Nimic mai putin!

DeterminationColegul Q zicea ieri ca n-ai ce face. Geaba incercam sa ne aparam imaginea. Treaba merge prost. Si, coruptia domina. Tara corupta, coruptie si in penitenciare. Asa sa fie? Acceptam situatia s-atat? Nu reactionam, doar pentru ca lupta pare a fi pierduta? Sau, dimpotriva, invatam ce-avem de invatat chiar si dintr-o situatie imposibila?

Nu sistemul penitenciar romanesc e vinovat ca e subfinantat, de unde si dificulatatea tehnica reala in a opri fenomenul introducerii obiectelor interzise. Angajatii penitenciarelor in corpore nu sunt cei cati vor fi fiind care calca stram si trec de partea hotarimii aflate momentan in custodie, de unde si problema subsemnatului cu generalizarea si anatema interesata si de rating.

Sigur, ca managementul e nu de putine ori vinovatul. SIgur ca sunt si colegi corupti. Sigur ca sunt si abuzuri. Sigur ca nu pare c-am avea o strategie. Sigur ca numirile care conteaza sunt politice. Inseamna insa toate astea ca acceptam si ne resemnam? Inseamna asta ca ne refugiem in lamentari si, mai rau, tacere? Merita sa adaugam asta la mediul in care lucram si sa-i zicem profesie? O treime si mai bine din viata noastra.

Eu sic ca nu. Eu zic ca n-avem motive sa ne fie rusine ca avem meseria asta. Poate ca nu ne place, poate ca meritam mai mult. Si, ar trebui sa facem ceva sa schimbam asta. N-avem insa niciun motiv, dar absolut niciun motiv sa ne fie rusine. Doar teama. C-am putea sa facem mai mult si n-am putut. Pentru ca, am fost prea mici, prea neimportanti, prea neimplicati si nu ne-am schimbat.

56 Comments

 1. Pentru ,,Sile Puscoci”sau (puscoi ?)
  Inainte sa vorbesti ar fi mai bine,sa te documentezi.Ce scrie pe diploma mea ,,Universitatea Nicolae Titulescu” din Craiova….Apropo,nu am dat licenta stil,,GRILA’…cum va laudati voi,cat de mult a-ti invatat din aceste motive, nu cunosti nici cel mai elementar cod al ,,bunelor maniere”.

  Esti un ,,habarnist”,ca multi altii care se dau ,,cocosi”,pe gardurile vecinilor.Sunt sigura ca,asa te comporti si in familie,,emancipat”…..

 2. Va rog sa cititi cu atentie prevederile art. 55 alin. 2 din Legea 263/2010 si veti observa ca pentru persoanele prevazute art. 6 alin (1) pct. I lit. c) din aceeasi lege (adica cei si sistemul de aparare) se aplica prevederile de la alin 1 al art 55, daca au realizat stagiul minim de cotizare si nu stagiul complet. Daca vizionati Anexa nr.6 veti vedea ca stagiul minim este intre 15 si 20 ani in specialitate, in care intra si stagiile asimilate: militar in termen, elev sau student al unei institutii militare de invatamint, (mai putin liceul militar) si alte situatii. In ce priveste penalizarea, nu exista in cazul pensiei pentru limita de varsta ,calculul facandu-se in baza puncatului mediu obtinut la data deschiderii dreptului la pensie.

 3. Adresati-va si CONSILIULUI DISCRIMINARII , e nou infiintat si e de ajutor , ce patiti dvs e tot o forma de discriminare .

 4. Daca ramane in vigoare Legea 263/2010 sau daca se va aproba o Lege a pensionarii militarilor care sa cuprinda si fpss-ii asa cum prevede proiectul care se vehiculeaza acum (fara a se vrea dezbatut public), ve-ti putea iesi la pensie chiar si la varsta de 49 de ani (din enigmaticele date pe care le-ati furnizat si calculele mele reyulta ca sunteti nascut in anul 1974, deci aveti 39 de ani), cu conditia ca sa impliniti 25 ani de sistem pentru a putea beneficia si de insemnul onorific pentru aceasta vechime si in consecinta de un spor la cuantumul pensiei de 20%. Pensia va fi pensie pentru limita de varsta, cu reducerea varstei standard (30 de ani) datorita conditiilor de munca in care v-ati desfasurat activitatea, respective speciale. In speranta ca raspunsul meu va multumeste, va salut cu stima, Florin Ionascu.

  • Imi permit sa adaug ceva,cu caracter general.Subliniez ca nu sint specialist in pensii ci,un mic ghid.In general,dupa 263,pentru a fi pensionat anticipat ptr limita de virsta,fara penalitati,trebuie sa avem 25-26 ani lucrati in sistem.E vorba de 2 principii-cel al contributivitatii si cel al virsteiAvem in vedere si cresterea graduala a virstei de pensionare,cite 3 luni/an pina la 60 ani ptr fpss(ptr limita de virsta)..Deci,nimeni nu se va mai putea pensiona anticipat la 45 ani,fara penalitati.Virsta de pensionare anticipata va creste gradual pina undeva la 50-55 ani,in functie de vechimea la pirnaie.Biroaiele sa nu-si faca griji,ei pot iesi la 80 ani,operativul …cu perfuzii de intarire in bratele lor vinjoase.Doamne ajuta sa trec si de iarna asta!Pentru date foarte exacte contactati RU

 5. Domnule Dumitrascu, se poate sa ne fie aduse la cunostinta si noua membrilor de sindicat,prevederile noului proiect al legii pensiilior militare?

