Ciocoii vechi și noi

Ciocoii vechi si noiLumea trăiește pentru a face diferente. Sunt de părere că diferențele sunt scoase în evidență de detalii, uneori minuscule, alteori majore. Detaliile fac diferența, vorba aceea…

Plecând de la vorbele de mai sus vă amintesc, dragi colegi, că sistemul penitenciar românesc este presărat de slujnici care au uitat de unde au plecat. O ”cercetare” superficială vă poate confirma spusele mele, vă poate confirma ipocrizia, servilismul, lipsa sentimentelor umane și nu în ultimul rând infatuarea unor așa-ziși semeni ai noștri – colegi, ”care au uitat de unde au plecat”, cum spunem noi, ăștia rămași încă mici despre cei care au fost și ei la rândul lor mici, dar acum sunt mari… ipocriți, dar tot mici la cașchetă.

Și ei, ca și noi sunt tot oameni, tot fpss, îi guvernează același statut, aceleași OMJ-uri, aceleași decizii, numai că lor, ”ciocoilor noi”, foștii ”ciocoi vechi” li s-a modificat atitudinea aia pozitivă pe care fiecare dintre noi o are față de sine – autostima. Transformați, acelor ciocoi noi, li se schimbă părerile, cunoștințele, moralitatea, parcă și meseria se schimbă. Nu mai sunt vechii ciocoi, ba mai mult, îi arată cu degetul pe ceilalti ciocoi încă vechi ca și cum le-ar produce silă sau dezgust.

(…)

Asta e pușcăria în care trăim: ingamfați, snobi, săraci cu duhul, SF-iști și alte odrasle.

Sunt convins că sistemul penitenciar românesc are oameni de valoare, oameni care merită a fi urmati și care acționează cerebral, oameni sinceri, responsabili, competitivi și curajoși.

Nu putem fi ceea ce vrem a fi, fără a avea curajul să arătăm ceea ce putem.

28 Comments

 1. Buna dimineata,referitor la ,,titlu”,sa facem un mic comentariu :
  Dupa cum unii dintre colegi mi-au uramrit postarile,vreau sa aduc in atentia tuturor colegilor ca,la noi la Poarta Alba,avem multi ,,umflati in pene”,datorita ,,inaltelor functii”(fie ele si IMPUTERNICIRI pe viata..),pe care le detin.

  Cu toata bunavointa domnilor sindicalisti ,la noi la P.A.in ceea ce ma priveste,nu s-a schimbat nimic in favoarea mea.De 2 luni imi desfasor activitatea acolo unde a stabilit ,,Comisia”!!!!!!
  si,aproape zilnic sunt invitata sa dau cate o Nota Raport:de ce nu am mers la tragere(sunt operata de Hiernie cervicala) iar,medicul sef al unitatii a depus toata documentatia precum ca,sunt scutita.

  A doua zi alta N.R. sa dau ,am scris-o,am atasat si Reteta VERDE deoarece,iau somnifere puternice (dupa operatia am ramas cu un tiuit puternic in urechi,pentru care port un dispozitiv intraauricular)si,nu am auzit cand s-a data alarma in 26.10.2013 iar,in data de 21.11.2013 mi
  s-a cerut sa scriu o N.R. in care am explicat situatia dar,nu a mai dorit nimeni sa o inaintez.

  Ce credeti ca s-a HOTARAT ? normal….. sa fiu trimisa din NOU in fata ,,Comisiei de disciplina”,deoarece se doreste cu ARDOARE de ,,infantuosii”sefi,sa fiu SANCTIONATA.
  Imi este si rusine si lehamite ca,dupa o viata de hartuire si chinuri,nedreptati la care am fost supusa si daca,am aceste probleme de sanatate ,sa fiu <>,multor imputerniciti.

  Acum ce pot sa cred ,despre avnsarile si trecerea in randul ,,ofiterilor”,a celor care prin cunostinte si alte matrapazlacuri au ajuns in <>,mult ravnite sa,nu aiba nici minimum de educatie si cei 7 ani de acasa ,pentru a-si respecta,,colegii”(bineanteles ca,noi cei fara grade multe,nu suntem colegi cu,,domniile lor”……se poate ,,asa ceva”?)si sa evite ,,chinuirea morala”la care toata viata am simtit-o pe pielea mea.

