Salarizare 2014

salarii-statArt. 1 – (1) În anul 2014, cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor funcţiei de bază/salariilor funcţiei de bază/indemnizaţiilor de încadrare de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice se menţine la acelaşi nivel cu cel ce se acordă pentru luna decembrie 2013 şi nu se aplică valoarea de referinţă şi coeficienţii de ierarhizare corespunzători claselor de salarizare prevăzuţi în anexele la Legea-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, cu modificările  ulterioare. Continuarea in documentele atasate.

1. OUG_salarizare_altemasuri bugetare2014 nov11

2. NFOUG_salarizare_altemasuri bugetare2014 nov11

Advertisements

42 Comments

 1. Sper ca sindicatul sa lupte pentru scoaterea la concurs a functiilor de conducere, chiar daca OUG este neclara in acest sens.

 2. Ce trebuie sa facem pt. ca art. 38 din 293 sa fie pus in aplicare? Sa alegem un lider de sindicat ce si-a cumparat locuinta? Ca de alocarea banilor pt. chirii vad ca va preocupati. O fi vreun interes la mijloc.
  Ma deranjeaza ca nu incercati sa dati un raspuns si acestei probleme. Poate e necesar ca presa sa stie ca in sistemul penitenciar unii sunt mai egali in drepturi decat altii, ca se duc atatia bani pe apa sambetei.

  • Trebuie sa convingem Guvernul, MJ, ANP ca e mai profitabil sa investesti decat sa faci consum. Greu cu gandirea pe termen lung, cand azi-ul e dureros. N-am inteles exact legatura intre preocuparea presupusa, interese banuite si alegeri cenzitare.

   Si, pe mine ma deranjeaza ca nu propuneti o solutie sau o cale de actiune ci va limitati la a lansa o acuzatie, al carui sens personal nu-l inteleg. Drept urmare, va raspund punctual si concret, nu va acuz c-ati avea nu-s ce interese (banuiesc ca va referiti la cele nelegitime).

   • Sa propun o solutie? Ce se intampla cand un drept nu este acordat? Daca nu ti se da chiria, conform legii?
    Cred ca asta ar trebui sa facem, sa ne cerem acest drept, in cadrul sistemului initial, apoi in instanta. Si mai cred ca sindicatul ar trebui sa incurajeze oamenii sa faca asta, sa-i sprijine. Nu sa intretina niste oameni sa profite. Trebuie avut in vedere binele tuturor.

    • Ideea era sa ne sustineti si pe noi, cei care ne-am achizitionat o locuinta. Asa cum se deconteaza bani pe chirie, conform prevederilor legale, nu vad de ce nu faceti demersuri sa se respecte si art.38, din 293… Adica de ce pentru unii se poate deconta chirie (ca asa scrie la lege) si pentru altii nu se poate face nimic (desi scrie la lege) ? Trebuie sa ajungem neaparat in instanta?

     • Am inteles deja la ce va referiti, insa asta-i o problema mai curand de contructie bugetara decat de instanta. ANP ar trebui sa aiba bani in buget pentru sprijinul la achizitia unei locuinte si nu-i are. Din pacate, prost aveti dreptate, prefera sa arunce bani pe chirii.

   • Dle. Dumitrascu, mai e o scapare legislativa care nu e corecta.
    Inainte se deconta transportul pentru cei care aveau domiciliul in alte localitati pana la intrarea in oras, acum li se deconteaza pana la poarta unitatii. Pentru cei care au locuinta in localitatea unde e situate unitatea nu se deconteaza nimic. Adica… unii au transportul decontat pana la poarta unitatii si altii nu, vi se pare correct? Ca si eu parcurg 20 km pe zi dus/intors pana la unitate, desi am locuinta in aceeasi localitate si mie nu imi deonteaza nimic…

     • Raspunsurile dvs nu sunt satisfacatoare din punctul meu de vedere:
      1. sa inteleg ca as putea sa ma adresez ANP-ului si sa ii solicit decontarea ratelor la banca?
      Nu e mai corect sa intreprindeti demersuri pentru ,,rezolvarea” alineatelor 3) si 4) art.38 din 293? ca ANP-ul o sa ne raspunda foarte simplu: nu avem hotarare de Guvern care sa stabileasca conditiile…
      2. ,,Da, corect ar fi sa se deconteze in egala masura pentru toti.” Imi puteti da baza legala ca sa cer decontarea transportului, atata timp cat la hotarare scrie clar ca daca am locuinta in aceeasi localitate, nu mi se poate deconta? De ce sunt ceilalti mai presus decat noi, din cauza unei erori legislative pe care nu are nimeni interes sa o remedieze???

