Cugetari

cugetariDe la an la an avem buget mai mic decât predecesorul, unii ar putea spune ”un buget îndestulător” (Oare să-i mai credem?). Ne-am obișnuit să ne hrănim cu iluzia probalibității de a rezolva toate problemele sistemului penitenciar impotent a face față mutațiilor care se produc în societatea românească (pauperizare economică și revoluție legislativă greu de pus în practică).

Suntem martorii unui sistem penitenciar redefinit, dar fără fundație și fără piloni de susținere. Condiții de lucru precare, ore suplimentare de muncă de ordinul zecilor de mii, insuficența resurselor materiale și umane, birocrație excesivă, lipsa comunicării eficiente între sindicate și administrașia penitenciară, reprezintă câteva din problemele majore ale sistemului penitenciar românesc.

După prăbușirea comunismului, au urmat etape de înflorire socială, financiară, intelectuală în sistemul penitenciar. Sistemul s-a demilitarizat și așa ne-am lepădat de metehnele staliniste ale unor șefi frustrați, lipsiți de calitatea unamă, care nu stiau să facă diferența dintre coleg și deținut. Imediat după demilitarizare au apărut sindicatele, unele grăitoare, altele… S-au câștigat drepturi, timpul de lucru s-a normalizat, abuzurile au început să fie din ce în ce mai puține, harnicul și osânditul lucrător căpătase viziune occidentală. Emanciparea s-a realizat brusc și odată cu ea au s-au strecurat printre virtuți și hibe de caracter. Le remarcăm, cu toții le avem, numai că, nu toți le recunoaștem.

Cu timpul am devenit critici, fără a cunoaște logica a ceea ce criticăm, lipsindu-ne argumentul și puterea de a înțelege ceea ce criticăm. Selectivitatea ne-a alterat dorința de informare, lăsăndu-ne captivi în zone de penumbră, izolați de revoluția informatică care se scurge ireversibil pe lăngă noi, calificându-ne în continuare ”milițianul de pușcărie”.

În nenumărate rânduri m-am pronunțat asupra inconștienței multora dintre noi care nu-și dau seama că fără un sindicat (uniune a lucrătorilor) autocrația domnește triumfătoare. Un sindicat nu înseamnă Casă de donații sau Casă de mituit membrul pentru o adeziune. Sindicatul rerezintă o barieră, un scut împotriva abuzurilor, arme bazate pe unitatea și curajul fiecărui membru în parte. Sindicatul protejează drepturile și interesele legitime ale membrilor.  

53 Comments

 1. domnilor …s-au trezit unii mari manageri sa faca economie la buget pe drepturile personalului…si uite asa au gasit ei ca dau prea multi bani pentru transport si ca nu-i sta motorul omului daca isi pune numai benzina si motorina standard. vremuri de criza tatica, gata plafonam medicamentele si lentilele..sa-si cumpere lentile din piata ca nu sunt bani pentru fite. Ce conteaza ce spune legea, adresele de la ANP…legea sunt ei si deciziile zilnice pe unitate.

 2. la CLUJ este posibil orice..azi maine invitam pe toti fostii detinuti de rang mare la chefurile ce se fac ……..si mai ales ca acuma merge politic

 3. Despre evenimentul organizat de 8 Martie la CLUJ colegul care a postat comentariul ar trebui sa nu amestece politica cu evenimentul respectiv nu cred ca au vreo legatura.Ca a fost invitat um oficial din Cluj este un lucru foarte bun,persoana respectiva nu este un om oarecare la nevoie te poate sprijini in multe feluri.

  • O legatura este va spun eu dar nu vreau sa intru in amanunte,colegii mei din cate am inteles s-au distrat si eu cred ca asta e important .E drept ca unii au inteles gresit in opinia mea aceea postare in care Univers T il face pupincurist pe Bunea si nu pe cei care au participat la eveniment dar fiecare intelege in felul lui .Eu sper ca pana la urma vom intelege fiecare care e rolul unui sindicat si pentru ce trebuie sa lupte el .POLITICA E POLITICA IAR SINDICALISMUL E SINDICALISM.NU AU LEGATURA UNA CU ALTA DAR SI CAND AU INSEAMNA CA ESTI CUMPARAT.

