Regionalizarea bilanturilor

bilant-300x300În perioada 17 – 26 februarie 2014 vor avea loc bilanțurile regionale desfășurate în unitățile coordonatoare din fiecare regiune a țării.

Fără a intra prea mult în detalii tehnice, țin să vă anunț că inițiatorul, supervizorul acestor bilanțuri regionale a fost însuși directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor, comisar șef de penitenciare Cătălin Claudiu BEJAN.

Tot din dorința domniei sale, s-a stabilit ca la aceste ”inventare de an”, unitatea coordonatoare, cât și unitățile arondate să participle cu întreg Consiliul de conducere alături de organizațiile sindicale.

Logica și motivul deciziei constituirii acestor bilanțuri regionale n-ar fi greu de deslușit, atâta timp cât se dau citire într-o manieră școlărească unor pagini viu colorate dintr-un material numit în limbajul argotic ”bilanț”. Activitățile pionierești în care șoimii patriei din penitenciarele subordonate ANP își etalează, cu tremur în glăsuire, bravurile din trecutul an, 2013, în fața directorului general al ANP, ne duc cu gândul la vremurile antedecembriste, când se citeau în fața clasei compunerile comuniste despre ”patria mamă” sau ”succesurile” soților Ceaușescu.

Eficiența ”bilanțurilor”

Vocile de penitenciar ar cataloga bilanțurile drept: ”plictisitoare”, ”pierdere de vreme”, ”sedințe inutile”, daca la aceste întâlniri s-ar trece în revistă, utilizându-se principiul monologului, doar aspectele sau întâmplările pozitive sau negative din penitenciare.  Lipsa identificării factorului generator de riscuri și ineficiența găsirii soluțiilor de viitor pentru a contracara posibilele aspecte negative care ar putea pune sistemul penitenciar în fața faptului împlinit ne-ar duce cu gândul la precaritatea legitimității activităților de bilanț.

Considerăm eficiente aceste bilanțuri, atâta timp cât, pe parcursul ședinței se va încuraja comunicarea între factorii decizionali și organizațiile sindicale, prin promovarea dialogului social capabil să potențeze transparența actului managerial.

Ne dorim un bilanț bazat pe dialog obiectiv, de efect, nu o recenzie de ”manual” (n.r. bilanț) prelecturat.

Planificare bilanturi regionale

43 Comments

 1. S a inventat videoconferinta…si s ar face mult mai multa economie..dar cine sa se gandeasca?..ma gandesc oare dupa aceste bilanturi regionalizate se fac niste jurnale de bilant, se mai inventeaza vreun registru?

 2. D-le Cosmin nu puteti posta si spicuiri din bilanturile regionale ca suntem si uni palmasi curiosi ce se discuta pe acolo.

 3. Eu propun, in semn de protest, sa nu participe nici un sindicat la bilantirile zonale.
  Cine participa este lingau.
  Noi nu primim raspunsuri la adrese, ne chinuim sa-i facem sa inteleaga ca legea trebuie respectata si de “sfintii” conducatori si credeti ca la bilanturile zonale vom fi ascultati?

  • Si daca nu participa organizatiile sindicale la bilanturi, cum vom putea realiza comnunicarea sindicate – administratia penitenciara? Ne retragem in grote? Ce pozitie ar trebui sa luam, dupa parerea dumneavoastra?

 4. Sunt chemati cei care sustin sistemul, la Iasi participa aceiasi cl..ni de ani de zile,va imaginati cat si cate vor analiza ( cata sudoare va curge de pe fruntile “sarmanilor oameni” ) cate kg. de detergent au consumat, cati paduchi au parajit si cate telefoane au descoperit (??) dar sa recunoasca cat au ciordit, cum dorm in hainele statului, cate compromisuri savarsesc in fata ppl, cum irosec banii contribuabililor fara rost ( medicamente irosite, pierderi de apa, energie,deplasari, etc ) cine oare sa recunoasca …. ( nu am vazut director sanctionat, arestat …. ) multa discretie in recunoastere dezastrului ( cand vor producei ei banii atunci se pot numi directori dar pana in prezent sunt ……….. )
  Vom afla ce piesa ieftina de teatru a prezentat “marele domn” Vulpe ……. un adevarat director cu educatie, abilitati si gandire europeana, mare strateg ………. recunoscut pe plan international ( trebuie avut mare grija care cumva sa nu ni-l rapeasca pe marele filon ).

