Dialog social MJ – ANP – SINDICATE

comiseMinisterul Justiției invită Administrația Națională a Penitenciarelor și organizațiile sindicale la o nouă întâlnire a Comisiei mixte de dialog social pentru a discuta pe tema proiectelor de acte normative aflate în elaborare.

Preambul

Conceptul și realitatea într-o societate civilizată ca și într-o instituție respectabilă și transparentă converg.

Dar ce te faci, când una dintre cele două nu este așa cum ți-ai dori?

Ce te faci când locul dialogului este luat de tăcere sau de nepăsare?

Ce faci când ești uitat intenționat și vocea ta nu găsește o ureche care s-o asculte?

Răspuns: REACȚIONEZI.

Cum?

Răspuns: SISTEMATIC.

Conceptual, dialogul social inseamna trecerea de la cultura conflictului la cultura parteneriatului, căci interesele partenerilor sociali ar trebui să fie comune.

Discurs succesor

Trăim într-un secol al vitezei, al schimbărilor rapide de mentalitate, sociale, politice, economice, iar aceste schimbări se simt și între gardurile pușcăriilor. Lucrătorii au început să-și cunoască drepturile, să-și pună banala întrebare ”DE CE?” când aceste drepturi sunt devansate izbitor de  niște obligații și îndatoriri aberante.  În această manieră apar conflictele. O abordare deschisă reală, ci nu aparentă devine constructivă, lăsând loc unui dialog social real care să resolve prin negociere esențialele problemele ale lucrătorilor.

Îmi expirm convingerea că partenerii noștri de dialog social (MJ și ANP) depun toate diligențele, ca și noi, de altfel (0rganizațiile sindicale), pentru găsirea soluțiilor corecte care să elimine cauzele și circumstanțele eventualelor dispute. E mai ușor să previi decât să tratezi, pentru că nerezolvarea problemelor duce la îmbolnăvirea relației dintre angajat și angajator.

140 Comments

 1. @nostalgicul..
  Cu permisiunea dvs, nu sunt de acord cu “unghiul” din care priviti activitatea numita”bilant”…Am inteles -poate eronat- ca dvs vedeti bilantul ca un mod/motiv de ….socializare!!!
  Pentru asata exista retele specializate…
  Cat de mult il intereseaza pe presedintele de CJ activitatea din penitenciare? Va spun eu: deloc!!!
  Cu ce ma ajuta ca iau cuvantul ‘sefii de arme’ sau mai stiu eu ce “somitati” locale?Pai atunci oare n-ar fi mai bine sa invite directorul la bilant spre exemplu:,sportivi de performanta,bancheri :):),profesori universitari ,mari actori sau de ce nu ,unii manelisti mai cunoscuti sa creeze si …atmosfera??

 2. Oare cei abonați la împuterniciri își pun banala întrebare ”DE CE?”.
  Există un calendar al bilanțurilor regionale care se vor ține? Poate punem noi astfel de întrebări la ședințele de bilanț.

 3. Domnule Cosmin,care e procedura dupa ce a avut loc un concurs de schimbare din functie si in urma caruia o functie vacanta a ramas neocupata ,iar celelalte functi au fost ocupate de cei care au candidat pentru ele ?va intreb deoarece functiile pe care au fost acei colegi acum au ramas vacante din moment ce au trecut pe noile functi in urma concursului ,care e procedura legala se poate organiza un nou concurs de schimbare din functie pe noile functii devenite vacante ? daca da, la ce interval de timp se poate organiza ? sau se vor ocupa prin transfer de la alte unitati din tara ?va multumesc.

  • Functiile vacante pot fi ocupate prin concurs, schimbare din functie conform OMJ 2398/2012, mutare conform OMJ 2397/2012. Graficul concursului se va intocmi de catre ANP.

   • Dle Presedinte C Dorobantu
    Fiindca ati pomenit de OMJ 2398/2012,va intreb asa sec:el nu contravine unei legi? Adica daca L293 prevede ca functiile vacante se ocupa prin concurs,acest OMJ nu promoveaza concurenta9 poate concursul de imprejurari)…Nu accept explicatii ca procedura de concurs e dificila..etc.deci ,un OMJ este superior legii…Ce parere aveti dvs?

    • Nu vorbim de superioritatea actelor normative. OMJ-urile invocate de dvs vin in sprijinul mutarii/schimbarii din functie. Sunt destul de legale. Ele sunt facute in scopul de a ajuta personalul cu vechime din sistem. Aceste OMJ-uri sunt utile deoarece nu exista metodologie de promovare prin examen in functii de executie.

    • @blandul BEN; eu consider ca OMJ 2398/2012 ar trebui abrogat! de ce? 1. pentru ca anuleaza principiul competitiei si al concurentei;2. pentru ca acordarea avizelor este discriminatorie la nivel de A.N.P; 3. pentru ca cel cu vechime mai mare nu inseamna neaparat ca este si cel mai bun; 4. pentru ca acest ordin a creeat o imigratie permanenta de pe o functie pe alta functie atunci cand angajatul a realizat ca pe o functie ocupata anterior prin procedura de schimbare a realizat ca nu incumba competentele necesare.Ori atat timp cat functiile de conducere se ocupa prin concurs nu inteleg de ce functiile vacante de excutie( ofiter si agent) nu se ocupa tot prin concurs? iar OMJ 2397/2012 este tot o prostie emanata de ministrul justitiei!

     • La baza acestor OMJ-uri 2397,2398 ar trebui sa stea buna credinta a managerului de a le folosi intr-un mod cat mai judicios.
      Ratiunea lor a fost de a fi folosite intr-o maniera obiectiva, ci nu discretionara.

     • Ce se poate face domnule COSMIN in privinta acestor numiri pe dzu de ani de zile in care uni de la operativ lucreaza in administrativ ,in statul de functi sunt prevazuti la operativ cu coeficient de 2,90 iar ei isi desfasoara activitatea la administrativ program de 8 ore ,coeficient 2,70 dar el este platit tot la 2,90 asa cum este trecut in statele de functi apartinand de operativ?cum se poate rezolva aceasta situatie ,de exemplu” X ” in state figureaza la operativ agent supraveghetor dar el lucreaza la administrativ pe functia de agent administrativ,si vine “Y”care doreste sa treaca pe functia de supraveghetor dar nu poate din cauza ca “X” blocheaza acel post si nu doreste trecerea definitiva pe postul de agent administrativ, dar nu lasa nici pe altcineva sa ocupe acea functie pe care el o are in statul de functi de agent supraveghetor,sunt multe situati de acest fel si nimeni nu doreste rezolvarea acestora sa nu se mai apeleze la dzu si asa ar exista posibilitatea ca si alti sa poata participa la ocuparea acestor functi nu numai “favoriti”.

     • Daca functia pe care respectivul lucreaza prin DZU este vacanta si directorul nu o scoate la procedura ocuparii conform celor doua OMJ-uri, atunci avem de a face cu o ilegalitate.

     • Si cele de executie se ocupa prin concurs,d-le raileanu1 Scrie in l 293 la art 30.Unde-i lege nu-i tocmeala si nimeni nu-i mai presus de lege…decit “ACORDUL” si trecerea cu acord.Ar trebui declarate in instanta,toate aceste treceri cu “acord si fara”,nule de drept!Pe ei d-le Raileanu1

     • @blandul Ben: la Galati avem un exemplu concret de abuz- cu referire la acordarea acelui aviz de principiu- in cazul functiei: ofiter secretariat, functie scoasa la procedura de schimbare din functie prevazuta de OMJ 2398 dar unde datorita acelui aviz de principiu ( negativ) acordat de seful serviciului registratura din ANP au fost eliminati din competitie cei incomozi. In acest caz am sesizat C.N.C.D. impotriva directorului CRISTIAN si a sefei serviciului registratura din A.N.P. pentru discriminare. Acestia sunt citati pentru audieri in data de 18.02.2014 la sediul C.N.C.D. Dupa obtinerea unei decizii a C.N.C.D. initiem o actiune in contencios administrativ pentru anularea deciziei directorului de la penit. Galati de numire in functie a persoanei ” sustinute”, evident cu plata unor daune materiale ce se vor retine in sarcina acestora.Vedeti acest ordin de ministru s-a dorit un ajutor initial pentru acest sistem care se afla blocat de catre o lege, dar ca de obicei multi dintre directori l-au folosit ca o metoda( negativa) de a domina si controla discretionar anumite situatii punctuale. OMJ arata in text:” funcţiile vacante care pot face obiectul schimbării din funcţie” si de aici dilema; care sunt criteriile in care o functie vacanta poate face obiectul ocuparii acesteia si nu mentinerii acesteia prin d.z.u. ani de zile? vezi ex. functia de agent resurse umane penitenciar Galati ocupata prin d.z.u. de catre un angajat favorit si unde directorul a refuzat scoaterea acesteia la procedura de aplicare a O.M.J. 2398/2012.A.N.P.ul trebuie sa iasa din ecuatia acordarii avizelor de principiu , altfel vor suporta consecintele de rigoare.Si la Braila avem un caz similar pe care l-am castigat in instanta.

