Director General – examen promovat

Catalin BEJANAstăzi, 09.12.2013, comisia de concurs pentru ocuparea postului vacant de director general al Administrației Naționale a Penitenciarelor, prezidată de însuși Robert Marius Cazanciuc – Ministrul Justiției, s-a pronunțat asupra aptitudinilor manageriale ale domnului comisar șef de penitenciare Claudiu Cătălin Bejan, acordându-i acestuia la proba 1 nota 9,70, iar la proba 2 nota 9,80, declarându-l ADMIS cu nota finală 9,75.

Nu putem să-i urăm decât succes domnului director general, având la dumnealui doar două rugăminți: să-și amintească mereu de principalele abilități, calități și aptitudini de care trebuie să dea dovadă domnia sa în funcția în care a fost învestit și să-și asume lucrări de anvergură, căci cea mai mare greșeală pe care o poate face cineva, este să-i fie frică să greșească. Sistemul penitenciar românesc simte nevoia unei schimbări. Realitatea actuală nu este tocmai roz. Vrem responsabilitate, decizii corecte, obiectivitate și motivare.

60 Comments

 1. LA MULTI ANI DOMNULE DIRECTOR GENERAL. VA MULTUMIM CA NE-ATI VIZITAT DE ZIUA DUMNEAVOASTRA SI SPER SA-I CIUFULITI PUTIN FREAZA DOMNULUI DIRECTOR,IN URMA VIZITEI DUNEAVOASTRA.
  P.S.Sper ca nu ne “aburiti” cum ne-a “aburit” domnul BALA.

  • @HAI.. de data asta o sa fiti ” fripti”, nu ” aburiti’! Prin aburire tot mai ramane ceva suculent in fibra, dar prin prajire….

  • Domnule Director General, acum dupa numire, dupa controlul de la Gaesti ce masuri o sa intreprindeti ??? Din cate ne-a spus domnul director Badea suntem varza, parafrazandu-l “Gaestiul colcaie de telefoane mobile si de bautura” asa a spus dansul in sedinta. Acum dupa revenirea dl.director al Gaestiului, am gasit SALVAREA in micutul domn COLAC, mare pazist venit de la Penitenciarul Margineni, dinsul ne va salva, specialistii nostrii unde sunt ? Dl Anghel in calitate de mare specialist ce a cautat in Spania, asta este drept rasplata ca s-a batut cu soferul la bautura, sofer de care ii e teama, oare de ce ? ce stie acest om daca isi permite sa-l ameninte in public ? Acum de ce domnul director anghel nu si-a mai luat si sotia in Spania ??? anul trecut era specialista in domeniu, acum nu mai este, sau numarul de locuri in Spania a fost limitat ? ….. mai sunt multe intrebari…..

 2. Strategia a fost OK. Initial a lansat zvonul ca nu va candida cred ca din dorinta de a fi deschisa calea oricui doreste si sa nu considere ca le jeux sont faits (aiurea) Ulterior ceilalti candidati sunt respinsi la psihologic apoi urmeaza tronful note aproape de perfectiune. La nota 9,80 la proiectul de management ma conduce la gandul ca onor comisia crede ca d-l Bejan va realiza planuri marete. Mult visata Academie de Inalte Studii Penitenciare a lui Bala infratirea cu toate sisteme penitenciare cu care nu a incheiat Bala protocoale, va preda locatia de la Rasnov in contrapartida cu un complex in Sinaia sau Predeal, constructia unui SPA in Poiana Brasov, sediu nou pentru ANP (cu proiectul sediului SPP), crearea directiilor regionale, construirea celor doua penitenciare (initiate de predecesor), infiintarea de centre preventive in actualele capitale de judet unde nu sunt penitenciare, statut nou, ghid al carierei, programe cu detinutii astfel incat la liberare toti sa cunoasca minim o limba de circdulatie intermationala, . Iar tinand cont de nota mirifica de la aptitudini totul este rezolvat. Sa lasam povestile si sa zicem merci daca ne taram ca pana acum si tot latram pe site. Ma intre daca erau doi candidati ministru mai facea parte din comisie pentru ca in caz de contestatie trebuia numit Ponta prin OMJ presedinte la comisia de solutionare?????

  • 🙂 Corectă observație.

   “Importanța activităților artistice de reintegrare ca vector de schimbare a mentalităților publice despre deținut”. Proiectul “Speak truth to the power” in Romania. A study case“ by Bejan Cătălin.

   Zic că nenea Băla era minciună cu „exportul de expertiză”. Dacă se face o concesie unui ppl se numește eludarea regimului de executare. Dacă se fac filme sau teatre cu ppl se cheamă activități artistice de reintegrare. Revin cu propuneri.

   • Potrivit Deciziei nr. 438 din 30 aprilie 2013 pentru aprobarea Metodologiei privind acordarea recompenselor pentru ppl, „recompensele constituie un mijloc de individualizare a pedepsei privative de libertate ce se acordă deţinuţilor”. Nu pricep – și aici doresc să mă lămurească cineva – cum și de ce recompensele au devenit un scop în sine pentru individualizarea pedepselor. Nu era suficient respectarea criteriilor de individualizare?

