Desi ne-a comunicat un alt buget pe titlul I, ANP si-a tras un buget soft pe incadrari de personal

Desi sistemul se prabuseste sub povara milionului de ore suplimentare efectuate si nerecuperate precum si a zeci de mii de zile de concediu neefectuate,75 ANP are alocate resurse financiare pentru ocuparea a 12.700 de posturi, cu  tinta 13.000 daca luam in calcul si ce va veni din scoala. Si asta dupa ce ne prezentase la un moment dat, ca au aprobat un buget ce ar fi trebuit sa asigure incadrarea a 13.400 de posturi, desi cerusem incadrarea a 14.000 de posturi. Ce standardizare, ce aplicare a regulamentelor?

De ce sa nu ne propunem mai putin ca doar orele suplimentare nu le platim, nu le acordam, doar le contabilizam. La asta se pricep foarte bine. Daca le ceri sa faca ceva, spun ca neavand personal doar atat pot sa faca. Si pentru a nu mai fi acuzati ca nu stiu sa cheltuie banii, mai bine nu-i mai prevad. Incepem tot cu operativul, medical si DEA, functii de executie. Speram ca cel putin pe DEA si medical sa o faca macar regional, sa nu mai insiram 100 de concursuri asteptand unii dupa altii pana incropim comisiile. Promisiune in acest sens exista.

Sunt curios la solutii in cazul reluari valului de pensionari. 1200 propozabili, eu cred ca mai multi. Par neputinciosi sa faca fata acestei provocari. Daca luam in calcul si faptul ca au plecat si foarte multi din cei cu experienta, nu cred ca pot mai mult.

In schimb ne anunta ca vor putea echipa 3000 de oameni din cei  ce i-au incadrat anul trecut si ca pentru prima oara dupa foarte multi ani vom putea echipa integral din scoala promotia 2017. Sa de-a domnul sa se intample asa, si colegii nostri sa nu fie nevoiti sa se echipeze cu ce apuca, gasind cate un ,,destept”care ii va intreba de ce nu au echipament.

Cred ca in felul in care atat MJ cat si ANP inteleg sa apere interesele personalului de penitenciare, ne vom regasi in strada foarte curand. Am cerut o intalnire urgenta cu domnul Tudorel Toader, ministrul justitiei, sper ca raspunsul sa fie la fel de urgent, altfel vom face tot ce depinde de noi pentru a pune in practica alte solutii de natura  sa-i faca sa priceapa, ca nu ne mai suntem dispusi sa asteptam si sa fim batjocoriti.

Advertisements

31 Comments

 1. Ca urmare a demersurilor de clarificare a unor aspecte ce țin de aplicarea Hotărârii Guvernului nr.1/2017, pentru stabilirea salariului de bază minim brut, garantat în plată, act normativ aplicabil inclusiv unei ponderi importante a personalului nostru, MAI a întreprins și dispus măsurile necesare pentru implementarea acestor prevederi.
  Astfel, drepturile salariale aferente lunii februarie 2017, care se plătesc în luna martie 2017, se asigură la nivelul salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată stabilit la 1.450 lei, atât pentru personalul civil, cât și pentru personalul militar și polițiștii din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.
  În acest context, salariaților care au beneficiat până în prezent de salariul de bază/salariul de funcție/solda de funcție în cuantum de 1.250 de lei li se asigură aceste drepturi la nivelul de 1.450 de lei.
  Deci se poate……………..

 2. Domnule Florin Schipu, imi puteti comunica va rog frumos daca sporul TBC intra la calculul pensiei?

  • Ce face Popa la spitalul Rahova se numește abuz și drept urmare se pedepsește. Comportamentul abuziv insuflat de mentorul Mircea îl introduce în categoria celor mai slabi, mai huliți și mai josnici oameni pe care i-a avut sistemul penitenciar. Numit în funcție prea mare pentru cunoștințele sale acest parvenit a ajuns “vedeta ” pe site-le sindicatelor .Dacă la adresa lui s-a scris numai lucruri negative cu toate ca face parte din generația tânără gândiți-vă ce cariera îl așteaptă. Păcat. L-a stricat Mircea de tot si l-a lăsat în subordinea Răditei sa continue magariile.

