Chestii vechi, ramase noi

DNAZiarul de Prahova urmareste peripetiile penale ale Mihaelei Puscas, fost director, fost protejat al conducerii ANP si Directiei Inspectie. Despre “contracte dubioase, probleme de cuplu si declaratii ale martorilor in procesul fostei directoare a Penitenciarului Targsor” puteti citi aici. Chestii vechi, ramase noi. Directia Inspectie din ANP a ramas la fel.

Printre altele la trimiterea in judecata procurorii au retinut ca “inculpata Puşcaş Mihaela a îndeplinit funcţia de manager de proiect şi, în această calitate, pe parcursul derulării proiectului, a depus la Autoritatea Contractantă o cerere de rambursare în care a consemnat, în mod nereal, că toate cheltuielile sunt eligibile şi că au fost respectate procedurile privind achiziţiile, ataşând la această cerere mai multe documente false pe care le-a semnat sau pe care le-a aprobat în calitate de director de penitenciar.”

13 Comments

 1. mai nicusoare, tata,
  cucoana nu stiu daca e atat de cotoroanta, dar tu sigur esti un fat frumos frustrat. io zic sa ti iei si tu doctoratu in drept, ca de pe margine te pricepi al naibii. sau te au respins aia? pana atunci, poate te invata coana elvira, de la braila, sa vorbesti frumos, ca ne ai omorat cu prostiile tale. cat despre consiliere, mai bine, du te si te cauta la cap, ca dupa cum scrii ai buba mare.

  • Coană elviro, aceste cuvinte ne doare…

   Bubița la cap trebuie să fi avut cotoroanța în chestiune, atunci când au dat iama în POSDRU.
   Pe mine nu „doctoratu` în drept” mă omoară, ci grija unora în a acoperi rahatul și a se da fată mare în fața instanței de judecată. „Făt frumos frustrat” trebuie să fi fost concubinul cotoroanței, după ce a schimbat contractul cu titlu oneros, într-unul cu titlu gratuit. Întâi a salivat abundent pe primul contract, p`ormă a-înghițit în sec și s-a făcut de cacao.

   Deci termină cu prostiile, elviro taică; dacă te mănâncă pielea și nu are cine să te scarpine, e problema ta. A mai fost o buruiană pe site care făcea corecție pe text și după ce și-a luat-o, nu s-a mai arătat pe site o perioadă.

   Mai întâi învață să scrii românește corect și după aia mai stăm de vorbă, „preteno”, și nu mai fii responsabila de serviciu cu virginitatea cocoșatei de la Notre Dame.

  • Din câte știu pe perioada cât a fost manager de proiect, Michaela Pushjackass a beneficiar de spor de 50% pentru „lucrări de specialitate”. E posibil să nu fi beneficiat, dar în cazul în care a beneficiat de acel spor, zi-mi și mie cam cât de bolnav ar trebui să fie specimenul. Pentru că sporul are o destinație precisă, nu se dă pentru ciordeli din fonduri UE.

   Nu știu cât și cum v-au omorât afirmațiile mele, dat cu siguranță tu, elviro, ai uitat cuțitul în limba română. Se scrie corect „ne-ai” și nu ”ne ai”, „du-te” în loc de „du te”. Cu cratimă, adică, pentru că o anume doamnă venerabilă (mama lor, a proștilor și proastelor cu ifose din sistem, inclusiv a urzicii de bălegar) a tot refuzat să o reprimească după ce i-o luasem cu japca, chiar și temporar.

   Una peste alta, spui că ai dubii în ceea ce o privește pe cotoroanță penală, pe urmă o dai în doctorate, spui că vrei să mă înveți să „vorbesc frumos”, dar după ce ucizi limba română, după care mă trimiți la control.

   Prin urmare, elviro, cine e căzut în cap? Eu, sau tu?

 2. Inteleg, conform site-ului oficial al ANP, ca doamna Mihaela Puscas ar face parte din structura centrala a acestei institutii, in prezent. Cine imi poate da detalii despre transferul doamnei Puscas (daca este aceeasi persoana cu cea trimisa in judecata de DNA Ploiesti pentru inselaciune si altele), va rog sa o faceti. Cu date concrete.

  • Da. Este una și aceeași persoana. Din funcția de șef serviciu în cadrul Direcției Educație a fost numita director la Targsor. După care fiind pusa la dispoziție a primit atribuții de educator la Penitenciarul Rahova. Ne cunoaștem de ani buni, și e un personaj notoriu în sistem doamna în cauza. Din păcate nu prin fapte bune.

 3. Bine ca mai sunt si cazuri depistate ca in speta respectiva in care se vb. de fonduri europene dar sa vb de banii dati de la bugetul statului de unde directorii fura cu tupeu ……. , pe astia nu-i mai verifica nimeni ( !!?? ) punem cruce si ingropam sistemul, asa s-a procedat de la revolutie incoace au plecat in schimb de experienta prin America ,Germania, etc. tot felul de comandanti ( fosile ) au huzurit pe banii cetateanului dupa care au iesit la pensie …… ( bolnavi de atata munca ) si uite asa neica dobitocii au ce povesti la scumpii nepotei ……. ( multi nepotei actualmente specialisti in sistem !!!!! ) clipe de neuitat.
  Ar trebui sa realizam un documentar al JAFULUI DIN SISTEM.

