A trecut o saptamana in care am avut o intalnire cu toti directorii de unitate si un miting al politistilor. Cu ce am ramas dupa asta?

In saptamana ce tocmai a trecut, s-au desfasurat doua evenimente. Unul dintre ele a avut loc joi 23 martie, avand ca temei o solicitare a Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor(FSANP) si altul, reprezentat de Mitingul politistilor si  desfasurat in data de 25 martie .

In ce priveste primul dintre evenimente, am cerut conducerii  Administratiei Nationale a Penitenciarelor(ANP) sa fie de acord cu o intalnire la care sa participe directorii penitenciarelor din subordinea ANP, precum si liderii sindicatelor ce compun FSANP. Intalnirea s-a dorit a fi un prim pas in normalizarea relatiilor intre  administratie si reprezentantii salariatilor, ce am dori sa fie reeditata, cu gandul sincer de a gasi solutii la problemele ce le avem.

Avand pe ordinea de zi si o serie de probleme ridicate de-a lungul timpului de FSANP, intalnirea a avut in vedere lamurirea unor aspecte ce tin de comunicarea interna, salarizare, echipament, conditii de munca, aplicarea unitara a dispozitiilor legale. Vom fi atenti ca aceste probleme sa fie mereu in atentia conducerii ANP, astfel incat sa gasim solutii favorabile personalului.

Discutiile purtate, nu au vizat pentru aceasta prima intalnire infierarea unor devieri, de-o parte sau de alta, ci transmiterea unui mesaj care sa faca posibila gasirea solutiilor optime pentru reducerea problemelor ce apasa  pe umerii personalului de penitenciare. Mesajul, a fost unul corect si sper sa fi fost inteles astfel incat sa faca posibila comunicarea. Ce va urma si sper ca va urma un sir de astfel de intalniri, de data aceasta in care sa facem vorbire despre solutii, despre rezultate, despre respect.

Cel de-al doilea eveniment, mitingul politistilor, s-a dorit sa fie o replica la ce s-a intamplat in data de 16 martie. Ce s-a obtinut? O reeditare a celor stabilite in data de 10 martie cand va spuneam ca a avut loc o intelegere intre MAI si sindicate. Inteleg ca mesajul transmis este acela ca vor fi promovate acele amendamente convenite atunci, cu unele modificari.

Ce vreau sa spun este ca actiunile de acest fel trebuie sa fie o ultima riposta in cazul in care administratia ramane surda la doleantele personalului si ca nu poti mima actiunea in situatia in care rezultatele erau cunoscute de acum doua saptamani. Nu poti sa transmiti oamenilor ca cineva nu este corect, in conditiile in care  ai stabilit cu el anumite lucruri.

Sau mai clar, daca consideram ca am ajuns la capat, atunci cu nume si prenume, TOTI,  DAR ABSOLUT TOTI, ne asumam in scris, pe durata nederminata, ca punem punct acestei situatii. Si atunci putem negocia tot ce consideram corect pentru cei pe care-i reprezentam. Si poate facem acest lucru uniti, toti cei din sistemul de aparare, fara ca miscarea sa poarte imaginea vreunuia dintre noi, ci doar imaginea lucratorului din acest sistem.  

Advertisements

23 Comments

 1. Domnule Schiopu,cred ca un aspect foarte important trebuia discutat la intalnirea cu toti directorii si conducerea ANP.Sindicatele trebuia sa puna presiune maxima pe conducerea ANP ca in anul scolar 2017-2017 sa aprobe triplarea numarului de locuri la SNPAP Tg Ocna si infiintarea a cel putin 250 de locuri daca nu mai mult la Arad si atunci cu siguranta mai atupam gaurile din sistem. Acelasi lucru trebuia solicitat si la institutiile de invatamant superior ptr. a ne furniza tineri ofiteri pregatiti.Se para ca cu tot efortul de a face angajari directe nu reusim sa angajam suficient,procedurile sunt greoaie si nasc o sumedenie de reclamatii.Asa era cel mai corect , se elimina orice suspiciune si aveam oameni pregatiti de noi,insa nu s-a vrut.Oare din ce motive?