  La cine sa ceri ajutorul TOTI SUNT LA FEL in sistemul asta pentru care EU mi-am dat tot concursul si abnegatia .Ma intreb oare ,,pana cand” ?…

   • Deoarece nu am auzit apelul telefonului la oara 03.00 cand s-a dat alarma in adata de 26.10.2013 deoarece,cand sunt libera imi iau o doza de medicamenete pentru a ma putea odihni,organismul simte oboseala.Domnii mei ,,sefi”cunosc situatia dar,vor pe orice cale sa ma hartuiasca si sa ma provoace cu toate ca,am dovezi in ceea ce priveste starea mea de sanatate si,in urma operatiei ,,nu am voie “sa ma supar ceea ce,acesti ,,domni” cu tot dinadinsul -fac asta-.Ma intreb:de ce nu au aceeasi atitudine si fata de p.p.l.
    Am ajuns ,,mai rau” decat cei care cu intentie au incalcat legea si trebuie sa-si ispaseasca pedeapsa.Cu ce am incalcat EU ,,legea divina”de am parte de un asemenea TRATAMENT????Efectiv acest ,,comportament” te face sa ,,iti ei lumea in cap”dar,mai am o doza de minte sa nu le fac pe plac……

     • Nu se mai poarta asa ceva,acum se da e-mail sau suna la telefon…daca nu auzi,raspunzi in comisia de disciplina.

     • nu va suparati,,,si la noi in unitate multi si aceiasi nu aud sms de alarmare..ce ar fi ca pe 10 sa uitati ca trebuie sa luati salariul,sau unde este bancomatul ………ca pastile iau multi…de toate felurile…..

     • Ar fi bine, totusi, sa nu dramatizam. Noua procedura a sms prezinta erori. Si de asta suntem cu totii constienti.
      Raman adeptul vechiului procedeu de alarmare a cadrelor. Cred eu ca e mult mai bun si nu lasa loc de interpretari.

    • E vorba despre „succesul” răsunător ( http://goo.gl/TDp350 ) al „exercițiului de alarmare” din 26.10.2013, când la secția Valu au fost descoperite 7 telefoane mobile la așa zisa percheziție generală, diferența până la 35 fiind descoperite la centru. Același dir. adj. împuternicit s pare că este în spatele sesizării, o face din ranchiună. O ranchiună combinată cu servilism față de anepeul dat în judecată ce Marinela Flintoc, participantă la concursul trucat. Există un dosar pe această temă, se pare, la CEDO.

  • De ce nu va pensionati pe caz de boala, stimata doamna, daca aveti atatea probleme de sanatate? (editat admin) v-ar ajuta in sensul asta. Vorba aceea: Sanatatea (si a dv si a celor din jur) e mai presus de orice!

   • Aici ar fi o mică problemă. Numai de sănătatea d-nei în chestiune nu cred că vă pasă, nu vreți decât să dați un „sfat” malițios cuiva care are probleme de sănătate, create în parte tocmai de aceia care în trecut chiar aveau o problemă cu munca și și-au dorit cu ardoare să o fenteze prin a ajunge într-o funcție de conducere.
    Să mă ierți, nu esti doar un coleg. Poate doar un simplu dobitoc care mimează grija față de sănătatea „celor din jur”.

 2. Domnu’ regalist care-i rostul comentariului? Poate incercati sa folositi cuvinte ca sa ne lamurim. Ati facut un comentariu ati primit un raspuns. Care-i rostul revenirii cu un comentariu in care copiati alte comentarii?

 3. Domnule regalist, la noi cadrul legal e altul si din cate-am inteles e vorba de 2013. La politie s-au facut mii de disponibilizari, domnilor eregalisti ce spuneti de asta?

