Q: Specialistii (III)

QNotele de informare sunt pline de cazuri în care asupra a diferite persoane sunt descoperite bunuri şi obiecte interzise în penitenciar. Contactul cu deţinuţii pleacă de la familiile acestora până la şoferii care aprovizionează unităţile şi reprezentanţii cultelor religioase iar efectele acestor relaţii nu sunt întotdeauna în interesul siguranţei locului de deţinere.

Ca şi corupţia, acest fenomen nu poate fi înlăturat dar poate fi controlat într-o anumită măsură. Numai că răspunsul ANP vizavi de această problemă lasă de dorit.

Până în anul 2008 fenomenul nu era sancţionat în nici un fel. Abia din acest an ANP găseşte o formă de sancţionare a vizitatorilor deţinuţilor printr-o interdicţie de vizitare a acestora pe o perioadă de maxim şase luni. Juridic, sancţiunea era prevăzută în OMJ 2714/C/2008 privind durata şi periodicitatea vizitelor. Ordinul produce efecte doar asupra celor care beneficiau de vizită cu deţinuţii sau aparţinătorilor cum li se spune acum.

Celorlalte categorii de vizitatori, denumiţi în continuare colaboratori pentru a evita confuzia cu aparţinătorii, dintre care am amintit şoferii şi reprezentaţii cultelor religioase, nu le erau opozabile prevederile acestui ordin. Chiar şi pentru un student la drept în anul doi este evident acest aspect însă nu şi pentru specialiştii din DSDRP. Vidul legislativ a durat până în anul 2010 când s-a incrimant ca infracţiune introducerea anumitor bunuri şi obiecte interzise în penitenciar.

Pentru că fenomenul continua Anp a reacţionat în 2008 prin adresa ANP nr. 205766/08.02.2008 care prevedea „interzicerea accesului permanent pentru persoanele care au acces în unităţile penitenciare pentru desfăşurarea unor activităţi de şcolarizare ori calificare a deţinuţilor care au încercat să introducă obiecte sau bunuri interzise în penitenciar.”

Ba mai mult ANP trimte în teritoriu mai multe adrese, atât DRS-DEAP cât şi DSDRP,  prin care informează unităţile de măsurile de interzicere a accesului permanent pentru unii reprezentanţi ai cultelor sau a diverşi colaboratori în întreg sistemul penitenciar.

Ironia e că aceste adrese 217501, 252075, 203973, 243203, 225141, 222191, 256465, chiar dacă erau semnate de directorii generali din 2008 până în 2010 nu era deloc împărtăşite de specialiştii din DSDRP, care ori de câte ori avea loc un astfel de eveniment, pe căi neoficiale adică prin telefon, schimbau o interdicţie permanentă cu una pe 6 luni într-o desăvârşită armonie instituţională.

Chiar dacă li s-au explicat argumentele legale începând de la adresa 205766/2008 până la ultimele modificări legislative ei nu şi nu. Sub presiunea dispoziţiilor verbale ale celor care au condus sau coordonat această direcţie, unităţile nu au avut ce face decât a se conforma acestor aberaţii. Mai mult au ajuns să ceară explicaţii în scris unei unităţi pentru o interdicţie permanentă dispusă printr-o adresă a directorului general ANP.

Argumentele nu le-au priceput dar până la urmă în patru ani au realizat că pentru interdicţia de maxim 6 luni pe care o tot susţin au nevoie de prevedere legală. În noul ordin privind asistenţa religioasă, 1072/C/2013 de care am aflat întâmplător la câteva luni de la adoptare, se prevede faptul că “directorul unităţii poate dispune interzicerea accesului reprezentanţilor cultelor sau asociaţiilor religioase recunoscute de lege, pentru o perioadă de maximum 6 luni”.

Prevederi asemănătoare avea şi ordinul anterior 610/C/2006 însă fără a fi absurd: “Anp nu poate interzice accesul unor reprezentanţi(…) decât în situaţia în care demonstrează că prezenţa acestora pune în pericol real şi concret siguranţa locului de deţinere”.

