FSANP solicita o intalnire de urgenta cu Ministrul Justitiei

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitencia-relor(FSANP) solicita o intalnire de urgenta a Ministrului Justitiei cu organizatiile sindicale reprezentative din sistemul penitenciar, Scrisoaremotivata de multitudinea problemelor nerezolvate, precum si raportat la modificarile ce se preconizeaza a fi facute in domeniul salarizarii.

Avand in vedere faptul ca prin promovarea in spatiul public a controversatelor ordonante, cea cu privire la gratiere si cea care prevedea modificari ale Codului penal, Ministerul Justitiei a parcurs o perioada tulbure    finalizata cu demisia ministrului Florin Iordache si numirea unui nou ministru in persoana domnului Tudorel Toader, consideram imperios necesar a avea loc aceasta intalnire.

Consideram ca experienta acumulata de actualul ministru al justitiei ii va permite o acomodare rapida  si vom trece imediat la abordarea  si rezolvarea problemelor cu care se confrunta sistemul penitenciar. Ne este util ca acest lucru sa se intample foarte repede deoarece riscam sa intram intr-un blocaj de comunicare ca cel de anul trecut, care ne-a facut sa pierdem timp pretios. Blocajul, cuplat cu o lipsa a exercitiului desfasurarii de concursuri de asemenea amploare si un val de pensionari fara precedent, a dus la un rezultat mai mult decat dezastruos in planul incadrarii resursei umane si asa deficitara.

Provocarile actualului ministru al justitiei tin de o echilibrare a nevoi de personal, de o promovare a intereselor acestuia, de gasirea unei modalitati de protejare a personalului, de natura sa-i confere confortul indeplinirii fara sincope a indatoririlor de serviciu. Si ma refer la motivarea ce tine de o salarizare atractiva in raport cu riscurile la care se expune, motivare legata de protectia oferita de cadrul legal, suficiente resurse care sa-i poata oferi mijloacele necesare punerii in aplicare a legii.

Revenim cu solicitarea ca Proiectul de modificare a legii 293/2004 sa fie retras din dezbatere publica, in vederea  discutarii acestuia in intregul lui, in cadrul unei comisii din care sa faca parte reprezentanti ai Ministerului Justitiei, Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor si Organizatiile sindicale reprezentative in sistemul penitenciar.

Nu credem intr-un demers ce nu face decat sa promoveze partial, ce ne-am dorit a fi statutul personalului din sistemul penitenciar, demers care nu ar face decat sa creeze mult mai multe nemultumiri.

Florin Schiopu                                                                                                              Presedinte FSANP

Mai jos aveti adresa inaintata ministrului justitiei:

Adresa solicitare intalnire Ministrul Justitiei

Advertisements

17 Comments

 1. buna seara,
  imi puteti spune daca dupa oug 9/2017(care proroga pana pe 28.02.2017 plata soldelor compensatorii)a mai aparut ceva care sa mai amane plata acestor solde? la data actuala se pare ca nu mai este nici o norma care sa amane plata soldelor.
  stima

   • daca nu va cer prea mult, imi puteti indica si art. din ord.9/2017?
    multumesc

    • OUG 9/2017 – Art.1, alin.(3) Prevederile art. 1 alin. (3)-(5), art. 2-4, art. 5 alin. (2)-(4) şi art. 6-11 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 99/2016 privind unele măsuri pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare, se aplică în mod corespunzător şi în perioada 1 martie-31 decembrie 2017.

     OUG 99/2017 Articolul 10
     (1) În perioada 1 ianuarie-28 februarie 2017, dispoziţiile legale privind acordarea ajutoarelor sau, după caz, indemnizaţiilor la ieşirea la pensie, retragere, încetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea în rezervă nu se aplică.

     • domnule schiopu dupa ce am analizat fiecare bucatica din- OUG 9/2017 – Art.1, alin.(3) Prevederile art. 1 alin. (3)-(5), art. 2-4, art. 5 alin. (2)-(4) şi art. 6-11 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 99/2016 privind unele măsuri pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare, se aplică în mod corespunzător şi în perioada 1 martie-31 decembrie 2017.-nu gasesc legatura cu art.10 din OUG.99/2016.in prevederile art.mai sus mentionat se face referire la cu totul alte art. ale oug 99/2016. dupa mine prev.art.10 din oug 99/2016 nu mai este mentionat(prorogat) in oug 9/2017.puteti sa mai analizati acest art.?
      stima

     • Citez din ce v-am transmis si ati postat:
      Prevederile art. 1 alin. (3)-(5), art. 2-4, art. 5 alin. (2)-(4) şi art. 6-11 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 99/2016 privind unele măsuri pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare, se aplică în mod corespunzător şi în perioada 1 martie-31 decembrie 2017.

 2. POLITISTII CER DISCUTII PE SALARIZARE CU PREMIERUL

  Federatia Sindicatelor Nationale ale Politistilor si Personalului Contractual din Romania a solicitat prin scrisoare deschisa adresata prim-ministrului Romaniei, Sorin-Mihai GRINDEANU, o intalnire de urgenta, pentru a aduce la cunostinta, direct, multiplele probleme de ordin economico-social si profesional cu care se confrunta politistii, probleme similare si angajatilor din penitenciare.