     • La fel de ‘toxice” sint si imputrinicirile,mai ales cele care depasesc 12 luni!Pe cind tragerea la raspundere penala ptr abuz in serviciu?Ce parere aveti d-le Presedinte Raileanu?

     • @blandul Ben; singura solutie viabila pentru imputernicirile ce depasesc 12 luni este initierea unei actiuni in contencios pentru anularea ordinului de ministru , dar ma repet : trebuie sa existe o parte vatamata in dreptul sau , adica un membru de sindicat care sa solicite acest lucru, in situatia in care ar dori sa participe la ocuparea functiei de conducere x prin concurs, functie care nu este scoasa la concurs ci dimpotriva mentinuta imputernicirea pentru un ” favorit” peste limita legala.

     • Vreti sa spuneti ca cei care au fost imputerniciti peste 20 de luni au fost legal numiti?

   • Domnule Cosmin, se poate depune cerere de schimbare din functie conform OMJ 2398/2012 ori de cate ori devine o functie vacanta in statul de functii si este neocupata ? in cazul in care o persoana este data pe dzu sa ocupe o functie din alt sector ,iar in statul de functi e incadrata in alt sector ce se poate face atata timp cat el nu doreste sa treaca definitiv in statul de functi pe functia unde isi desfasoara activitatea ,si este dat pe dzu de ani de zile la inceputul fiecarui an ,si blocheaza posibilitatea de ocupare a functiei vacante si de catre alti.

    • Da, se poate depune cerere de fiecare data cand functia devine vacanta.
     Functiile nu pot fi blocate prin “numirea prin DZU” dintr-un sector in altul.
     Directorul are obligatia de a scoate la procedura ocuparii functia vacanta, daca acea functie nu face obiectul ocuparii prin concurs-examen.

    • ART. 3 din OMJ 2398/2012
     (1) Pentru asigurarea transparenţei şi obiectivităţii schimbării din funcţie, periodic, conducerea instituţiei comunică personalului din subordine, prin afişare la avizierul unităţii, funcţiile vacante care pot face obiectul schimbării din funcţie (denumirea generică a funcţiei, sectorul/domeniul de activitate şi condiţiile de ocupare).

     Din pacate lucrurile nu stau chiar asa.

     • D-lor Presedinti
      Tot mapamondul stie ca ‘lucrurile nu stau chiar asa”pe “domeniile” baronilor de ocne.Daca s-ar fi respectat art 26 si 30 din L293 care prevad in mod clar si expres concursul si concurenta….poate era altceva.Repet,functiile vacante se ocupa prin concurs conform oricarei legi.Ele se diferentiaza si prin coeficient.Ca sa trec pe o functie cu coeficient mai mare,trec pe acea functie intii pe un coeficent mai mic sau egal cu cel detinut…prin concurs de vechime.E bine asa?Nu intru in detalii,ptr ca o vorba din popor spune ca ” ce-a mincat lupul…e bun mincat”.Nu mai zic de alte tertipuri..cum ar fi sa tin functia blocata cind doreste trecerea un “antipatic”.La mai multe omj-uri!

     • nu cred ca va incanta ca va dau dreptate. Si nici nu cred ca sunteti strain de motivele pentru care au fost emise cele doua OMJ. Din pacate ele au nascut si oportunitati pentru altfel de practici.

     • Ba da ,d-le Presedinte LG Bran,ma incinta sa stiu ca nu gresesc prea rau!Chiar nu cunosc motivele ptr care au fost emise cele doua acte normative! Cred ca se dorea punerea pilelor la loc de frunte! De ce nu s-au eliminat discriminarile din operativ si toti agentii sa aiba acelasi coeficient de ierarhizare?Ca la administrativ…E mai buna anarhia,ca avem un nr insuficient de agenti paza,ptr ca au devenit altceva?E mai bina ca faci altceva decit scrie in fisa postului,ca exceptie?Adica exceptia a devenit regula si regula exceptie?E mai bine ca au unii au migrat la administrativ atit de usor si au lasat operativul In “gaura”?Dar ce gaura!Cine a cistigat si cine a pierdut?

     • nu cred ca am spus ca gresiti.
      unul si cred ca cel mai important dintre motive a fost cel legat de numirea absolventilor in functii prevazute cu coeficient maxim in detrimentul celor cu experienta (nu gasesc alt termen acum). Am avut nenumarate cazuri in care absolventi de Tg Ocna au fost numiti pe functii prevazute cu 2.90 in timp ce colegii lor cu mai multa vechime si experienta erau “blocati” in 2.70 si chiar mai putin. Ca s-au nascut si alte situatii si ca cele doua omj au fost aplicate in mod discretionar de anumiti directori de unitate, nu contest. Anarhia e insa un termen cam dur, insa puteti expune situatii punctuale.

     • D-le Presedinte LG BRan
      O situatie punctuala este legata de acest”acord” Dupa mintea mea,prin acest nenorocit de acord se incalca un principiu fundamental reglementat de Codul muncii,consacrat in art 3 al 2 si 3,respectiv”orice persoana este libera in alegerea locului de munca’; nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca”.E de neinteles de ce daca ai un loc de munca vacant nu-l scoti la concurs,unde e clar ca nu-ti trebuie acord…dar permiti “trecerea’ cu acord?Cine este stapinul acordului si al locului de munca?De cind un omj deroga de la legi si principii fundamentale? Gresesc eu mai tare ca omj-ul?Daca tot veni vorba de trecere cu acord…mai este trecerea in nefiinta fara acord!!! Eu sper ca nu sint dur ca in comentariul anterior!

     • Art. 22.din oug 34/2009 — (1) Incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta se suspenda ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante din autoritatile si institutiile publice prevazute la art. 21. Posturile pentru care au fost demarate procedurile de organizare a concursurilor la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, precum si cele a caror ocupare a fost deja aprobata de Guvern prin memorandum pot fi ocupate in conditiile legii.

      asta ar trebui sa va lamureasca cu privire la neorganizarea concursurilor

     • Numirea absolventilor pe functii prevazute cu coeficient de 2,90 in timp ce colegii cu experienta raman pe 2,70 se intampla din cauza puturoseniei celor de la resurse umane, care ar fi trebuit sa elibereze functiile mici prin promovarea colegilor cu experienta pe functiile mai, cate putin pentru fiecare. Asta inseamna ceva munca, cateva hartiute de facut dar….deh, mai bine stau la cafele decat sa munceasca.

     • Bine spus “antipatic”,daca nu esti in relati de slugarnicie ,cu sefa,seful de sector unde vrei sa treci pe noua functie nu ai nici o sansa esti din prima descalificat ,nu iti semneaza cererea de trecere pe noua functie “ea “,”el” nu sunt de acord ,nu e moral ,fata de candidatul favorit ca tu sa candidezi astea sunt cele mai uzuale replici pe care le auzi cand mergi sa iti semneze cererea ca este de acord sa lucrezi in sectorul unde “ea ” ,”el “marea sefa,marele sef o patroneaza ,mostenire de familie !si directorul se face ca ploua desi afara a nins .

     • Iar o chestie de discriminare o reprezinta “acordul” De plecare si de primire.La un concurs,nu iti trebuie “acordul” nimanui ca sa poti participa! Eu am retineri cu aceste “treceri”! Pina si trecerea in nefiinta e mai usoara!