 6. pentru “costel”

  “Tatăl” anepeului susții că se ocupa cu hărțuirea angajatelor, sau “copii” lui ajunși pe ciolan au frustrări în legătură cu agentele care nu se “împiedică”? Şi așa făceai matale servici, costel, aia aveai tu în pază, poarta de la secția femei? Insinuezi că angajatele promovează pe bază de favoruri sexuale? De ce stăteai pe balustradă, era mai cald afară ca în post? Acum ai condiții mai bune, sau trebuie să ai grijă să nu cazi din post pentru că tabla (podeaua) e coaptă de rugină?

  pentru “fan marinela a lu flintoc”

  Tu când ţi-ai luat ultima dată pastilele? Sper că nu ţi-ai dori ca un mic ajutor dat acestui blog să lămurească lumea în privința ta, obraznic mic şi needucat. Ori să fii tu ăla care a înghețat pe la poartă la secția femei în speranța că poate pică ceva la drum de seară? Craiule de modă veche, familist de modă nouă, proaspăt dezvorţat şi fan a lu marinela lu flintoc!!!

  • N-am o problema c-o mica discutie in contradictoariu, dar intreba are careva dintre combatanti idee cam cat de departe e felul asta de a comenta de ideea propusa spre dezbatere in articolul de fond? Cel pe care se presupune ca-l comentam cand nu ne varsam oful sau n-avem tinta pe nu-s cine.

   • Denigrarea unei colege intră în categoria abuzurilor, şi a mobbing-ului. Nu e totuşi pe lăngă subiectul supus dezbaterii. E perdeaua de fum aruncată pentru acoperirea corupţiei, indolenţei şi a unui management neperformant. O tehnică de manipulare ieftinuţă la îndemâna celor de teapa celor gen “costel” şi “fan-al-nu-ştiu-cui”.

    În presă au apărut cazuri de hărţuire şi la cei de la poliţie. Un şef preocupat de hărţuirea uneia sau a mai multor colege e preocupat în acelaşi timp de corupţie? În teritoriu apar planuri de instruire pe zeci de pagini pentru “prevenirea introducerii de telefoane mobile”. O investiţie pentru instalaţiile de bruiaj nu ar rezolva situaţia? Nu se perpetuează astfel corupţia, iar preocuparea de bază a unor şefi e de a verifica postările angajaţilor “pe blog” şi a-i denigra?

    Q spunea că nivelul corupţiei e semnificativ în cazul “gulerelor albe”. Ce plan de măsuri are anepeul în această situație? Obstrucţionarea activităţii sindicale şi denigrarea angajaţilor mai vocali nu are oare ca scop mediat acoperirea corupţiei?

    Dar de evenimentele negative care sunt cosmetizate pentru a nu ne înregistra cu incidente grave nu ţin de muşamalizarea realităţii? Ţine de incompetenţă managerială, dacă nu de corupţie? De dorinţa de a nu pierde ciolanul cel aducător de profit? Cum dracu să nu te enervezi când un anagajat se trezeşte să-şi ceară drepturile când ai atâta treabă (contracte preferenţiale) angajaţi în posturi cheie care fac bani prin contracte (prin interpuşi)? În loc să-i rezolvi problema nu e mai comod să arunci cu rahat în el?

    • De acord ca nu trebuie sa acceptam denigrarea. Dar, oare o discutie la obiect si pe argumente n-ar ajuta in a preveni discutii in contradictoriu care, uneori din rautate – alteori din nestiinta, degenereaza?

     Nici eu nu-i agreez pe cei care confunda victima si pozitia victimizanta cu opinia personala despre o persoana, dar cred ca cine face acuze, indiferent ca sunt argumentate ori ba, trebuie sa se astepte la o reactie. Asa e firesc.

     eg Daca-i normal ca eu sa spun despre Bala – de exemplu, ca-si face deconturi false, si pot proba asta, nu pot sa nu ma astept la reactii. Poate ca nu-s corecte, dar ma astept sa fie si dac-ati observat le si raspund, iar – deseori – intervin si alti comentatori pro sau contra.

     • Reacţia d-nei agent a fost retragerea din senelepeu şi o cerere de audienţă la MJ.

      Reacţia MJ a fost aceea de a pasa cererea la anepeu.

      Reacţia unora a fost de a denigra.

      Reacţia mea a fost aceea de a-i atenţiona că intră pe fsanp.ro cu bocancii plini de noroi şi sper să se tempereze.

      M-ar bucura dacă fsanp ar iniţia un proiect legislativ anti-mobbing ca reacţie la abuzurile din sistem, abuzuri pe care le percep ca generatoare de corupţie.

