa interviul acordat de catre ministrul justitiei si directorul general al ANP. Mai jos inregistrarea, n-ar strica daca ANP ar continua sa-si consolideze aceasta pozitie. Felicitari, deci! Mi se intampla rar sa am prilejul, ma bucur ca se intampla.

17 Comments

 1. Am spus si am scris,degeaba se dau sute de mii de euro pe instalatii de bruiaj, daca nu sunt lasate sa functioneze. Cu cativa ani in urma au fost achizitionate cateva asemena sisteme,instalate la Jilava,Rahova,etc.dar au fost scoase din functiune din dispozitia “parchetarilor”,nu a procurorilor. Un procuror adevarat aduna probe,muncind..Daca procurorii au invatat sa adune probe si altfel,
  decat prin ascultarea convorbirilor telefonice,sunt sanse de reusita,daca nu,iarasi se vor cheltui bani aiurea. Va rog sa ma credeti ca stiu ce scriu,am fost “acolo”.

 2. Trebuia sa se propuna transportul lui Becali in portbagajul unei masini de lux frate.Nu in aro de la puscarie.Una e sa stai in fund pe o banca fara burete in aro si alta e sa stai in portbagajul unui mertan.Bio ce dracu doar piept de curcan….

  • Acu sincer unii chiar merita sa fie pacaliti si sa ramana din gol cu pielea sau cum spune un coleg cu p…. in pielea goala.

 3. pe idiotul ala de cozma cine il bruiaza afara de sorin dumitrascu?e totusi “onoarea “anp ului pe ecranele televiziunii.

 4. Mai fratilor! Obisnuiti cu discutii croite pe calapodul OTV RTV, declaratia DG vi se pare un discurs magistral. Nu este decat o declaratie normala! O declaratie in care nu s-a spus nimic nou, dar s-a folosit un ton adecvat. A beneficiat, e adevarat si de cadrul in care a dat declaratia, mult mai elitist decat poarta puscariei si poate de calitatea jurnalistilor prezenti. O alta dovada ca tonul face muzica.
  In orice caz, confruntarea Dumitrascu -Cozma din seara asta are nevoie de multe reluari pentru a extrage esenta … in fapt pregatirea cererii de intrerupere a executarii pedepsei pentru motive medicale.
  Si nu va entuziasmati prea tare… nu e niciun inceput al relatiei cu presa. A fost o obligatie de neevitat.

  • Domnule Beres, de ce nu intrati dumneavoastra in FSANP ?
   Vad ca sunteti activ si ca simpatizati sindicatele libere.

 5. Felicitari domnilor.
  Mai bine mai tarziu, dar la obiect.
  Un inceput bun al relatiei cu presa care trebuie sustinut iar din punct de vedere sindical cred ca acest prim pas face un mare bine cadrelor care nu mai sunt nevoite sa se intrebe ce doreste de fapt sistemul daca sta si tace.
  Daca este nevoie, conducerea, trebuie doar sa strige iar noi vom demonstra ca stim sa punem umarul pentru binele nostru intrucat cunoastem realitatea si nu ne sfiim sa o facem publica.
  Giovani STERE

  • nu cred ca sindicatele trebuie sa fie la dispozitia conducerii! iar daca cineva din conducere striga cred ca nu va fi un strigat de ajutor! au demonstrat intotdeauna ca fac ce vor! fara osanale , va rog stimati sindicalisti!Bumbesti-Livezeni nu s-a reincarnat in A.N.P.

 6. poate este momentul ca imaginea sistemului sifonata de ani buni sa cunoasca o schimbare radicala nu numai din punct de vedere al stoparii fenomenului telefoane mobile ci si din punct de vedere al imaginii functionarului public cu statut special si aici ma refer la statutul politistului de penitenciare care se lasa asteptat concurand cu alte denumiri nerealiste si lipsite de logica

  • Corect. Trebuie sa fie o abordare completa. Actiuni de imagine, reactie buna in situatii de criza si o identitate profesionala corecta ar fi elemente din aceasta abordare. Oricum este un demers de durata si cere rabdare, dar trebuie sa inceapa de undeva.

   • in afara de porti detectoare, scannere, detectoare portabile si altele dl. director general a omis sa spuna ca mai are la dispozitie si o directie de combatere a criminalitatii care are ca sarcina in fisa postului tocmai obstructionarea acestor tentative care se finalizeaza cu introducerea nu numai de telefoane mobile, dar si cu alcool, aparate de tatuaj, etc.

  • Da un discurs coerent și la obiect.

   Însă, dincolo de cuvinte și de penuria/deficiența „divais-urilor”, inclusiv cea a calității umane/profesionale a personalului, până la implementarea acelor sisteme de bruiaj, mai va.

   Și de ce nu s-ar aloca de la buget sumele necesare? De ce va fi nevoită ANP „să plătească” acele sume (parcă așa suna pe post)?

   Cauzele se cunosc, fenomenul este unul real, unele cazuri au fost finalizate prin condamnări ale celor care au introdus obiecte interzise în penitenciar.

   Dar există oare o statistică a apartenenței celor care au comis astfel de infracțiuni la un așa-zis „lanț al slăbiciunilor”?

   Adică, cam care ar fi procentul celor care prin relații (de cumetrie sau de afaceri, ori care beneficiază de protecție la nivel politic) cu factori de conducere au fost prinși după ani de „tramvaistică” (de notorietate) vs. procentul celor care au fost prinși și nu aveau niciun fel de legătură cu factori de conducere, în afara celor de subordonare.

   O fi 5% vs. 95%? Și asta n-ar fi o scuză pentru a se comite astfel de fărădelegi, bineînțeles.

   Să fie un fenomen care ar ține de corupția generalizată, de calitatea recrutării personalului, de cine și pe cine numește cadrele prin anumite posturi?

   Parcă n-aș vrea să dau exemple chiar din penitenciarul pe care l-ați condus, pană ca unda de șoc portocalie, sau roșie, să vă îndrume pașii între Poarta Albă și ANP .

Comments are closed.