     • De cind “concursul” de vechime reprezinta un concurs la proba de specialitate ?Daca unul cu un an vechime e mai indreptatit sa ocupe postul ca cel ce vine de la scoala din Provence….

     • Da,se suspenda(pina cind?) in sensul ca nu se mai fac angajari in sistemul bugetar si nu ca trebuie facute promovari! Avem doua feluri de promovari: promovarea intr-o functie imediat superioara,la aceeasi pozitie in stat(adica ramii cu aceeasi functie ,dar ai un coeficient mai mare,pe care-l permite functia respectiva),prevazuta de art26 al 3 si promovarea intr-o functie superioara(alta decit cea detinuta,art26 al2 L293/2006.Shimbarea din functie,adica trecerea pe o functie cu coeficient maxim mai mare decit cea detinuta de tert,ce reprezinta?O trecerelina spre ceva mai mare,nu?e clar ca unii au pus semnul egal intre cele 2 omj-uri!Haideti sa nu cream confuzii amintind de OG34/2009 sau sa nu vedem ce e aia “trecere cu acord”!

     • nu creez nicio confuzie. din cauza acelei limitari au fost utile cele doua OMJ. ca acum mai sunt sau nu utile e o alta discutie. ca au nascut si altfel de oportunitati, va repet ca sunt de acord.

      nu. nu este semnul egal intre cele doua omj-uri.

      schimbarea din functie se poate face si pe o functie inferioara.

      V-am inteles pozitia. Aveti o problema cu acel acord de principiu dat de directiile de specialitate/ sefii directi, cu faptul ca acestia au dat/dau dovada de subiectivism in anumite situatii.

 4. „directorii își bat joc de viețile unor oameni” spune nicusor de la braila si are mare dreptate , ca exemplu a dat targsorul , si chiar asa se intampla , nu da liber la oamenii care au ore suplimentare cu duiumu , le da concediu de odihna cu japca in loc sa le dea liber pentru orele suplimentare lucrate , ameninta pe cei ce nu vin din liber la munca , etc , sindicatul ce face ? nimic , tine de scaun .vorbiti dragi colegi .

  • as dori sa va adresez 2 intrebari_1) de ce nu s-a eliminat acel acord,care nu este de principiu,ci,este unul care produce consecinte juridice?2)prin aceasta schimbare/trecere/mutare pe o functie cu coeficient maxim de ierarhizare superior functiei detinute nu s-a creat o promovare mascata? Mai exact,au trecut agentii din paza pe supraveghere; nu conosc cazuri sa se fi intimplat altfel.Oare de ce?Puteti introduce actiune in justitie ptr incalcarea art 3 din Codul muncii si art 26si 30 din l 293/2006?Shimbarea pe o functie inferioara se produce ca urmare a unei sanctiuni disciplinare si nu prin vointa uneia dintre parti,ptr ca dreptul angajatului nu face obiectul unor tranzactii,intelegeri…etc intre parti!sau puteti introduce o actiune in contencios pe cele 2 considerente?

   • cu privire la promovarea mascata cunosteti deja raspunsul.

    cu privire la “schimbarea pe o functie inferioara” spuneti-mi ce prevederi legale imi interzic mie sa fac o solicitare de schimbare din functie sau de mutare de pe o functie PREVAZUTA cu 2.90 pe una care este prevazuta cu 2.70 ?

    atentie! am facut referire la functia PREVAZUTA si in comentariul anterior.

 5. domnilor,revin iarasi cu un comment vis-a vis de chirii…in conditiile in care stau cu chirie si se poate verifica printr-un contract si declaratii ale proprietarului,vecinilor si ale cui se mai doreste si prin natura faptului ca nevasta imi este coproprietar la apartamentul parintilor (socrilor)prin calitatea de unic mostenitor,de ce nu pot beneficia de rambursarea chiriei???
  nu am buletin de oras,inca sunt rezident de provincie deci?????de ce pentru unii se poate si pentru altii nu???

  • Studiaza atent art. 40 din legea 293/2004 actualizata,acolo sunt niste termeni “nu beneficiaza”,”nu au in proprietate o locuinta”.Legea spune “o locuinta” care poate insemna o locuinta intreaga si nu o cota parte”.
   Fii atent,consulta eventual un avocat,mergi in instanta!Si cei de la resurse vor sa se acopere…

   • Cota parte dintr-un intreg inseamna ca ai tu tu ceva.deci,ca si coproprietar, ai o parte din proprietate,din acea locuinta.Legea nu reglementeaza cit de mare e locuinta aflata in proprietate-cu o camera sau cu 10,cu anexe sau fara..Daca doresti, in urma partajului succesoral, mai multe camere…cu bani iti vei construi.Deci,nu dispera!

   • Dar daca am avut un apartament cumparat prin baca pe care nu am putut sal mai achit……inseamna ca l-am instrainat?…..pot beneficia de chirie?

 6. Trei lideri de sindicat, acelasi raspuns: unitatea strica ploi! care ploi? care interese (daca nu asa se traduce “ploi”)? Citesc constat pe blog, intervin cu observatii, aduc critici mai mult sau mai putin pertinente (deh, nu poti sa ai intodeana dreptate sau daca pui tocul pe unghia unuia sigur ca sare ars), sesizez stari de fapt (vezi cazul detasarilor la Vaslui numai si numai pentru a da libere, cate sapte pe un schimb/tura), observ ca marea majoritate a acelora care scriu aici se plang de una de alta de parca sindicatul sau din unitate e mort de-a binelea, isi cere dreptatea pe care intelege ca nu ii este acordata si sunt pus intr-un fel de colt pentru ca ceea ce am exprimat despre unitate strica ploi! Ok, aveti dreptate! o sa imi spuneti ca unitatea da puterea! doar ca e vorba de acea unitate a membrilor din fiecare sindicat in parte! sa fim iarasi seriosi! dar ca sa nu mai stricam ploi si sa facem miscarile sindicale din unitati functionale, luati masuri si in loc sa explicam la tv efectele codului penal in randul detinutilor(de parca sindicatul e al lor si nu al nostru) pentru ca are cine sa o faca, mai bine infiintati scoli de vara, de toamna, iarna sau orice altfel de titulatura alegeti (cotizatiile sunt si pt asa ceva) si reciclati liderasii care dorm in papucii sindicatului. exista o lehamite in acest sens (nu generalizez dar evidentele o confirma chiar aici pe blog) pentru ca numai muschii de pe piept sunt de ei si ….atat! si incercati sa schimbati acel ordin cu reprezentativitatea sindicatului in unitati. e o aberatie sa nu poti sa iti exprimi problemele intr-un consiliu de conducere pt ca nu ai reprezentativitate. pana si in codul muncii spune ca daca nu exista un sindicat intr-o unitate, un reprezentant al cel putin 20 de salariati parca, poate sa negocieze cu conducerea! de ce mai sunt membru intr-un sindicat cu 50 de membrii daca celalalt are 100 si liderul nostru face tusa!? consider ca in cazul de fata arunc cu banii degeaba intr-o organizatie “falimentara”! ce daca este afiliata, dezafiliata ori Dzeu mai stie cum e, daca e inexistenta si neluata in seama! iar cel care are reprezentativitate, poate prin natura functiei sale profesionale ori ale pacatelor pe care le trage dupa el, doarme si el somnul sindical! si atunci, unde este miscarea sindicala, cum sunt aparati oamenii de abuzuri? vorbeam de lehamite: oamenii nu mai au incredere in sindicat, nici macar nu le mai pasa ca ai posibilitatea sa faci o sedelnita si sa dai cu fundul de pamant cu liderul care nu isi face treaba., unii au asteptat tichetul de Craciun si s-au retras din sindicat! altii, doar din comoditate nu si-au scris inca renuntarea la sindicat! vremurile o sa imi confirme spusele chiar daca nu mi-as dori asta! dar ploile vor ramane o prezenta notabila in sistem iar comportamentul oamenilor , neschimbat de 25 de ani, nu se va schimba prea curand! doar reprofilarile nu se vor opri aici, cei ce se cred sefi de osti isi vor exersa incompetenta pe oameni iar blogul va ramane singura cale deschisa in care fiecare, sub anonimat sau cu identitate la vedere isi va spune pasurile!