      Hărţuirea angajaţilor aţi simţit-o şi dvs. personal, cred sunteţi de acord că ne subminează de cele mai multe ori sănătatea şi nervii. Corupţia are ca forme şi cocoloşirea unor angajaţi şi pasarea responsabilităţilor în mod neechitabil către cei fără susţinere. Denigrarea ca formă de marginalizare şi presiune asupra angajaţilor reprezintă depăşirea barierelor bunului simţ şi ţine de non-uman. Sunt forme de tortură psihică insidioase, perfide şi nu de puţine ori eficiente, având ca rezultat scontat reducerea la tăcere. Pentru că oamenii nu se vor deranjaţi din corupţia lor cea de toate zilele, devenită mod de viaţă.

     • Domnule Dumitrascu,
      Nu doresc o discutie in contradictoriu,nu pozez in victima,ceea ce postez aici etse chiar la obiect.Nu fabulez dar,dupa cum stiti sunt HARTUITA in vazul tuturor si….toti cred ca,am EU o problema.

      Da am,cu ABUZURILE si NEDREPTATILE indreptate asupra mea.Cineva spunea ca,daca mi-am luat pastilele dar,ma intreaba care este motivul acestui tratament ?Asa ca….nu am eu ce face si ma bag in seama,vreau eu sa fiu in ATENTIA cui ?Nu asta doresc,vreau sa nu se mai comporte cei indriduiti cu PATIMA si RANCHIUNA,sa fiu lasata sa-mi vad de munca mea in liniste….in rest ,numai de bine.

 7. Va rog poate ma poate lamuri si pe mine cineva cu privire varsta standard de iesire la pensie.Eu am 15 ani vechime in sistem si inca 4 ani lucrati in civil.Aproximativ, la ce varsta voi putea iesii la pensie tinand cont ca peste 11 ani voi avea 26 de ani in sistem si 30 vechime totala in munca si varsta 50 de ani?Va multumesc!

 8. Domnule Dumitrascu,inainte de alegeri guvernantii actuali au afirmat ca vor reintroduce legea pensionarilor militari asa cum a fost ea si acum ne dam seama ca vor sa creasca varsta standard de iesire la pensie a cadrelor militare cu 10 ani.De la 50-60 de ani.Pai cum stau sindicatele asa pasibile si accepta o asa aberatie?Pai nu le explica nimeni la astia ca nu mai corespunzi nici fizic nici psihic la acea varsta ca sa lucrezi intr-un astfel de mediu-in penitenciar.Aceeasi poveste este si a politistului care la 60 de ani nu mai poate face fata fizic unui infractor de 25 de ani.Parca au luat-o razna toti.Trebuia prevazuta in proiectul de lege varsta corecta de iesire la pensia de drept sa fie de 50-55 de ani nu de 60 de ani si cei care nu mai corespund psihic si fizic sa ramana la latitudinea lui daca sa se poata pensiona cu 5 ani mai repede sau nu si asta sa se intample fara sa pierda din pensie, daca a indeplinit stagiul minim de cotizare adica 25 de ani din care 15 militari.Sindicatele la masa tratativelor si nu numai trebuie neaparat sa le explice acestor guvernanti habarnisti ce inseamna sa lucrezi in astefel de conditii 25-30 de ani.Acset lucru se poate face atat in discutiile purtate cu acestia cat si prin mass media.Ei vor sa iti ia bani pentru fondul de pensii toata viata daca ar putea,iar noi sa nu o mai apucam.Nu putem lasa numai dupa cum vor ei.trebuie treziti la realitatea actuala si sa le explicam ca mai bine de jumatate din colegi sufera de boli profesionale specifice-hipertensiune arteriala pe fond nervos,diabet,etc… si cam greu acesti oameni sa mai prinda varsta de pensionare pe care o vor ei adica 60 de ani.Va avea de suferit si institutia in care lucreaza pentru ca el la acea varsta nu mai poate face fata la parametrii ceruti.Si asa acestia care deja au probleme de sanatate abia daca vor reusii sa realizeze cei minim 25 de ani vechime in munca ,de pensionare nici nu mai vorbim.Aceasta e cruda realitate si sindicatele pentru aceste lucruri trebuie sa se lupte.Ce sa faci cu pensia anticipata in care iti taie jumatate din ea si dupa 25 de ani de parnaie sa iti tarai traiul de pe o zi pe alta ca nu te descurci cu banii pentru cheltuielile lunare,medicamente etc.Ar trebui sa contactati toate organizatiile sindicale fsanp,(editat admin).sindicatul politistilor si al cadrelor militare-pompieri-mapn si sa stabiliti un calendar comun de actiuni pentru a sustine si revendica anumite doleante convenite de toate acestea si sa mergeti impreuna la negocieri sau sa solicitati aceste negocieri inainte de publicarea acestei legi catastrofa pentru noi a pensiilor militare.Nu e corect sa se intample mereu ca si acum cu cei de la MAI care de exemplu s-au luptat si au obtinut plata a jumatate din drepturile pe echipament de sarbatori si cealalta jumatate in rate lunare la fiecare salariu in anul viitor.Bravo lor,au oameni care reusesc sa reprezinte cu succes interesele colegilor din sindicatul lor si se pot mandrii ca au facut ceva pentru acestia.Nu stiu de ce noi nu putem realiza ca si ei aceleasi lucruri si cautam o suta de scuze si motive atunci cand nu suntem in stare sa facem la fel ca ei
  E a doua oara in decursul acestui an cand MAI-ul platesc drepturile intr- o periada rezonabila de timp iar noi ramanem fraierii sistemului acesta cu totul si cu totul special.