  Subiecte ca;

  – construirea si modernizarea unor pavilioane din penitenciare ( materiale si bani furati )
  – jafurile de la G.A.Z.
  – semnarea de contracte paguboase pt. unitati in folosirea fortei de munca cat si durata muncii prestate …………
  – bani acordati in scopul formarii profesionale ( indivizi din sistem care au participat la adevarate orgii bahice )
  – echipament de proasta calitate acordat personalului
  – medicamente acordate ppl cu acazia consultatiilor ( unde ppl cere tot ce doreste iar medicul acorda numai ca sa fie linistit, dupa care multe din medicamente sunt vandute pe piata neagra in puscarii sau aruncate la gunoi cu ocazia perchezitiilor )
  – furtul de combustibil si piese auto ( care se realizeaza prin diferiti sefi de garaje si soferi …….. in colaborare cu servisuri auto )
  – salarizarea la comun a celor din administrativ cu cei de la operativ
  – furturi de bunuri din cadrul unitatilor nedepistate ( fara autori …………. )

  Lista poate continua,

  • Ai dreptate Soimule, dar nu atat referitor la medicamentele acordate ppl, dar mai ales la analizele medicale care li se fac lunar, si astea costa banuti frumosi, din buzunarele casei noastre de sanatate, plus consumabilele necesare analizelor, deloc ieftine. Persoanelor libere diabetice li se fac analizele maxim la 3 luni, cand li se scrie reteta (cateodata nici atunci), la penitenciare se fac lunar. Lunar se fac si analizele detinutilor care au avut odata in viata lor hepatita, ca doar da casa bani, ce conteaza ca afara dupa ce trece un an de la boala nu se fac???Altor ppl susceptibili a fi bolnavi li se fac analize la penitenciar, apoi sunt trimisi la spitale penitenciare unde li se fac din nou analizele. Daca exista suspiciuni ca ar fi bolnavi nu ar fi mai normal sa fie trimisi direct la spitalele penitenciare, sa se faca un singur rand de analize, ne-ar costa mult mai putin. Si altele, multe fara prea multe justificari reale, motivatia fiind – “daca nu cheltuim luna asta toti banii de analize luna viitoare primim mai putini”. Parca ar fi un concurs de care cheltuie mai repede , mai mult, si mai fara rost banii statului. Suntem totusi penitenciare, nu centre de sanatate pentru ppl.

 4. Pentru anonimul de la 9:09, daca tot regreti, de ce nu o ajuti, spunandu-i si care sunt cei 10 directori?! Sau ii “tainuiesti”?

  • O sugestie pentru Michaela Pushjackass: poate beneficia de asistență juridică din partea d-l dr. kestor Băla (ultra-mega-doftor în cele știute și neștiute din domeniul dreptului; penal, of course).

   Sau din partea pehlivanilor de la dip (care au scos-o basma curată la controalele pe care le-au făcut la Târgșor). Le doresc mult succes s-o mai facă odată (let`s do it again, again and again).

   Cât despre cei 10 negri mititei, ei sunt ca și sistemul: penali.

   Cât despre lărgirea orizontului cultural, recomand Michaelei – „One Flew over The Cuckoo’s Nest” – în locul lecturării mizericordiei gerontofilice gen „Iubirea nu este de ajuns – Cum rezolvi problemele de cuplu cu ajutorul terapiei cognitive”.

   Te aștept cu un ipad la următorul termen de judecată, mai senină și eliberată de problemele și tensiunile acuplării cu anepeul.

   Dacă ai nevoie de consiliere psihologică, nu te sfii să-mi ceri sprijinul. Eu, nicușor de la Brăila sunt gata să-ți acord asistență. Mai mult, sorry, nu pot.

 5. „La termenul de ieri a fost prezentă, asistată de avocat, şi fosta directoare a închisorii de femei de la Târgşor, Mihaela Puşcaş, care, înainte de începerea şedinţei de judecată, s-a relaxat citind câteva pasaje din cartea scrisă de Aaron T. Beck – „Iubirea nu este de ajuns – Cum rezolvi problemele de cuplu cu ajutorul terapiei cognitive”. E jale mare! Cine dracu`a angajat-o pe sociopata asta? Serviciul de psihologie a personalului cunoaște sindromul picioarelor de cristal de care a suferit inculpata? Dar despre depășirea vitezei legale la mersul cu căruța printre angajații de la Târgșor? A fost monitorizată psihologic? Ori poate, colege fiind, o înțelegeți perfect?

  „…inculpata Puşcaş Mihaela a cauzat un prejudiciu în valoare totală de 426.281,06 lei (echivalentul a aproximativ 100.775 euro), reprezentând fonduri europene POSDRU şi fonduri de la bugetul de stat. Din aceşti bani, Penitenciarul Târgşor a restituit suma de 15.329,89 lei, iar Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale – Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane nu s-a constituit parte civilă pentru diferenţa rămasă nerecuperată până la finalizarea cercetărilor”.