Când am spus că nu există profunzime intelectuală la dsdrp nu am glumit şi nici nu am vrut să-i jignesc. Am constatat doar o realitate. Specialiştii ăştia ne-au lăsat fără indicative pentru că ar fi secrete deşi ISU nu are nici o problemă în a trimite SMS de alarmare prin indicativ sau că specialiştii au semnat planuri nesecrete de cooperare cu poliţia, planuri în care indicativul „…” apare fără nici oproblemă.

Cum se poate împăca interdicţia de maxim şase luni în penitenciar cu faptul că directorul aprobă accesul reprezentanţilor cultelor religioase? Sau de ce să nu poţi să renunţa la colaboratori fără nici un respect pentru instituţia noastră, reguli şi lege? Specialiştii au reuşit din nou, de data asta promovează impotenţa instituţională şi haosul legislativ.

41 Comments

 1. Felicitări pentru articol. Încă odată ați reușit să surprindeți managementul penitenciar în poziție de impostură!

 2. Buna seara Federatie, dle Schiopu, presedinte onorific ANP, ANP

  Nu inteleg de ce “va dati lovit ” dle Schiopu si nu imi raspundeti la telefon!? Devin prea insistent ori nu aveti nicio solutie la cele cate vi le-am relatat? Oare acei oameni care au plecat in detasare la Vaslui, sunt orbi si nu vad ce se intampla cu ei, ce se intampla acolo? Chiar nu era o problema daca acest lucru se intampla cu luna ianuarie, dar sa faci o treaba in pripa, ca asa au gandit-o ilustrii nostrii conducatori si asa ” a vrut muschii lor”, e culmea nesimtirii, a durerii in cot! si va mai erijati in aparatori ai oamenilor! mai papati si din banii nostrii. pentru ce?
  si la ora actuala , la schimbul de noapte pleaca cate 5-7 oameni in libere, ziua se dubleaza si posturile de pe sectie care nu necesita acest lucru, pe la colturi se fac cartile pt liberele de sarbatori. pt asta au fost luati oamenii de langa familiile lor?. sa dea libere lui Luca, pt ca tipa mai tare?
  de ce fpss-ului penitenciarului spital tg.ocna i-a incetat detasarea daca era asa nevoie stringenta de oameni? de ce a mai fost detasat daca era nevoie de el in unitatea sa? eu cred sigur ca stiti de ce, dar nu miscati in front ca nu va tine! si atunci pt ce sa va platim dle Schiopu? ca sa ne scrieti telenuvele pe blog? aveti macar curajul sa dati publicitatii aceste randuri si sa aveti un drept la replica?
  noi nu avem nevoie de purtatori de cuvant “Labe 1”, noi avem nevoie de oamenii care sa ne apere! puteti sa mergeti linistit acasa! cele cate le-ati obtinut, ni le dadeau si ANP-ul, cu bucatica, dar le dadeau. incurcati degeaba ANP-ul in munca sa! si pe noi ca avem nazuinte si sperante….desarte!

  • Pot sa inteleg ca sunteti suparat si pare ca aveti si motive. Daca situatia sta asa cum o prezentati, nu poate fi in ordine. Nu inteleg insa cu ce v-a deranjat subsemnatul? Explicati-mi va rog.

   Nu mai e in ordine ca incerc sa raspund atacurilor la adresa imaginii personalului din penitenciare? A devenit o problema faptul ca putem comunica si nu mai avem nevoie de un site? Trebuia sa rezolv o problema pe care n-am atributii a o rezolva?

   Astept reactia dumneavoastra. Sunt sigur ca n-o “sa va dati lovit”. Si, promit sa nu ma inflacarez prea tare daca nu-mi raspundeti atat de repede pe cat mi-as dori sau dandu-mi dreptate. E un dialog, nu-i musai. Vreau insa sa inteleg, cu ce v-am deranjat.

   Nu de alta dar nu inteleg agresiunea gratuita. Nici eu nu cred ca va apostrofez pe dumneavoastra daca am – sa spunem – o problema cu vreun alt coleg. E usor inutil si in mare masura incorect.