 5. wa,pai sint prea multi agenti din tg.ocna. pricepi? cu parinti cu unchi cu verisori de prin slanic.tineri cu cate doi trei ani vechime care au dureri de cap privind jos din foisor.sa nu mai vrb de secti.freaca poponetu prin birouri aiurea.unii isi aduc aminte ca sint bolnavi si da puscaria peste cap.wa fratilor daca sinteti aja bolnavi de ce nu faceti servici pa la insotire pa la control in porti tot timpu? se gindeste cineva ca astia poate sa cada jos cind e cu hotu sis a il lase fara pistol?aaa?

 6. La aceste intruniri de rugina si oase se poate ajunge si cu avionul,ce dracu? 🙂 🙂 🙂 sau s-a uitat acest mijloc de locomotie?

 7. Nu are legatura cu ,,regionalul,, dar ar putea avea legatura cu starea de spirit din regiuni!!
  Astazi la Bacau, un sef de tura scolit la ,,petrol si gaze,, destoinic in felul lui – in afaceri – a aflat el de cand facea armata la ,,tr,, ca ordinu nu se discuta se executa si a incercat usor sa repare ce altii cu fonctii mari, de…., au dat prin dzu – posturi de paza fara schimbator , ca de se poarta in ultima perioada, ca doar trebuie recuperate orele suplimentare cumulate in luna decembrie nu!?……si a ramas uimit cand subalternul care citise ceva regulamente la viata lui, i-a raportat sublim ca nu poate executa ordinul lui de a fi schimbator pentru ca in dzu este planificat in alt post si nu este caz de forta majora pentru a fi distribuit in alta parte – parca asa se explica pana acum dl. Loctiitor la cei de la dip -nu? – dealfel omul bine intentionat sa nu cumva sa incalce ordinul celui mai informat dsdrp din sistem – (nu era nimic venit pe fax!). Si mare fu uimirea sefului de tura cind cel in culpa ii explica sa nu puna tot plutonul sa faca raport scris despre asta dimineata, ca stie sa o faca el, ca asa spune regulametul care-l citise de-a lungul experientei sale, dar se ne intoarcem la bilant.,,,, Nu este asa domn Director ca nu se platesc polite si ca judecatile se fac corect, ca usa dvs este deschisa pentru toti care au probleme!
  Si apoi domnule director cum ii spunea Kogalniceanu lui Cuza la numire – Fiii bun, fii drept, fii bland, ca doar acel destoinic sef de tura v-a informat pe dvs si pe fanlcul si eternul imputernicit pe functia de dsdrp – ajuns prin caderea la examenul psihologic- sigurele cuvinte din vocabularul lui cu subordonatii sunt — mars afara (tot cu usa deschisa) si nu o sa fie trimis in comisia de disciplina ca pe cel de la gaz – cand un ofiter nu dam nume ca se stie, intra in unitate cu un obiect nu-l putem numi interzis??!!!
  Dar poate fanicul imputernicit se va autosesiza ca incalca orice regulament, ca voit subdimensioneaza plutoanele pentru a tine pe linga el pe Ursulet (rubedenia cumatrului)- si inca vre-o doi secretari de sefi de sectie (o specie de latifundiari cu mosie S1, S2…Sn, care nu se pot murdari cu rezolvarea cererilor detinutilor) – ca de se poarta – si ca nu este nici o planificare judicioasa a resurselor umane, gasesti oameni de la paza unde crezi si unde nu-ti vine sa crezi si atunci inevitabil posturile sunt fara schimbator, ca doar le-a costruit wc in postul de paza, cei de pe sectie fac cate 1 maxim 2 sa nu cumva sa se plictiseasca daca-s prea desi, cel din dispecerat trebuie sa fie si la rasirom, ca doar se poate multiplica si chiar si in pc1 ca doar pe timp de noapte cine vine sa vada, se poate oricum!
  Si chiar asteptam regionalul, ca poate indrazneste cineva de la anp sa vina si printre noi – daca n-or fi prea ocupati cu scrisul regulamentului de aplicare a legii deja aplicate – ca reprezentantii nostrii ce vor participa acolo sa-i informeze- ce bine-i si frumos si de laptele si mierea ce curge pin unitati, de comportamentul onest al sefilor care-i pastoresc si de ce mandri sunt ei de diplomele primite.
  Al dumneavoastra Adi !