  • D-le Florin pesemne ca nu ati participat la nici un consiliu federativ, si propuneti scoli de primavara,vara,toamna,iarna – sau combinate ! :):)-
   Daca cineva ar avea inregistrarile discutiilor??!! si le-ar posta aici poate ca va schimbati parerea…
   In ce priveste pectoralii liderilor locali (o parte dintre ei..) aveti perfecta dreptate,Au fost votati cei mai “populari”,iar de cand s-au trezit in functie ,incearca in zadar sa-si depaseasca limitele si conditia…
   Parerea mea…

  • In continuare cred ca o miscare sindicala federativa este mai utila. Nu am spus niciodata ca nu imi doresc ca miscarea sindicala sa aiba acelasi mesaj. Numai ca nu intotdeauna am ajuns la un astfel de mesaj. Motive pot fi, ideea este ca dumneavoastra doriti cu orice pret un mesaj unic si acum. Daca va spun ca acest lucru nu depinde de mine, probabil vom vorbi iar de orgolii. Ori nu este cazul. Asa cum v-am mai spus nu contest existenta, in unele cazuri, a unei ,,delasari” a liderilor de sindicat, dar va intreb: cei ce l-au ales ce fac? De ce nu il obliga sa faca ,fiind alaturi de el? Puterea liderilor si a celor pe care ii mai enumerati dumneavoastra, sta in cei pe care ii reprezinta. Ori daca implicarea acestora este egala cu neimplicarea celui ales, atunci problema nu este neaparat a celui ales. Povestea aceasta cu motivarea mioritica, ca nu avem ce face, nu este utila, din pacate functioneaza. FSANP se identifica cu acele persoane care la un moment dat au spus ,,de ajuns”. Poate suna a lozinca, dar asa s-a intamplat. Din fericire in cele mai multe din cele 27 de penitenciare in care avem sindicate, tot asa functionam. Ce ma mira este ca din ce spuneti, de toate aceste neajunsuri este de vina doar FSANP. Si nu cred ca este corect. Faptul ca iti asumi o alta optiune, care din punctul nostru de vedere este o solutie, nu inseamna ca nu dorim sa discutam si despre alte aspecte ce pot duce, daca nu la o unire a miscarii sindicale, macar la un mesaj care sa exprime o vointa comuna.

 7. D- le Cosmin de analiza anctivitati din de prin unitati (fostele bilanturi) nu ne spuneti nimic.
  Zilnic vedem in presa locala ca institutiile statului precum IPJ, ISU, Jandarmerie, Tribunale, etc. isi prezinta bilanturile activitatii pentru anul 2013 si invita reprezentantii autoritatilor locale pentru a intari relatiile de colaborare si parteneriat.
  Singura oaie neagra a sitemului de aparare (ANP) incepanad de anul acesta nu mai are nici macar bilant, deci nu mai exista si nu mai reprezinta nimic nici pentru autoritatile locale nici pentru presa.
  Cum se simt reprezentanti unitatilor penitenciare invitati la bilanturile institutiilor respective alaturi de autoritatile locale si parteneri sociali cand stiu ca ei o sa prezinte analiza activitatii doar personalului propriu si dupa aia in cerc foarte restrans la nivel de regiune, va spun eu jenant.
  Bilanturile la nivel de regiune se fac nu pe considerente materiale cum invoca ANP-ul ci pe considerente care tin de posibile interpelari ale lucratorilor de penitenciare la adresa mai marilor din ANP, iar sindicatele tac malc..
  Pentru ce sa se mai deplaseze capetele luminate din ANP in teritoriu la fiecare unitate sa stea de vorba cu prostimea care ii mai intreaba de unele drepturi, mai bine face un bilant pe regiune unde aduna 30-40 de ofiteri cu functii de conducere care aplauda si nu au curaj sa intrebe ceva sa nu cada rau in ochii sefului iar maine sa ii fie ridicata imputernicirea.
  Un sistem care nu are nevoie de nici o denumire pentru ca nu exista.

  • A fost decizia ANP de strangulare a relatiilor de colaborare cu celelalte institutii ale statului. Ne vor intorsi in primitivism, dragul meu coleg.
   Ilustra decizie de a organiza bilanturile fara a invita institutiile partenere cu care colaboram este rezultatul unui management de tip solitar. Complexele decidentilor se rasfrang asupra activitatii lucratorilor de rand.
   Se doreste sa devenim o institutie anonima, autista si solitara.

   • D-le Cosmin strangularea relatiilor de colaborare cu celelalte instituatii ale statului se rasfrang asupra tuturor nu numai a unora dintre noi dar noi nu o intelegem.
    Sindicatul ar trebui sa ia initiativa sa nu lase lucrurile sa ne aduca in faza de institutie anonima, autista si solitara asa cum bine afirmati.
    Sau gasit fonduri sa ne deplasam cu detinuti pe la teatre,spectacole si expozitii dar nu pentru un bilant de institutie pubilca, iar asta spune totul despre noi.
    La parada de ziua nationala nu ne inghesuim si de aceea nu ne doreste nimeni. La bilant ne invita toti iar noi il facem intre noi ca si un SRL cu angajatii pentru prima data in istoria institutiei cum spunea ,,Nostalgicul gardian”.
    Cred ca este cea mai slaba si mai confuza conducere din istoria ANP.

  • @nostalgicul…
   O explicatie ar fi faptul ca celelate institutii au realizari pe care sa le scoata in evidenta…Noi cu ce ne-am putea lauda ? Cu scaderea ratei de recidiva datorita activitatii sectorului educatie spre exemplu ?? Sau cu faptul ca “septelul” a luat in greutate ca urmare a preocuparii administratiei intr-u multumirea infractorilor de toate spetele care populeaza penitenciarele?
   Iar de bla,bla,bla-uri suntem satui cu totii…

   • @ son of rain…..
    Nu se pune problema de lauda aici, se pune doar problema imagini institutiei in care lucram. Si celelalte structuri au plusuri si minusuri in activitate dar asta este.
    Nu spun ca nu era un bla, bla, bla dar mai lua cuvantul parteneri institutiilor cu care colaboram cum ar fi seful IPJ, cel de la ISU, primarul, presedintele CJ, prefect, etc. si cel din ANP care mai aflau si starea de spirit din unitate, dupa care la masa festiva se leaga parteneriate importante mai ales in unitatile unde conducerile sunt mai noi.
    De fapt asta este strategia bilanturilor d-le son of rain nu realizarile sau nerealizarile unitatii ci comunicarea la nivel inalt dintre institutii.

 8. Of, cate orgolii, cate nemultumiri, cate rautati! va face bine domnilor? asta e dialogul social? Nimeni nu interzice sa iti spui pasul, sa ridici o problema, sa iti exprimi o parere! Acolo unde se poate face ceva sa se faca! Dar nimic nu se va rezolva daca nu suntem uniti. si se vede ca suntem in elementul nostru cand strigam la lideri, la colegul cu care nu suntem de acord, ne roade invidia si intradevar capra, saraca, poata sa moara linistita daca e a vecinului. Si vom continua tot asa pana la adanci si vesnice reprofilari fara a ne schimba candva comportamentul. Ramane insa o problema care va fi intotdeauna o piedica pentru implinirea dezideratelor noastre comune: unitatea miscarii sindicale! De ce sa existe atatea sindicate la numai 11.000 de lucratori membrii de sindicat? Sa avem liderasi si liderei si lideri de care nu am auzit decat pe blog si pe sticla? Incepeti, aici, pe sit-ul sindical si in ordine sau cum vreti voi, sa imi spuneti data ultimei sedinte de sindicat din unitatea voastra, cand ati facut alegeri pt organizatia voastra, daca ati propus liber ori vi s-a impus sa alegeti liderul! Ce e aia FSANP ce e (editat admin) , ce e ala vulturul, Mara, ori alta denumire!? Faramitati fiind, o sa vina Dinca, Posirca Mitroi ori cine se mai crede coco de penitenciar si o sa va sperie cu comisia de indisciplina (oare de ce s-o fi chemand “de disciplina”?) ori cu alte aberatii de serviciu de trupa de parca nu am fi colegi! Liderul (editat admin) a stat vreodata fata in fata cu cel al (editat admin) si sa se puna de acord pe un dialog social comun? Nu, pt ca daca analizezi rezultatele, fiecare se bate cu pumnul in piept ca el a fost cel care a obtinut mai mult decat celalalt! Hai sa fim seriosi si sa inceapa sa se ridice cineva tot din varfurile sindicale si sa se zbata pentru unificare. si pe urma discutam! pt ca asa, liderul A nu il calca pe bataturi pe seful X iar liderul B pe seful Y. si sefutii stau linistiti cu dureri in cot de miscarea sindicala! atat si nimic mai mult!