   • incerc sa supar cat mai multi,poate or face si altceva decat sa ii reprezinte pe altii, ori sa ii mai scoata la suprafata si pe cei care sunt la sefia federatiei sa traga aer in piept! macar sa mai respire!
    si daca tot sunt de acord ca pedepsele dlor puscariabili romani sunt mai mari ca ale puscariabilor europeni si tot s-a ajuns la un minim consens cu luceafarul huilei, poate isi indreapta atentia si asupra acelora care au ajuns huliti pe toate emisiunile! pt ca ati acceptat sa ni se spuna in prezenta dvstra “gardieni”, ca sunt salarii extraordinare fata de asistentii maternali, etc! sa nu uitati ca nu va scap din ochi si….chiar sunt motive serioase sa ma indrept cu aceste cuvinte si impotriva dumneavoastra.
    chiar daca titlul e “onorific” se poate sa il puneti la trebusoara si pe presedintele in exercitiu, Schiopu si sa faca ceea ce facea onorificul cand era presedinte “plin”! pt ca atunci chiar si-a facut treaba!
    nu vreau sa va aduc laude si sa va rog sa faceti ce este de facut! chiar trebuie sa faceti ceva sa se puna treburile intr-un fagas normal,fara bataie de joc, sa existe minim respect si din partea celor care se cred pe Olimp! atat si nimic mai mult!

    • Eh, acum inteleg. Dumneavoastra va imaginati ca e normal sa suparati pe cat mai multi si ca asa se rezolva. In cazul asta, ma tem ca va trebui sa invatati ca daca pretindeti respect trebuie sa oferiti respect. Nu-i chiar atat de complicat.

     Si, ati inteles gresit. N-am acceptat. Nu pot insa sa opresc oamenii sa foloseasca anumite cuvinte asa cum nu va pot opri nici macar pe dumneavoastra sa intelegeti intr-un fel propriu o dezbatere. Daca va pricepeti mai bine, va rog sa preluati problema.

     Si, va intreb: daca dumneavoastra nu va pasa de mine si vi se pare normal sa fiti intr-un mod nejustificat agresiv, mie de ce mi-ar pasa de dumneavoastra? Explicati-mi va rog, cu metafore olimpiene si orice vi se pare util.

     Si, de ce as lua in serios o astfel de abordare? Bine ca n-ati injurat si preotul penitenciarului, poate-asa se rezolva divin de repede si fulgerator de eficient. Nu ca pan-acum, cu rezultate prea putin importante pentru cea mai importanta persoana pentru dumneavoastra, propria persoana.

     I-auzi: “incerc sa supar pe mai multi, ca poate-or face ceva”. Sa va spun un secret: nu tine. Pe subsemnatul deja l-ati pierdut din lista celor care-or face ceva de suparare. Prefer sa lucrez relaxat si fara nervi.

     • Daca vreti sa discutam trebuie sa fiti politicos. Nu vreti, imi pare rau dar nu-mi pierd timpul. Cand va reveniti, va astept la o discutie relaxata si colegiala. Pana atunci, dati-mi va rog voie sa ma intorc la un film pe care abia-l incepusem.

     • Va repet, nu imi pierd timpul cu cineva care nu intelege ca trebuie sa fie politicos ca sa putem avea o discutie. Va astept cand va reveniti. Si, poate va si vad candva facand ceva concret.

      Ce ziceti? Aparent, din fata calculatorului, pare c-ati avea solutiile la indemana si ca totul e atat de simplu. Cand va vedem deci in actiune? Sau, nu?! Doar asa, la probleme personale si cu pretentii?

  • Buna seara Florin,

   Nu prea inteleg ce se intampla cu cei detasati la Vaslui, vrei sa fii mai explicit ? Da se dau libere, mai bine zis recuperari, pentru ca se aduna ore suplimentare. Pentru faptul ca sunt cate 3 detasati pe schimb nu se mai pot lua libere?

