LIVE Despre situatia din penitenciarele din Sud-Est

Gold-Coast-Fashion-Awards-ShowMaine la 15.30 impreuna cu dl Florin Schiopu, presedintele FSANP si dl. Marin Raileanu, presedintele Sinpen2006 Braila, vom discuta despre situatia din penitenciarele din Sud-Est-ul Romaniei. Parte a unui demers mai larg ce urmareste prezentarea liderilor de sindicat FSANP dar si a problemelor specifice unor penitenciare.

Despre calitatea managementului, problemele personalului, conditii de lucru. Daca sunt si alti doritori sunt bineveniti, cu conditia sa-mi comunice pe mail adresa de gmail si sa-si seteze Google Hangouts (e nevoie de instalarea unui plugin).

52 Comments

 1. Domnule Cosmin,de ce il repeziti asa pe colegul nostru? el doar a pus o intrebare simpla si legitima, la care se putea raspunde simplu, repede si amabil.
  P.S. eu chiar am cautat raspusul printre comentariile mai vechi si nu am gasit nimic referitor la banii de echipament.

  • Pentru a nu-s cata oara – daca chiar cautati gaseati, in cazul in care n-ati aflat inca, avem un alt cadru normativ si din pacate… n-avem ministru. Am reusit, sindicatele, sa modificam termenul de plata al restantelor pentru primul semestru al anului urmator in loc de cel de-al doilea cum era. Insa nu se pot plati restante in anul in care trebuie acordat dreptul propriuzis.

   Deci, daca Guvernul nu face ceva pentru a ne da bani in plus si nu se schimba legislatia in sensul in care restanta se poate da in anul in care ar trebui acordat dreptul nu vor fi acordati alti “banii de haine” la penitenciare pana la sfarsitul acestui an. Am cerut o abordare unitara pentru toti, vedem si ce putem obtine avand in vedere ca la o adica nu prea avem pe cine ne baza.

 2. pt colimator, alias bolnavul de la spitalul rahova: chiar atat de mult v-a revoltat reclamatia unui detinut care reclamatie inca nu stim cat este reala…mai bine v-ati gandi tot deontologic cu cine sunteti coleg……daca va revolta atata nedreptate de ce nu plecati din sistemul acesta de unde va simtiti atat de asuprit? Nu va tine baietia?

  • Confirmați deci că există o petiție, a cărei veridicitate trebuie verificată. Dacă un om e nemulțumit de ceva devine automat un virtual outsider? Trebuie să fie invitat să plece din sistem, eventual „la o multinațională”, ceva? Asta e un model deontologic de comportament, anume a invita un coleg să părăsească „sistemul” doar pentru faptul că nu-i plac măgăriile?

 3. Pentru bolnavul de la spitalul rahova: pregatirea ta medicala care este? Daca a managerului este nula? Despre deontologie….ce sa mai vorbim? Ziceti mersi ca nu ajungeti sa va trateze managerul…..poate exemplificati concret despre acele retete la care managerul comenteaza, ce valoare au, ce diagnostice, cat de compatibile sunt diagnosticele cu calitatea de fpss……….

  • Dați-mi voie să mă îndoiesc de pregătirea managerială a unui medic ajuns director de penitenciar. Nu cred că 6 luni petrecute la ceea ce s-ar putea numi „vopsitoria de la Arad” îl face pe un civil un profesionist în ale penitenciarelor, fie ele și spital. Pentru că sunt destule exemple de ocupanți ai funcțiilor de director de penitenciar care nu știu pe ce lume se află, confundând o instituție cu moșia proprie și nu știu să relaționeze decât cu gașca.
   Dacă medicamentele sunt pe lista celor care sunt sub regimul decontării, nu văd rostul comentariilor, fie ele și directoriale.

 4. Daca tot sunteti asa de bine informat, faceti precizarea ca acele comentarii ale managerului la adresa unor “ochelari“ ultraperformanti s-au facut dupa examentul oftalmologic din luna februarie. Recomandarile oftalmologice dela medicina muncii inca nu au intrat la decont, deci nu avea ce sa se comenteze. Daca puteti exemplifica concret cu ochelari (dispozitive medicale, adica lentile care includ si ramele si manopera)si care au fost refuzate la decont, exemplificati si dati-l in judecata.

  • E de rău sau poate e de bine ca un membru al personalului să fie bine informat?
   Nu văd rostul pentru care un angajat trebuie să facă o plângere penală și o acțiune în contencios pentru că se lovește de obtuzitate.