  • Guvernantii promit orice inainte de alegere. Insa, in proiectul pe care l-am vazut nu stiu sa fie vorba despre cresterea varstei standard de pensionare. Daca ne-a scapat va rog sa-mi spuneti unde-i problema. Personal, am tot fost prin spitale in perioada asta si recunosc ca nu m-am prea putut concentra. Conducerea FSANP insa a contactat deja organizatiile sindicale partenere si suntem in curs de a pregati simulari pe noul proiect.

   Problema pe care o analizam in prezent este posibilitatea scaderii pensiei la colegii cu vechime foarte mare in proiect fata de actuala legislatie, insa simularile pe care le-am facut panaq acum sunt contradictorii. DMRU sustine ca nu-s probleme, colegii experti in domeniu pe care i-am consultat noi au demonstrat pe hartie scaderi de 4 – 500 de lei. Daca se confirma pe directia asta va fi interventia. Insa, inca nu am cazut pe aceeasi lungime de unda cu ANP in cee ce priveste posibilul risc.

   In ceea ce priveste momentele diferite in care se acorda drepturile de echipament, legislatia a e diferita fata de MAI iar noi avem si dezavnatajul ca n-avem ministru. Sindicatele din penitenciare au obtinut recent modificarea pe noul OMJ a termenului de plata pentru restanta, insa n-a putu fi adusa inainte de finalul anului in care ar trebui acordat in natura. Din 2014 drepturile restante se acorda pana cel tarziu la 31.06 nu abia dupa 01.07 cum era pana acum.

 9. Era bine daca se inspirau si la noi de ma MAI cu echipamentul.Acum ai fi vazut doar postari cu: cand baga banii? Baga bani, baga bani……

 10. foarte ok raileanu…am 20 de sistem…am dat mana cu dumitrascu cind era director{o functie ocupata vremelnic]si acu…nu i de vina DUMITRASCU ,si FSANP,alesii nostrii is de vina………oooooooffffff….revenitivaaaaaaaaa…..is de la (editat admin)…

 11. Stimati domni,de la FNASP,va multumesc ca,a-ti incercat sa ma sprijiniti in rezolvarea ,,problermelor stringente” cu care,ma confrunt de ani buni dar,dupa cum spuneti si dumneavoastara abuzurile din sistem sunt trecute ,,cu vederea”deoarece,de la varf in jos ,toti sunt ,,prieteni”.

  Am facut adresa sa merg in audienta la domnul M.J.si…,m-am trezit ca,sunt invitata in audienta la domnul Bejan(sic!!!),eu chiar am scris pe plic Str.Apolodor nu Maria Ghiculeasa…atunci unde este dreptatea ?Pai domnul ministru de la A.N.P. a ajuns la minister si…oare domiile lor nu au discutat in prealabil ?.Iar,domnul Bejan,nu are cum sa ma ajute atata timp cata si ,,maria sa”,in urma cu 6 ani m-a mutat de la sectie la centru.Atunci ,cum sa merg sa-mi rezolve problemele ,,dumnealui”????.

  Cum sa luptam cu acest sistem cand toti sunt ,,uniti”? De ce sa ne fie teama ?Ce mai avem de pierdut ?Mergem pana la capat pentru dreptate si adevar….
  Acum ca,sunt televiziunile la poarta sectiei Valu lui Traian am sa incerc sa ma fac auzita de cine trerbuie,cineva neutru si impartial din afara sistemului,poate asa se vor autosesiza Organele in drept.Nu pot concepe si sunt sigura ca ,cine trebuie sa auda,v-a AUZI!!!!.. Sunt sigura de acest mesaj al meu.

  Nu mi-am petrecut intreaga viata in sistem sa fiu tratata ,,in cel mai josnic mod”.Rusine celor care,nu au avut o crestere buna si cei 7 ani de acasa si,care se cred STAPANII lumii….

  • Vesnic nemultumita d-na Flintoc apare iarasi.Stiu ca are acest drept si nu-l contest. Ce contest eu este abuzul “de drepturi”. Doamna mereu nemultumita,de ani de zile tot reclama cate ceva.La inceput ca ar vrea sa lucreze “la birou ca nevestele ofiterilor”,dar cand i s-a oferit aceasta ocazie a refuzat,vroia undeva anume!Apoi tot reclama “nereguli ale colegelor” de pe sectie,dar toate s-au dovedit a fi false.Si pe la sectorul vizite era tot nemultumita.A fost sprijinita sa termine o facultate si chiar s-a inscris la examen pentru a deveni ofiter. Si atunci a fost nemultumita,i-a reclamat pe toti,inclusiv pe dl. Dumitrascu,daca imi aduc bine aminte. Nemultumirile si reclamatiile au fost mult mai multe,eu am punctat doar cateva.Acum vad ca reapare,tot nemultumita.Nu contest,poate are dreptate,dar se naste o intrebare: Oare toata lume are ceva cu domnia sa??Oare s-a gandit ca prin modul de a fi,(uman si profesional) a contribuit si contibuie la situatiile in care s-a aflat si se afla in continuare?? Mai reflectati va rog,d-na Flintoc si daca veti concluziona ca este cazul sa reclamati in continuare,o puteti face.Va doresc mai mult succes decat ati avut parte pana acum.Multumiri sindicatului pentru implicare.