   Pentru colegul de la Tg. Ocna care i-a incetat detasarea nu-i nimeni vinovat, decat el si DG Bejan, ce sa-i faci daca sunt amandoi din acelasi sat.

   Se vede treaba ca ai venit de la logistica daca spui ca se dubleaza posturile de supraveghere pe timp de zi, asa scrie la regulament, cat despre libere, Luca isi ia libere pana in sarbatori, de Craciun si Anul Nou am renuntat eu si colegii mei ca sa plecati voi acasa.

   Apropo, eu in 26 de ani de activitate am 19 revelioane petrecute la unitate, tu, nemultumitule, cate ai? Poate maine ma razgandesc, sa stea de sarbatori si Luca langa fusta nevestei si tu sa faci serviciu, doar luam toti acelasi salariu.

   • am tot atatia ani ca si tine Ioane! si nu se numara serviciul in revelioane! nu te “sumetzi” la mine pentru ca mi-am exprimat o pozitie. chiar daca iau salariu, ti se pare ca il iau degeaba? dar nu pot sa fiu de acord cu un mod arbritar, llipsit de onestitate si respect fata de toti acei care sunt supusi unor astfel masuri luate fara un minim bun simt! cred ca si tu ai fi reactionat la fel! acum tu esti de partea cealalta a baricadei, n-ai cum sa imi fi aliat! dar daca ai aprofunda problema si ai vedea de unde pleaca “beleaua” si te-ai gandi ca oricand vei putea sa fi suspus unor astfel de masuri, nu cred ca ai mai reactiona asa! iti respect curajul si vechimea! respecta-ma, pentru ca ceea ce incerc sa fac este in folosul tuturor. nimeni nu spune sa nu te supui legii, dar nu cred ca e benefic ca in numele legii, oricine care nu si-a facut datoria la timp, sa vina si sa schimbe destine, oricat de mici ar fi efectele!
    am fost la timisoara in 1995. si la tg. jiu. agricultura , Ioane, pe paine! dar nu se dadea liber nimanui Ioane, din respect si bun simt pt cei care si-au lasat familiile acasa! era Bala sef la paza, nu comandant! acolo , atunci, a fost un superom! pacat ca s-a “pierdut pe drum”! si nu e singurul care a patit-o! asa dupa cum se poate vedea acum! si o simtim pe pielea noastra! noapte buna, Ioane, se pare ca esti in tura libera! data de cei care sunt detasati din alte unitati!

    • Tu nu vrei sa intelegi, nimeni nu v-a tras la sorti,ati venit la Vaslui detasati. Nu v-am cerut noi, cei de la Vaslui, nu am cerut ANP-ului sa ne dea n cadre de la n unitati. Ce am cerut noi, cei de la Vaslui, pentru a putea sa primim inca 600 de detinuti, si pentru ca voi sa fiti degrevati de anumite activitati, sa ne fie repartizati din scoala 40 de agenti, nu s-a putut, acum ce facem?, ne adunam intr-un cor de bocitoare ? Poti face o diferenta intre 1987 si 1995 ?, faptul ca nu s-au dat libere cat ai fost tu detasat denota faptul ca liderul (editat admin)nu si-a facut datoria si ca Bala se gandea la steaua de CHESTOR. Sunt in tura libera, pentru acest liber am muncit, si dupa cat stiu esti si tu liber….Noapte buna. De fapt, de la Tg.Ocna sunteti 2 detasati, unul inscris la sindicatul lui Tabacaru, si cel mai nemultumit si unul neafiliat care tace…..