     • Nici dintr-al meu, dar n-am unul care sa va multumeasca si nici nu sunt dispus sa va mint frumos. Diferenta este intre decontarea transportului si cea a sprijinului la cumpararea unei locuinte este evidenta din lege.

      Raspunsul va fi ca 1) nu au metodologie, 2) nu au prevazut in buget, 3) dumneavoastra ati achizitionat deja si aveti in proprietate o locuinta. Sunt de acord ca e nedrept si stiu c-o sa va suparati pe mine.

      Solutia este pentru viitor si presupune ca toti cei 3 nu enumerati anterior sa fie inlaturati prin negocieri cu ANP si MJ. In 2006, de pe alte pozitii si la propunerea FSANP, am introdus toate aceste deconturi, si a fost cu cele mai bune intentii.

      Timpul a demonstrat insa ca 1) sunt abuzabile, 2) trebuie facute corectii pentru a se asigura o acordare echitabila si cu evitarea abuzului (care abuz, fie vorba intre noi, nu e facut de straini de pe strada ci de unii dintre noi de la vladica la opinca).

     • Pt. comentariul dlui. Dumitrascu de la 1:21
      Negocierile trebuie sa le poarte sindicatele. Si cu riscul de a supara pe toata lumea care incaseaza banii la chirie: vi se pare corect ca unii sa plateasca rate 20-30 de ani si altii sa incasaze chirie pe aceeasi perioada? Sau sa cumpere apartamentele pe numele parintilor si sa plateasca ratele cu banii de chirie? Nu era mai normal ca statul sa ii sprijine 3-5 ani si apoi sa faca bine sa-si faca si dansii rate ca restul fraierilor?
      PS: am raspuns aici pentru ca la postarea dvs de mai jos nu apare Reply.

     • Aveti dreptate, trecem si asta pe lista de prioritati. Sper ca cei care poarta negocierile sa vada si sustinerea membrilor, mai ales a celor care considera ca “sindicatele” sunt liderul de sindicat, cotizatia si-atat.

 3. “Bacău”, ar trebui să ai un exemplar din decizia emisă. Cum scrie în decizie ? Ori minţi precum o revistă de mondenităţi, ori factorii decizionali din conducerea penitenciarului sunt inconştienţi. Fără să încerc să te menajez, sunt convins că prima variantă este reală.

 4. Buna ziua, aveti idee care sunt personajele ce s-au inscris la concursul de director general? Astazi este ultima zi si probabil se stiu. Multumesc.

 5. Biserica ca oricare alta institutie sa primeasca fondurile necesare pentru functionare , insa ce ne facem cu milioanele de euro care se strang in fiecare an de Biserica din donatiile si contributiile oamenilor ? De ce la un botez se plateste o suma care intra in buzunarul unui preot si chitanta pentru serviciul prestat este pe o suma mult mai mica ? In aceste cazuri biserica nu este o institutie ca oricare alta ? Acei bani de ce nu se fac venit la bugetul de stat ca la orice alta institutie ? Ce ne facem cand copii invata in conditii mizere in scoli , cand pensionari mor in spitale din cauza lipsei de medicamente si noi ridicam zeci de biserici . Oare reprezinta o prioritate pentru aceasta societate construirea de biserici ?

 6. dragi colegi, sa ne rugam la Dumnezeu sa nu apara ceva care sa scada salariile pe luna decembrie. Nu stiu ce sa cred dar am o presimtire ca se pregateste ceva.