  • Ce intelegeti prin unitatea miscarii sindicale?Poate ca a fost dorinta, dar poate ca stricam ploi. La asta v-ati gandit? Optiunea FSANP a fost aceea ca oamenii din fiecare unitate sa poata sa-si aleaga liderii, sa le ceara sa faca ceva pentru ei si daca nu o fac sa-i schimbe. Din punctul nostru de vedere am considerat ca este cea mai buna solutie. Ca liderii pot gresi, nu depinde decat de dumneavoastra sa-i aduceti pe calea cea buna implicandu-va si nu doar criticand. Cat priveste liderii de care ati auzit pe blog sau pe sticla, inseamna ca exista. FSANP reprezinta o alternativa, o reactie la un ordin. Acum nu are rost sa mai discutam despre asta, cert este ca am reusit sa ne dezvoltam si sa dovedim ca vrem si altceva. Sindicatele de care vorbiti si cu privire la care va exprimati tendentios, reprezinta acea stavila in calea abuzurilor administratiei. Corecta observatia cu privire la dialogul social. El nu exista si asta nu din pricina organizatiilor sindicale. Cat despre liderul FSANP, nu stiu sa fi aparut sa se bata cu pumnul in piept vizavi de realizari, unii reclamand ca nu se vede mai des. In schimb nu m-am sfiit sa calc pe bataturi pe cineva, chiar daca acel cineva se numea X sau Y. Am trecut de perioada complexelor si in general nu am partipriuri. Si asta nu inseamna ca am facut indeajuns pentru a schimba lucruri. Dar ma straduiesc si oricum n-as putea face nimic fara ajutorul celor care m-au ales.

  • Orgoliile, nemultumirile, rautatile sunt produsul unor actiuni care s-au intamplat intr-un mod eronat, sau unor inactiuni la care oamenii s-au asteptat sa se intample (vezi lipsa unui dialog social). Am convingerea ca ele nu apar din dorinta de a a fi vesnicul Gica Contra. Oamenii isi doresc unitate, transparenta, responsabilitate.
   Vedeti, dvs., din start plecati cu un negativism in opinii afirmand ca nu ne vom schimba niciodata comportamentul. Trebuie sa ne schimbam in bine pentru optimizarea sistemului penitenciar.
   Oamenii se grupeaza in sindicate pentru a-si realiza dezideratele in functie de personalitate, scop, viziune. Avem lideri, liderasi si liderei pentru ca asa trebuie. E o chestiune demonstrata.Cu cati sunt mai multi lideri, cu atat se iau mai bine deciziile, caci puterea lasata in mainile unei singure persoane o transforma pe acesta in despot. Istoria o demonstreaza.
   Acei “coco de penitenciar” ar trebui sa constientizeze ca vremea lor e pe duca. Rolul sindicatului independent este acela de a-i face sa dispara pe acesti “coco de penitenciar”. Singuri nu puteti sa le faceti fata, unindu-va devenit o forta. Acel “coco de penitenciar” e doar un frustrat lipsit de calitati umane, un neprihanit profesional care nu-si poate convinge subalternii ca deciziile-i sunt bune decat cu ajutorul pumnului in gura. Uniti-va in sindicate, aderati la sindicate si o sa vedeti ca acesti “coco de penitenciar” vor bate in retragere. Un “coco de penitenciar” este produsul fricii voastre. Aveti curajul sa va spuneti punctul de vedere in fata unui “coco de penitenciar” si nu ezitati sa semnalati abuzurile lui!
   Nu poti vorbi de dialog social intre doua sindicate, caci ai incalca doctrina sindicala. Sindicatele, indiferent de culoarea lor, trebuie sa aiba acelasi scop: apararea drepturilor membrilor. Un sindicat adevarat semnaleaza abuzuri si se pozitioneaza impotriva lor.
   In final vreau sa reamintesc: PUTEREA UNUI SINDICAT STA IN PUTEREA FIECARUI MEMBRU IN PARTE.

  • @ florin
   Nu doar penitenciarele au doua sindicate,nu numarul de angajati trebuie reprezentat-aparat,ci drepturile lor legale.
   Este foarte bine ca exista cele doua sindicate,asta inseamna miscare si putere sindicala,nu grupuri de interese,cum ati reliefat dumneavoastra.
   Dar,pentru ca nimic nu e perfect,greseala acestora este ca nu adopta o strategie unitara si coerenta de actiune,se negociaza separat cu ANP sau dupa caz cu MJ si fiecare incearca maximul fara a lua in calcul revendicarile celorlalti.Si uite asa apar efectele perverse si lipsa de incredere a actiunii sindicale.
   Sindicatul nu mai inspira incredere,pentru ca vremurile s-au schimbat,generatia comunista s-a evaporat(au mai ramas cativa inocenti in gandire si sablon comunist) iar daca se va obtine vreun beneficiu in urma unor miscari sindicale,vor beneficia toti,indiferent de culoarea sindicala sau daca sunt neutri.
   Credeti ca unificarea celor doua sindicate,ar dezvolta un grad inalt de solidaritate si incredere,sau o simpla uniune ar da frau liber unor directori sa-si bata joc de vietile unor oameni,si ar da la o parte acei “liderasi si liderei” care sunt interesati de vietile membrilor care i-au investit sa-i reprezinte?
   Fiecare este satul de conspiratie si cacialma.

   • Strategia coerentă și unificarea de care vorbiți este, din punctul meu de vedere, deocamdată utopică. Nu știu ce părere aveți despre sindicatul creat la comandă politică, și nici despre sindicatul apărut ca reacție la inacțiunea și non-protecția membrilor primului.

    Bănuiesc că despre fsanp aveți o părere bună, din moment ce postați aici. Sunteți convins, văd, de faptul că „directorii își bat joc de viețile unor oameni”, dar rațiunea mă îndemnă să nu acord credit pseudosindicalismului și să creditez fsanp pentru motivul că se luptă pentru angajați. Vedeți cazul directoarei de la Târgșor. Și ar mai fi multe altele, de unde și reacția celor care sunt încartiruiți în sindicatul de carton, nemulțumiți de faptul că se strică echilibrul corupției și abuzurilor în care se complac.

  • @florin;” De ce sa existe atatea sindicate la numai 11.000 de lucratori membrii de sindicat?”
   va intreb si eu: de ce exista atat de multe partide politice si continua sa se nasca altele: PMP, FORTA CIVICA, PP-DD, etc..?

 9. Asta-i buna ce am auzit zilele astea vorbindu-se ca, la Tg Mures la PMT cica medicul sef e doctor stomatolog si ea nu mai consulta de luni bune detinutii decat o data maxim de doua ori pe luna ”urgentele” ca cica ea e “Medic Șef” si ca trebuie angajat medic stomatolog pentru detinuti – pai ma gandesc cum nu ii este RUSINE sa ia o caruța de bani si sa nu faca nimic ????!!! va intreb si eu asa ca si chestie ! sau la fel se procedeaza si in ANP aparatul central? RUSINE !!!

 10. Vreau si EU chirie.Nu este problema mea ca legea 293 nu permite deoarece EU am apartament “propretate personala” DAR platesc rata la banca 30 de ani.EU vreau chirie!!!…Deci nu se poate…asta e… ce bine prindea pe criza asta o chirie sau macar un transport…

  • Muta-te la alt penitenciar si ai sa primesti si chirie si transport in urma unei cereri!Nu te tine nimeni!