   • Nea Marcose,sint atitea abuzuri de drept …ca nu mai stii daca e abuz sau normalitate.Exact ca “leii” care spun despre victima ca e frustrata,cind de fapt ei o violeaza.Si fiindca victima e victima…e mereu violata….iar discutia e …ca nu i-a placut binele facut.Ai mai auzit de facere de bine ..dar cu masura facatorului de bine?

   • Domnule Marcos !!!!!
    Vad ca,imi cunoasteti foarte bine istoria mea,dar v-ati pus vreodata intrebarea :de ce sunt mereu in ofensiva ?Sigur,vorbiti din punctul dumneavoastra de vedere,tin sa va aduc la cunostinta ca,nu sunt paranoica dupa cum vreti sa ma scoateti in evidenta.

    Vreti sa va puneti bine cu domnul Dumitrascu ? Va rog sa-mi aratati si mie sau celorlalti colegi,unde am ,,reclamat”eu popzitia domnului Dumitrascu de la acea vreme ?
    Cred ca,v-am atins la coarda sensibila si va cam doare ,,capul”..este dreptul oricarui cetatean sa-si caute dreptatea acolo unde crede EL ca o v-a gasi.Va multumesc pentru ,,intelegere”si sprijin dar,nu stiu cand mi-ati oferit locuri atat de CALDE si v-am refuzat.

    In ceea ce priveste pozitiile sotiilor de ofiteri nu cred ca,ma puteti contrazice.Nu inteleg de ce continuati sa ma ,,terorizati psihic”,probabil va ganditi ca poate,poate o sa CEDEZ dar,nu am sa va fac pe plac.Este si normal sa fiu nemultumita ca nu am intrat in randul ofiterilor in 2006 cand am luat Nota cea mai mare si dumneavoastra a-ti dat DISPOZITIE ca nu care cumva sa fiu avansata SI M-AU PICAT LA PROBA INTERVIU.

    Nu cred ca,dumneavoastra m-ati sprijinit si,nu sunt SINGURA in absolvirea unei facultati unde am invatat pe rupte,poate de aceea stiu si cum sa ma apar impotriva,,binefacerilor”de care sunt ,,asaltata’ de catre supusii,,mariei voastre”.
    Cu ce ma rog mariei tale sunt eu nemultumita la sectorul vizita,daca nu va e cu suparare ?Care sunt sectoarele in care eu am refuzat sa ,,ma supun”?????.

    Daca am sa am ocazia si sigur voi avea ,am sa va descriu si pe domnia voastra cate matrapazlacuri a-ti facut si,asta IN DIRECT.Sindicatul tine cu DREPTATEA-dreptate care in cadrul penitenciarului Poarta Alba au mancat-o cainii…..

   • Domnule Marcos !!!!!
    Mi-a venit in min te ca am uitat ,,o replica”,spuneti-mi si mie cate sotii de ofiteri au lucarat 20 de ani pe sectia de femei si asta,la foc continu.Puneti pe tapet ,,reclamatiile” facute impotriva colegilor…Nu m-am ocupat cu asemena ,,matrapazlacuri”pe care ,,maria voastra”m-i le pune in caraca.Poate a-ti uitat cum arat si faceti O MARE CONFUZIE.Vedeti fotografia mai intai si dupa…veniti cu acuzatii gartuite si nefondate,trebuie sa-mi dovediti ceea ce spuneti si ,sunt sigura ca,nu aveti cu ce,in timp ce Eu,chiar am toate dovezile.Probabil si mai mult ca sigur pe dumneavoastra v-am nominalizat ,ce abuzuri a-ti savarsit impotriva mea,dar sa nu uitati ca:sunt si am fost O FEMEIE SINGURA SI VULNERABILA,prin asta cred ca….am spus totul.

    • Marinela
     Dreptatea a fost mancata mai degraba de catre hiene, cainii sunt animale nobile… 🙂

     Nu intotdeauna castiga pradatorii, asta inseamna sa mori ( sau sa traiesti, depinde de context ) cu dusmanul de gat… 🙂
     Succes, sunt si oameni care te apreciaza!

     http://m.youtube.com/watch?v=_-OxxSp-VJw

     • Pentru reddog
      Multumesc,esti un adevarat coleg ,dupa cum ma cunosti nu imi este frica decat de puterea DIVINA.Am sa ma lupt pentru dreptate si ADEVAR pana la capat.Nu ma suporta cei care ma denigreaza si am curajul sa ma apar(chiar si acum cand ma expun),cu adevaratul meu nume,nu pot sa fiu STRUT,fac parte din alta categorie acea,a celor care stiu sa tin fruntea sus dar,asta DERANJEAZA.