 7. Si uite asa,din ordonanta in ordonanta,am devenit niste ordonante.Ne-am luat adio si de la norma de hrana,de curand marita,si ingheta si ea saraca.Poate ca la anul in vara cand deja banii pentru campania electorala fi-vor stransi poate ca va veni o ordonanta prin care vom putea aprecia noi la ce suma renuntam din salariu.
  In tot raul e un bine. 🙂

 8. Bisericile sunt construite drag coleg in cea mai mare parte de catre comunitate..!! Nu uitati ca biserica si armata sunt cele mai credibile institutii , care dealtfel au infaptuit Romania Mare !!
  Eucatia si sanatatea , oh da, numai ca la astia poti arunca cu lopata bani : ca…. la medic tot o sa dai bacsisul , iar la profesori sa-ti intre loaza la facultate vei face pregatire cu imprumuturi bancare …
  Asa ca sa nu-I mai plangem p-altii carora le mai pica cate ceva de bine de rau, sa ne vedeam d-ale noastre.
  Seara linistita !

  • care armata? cea care a cumparat sicriele zburatoare F 16 de la portughezi pentru ca asa a dorit dl.Barosso? ca sa intram in spatiul Shenngen, ? cand am intrat in NATO am cumparat – bagate pe gat de englezi- cadavrele acelea de fregate, si tot asa ! care armata: cea care nu are anvelope de iarna pentru a-si echipa camioanele din dotare?

   • În cursul anilor 2009 si 2010, generalul de brigada Ion Marian, in calitate de adjunct al sefului Directiei de Management si Resurse Umane din cadrul Ministerului Apararii Nationale, a exercitat in mod repetat presiuni si acte de influentare asupra colonelului Richea Constantin, comandantul Centrului Zonal Breaza (presedinte al comisiei de selectie), pentru a-l determina sa favorizeze anumiti candidati care sustineau probe in vederea selectiei la respectiva unitate.

    “Modalitatea practica gândita de inculpatul Ion Marian a constat in aceea ca, de fiecare data, il trimitea pe finul sau, inculpatul maistru militar Din Dragos, cu o serie de biletele pe care erau scrise numele candidatilor pentru a le preda comandantului Centrului Zonal Breaza. Acest mod de relationare avea in vedere conspirarea activitatilor frauduloase, in sensul evitarii discutiilor telefonice”, a precizat DNA.

    În acest mod, in perioada 2009-2010, comandantul Centrului zonal de selectie si orientare Breaza a primit biletele continând numele a 51 de candidati pe care i-a declarat admisi in mod ilegal, deoarece acestia obtinusera rezultate sub baremul legal.

    Pentru alti 12 candidati la concursul pentru ocuparea unor functii de subofiteri desfasurate in luna august 2010, la Şcoala Militara de Maistri Militari si Subofiteri a Fortelor Terestre “Basarab I” Pitesti, prin intermediul altei persoane interpuse, Marian Ion a exercitat presiuni asupra colonelui Valerica Diaconu, comandantul Şcolii Militare de Maistri Militari si Subofiteri a Fortelor Terestre „Basarab I” Pitesti, pentru ca acesta sa le distribuie candidatilor grilele de raspuns, inaintea probelor scrise.

    Anchetatorii au mai stabilit ca Marian Ion, impreuna cu maistrul militar Din Dragos, a participat la pretinderea si primirea, de la o parte dintre candidatii favorizati de la unitatile miliare din Breaza si Pitesti, a sumei totale de 52.100 de euro

    http://stirile.rol.ro/doi-generali-si-alte-95-de-persoane-condamnati-pentru-fraudarea-unor-concursuri-in-unitati-mapn

    21-22, cine-a tras în noi?

  • Bisericile sunt construite intradevar din banii comunitatii, dar comunitatea trebuie sa inteleaga ca nu este nevoie de atatea biserici , sunt de ajuns, drag coleg, pentru misiunea care o are biserica .Trebuie sa investim in altceva ne trebuie plus valoare, nu metanii.

 9. Domnule Dumitrascu, de ce se incalca legea 293/2004, art 40, alin 2, in care este prevazut “dreptul la compensarea lunara a chiriei in cuantum de 50% din venitul net realizat, dar nu mai mult de cat chiria prevazuta in contractul de inchiriere incheiat in conditiile legii.”
  Cel putin la PMT BACAU nu se respecta acest aliniat din art 40, al legii 293/2004.
  Exista cumva vreo modificare in care e prevazut un procent mai mic pentru decontarea chiriei?