  • Stimate domn,
   Nu ma dau nici lovit, nici altfel.Nu am o problema nici sa va raspund. De cand am vorbit cu dumneavoastra si cu Cosmin,credeti-ma ca m-am tinut de ce am promis. Am promis ca o sa discut atat cu Luca cat si la ANP ca in perioada sarbatorilor, colegii detasati la Vaslui si care ar trebui sa pice de serviciu sa fie lasati sa mearga acasa.In ultimul CC al ANP, am cerut acest lucru si promisiunile au fost in acest sens.
   Ieri am discutat din nou cu directorul directiei siguranta si regim, acesta reinoind promisiunea ca vor face tot ce este posibil ca de sarbatori sa fiti lasati sa plecati acasa. Acum insa nu ma acuzati de faptul ca nu raspund, in conditiile in care acum 5 zile am vorbit prima data de aceasta problema.Este adevarat ca vorbisem si cu Cosmin cu o zi inainte, dar oamenii erau deja detasati, eu luind act ca acest lucru deja se intamplase. Nu ma doare in cot si am incercat sa repar ce mai era de reparat. Sunt curios numai sa-mi spuneti, daca tot reprezentati ca vicepresedinte oamenii de la Tg-Ocna, daca le-ati spus acestora, ca de problema am aflat dupa ce acest lucru se intamplase?

   • Nu mai sunt de astazi nici vicepresedinte si nici portavocea vreunui coleg , fie el chiar si fratele meu!
    stiam anumite motive pentru care unii sunt chemati din detasare, alte motive pentru a inlocui un altul aflat in concediu medical, chiar daca acesta figureaza detasat cu acte in regula si va veni la Vaslui. (pe asta n-o stiati).
    Stiam ca s-au taiat paglinci de inaugurare a sectiei de la Vaslui acum ceva timp in urma, timp in care cei in drept, daca nu aveau o durere in cot rezolvau cu brio aceasta situatie. pentru ca delasarea de care au dat dovada face ca problema sa nu poata fi rezolvata nici la anul in decembrie! dar nici Luca, si nici nimeni altcineva nu s-a sesizat, cu atat mai putin federatia si acum suntem “cu chilotii in vine”, cu hotii pe drum, cu cadre mutate si cheltuieli pe transport, chirii, misii!
    seamana al naibii cu marea reprofilare, cei drept la o scara mai mica, cu turismul penal, cu orice altceva dar nu cu o treaba facuta cu cap! pentru ca asa ne-am obisnuit sa facem treaba si nu conteaza daca rezultatul costa! conteaza finalitatea!
    Vom bate drumul Vasluiului precum cei zece viteji, pana dincolo, in noul an in decembrie! pentru ca atunci se preconizeaza a fi repartizati elevii! era mult mai elegant sa fi dat absolventii promotiei 2013. se plateau doar chirii! asa, acum, e mult mai complicat. dar de ce sa nu fie asa, daca se poate?
    Ma mir ca nu ati stiut nimic, doar sunt masuri luate iar actul transparentei decizionale nu va permite sa nu cunoasteti chiar si dedesubturile acestor actiuni! iar sindicatul poate sa intervina si in cazurile in care banul public se risipeste aiurea datorita unor factori de decizie care nu si-au facut treaba la timp!
    Chestia asta ma enerveaza! ca sustineti toti ca habar nu aveti cum si ce se intampla la Vaslui!
    Pentru Ion!
    La vremea aia Ioane, 1995, daca spui ca ai cei 26 de ani prin sistem (sper ca esti integralist, nu aduni si anii de grupa?) nu era sindicat! eram militari! Bala nu visa sa ajunga mai mult decat colonel, iar tu, daca esti cine cred eu , iti mai trebuiau vreo 9 ani ca sa ajungi sa pupi cazmaua lui Vasilescu prin (editat admin), dimpreuna cu celalat mascarici de la Braila, parca!
    O seara placuta tuturor!

 3. Nu se poate ca reprezentantii cultelor sa poata aduce orice detinutilor (droguri, telefoane, etc.) si noi sa nu putem decat sa le interzicem accesul pe maxim 6 luni. Ne lasam la mana deciziei cultelor de excludere a membrilor lor. Cred ca domnul Stancovici a tinut mortis la asta dar este fara indoiala o aberatie.