    Pe lângă faptul că este aberantă prin modul de punere în practică (transformând șefii de puncte de lucru, șefii de secții, șefii de tură în operatori de date cu caracter personal, în condițiile unui trafic de rețea de tot rahatul, în locul unei reale platforme de date interactive, cu un meniu contextual intuitiv și cu câmpuri predefinite), Decizia 438 reprezintă încă un instrument de îngreunare a activităților curente, alături de celebrele formulare-istoric, raportări și situații lunare.

 3. Domnule Dumitrascu, stiti ceva de banii de mamici? Se pare ca se repeta povestea de luna trecuta?! A trecut rectificarea, nu s-a rezolvat problema?
  Va multumesc!

  • La rectificare n-am primit nimic la acest articol. DEA a facut redistribuiri si ne comunica ca s-a rezolvat din venituri proprii si prin aceste realocari. Nu s-au putut asigura doar stimulentele pentru cei care s-au intors mai devreme la lucru, dar nu exclud ca vreo unitate sa aiba probleme la asigurarea partii de venituri proprii si deci sa nu faca platile. Spuneti-mi va rog unde se intampla si care-i exact situatia.

   • Chiar la aparatul propriu al ANP!
    Stimulentele de ce nu se dau? De ce nu s-au asigurat fonduri?
    Se pare ca nici CASS-ul detinutilor nu se plateste integral?
    Despre ce este vorba?

    • Incredibil. Bani pentru stimulentele acelea pentru cei care s-au intors mai devreme nu mai sunt. Vor fi platiti in ianuarie. S-a optat pentru plata cu prioritate a celor aflati in concediu pentru ingrijirea copilului.

     In ceea ce priveste CASS-ul detinutilor, deasemenea explicatia DEA este ca nu mai sunt bani, insa diferenta este foarte mica. In ceea priveste Aparatul Central nu e nicio problema zice DEA ANP. Azi au plecat banii penru cele 5 ajutoare si cele 3 stimulente aflate in plata. Probabil c-o sa intre in curand.

     • Este o situatie penibila! Nu-mi aduc aminte sa se fi intamplat asa ceva vreodata!
      Felicitari actualului director general si echipei sale manageriale!!!
      RUSINE!!!!!

     • Penalitatile pentru CASS cine le plateste?
      Banuiesc ca directorul DEA!

      Este o situatie dificila si la penitenciarele spital. Ce masuri au fost luate?

     • Pentru penitenciarele spital s-au gasit bani, ai ramane o problema la Targu Ocna cu ceva contributiilor angajatorului. In ceea ce priveste penalitatile, banuiesc ca cei care n-au alocat banii vor tfrebui sa le plateasca.

 4. Nota de examen final,o va primi Catalin(director venit pe scara de pompieri) de la sistem,nu de la Cazanciuc(ministru in tranzit).Ar promova si sistemul daca acest Catalin, nu ar impune directorilor de penitenciare,sa ia decizii sub puterea banului,ar ma i promova sistemul daca ar fi manageriat de oameni care gandesc si simt,nu de cei ce gandesc si nu simt.

  • O scară de pompieri destul de înaltă, poate “acest Cătălin” are ceva vechime prin pușcării o carieră mai mult decât modestă. Sunt sigur că va lua cele mai bune decizii pt. angajații din penitenciare.

 5. Domnule Dumitrascu imi puteti spune daca se poate lua ceva ,si ma refer strict la cei care fac ‘controlul terorist si verifica scrisori, bagaje si colete”

  “Un spor de 10 la suta este destinat personalului din laboratoarele si compartimentele de chimie sanitara, toxicologie, analize chimice si biologice, angajatilor care lucreaza in poligoane, celor care fac control antiterorist si verifica scrisori, bagaje si colete, precum si dresorilor cainilor de serviciu”
  http://legislatiamuncii.manager.ro/a/13287/spor-de-7-la-suta-pentru-salariu-oferit-celor-care-lucreaza-in-conditii-periculoase-cine-il-va-primi.html
  .Imi cer scuze ca deviez de la subiect.
  Multumesc ,,astept un raspuns.

  • La o prima vedere da ar trebui acordat sporul. Va trebui insa verificat in legislatia noastra. N-am momentan la indemana dar o sa rog un coleg sa caute si eventual revin.

   • Da,celor care lucreaza in posturile de control si sunt amplasate aparate Linescan cu raze”X”!

     • Acum serios vorbind, nimic din ce emite raze x nu e nesimnificativ. Si radiografiile sunt indicate doar 2 pe an in timp ce noi mancam mancare iradiata prin aceste aparate zilnic la care mai adaugam si trecutul prin portile detectoare.Ar trebui marita norma de hrana sau un spor de iradiere mai mare la toata lumea.