 5. In ceea ce priveste cuantumul chiriilor s-a mers pe acesai model ca si la alte structuri din sectorul de aparare si ordine publica. Modelul nu este urmat si la magistrati pentru ca au salarii foarte mari! Daca tot dorim sa egalizam dreptul asta atunci sa o facem pentru toti!

  • Ce sa facem domnilor la spitalul rahova? Un caz destul de interesant sau nu …in luna februarie al acestui an a fost adusa de catre liderul de sindicat al (editat admin). o firma pentru consult oftalmolgic si efectuarea protezelor oftalmoligice pentru personalul unitatii (a fost optional) “sub coordonarea directa a managerului.”…..nu a avut nimic de obiectat la niciun angajat care s – a incumetat sa-si faca ochelari cu preturi exorbitante (de calitate indoielnica), unde mai pui,ca majoritatea protezelor au fost gresite . Luna aceasta in urma controlului de medicina muncii s -a constat ca mai multi angajati au nevoie de alte dioptrii. Domnul director, de data aceasta a fost deranjat de faptul ca angajatii isi achizitioneaza proteze oftalmologice….managerul ameninta si intimideaza angajatii ca nu cumva sa solicite decontul acestora.Ne poate raspunde domnul director de ce in luna februarie cand a venit liderul de sindicat al (editat admin). cu acea firma nu a avut nimic de obiectat…..?

   • Pentru că e învârte ruleta corupției condominiului mafiot împuterniciți/„cu examen”-senelepe. Mai dă el o gheară, mai dă „liderul” una. Una mie, una ție.

    Transmiteți-le că dacă le e foame sau sete, le dau io pateu și apă plată. Le-o dau pe toată, că mai fac rost din piața mare.

    • ho ho ho, de anul nou ! la spitalul rahova se intampla din nou !!! vechile sau nu!!!!, probleme , apar din nou ! . . . se pare ca managerul ,prea mustacimea sa ,sultanul suleiman magnificul este preocupat tot timpul de altceva ,altceva in afara de a vedea ce se intampla in pasalicul pe care-l coordoneaza cu ajutorul celor doua sultane atat prea cuvioase . la fel si prea maritul imputernicit inaltimea sa ANDRI POPA CEL NUMIT este depasit de matrapazlicurile ienicerilor penali coordonati si pusi in puncte cheie de prea maritul suleiman. inca o reclamatie a unui detinut ,cu privire la “disparitia” unor efecte din bagajul personal se contabilizeaza in dreptul psbr . . . bineinteles ca nici de aceasta data nu se va intampla nimic ,ca de obicei . . . , anp -ul ramane din nou insensibil la aceste sezizari.

   • la fel se procedeaza si cu decontul pentru retete ,la spitalul rahova .managerul tot timpul are ceva de comentat la adresa acelora care solicita decontul ,isi da cu parerea despre bolile de care sufera solicitantii desi pregatirea profesionala in materie de medicina a acestuia este NULA . nu mai punem in discutie ca deontologic ar fi ca acesta sa nu divulge bolile de care sufera angajatii ,lucru stipulat atat de lege cat si de ROI. am ajuns sa solicitam cu groaza sau sa renuntam la un drept legal conferit de lege . nu ne rugam decat sa-l vedem si pe manager in suferinta si poate atunci ne va intelege . . . .

 6. De Ziua Nationala participam si noi la defilare?
  Poate parea un lucru minor pentru unii dar suntem singura structura din sistemul de ordine publica si siguranta nationala care nu participa la defilarea de 1 Decembrie.

 7. Situatia prezenta din unitatile din sud -estul tarii si nu numai,se datoreaza managerilor alesi pe sprinceana de onoratele comisii de concurs,.directori alesi pe criterii politice si amicitie-Galati, Focsani, Tichilesti, Giurgiu si lista poate continua, contestatii rezolvate politic- traiasca Toplita si Mircea Dusa, consatean si nas cu actualul director,de la Focsani,a se vedea Monitorul de Vrancea, imputernicirilor permanente a unor vasali, fara a respecta principiul egalitatii de sanse, comisiilor de concurs care formuleaza punctajul lucrarilor in functie de oamenii pe care ii au pe lista ,pentru a fi promovati, lipsei unei culturi organizationale, lipsei unei iplicari active a factorilor de raspundere, de…cine nu munceste nu greseste, Ca atare, nu exista o politica de personal care sa promoveze, cu adevarat ,principiul eficientii si eficacitatii. Tot sistemul trebuie restructurat, daca dorim ca sistemul sa nu moara pe mana noastra.