   • Corect, pot sanctionati penal. Mai mult directorii au obligatia de a sesiza organele de cercetare penala pt astfel de fapte, problema e ca daca nu sunt exclusi din cult nu pot fi impiedicati sa desfasoare activitati religioase mai mult de 6 luni potrivit acestui ordin. Pentru asta s-au luptat clandestin, in spatele adreselor amintite acesti deschizatori de drumuri. Cele 6 luni de interdictie au fost si sunt o sanctiune pentru apartinatori ppl iar interdictiile permanente ajutau pentru ca acesti reprezetanti ai cultelor se muta de la o unitate la alta. La fel fac si acum, cer acces la Tulcea si au interdictie de 6 luni la Jilava pentru incarcator de telefon mobil. Este normal, legal, moral sa nu mai colaborezi cu cineva care iti inseala increderea. Si faci asta fara sa afectezi dreptul la asistenta religioasa pentru ca nu interzici cultul ci doar un membru al acestuia care a gresit flagrant fata de tine si lege. Ar fi bine sa mai asculte si opiniile din teritoriu petru ca biroul dansului si al dsdrp sunt prea stramte pentru furtuni intelectuale.

  • Dupa cum se vede, stimate, director general, lucrurile la Spitalul Rahova, au ajuns la limita insuportabilului, toate cele mentionate in comentariile anterioare cu siguranta sunt reale.Toate au inceput cu titularizarea managerului……nimeni nu si-a pus problema de ce majoritatea medicilor si asistentilor pleaca, mai nou si agentii au inceput sa plece nemaisuportand maniera de lucru, amenintarile si jignirile managerului. Acesta a inceput sa platesca tot felul de polite:exemplul asistentei care a avut curaj sa-l infrunte pe manager si pe una din sultanele acestuia (asistenta sefa de pe terapie intensiva)….Managerul a detasat -o pe asistenta la penitenciarul rahova, dar, detasarea a fost anulata…daca nu s -a putut cu detasarea, managerul, s-a gandit impreuna cu sultanele lui ca ar fi mai bine sa nu mai lucreze pe terapie intensiva (avand competente pentru terapie). Asistenta a fost mutata la primire detinuti. Multi dintre noi incepem sa credem ca “politica manageriala” a acestuia este agreata de esalonul superior prin prisma cuvintelor de apreciere cu care se lauda managerul.

   • Iordane!!, degeaba te agiti ,de la anp in jos toata lumea doarme,nu esti singurul care si-a varsat naduful cu privire la toate nenorocirile pe care le face acest manager inchipuit,care crede despre sine ca este o mare valoare in ale managementului,o eminenta in realizarile manageriale de top cu care se lauda la inalta poarta din ghiculeasa. ar fi cazul sa aflam cine este cu adevarat acest MOGUL al terorii care salasuieste in spitalul rahova la apus de cariera .Dupa ce aproape toata “cariera” a stat la pinda pentru a -si insusi o functie de director ,deoarece bubele din dosarul personal nu i-ar fi permis sa ocupe decat cel mult o functie de plutonier de companie, deodata cu schimbarile politice s-a vazut tocmai ca tiganul ,imparat. Orbit si plin de trufie dupa atata suferinta s-a apucat sa plateasca polite tuturor acelora care au indraznit de-a lungul timpului sa nu i se supuna. nu mai are niciun rost sa reluam povestea cu exodul personalului, pentru ca in acceptiunea mariei sale toata lumea ,fortata, este libera sa plece . nu stiu daca cineva a contabilizat numarul celor care terorizati psihic au ales sa plece . . . sigur sunt de ordinul zecilor, medici , asistenti,brancardieri,agenti , ofiteri. Acest individ plin de frustrari a transformat o institutie de stat intr-un teatru de lupta si se comporta ca un veritabil tortionar in relatiile profesionale cu toti angajatii indiferent de ce pozitie ocupa fiecare in statul de organizare.
    va urma!

