Bani de echipament pentru absolvenții promoției 2013

EchipamentAdministrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a decis acordarea sub formă bănească a drepturilor de echipament prevăzute a se distribui numai o singură dată la acordarea gradului, pentru absolvenții instituțiilor de învățământ promoția 2013. Începând de ieri, Direcția Economico-Administrativă și unitățile subordonate vor duce la îndeplinire Dezicia ANP nr. 636/09.12.2013, de acordare a banilor pentru echipament absolvenților promoției 2013.

Codurile galbene de ninsori și viscole prelungite anunțate de ANM i-au făcut pe decidenții noștri de prin birourile din Maria Ghiculeasa, nr. 47 să-și amintească că tinerii absolvenți ai instituțiilor de învățământ din sistemul penitenciar, promoția 2013 n-au echipament și că ar fi cazul ca statul român să le-acorde bani ca să-și achizitioneze și aceștia ceva echipament de prin vecini.

Curiozitatea mă îndeamnă să-ntreb: Din septembrie și până la data acordării banilor pentru echipament, nou-încadrații promoției 2013, în ce vestimentație s-au prezentat la unități?  I-a păsat cuiva de ei?

Poate ne răspunde promoția 2013.

Poate, pe viitor, cuvintele lor vor lămuri și mințile celor care ar trebui să le pese.

27 Comments

 1. D-le Cucu daca intreaga organizatie sindicala din care faceti parte a avut o contributie la cresterea numarului de copii din “batatura”d-voastra ,puteti emite pretentii la “bonuri”!!!
  Altfel incercati sa-i identificati doar pe cei care s-au ”implicat” efectiv, poate primiti si altceva inafara de bonu(su)ri…

 2. Ce bonuri,d-le Cucu?Nu am mai vazut un bon la culoare din 2008!!!Sindicatul nu a mai dat nici un bon;face o simulare de serbare,ne pune cu copiii pe drumuri(o tampenie)?!?!A ajuns IPA sa sponsorizeze niste amarate de dulciuri???Asta e interesul fata de personal si copii???

  • Pai de ce n-ati decis altceva in Adunarea Generala? Decizia va apartine aici. Sindicatul e constituit din membri care decid cum anume sunt printre altele cheltuiti banii. Ati avut si n-ati dorit? Ati ales sa alocati resursele financiare pentru alte cheltuieli?

   • M-am refert la adunarea generala(aia de sus)nu cea de la unitate,o parte din bani se da acelor agenti inchisi pentru niste fapte de care o mare parte din ei sunt nevinovati.

    • Adunarea Generala a sindicatului din care sunteti membru (din unitatea dumneavoastra adica) decide ce se intampla cu banii si ce premii se dau cu diferite ocazii. Cereti sa se organizeze si discutati impreuna si luati o decizie. Sindicatul inseamna membrii nu liderii. Si la nivel de federatie se intampla la fel, Conferinta Nationala decide. E drept insa ca in ultimii 4 ani n-am dat premii de sarbatori ca n-am avut de unde.

    • Mai Cucule la voi la Galati s-au dat tichete sociale de 100 de ron …..mai intereseaza-te si la alte penitenciare si vezi ca nu prea au primit nimic…..asa ca esti nemultumit fara motiv…..si apropo si noi fara copii cotizam la fel ca tine.Sarbatori Fericite….

 3. S-a acordat acesta echipare pentru ca au ramas fonduri, datorita estimarii proaste!

  Este o intamplare ca se dau acesti bani, DEA si-a facut socotelile pe ultima suta de metri pentru a nu ramane cu fonduri neconsumate si sa dea socoteala la MJ.

  Cu toate astea, tot ramane cu economii de aproximativ 500.000 lei! Ar fi putut acorda si o cota-parte din echipamentul pe anul 2013! Dar nu s-au gandit la asta!

  La multe lucruri nu se gandesc de o buna perioada de timp!

  • Recunosc ca nu ma pricep la contabilitate si nici nu sunt un prea bun cunoscator al treburilor intestine din ANP – DEA, dar 500.000 de lei dac-ar fi de prisos pe undeva ar ajunge pentru 1/4 din norma de echipare pentru 2.000 de angajati din sistemul penitenciar. Ca sa se dea la toata lumea ar insemna vreo 40 de lei. Repet, dac-at fi fost fonduri neconsumate de realocat si OMJ ar fi permis. Aveti insa dreptate, la multe lucruri nu se gandesc, mai ales la personal cand e vorba de alocarea de resurse.