 4. dle Dorobantu, dvs ati spus ca “Sindicatele afiliate FSANP sustin interesele membrilor de sindicat.
  Sincer, sotia lucreaza in domeniu si am dori sa achizitionam o casa.
  Art 38 din 293/2004 spune ca :
  (1) Functionarii publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare vor fi sprijiniti in construirea sau cumpararea, o singura data in timpul carierei profesionale, a unei locuinte proprietate personala, in localitatea in care isi are sediul unitatea la care sunt incadrati, din fondurile Administratiei Nationale a Penitenciarelor sau alte fonduri guvernamentale, in conditiile legii.
  ……
  (3) Criteriile si conditiile de sprijin prevazute la alin. (1) se stabilesc prin hotarare a Guvernului.
  (4) In conditiile legii, prin hotarare a Guvernului se poate infiinta Casa de Credit a personalului din sistemul administratiei penitenciare.

  Dupa cele mentionate, credeti ca am avea o sansa in achizitionarea locuintei?
  Deja cred ca stiu raspunsul: Nu avem un HG…… si ce fac sindicatele?
  NIMIC dle Dorobantu….si in functie de raspunsul dvs voi solicita sotiei sa se retraga din acest sindicat…
  Sper sa dati un raspuns pertinent sau macar o promisiune..
  Multumesc

  • Decizia e in mainile dumneavoastra. Puteti sa o determinati sa se retraga, sau sa ramana pentru a-si sustine cauza. Va spun doar dezavantajele inexistentei unui sindicat: bruma asta de drepturi de care inca mai beneficiaza sotia dumneavoasra va mai exista atata timp cat vor exista sindicatele. Indrumati-o sa adopte tactica strutului si a lasului fugar si o sa piarda pana si norma de hrana si dreptul la decontarea medicamentelor. O sa piarda si sporurile de care se bucura momentan.
   Alegeti sa fiti las!
   NIMIC nu va impiedica.
   Cu timpul, adoptand tactica aleasa de dumneavoastra, pe care o dezaprob total (sunt si eu membru de sindicat si nu am niciun beneficiu material sau de alt fel de pe urma sindicalismului) veti ajunge sa ramaneti/ramanem cu degetul gura uitandu-ne neputinciosi la guvernanti cum ne ciuntesc drepturile.
   Mai bine v-ati sfatui cu sotia, cu alti membri de sindicat sa devenim constructivi pentru noi insine!

  • @Jamo; ma asteptam ca sotia dvs. sa aiba capacitatea de a rationa propriu raspunsul la aceasta dilema: a fi sau a nu fi sindicalist? sau sa se adreseze organizatiei sindicale din care face parte! in schimb , ce vedem: aceeasi dominatie masculina dictatoriala!” voi solicita sotiei sa se retraga … atentie , solicitarea sa o faceti in scris si sa primiti nr. de inregistrare!

 5. mai FSANP, la bugetul asta de c….t vi se pare normal ca ANP sa detaseze oameni la Vaslui numai pentru a da libere celor de acolo?, sa se acumuleze ore suplimentare in unitatile care au detasat oameni? sa se plateasca pensiune de 30 lei patul per zi intr-o camera cu 3 paturi, pt 12 oameni? combustibil pt transport, bani de misie? numai pentru ca unul stie sa tipe mai tare ca altii? numai pentru a fi protejat altul care nu si-a facut datoria la timp? sa nu fie pus, in cazul de fata sa scoata bani din propriul buzunar pentru asemenea cheltuieli pt ca nu si-a facut treaba la timp? nu! pt ca e din ANP si pe nimeni nu il tine sa-l dea cu fundul de pamant! bataie de joc si atat! dormiti, faceti-va ca nu vedeti! e mai comod asa! da-i naibii de fraieri, daca vor sa manace o bucata de paine! sa si-o castige mai intai!

 6. Domnule Dorobantu ,ce se mai aude de sporul de studii,si cand primim si noi banii de echipament?Sper ca nu ca si anul trecut .Ati mai discutat problema sporului de studii superioare pe care unii il primesc si altii mai fraieri ,nu.Pana la urma intr-un an de zile un coleg agent caruia i-a ramas cuprins in salariu sporul ,intr-un an de zile primeste un salar in plus ,fara sa lucreze nimic fata de colegii lui,care au exact aceleasi studii,ba dimpotriva sunt colegi care nu il primesc si indeplinesc functii de ofiteri de ani de zile..Va rog sa discutati aceasta problema cu cei in masura,chiar si cu ministrul daca trebuie,faceti demersurile necesare,poate reusiti sa reparati o nedreptate,si ii faceti si pe ei sa inteleaga ca dupa atatia ani trebuie indreptata aceasta problema creata de lege.Sa o repare tot printr-o prevedere in lege.Ati spus ca veti face demersuri de vreo 2 ani insa nu ati revenit cu nimic concret,sa ne prezentati ce demersuri ati facut cu privire la aceasta problema.Sunt sigura ca sunt multi colegi care asteapta un raspuns concret din partea dumneavoastra cu privire la aspectul prezentat de mine.Toti vor competitivitate,implicare,intelegere si performanta,insa de ani de zile in afara de ore suplimentare si sarcini suplimentare nu primim nimic,care sa ne stimuleze sa mai trecem cu vederea multe neajunsuri.Cu buget mic, cu lipsuri si neajunsuri multe nu se mai poate.Va multumesc!