      Daca deranjez si pe acest site(desi nu cred),pot sa o faca si in alta parte..Sper ca,cineva sa se AUTOSESIZEZE dar,nu cei din sistem ca,si dupa ce au iesit ,,unii”la pensie pe usa din dos,tot isi mai dau cu parerea despre mine.

      Nu vreau sa ma victimizez,asta este PURUL adevar,pentru cei care intradevar stiu ce insemna,,mizeriile”din SISTEM.
      De 30 de ani ma lupt cu asemenea ,,conceptii” care,au lasat ,din pacate MOSTENITORI …credeam ca,generatia NOUA are alte viziuni…dar,asa este cand trebuie sa fii,,ingenunchiat”sa nu-ti pierzi CIOLANUL.

      Dar,este o vorba Dumnezeu intarzie dar,nu IARTA…

    • Imi pare rau, dar repetati la nesfarsit o greseala gramaticala. Scrieti a-ti , atunci cand trebuie ati. Eu n-as fi de acord ca un ofiter sa nu stie sa scrie corect gramatical.

     • @licurici
      In principiu aveti dreptate dar veti ramane uimit cati ofiteri fac astfel de greseli.
      Probabil ca la interviu a pronuntat cu cratima…
      E bine ca din cand in cand apare cate un licurici sa ne lumineze… 🙂

    • Draga noastră Marinela,
     ajută-ne pe toți cititorii acestui blog să te cunoaștem cu adevărat.Nici nu știu cu ce să încep la câte sunt de spus despre domnia ta.
     -Ești O FEMEIE SINGURA ȘI VULNERABILĂ.Parțial corect.Ești singură pentru că așa ai vrut să fii.Ai fost căsătorită cu un fost coleg al nostru,agent, care a divorțat de tine.De ce?Poate le spui tu cititorilor cam cu ce te ocupai când el era în tura de srviciu.Pe mine mă împiedică decența să o fac.
     -Știam că nu ai o vârstă matusalemică(asta nu e o înjurătură așa cum crezi tu).Să înțelegem că tu ai lucrat 20 de ani la secția femei?Păi noi cei care avem 15 ani vechime știm că ai aproape 20 de ani(ultimii în ordine cronologică) numai la sectorul vizită.La program numai de zi iar atunci când ești în tură(12 ore) cel mai târziu după 10 ore pleci acasă.Noi cei care îti deschidem poarta nu avem tupeu să îți spunem ceva pentru că știe toată lumea cât de tare ești în gură(!!!).
     -Te lauzi de ceva vreme că ai terminat o facultate.Probabil ai terminat-o în sensul că ai dărâmat-o.Așa cum bine a observat LICURICI și probabil mulți alții, în clasele 5-8, când se studiază gramatica limbii române, tu aveai alte activități care au făcut din tine femeia puternică de azi.Sfat-nu mai spune nimănui numele facultății pentru a nu-i mai face măcar pe ei de rușine.Altfel,nu știu cine a fost în comisia de examen dar a procedat supercorect.A scăpat sistemul de un probail ofițer(așa cum îți doreai tu) agramat.
     -Zilele astea ai invadat site-ul FSANP cu o grămadă comentarii.Cred că nici măcar nu tu ai scris și se folosește cineva de numele tău.De ce cred că nu ai scris tu?Păi daca ești la serviciu, te ocupi de postări sau de activitățile profesionale?Dacă ești în timpul liber ai 2 variante.
     1.Ești cam mincinoasă pentru ca într-o postare anterioară ai zis că te-au trimis ăia la comisia de disciplină ca nu ai auzit telefonul când a sunat pentru alarmă(așa cum l-am auzit ceilalți angajați de bună credință) pentru că,spunei tu, atunci când ești liberă îți iei o doză de medicamente pentru a te odihni.Deci, dacă ești liberă,ai medicamentele luate,dormi,așa că nu ai cum să scrii pe aici.
     2.Dacă ai medicamentele luate și nu dormi iar nu e bine.Ești într-o stare de tulburare emoțională și psihică și cei care citesc sunt duși în eroare de tine având în vedere situația ta.
     -De ani mulți ai obsesia soțiilor de ofițeri.Sunt ele vinovate că sunt căsătorite cu ofițeri sau ofițerii sunt vinovați că nu te-au luat de nevastă pe tine, cu acte.Atfel,știm că au dorit și (editat admin).
     Cred câ ajunge pentru moment.Așa cum chinezii au Little china în diverse orașe din SUA, până acum am pezentat doar Little Marinela Flintoc.Continuarea după debitările domniei sale.

     • Acum ceva timp,un coleg mai vechi in sistem,mi-a povestit cum ca pe vremuri demult apuse ,cand executa serviciul pe perimetru la un post cu vedere la sectia de femei,un tanar ofiter de la DGP( tatal ANP-ului) ,venit in control,a intrat pe sectie la ora 23.00 si a iesit dimineata la 06.00.Respectivul a retinut orele deoarece a asteptat pe balustrada , sa plece ofiterul si a cam inghetat.Problema este ca relatia duduiei MF(orice asemanare cu personaje reale este pur intamplatoare!) cu DGP era buna deoarece atunci a fost ultima tura pe sectie,fiind imediat promovata la sector vizite.