   • Daca nu e nicio modificare, ne puteti spune de ce nu se ia nici o masura pentru punerea in parctica a art.38 din 293, respective ,, 1) Funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare vor fi sprijiniţi în construirea sau cumpărarea, o singură dată în timpul carierei profesionale, a unei locuinţe proprietate personală, în localitatea în care îşi are sediul unitatea la care sunt încadraţi, din fondurile Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor sau alte fonduri guvernamentale, în condiţiile legii.”.
    Nu de alta, dar mai suntem si niste fraieri care ne-am cumparat locuinte si platim de zor la rate…

   • cum se face ca la Bacau se acorda doar 40% din venitul net, pentru compensarea chiriei. Ca daca mergi pe sus sa intrebi in legatura cu ce nelamuriri ai, deranjezi si te mai si alegi cu un drum la Rahova sa dai o testare pshihologica. Sunt cateva exemple care si-au impus punctul de vedere, s-au au dorit anumite informari care la final s-au ales cu un drum la psiholog la recomandarea conducerii.
    Si daca intradevar nu a aprut nici o modificare a legii 293, care e cea mai eficienta varianta de a recupera diferenta de 10% fara sa ii deranjam pe cei de sus.
    Va multumesc!

    • Nu este legal si se poate rezolva simplu printr-o adresa catre ANP de care sa stim si noi. Dupa ce desigur aveti un raspuns de la unitate. Normal ar fi sa va dea o explicatie de care sa ne putem folosi. Din pacate nu exista varianta in care sa nu-i “deranjam” pe cei de sus, in astfel de situatii. Trebuie facuta ceva corespondenta, la influentarea prin telepatie nu ma pricep.

     • va multumesc pentru informatie domnule Dumitrascu. Toata stima pt dumneavoastra. O sa ne luam inima in dinti si o sa facem o adresa catre ANP.
      Cu Respect !!!…

    • Diferenta este de pentru sporul de inteligenta, ……

     Daca te-ai informat cum spui, ai fi aflat ca ,,dreptul la compensarea lunara a chiriei in cuantum de 50% din venitul net realizat, dar nu mai mult de cat chiria prevazuta in contractul de inchiriere incheiat in conditiile legii” si am sa-ti dau si un exemplu ca sa intelegi…

     venitul net = venit brut – pensie – sanatate la care se aplica 50% ,
     – dar pentru ca venitul net este calculat cu referire la venitul din decembrie 2010 vezi legea de salarizare se aplica un -25% (diminurea din 2011) +15% (prima majorare) + 10 % (a doua majorare)
     – pentru cxalculul chiriei se aplica un -25% (diminurea din 2011) +15% (prima majorare) – a doua majorare nu se aplica intrucit legea de salarizare nu cuprinde si majorare pentru chirii si alte sporuri salariale. Pentru exercitiul citeste Legea 118/2010 art. 2 alin 1 lit e si OUG 19/2012 art. 3 alin 1.

     Si tot pentru tine daca iti aduci aminte la jumatatea anului 2013 au fost luate niste sume inapoi (chirii) intrucit calculul nu a fost facut corect – datorat acestui 10% aplicat la chirii.
     Cu stima!!!

    • recititi……au dreptul la compensarea lunara a chiriei in cuantum de pana la 50% din venitul net realizat lunar, dar nu mai mult decat chiria prevazuta in contractul de inchiriere incheiat in conditiile legii. Daca dumnealor vor 40%,…40% va deconteaza.

 10. e si suparare…..dar pur si simplu mie f greu cand vad ca stagnam cu salariile si preturile continua sa creasca…..eu unul (si multi altii) asteptam data de salariu ca nebunii, in loc sa ne bucuram de viata, stam si asteptam sa treaca timpul mai repede…..ca pe de alta parte sunt agenti care isi i au libere cand vor si invoieri de cateva ore tot timpul sa si rezolve niste treburi din care iese cv bani nu se pune…..eu am stat 3 sapt in italia , dar nu se compara preturile cu ale noastre….asta ma sperie ….salariile stagneaza si preturile cresc continuu…

  • Nenea plaiesu,care ar fi solutia iesirii din labirint?Sau e fara iesire?Ce sa mai zica aia care n-au bani de piine si maninca mamaliga cu gem,in loc de cozonac,la sarbatori? Sau merg in tenesi,iarna pe ulita,prin omat?Oare ei se bucura de ceva? Poate numai de sanatate…

 11. e greu….acum vad ca se castiga mai bine si fara stres la privat…..cred ca mai bine e sa luam calea privatului toata lumea……ma gandesc sincer la o demisie…nu se poate sa lucram in mediul in care lucram si sa avem un venit care dupa achitarea ratelor sa ne rugam de parinti sa ne dea alimente……e rusinos…..