 4. Domnule Dumitrascu, daca o sa se renunte la legislatia tranzitorie asa cum ati afirmat si se va aplica legea unitara, cea in care sunt prevazute functii de agent cu studii superioare, din cate ne aducem aminte urma sa ni se taie din salar pana la 400Ron in aceasta,deci legea unitara nu e buna si nici corecta din punctul nostru de vedere si nu ar trebui aplicata,sau poate ma insel si nu sunt bine informat.Poate ne lamuriti dumneavoastra.ar mai fi o chestiune….daca nu se va renunta la legea actuala ramanem tot asa pana la pensie?(adica am facut o scoala degeaba si unii vor primii sporul cuprins actualmente in salar si ceilalti o sa ramana cu buza umflata in continuare).Cred ca au trecut suficienti ani de nedreptate facuta acestei categorii de angajati si nu ar fi firesc sa o lasam asa de izbeliste ca poate o sa renunte legislativul de buna voie la aceasta lege si o sa puna in aplicare alta mai catastrofala si noi nu facem nimic.Trebuie facute demersuri si aduse argumente atat conducerii ministerului nostru cat si celor care au facut salarizarea,inclusiv celor care se ocupa cu corectarea acestei probleme reale si sa o modifice,actualizeze la realitatea din institutii.Ei nu o sa se sesizeze singuri decat la insistentele cuiva adica a sindicatelor care reprezinta mebmbrii .

  • Pentru a intra in vigoare legea vor trebui revizuiti coeficientii. Prevederea referitoare la agentii cu studii superioare ar ramane in picioare.Iar scoala n-ati facut degeaba. Ati facut in primul rand pentru dumneavoastra.

   “Sindicatele care reprezinta membrii” sunt membrii, nu liderul caruia dumneavoastra va adresati si care nu e nici factotum si nici consultant voluntar, e doar reprezentantul unui grup care-l sutine.

 5. Domnule Sorin,sunt binevenite schimbarile in grafica site-ului,dar e prea morbid negrul asta,nu credeti?Varianta cu titlul rosu era mai optimista,mai ”in viata”!…

 6. E curata nebunie ce fac unii judecatori delegati in unitati se cred dumnezei….doamne sfinte nu se poate sa scrie si sa faca tot felul de aberatii si sa nu raspunda in nici un fel….sunt stat in stat….societatea trebuie sa ia atitudine privind legislatia in cazul magistratilor…e revoltator ce fac in tara asta frate.Preluat de la neamtu,e foarte adevarat dle neamtu!

 7. Domnilor conducatori ai FSANP,cred ca si dumneavoastra ati fi putut avea o discutie cu liderii de sindicat din teritoriu si ati fi putut lua o hotarare impreuna cu acestia sa acordati din partea sindicatului o prima cadou de sarbatori tuturor membrilor de 200 RON, ca sa le dati un exemplu mai marilor nostrii conducatori.V-ati gandit la o astfel de initiativa?

  • FSANP poate face cel mult o sugestie sindicatelor membre. Decizia insa va apartine. Intalniti-va in Adunarea Generala, vedeti ce bani aveti si stabiliti ce premii puteti acorda si in ce conditii. Am dat deja multe exemple mai “marilor nostri conducatori”. Asta n-avem cum, nu ne putem substitui deciziilor membrilor.

  • Camy, ai socotit vreodata cati bani se incaseaza ca si cotizatie la sindicat ? Sunt sindicate unde membrii platesc cotizatie o suma fixa de 10 sau 12 lei lunar, inmultit cu 12 luni, iti da suma de 2oo ron ? Din suma de 10 sau 12 lei mai platesti cotizatie la federatie, platesti abonamente la dozatoare de apa, mai utilezi o sala de sport pentru cadre, mai dai cate 5oo ron ajutor de deces sau de imbolnaviri grave, un proces, un avocat si cu cat ramaii ? Multi confundati sindicatul cu C.A.R-ul…

  • @camy: te-am prins obraznica mica ce esti:) esti cumva si Deen 17-12-2013 09:26 ( de pe site-ul (editat admin))
   Domnilor sefi ai (editat admin),cred ca si dumneavoastra ati fi putut avea o discutie cu liderii de sindicat din teritoriu si ati fi putut lua o hotarare impreuna cu acestia sa acordati din partea sindicatului o prima cadou tuturor membrilor de 200 RON, ca sa le dati un exemplu mai marilor nostrii conducatori.V-a ti gandit la o astfel de initiativa?
   -sau cum se spune in popor: ne aflam cu fundul in doua luntrii!!

