Parada de 1 Decembrie 2013

PenitenciareCuvânt înainte: La 1 decembrie 2013 s-au împlinit 95 de ani de la Unirea Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România. În fiecare an,  de când 1 Decembrie a devenit Ziua Națională a României, în toate oraşele mari din întreaga ţară au loc manifestări şi ceremonii prilejuite de aniversarea zilei de 1 Decembrie, evenimente care îi reunesc pe românii de pretutindeni.

Felicitam unitățile din sistemul penitenciar ale căror detașamente au demonstrat că și penitenciarele sunt parte integrantă a structurilor de ordine publică și apărare ale țării, aducând în acest sens un plus de imagine identității noastre profesionale. Păcat că ANP nu reusește să ia în serios acest eveniment.

Așadar, mulțumim:

 1. Penitenciarului Craiova
 2. Penitenciarului Bârcea Mare
 3. Penitenciarului Bistrița
 4. Penitenciarului Iași
 5. Penitenciarului Gherla
 6. Penitenciarului Colibași
 7. SNPAP Tg.Ocna

N.B. Așteptăm link-uri și poze cu alte penitenciare care au defilat în data de 1 decembrie 2013 pentru a fi postate în prezentul articol.

Cei care dețin link-uri, filmulețe sau poze despre defilarea detașamentelor aparținând penitenciarelor, sunt rugați să le trimită pe adresa de e-mail: cosmin.dorobantu@fsanp.ro

24 Comments

 1. Cometarii de doi lei, incercati sa nu mai fiti militieni. Sa fiti romani macar de ziua nationala.

 2. Mai fratilor cum sa se dea directive cu participari la defilari ca dupa aia tre sa fim pontati dublu. Multi din comentatorii ,,patrioti,, ar solicita pontarea dublu a orelor asta in situatia in care ar participa. Nu cred ca mai gasim in sistem patriotismul care ar conduce la lipsa unui scandal pe tema pontarii sau orelor suplimentare ocayionate de defilare. Daca nu am avea incrancenarea asta intre unele conduceri si sindicate-personal (parte din cei care au curaj sa ceara) poate ca am putea ridica problema.

 3. tot Waslui-ul e fruncea! au fost si cei din ora libera pentru ca la cat e de lung bulevardul principal, mai aveau timp si de o cafea, o tigara si o convorbire de cateva minute la telefon!

 4. si Penit.Codlea a defilat si a fost frumos sper sa fac rost de poze facem eforturi pentru a schimba imaginea si gandirea pe care o au oamenii despre lucratorii de penit.

 5. Nu pot totusi sa trec cu vederea faptul ca ,acolo unde unitatile penitenciare au participat la paradele militare organizate,sunt exact unitatile in care se regasesc sindicate afiliate FSANP.
  Felicitari celor care au depus eforturi pentru promovarea imaginii penitenciarelor.(inclusiv ale directorilor care au inteles utilitatea acestor demersuri).

 6. Felicitari tuturor colegilor care au participat la parada de 1 Decembrie.
  Un plus pentru cei de la Penitenciarul Gherla, alaturi de colegii din SASS au fost si colegii in uniforma de serviciu.

 7. Poate fi considerat abuz in serviciu faptul ca: azi mi se aproba pt. maine invoire 8 ore iar a doua zi mi se cere sa imi iau o zi de concediu de odihna ? Invoirea era aprobata de director tot in regula dar seful direct a bagat strambe la seful de serviciu sa imi ceara sa iau o zi de concediu. Astept opiniile dumneavoastra

  • Daca ai avut ocazia sa iti vezi nota de solicitare a unei zile de invoire platita aprobata de directotul unitatii, atunci este un abuz in serviciu al sefului direct! si asta inseamna ca seful direct e mai sef decat directorul! oare cum ar reactiona directorul in astfel de situatii!?

 8. Am vazut la tv parada si mi-au placut f. mult scurtele celor de la Mapn cu guler de blana, serioase, si elegante in acelasi timp Am avut si noi candva/ poate se gandeste cineva si la noua tinuta asa va fi scurta.

