Daca ANP nu reactioneaza fata de situatia de la Tulcea speram sa o faca MJ. Si daca nici acestia nu vor face, o vor face cei care trebuie sa o faca.

In ultimul timp am tot sesizat ANP-ul cu privire la faptul ca desi constata tot felul de grozavii cu ocazia controalelor efectuate, are dubla masura in momentul in care dispune masuri. Pe unii ii mangaie pe crestet, pe altii ii ingroapa.ostrich-strut-struti-conspiratie-oraan-016-2 Si cand spun asta ma refer la situatia in care, desi in ultimul timp pe activitatile desfasurare de colegi din  sectorul Reintegrare sociala au fost identificate foarte multe deficiente. Nu ca asta ar fi regula, dar sunt unitati in care sesizarea organelor competente ar putea fi cea mai la indemana solutie,  dar nu singura.

Una din unitatile de care vorbesc este TULCEA.

In vara anului trecut a fost desfasurat un control pe linia compartimentului reintegrare sociala. Au fost descoperite multe nereguli, multe dintre ele imbracand forma unor infractiuni. Astfel o serie de detinuti au fost favorizati de catre personal. Cel putin asta arata nota de control intocmita cu acel prilej. Vinovati : Directorul adjunct reintegrare sociala, seful serviciului educatie, coordonatorii de programe. Prin nota de control se dispunea desemnarea unei comisii de cercetare pentru identificarea factorilor ce au condus la astfel de nereguli, in vederea tragerii la raspundere a celor care se fac raspunzatori de acest lucru.

Ca lucrurile sa se desfasoare in stilul care caracterizeaza modul in care functioneaza ANP-ul si unitatile prietene(Prietenia ANP cu directorul), ce a facut directorul Feodorof, care in mod cert nu era strain de toate cele intamplate la Tulcea. A numit lupul paznic la oi, in sensul in care a desemnat ca  presedinte al  comisiei de cercetare pe doamna director adjunct reintegrare sociala. Nu a contat ca ea  era una dintre cei vizati de aceste aspecte negative constatate. Ba mai mult, in aceea perioada oamenii spun ca ar fi fost modificate o serie de acte, prin care se  acordasera credite detinutilor favorizati.

Desi am sesizat conducerea ANP aceasta nu a considerat util ca sa verifice daca aspectele de care ii informaseram erau reale si a ales sa bage capul in nisip, doar, doar lucrurile vor ramane asa. Ele nu vor ramane asa, mai ales ca tot in acea perioada si tot ca urmare a respectivei Note, s-au pensionat o parte dintre cei vizati de respectivul control, printre care si directorul adjunct economico-administrativ. ANP a considerat util ca directorii respectivi sa fie chiar motivati, acordandu-le in mod repetat, majorari de 50% pentru lucrari de exceptie, o practica care cat de curand va duce la o explozie in randul personalului.

Ce ne facem insa cu directorul Feodorof care pe langa incercarile de a acoperi nereguli ale subordonatilor, la care eu am sentimentul ca este partas prin aprobarea acelor programe de la educatie, precum si privitor la celelalte aspecte ale Notei de inspectie, are tot felul de probleme din calitatea de presedinte de comisie de concurs(nu este singurul), are tot felul de probleme de natura manageriala, cum ar fi gestionarea judicioasa a resursei umane(nu ca ar fi singurul), dar si comunica foarte prost cu cei care ar trebui sa-i fie parteneri in rezolvarea problemelor unitatii.

Solutiile sunt doua: ori ANP isi curata propria curte, ori o vor face altii, dar atunci ar trebui sa fie curatata si curtea ANP. Inceputul l-am facut noi, am sesizat MJ. Speram sa nu fie nevoie de mai mult.

Advertisements

1 Comment

  1. Buna seara.
    Nu cred ca ANP-ul o sa faca ceva in privinta d-lui Ion FEODOROF. Desi d-l DG. Marius VULPE cunoste foarte bine situatia de la Tulcea nu a facut nimic! Am cerut inca de anul trecut sa fie transformate alte functii(sau suplimentare de stat) in sef de schimb care nu exista in statul de organizare insa, surpriza, nu se vrea. De ce oare?.. pai cum sa pierzi oamenii care iti sunt fideli si te poti lipsi oricand de ei daca nu percuteaza … In ce privesc neregulile e clar ca sunt multe alte cadre din subordinea Directorului care nu au respectat legislatia ci doar “dispozitia ” d-lui Ion FEODOROF.
    Asteptam un control din partea M.J. sau al Primului Ministru, pentru ca in relatia de prietenie ANP- Feodorof numai ei pot face lumina.

Comments are closed.