  • Nenea plaiesu’, da’ cit da privatu'(in lei sau epuroi)? Cica in Italy da 500 epuroi iar in UK 1000 lire,da’ te costa “ceva” cazarea si haleala!Cica privatu te angajeaza la noi ca pindar,de “bon”(masculul bonei) n-am auzit.Cica sint baieti si fete care n-ar pleca de la temnita nici daca s-ar naste de trei ori! Matale ce zici sau e la suparare?

 12. despre sporul de studii superioare nu se aude nimic ? ce se poate face pentru reperatia acestei discriminari dintre cei care beneficiaza si cei care nu beneficiaza? va rugam domnule dunitrascu sa acordati atentia dumneavoastra acestei probleme . cu respect va multumim!

  • Cata vreme vor fi aceste legi de tranzitie va fi o problema din pacate. Vom incerca prin reprezentantul nostru la discutiile pe sectorul de ordine publica sa promovam si aceasta propunere.

  • ce te faci cu salariile care au inclus in ele salariul de merit si sporul de 50%-misiuni de exceptie? tot vin prin reportare din 2010 si se tot duc pana in 2015!

 13. Sa se modifice dar sa nu se schimbe! Cum poti sa faci ordine in salarizarea publica unde fiecare a tras focul la oala lui in functie de influenta asupra politicului sau asupra resurselor gestionate in conditiile in care de 4 ani nu se face nimic??? 4 ani!!! Si daca tot nu se poate atinge de nimeni atunci guvernul socialist sa nu mai amageasca(minta) functionarii cu salarii mici ca doar lor li se vor marii salariile…

  • Apelul unui ONG catre Guvern si Parlament: Opriti alocarea de bani publici catre biserici si redirectionati sumele catre Educatie, Cercetare si Sanatate
   de Alina Neagu HotNews.ro
   Marţi, 12 noiembrie 2013, 11:00 Actualitate | Esenţial

   Asociatia Secular-Umanista din Romania lanseaza un apel catre Guvern si Parlament: “Educatia are prioritate; opriti alocarea de fonduri publice catre cultele religioase!”. Organizatia non-guvernamentala, care a lansat recent si o campanie denumita “Stop indoctrinarii religioase in scoli!”, arata ca “In timp ce domenii vitale – Educatia, Cercetarea, Sanatatea – sufera de subfinantare cronica, cultele religioase primesc fonduri publice sute de milioane de euro anual.” ASUR cere Guvernului si Parlamentului sa stopeze programele de finantare bugetara a cultelor religioase si sa redirectioneze sumele respective catre Educatie, Cercetare si Sanatate.

   “Cultele religioase pot si trebuie sa se autofinanteze; in acest context, reamintim de propunerea facuta de asociatia noastra inca din 2011 de adoptare a Legii Contributiei Bisericesti pentru a inlocui subventionarea cultelor de la buget printr-o contributie optionala, colectata dupa sistemul din Germania”, subliniaza reprezentantii organizatiei non-guvernamentale, amintind ca “Sa nu uitam: In Romania sunt 18.400 de biserici; doar 4.700 de scoli generale stau la dispozitia copiilor!”

   “In aceasta perioada a intrat in dezbatere publica proiectul de buget pentru anul viitor. In contextul unei situatii economice incerte, Guvernul preconizeaza introducerea de noi taxe, majorari substantiale de accize si inghetarea angajarilor la Stat. Paradoxal, in timp ce domenii vitale pentru viitorul societatii romanesti – Educatia, Cercetarea, Sanatatea – sufera de subfinantare cronica, cultele religioase primesc in mod constant din fonduri publice sute de milioane de euro anual; mai mult, se preconizeaza cresterea substantiala a acestor alocari bugetare.”