  • EIIIIIIII!Pai…nu va invidiez deloc, directorul vostru nu era in stare sa coordoneze un schimb la Mures dar sa mai poata coordona un penitenciar… vai de voi!!!!!In rest e baiat bun..P.S. Nu il puneti sa munceasca sau sa gandeasca ca se enerveaza rau, rau de tot si s-ar putea sa va socati de ce urmeaza.SUCCES!

 8. Pentru Grapes,
  Referitor la “a expirat imputernicirea fostului de la SEAP si s-a dorit inlocuirea acestuia cu un lucrator din compartimentul respectiv”
  Ai perfecta dreptate,dar de ce nu spui si despre expirarea imputernicirii lui Moldoveanu Sebastian , ca are si el mai mult de 1 an!

  • Daca in Consiliul de conducere se va lua in discutie acest aspect, atunci se va clarifica si acest aspect.
   Intreb: Pwrerogativa voastra ca sindicat este aceea de a va implica in numirea unor directori ?

    • Intrebarea cred ca ati intelees-o destul de bine domnule Dorobantu.
     Dar, nicio problema, repet: Aveti prerogative de numire a unui director ? A fi consultat e altceva decat a avea o prerogativa care produce imediat efecete…

     Ar trebui sa tineti cont de aceasta nuanta ca structura sindicala. Se stie prea bine faptul ca atunci cand te implici vehement in numirea unui om pe o functie de conducere nu este o strategie chiar rationala si eficienta din partea unui sindicat.Si aici sunt mai multe aspete de luat in considerare:

     – se interpreteaza ca militezi pentru interese personale si in niciun caz pentru organizatie. Aici rolul sindicatului este de a accepta asumarea de raspundere din partea factorilor de decizie si tu ca sindicat sa urmaresti respectarea drepturilor personalului, indiferent de cien este numit intr-o functie sau alta;

     – daca cel care a fost numit si la presiunea ta ca sindicat da chix in tot ce face ulterior, atunci strategia ta este desconsiderata de membri si, mai mult, atunci chiar se crede in totalitate ca ai militat numai in interes ersonal;

     – elimini sansa angajatorului de a “te avea la mana”. Unii chiar se folosesc de situatii de acest gen insa, daca vorbim de un sindicat “liber” ce urmareste astfel de scopuri…atunci chiar nu e nicio problema indiferent de ce spun membri. Practic, cam asta este si rolul sinidicatelor “libere” : de a se implica in numirile pe functii ca doar de aceea s-au infinta, nu ? Si daca nu este omul epe care ei il vor atunci se tipa in gura mare ca nu sunt respectate drepturile personalului…

     Acum ati inteles domnule Dorobantu ?

 9. 1. Cea mai mare ironie e sa cazi la un examen dupa care ajungi tocmai pe functia pe care ai candidat. Sunt multe exemple in toata tara.
  2. Imputernicirile… Parca era si un proces cu problema asta… Daca instanta va constata ca sunt ilegale si ca nu pot depasi termenul legal de 1 an va plati cineva? Exista si posibilitatea ca sindicatele sa ceara despagubiri celor vinovati pt ca aceasta “manevra” institutionala?
  3. Ce se mai aude despre concediul de odihna suplimentar pentru sectorul operativ?
  4. Pretul pe mp la magazine difera si in functie de suprafata inchiriata. Una e sa inchiriezi 1000 de mp si alta e sa inchiriezi 15 mp (Exemplu). Totusi 19 lei/mp la Codlea adica 4,2 euro/mp imi ridica niste semne de intrebare mai ales ca asupra directorului in cauza planeaza mai multe suspiciuni. Problema e delicata, Anpul nu vrea sa o rezolve, cica nu are legislatie sau are nevoie de o regie autonoma… Ar avea nevoie de cel putin 5 ani sa o rezolve pe langa ceilalti 4 care au trecut deja de la debutul crizei.
  Oricum felicitari pentru initiativa! As face si o recomandare daca nu e cu suparare… putin mai punctual problemele.

  • CE SE INTAMPLA CU DIRECTORII ASTIA FACUTI LA APELUL BOCANCILOR?INGINERI, ECONOMISTI, AGRONOMI, ETC? CHIAR NU SE GASESC OAMENI DE CALITATE IN SISTEM?