     • Spre deosebire de Marinela, nu ești decât un (editat admin) sub anonimat. După modul de a gândi nici pe de parte nu ești „fan”, ești doar un obraznic mic și needucat căruia sistemul i-a dat un ciolan și-n loc să-l rozi liniștit (adică cotizațiile ălora pe care te făceai odată că-i aperi, (editat admin)), sau să-i pupi în cur pe ăia care te-au făcut ofițer, vrei tu să lămurești „cititorii acestui blog”. Pe unde treci, lași o dâră infectă de bale, ești mai bârfitor decât femeile.

      De mulți ani ai obsesia subordonaților care refuză să îți facă plecăciuni și ești adeptul eliminării lor prin sesizări la pachet. Pe urmă te-ntristează felul în care justiția le dă dreptate. De ce nu recunoști că doar de atâta ești în stare?

      (editat admin), te dă decența pe dinafară, ai stat tu la (editat admin) Marinelei să vezi cu ce se ocupa ea, sau de ce a divorțat. Tu și alții (editat admin), nu sunteți legal divorțați?

      Te frige tare grija de cine „invadează” sau nu site-urile sindicale, (editat admin). Numai aici nu iți lăsaseși dâra de bale. Hai că la muncă înțeleg, stă în natura ta s-o faci, dar mai scutește-ne de campania ta de intoxicare galbenă. „Soțiilor de ofițeri” colegii nu le spun aproape nimic pe față din motive lesne de înțeles. Nu, nu sunt ele vinovate că ani la rând aveau ca evaluatori soții lor, și că nu le-au făcut sesizări pe la comisii. Nici pentru că au niște soți ca tine, (editat admin).

     • Mda, total incorect felul asta de a prezenta lucrurile.
      Sa afirmi ca decenta te impiedica sa vorbesti de anumite lucruri si pe urma sa o faci explicit este abject.
      Sa nu uitam ca vorbim de o femeie care lucreaza de zeci de ani in sistem, in operativ.
      Un om care isi declina identitatea este expus acestor tipuri de atacuri, sper ca Marinela si-a asumat si acest risc.
      Eu o sustin din solidaritate, pentru ca este femeie si nu in ultimul rand pentru ca isi face serviciul.
      Foarte multa rautate in sistem, dupa ce ca avem munca asta ingrata ne mai sicanam si intre noi.

     • Mai,,fanutule””marinela a lu flintoc
      Ma da ce destept esti tu !!!!!!! Nu stiam ca am lucrat amandoi pe pluton si imi cunosti ,,fabula”..vietii cine ti-a povestit-o tea cam dus in EROARE.
      Nu iti este RUSINE sa-mi aduci asemenea acuze,s-ar putea sa-ti dau de urma si nu stiu pe unde o sa scoti camasa…Adica ma denigrezi precum ca,am avut RELATII cu mai MARII din Directie ,ia sa te vad ,cum probezi asemenea insulte?

      Daca aveam asa mari relatii ,eram deja Ofiter de mult-nu crezi ?Si cred ca mataluta esti un ofiter facut ,,la norma”,cu o sotie care beneficiaza de protectia TA,deoarece am dreptate-sotiile voastre sunt FAVORIZATE in intreg sistemul penitenciar si,nu are niimeni tupeul sa ridice capul sa iti spuna verde-n fata,ca de….le este teama.

      Daca imi iau pastilele pentru somn,nu trebuie sa ma justific TIE care m-ai trimis in Comisia de disciplina ,am eu cui sa spun….despre toti si toate…o sa ajungi si tu(nu se stie niciodata) la venerabila mea varsta si o sa-ti iei nu numai pastile pentru somn poate si un SCAUN CU ROTILE…sa vezi ce inseamna sa DENIGREZI pe cea(cel),care este pe acelasi STAT de plata cu tine,Batranetea nu iarta pe nimeni,eu inca am potential…

      Este destul timp sa DIVORTEZI si tu de ADEVARATELEA nu numai pe hartie pentru a-ti tine SOTIA(concubina)acasa,sa nu cumva sa mori de FOAME…
      Nu trebuie sa-mi spui TU care au fost motivele DIVORTULUI,instanta si-a spus cuvantul.Si inca ceva nu vreau sa dezgrop mortii dar ma determini si din RESPECT pentru colegii mei care ma cunosc deja sa stii,, d-le oficer” ca,raposatul meu ex sot era recasatorit are si o fetita si dupa 10 ani de la divort TOT EU l-am inmormantat.

      NU te priveste pe tine ce fac eu in timpul liber…pot scrie din orice colt al tarii,care este problema ta ?

     • Pentru (editat admin) Costel
      Ma sa (editat admin) ca am fost EU repartizata la vizita in urma uni control din D.G.P.

