Continuam demersurile in vederea atingerii obiectivelor propuse

Continuam saptamana aceasta demersurile incepute de catre sindicatele reprezentative din sistemul penitenciar inca de acum aproape doua saptamani.01-sageata-ss Saptamana aceasta este oarecum definitorie in vederea promovarii intereselor noastre, deoarece amendamente la proiectul de lege ce aproba OUG 9/2017 se pot introduce doar pana joi, 23 martie 2017. Dupa, vom incerca sa fim prezenti la discutiile din comisii pentru a ne sustine demersul.

Incercam sa promovam amendamentele noastre si incercam sa facem pe cei care conduc destinele personalului din penitenciare sa inteleaga ca este nevoie de un efort comun si de asumare totala, de data aceasta faptic, a unor decizii si demersuri care sa faca posibil acest lucru. Astazi ANP s-a intalnit in jurul orei 12.00 pentru a discuta pe amendamentele propuse de noi, in vederea gasirii unei forme ce o vor transmite si ei catre Ministerul Justitiei si catre Comisia de munca din Camera Deputatilor.

Amendamentele, ce le veti regasi mai jos alaturi de adresa comuna a organizatiilor sindicale reprezentative  din sistemul penitenciar,  vi-zeaza introducerea in textul formulat initial de Ministerul Afacerilor Interne a unei referiri la drepturile specifice functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare, precum si o corelare cu propunerile Ministerului Afacerilor Interne,respectiv acordarea, incepand cu luna aprilie 2017, a celei de a doua transe de 50% din suma compensatorie corespunzatoare salariului de merit in plata in anul 2009, si nu incepand cu luna august 2017.

Adresa comuna FSANP: PUBLISIND Amendamente text adresa

Amendamente FSANP: PUBLISIND anexa – format tabelar

25 Comments

 1. Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, va avea luni o nouă întâlnire cu liderii sindicatelor din Poliţie, pentru a stabili împreună două propuneri de amendamente la OUG nr. 9, din 2017, cu privire la sporul de permanenţă şi acordarea unui procent de 100% pentru munca prestată în zilele de repaus săptămânal şi sărbători legale, anunţă Ministerul de Interne.
  Dacă la ei se poate , speram ca și la noi să se poată…!

 2. Mărgineni – Cine își imaginează ca acel concurs de circari pentru noi membrii la MASCAȚI a fost corect înseamna ca e nebun sau e lingău de al lui 955…E interesant faptul ca Dl cms sef si a format un grup interesant de căței slugarnici care dau din coada la orice lătrat al stăpânului sef, oamenii de valoare aruncandu i ca pe masele stricate pentru ca au îndrăznit sa latre in fatza lui.Pe filiera nas-fin au fost aduși la grupa ultimele achiziții pentru a avea o viața liniștita pana la pensie rude,neamuri,prieteni …O alta filiera interesanta e grupul Mr. Muscolo format dintr un ofiter(candva ST)si un agent(fiu de director) buni prieteni afara ce iau lecții de la filiera deja consacrata pentru a duce mai departe deprinderile…

  • Stimabile Groh – Groh, se pare ca ai uitat ca 15 ani ai fost doar un simplu circar, chestie valabila si pentru frustratii ailalti cu care mai nou stai numai bot in bot. Ai uitat cand te repezeai cu pulpa de spate in amaratii aia de tineri si cadeai cu pulpisoarele in sus ca o pasarica si le spargeai chiuveta…de ne-ai facut pe toti de cacao, inteligentuleee! Ai fost, de fapt ati fost, niste nonvalori, niste carii, niste zerouri tolerate prea mult si aici chiar a gresit acest 955 cum ii spui tu. Apropo de numere, vezi ca mergi cam des pe la 210 – stim ca esti zglobiu in limbuta aia aspra (sic!), dar in curand se va prinde ca vii doar cu fitile si o sa vezi cum te colinda un cardan d-ala de Raba cum iti place tie, iepsoara mica ce esti!
   Sa nu uit, valorosule vezi ca “noii” se scrie cu doi de “i”, dar la tara la tine la Sotanga este acceptat. Nu, nu-mi spune de facultatea aia cu abcd si neuroni zero pe care ai absolvit-o…te rog, nuuu…nu poate opri nimeni curcile din ras!
   Vezi ca bombardieru si fiuu lu directoru, da pa filiera ailanta, (scriu asa ca sa ma intelegi si tu cu neuronu ala schiop) e fleasca de suparati…sa nu cada astia pa tine, ca te mai vede ma-ta doar prin fax. Ai fax la Sotanga? Baga-ti repede caprioara exacerbata, ca ai mare nevoie!