   ASUR arata ca, potrivit programelor guvernamentale in vigoare, se doreste ca:
   anual numarul preotilor platiti de Stat sa se mareasca cu cate 1.000 de persoane;
   sa se finalizeze constructia a aproape 250 de noi biserici pe an;
   sa se repare peste 400 de biserici pe an;
   sa se finalizeze pictura la aproape 230 de biserici pe an.

   Vicepresedintele ASUR, Toma Patrascu, atrage atentia ca “Este stupefiant! In timp ce se desfiinteaza scoli si spitale din motive de , constructia de biserici se face pe banda rulanta! In timp ce sistemul de sanatate duce o lipsa acuta de personal – numarul asistentilor medicali scazand cu 20% in ultimii cinci ani, ca sa dau un exemplu – Guvernul isi propune sa angajeze cate 1.000 de noi preoti anual! Ce facem? intreaga tara dupa modelul Gherla, orasul cu un spital si 22 de biserici?”

   • Domnule Raileanu nu mai e nici un secret ca ,credinta ortodoxa si nu biserica ,sta in gatul elitelor oculte mondiale si frecventa atacurilor e din ce in ce mai mare.Acesta e un subiect vast despre care cei ce sunt interesati se pot informa,bineinteles ca nu din mass-media sau canalele oficiale.Eu nu sunt avocatul preotilor sau al BOR,dar aceasta e o institutie a statului roman si la fel ca si celelalte institutii bugetare sunt indreptatiti sa primeasca fonduri de la buget.Asta cu finantarea cultelor e o manipulare ordinara.Eu unul nu as minimaliza importanta credintei si crede-ma ca stiu ce spun.M-as bucura sa vad ca totusi in ceasul al 12 lea omul cauta sa se informeze si din alte surse decat cele oficiale in ceea ce priveste evolutia viitoare a umanitatii.Ne-am intrebat vreodata unde se duc fondurile colectate de la bugetari pentru contributii de sanatate? Chiar credeti ca aceste fonduri nu ar fi suficiente? Cate fabrici de medicamente mai avem azi in Romania ? Nici una. Sunt fabricile de medicamente obiective de siguranta nationala ? Cei care le-au desfintat,ar trebui sa ingroase randurile chiriasilor nostrii de la puscarii ?De ce oare pleaca asistentii si medicii buni in strainatate ? Are cineva interesul ca sanatatea omului sa fie pe primul plan? Nu ,pentru ca marile lanturi si concerne farmaceutice din tarile dezvoltate nu ar mai face profit. Medicul nu va avea niciodata interesul ca noi sa fim sanatosi,pentru ca majoritatea au in custodie si vreo cateva farmacii. Eu unul am un sfat pentru toti,de la medic luati doar diagnosticul,nu si tratamentul pentru ca mama natura e darnica cu noi .Mancati ceapa,usturoi,morcovi ,legume,fructe proaspete,cruditati nu medicamente !!Medicamentele de azi venite pe filiera straina nu numai ca sunt scumpe dar sunt majoritatea contrafacute si au reactii adverse.Il iei de raceala si el iti ataca ficatul ! Apropo domnule Dumitrascu,de ce nu se deconteaza si tratamentele naturiste ?? Eu poate sunt adeptul tratamentului naturist,de ce angajatorul care are interesul cel putin declarativ sa aiba oamenii in parametrii nu imi asigura decontarea tratamentului naturist care mie mi se pare mai adecvat .? In ceea ce priveste educatia,cei care astazi detin finantele lumii au o vorba,pomul uscat de tanar nu face roade sau nu ajunge copac falnic.Si sa nu uitam ca omul prost si ignorant este mai usor de condus si manipulat.Asa ca nu din vina preotului sau a bisericii nu suntem sanatosi si copii nostrii sunt din ce in ce mai slabi ca pregatire !! Dimpotriva as zice ca ,credinta adevarata iti da uneori gandirea libera care e cu adevarat un dar mare de la Divinitate ! Adica mai pe romaneste te face sa deschizi ochii,pe amandoi sau poate pe toti trei.( asta pentru cei care stiu ca omul are trei ochi si nu doi ).Adevarul e ca nu se vrea ,interesele lor nu o cer ! Si mai au o vorba cei care conduc azi destinul umanitatii catre Intuneric : ,,Prin haos la ordine ! ”.

Comments are closed.