  • Colegule dar fata de aia de incaseaza lunat 700 ron chirie smen nu te simti discriminat?Sau fata de aia care incaseaza transport la fel de smen.

   • Astazi am auzit si as vrea sa-mi confirme cineva , ca nu vor mai fi decontate celebrele lentile de ochelari si anumite retete, ca nah cu toate ca unii au abuzat de aceste drepturi, dar sunt drepturile noastre conform legii. Asa usor o sa ne ia si ultimele drepturi pe care le mai avem…. Imi pare rau dar FSANP a intrat in somnolenta de o perioada buna de timp si cred ca asa va ramane… Sa nu- mi spuna nimeni din conducerea FSANP ca nu sunt un bun sindicalist, ca doar vorbesc si ma ascund in spatele anonimatului, asa cum vad ca a devenit o practica pe acest blog.
    Treziti-va dragi lideri…
    Toti intrebam de banii de haine, de statut, de drepturi etc. ceea ce mi se pare normal … De ce ar trebui sa intrebam oare ????
    Pentru cei care ma vor critica, rog sa o faca, accept critica – e constructiva, dar ii rog sa traga cu ochiul si in ograda lor, ca nimeni nu e sfant si toti avem nevoie de bani, statut etc.
    Va mulțumesc

    • @adi:sunteti in eroare, se deconteaza in continuare atentie-OCHELARI DE VEDERE- si nu LENTILE cum se proceda pana in prezent si in acest sens exista adresa M.J. catre A.N.P. cu. nr. 23512/19.03.2013 .Pentru relatii suplimentare adresati-va liderului de sindicat din unitatea dvs.

     • Imi pare rau dar nu sunt in eroare. Am pus doar o intrebare dupa cum reiasa din ce am scris. Oricum vamultumesc ca am primit un raspuns.
      Stimă

     • D-le Raileanu, adresa de la ANP spune tocmai ca nu se mai deconteaza nimic in afara diferentelor de la retetele compensate, urmare a unor controale de Audit, sau Curtea de conturi, sau care o fi fost asa nemultumit ca ne imbogatim prea mult daca ne insanatosim pe bani ceva mai putini – ca medicamentele cu 24%TVA le luam oricum pe banii nostri.

    • Iti confirm eu, Adi. Am vazut adresa de la ANP. Nu vom mai primi decat diferenta de bani de la retetele compensate. Deci adio vitamina C, de exemplu, in perioada asta de viroze, adio o gramada de medicamente pentru afectiuni neurologice, etc.

   • @Rudolf: sigur este discriminare raportat la colegii care au contractat un credit pentru o locuinta fata de cei carora li se deconteaza chiria. Pentru a elimina aceasta discriminare , exista pe rolul Consililului National pentru Combatrea Discriminarii dosarul cu nr. 799/2013, deschis ca urmare a sesizarii cu nr. 18079/2013 depus de catre sindicatul ” SINPEN 2006”

    • ma bucur sa vad ca sunt tot mai multi cei care sesizeaza discriminarea unor salariati in raport cu altii care primesc sume pentru chirii sau transport; observ ca unii au facut demersuri in acest sens la diferite foruri ale statului, si ma alatur demersurilor facute de acestia prin demersurile facute de mine si de alti salariati pe acest site si pe langa liderii de sindicat din unitatile in care ne desfasuram activitatea ;
     eu am propus dupa consultarea cu alti colegi introducerea in legea privind statutul la capitolul drepturi dupa sintagma alocatii pentru hrana si “alocatii pentru locuinta” care sa se acorde in suma fixa tuturor cadrelor, iar cei care primesc acum sume pentru chirii si transport sa le poata primi in continuare, daca opteaza pentru aceasta, pentru suma ce depaseste valoarea alocatiei locative care se acorda pentru toti salariatii i,
     argumente: toti salariatii au nevoie locative( cumparare, constructie , reparare, intretinere de locuinte) pentru a li se asigura un trai decent in raport cu demnitatea,importanta si responsabilitatea pe care le presupune munca in mediul penitenciar si respectul si aprecierea de care trebuie sa se bucure in societate lucratorul de penitenciare, pentru a nu fi nevoit sa traiasca in conditii inferioare caltatii de funtionar intrun domeniu special,( vezi si alte argumente in comentariile mele de la capitolul despre “noua uniforma ” si <Cugetari< de pe acest site)