 11. pentru ant:dar sa elimine sporul de studii cum propune raileanu nu este la fel cu: “sa moara capra vecinului?”….da stiu… sunt doar interese… interese…

 12. alo…alo… era unul in balcon in ’89 care nu concretiza reali-
  tatea.Sunt unii in sistem care nu inteleg.Vorbim despre studii,chiriii,transport, fiecare in functie de interes.De ce nu este un sistem unitar?SIMPLU.Pentru ca nu ne-am nascut toti in acelasi moment(timp)!Unii au primit salarii compensatorii,altii NU vor primi la pensie.Esti vinovat ca nu ai esit la pensie acum 4/5 ani?Pai daca doar ai 30-40 de ani esti vioovat?Unii nu vor sa realizeze ca sunt conjuncturi de moment si de situatiii relative ca timp si spatiu de care UNII au profitat.TOTI vrem bani iar unii ar calca pe cadavre pentru asta.Pentru ca UNII sa aiba de une fura trebuie ca altii sa stranga cureaua.Din unele comentarii am interles ce doresc unii:CHIRII si STUDUII.Paradoxul si culmea tupeului(in sistem am vazut destul tupeu) ar fi daca ar reusi sa primeasca si transport in acelasi timp!!!!!

 13. @ ANTI….
  Frate Anti(ce vrei tu),,logica te e alta.Asta cu” drepturile cistigate”inseamna privilegii cistigate.Pai, de ce n-ar plati transportul la toti care merg macar o statie cu auobuzul,troleul,tramvaiul,metroul sau pe “joseni” pina la locul de munca?Nu e discriminare,minca-ti-as?Pai ,nu sintem oameni toti,numai aia care vin de la suta de km? Sau cu chiriile,nu e tot discriminare? Pai,de ce n-ar plati si ratele la o casa ca rata si chiria sint egale,minca-ti-as? sau de ce n-ar plati la toti chiriasii aceeasi suma?Adica unul sta in zona 0 altul la periferie…Tu cine esti,Batman sau Ursul sau doi in unul?Acu’ nu vrusei ca sa te supar…da’ nu putui sa nu tac .

  • Pai puneti fratilor problema,sa se deconteze la toti! Nu “daca eu nu iau,sa nu ia nimeni”Daca la mine nu,la nimeni nu!Astea sunt legile,asta e sistemul,asta e conjunctura!
   Eu din principiu nu sunt de acord cu uciderea caprei lu’ vecinu’,ca daca eu n-am capra…
   In privinta chiriei sunt de acord cu ce spui tu,si cum spune legea,dar plafonat cumva.Dar iar putem deveni subiectivi,ca nu se compara o chirie la Bucuresti,Cluj,Iasi cu una la Tg. Ocna.Si stiti voi… LEGEA E SUBLIMA…
   PS:Cu banii de chirie decontati anual s-ar putea face blocuri.cumpara apartamente,niste liste de asteptare in functie de un punctaj,si s-ar da fpss-ului case.Dar iar vine Batman si se umfla: “da’ eu mi-am luat acu’ doi ani mie de ce nu-mi da?!”.

 14. Stimate d-le Dorobantu,imi cer scuze ca s-a ajuns la astfel de discutii ,dar se pare ca atunci cand scandaresti (editat admin),Directorul Dinca,fost D.G.A (editat admin).Totul a inceput de la Dinca,care a inceput sa invete meserie de la Solea si fostul dir.Alexandru Iulian.Pe atunci Dinca,invata sa-i puna rame in ac lui Alexandru in Delta.Povestea a inceput odata cu deschiderea sectiei exterioare Valu lui Traian,cand se pare ca s-a gasit o cantitate mare de motorina,,uitata” de catre fostii angajati M.aP.N. in fosa septica a unitatii.Mai tarziu si-au dat ei seama,ca de fapt motorina provenea dintr-o țâța facuta in magistrala Conpet,care traversa penitenciarul Valea Seaca.Toata lumea era multumita,Dinca fusese desemnat sa se ocupe de preluarea Hotelului Flamingo,unde de altfel se si vedea director.In locul sau, l-a lasat de veghe pe Babus Mihai si Posirca Laurian,care onorau cu brio toate comenzile.In aceasta perioada si-au ridicat vile Babus,Dir.Bejenariu,Solea,Dir Alexandru si-a trantit o pensiune in Delta,Posirca si-a luat casa in Valu,ma rog dupa posibilitati.Uitasem de Dinca,acesta a preferat o vila la Techirghiol.E, si cum totul era prea roz,s-au gandit Solea si cu Dinca,ce-ar fi sa-l excluda pe DIR.Alexandru de la ciolan,si sa devina Solea director,iar Dinca loctiitor ptr.logistica.Zis si facut;Solea a inceput sa-l lucreze pe filiera cu S.I.P.A. iar Dinca a facut o mica sifoneala cu niste dosare de cadre.,falsificate.Intr-un final au reusit sa-l dea jos pe Alexandru,dar socotela nu prea le-a iesit.In partea a -ii-a ,voi arata cum a venit la putere d-nul Bejan si cum a upgradat acesta sistemul.Va doresc o seara placuta.

  • Daca va fi cazul voi interveni si eu ca un cunoscator al unora dintre cele sustinute de “cristofor columb”.

 15. pentru raileanu si tz:poate se elimina definitiv si chiria sau transportul.au intrat unii in magazinul numit anp si au realizat ca nu au prins promotiile la studii dar au prins chiriile sau transportul.trebuia sa faceti scoala la timpul potrivit.altii trebuiau sa nu faca rate la banca pentru locuinta si sa astepte promotile anp-ului de care unii dintre voi acum beneficiati cu nesimtire.

  • Asa e Gica! Ba mai mult,sint unii “fripturisti”care ar vrea ca “Promotiile” sa tina pina ajung si ei la ele.Nu pot sa inteleaga ca nu mai sint “promotii” sau pomeni!

  • Se pare ca cineva tine cu ursu’!Acestea sunt niste drepturi castigate greu,daca “cineva” care a prins un credit pana in 2002 si si-a luat casa,sa ii fie rusine daca ridica astfel de probleme,gen “sa moara si capra vecinului”!!!As vrea si eu rata de 100$/10 ani,ca cei cu credite pana in 2002-2004,si nu de 500 euro/30 ani dupa 2007!Astia cu 100$ au si terminat si sunt bine mersi si au gura mare…Mai fratilor,nu va baga nimeni mana in buzunar,stati linistiti,sunt articole bugetare difeite,salarii si decontari chirii sau transport!Daca se ia de la chirii sau transport nu inseamna ca se baga in salarii!La salariu e tot branza aia!
   Decotarea de chirie si transport este un drept castigat greu,ca unii profita si primesc necuvenit,e alta poveste!
   Si in alta ordine de idei,crezi ca unul de pe la Bucuresti vine la SNAP sa se faca agent de puscarie pe 1.800 lei?!Si chiar din provincie?
   Da, vin cu 4-8 clase,lucrezi tu cu ei?!De la xxxSECURYTY?!Este un motiv pentru care vine lumea sa munceasca la penitenciar!
   Da’ nu unii…BATMAN,BATMAN!!!…ursu’… ursu…!!!Pai ursu’ nu stiu care este…

  • Cine te-a pus mai gigi sa faci rata la banca inainte de 2006?A… sau asta a fost situatia la momentul respectiv?!
   Ia mai umfla-te si pe site-ul camerei deputatilor,al senatorilor,al MJ-ului,al presedentiei… Tot asa cocos?!Da-i la deal acolo si dupa ce rezolvi acolo,vino si in sistemul nostru!!!Eu te astept!!!Si iti precizez clar ca nu sunt beneficiar al decontarii de chirie sau transport!!!

 16. noapte buna domnule dorobantu.prin cenzura pe care o practicati nu sunteti departe deloc de cai pe care ii criticati.daor pentru ca nu ajungeti la ei,strugurii sunt acri.in ziua in care ,dintr-o eroare,veti ajunge intr-o functie cu minima putere de decizie vi se va vedea adevarata fata si adevaratul caracter.pentru asupritii de atunci sper sa mai existe ceva bloguri unde se poate comenta.asta in cazul in care accesul dvs nu va avea loc prin 2099.cine stie ce-o mai fi atunci….respectele mele pentru echidistanta dvs.stiu ca de fapt nici nu v-ati propus asa ceva,ci doar sa criticati.la asta va descurcati.ramane sama dovediti si ca puteti construi ceva.macar un castel de nisip.ar fi ceva,desi nu cred ca sunteti in stare.inca o data,o noapte fara viscol,oriunde v-ati afla in romania in zona prazului.