  • Ca unul direct participant la “cestiune”, desi stiu despre ce este vb. tre` sa recunosc ca esti prea “alambicat’ in exprimare, astfel incat un cetatean din afara problemei se prinde greu spre deloc despre ce este vb. In rest, succes in ce vrei sa intreprinzi.
   Conducerea care accepta nerespectarea statului de functii o fi de vreo vina? Poate ca toate functiile de la operativ sunt deajuns, dar pentru ca se accepta prea multe “derogari” de la
   INDEPLINIREA EFECTIVA A FUNCTIEI din statul de organizare, s-a ajuns la aceasta situatie, in care la plutoanele de paza si supraveghere sunt mii sau zeci de mii de ore suplimentare (sau pentru sarbatori legale, etc.) de recuperat (eventual de platit).
   Nu contest ca toate activitatile dintr-o unitate penitenciara sunt importante, doar ca la unitatea din Bacau, plutoanele de paza si supraveghere sunt “ultima gaina” in privinta “dotarii” cu personal suficient.
   In rest, numai de bine.
   Sanatate, ca-i mai buna decat toate!

 8. Si unde e economia cu atatea deplasari? Banuiesc ca vin cu doua sau trei masini din fiecare unitate la cati sunt in consiliul de conducere… nu de alta da microbuze nu exista in unitati… Mai exista o solutie… dubele! 🙂 frumos…

  • Cand e vorba de vorba de cheltuirea banului public pe nimic, nu se pune problema de economie. Economie se face in randul personalului truditor. (Va rog sa simtiti ironia comentariului!)

  • Nu fi rautacios le este teama sa mearga cu jafurile unitatii , ca nu sa mai investit nimic in masinile unitatilor , doar cea a directorului trebuie sa prezinte siguranta , celelalte masini lasa de dorit . CHIAR AS DORI DOMNULE DOROBANTU sa aveti un subiect si cu dotarea unitatilor cu autovehicule din unitati , si le puteti cere liderilor de sindicat o situatie a acestora sa va spuna in ce stare se afla parcul auto din penitenciare [va spun eu jalnic ca nu sunt bani ].

  • Pe cei de jos i-ar ajuta aceste bilanturi daca s-ar discuta si SOLUTII la problemele aparute in anul bilantuit.
   O simpla bifare tehnica a unei activitati fara un rezultat avantajos pentru viitor mi se pare destul de INUTILA.
   Sper ca domnul director general sa adopte o strategie corecta si benefica pentru sistemul penitenciar la bilanturile regionale la care va participa.
   Cu totii ne-am dori ca domnul director general sa analizeze activitatea din 2013 a penitenciarelor si sa stabileasca obiective pentru anul 2014.

   • Credeti ca au curaj sa se autodivulge? Da’ de unde?! Ei cer solutii de la plebe! N-ati intilnit replica -da’ ce solutie ai la problema asta?Mie imi plac managerii astia…sint foarte buni! Asta cu speranta…e prea veche…….romanul moare cu speranta!