 10. Referitor la imputerniciri…
  Pai la Poarta Alba majoritatea sunt imputerniciti pe functii de ani de zile si,nu VOR sa participe la concursuri de teama,,pregatirii”,de aceea se comporta cu subalternii conform,,Legii”,pentru ca sunt ,,FOARTE PREGATITI”.

  Vinovati sunt cei care permit asemenea situatii,probabil ,,nu degeaba”….ca,la randul lor sunt si ei imputerniciti!!!!!!!!!!!!!!

 11. Pentru acelasi sebastian77:

  Parerea mea e ca esti chiar tu, cea care a venit de curand in Tichilesti. Cea de la Braila, te cunosti prea bine….

  Problema se pune in felul urmator:
  Pana sa vii tu in Tichilesti, cu mult inainte a expirat imputernicirea fostului de la SEAP si s-a dorit inlocuirea acestuia cu un lucrator din compartimentul respectiv. Aeast a fost solutia la momentul respectiv. Daca in sfarsit, ti-ai facut aparitia ca o persoana competenta, ocuparea acelei functii nu se realizeaza prin presiuni pe acest site calomniind ci pur si simplu prin demonstrarea propriilor competente, competente de care, inca nu s-a pomenit in Tichilesti. Ai timp sa o demonstrezi si sa o fai chiar util pentru toti.

  Pe de alta parte, nu vad legatura intre Roxi cum o numesti tu si liderul de sindicat. Afla ca aceasta Roxi nu este membra a (editat admin) si nici nu a fost vreodata. In aviditatea ta de a calomnia iei in vizor totul fara a rationa catusi de putin, fara ca macar o singura data sa stai de vorba cu unul din reprezentantii (editat admin) sa vezi ce pot si care le este pozitia in Tichilesti atunci cand aducem in discutie drepturile membrilor (editat admin).

  Inca o data, sper sa dai curs unui dialog rational.

 12. @Anonim
  November 25, 2013 at 9:58 pm:

  Păi asta e și ideea: menținerea în viață a condominiului mafiot anepe-senelepe. Modalitatea cea mai la îndemână e numirea prin împuterniciri, chiar prin fentarea legii.

  • Pentru transfer la Vaslui au fost depuse 3 rapoarte, 2 agenti de la Codlea si unul de la Tichilesti, toate trei aprobate.

 13. Sper sa se abordeze si problemele din Galati: 1. Avem o unitate in care toti sunt nemultumiti si terorizati de director, avem un penitenciar condus de oamenii vasali directorului Cristian Alexandru, o unitate in care directorul dicteaza si cine i se impotriveste ajunge sa fie amenintat, terorizat, cercetat in comisii de disciplina si in final marginalizat. 2. Avem un Dir. Adj. SDRP care este la cheremul directorului, lipsit de initiativa (pana in prezent), neimplicat in stoparea introducerii telefoanelor mobile si … imputernicit pe functia DASDRP dupa ce a picat la concurs. 3. Avem un Dir. Adj. Reintegrare care isi terorizeaza subalternii, care are un comportament irascibil fata de celelalte sectoare, cu grave probleme de comportament si de comunicare, cu grave nereguli profesionale identificate de control (nereguli care vor fi stipulate in nota de constatare); care, la solicitarea directorului Cristian Alexandru, a mediat contracte de donatii de la lumea interlopa prin adventisti (frigidere) si … imputernicita pe o functie dupa ce a picat la concurs (fiindca este fina deputatului Mircea Toader), persoana care nu a promovat nici un concurs, dar este sefa peste doi sefi de birou (ambii promovati prin concurs). 4. Avem … avem … dar oare ne asculta cineva? Asteptam Nota de constatare dupa control. Asteptam demiterea directorului Cristian Alexandru si a dir. adj. vasali lui. Asteptam implicarea ANP si a sindicatelor. Asteptam si speram. Ben

  • Ben, ai uitat sa mai arati ca la voi nu exista un sindicat care sa se lupte pentru oameni si mai aveti ceva…frica, lasitate si coruptie. Cand aveti de gand sa stati verticali ?

  • Criza de putere la Galati .!Rau Cornel nu mai vrea functia de adjunct,,Agache lIrina cedeaza si ea ,, pe turnanta se vede Chicioroaga iar din umbra (editat admin),Andrei Mitica.,Istvan construieste inca din concediul medical.,toate bune si frumoase la noi.