  • Lamentabil anonimule curajos, lamentabil!
   V-ati facut numarul in seara asta. Maine o sa mai primiti un os si-o mangaiere in dosul urechilor.
   Aveti curajul sa imi spuneti numele si prenumele dvs?
   Sunt destul de sigur ca nu o sa puteti face ce v-am cerut. Sunteti prea slugarnic si prea las. Constientizati si dvs cele afirmate de mine.

 17. si cand are loc, ma rog, aceasta intilnire ca de ceva timp se tot amana cand este vorba de proiecte ale functionarilor publici cu statut special din administratia nationala a penitenciarelor, din cauza vremei evident

  • Partenerul nostru de dialog social ne-a asigurat ca in cel mai scurt timp. Codurile “pastelate” (rosu, portocaliu, galben) de ninsori ii impiedica pe inaltii demnitari sa se decida. Cum aflu data v-o fac publica.

 18. Am si eu o intrebare: de ce ne chinuim sa facem niste strategii marete, daca nu suntem si sprijiniti financiar sa le punem in aplicare?

  • Pentru ca traim in Romania si nu ne plac actiunile de anvergura.
   Cine si ce strategii marete s-a chinuit sa faca? Dati-ne cateva exemple, caci majoritatea cititorilor acestui site n-au mai vazut o strategie mareata nici macar in forma embrionara, dar in forma finalizata!

 19. Stimata conducere a Penitenciarului Poarta-Alba,suntem mai multe cadre care ne folosim de acest site,intrucat actualul sindicat.pe romaneste este varza la noi in unitate,sincer fara niciun atac la persoana,va adresam in spiritul unui dialog civilizat rugamintea de a analiza unele propuneri ,credem noi constructive si din partea celor care muncim in mijlocul detinutilor.In primul dorim sprijinul efectiv al ofiterilor pe sectii,nu ceva de genul ofiterului Vintila sau Banuta,care nu cunosc decat legislatia privind comisia de disciplina,iar cand le ceri sprijinul,pun mana pe telefon sa-l sune pe Mate.D-le Mate,daca tot v-ati erijat in fata lui Dinca ca veti starpii coruptia,va dam un pont.Nu ne mai schimbati in fiecare seara sectiile,ptr.ca ajungem sa nu mai cunoastem deloc starea de spirit ,fiecare dintre noi avem sifoanele noastre,dar d-voastra cunoasteti ca aproximativ 80% din telefoane intra prin magazinul unitatii si prin angajatii sectorului vizita care nu sunt supusi absolut niciunui control,vezi cazul de la magazinul detinutilor de la Valu.Asa ca INCERCATI sa mai rotiti si cadrele de la vizita,dar nu sotia ta,cu sotia lui Ailincai sau sotia lui Posirca cu sotia lui Bejenariu.Nu credeti D-le Dinca ca la sectorul vizite atat la Valul lui Traian cat si la Poarta Alba,sunt toti in famile,ofiteri cu functii de conducere si sotiile acestora?Cum doamne iarta-ma,poate Scriosteanu,sa poata sa-i faca control la marfa ,lui cumnatusu,fiul primarului.Bate la ochii,prea mare coruptia…..

  • Cum adica, sindicatul galben e varza?
   Hai dom’le ca astea sunt rautati…
   Daca apare @itsy-bitsy sau unul din maidanezii lui vor spune ca aici sunt teorii ale conspiratiei…
   Daca nu apar nu fiti ingrijorati, probabil au de lins niste sefi si apoi trebuie sa-i care si acasa… 🙂

   • … acuma, dacă mă gândesc și la cam care casă și cum decurg treburile pe acolo, deja se explică expresia des uzitată „suntem o mare familie” 🙂

    • Da… O mare familie dezorganizata afiliata nobilei familii Justitia.
     Cum il vedeti pe “pater familias” al acestei mari familii zise “sistemul penitenciar?
     Cum vedeti “sistemul penitenciar” din punct de vedere al intereselor si idealurilor care-ar trebui sa fie comune?

     • La prima întrebare răspunsul este: îl găsesc infatuat, mincinos, nu suportă să fie contrazis sau contrat în vreun fel, dă impresia că ar avea preocupări academice, dar îi plac de fapt pretextele pentru plimbări. Într-un cuvânt – milițian.

      A două întrebare are următorul răspuns: nu mai vreau să văd milițieni în sistem și nici practici gen „miliția gândirii”.

  • scrisoare deschisa.anonima.nesemnata.in afara de tine ilustru necunoscut care sunt CEILALTI autori populari?

   • O explicatie ar fi teama.
    Cu toate ca nu ii agreez pe cei care nu au curaj, pot intelege uneori retinerea unora…
    Eu mi-am dat numele si au aparut maidanezii lui @itsy bitsy cu tot felul de aberatii.
    Pana sa-i intrebi pe ei cine sunt de ce nu-ti dai tu numele, “curajosule” ?
    Poporul are dreptul sa-si judece conducatorii, chiar daca uneori pare ca e nedrept, cei care au functii si onoruri trebuie sa accepte asta.
    Oamenii nu judeca rau, se vede un om bine intentionat si care este in fruntea oamenilor.
    In razboi, comandantii adevarati sunt primii care risca un glont in frunte…
    Falsii comandantii stau ascunsi in spatele frontului prin birouri…
    Evident, mai sunt si exceptii, de pilda Napoleon, un excelent strateg din spatele frontului…
    Probabil prin puscariile patriei avem prea multi Napoleoni inchipuiti…
    Si de la.atatea strategii savante am ajuns sa ne dea detinutii cu puscaria in cap….

  • Superba scrisoare,sunt curios ce supraveghetor (exceptie P.C),a scos vreun telefon in timpul serviciului de supraveghere, in urma unor informatii ,in ultimul an,fara sa fie impulsionat se S.T .Asa vorbea si P.V.de lucratorii de la P.V.C.,exact ca in aceasta scrisoare si a ajuns in cealalta parte a gratiilor.In general,, hotul striga hotii” ,ca sa vorbim tematic.

   • Nu stiu care e situatia la Poarta Alba dar te asigur ca la Valu lui Traian sunt astfel de exemple, supraveghetori care se implica, descoperind obiecte interzise.
    Nu-mi permit sa le.dau numele fara acordul lor dar te asigur ca sunt colegi de-ai nostri care se implica.
    Practic ei sunt eroii necunoscuti ai acestui sistem, si chiar nu vreau sa para ca folosesc fraze bombastice, dar asta e adevarul.
    Colegi care isi fac serviciul fara a cere medalii sau alte onoruri.
    Cinste lor !

    • Sper ca nu te referi la Screech,Romby sau Lupino.Ei scoteau telefoane de la amanet si aprovizionau p.p.l.Ei sunt eroii necunoscuti ai sistemului(ce vorbe mari,ai baut rece). Red@White?

     • ai uitat de chitele amandoua si de italianu.de aia care mai sunt inca nu spunem ca trebuie sa fie dovediti mai intai.

     • Mda, cam asta ar fi un dialog tipic prin puscarii…
      Astia intra la “in general” ?
      I-ai auzit vreodata pe indivizii astia sa fie revoltati pe hotii in uniforma de la.puscarie.
      Personal nu.
      Nu sunt deloc vorbe mari, la cati se uita in alta parte nevrand sa se se complice.inutil atitudinea unora dintre colegii nostri.chiar.e.laudabila, cu toate ca intr-o lume normala asta asta ar fi ceva firesc.

   • Bun!
    E clar, dand exemplul unuia ai pus o concluzie.
    Toti cei care acuza sunt hoti!
    Foarte frumos!
    Trebuia sa faci si un apel: Nu mai criticati hotilor (pentru ca asta santeti daca strigati hotii)
    Asadar sa dormim linistiti si nimeni sa nu mai acuze, hotii sunt cei care striga iar acuzatii sunt nevinovati!
    Noapte Buna!