  • Cred ca nu sunteti pe faza. Dupa cum vedeti publicam comentariile, chiar daca n-ati aflat inca ca nu pentru asta platiti cotizatie. Cotizatia o platiti ca sa sustineti organizatia din postura de sindicalist. Sindicalisti fiind noi toti, inclusiv dumneavostra regalistu’ roman.

   In ceea ce priveste site-ul, aflati ca-i munca voluntara, iar rasplata sunt doar replicile celor ca dumneavoastra. Ma gandesc ca ati aflat deja asta, macar ca v-am aprobat zeci de off-topicuri referitoare la opiniile regaliste, care in mod normal ar trebui exact la fel reprezentate ca si cele politice.

   In ceea ce priveste aroganta de a judeca pe nu-s cine, va recomand sa cautati in alta parte. Nu va judeca nimeni, nu va arogati deci dreptul de a judeca pe cineva, mai ales ca nu pareti a intelege termenii unui dialog colegial.

   Explicati-mi deci va rog cum anume n-am fost correct cu “cei care platesc bani fata de acest sindicat”. Poate gasiti si un argument colea, c-am inteles ca aveti indemnurile, sfaturile si judecatile la indemna. S-ar putea sa va surprinda, dar intr-un dialog am exact aceleasi drepturi ca si dumneavoastra.

   Va voi raspunde deci daca cred de cuviinta, oricat de irefutabila vi s-ar parea parerea pe care inteleg c-ar trebui s-o pun in rama si sa n-o agresez in vreun fel doar pentru ca platiti cotizatie, si-atat. Aflati ca toti membrii platesc, unii ne mai si implicam.

   • Nu tin sa intru in disputa republica – monarhie. Pe criteriile enuntate de catre dumneavoastra ma tem c-ar castiga, nici una nici alta, ci dictatura. V-am contestat doar pretentia de a avea opinii irefutabile si de a nu fi contrazis. Si, n-am inteles copierea unor comentarii la care v-am raspuns.

    Toti membrii de sindicat platim cotizatie pentru ca organizatia sindicala sa functioneze. Nu faceti deci vreo fapta de mare curaj sau implicare. Si, poate ca nu va e clar dar subsemnatul nu e remunerat in vreun fel. Iar dac-as fi, oricum n-ati putea sa-mi impuneti sa nu va contrazic. Chiar si asa regalist feroce cum va simteti.

    Altfel, incercati un exercitiu simplu de logica a dialogului: comentati la subiect si in continuarea discutiei. Simplu, firesc, normal. Nu-i greu mai ales daca incercati sa respectati regulile pe care le pretindeti altora si sa aplicati principiile pe care cu-atata gratie le enuntati.

    PS. Daca faceti afirmatii despre falimente, saracire, vanzare, banuiesc ca aveti in vedere o minima fundamentare cu date concrete. Poate-ar ajuta sa treceti dincolo de propaganda si sentimente, si ati fi surprins sa aflati ca cifrele si practica unor vremuri va contrazic.

 4. Ma uit si ma mininez cum un dir imputernicit,in trecut, era numai lapte si miere si bland ca un mielusel si dupa ce a promovat examenul de director este ditamai berbecul.

 5. Ma bucur ca aveti subiecte si discursuri pentru toti.Problema e… ca ele ramin asa….seci….fara rezonanta sau finalitate.De ce mai scriem?!Sa ne intelegem-cine si ce sint ciocoii?Unde nu-i gasim? Or fi puscariile mai pline ca alte institutii sau se gasesc aici mai multi ciocoi pe metru patrat ?Si de ce?Sa fi ramas elitele in sistem si nu le percep eu?Sau sistemul nu e pentru elite….si eu sint un inadaptat social!Parca am mai trait cindva asa….nu stiu …poate Caragiale,Filimon….era demult?!!!