 3. Ca urmare a demersurilor de clarificare a unor aspecte ce țin de aplicarea Hotărârii Guvernului nr.1/2017, pentru stabilirea salariului de bază minim brut, garantat în plată, act normativ aplicabil inclusiv unei ponderi importante a personalului nostru, MAI a întreprins și dispus măsurile necesare pentru implementarea acestor prevederi.
  Astfel, drepturile salariale aferente lunii februarie 2017, care se plătesc în luna martie 2017, se asigură la nivelul salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată stabilit la 1.450 lei, atât pentru personalul civil, cât și pentru personalul militar și polițiștii din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.
  În acest context, salariaților care au beneficiat până în prezent de salariul de bază/salariul de funcție/solda de funcție în cuantum de 1.250 de lei li se asigură aceste drepturi la nivelul de 1.450 de lei.
  DECI SE POATE………

  • Asta va fi si solutia adoptata de ANP. Solutia nu cred ca este asta. Cresterea ar trebui sa se reflecte in majorarea sporurilor. Ori nu se pune probleme.

 4. D-nul Șchiopu, vă rog să îmi spuneți dacă la calculul pensiei este inclus și sporul TBC? Vă mulțumesc!

 5. Domnule Florin Schiopu,ce parere aveti de solicitarile politistilor?Cred ca ne intereseaza si pe noi la fel de mult acele solicitari.De ce nu luati in calcul o participare comuna a sindicatelor la miting?Doar facem parte din aceeasi “familie ocupationala”.Sau stam la colt sa vedem daca obtin ei ceva si apoi iesim si noi cu aceleasi cereri….

 6. Domnule Florin Schipu, imi puteti comunica va rog frumos daca in cursul acestui an, 2017, vor exista incadrari directe in cadrul Penitenciarului Aiud?
  Multumesc mult!
  Cu multa stima, Florin.

 7. Are dreptate colegul. Datorita disciplinei si bunului simt , am fost luati de prosti. Am aflat ca aproape peste tot au crescut salariile cu 40-50% (CL, CJ, Casa de Pensii, DSP etc).Totul s-a intamplat in ultimile luni. Chiar Doamna Ministru Olguta Vasilescu a recunoscut ca in foarte multe sectoare salariile au crescut necontrolat dar ca sa nu supere pe nimeni acelea vor ramane la fel si vor creste in procente diferite salariile mai mici astfel ca in cativa ani sa ajungem si noi ca cei norocosi. NU MAI CRED CA SE VA FACE DREPTATE . IN TARA ASTA SI SALARIZAREA ESTE PE PRINCIPIUL << CARE POATE…….POATE.

  • Respect ce-ati spus raportat la disciplina si bun simt. Sunt lucrurile care ne diferentiaza de alti salariati. Si va dau dreptate ca au fost si o astfel de ocolire a randului. Pentru asta ne pregatim sa reactionam si atunci sper ca acest lucru sa se intample ca la actiunea precedenta cu salariu de merit sau chiar mai mult.

   • Politistii ies la proteste de ziua lor pentru alinierea salariului de functie cu salariul minim brut pe economie, adica sa se ajunga macar la cuantumul de 1450, la care sa se aplice ulterior toate sporurile, asa cum spune legea. Noi?

    • noi ar trebui sa blocam pur si simplu sistemul..de data asta cu adevarat…fac pariu ca in citeva ore apare o HG care sa rezolve toate cerintele noastre…..dar e suspecta pasivitatea celor care ar trebui sa ne conduca….