  • Licentiatii sa se inscrie la concurs pt functii de ofiteri si-apoi sa ia salariu mare, mare…

   • Te roade???Tu cred ca ai luat bac-ul pe spaga,atat de incuiat poti fi!

   • Pentru ION.
    Licentiatii s-ar inscrie la concurs insa concursurile sunt pentru dintrastia ca tine,adica nu e pentru cine se pregateste ci pentru cine se poarta smechereste.Si cu asta sper ca te-am lamurit stimate coleg care ai impresia ca tu ai pus coada la pruna si noi suntem numai niste nasparliti care cerem cate ceva,acel ceva pe care dumneata consideri ca nu l-am merita ,in ciuda faptului ca unii il primesc desi nu au facut nimic in plus,ci doar pentru ca asa a decis Boc cu sleata lui, chiar daca pe multi dintre voi cei cu salarii mari, mari,va ducem in carca ani de zile uneori pana la pensie si tot vi se pare ca cerem prea mult in comparatie cu lefurile voastre.Sanatate si numai bine si sa te bucuri de salariile alea mari ,mari,si pe care ………

  • Se pare ca raspunsul nu vine . de ce oare ?
   si eu as fi curios daca sa facut vreun demers in aceasta privinta si corect a grait colega , de ce oare nu se acorda si celorlalti care au studii superioare acel spor . Un raspuns daca se poate , va rog .

   • @adrian:
    Exista o Ordonanta a Guvernului care blocheaza salariile la nivelul anului 2013.
    Motivarea Ordonantei ar fi, se pare sustenabilitatea finantelor publice. Inexistenta ei ar afecta semnificativ respectiva sustenabilitate. 🙂

  • Am mai discutat speta sporului de studii. In ceea ce priveste banii de echipament, s-a discutat si acest aspect. Nu pot sa repet la nesfarsit aceeasi explicatie. Cautati in arhiva FSANP si veti gasi raspunsurile la intrebarile dumneavoastra. Fara ofensa, dar…

 7. Bilantul este o adunatura care stropesc din belsug setea directorului general pe banii contribuabilului. Voi nu vedeti ca astia se distreaza.

 8. Referitor de bilant vom afla strategia neputintei dupa 50 de ani ( actiuni create de oamenii grei ai sistemului )

 9. Domnule Cosmi, Iasul va saluta si totodata va readuce aminte ca ne sunt incalcate drepturile de la A la Z cu tupeu (actiune tipic m.fi.ta) sa nu ziceti ca nu stiati deoarece v-au fost trimise informari si semnale periodic.
  Astept sa veniti cu variante ajutatoare legale intelegeti ca nu se respecta nimic, am 100 de exemple, legea nu functioneaza aici doar legea golaniilor creata de g.la.i, pentru a proteja interesele unui grup de m.fio.i,
  Sefii sunt morali si integrii in fata subordonatilor cand actioneaza legal si cu discernamant 365 de zile din 365 an cand “da jos haina” si munceste cot la cot alaturi omul oprimat (sufocati de reclamatii si plangeri ale ppli-lor, de incompetenta directorilor,si a amenintarilor duse in extrema pentru mascarea neputintei,etc,) de indatoriri, si obigatii aberante unele chiar fantastice pentru nivelul si posibilitatile sistemului.
  Retine Cosmine ca pe sectii lucram cu un singur supraveghetor cand legea prevede sa fie 3/4 fara insotitori ( daca nu ai insotitori esti ca un om fara picioare, ochi, etc ) la curtile de plimbare aceiasi poveste … real (viata bate filmul) fara nimic, in posturi fara schimbator ( ai lucrat macar odat sa vezi circu – plansu si altele, sa vezi cum refulezi cand la sfarsit de an in notarea de serviciu “specialistii” cu S.H. prezinta ultimile descoperiri in ale prostiei unul mai nazdravan decat altul in comentarii si aprecieri ) cu activitati care se suprapun si cu multe altele iar in final pentru ce atata bun simt si respect pentru niste “sefi i.frac..ri” care sustin falimentul intelectual al directorului.