     • .Domnule Dumitrascu imi puteti spune daca se poate lua ceva ,si ma refer strict la cei care fac ‘controlul terorist si verifica scrisori, bagaje si colete”

      “Un spor de 10 la suta este destinat personalului din laboratoarele si compartimentele de chimie sanitara, toxicologie, analize chimice si biologice, angajatilor care lucreaza in poligoane, celor care fac control antiterorist si verifica scrisori, bagaje si colete, precum si dresorilor cainilor de serviciu”
      http://legislatiamuncii.manager.ro/a/13287/spor-de-7-la-suta-pentru-salariu-oferit-celor-care-lucreaza-in-conditii-periculoase-cine-il-va-primi.html
      Pentru Cosmin Dorobantu

      Daca erati putin mai atent ….eu nu am cerut spor de raze X m-am referit strict la ce scrie mai sus( decat o informatie)si mai este si un link pentru documentare dar vad ca se arunca cu raspunsurile asa…nu se d-au raspunsuri la obiect asa ca ma retrag definitiv
      Despre risc nesemnificativ si ca nu se da spor stiam, nu este nimic nou din ce a-ti spus.
      Scrie undeva mai sus ca pachetele se verifica la aparat? Nu ,scrie ‘celor care fac control antiterorist si verifica scrisori, bagaje si colete’

      Multumesc, oricum!

   • Da ,ma refer strict la cei de la vizita si pentru cei din PC.
    Astept un raspuns de la d-voastra.
    Si as mai vrea o clarificare daca nu deranjez prea mult.
    Sporul 12B a fost introdus la vizita si cei care lucreaza 12 ore de cateva luni.
    Intrebarea mea este urmatoarea :
    – Ce sa schimbat in lunile trecute de sa acordat acest spor ,daca acum cativa ani sa taiat precizandu-se ca nu avem dreptul deoarece nu avem continuitate in serviciu(ma refer la cei care lucreaza 12 cu 36 numai pe zi)?

    • Trebuie sa aveti in vedere ca daca mai primiti un alt spor din aceeasi categorie se acorda sporul cel mai mare. Ar fi util de stiut daca sunteti intr-o astfel de situatie si cu detalii. Va astept cu un mail.

     • Lucrand la vizita am
      -antena
      -praf
      -supraveghere si de curand 12B
      lucrez oficial si cu LINESCAN X colete

    • Cei de la vizita,P.C.,bloc alimentar se incadreaza la ture DIScontinue…
     Observ ca desi s-a schimbat in bine( adica se acorda sporul respectiv) esti totusi nemultumit,care sa fie motivul?

     • Ani de zile sa taiat acest spor de 12b dar brusc sa dat inapoi.Oare de ce ,nu avem dreptul si din urma, oare?
      Norma 12B se aplica personalului care deserveste dipeceratele sau care lucreaza in ture ,pe timpul efectiv lucrat in ture.Daca cautam si in alta parte poate gasim si ture DIScontinue….,dar ce este in H.G. 1848/2004 asta prevede .
      Dar esentialul era despre ce v-am cerut sa analizati prima data .
      Imi cer scuze daca v-am deranjat cumva .Nu neaparat sunt nemultumit asa cum precizati d-voastra ,eu am cerut o opinie de profesionist ,daca am deranjat ,inca o data scuze si va salut cu respect.

     • Se acorda coform legii pentru trei ani in urma din momentul solicitarii, restul se prescrie. Trebuie sa faceti acest demers in scris si inregistrat la secretariatul unitatii. In treizeci de yile trebuie sa vi se dea un raspuns scris. In caz contrar va puteti adresa instantei, cerea dumneavoastra inregistrata, de care am vorbit mai sus reprezentand plangere prealabila.

     • Domnul Stere ,vad ca d-voastra sunteti singurul care raspunde-ti la obiect si apreciez asta ,dar mai am o intrebare .Ce sanse reale sunt pentru castigarea 12B pe ultimi 3 ani?Si daca aveti idee la problema pusa de mine cu sporul de 10 la suta ‘ controlul antiterorist la pachete…..’
      Multumesc

     • Si ce ma rog interveniti d-voastra intre mine si d-nul Dumitrascu.Sunteti un profesionist sau un ofiter?

     • Buna ziua .Daca eu lucrez in ture discontinue(2 zile sch1 06-14:2 zile sch2 12-20 2 zile liber ma incadrez la norma 12b?in luna care nu realizez nr de ore merg din timpul liber sa realizez nr de ore

     • Pentru a primi sporul (norma 12 B) turele ar trebui sa fie de cel putin 12 ore,iar la dvs. inteleg. ca sunt de cate 8 ore….

    • Câte ceva din planul managerial ar trebui să se regăsească și în obiectivele pe care le are de îndeplinit, conform OMJ 1792/C2013. Ca participant la un concurs pentru un post ce presupune aptitudini manageriale, bănuiesc că acel plan conține viziunea sa de îmbunătățire a funcționării instituției pe care o conduce.

 6. Comisarul șef de penitenciare Claudiu Catalin Bejan, prin asocierea cu directorul Cristian Alexandru, este un director general corupt. Pentru cateva betii cu juristul Cristian Alexandru in barurile din Galati, il sustine pe functia de director, chiar daca toate unitatea cere demisia directorului. O SA AJUNGEM SA FACEM GREVA FOAMEI si poate presa mediatizeaza cazul. IMI FACE SCARBA ACEST SISTEM.

Comments are closed.