    • Sunt dați dracului ăștia. E arhetipul parvenitului care așteaptă mură-n gură sfaturi de la cei pe care s-ar chema că-i conduce. De fapt nu conduce nimic, doar sunt posesorii unui post bine plătit de pe statul de organizare, mult prea săraci cu duhul pentru a realiza măcar gradul de prostie în care vegetează.

     D`alde ăștia, „scăpați de sub zăvoare”:

 9. Se pare ca DG a gasit ceva banuti ptr decontul transportului personalului participant la aceasta activitate. Consiliul de conducere al unei unitati… 7-8 persoane…oare pleaca impreuna cu un auto personal asa cum ne obligau pe noi sa plecam la cursuri?
  Chiar sunt curios….

    • Exact. Așa vor da exemplu că le pasă de bugetul de austeritate.Venind cu trenul. Ori deloc.

     Bilanțuri regionale. Festivism comunist de cea mai proastă factură.

     Și de ce veniți?

     Să ne spuneți că suntem frumoși și extraordinari, că muncim ca proștii cu salariile ciuntite, fără drepturile prevăzute legal, tăiate de un prim-ministru (editat admin)? Să ne sfătuiți să scoatem câți mai mulți deținuți la muncă, în detrimentul schimburilor? Cu ore suplimentare neremunerate? Știam asta. NU trebuie să mai vă obosiți să veniți.

     Să ne spuneți că avem un buget pe minus și facturi neplătite pentru anul care a trecut? Dar să vă rezumați doar la a cere bani, a obține doar praful de pe tobă și să ne spuneți să facem economie? Ați prevăzut în buget banii pentru instalațiile de bruiaj? Dacă nu, de ce? Nu vă pasă de lipsa de „divais-uri”?

     Dar pentru armele neletale și echipament? AK-urile, când le veți alinia la standardele NATO? Sau suntem insurgenți și nu știm? Ori nu mai suntem țară membră NATO?
     Dar pentru noile prevederi pro-deținuți, ați prevăzut bani pentru buget, că doar legea a fost supusă dezbaterii publice anul trecut, votată și e în vigoare de la 1 februarie? Dacă nu, de ce dracu mai veniți?

     Și de ce nu sunt bani? Pentru că de 20 de ani guverne iresponsabile și un parlament de rahat au furat la greu? Vă e rușine să bateți cu pumnul în masă să cereți bani pentru că vă sar scaunele de sub (editat admin)?

     Ori cum veți proceda? Veniți cu mașinile personale și vă decontați cheltuielile, mulțumiți că ați mai depănați ceva amintiri la o țuică cu foști colegi din teritoriu? Că oricum, e plictiseală mare la anepeu?

 10. Dialog la bilant? La spitalul rahova s-au primit amenintari de la mai marele director….dar si lauda dansului ca vai, ce de bolnavi avem internati (cronici) pentru acestia se bucura managerul….dar stiti de ce se bucura suleyman al spitalului rahova…ca mai face garzi in ziua de sambata si se umple buzunarul cu “cascaval”………..dar mai are o bucurie, sultana, de pe sectia chirurgie cand este suleyman de garda intra si ea de serviciu la 12 ore (sambata) (mentionez ca sultana are program de 8 ore) dar cum pixul sta la sultana se poate trece de serviciu dupa bunul plac…unde mai pui ca sultana dubleaza tura cu cadana favorita ca sa poata sa coboare noaptea in divan la suleyman. Ce-ti mai place suleymane, esti tot un smiley 🙂 dupa garda pe care o ai cu sultana….

 11. Cei de la A.N.P. n-au mai planificat bilanturile in unitati de teama huiduielilor si aruncarii cu caschetele dupa ei?!!!

 12. De ce ”regionala”?Ce dracu implementati expresiile iudeo-masonice?De ce nu spuneti ”raioane”,ca in anii ’50??Ce greu trebuie sa fie si pentru madam Craciun(registratura ANP)?!Chiar,cum a ajuns ofiter,din randurile agentilor sau”a sunat un telefon”?

Comments are closed.