Legea bruiajului in penitenciare aprobata

Bruiaj PenitenciareCamera Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul care prevede blocarea şi întreruperea radiocomunicaţiilor în penitenciare în scopul combaterii ameninţărilor la adresa ordinii şi siguranţei publice de către deţinuţi prin folosirea dispozitivelor de comunicare, inclusiv a telefoanelor mobile.

Proiectul de lege iniţiat de Guvern a fost adoptat cu 308 voturi “pentru”, 2 “împotrivă” şi 3 abţineri.

Textul legislativ prevede că blocarea şi întreruperea comunicaţiilor se realizează în scopul prevenirii utilizării de către deţinuţi a dispozitivelor care sunt capabile să transmită sau să primească imagini, sunete şi informaţii, inclusiv telefoanele mobile. Blocarea comunicaţiilor se poate face printr-un semnal electromagnetic sau modificarea a însuşi mediului de propagare, se arată în proiect.

Stabilirea unităţilor penitenciarele în care se vor instala aceste sisteme de bruiaj se va face după evaluarea vulnerabilităţilor pe linia siguranţei deţinerii, ţinându-se cont de numărul de dispozitive de comunicare la distanţă descoperite, amplasarea geografică şi arhitectura penitenciarului, numărul de persoane private de libertate deţinute şi regimul de executare în care acestea sunt incluse, precum şi implementarea sistemelor integrate de pază, supraveghere video şi control acces.

Proiectul a fost adoptat de Camera Deputaţilor în calitate de for decizional.

Plenul Senatului a adoptat în 2 decembrie proiectul de lege care permite utilizarea sistemelor destinate blocării şi întreruperii radiocomunicaţiilor în penitenciare. (sursa: Mediafax)

28 Comments

  • Intrebi din curiozitate profesionala si colegiala sau “joci” in echipa adversa si vrei sa afli cand ramai fara semnal? 🙂

     • a fost doar o intrebare 😀 am ajuns intamplator pe aici 😀
      Parerea mea e ca sunt bani aruncati pe geam… de ce mai sunt atatia angajati …:D haideti sa-i inlocuim cu aparate. ..

     • Nu-i vorba sa inlocuim oamenii cu aparate.
      Tehnica poate fi insa utila, indiferent de domeniul de activitate.
      Sincer, mi s-a parut un pic suspect felul in care ai formulat intrebarea, nu pareai a fi un angajat al sistemului… 🙂

     • pentru ca nu sunt un angajat al sistemului
      dar nici un detinut …
      ci un cetatean caruia ii pasa unde se duc banii statului :D.

     • Ok
      Detalii despre subiectul in cauza poti afla contactand conducerea ANP : office@anp.gov.ro
      Si noi suntem curiosi cum si daca i se raspunde unui cetatean platitor de taxe, interesat de puscariile patriei… 🙂
      Succes!

     • Despre câte parale costă anual turismul penitenciar, despre cât costă festivalurile de teatru, care-i fac unici în prostie în Europa. Pentru un angajat care pierde mașina (de la schimb, să zicem), nu ar pune o altă mașină la dispoziție).

      Bine că nu „a căzut” Ouatul la pârnaie, că- duceau la Metropolitan Opera NY, să fim unici în lume într-ale prostiei, ori poate-l duceau cu NASA în spațiu, să facă vocalize printre asteroizi, să fim unici în Univers.

 1. Telefoane vor mai fi,nu va faceti iluzii.telefonul are mai multe functii,sa nu ne amagim ca niste copii!!! 🙂

 2. in sedinta de guvern de azi sa aprobat plata drepturilor de echipament pt. politie pe anul 2013. Pt. noi a cerut cineva asa ceva??

   • drepturile deechipament se pot acorda incepind cu luna septembrie a anului in curs . de ce sa devina restante cind se pot plati la zi , in cursul anului respectiv.

    • Sa inteleg ca e vorba despre acordarea catre cei care se inscriu la “drepturi la echipament in bani” ceilalti urmand sa primeasca echipamentul care… nu exista? Nu de alta dar ANP n-are din cate stiu bani in buget pentru asta si abia a postat anuntul de licitatie.