 6. @_ cosmin “Asta e pușcăria în care trăim: ingamfați, snobi, săraci cu duhul, SF-iști și alte odrasle”.
  MarturisescCosmine ca am fost tentat sa te intreb: Tu, Cosmine,din ce categorie faci parte?
  Mi-am dat seama ca aceasta intrebare este, pana la urma, una introspectiva.
  Sunt eu oare ingamfat? Categoric DA! Ma umflu in pene ca am un serviciu stabil, Ca in fiecare 10 ale lunii imi intra salarul pe card si ma pot duce la asociatia de locatari cu un aer superior sa imi platesc intretinerea. Si chiar daca imi platesc si rata la banca, tot imi raman bani sa imi pun benzina in masina mea second hand din Germania ca sa ma plimb prin satul natal cu cașcheta la lunetă, umplăndu-i de praf pe ăia care nu vor să muncească. Zău! Chiar nu îi înțeleg. De ce oare nu vor să-și pună ordine în viață? De ce nu au învățat? Probabil că așa merită să trăiască.
  Sunt eu oare snob? Categoric DA. Păi să vezi ce colecție de parfumuri și șpraiuri de la AVON și ORIFLEIM am. Și numa tricouri de firmă și, normal, beau numa cola cu uischi. Deja imi repugnă Adria Cola.
  Sunt eu oare sărac cu duhul? Probabil că DA. Nu am cum să fiu deștept, sau măcar isteț dacă mă duc în fiecare zi la lucru într-un loc unde toți sunt: ingamfați, snobi, săraci cu duhul, SF-iști și alte odrasle. Că dacă nu eram sărac cu duhul, îmi căutam dracului alt serviciu.
  Sunt eu oare SF-ist? Aaaaa! Bineînțeles! Sunt! Sunt pentru că imaginez mereu scenarii în care mă duc în fiecare zi la serviciu, într-un loc cu oameni profesioniști, unde respectul de sine și față de celălalt primează, în care drepturile sunt respectate și obligațiile nu par pietre de moară.
  Sunt eu oare odraslă? Mărturisesc că la această întrebare nu pot să răspund categoric. Înclin să spun că DA! Pentru că aud mereu că fiecare din noi trebuie să fie al cuiva. Deci, și eu trebuie că sunt al cuiva. Nu mi-am dat seama al cui, dar cred că nu e important.
  Deci, Cosmine, răspunzându-mi la aceste întrebări, nu o să pot uita niciodată de unde am plecat și unde am ajuns. Am venit la penitenciar să am un salariu, stabilitatea locului de muncă, eventual o carieră și am ajuns să… am un salariu și un loc de muncă stabil. Dă-o dracului de carieră. Aia e pentru ipocriți, servitori și insensibili. Singur am venit, singur plec. În solitudinea mea îmi place să cred că singur lucrez. Că dacă nu sunt eu nu mai merge nimic și că după mine nimeni nu va mai fi în stare să facă doi bani.
  Aș vrea să concluzionez cumva moralizator însă îmi dau seama cât sunt de departe de problemele reale ale sistemului. Nu pot să cuprind întreaga sferă de îngrijorări personale care devin elemnente de referință ale echilibrului sistemului. Și nu pot să calculez niciodată suma trăirilor și speranțelor individuale ca pe un întreg al preocupării colective pentru progres și satisfacție profesională.
  Până la urmă, asta e. Doar sunt… ingamfat, snob, sărac cu duhul, SF-ist și odraslă.

  • Aceeasi categorie, dragul meu coleg. Dar impreuna putem sa ne schimbam. Primul pe care ar trebui sa il facem e sa acceptam realitatea, iar apoi, sa incercam sa indreptam aspectele negative.
   Recunosc, ai fost un pic dramatic cu tine. 😛

   • Hotarare C.N.C.D.20/11/2013. Conditionarea inscrierii in functie de inaltimea candidatului (femei -165 cm / barbati 170 cm) la examenul de admitere la Scoala de agenti de politie “Vasile Lascar” din Campina, constituie o fapta de discriminare indirecta, potrivit art. 2 alin. (3) coroborat cu art. 11 alin. (1) din O.G. 137/2000.
    Sanctionarea Ministerului Afacerilor Interne cu amenda contraventionala in cuantum de 1.000 de lei.
    Sanctionarea IPJ Arges cu 1.000 de lei.

    Hotarare adoptata cu unanimitatea celor prezenti.- aviz DMRU/ANP!