     • Pentru,,fanutu”marinela lu flintoc
      Mai fanutule,eu chiar nu sunt obsedata dupa asa zisii,,ofiteri”sa-mi fie soti daca,vroiam eram de multa vreme sotie de ofiter dar,nu am dorit sa stau in ,,umbra”nimanui.Sotiile sa va fie acasa SOTII nu la munca,acolo trebuie sa-si vada de treaba ca oricare angajat,asta nu intelegi MATALE.

      Daca nu-ti convine siteul-muta canalul,nu te obliga nimeni sa-mi urmaresti comentariile.Sa fii sigur ca,nu sunt zugravita….eu am terminat o Facultate de stat-ceea ce nu ai avut si tu acest curaj.Nu am cumparat examene si nu am platit nici ….functia.

      Te deranjeaza ca,sunt tare in ,,gura”,dupa cum te lamentezi pe aici ,dar tu cum esti ?Nu vrei sa schimbam rolurile si sa fii tu vreo 30 de ani in pielea mea?Sigur,nu vei avea atata rabdare ,sunt sigura ca la 40 de ani vei fi foarte obosit si vei rupe gardurile puscariei….fara sa te uiti in urma!!!!!!!!!

      Ai vrea TU sa am EU stare ,,emotionala”din cauza ta (sic!!!!),nu ai sa te poti bucura de asemenea stare din pertea mea.Mai sa fie nu stiam ca Eu fac ce vreau in puscarie si dupa 10 ore de munca asidua,,rup portile”
      puscarie si….TU MA LASAI SA FAC CE VREAU EU,ce dragalas esti cu mine!!!!!!!!!!!!!!!!nu stiam ca ,,ma simpatizezi”!!!!

      Vezi poate in seara asta o sa-ti piara somnul astaptand replicile mele,daca nu ai somn ia si tu o palsila,sa-ti fie somnul ,,dulce”….

      Pe lumea asta daca te crezi mare ca ai grade,pe cealalta -suntem egali.

     • Marinela pe lumea asta suntem egali in drepturi,pe lumea cealalta nimeni nu stie cum este.( daca ai invatat despre asta la facultatea de stat Saguna ,scuze ).Nici biblic nu este egalitate pe lumea cealalta daca unii ajung in rai iar altii in smoala.

 12. Domnule Dumitrascu la noi cum raman cu banii pentru uniforma?Stiati ca Ministrul de Interne, Radu Stroe, a declarat, vineri, că angajații MAI vor primi de Crăciun banii pentru jumătate din uniforma pentru acest an, cealaltă jumătate urmând să o primească în primul trimestru al anului 2014.
  Ministrul de Interne, Radu Stroe, a fost prezent, vineri, la ședința comisiilor parlamentare de apărare și ordine publică, în care a fost avizat bugetul MAI pentru anul 2014.
  Stroe a declarat, la sfârșitul ședinței, că acest proiect de buget este “în perfect acord cu situația la ora actuală a evoluției economice” și s-a declarat mulțumit de faptul că s-a reușit normalizarea problemei banilor pentru uniforme, în condițiile în care în minister a existat întotdeauna această problemă.
  “Vom da de Crăciun jumătate din uniforma pe 2013 și în primul trimestru al anului 2014 cea de-a doua jumătate, iar începând din ianuarie 2014 vom începe lunar să alocăm (bani pentru uniformă – n.r.). Este o satisfacție pentru mine, dar mai ales pentru toți lucrătorii MAI”, a afirmat Radu Stroe.Noi cand o sa ii primim acesti bani?Sau din nou vom astepta pana in septembrie la anul sa ii primim?Va rog sa ne spuneti si noua cum sta treaba la noi cu privire la acest drept si in situatia in care noi nu vom primii nimic daca sindicatul a pregatit demersurile necesare sa ii primim si noi la fel ca cei din ministerul de interne.

  • La MAI este altfel cadrul normativ – la noi abia la anul restante pe 2013. In plus au ministru interesat de cei pe care-i are in subordine. Ai nostri ANP-ei si MJ-ei dimpotriva. Sunt dezinteresati si de achizitia echipamentului dar si de plata restantelor. Sindicatele au tot facut demersuri pentru acordarea echipamentului conform OMJ dar si a restantelor la vremea cand erau restantele exigibile. Nu asteptati deci bani (restanta la echipament) de sarbatori. Pe OMJ-ul actual n-avem de primit decat la anul.

   • e chiar asa de greu de inteles treaba cu echipamentul,si cu restantele?fesanp,te felicit ptr modul de aboredare al problemelor;intr o tara aiurea ,vrem fsanp sa rezolve tot…chiar nu intelegeti nimik…sunt dezamagit…is de la (editat admin)…numa bine..

  • @ RADU I.:da, da , desigur , sindicatul a pregatit toate demersurile necesare sa primiti acest drept! chiar in fata ANP a facut un mare Om -de Zapada si in mana i-au pus un pistol- mitraliera ca atunci cand va primi comanda sindicala sa traga in tot ce misca pe acolo.Dvs. cand veniti aici sa-i puneti ochii, ca nu are saracu’!uite daca primeam si eu 950 lei de la echipament , imi cumparam si eu un porc , sa manance si copii mei , da’ asa daca nu ne da, ce’om manca?

Comments are closed.