     • nu dle Dumitrascu! Cei cu drepturi numai in natura sa primeasca bani sa mearga sa isi achizitioneze, cum cred ei de cuviinta, echipament. nu e vb de cei din operativ care sunt cu echipamentul uzat? pt ca se vede destul de clar cata importanta da ANP acestui subiect! apoi si celor cu drepturi in bani sa o faca la fel! intr-un cuvant, vine anul, ai bugetul, nu iti faci treaba (achizitii), dai banul, iti iei ce echipament iti trebuie si termini bulibaseala asta. toate acestea , an de an, in acelasi an, oricand! nu este admisibil sa ii dai “castelului alb” ori altei firme banutul public, iti face jumatate din comanda la o calitate destul de dubioasa (camasi pana in buric, pantaloni, sacouri croiti aiurea),sa dea faliment (parca asa s-a intamplat) si …..urmarea o cunoasteti. sau sa castige 3-4 firme si sa imi faca un articol de imbracaminte la 3-4 preturi. eu am luat un costum cu 380 lei iar dl ofiter care are o cota parte valorica mai mare, a luat si dumnealui cu 190 lei. e ok asa?

    • eu spun ca se pot acorda contravaloarea drepturilor de echipament chiar in anul in curs pentru a putea sa merg sa imi cumpar piesele care imi lipsesc si astfel sa nu mai devina restante. doar sunt alocati bani in bugetul anului in curs pentru drepturile din anul respectiv!nu? ( adica , nu!) ca de fapt doar pe hartie se aloca bani in bugetul anului in curs, altfel nu s-ar mai face demersuri (a se citi ploconeli pe la finante )in anul in care se acorda contravaloarea restantelor sa ni se dea bani, macar in 2 transe! of,of, mai, mai! si cica de aia militieni polititisti isi iau banii pe drepturile din anul in curs iar militienii caralii, la …toamna ailalta!

 3. Incet, incet, incepem sa ne miscam.
  Odata terminata instalarea sistemelor de bruiaj in penitenciare, ar trebui sa ne focalizam atentia asupra sigurantei angajatilor prin eradicarea celorlalte obiecte interzise: cutite si alte posibile arme confectionate ilegal.
  Siguranta noastra ar trebui sa fie pe primul loc.

  • Dragul meu coleg, presupunand ca esti aceeasi persoana care, pe buna dreptate semnaleaza episodic probleme de la Codlea, te vei intrista afland ca perchezitiile vor trebui facute in continuare, chiar daca nu asa multe. Fiecare spatiu din locul de detinere trebuie controlat cel putin o data pe luna. Regulamentul privind siguranta locurilor de detinere asa zice, nefiind telefoanele mobile singurele obiecte interzise detinutilor, chiar daca sefii nostrii au facut o obsesie pentru ele.
   Asa cum bine stii, problema la Codlea consta in organizarea defectuoasa a acestor perchezitii. Nu e cazul sa intram in detalii. Stim despre ce e vorba si ne straduim sa rezolvam. Ca de obicei, “stindardul” trebuie dus de conducerea sindicatului. In spate nu se afla aproape nimeni. Calea dialogului e lunga. Am convocat conducerea penitenciarului la o intalnire cu factorii de conducere pana la nivel de sef birou. Se va intampla, speram, la inceputul saptamanii viitoare. D-l director asa a promis. Tot d-l director ne cere solutii, uitand probabil ca nu sindicatul a candidat pentru functii de top management si ca in niciun caz sindicatul nu este remunerat pentru a conduce penitenciarul.

   • Punct ochit … punct lovit ! Bine ati spus domnule Alexandru GHERGHINA…insa in ceea ce priveste solicitarea directorului dumneavoastra vizavi de acele solutii, fiti fara grija, in marea lor majoritate toti asa zisii manageri de puscarii procedeaza la fel…… 🙁

   • nu as zice sa nu se mai faca perchezitii dar asa cum bine stim orele suplimentare ale plutonului sunt enorm de multe, orele suplimentare ale altor compartimente nu fac cat 2 oameni de la pluton , si dupa vechea zicala sa moara si capra vecinului sa se faca si de celelalte compartimente , pe JUMATATE cat face un schimb de pluton. Domnule lider de sindicat Alexandru Gherghina te stimez ffffff mult enorm de mult in primu rand pt ca stiu cat de mult te-ai implicat in rezolvarea problemelor si din pacate stiu ca esti cam singur ceilalti vor doar cate un tichet doua din amarata de cotizatie si te mai stimez si ca lucrator si ca om RESPECT pt tine.

Comments are closed.