    • Offf, red@white ,iar esti beat? Am zis in general,vorbim maine cand te treyesti (din ambele stari,sper)

     • Ok, pai cum.sa-ti zic eu tie mai dulceata mica, frate cu rahatul…
      Din betie te mai poti trezi dar din prostie foarte greu.
      Cam atata poti nu?

   • Domnule baclava ca s-au scos telefoane de catre supraveghetori si fara sa fie impulsionati de catre seful de tura cel putin la sectia valu.Colegul regdog pe care va grabiti uni sa aruncati cu gunoi se ridica cu mult deasupra voastra domnilor colegi care cei mai multi va considerati de neschimbat de pe posturile pe care le ocupati.Da exista coruptie ,va amintesc de perioada cind sef de sectie era posirca ,amintiva de rusnaschi ,care cind le ajunsese cutitul la os incepusera sa se dea in primire unul pe celalalt, au scapat politic,amintitiva cind s-a facut campanie electorala ,cind a candidat prima oara din partea PDL ,mitroi.Orice infractor prima data cauta sa nu fie probe,ramane amintirea acelori fapte care sa-u petrecut si pentru care suntem cutoti vinovati ca am tacut,de fapt uni au vorbit si impotiva carora se arunca cu gunoi si acum.

    • un agent
     January 31, 2014 at 1:00 pm

     Domnule baclava ca s-au scos telefoane de catre supraveghetori si fara sa fie impulsionati de catre seful de tura cel putin la sectia valu.Colegul regdog pe care va grabiti uni sa aruncati cu gunoi se ridica cu mult deasupra voastra domnilor colegi care cei mai multi va considerati de neschimbat de pe posturile pe care le ocupati.Da exista coruptie ,va amintesc de perioada cind sef de sectie era posirca ,amintiva de rusnaschi ,care cind le ajunsese cutitul la os incepusera sa se dea in primire unul pe celalalt, au scapat politic,amintitiva cind s-a facut campanie electorala ,cind a candidat prima oara din partea PDL ,mitroi.Orice infractor prima data cauta sa nu fie probe,ramane amintirea acelori fapte care sa-u petrecut si pentru care suntem cutoti vinovati ca am tacut,de fapt uni au vorbit si impotiva carora se arunca cu gunoi si acum. Sper ca nu vrei sa-ti raspund,nici nu inteleg ce vrei,dar sfatul meu este sa nu te mai aventurezi sa comentezi deoarece ai cam o greseala la trei cuvinte si incep sa regrete cei fara liceu care au fost scosi din campul muncii pe nedrept.

 20. cu ocazia asta poate se rezolva cumva si discriminarea privind acordarea sporului de studii superioare , trebuie gasita o posibilitate pentru a rezolva si problema asta . va multumim!

  • @tz; din punctul meu de vedere acest spor trebuie eliminat definitiv. Noi ne-am dorit sa absolvim diverse facultati pentru a ne up-grada cunostintele juridice sau psihologice dat fiind impactul pozitiv al acestora in munca penitenciara , nu pentru a primi un spor , nu-i asa?

   • Dumneata nu beneficiezi de el nu?Nici nu ai de gand sa faci o facultate,pt ca nu se mai acorda sporul sau ca nu te simti in stare??!!Mai esti si lider de sindicat…vai ,vai..de capul nostru.(eu il iau si daca nu ar fi fost poate nu faceam facultatea,ne trebuie baieti cu 8 clase).

    • Se pare că ai ceva mâncărimi în cerul gurii, domule „studii superioare”. Dacă ar fi să judecăm drept, acest spor, ca și altele de fapt (gen indemnizație de conducere), ar trebui acordate temporar și doar pe perioada în care îndeplinește acel funcționar o funcție care are în fișa postului o astfel de cerință. Nu permanent, pentru că ar elimina principiul competitivității și ar avea caracterul unei pomeni. Nu absolvim o instituție de învățământ superior și după aia devenim beneficiarii unor sporuri. Suntem beneficiari ai unui bagaj de cunoștințe mai vast și atât. Dacă aceste cunoștințe ne permit să ocupăm temporar niște funcții de conducere sau de execuție, atunci trebuie să fim remnerați.

     Problema e că unii au absolvit OZN-uri de facultăți (petrol și gaze, educație fizică, meapeniști, spotivi, agronomiști, inginerași) și sunt împuteniciți cu anii. Poate de aia te tot bagi în seamă.

     Răposatul păstorel scria:

     „În țara asta prefăcută
     Rahații scriu în loc să pută.
     Iar scriitori-adevărați
     Sunt dați afara de rahați… ”

     Aici te încadrezi tu. La tupeu, nesimțire, impostură și oportunism.

     • Nu prea am inteles decat ca va duce mintea sa faceti o poezie cu cateva rime cu jigniri si cam atat,cred ca sunteti si dvs lider de sindicat la FSANP,nu?Vad ce pozitie aveti si jucati doar teatru ca aparati drepturile membrilor,da, doar ale unora din pacate,Ganditi tot ca dl Raileanu un lider important in FSANP din cate am inteles,considerati ca cei care au acordat acest spor de studii au facut o mare greseala,Boc ca nu l-a mai acordat a fost bun,nu?Era bine cand aveam militieni de le facea pontajul hotul,stiu o sa spuneti ca pt scris e de ajuns liceul,dar pt lucurul cu ppl psigopati,dezaxati cu probleme grave sociale,de sanatate etc ar trebui sa fim psihologi,juristi,sportivi etc,asta trebuie sa fie supraveghetorul,escorta,insotitorul etc,agentul trebuie sa fie 3-4 intr-unul,dar nu cred ca te duce capul sa gandesti pana acolo,sunt curios ai studii superioare chiar si de acelea mai “subtiri” ?

     • @T(r)eapa

      Nu, n-ați înțeles. Dar am răbdare și vă explic. Versurile aparțin lui Păstorel, nu mie. Și eu mai versific nițel, dar nu mă ridic la înălțimea epigramelor lui Păstorel.

      Nu, nu sunt lider de sindicat, sunt doar un simplu membru. Nu joc teatru, chiar ămi pasă de colegii mei și vreau să fac ceva pentru ei, măcar pentru cei care nu sunt aserviți unei conduceri proaste, corupte și obediente.

      Și da, Marin Răileanu chiar este lider de sindicat și întâmplarea face să fiu de acord cu acest punct de vedere al său. Pentru că vezi dumneata, un polițist de la cercetări penale, ori de la crima organizată, când are de instrumentat o cercetare, de adunat probe, chiar are nevoie de cunoștințe juridice și dacă are studii superioare, ar fi și păcat să nu fie remunerat. Ori degeaba ai studii superioare dacă nu le utilizezi și asta nu ar justifica primirea vreunui spor. Părerea mea.

      Boc nu a fost bun, nici corect. A fost cretin de-a dreptul, cred că i se trage de la emisiunea lui Andrei Gheorghe când a căzut direct în cap.

      Milițienii aveau totuși respectul față de sine și nu se lăsau călcați în picioare sau umiliți de „hoți”. Acum e ok? Acum avem retarzi cu plagiate și doctorate.

      După cum vezi, la întrebarea cu studiile nici nu mă obosesc să-ți răspund, pentru că văd că te exprimi constant cu greșeli în limba maternă. Ori nu e asta limba (ta) maternă?

     • adresez cateva intrebari; Considerati corecta a acordarea ajutorului locativ (ptr chirie, transport pana la domiciliu) doar pentru o parte din functionarii anp cand suntem toti functionari in anp si statutul functionarului din anp ne cuprinde pe toti? Nu ar fi mai coorect sa se acorde tuturor salariatilor in suma lunara fixa indexata anual cu rata inflatiei.Cei smecheri isi iau case si masini pe numele rudelor in timp ce, cei care suunt corect platesc rate ptr cumpararea. intretinerea sau repararea caselor.

     • Atata timp cat acordarea unui drept se face in limitele legii, organizatia sindicala nu se poate pronunta.
      Sindicatul intervine atunci cand un drept al dumneavoastra nu se acorda, desi erati indreptatiti sa beneficiati de el.
      Sa ma pronunt acum pe moralitatea/imoralitatea care sta la baza beneficierii de catre fpss de unele drepturi, nu-mi permit a o face.

Comments are closed.