  • Te contrazic: daca citesti si altceva inafara de ziarele de scandal sau asculti si altceva inafara de alde guta nu inseamna ca esti snob.Daca te dai si cu altceva inafara de spray-ul care te dai acum si mirosi a mort peste juma de ora nu inseamna ca esti ingamfat.Daca bai uiski cu cola inseamna ca nu tii la ficatul tau, masina sh den jermanea? Da ce nu ai avut bani de una noua in rate?Cariera? Da pentru ca avansezi in functie si grad.Oameni profi? Mai sunt dar sunt acoperiti de nepotii prea vocali si vizibili.Snob si prost si parvenit e ala care se da cu armani peste jeg ca avem si specimene destea in sistem.Am putea continua dar maine e alta zi in care trebuie sa dau ochii cu “clientii” si cu unii mai profi decat altii.Si da citesc si altceva inafara de ziarele cu chiloti.

  • Stimate coleg sintagma “sărac cu duhul” înseamna cu totul altceva-dacă te documentezi mai bine este preluata din Biblie mai precis din FERICIRI și se referă la “cei smeriți”-hai mai bine sa gândim înainte sa vorbim și nu invers,iar îngâmfații și snobii de care vorbiți provin din categoria celor care au parvenit într-un fel sau altul în sistem și care de regula nu nu au nici o treaba cu mediul penitenciar iar prin natura muncii auxiliare pe care o fac nu au văzut niciodată la fata un ppl. Aceștia din urma puteți sa-i catalogați îngâmfați și snobi și SF-iști(pe buna dreptate trăiesc în alta lume) și cei mai multi dintre ei și foarte îngâmfați.

  • Nu ai cum să cuprinzi „întreaga sferă de îngrijorări personale care devin elemente de referință ale sistemului” pentru că pur și simplu nu te interesează. Am mai spus, probabil că prezintă interes doar un CD realizat pentru prezentare.

   Și nici nu ți-ai propus vreodată „să calculezi suma trăirilor individuale ca pe un întreg al preocupării colective pentru progres și satisfacție personală” pentru că nu numai că nu le cunoști, dar nici nu te obosești prea tare să le cunoști. Cei ce își urmăresc doar interesul lor, fără să le pese că în felul ăsta le îngreunează munca altora, n-au niciun Dumnezeu, de mustrări de conștiință nici nu se poate aduce vorba.

   Zici că n-ai fi „îngâmfat, snob, sărac cu duhul, SF-ist și odraslă”. Dar reușești să fii persiflant și tendențios într-o așa-zisă „autovictimizare” patetică, de două parale.

 7. Sunt oameni intre oameni, pe care trbuie sa-i intelegem caci fiecare din noi are si bune si rele.
  Problema apare atunci cand apar intre acestia zelosii, oamenii care trec peste principii, calca totul in picioare, si uite ca pana mai ieri solicitau ceea ce astazi le pute.
  Dar mai grav este ca la un moment dat sunt atat de cuprinsi de aceasata feba incat incep sa se creada dumnezei si incep sa creda ca ceea ce fac este cel mai bun lucru posibil.
  Si totul pleaca din servilism, infatuare si pupincu..sm.
  Va rog sa scuzati expresia dar stiu ca adevarul doare.
  Nu-mi far insa iluzii cum ca ar avea efecte pozitive aceste randuri. Ba din contra, si daca cineva ma va convinge, o sa scriu aici, caci curajul de a spune lucrurilor pe nume nu-mi lipseste, si la momentul de fata din bun simt nu dau nume. Astept ca acestia sa ma determine, caci numai eu cunosc o gramada.
  Sper totusi sa aiba decenta de a se consuma in ei si a nu se exterioriza.
  O seara placuta tuturor.
  Giovani STERE

  • O seara buna, domnule Giovani. Nu m-am indoit, nu ma indoiesc si nici nu ma voi indoi vreodata ca dvs nu ati spune lucrurilor pe nume. Daca un lider de talia dvs. ar tacea, inseamna ca micul sindicalist n-ar avea curajul nici sa auda sau sa vada.

Comments are closed.