 14. ATENTIE !!!! La coruptia din Penitenciarul Tg-Mures !!! degeaba a intocmit D.I.P. un numar de aproximativ 100 de file de nereguli descoperite in urma controlului de fond , nu se ia nici o masura si mafia din penitenciar isi vede linistita de ”manevre”.

  • Tot in sud-est se situeaza si Penitenciarul Tichilesti. Nu sunt membru FSANP, dar am inteles ca aveti membru si la noi. Poate vedeti ceea ce nu vede sindicatul “din sat”, sau vede dar inca mai spera sa ocupa liderul un post de ofiter lingandu-le urechile sefilor

   • Vom aborda Probleme din toate penitenciarele din zona. Daca sunt lucruri de spus si de aprofundat, var rog sa nu ezitati si sa le faceti cunoscute. Nu numarul membrilor conteaza, fiecare conteaza.

    • maine se vor aborda subiecte ” fierbinti” din penitenciarele Galati, Braila, Tichilesti si Poarta-Alba !pana maine, la dispozitia celor interesati de subiecte puteti accesa telverde 0751258248! curaj!

     • Problemele care se ridica, fac referire la imputerniciri SEAP pentru functia de director a unor persoane care nu au participat la concurs. Imputerniciri peste sef birou ocupanti prin concurs – a se vedea caz la Tichilesti si Galati.La ambele penitenciare sunt sefi birou asistenta psihosociala foarte competenti, care sunt obligati sa suporte neghiobia si analfabetisnul directorilor adjuncti ai serviciului.

     • Problema grava este imputernicirea unor incompetenti pe functii (cazul Tichilesti si Galati). Primul pas ar fi demascarea imputernicirilor ilegale si trecerea acestora pe functiile lor de executie. Este incredibil cum cei mai rai sefi si cele mai grave problemele sunt in compartimentele conduse de imputerniciti. Stopati imputernicirile si problemele se rezolva de la sine.

     • Sindicatul ar putea cere revocarea imputernicirii DEAP din Tichilesti si Galati ? Cred ca ar fi cea mai buna solutie.

     • Sunt in asentimentul Anonim 9:58, sindicatul sa solicite DRS si implicit dir.gen. Bejan anularea imputernicirii director SEAP Tichilesti.Din luna septembrie a venit in sector ocupant functie conducere prin concurs. Sa mentinem pe functia director adjunct SEAP o paranoica, nevrotica, frustrata cu alte cuvinte o tulburata psihic-doamna Roxi( inginer de tamplarie).Se plange directoarea pe la bilant ,ca nu avem personal, si cand ne vin oamenii ce face cu ei?-ii incurajeaza pe tulburatii psihici si pe analfabeti. Toata unitatea stie ca roxi ii face mancarea sefei, ca doar se plange prin toate birourile.mai ieri avea o grija cu cadoul de mos Neculai, pentru sefa.

   • E usor sa folosesti un username asemanatr directoului adjunct de la Tichilesti. Si este si mai usor sa arunci cuvinte al caror sens numai tu il intelegi.
    Ai facut o supozitie vis-a-vis de “ce nu se vede”. Ne poti lamuri tu cu “ce nu se vede”? Poate ne luminezi si pe noi in felul asta.

    Esti de-a dreptul comic cand faci referire la “postul” de ofiter. A deveni ofiter nu inseamna a ocupa un “post”. Dar asta e alta discutie. De ce esti de-a dreptul comic ? Pentru ca, in conformitate cu rationamentul tau, a deveni ofiter inseamna a te pune bine cu directorul unei unitati. :0 Nu te condamn pentru simplul fapt ca aici iti este limita.

    Apropos: nu sunt presedintele de sindicat de la Tichilesti. Sunt doar un sindicalist ce simte pe propria piele atitudinea celor ce reprezinta (editat admin) in Tichilesti. Si o fac cu simt de raspundere.

    Pentru a fi mai concret, “afiseaza” si problemele pentru care crezi tu ca s-ar fi dat mana cu directorii acestui penitenciar. Sa purtam o discutie rationala, fara atacuri la persoana sau calomnii ce nus-i au sensul. Daca esti in stare, bineinteles. Si as aprecia daca si Sorin ar da curs unor comentarii din care sa reiasa un dialog cinstit, de bun simt si obiectiv in acelasi timp.

Comments are closed.