 4. Buna, domnule Dumitrascu imi spuneti si mie,in afara de acele tichete care se dau ptr toti sindicalistii,ptr cei care au copii minori de ce nu se acolo cate ceva in plus,ca doar nu toti au copii minori si se poate suporta macar o data in an,la craciun sau la paste.va multumesc
  Banii de echipament pe 2013,cand se dau?/

  • Cadourile de diverse sarbatori se decid in Adunarea Generala. Se pot da in functie de ce bani are sindicatul. In ceea ce priveste banii de echipament, conform OMJ proaspat modificat, ANP trebuie sa achite restantele pe 2013, in primele 6 luni ale anului 2014.

   • La urmatorea Adunare Generala nu se poate propune ca pentru cei cu copii sa li se dea macar cate o “bomboana” acolo.

    • Se poate propune asta statutar, si decideti impreuna ce si cat acordati. De ce nu cereti liderului de sindicat sa faceti aceasta Adunare si sa vedeti ce se poate face? S-ar rezolva cumva in limita bugetului.

 5. Are cineva vreo idee daca se dau si la cei repartizati in Spitalele Pen.? Am inteles cum ca ar exista alte surse de finantare si nu se dau in acelasi mod cum ar primii ceilalti! Va multumesc!

  • Cata vreme avem lege de tranzitie si procese pierdute in instanta, ma tem ca nimic. Macar de n-aveam actiunile castigate de ANP cu colegi din tara, am fi putu negocia cum am facut cu fidelitatea si confidentialitatea. Am incercat, mai incercam, ne tot pleznesc cu sentintele astea. In plus, nici nu mai avem pe nimeni pe care sa ne bazam la MJ.

 6. Cu scuzele de rigoare era vorba de anul ulterior nu anterior.
  1. Am primit prima echipare
  2. Nu primim banii de echipament pt ca exista o anexa in care suntem asimilati celor din incadrari externe.
  3. Acea anexa nu exista.
  4. OMJ 95/c/2009 spune ca cei din incadrari ext incadrati dupa 30 sept nu primesc bani de echip.
  5. In 2010 se achita echipamentul celor incadrati din ext la 15.12.2009
  ……………..
  6. Si, totusi, se emite o anexa a unui OMJ 2817( nu sunt sigur daca asta e nr corect) care mentioneaza ca cei incadrati din ext + cei ce au absolvit o unitate de invat. a ANP nu beneficiaza de banii de echip daca sunt incadrati dupa 30.11 a anului in curs.
  7. Anexa este datata 04.10.2013 si nu i priveste pe cei din 2012…..SHOC
  Noi cu ce ne imbracam domnilor de un an de zile? Pacat…. nimeni nu ne a lamurit, nici macar FSANP-ul. Si asta a fost bomboana de pe coliva pt ca stiti prea bine ca, ilegal, am fost tinuti intr o practica prelungita in care am fost platiti cu….ATENTIE….470 RONI/ LUNA cand nu am beneficiat nici.macar de norma de hrana intreaga lucrand cot la cot cu ceilati colegi si avand aceleasi responsabilitati.

  • Anul anterior… 2012.
   Ce s-a intamplat anul trecut a fost o intamplare nefericita. Speram sa nu se mai repete in viitor. Din cate stiti se dorea repetarea greselii si anul acesta (2013), insa FSANP a santionat intentia de a amana incadrarea promotiei 2013. Subsemnatul si-a luat chiar sute de bobarnace in nas din cauza neintelegerii situatiei de catre anumiti colegi. Sunt in masura sa-mi dau cu parerea, caci am fost in miezul problemei in vara acestui an.

 7. Nimic nou.Hotii din parlament ramasi in libertate vor sa-si scoata colegii afara.In continuare legi facute de hoti si pentru hoti, mai ales ca A.N.I. nu ii mai poate cauta la avere.Pana la urma “alesii” ce sunt? Functionari publici sau niste superoameni deasupra oricaror legi?

  • Va rog sa veniti cu informatii corecte! ORDIN nr. 95/C din 19 ianuarie 2009 modifica Ordinului ministrului justitiei nr. 1.443/C/2008 privind chiriile functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare, deci n-are nicio treaba cu echipamentul.

 8. Buna seara. Da…frumoasa intrebare…le a pasat cuiva celor din promotia 2012. Va minunati dar nu ati facut nimic atunci cand v-am contactat…dupa razboi multi viteji se arata. Am fost incadrati in decembrie 2012 iar ANP-ul spune ca suntem asimilati celor din incadrari externe. Pe ce se bazeaza cand afirma asta? Bataie de joc. Orice promotie care a fost incadrata a primit banii anul anterior incadrarii….prima echipare + echipamentul. ….Cititi OMJ 95/c/2009 sa vedeti cum ne furati.

Comments are closed.