Am trecut un hop. Urmeaza ce-i mai greu: votul pe raportul de la comisiile de buget si munca

Am trecut un hop. Hopul numit Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi, Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport si Comisia pentru sănătate şi familie.o mana intinsa (1) Toate trei au avizat pozitiv proiectul de lege ce aproba OUG 9/2017. Urmeaza altul, saptamana viitoare, poate cel mai  greu deoarece vizeaza aprobarea rapoartelor celor mai importante comisii, Comisia pentru buget, finanţe şi bănci si Comisia pentru muncă şi protecţie socială. Au fost aprobate patru amendamente, mai urmeaza unul ce priveste personalul medical.

Asa cum va spuneam, amendamentele se aplica intregului sistem de aparare, ordine publica si siguranta nationala. Vor mai fi intalnirile din comisii de saptamana viitoare, intalniri la care vom fi prezenti pentru a ne sustine amendamentele. Speram sa treaca si sa incheiem cu bine o prima disputa pe doleantele noastre. Dupa care o sa ne indreptam atentia la legea salarizarii. Vor fi si acolo de dus batalii.

Azi a avut loc consultarea publica pe proiectul de OMJ ce prelungeste aplicarea majorarilor de 75% si 50%. Asa cum va spuneam, nu a fost decat o formalitate, ordinele fiind deja semnate si vor fi trimise cel mai probabil maine la publicare in Monitorul Oficial. Vom face ce va depinde de noi sa nu se intample vreo amanare in aplicarea acestora. Din pacate se mai intampla si de astea. Nu a fost decat o sicana si nu indiferenta sindicatelor care au obtinut semnarea ordinelor chiar la intalnirea cu ministrul justitiei. Tot ce am spus pana acum s-a dovedit  a fi adevarat si infaptuit pas cu pas. Chiar daca mai sunt carcotasi.

 

Advertisements

29 Comments

  • Facem toate eforturile sa se întâmple, drept urmare astăzi mergem la Camera Deputaților. Oricum drepturile de plătesc în mai, chiar daca se vor aproba luna aceasta.

 1. Bună seara, domnule Schiopu. Pe la noi in unitate se zvonește că există riscul ca plata zilelor de sâmbătă si duminica să nu se facă această lună, la fel nici sporul 50% pt cei care au fost propusi, din cauza unei adrese trimise la M.J. de Răileanu Marin de la Brăila. Stiti să ne spuneți ceva in acest sens? Raileanu este nimic (editat admin). De ce nu a a avut obiectii când i.a dat Ceachir 50%? O (editat admin) de om. Când toti protestam in octombrie anul trecut, ăsta a iesit in media si a zis k avem salarii prea mari, chirii imense si pensii nesimtite. Cât ar da (editat admin) ăsta din pensia lui. Vă rog mult să ne lamuriti si pe noi dacă e adevărat k el ar fi fi cerut suspendarea acestor sporuri de 75 % pt zile nelucrătoare si 50% pt lucrări de excepție.

   • Pai e bien la puscarie de moment ce a avut bani de geaca aia.Pentru cine cunoaste echipamentul.

   • Daca nu parasesc toti membrii sindicatul acestui (editat admin), ne facem de tot c……!

   • Pai nu l au sanctionat membrii de sindicat al carui lider este cu iesirea tuturor din sindicatul patronat de (editat admin) asta de lider sindical….In loc sa lupte pt drepturile mele , (editat admin) le taie…oare de ce s a oprit aici pai mai avem drepturi care pot sa fie suspendate sau taiate…

 2. DomnI lor lideri ai FSANP, nu știu cum sI ce sa sa mai întreb …
  În legătură cu zvonurile referitoare la modificarea legii pensiilor ce ne puteți spune ? Deja noile condiții cu privire la minimum 20 de ani în specialitate creează discriminări intre cei care au avut șansa să profite de faptul ca au avut vârstă necesara pt a putea beneficia de pensie și cei care de exemplu le lipsesc câteva luni pt a face 15 ani sau chiar 20 de ani . Vrem lămuriri concrete și informații la curent și va rugam sa nu fiți de acord cu o eventuala modificare …
  Ce vom face cei care la 55 ani vom face 33 de ani de sistem ?? Vom ajunge, ori la cimitir ca regretatul agent Brîurosu sa murim pina la prima pensieși sa nu ne bucuram de primul talon ori la psihiatrie !

 3. Ar trebui sa ne dam demisia in masa ,sau sa nu m-ai intram in serviciu pana ce sefii din sindicate sau slugiile din a.n.p inclusiv sefii de penitenciare nu ne rezolva problemele.In penitenciare interlopii fac legea cu ajutorul sefiilor.