  Principalele revendicari vizeaza:

  – modul de aplicare a H.G. nr. 1/2017 privind stabilirea salariului minim brut pe tara garantat in plata;

  – salarizarea exterm de precara, raportata la realitatile economice actuale, precum si la alte categorii de personal bugetar, cum ar fi cele din domeniile Sanatatii, Educatiei, Justitiei, Administratiei etc.;

  – eliminarea deficitului real de personal care incumba atat incapacitate operationala in ceea ce priveste realizarea misiunilor, cat si suprasolicitarea lucratorilor peste timpul normat de lucru;

  – modernizarea logisticii, in special a mijloacelor de interventie, care sunt uzate fizic si moral, fapt ce atrage dupa sine diminuarea capacitatii operationale, precum si riscuri la adresa integritatii fizice/sanatatii personalului;

  – modernizarea Statutului politistului;

  – acordarea primelor (sau a tichetelor de vacanta);

  – acordarea ajutoarelor prevazute de lege, dar suspendate de 7 ani, cu ocazia pensionarii pentru vechime in serviciu si limita de varsta, dar si alte revendicari economico-profesionale.

  Organizatiile sindicale din Politie aduc la cunoştinta prim-ministrului, starea de nemultumire accentuata, cu privire la modul in care politistii si personalul din M.A.I. au fost tratati de catre guvernanti, in ultimii ani, fapt ce a generat multiple si justificate tensiuni în randul lucratorilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

  Pentru a demonstra seriozitatea revendicarilor si pentru a arata opiniei publice problemele cu care se confrunta politistii, Federaţia Sindicatelor Naţionale ale Politistilor si Personalului Contractual din Romania, a transmis Primariei Capitalei o solicitare de organizare a unor proteste, in perioada 23-25 martie 2017.

  Speram ca organizatiile sindicale reprezentative din sistemul penitenciar (FSANP si SNLP) ar trebui sa ia in calcul demararea unor demersuri similare colegilor din familia ocupationala aparare, ordine publica si securitate nationala, mai ales ca prim-ministrul Romaniei , Sorin-Mihai GRINDEANU, a anuntat ca au inceput discutiile la Ministerul Muncii pe legea salarizarii unice.

   • Ieșirea în stradă e una dintre soluții.O alta solutie ar fi blocarea sistemului prin acțiuni similare celor din luna octombrie anul trecut,cînd am refuzat munca suplimentara…Cu lipsa asta acuta de personal,coroborat cu lipsa altor soluții,s-ar rezolva multe probleme de ordin salarial.

   • Cam suspectă lipsa asta de reacție,tăcerea asta a liderilor de sindicat . ..Acum,cînd oamenii vor,motive sunt pt proteste,și nu de acelea anemice,liderii de sindicat tac.cam ciudata atitudinea asta,avind in vedere că este momentul oportun ca sa blocăm un sistem și așa vai de mama lui,pt a ne recistiga niște drepturi,pt a ni se aduce salariile la nivelul anului 2016….Din 2009 au trecut totuși 7 ani….

    • Linistea anunta furtuna. Stiti ca pana nu am hotarat nu am trambitat razboiul.Semnale in schimb am mai dat. Suntem foarte aproape de al hotara. Deci fiti pregatiti.

  • Cum sa ne dea guvernul când la PSBR vicelidera de sindicat a semnat sa fim pontați pentru sporul de SIDA și TBC la secunda în timp ce ea Onuțu și cocoșata șefa Stoican se trec cu 90 de ore ,triplu fata de unii care lucrează direct cu bolnavii.Ba mai mult a început sa jignească și sa saboteze doctorii carei- au suportat frustrarile și nemerniciile facute pe timpul lui Mircea.Speram ca liderii de sindicat sa se tina de cuvânt și sa le cheme în judecata și în fata comisiilor abilitate pentru aceste abuzuri.

   • Pai nu guvernul trebuie sa dea .Mitruț sa facă pontajele cum trebuie ,nu sa își treaca lui mai multe ore ca la cel de pe sectie ca doar asa vrea Popa.Sa fie dați în judecata si sa aducă banii. Ia spune Cipriene sifon ordinar îți place asa?ln loc sa jignești colegii cu panarama șefa mai bine ia atitudine si vezi ca ești pontat la sporuri mai puțin decât unul de la opt ore.Nenorocitule ca din cauza ta și a lui Podeanu se întâmplă toate aceste orori.

    • Auzi și tu ,directorul sa fie de acord cu pontarea mai multor ore de HIV și TBC și sluga și frustratul de Popa sa fie împotriva dar ii da secretarei personale cate 40 de ore nemeritate.Cred ca i-a lăsat Mircea lista cu și pe cine sa pedepsească. Trebuiesc sesizări cu număr de înregistrare ca numai asa pleacă, ca oricum nu este bun de nimic și doar plătește polițe, exact ce l-a învățat Mircea și ce ii ordona panarama șefa Rădita

 3. De ce sa solicitati intalnirea?Ministrul este nerabdator sa vorbeasca cu sindicatele.Sigur va invita el la discutii… si celalalt a discutat cu sindicatele, a rezolvat toate problemele din sistem si din plictiseala si-a dat demisia.

Comments are closed.