  • De catre cine vi se incalca? Ce poate face sindicatul cand cineva lanseaza o acuzatie impersonala: “Ni se incalca drepturile.”
   Dati nume, cazuri, persoane ale caror drepturi au fost incalcate, data, drepturile care au fost incalcate!
   Altfel nu putem face nimic.

   • Va da eu eu unele relatii de pe la Galati(revin):
    1.Pe sectie supraveghetorul de pe sectie,(SPPC 1 si 2,ST) mananca salamu’ cu paine,in stanga,si cu dreapta invarte melcata.Multumim frumos pt acordul colectiv de munca!!!Lege intre parti!
    2.In perimetrul LD ppl-ul(sunt ppl in paza perimetrului,in foisoare) se uita la outele agentului care face caca dupa ce si-a sapat gropicica cu farasul din dotarea postului.Ppl-ul are ce compara,mai mari… mai mici…,un curut mai paros… un curut mai simpatic,,,
    3.De ore suplimentare si timp lucrat in sarbatori legale… …
    4.Mai nou …TBC… colcaie!Hepatita … colcaie!Masuri?!Ha-ha-ha!!!Mai o masca de-aia de 10 bani,dar mai rar(ca de obicei, sa fie scriptic!)Factori de risc la aceste boli..???!!!Stiti si voi mai bine!
    CONCLUZIE?! Astept de la voi!

    • @Galateanul: asteptati de la SNLP, acolo sunt banii dvs.Deocamdata FSANP nu are colegi interesati in penit. Galati.Il aveti pe Radu Hilohi, cereti-i sa-si exercite prerogativele!

 10. Din pacate, sistemul e departe de a fi reformat. De baza sunt improvizatiile, si comuniunea de interese.
  Mai nou, singurul beneficiu la capitolul legislativ pare a fi castigarea unei identitati profesionale.
  Cu toate astea, mai sunt destui care au gandirea dupa forma caschetei. Avem inca printre noi militieni in cuget si in reactii manifeste.
  Doar fsanp le mai provoaca cate un cosmar, le mai strica niste treburi, socoteli. Mai noi sau mai vechi, militienii, aceste esecuri profesionale, fac doar ceea ce se pricep: trag sistemul on jos…

 11. Pe timpuri, dupa bilantul ANP, directorul ne aduna si ne spunea doua vorbe despre ceea ce s-a discutat si ceea ce avem de facut pe viitor s.a. Acum nimic totul e o secretomanie. Numai ei, “desteptii” trebuie sa stie noi “prostii” nu trebuie sa fim informati pt. ca suntem prea “prosti” ca sa intelegem. Noroc cu aceste bloguri ca mai putem si noi afla una, alta. Oare sunt eu de moda veche?

   • Apropo’ de informatie!Sunt penitenciare in carantina TBC?
    Ca noi este ursi,si nu intelege!!!Nu spune nimic la noi nimeni!!!Daca da ,ce inseamna asta?Poate interpelati si ANP!Poate ne lamurim si cum se acorda sporul in situatia asta!Tot la fractii de 30 secunde?!

    • Sunt penitenciare in carantina TBC, vreo 5-6 daca nu ma insel printre care si Severinul. Exista o adresa ANP prin care se anunta asta si stopeaza transferurile de PPL intre unitatile mentionate.

     Sindicatele ar trebui sa intervina si sa solicite acordarea sporului TBC cat si noi demersuri ce privesc bolile profesionale ale personalulu. O marota mai veche inca nefinalizata.

    • Galati: focar de tbc/ transferurile se aproba dupa acordul medicului de unitate
     Iasi: focar de tbc/ transferurile se aproba dupa acordul medicului de unitate
     Ploiesti:penitenciar inchis/ in carantina/nu se aproba nici un transfer/ focar tbc
     Drobeta.Tr. Severin: penitenciar inchis/nu se aproba nici un transfer/ focar tbc

 12. “Noi cautam fericirea in afara noastra si in parerea oamenilor, pe care-i stim lingusitori, nesinceri, nedrepti, plini de invidie, de toane si de idei preconcepute; ce ciudat!”