 9. Felicitari conducerilor unitatilor si personalului care sau implicat in participarea la parada militara de ziua nationala a ROMANIEI, demonstrand macar acestia că și penitenciarele fac parte integrantă din structurile de ordine publică și apărare ale țării si au cu ce se mandrii daca vor.
  ANP ca deobicei in aceasi nota jalnica la care ne asteptam si cu care ne-am obisnuit. Pe site-ul oficial nu se face nici o referire la ziua nationala a ROMANIEI, ci troneaza mare un afis cu Festivalul Multiart pentru detinuti( Festivalul de Teatru pentru Deținuți care cum se specifica este un eveniment unic în Europa, dar bun in Romania si cu costuri pe masura)…………..
  Pacat ca aceasta este aprecierea de care se bucura ziua nationala a Romaniei din partea mai marilor nostri.

 10. Domnule Dumitrascu,oare FSANP este de acord cu jaful si talharia la drumul mare care au loc azi in Romania? FSANP nu poate emite un comunicat prin care sa condamnam actiunile fara precedent ale imperialistilor cu ajutorul guvernantilor la Pungesti ,la Rosia Montana si in alte locuri din Romania? De ce ocolim subiectele si de ce nu luam atitudine ? Noi nu suntem romani ? Pe noi si mai ales pe urmasii nostri nu ne vor afecta oare ? Prin imprejurari nu tocmai clare si dubioase,la care sindicatele au fost impasibile,ni s-a luat dreptul la greva dar sindicatul poate avea o pozitie,mandatat de membrii sai, fata de ceea ce se intampla in societate . Eu cred ca e un subiect foarte important de dezbatut,si poate faceti un sondaj,prin care membrii pot fi chestionati asupra unui punct oficial de vedere exprimat de FSANP,mandatat de membrii sai in legatura cu aceste actiuni grave,care vor avea repercusiuni dramatice asupra noastra si a urmasilor nostrii. Ce valoare mai are munca noastra si viata noastra,a copiilor nostrii daca suntem furati,saraciti si otraviti de marile corporatii ? Ce vom rezolva daca vom sta in genunchi cu capul plecat?

   • Hai ca acum se gasira ecologisti si-n system , maine poimaine ne gandim sa luam si-o haita de caini de crescut acasa =)) Deocamdata se fac mari eforturi ca marile corporatii sa vina cu banu badie , ca altfel murim de foame ..Hai in post ca ne-am uitat destul la otv.pardon b1

    • Puteam să jur că tot TU erai, cap de cretă. După tine potopul, cum s-ar zice! Marile corporații vin cu praful de pe tobă, și chiar dacă ar plăti bine, nu s-ar merita pentru ceea ce ar lăsa în urmă. La generațiile viitoare nu te gândești? E normal ca oamenii să reacționeze așa, pentru că vor să mai aibe apă potabilă, nu cu mâl, și vor ca agoniseala de-o viață (casele) să nu se ducă la vale, odată cu alunecările de teren.

     Mă uit la reclamele cretine care spun că o să ne umplem de bani.
     Dar ce face clasa politică pentru noi? Numai de 1 decembrie guvernul a aruncat pe fereastră mai mult de 1 milion de euro, iar zilele trecute CEC-ul la fel. FMI ne dă cu o mână și ne ia cu zece. Au fost contracte secretizate care ne-au spoliat și acum trebuie să ne închinăm cu două mâini la hoții care vor să ne deșertifice Apusenii?

     Ce ar mai urma? Exproprieri forțate după împroprietărirea tuturor jegoșilor care au tras și trag tunuri cu terenuri?

  • eu recunosc! imi este rusine ca lucrez in penitenciarul al carui director este comisarul politic IONESCU DUMITRU!jalnica conducere!

   • Nea Mariane,postarea matale este cu mesaj subliminal?
    Eu stiu ca ultimul grad militar ,la care au acces muritorii, este cel de comisar sef.
    Ar trebui propus si acest grad ( comisar politic) catre ANP acum cu ocazia modificarilor la statutul fpss.

    • @Ioan
     Am inteles ca si P Waslui a fost la parada,la defilare,e ireal? Sau au defilat cei de la administrativ?

     • Ce crezi ca tu esti m-ai presus(breaz) decit cei de la administrativ ? In sistem printre cei de la administrativ m-ai sunt si oameni cu scolii militare nu gen .Tg Ocna ci scoli militare ale MApN,care cred ca stiu mai multe decit tine despre o parada militara.

Comments are closed.