 8. Domnule Dumitrascu,ce se mai intampla cu statutul politistului de penitenciare?Cand va intra in vigoare?Cu sporul de studii superioare pentru agenti, ati facut demersuri pentru acordarea lui sau reintroducerea acestuia in lege?Asteptam ca si aceasta problema sa fie rezolvata de sindicat.Cred ca e una la care asteptam de ceva vreme ca sindicatul sa faca ceva concret.Stima.

  • ANP lucreaza intens la regulamentele pentru aplicarea legii de executare a pedepselor si nu prea ne putem intalni pe statut desi conducerea si-a asumat in Consiliu finalizarea si transmiterea la MJ cu termen acum vreo 2 saptamani. Trebuie sa ajunga intai la Parlament si abia dupa vedem cand intra in vigoare.

   Sporul de studii superioare tine de salarizare nu de statut. Concret am incercat aplicarea acelorasi principii ca si la confidentialitate si fidelitate. Din pacate avem cativa colegi care au pierdut in instanta si ANP ne opune acest argument.

   In plus imediat ce se renunta la legislatia tranzitorie va fi optiunea functiilor de agent cu studii superioare. O alta actiune concreta a sindicatelor inca din perioadsa in care se lucra legea care in prezent este suspendata.

   Daca va ganditi si la alte solutii care n-au fost deja avute in vedere va rog sa nu ezitati a le comunica. Eventual daca doriti sa va implicati personal in aplicare, putem lucra impreuna in a rezolva aceasta problema.

 9. Domnule Dumitrascu
  Era un lucru bun,care mai detensiona tensiunea acumulata in sistem,daca anp-ul ar fi dat o transa din echipament in prag de sarbatori.
  Stim ca anul de echipare se termina la 30.06.2014-aspe ct care se petrece numai la arma penitenciare,dar cred ca prezentind ministrului justitiei situatia existenta in sistem,poate s-ar fi putut gasi o portita.
  Dar fiind putini la nr. guvernantii ne trateaza ca fiind lucratori pe la salubritate,eca risaj etc.
  Ma raliez la spusele lui sandokan,sa fi primit si noi in prag de sarbatori o transa din banii de echipament.
  Sa nu uite alesii poporului,ca dorm linistiti cu capul pe perna si datorita noua.

  • Asa e. Din pacate, momentan ANP are o alta prioritate: regulamentele de aplicare a noii legi de executare a pedepselor. Iar alesii poporului ati vazut pera bine cu ce-si petrec timpul si ce jmenozeli au in cap.

 10. Domnule Dumitrascu ce se mai intampla cu statutul politistului de penitenciare ?Ati facut demersuri cu privire la agentii cu studii superioare pentru acordarea sporului de studii sau introducerea din nou in lege a acestui spor?Va multumesc!

  • ANP lucreaza intens la regulamentele pentru aplicarea legii de executare a pedepselor si nu prea ne putem intalni pe statut desi conducerea si-a asumat in Consiliu finalizarea si transmiterea la MJ cu termen acum vreo 2 saptamani. Trebuie sa ajunga intai la Parlament si abia dupa vedem cand intra in vigoare.

   Sporul de studii superioare tine de salarizare nu de statut. Concret am incercat aplicarea acelorasi principii ca si la confidentialitate si fidelitate. Din pacate avem cativa colegi care au pierdut in instanta si ANP ne opune acest argument.

   In plus imediat ce se renunta la legislatia tranzitorie, va fi optiunea functiilor de agent cu studii superioare. O alta actiune concreta a sindicatelor inca din perioadsa in care se lucra legea care in prezent este suspendata.

   Daca va ganditi si la alte solutii care n-au fost deja avute in vedere va rog sa nu ezitati a le comunica. Eventual daca doriti sa va implicati personal in aplicare, putem lucra impreuna in a rezolva aceasta problema.

Comments are closed.