 8. Strigam prezent dl Președinte fiindcă nu se mai poate ,cineva încearcă sa își bata joc de noi.Pai ei cred ca ne mai pot duce cu zaharelu în anul 2017 eu țin sa cred ca nu .Dl Președinte în următoarea perioada ar trebui sa refuzam sa mai facem ore suplimentare și sa blocam sistemul fiindcă eu observ ca nu se țin de cuvânt. ANP-ul a fost de acord cu sindicatele anul trecut pana ce ne-am oprit din proteste iar acum se fac ca au uitat.TREBUIE SA IEȘIM URGENT ÎN STRADA DACĂ VREM SA REZOLVAM CEVA.

  • Ieșirea în stradă e una dintre soluții.O alta solutie ar fi blocarea sistemului prin acțiuni similare celor din luna octombrie anul trecut,cînd am refuzat munca suplimentara…Cu lipsa asta acuta de personal,coroborat cu lipsa altor soluții,s-ar rezolva multe probleme de ordin salarial.

    • Cerem fapte,că de vorbe suntem sătui,ne e plin podul…

     • pai tocmai asta trimbitam si noi…am cistigat 10% pt ca am amenintat ca blocam sistemul..acum,cind pe zi ce trece pleaca oameni,angajari ioc,orele suplimentare cresc ca si fat frumos,concediile au ajuns cu restante mai ceva ca datoriile la banci,cind am ajuns sa fim sclavii sistemului noi ce facem?acceptam astea?..pai haideti sa blocam ,de data asta cu adevarat acest sistem bolnav pina se accepta sa se corecteze toate inechitatile si nedreptatile…noi sintem pregatiti!!!!!!!!!

     • Nu stiu ce trambitati, dar la proteste ne rugam de oameni sa iese la mitinguri. V-am spus, stati pregatiti, cat de curand(zile) se va stabili ce vom face.

     • Da ,dupa 50 proteste in inchisori!Dupa ce,cativa am strigat si am asurzit de la vuvuzele,iar altii,care comentau pe la colturi si nu au venit la actiunile sindicale,au beneficiat si ei de acesti 10%!

    • Ce inseamna chair si mai mult, sa fim deacord cu POLITICA dezastruoasa de personal a ANP 🙂 banuiesc ca nu va fi postat comenatriul.

   • astepta data de 6 martie sa analizam mutarile intre penitenciare, asta ca sa vedem noua oranduire , management resurse umane performant. Or sa se mute doar cei agreati de ANP, nu conteza, daca directorii de penitenicar si-au dat girul pentru mutare, daca au nevoie sau nu de alte cadre, vor fi aprobate mutarile doar pentru cei agreati de ANP. Ca si la concursuri, din sursa interna sau externa, doar ANP dicteaza, ANP-ul care a reusit performanta ca la finele lui 2015 sa aiba 1000 posturi lipsa in stat, iar dupa un an de angajari masive sa se inregistreze la finele lui 2016 cu peste 1500 posturi lipsa, ASA DA. Sa trecut la descentralizarea concursurilor, s-a dat mana libera la organizarea concursurilor de fiecare unitate in parte, in acte, in fapte DOAR ANP HOTARESTE cine si pe cine angajeaza, cine si pe cine promoveaza dar doar daca ANP agreeaza.

  • Colegu, astepta data de 6 martie sa analizam mutarile intre penitenciare, asta ca sa vedem noua oranduire , management resurse umane performant. Or sa se mute doar cei agreati de ANP, nu conteza, daca directorii de penitenicar si-au dat girul pentru mutare, daca au nevoie sau nu de alte cadre, vor fi aprobate mutarile doar pentru cei agreati de ANP. Ca si la concursuri, din sursa interna sau externa, doar ANP dicteaza, ANP-ul care a reusit performanta ca la finele lui 2015 sa aiba 1000 posturi lipsa in stat, iar dupa un an de angajari masive sa se inregistreze la finele lui 2016 cu peste 1500 posturi lipsa, ASA DA. Sa trecut la descentralizarea concursurilor, s-a dat mana libera la organizarea concursurilor de fiecare unitate in parte, in acte, in fapte DOAR ANP HOTARESTE cine si pe cine angajeaza, cine si pe cine promoveaza dar doar daca ANP agreeaza.

Comments are closed.