  • Ar trebui să mai ai loc să cazezi un număr triplu de elevi la Tg. Ocna si cei 250 la Arad… ți- ai pus o secundă întrebarea Asta???

 2. D-le. Florin Schiopu , multumim pt. dublarea salarilui . Cu acesta ocazie se va dubla si cotizatia . Stima.

 3. Cei care propun o asemenea lege nu iau in considerare faptul ca societatea nu mai este ca acum 20 de ani si nu se mai teme lumea de Politie sau alte forte de ordine, cu atat mai putin de noi.Un politist nu va putea lucra in strada pana la 55 de ani , cu atat mai putin pe sectie la puscarie.

   • Si daca camera deputaților trimite legea in Parlament fara sa va consulte?
    Atunci ce mai este de facut?

    • Camera deputatilor este una din camerele Parlamentului. Cam multi de dacă. Haideți sa vedem întâi draftul de lege, dacă există vreunul și după putem discuta.

     • Poate apărea o noua lege a pensionarii fără o consultare prealabila a sindicatelor ? Și cum s ar rezolva discriminarea care s -ar crea ?

     • Chiar crezi ca intereseaza pe cineva din parlament?Or sa o dea cum au mai dat si altele.

     • Nu este chiar asa. Actuala lege a pensiilor militare este rodul unor discutii foarte lungi cu sindicatele. E adevarat ca este foarte important sa ai si sustinerea Parlamentului.

     • Daca e rodul unor lungi discutii inseamna ca a fost discutat si s-a adoptat cea mai buna varianta si daca e cea mai buna varianta de ce o mai modifica?

     • Va dati seama ca imi doresc sa ramana aceasta forma. Genereaza venituri f.mari si ma gandesc ca asta ii face sa gaseasca solutii. Au de ales intre modificarea formei de calcul si ridicarea pragului de varsta. Cum nu cred ca vor putea sa ignore grupa de munca, cred ca vor cauta o alta forma de calcul.

     • Munca pana la moarte.Creste cica speranta de viata si pe baza asta cresc varsta de pensionare fara a tine seama de speranta de viata a celor din sistemul de aparare si ordine publica.

 4. Daca se va dovedi real ceea ce deocamdata e doar un zvon,cei care s-au vazut deja cu sacii in caruta,isi freaca mainile si se bucura ca sunt…..batrani!:):)

  • Nu. Dorinta este de a obtine pentru toti o lege care sa ajute.Vom vedea cand va aparea vreo forma. Problema este ca nu ar trebui sa apara in presa valoarea acesteia si sa fim un pic mai grijulii cu promovarea valorii acesteia.

 5. Domnule Schiopu este adevarat ce a aparut in presa?Din nou vor sa ne-o coaca noaptea?
  http://www.stiripesurse.ro/modificari-importante-la-noua-lege-a-pensiilor-mai_1187690.html
  Daca ii lasam sa faca aceasta prostie, ne meritam soarta!Cu salarii mai mici ca un liftier,sofer de ambulanta,asistent medical etc. Si sa mai iesi la pensie la 55 de ani, nu o sa se mai angajeze militar cu atatea restrictii nimeni!Sa vina ei sa stea la 55 de ani pe sectie sa vada daca rezista,daca mai sunt sanatosi.Cu grupa de munca cum ramane?Cu restrictiile pe care le avem atatia ani cum ramane?Ce ne puteti spune?

  • Discutii pe acest subiect sunt de la intrarea in vigoare a legii 223/2015, sens in care chiar si pe prevederile ei initiale au fost facute modificari. In momentul in care se va discuta cu noi vom face ce am facut si la promovarea legii 223.

Comments are closed.