 4. Buna seara! Domnule Florin Schiopu, ne puteti da cateva informatii cu privire la varsta de pensionare? Se aude din ce in ce mai des faptul ca se va schimba varsta de pensionare si vom ajunge sa iesim la 55 de ani…. Daca e asa, ar trebui sa facem in asa fel incat sa avem un cimitir in interiorul penitenciarelor, unde vor fi ingropati toti lucratorii care isi vor da duhul prin curtile diferitelor unitati.. ( scuzati-mi umorul negru dar treaba asta ne va da peste cap tare de tot!)

 5. Foarte bine ca ați rezolvat problemele !!! Vedeți că și personalul contractual lucrează în penitenciare !! Si ei sunt sindicaliști, aducetiva aminte de ei la toate amendamentele care le introduceți ,Va mulțumim

 6. Foarte bine ca ați rezolvat problemele !!! Vedeți că și personalul contractual lucrează în penitenciare

 7. Felicitări liderilor de sindicate și tuturor celor implicați!!!!
  Sperăm să treacă și de ultimul hop de care ați pomenit, cel de săptămâna viitoare…!

 8. Felicitari FSANP, un prim pas important facut pentru tot ceea ce inseamna aplicarea in mod corect a drepturilor si pentru fpss.

 9. Sigur ati facut si dumneavoasta demersuri?
  Ca prin curtea” scolii” snlpisti se laudă ca dumnealor sunt” buricul” si ca datorita lor vom primii salariu de merit din luna aprilie.
  Va rog sa publicați aceasta postare daca nu sunteti torționar si veti cenzura dreptul la opinie, d-le presedinte.

  • Demersurile le-am facut impreuna(cred ca asta a contat foarte mult spre deosebire de politisti care au fost divizati), atat in ce priveste demersurile scrise cat si cele vorbite. Am fost impreuna la ministrul muncii, la ministrul dialogului social, la Camera Deputatilor unde am participat alaturi de colegul Laviniu Bran si de Stefan Teoroc la intalnirea cu ministrul Gabriel Petrea, cu presedintele Comisiei de munca Solomon Adrian si cu secretarul de stat de la ministerul muncii Adrian Marius Dobre, atunci cand am depus amendamentele. Asa cum am mai spus, nu mint. Poate nu reusesc intotdeauna sa rezolv lucrurile asa cum trebuie, dar incerc.

 10. Domnule Schiopu, speram sa va tineti de promisiune si impreuna cu cei din SNLP , sa solicitati micsorarea diferentelor salariale enorme dintre agenti si ofiteri,cel putin asa a reiesit din grila aparuta pana in prezent.Nu e corect ca riscurile pe care si le asuma un agent ,dificultatea muncii cu detinutii,bolile profesionale dobandite,devotamentul acestora prin sutele de ore suplimentare efectuate si nerenumerate, sa fie rasplatite cu jumatate din salariul unui ofiter.Agentul duce sistemul in spate si normal este ca un agent in pragul pensionarii sa aiba un salariu macar cat un subcomisar cu aceeasi vechime.Ati vazut ca aceleasi lucruri au solicitat si agentii din politie in frunte cu liderii lor.Speram sa faceti acelasi lucru si sa nu ne trezim cu o salarizare in bataie de joc.De modul cum ne veti reprezenta la negocieri va depinde salarizarea tuturor celor de duc cu adevarat greul in sistemul de ordine si aparare.Agentii,subofiterii nu mai sunt dispusi sa accepte salarii de mizerie in comparatie cu cele ale ofiterilor.Trebuie sa existe diferente,insa unele rezonabile si decente,asa cum v-am prezentat in acest comentariu!

  • Domnule coleg, daca doresti o salarizare pe masura muncii si vorbesti de o diferenta asa de mare, cum iti explici ca un ofiter ce a terminat academia acum 7 ani numit prin dzu in fruntea unui serviciu de 3 ani de zile castiga cu aproximativ 300 ron mai mult decat un agent angajat in vara anului trecut? Si daca tot iti doresti sa muncesti mai putin si sa primesti foarte multi bani, te invitam sa devii ofiter domnule coleg, eu as zice sa ne uitam fiecare in curtea lui, deoarece asta ar fi si explicatia diferitelor etichete puse de alte structuri, deoarece nu facem altceva decat a ne compara agentii cu ofiterii, nu stim care munceste mai mult, care stie mai multa “munca de puscarie” si care duce greul in acest minunat sistem. Nici noua, cei care nu ducem greul nu ne convin multe lucruri, mai ales absolventii facultatilor de specialitate, ca sunt sefi deveniti peste noapte ofiteri din corpul agentilor, din cu totul alta structura decat cea unde isi desfasura activitatea si tu care mare ofiter cu salariu imens ai fost cazut la interviu lucrand in aceeasi structura, si sa nu ma acuzi de subiectivism acum …

Comments are closed.