  De ce nu vă dați demisia, BOILOR de la DIP?

  • Pentru doamna Mihaela Puscas
   Perioada dumneavostra de glorie se apropie de sfarsit. Regret ca va aflati in aceasta situatie insa nu sunteti singura care are aceasta problema.Cunosc cel putin 10 directori de unitate si directori adjuncti care au deturnat fonduri europene.Va recomand sa consultati un specialist in dreptul penal pentru a fructifica aceasta informatie altfel riscati sa fiti condamnata la cel putin 3 ani si 6 luni cu executare.Mult succes.

   06.12.2013
   Ora estimata: 09:00
   Complet:
   Tip solutie:
   Solutia pe scurt:
   Document:

   07.11.2013
   Ora estimata: 09:00
   Complet: 13FPa
   Tip solutie: Amână cauza
   Solutia pe scurt: Acorddă termen de judecată la data de 6.12.2013 orele 12,00, în vederea continuării audierii martorilor.
   Document: Încheiere de şedinţă 07.11.2013

   09.10.2013
   Ora estimata: 14:00
   Complet: 13FPa
   Tip solutie: Amână cauza
   Solutia pe scurt: Amână cauza şi acordă un nou termen de judecată la data de 7.11.2013 orele 9,00 , în vederea continuării administrării probatoriului – audierea martorilor din acte.
   Document: Încheiere de şedinţă 09.10.2013

   03.09.2013
   Ora estimata: 09:00
   Complet: 13FPa
   Tip solutie: Amână cauza
   Solutia pe scurt: Amână judecata la data de 09 octombrie 2013 orele 14.00 Sala 1 pentru citarea martorilor urmare cererii de probatorii încuviinţate.
   Document: Încheiere de şedinţă 03.09.2013

   21.06.2013
   Ora estimata: 09:00
   Complet: 13FPa
   Tip solutie: Amână cauza
   Solutia pe scurt: Respinge ca neîntemeiate cererea de restituire a cauzei la procuror pentru refacerea urmăririi penale şi excepţia nelegalei sesizări a instanţei. Constată regularitatea actului de sesizare a instanţei, conform art.300 cod pr.pen. Amână judecata la data de 3 septembrie 2013 pentru continuarea judecăţii cu citarea tuturor părţilor. Cu drept de recurs odată cu fondul cauzei. Pronunţată în şedinţă publică astăzi 21 iunie 2013.
   Document: Încheiere de şedinţă 21.06.2013

   17.06.2013
   Ora estimata: 13:00
   Complet: 13FPa
   Tip solutie: Amână cauza
   Solutia pe scurt: Amână pronunţarea la data de 21.06.2013 orele 14,00 asupra cererii de restituire a cauzei la procuror pentru refacerea urmăririi penale şi cererii privind nelegala sesizăre a instanţei
   Document: Încheiere de şedinţă 17.06.2013

   03.06.2013
   Ora estimata: 13:00
   Complet: 13FPa
   Tip solutie: Amână cauza
   Solutia pe scurt: Acordă termen de judecată la data de 17.06.2013, ora 13,00 pentru a da posibilitatea reprezentantului Ministerului Public să ia cunoştinţă de înscrisurile depuse la dosar de inculpat, respectiv cerererea de restituire a cauzei la procuror şi excepţia nelegalei sesizări a instanţei.
   Document: Încheiere de şedinţă 03.06.2013

   07.05.2013
   Ora estimata: 13:00
   Complet: 13FPa
   Tip solutie: Amână cauza
   Solutia pe scurt: Amână judecata la data de 03 iunie 2013 orele 13.00 Sala 1 la cererea apărătorului ales al inculpatei pentru pregătirea apărării.
   Document: Încheiere de şedinţă 07.05.2013

   10.04.2013
   Ora estimata: 09:00
   Complet: 13FPa
   Tip solutie: Amână cauza
   Solutia pe scurt: Amână judecata la data de 07 mai 2013 orele 13.00 Sala 1 pentru lipsă procedură cu intimatul şi lipsă apărare.
   Document: Încheiere de şedinţă 10.04.2013

   • La termenul din 21.06.2013, instanța respinge ca neîntemeiate cererea de restituire a cauzei la procuror pentru refacerea urmăririi penale şi excepţia nelegalei sesizări (a instanţei). Cotoroanța a invocat cele două excepții în speranța că va trage de timp. Dublă țeapă: nu le va mai putea invoca în căile de atac, cel puțin teoretic. Episodul – „Prosteala”.

    Ceea ce ar fi putut fi țeapa vieții ei, adică atribuirea celor 80.000 € către concubin, s-a dovedit a fi biletul ei de intrare la reprezentația de gală a piesei „Din directoresă deplorabilă – pârnăiașă de marcă”.

    La 06.12.2013, orele 09:00 la Curtea de Apel Ploiești puteți viziona unul dintre episoade – „Martorii acuză”. Probabil în sală, cu un ipad în gheare, va fi și madama pușcăriabilă.

Comments are closed.