 3. Deţinutul,o persoană căreia i s-a dovedit vinovăția urmare a comiterii unei fapte pedepsite de codul penal…
  “gardianul”,o slugă,un sclav,care-și desfăsoară activitatea in interesul deținutului,cit si,TEORETIC,in interesul cetăteanului….
  Domnilor președinți și lideri sindicali,incepe să ni se acrească…sute de ore suplimentare necompensate,zeci de zile restante la concediile din anii trecuți,suprasolicitare fizică si psihică,lăsat efectiv singur in mijlocul “lupilor”,și urmărit mișeleste in vederea descoperirii de greșeli….să nu mai pomenim de jignirile aduse in față de către deținut,concomitent cu umilința suportată in relația cu majoritatea șefilor…sau a celor care se inchipuie șefi….
  Ne prezentăm la serviciu frinți de oboseală,epuizați total,bolnavi,dar cu demnitate.marea majoritate dintre noi trăim desculți,dar nu in genunchi..,si cum spune un cintec al indrăgitei trupe Vunk,: E TIMPUL SĂ NE FACEM AUZIȚI !!!! (https://www.youtube.com/watch?v=aXTHSBOhyU4)
  Dacă deținutul are cea mai mică nemulțumire,apelează deindată la celebra formă de protest :refuz de hrană.,iar conducerea se face luntre-punte,pupind efectiv in dos “hotul”,indeplinindu-i cerințele ca să fie liniștit si mulțumit…..Noi,care efectiv ducem greul,ce primim in schimb?,: umilintă,tăieri de drepturi,batjocură,comisie de disciplină,drumuri la parchet….si posibilitatea să mergem in concediu și in vacanță cu degetul pe hartă….NE-AM SĂTURAT, si cum spune un cintec al indrăgitei trupe Vunk,: E TIMPUL SĂ NE FACEM AUZIȚI !!!! (https://www.youtube.com/watch?v=aXTHSBOhyU4)..de șapte ani sintem umiliți și batjocoriți de propria lor lege pe care tot ei nu sint in stare s-o aplice….
  Domnilor președinti și lideri de sindicat,nu este foarte suspect tăcerea aceasta ??…lăsați-o naibii de negocieri,tratative,bla-blauri și promisiuni…haideți să blocăm sistemul,refuzind orele suplimentare…haideți să facem asta la nivel național,fară nicio altă negociere,fară nicio răbdare din partea noastră…toți impreună 100 % vom reuși….și…. cum spune un cintec al indrăgitei trupe Vunk,: E TIMPUL SĂ NE FACEM AUZIȚI !!!! (https://www.youtube.com/watch?v=aXTHSBOhyU4)….știți foarte bine că avem ce drepturi să ne recuperăm: plata de indată a orelor suplimentare,al 13-le salar, prima de vacantă,etc….aaa,și să modifice acea sumă de 600 lei din anul 2009 la suma reală de azi….
  Să vedeți apoi cum in jurul datei de 20.04.2017,cind marea majoritate a gardianului și-a atins norma de ore obligatorii,cind se stringe lațul și nu o să aibă personal de planificat in serviciu,cum o să se dea pe bază de repede( chiar si tirziu in noapte) O.U. pentru a debloca situația si a rezolva o parte a problemelor….
  Faceți un exercitiu de imaginație,si inchipuiți-vă dacă intr-o buna zi,total intimplator bineințeles,toate schimburile se imbolnavesc,să zicem de diaree…și in afară de cițiva pupindosiști intrăm in C.M.,așa vre-o 7 zile….domnilor președinți lideri de sindicat, NE-AM SĂTURAT, și cum spune un cintec al indrăgitei trupe Vunk,: E TIMPUL SĂ NE FACEM AUZIȚI !!!! (https://www.youtube.com/watch?v=aXTHSBOhyU4).

   • Domnule președinte,dacă nu știți,atunci va informam noi: așa suntem numiți noi: leneși. Nu facem nimic,dar totuși noi greșim….Întrebați în stinga și în dreapta….

    • Credeti-ma ca stiu cine munceste in sistemul penitenciar. Aveti dreptate. Problema este ca multi dintre acesia spun,,lasa, data viitoare”. Si atunci este foarte greu sa faci ce trebuie, doar daca vrei tu.

 4. Bună ziua .Dl.Schiopu știți ceva de sporul de 50% și de cel de 75%
  Am auzit că ar fi probleme
  Adevărat ????

 5. Domnule Schiopu sau Domnule Dorobantu,doresc sa sustin si eu un examen prin promovare din sursa interna,vreau sa va intreb daca am terminat liceul in 2011 si in urma absolvirii detin acel certificat de competente digitale,ma poate ajuta cu ceva in cadrul probei de calculator?

   • Multumesc frumos pentru raspuns.Nu uitati va sustinem in tot ceea ce faceti.Acum poate nu sunteti apreciat cum ar trebui sa fiti dar in anii ce vor urma se vor vedea roadele muncii dumneavoastra si oamenii isi vor da seama.

 6. D-le Florin Schiopu va rog sa ne spune dacă
  a-ți demarat demersuri pentru a nu ne mai impozita medicamentele la pensionari
  .

 7. Sunt de părere ca am menajat destul acest guvern, care a venit doar cu promisiuni, promisiuni și iar promisiuni dar sa nu uite suntem pregătiți.
  Nu vrem decât sa fim respectați și remunerați corect pentru munca ce o desfășurat.

 8. Succes in rezolvarea demersurilor.Speram ca rezultatul sa fie favorabil fpss sa nu mai fim ultima rota din sistemul de aparare.

Comments are closed.