Intalnirea de la Ministerul Consultarii si Dialogului Social un preambul la discutiile pe viitoarea lege a salarizarii

Azi am fost la intalnirea de la Ministerul Consultarii Publice si Dialogului Social. Discutiile le-am purtat cu secretarul de stat Marius Sepi si Ciprian Dragomir cel care raspunde de discutiile pe zona de aparare, ordine publica si siguranta nationala.Dialog-sindicate-ANP Tema a fost legata de legea salarizarii si a reprezentat un prim contact cu conducerea acestui minister.
In perioada imediat urmatoare se are in vedere iesirea cu draftul legii salarizarii, care poate fi extrem de important raportat la conditionalitatile ce ar putea sa le impuna in legatura cu intrarea efectiva in vigoare a legii. In rest, in ce ne priveste, vor avea in vedere discutii pe macheta ce a aparut pe internet.

Am solicitat sa ni se comunice de ce discutiile nu au loc in cadrul familiei ocupationale si ni s-a raspuns ca asa va fi, urmand sa particip la discutii in acest sens, la o data ce va fi stabilita. Am intrebat care a fost atunci rostul intalnirii cu politistii si ne-au spus ca intalnirea de ieri cu politistii a fost centrata pe solicitarile de aplicare a HG nr. 1/2017 in sensul stabilirii unei legaturi directe intre salariul de functie si salariul de baza minim brut si aplicarea sporurilor la acest salariu rezultat, precum si pe alinierea salariilor la nivel maxim. E adevarat ca au discutat si pe aspecte legate de legea salarizarii, dar asa cum v-am spus, vor fi discutii pe familia ocupationala si nu independent unii de altii.

Am solicitat sa se aplice si in sistemul nostru prevederile HG 1/2017 si prevederile ordonantelor de salarizare cu privire la plata acelorasi drepturi salariale la nivel maxim.
Ieri, tot in intalnirea cu politistii s-a dispus constituirea unui grup de lucru la nivel de MAI, care sa calculeze un impact financiar generat de aplicarea acestor prevederi. Au spus ca acelasi lucru ar trebui generat si in sistemul nostru, acest lucru fiind posibil dupa solicitarea unei intalniri cu ministrul justitiei, acesta fiind ordonator principal de credite. Au spus vor mijloci aceasta intalnire ce ar trebui sa se intample saptamana viitoare.

Ni s-a cerut sa ne exprimam pe valorile inscrise in anexa si daca exista functii care ar trebui sa se regaseasca in aceasta anexa.
Anexa reprezinta o propunere pe care se va discuta. Vom fi atenti la cele se desfasoara in perioada urmatoare, asteptand si eventuale propuneri.

Advertisements

6 Comments

 1. in acest an se mai acorda sporul de 50% pentru lucrari de excelenta si kmisiuni deosebite ?

 2. Buna ziua!
  Va rog, respectuos sa va interesati de ce ANP-ul nu pune in practica deciziile directorului general atunci cand privesc persoane din cadrul institutiei lor?
  Cate misiuni suntem obligati in decursul unui an sa facem? Exista vreo limita in sensul asta sau suntem la dispozitia ANP-ului?
  De ce nu se ia nici o masura ca sa nu mai fim vulnerabili / a se vedea incheierile instantei in cazul permisiunilor de iesire din penitenciar. Unde se specifica ca putem duce detinutii cu escorta la inhumare?
  Care mai este rolul ANP-ului, daca atunci cand ceri indrumare nu ti se scorda?

 3. Buna dimi !!!!!Vă rog respectuos să ne lămurească cineva dl. Schiopu de ce Anp obliga financiarul să ne aplice sporurile la baza din 2010.Aici este marea prosteală…

Comments are closed.