 13. Domnule Cosmin dar ce parere aveti despre un lider de grupa sindicala galbena de la Gherla un ceteras de renume care face mai nou politica( eu unul stau si ma gindesc e pnl-ist e psd-ist sau pupincurist) nu sindicalism si anume in data de 07.03.2014 la un Restaurant din Cluj acest lider de grupa sindicala nu presedinte de sindicat cum se autointituleaza dinsul organizeaza pentru personalul de la Sectia Exterioara Cluj-Napoca o petrecere unde pe linga cei din conducerea Penitenciarului Gherla mai este invitat si Presedintele Consiliului Judetean Cluj domnul Horea Uioreanu care culmea cu putin timp in urma a avut incarcerat la noi adica la Sectia Cluj pe fiul sau de 16 ani Alexandru Uioreanu dar care nu a poposit mult dupa gratii fiind eliberat pe cautiune. Oare ce putem crede despre unii lideri sau daca aprofundam mai bine chiar despre unii din conducerea Penitenciarului Gherla.

 14. Domnule Cosmin aveti dreptate cand sustineti ca e nevoie de un sindicat, dar acest sindicat trebuie sa apere toate interesele tuturor membrilor si sa fie un sindicat aproape de noi. Adevarul este ca nu am simtit asta in Arad, chiar am simtit un dezinteres total iar problemele noastre nu sunt sustinute deloc, lucru care m-a determinat sa ies din sindicat si nu sunt singurul, din ce stiu eu din aprox. 250 membrii cati erau, cred ca au mai ramas 50 membrii (imi cer scuze daca ma insel cu privire la nr. de membrii).
  Si totusi, cand vad o schimbare aici aproape de mine/de noi, doar atunci ma voi gandi sa revin, dar de data asta am nevoie ca sindicatul sa-mi demonstreze ca merita sa ader la el. Poate ca pentru unii este mai usor sa spuna ca sunt un pretentios si un ciudat, decat sa se gandeasca cu adevarat ca poate intr-adevar este o problema a sindicatului, dar faptul ca doar in Arad ati pierdut in jur de 200 membrii trebuia deja sa fie un mare semnal de alarma.
  Vreau sa mentionez ca nu am nevoie de bani sau alte atentii care se obisnuiesc sa se dea de sarbatori, dar mi-as dori sa vad cum liderii Prolex se zbat sa imi faca rost de tinuta sau sa am echipamente de lucru, fiindca stim cu totii cum isi bat joc de noi aici in Arad (si probabil in majoritatea penitenciarelor din tara), doar noi stim cum ne rugam pe la usi sa primim cate ceva si cum ne riscam sanatatea si in unele cazuri chiar libertatea.

  • Liderii de sindicat din unitati nu pot face rost de tinuta pentru personal, deoarece nici ei si nici directorii unitatilor nu dispun de fonduri pentru echipare, aceste sume de bani sunt gestionate de ANP daca nu stiati.
   Voi la Arad va plangeti de conditii de munca, sa veniti in tara sa vedeti conditii de munca, deconturi la sfantul asteapta si dotarii de ev mediu.
   Din cate stiu eu, voi acolo nu prea duceti lipsa de bani si dotari, la ce sume de bani dispuneti ( de ordinul zecilor de miliarde) de pe urma muncii cu detinutii .
   Nu inteleg cum va riscati sanatatea si libertatea in unele cazuri, datorita lipsei tinutei, poate ne lamuriti ca nu intelegem.

  • sunt de acord cu ardeleanu foarte multi angajati s-au retras datorita slabei reprezentari si proastei gestionari a unor situatii

 15. Se pare ca noul lider de grupa sindicala de la Penitenciarul Gherla e implicat tare in politica(nu stiu exact unde sa-l incadrez ca pnl-list sau ca psd-ist sau pupincurist) .Mai nou la organizarea unor evenimente cu personalul de la Sectia Exterioara Cluj a Penitenciaruluii Gherla din data de 07.03.2014 au fost invitate pe linga personalitati din conducerea penitenciarului si oameni politici adica Presedintele Consiliului Judetean Cluj domnul Horea Uioreanu care culmea a avut pentru o perioada mai scurta de timp la Sectia Cluj incarcerat pe fiul sau Alexandru Uioreanu care ulterior a fost eliberat pe cautiune.,Eu stau si ma intreb aici a fost o coincidenta sau putem sa gindim mai profund ?

 16. asa cum exista prostitutie in politica, asa exista si in sindicalism! definitie valabila in primul rand pentru cei ” alesi” in cadrul organelor de conducere.Sindicatul reprezinta un scut in conditia in care sa fie tinut in pozitie de atac de catre un lider! ca daca vii” pe scut”….la masa directorului .. ”alea jacta est”.

Comments are closed.