Intalniri in care incercam sa reparam erorile de interpretare ale unora si in care am discutat si despre salarizare

Vineri, pe fondul eforturilor de a indrepta interpretari ale unora care considera ca aplicarea legii trebuie facuta optional, am fost la Ministerul Muncii pentru a discuta cu ministrul Lia Olguta   Vasilescu   despre modul in care se va aplica un amendament la legislatia de salarizare,lobbying-161689__180 de natura a stabili un mod unitar de aplicare in structura de aparare a acesteia. In concret, prin aplicarea procentului sporurilor din afara salariului functiei de baza la valoarea salariului minim brut de 1450 lei,  atunci salariile ar avea o crestere de natura sa mai diminueze din presiunea creata de situatia celor 900 de salariati din sistemul penitenciar al caror salariu se afla sub minimul pe economie. Discutia este pe aplicarea in ansamblu pe sporurile din afara salariului de functie sau numai a celor pe baza de pontaj.

Ministrul ne-a explicat ca acest lucru nu depinde de ea si ca lucrurile ar trebui rezolvate cu ordonatorul de credite, Ministerul Justitiei precum si cu Ministerul Finantelor. Vom continua demersurile pana cand lucrurile se vor regasi intr-o normalitate. Altfel vom face ca acest lucru sa se intample.

Alt aspect discutat, ca tot ne aflam la initiatorul legii de salarizare unice, a fost aceasta lege. La o prima vedere, prevederile legii sunt destul de ofertante, daca va intra in vigoare. Cresterile sunt de masura de a pune intr-un echilibru salarizarea celor din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala.

Cu mentiune ca prevederile vor fi discutate in cadrul unui grup de lucru, in cadrul caruia vor fi prezente toate structurile din aparare si sindicatele din aceste sisteme.

Mai jos proiectul Anexei:

salarizare_2017_anexe_aparare

 

60 Comments

 1. De sporul de studii ați fost întrebat in nenumărate rânduri dl.Schiopu , ca și răspuns a fost : ba că la o viitoare reorganizare , ba că la salarizarea unitară vor fi diferențe intre cei cu studii și cei fără studii , iar acum spuneți că trebuie să dea sindicatele din unități in judecată
  De ce nu ați făcut dumneavoastră treaba asta .Eu cred că singura problemă erau banii.Mulțumesc.!!!

  • V-am spus de ce. Instantele din teritoriu judeca mai repede. Daca in teritoriu dureaza un an, in Bucuresti peste doi ani. Nu au probleme cu banii acum.

 2. Eu sunt ofiter de 23 de ani si am salariul de 4800, iar colegul de vechimea mea de la pluton are 4000… Ce tot vindeti gogosi la puturosi pe aici? Probabil vorbiti despre cei cu functie de comanda!!! Sa nu aruncam cu rahat peste toti si toate domnilor! Putin respect!!!

 3. cu sporul de studii ?unii il iau din 2009 ,altii nici acum ,ni se arunca in ochi noua grila care eu zic ca nu se va aproba niciodata . ce sa facem ?

   • Si de ce n ati vb cu toti liderii de sindicat din unitati sa faca acest lucru , ptr ca aflam ptr prima data ca s au castigat in instanta sporurile de studii sau sa fi facut cunoscut acest lucru, daca e intr adevar asa ? ! Sau…. de ce nu ati initiat o actiune comuna in instanta la nivel fsanp pentru toti salariatii anp ? Ca doar bani ar fi !de unde! Liderii de sindicat sunt inexistenti …
    Ma intereseaza ,daca acum castigam in instanta putem primi sporurile de studii retroactiv ? Si mobilizati liderii astia sa faca ceva….ca-mping vantul…se vede ca n au stapan….!

    • Am vorbit si va spun ca in jumatate din unitatile unde avem sindicate s-a dat in judecata si am castigat. Unii in prima faza a procesului, altii definitiv.
     Nu era greu sa initiez o actiune la nivel national, dar aveam doua lucruri care pot ingreuna demersul:
     1. posibilitatea ca instanta sa decline competenta
     2. durata foarte mare de timp a unui proces derulat la instantele din Bucuresti.
     Ultima situatie are si inconvenientul ca am nevoie de tabele semnate de oameni ca imputernicesc Federatia,tot felul de documente ce le-ar cere instanta si care ar necesita termene de depunere, ori daca apuca sa le semneze este mai usor sa sesizezi instanta locala si castigi si timp.

 4. 1.D-le Schiopu daca stiti spuneti concret din ce se compune Sfb.CONCRET.
  2.De ce ocoliți subiectul cu dif intre agenti si ofițeri, dvs nu vedeți diferențele,faceți ceva pe tema asta?

  • Nu ocolesc subiectul. Conform grilei ce o vedeti anexata articolului avem:
   Functii corespunzatoare gradului de colonel,…, comisar sef de politie/de penitenciare salariul va fi in 2018 intre 5540 lei si 6517.Cam atat este si in prezent. Crestere medie ce va fi aplicata in 2018=3%. Salariul lor va creste treptat pana in 2021 intre 5377 si 6762 adica cu o medie de 5%.
   La agenti salariul va fi in 2018 intre 2652 lei si 3982. Crestere medie ce va fi aplicata in 2018=51 %. Salariul lor va creste treptat pana in 2021 intre 3435 si 4650 adica cu o medie de 76 %. Nu spun ca nu exista o diferenta mare, aveti dreptate, numai ca din discutiile purtate cu cei de la ministerul muncii ei spun ca tocmai asta incearca sa faca. Sa reduca ecartul care in prezent este si mai mare. Vom incerca sa obtinem niste salarii care sa motiveze, nu sa creeze nemultumiri.

   • Domnule Schiopu e un pas inainte totusi ca ati recunoscut faptul ca este o diferenta mare de oferta salariala intre agenti si ofiteri.Sa stiti ca e enorma si jignitoare diferenta si asta o consideram o umilire a agentilor, nu un respect si o recunoastere a efortului,riscurilor,orelor suplimentare cu sutele de mii muncite de agenti si neplatite care arata devotamentul acestora fata de instititie,a intelegerii fata de situatia actuala si ca atare nu ne incalzeste faptul ca agentii vor avea o crestere de 51% in 2018 iar ofiterul 3%.Faptul ca ofiterilor li se mareste doar 3% ne spune ca de cativa ani in coace in timp ce agentul castiga intre 2200 si 3500,ofiterul a castigat intre 4000 si 6000 adica tot dublu,iar acest lucru este tot o bataie de joc,nu vi se pare? Vi se pare normal ca un ofiter sa aiba o incadrare cu 2500 lei in 2018 in plus fata de un agent? Stiti ca la aceasta suma se adauga sporurile,indemnizatiile,etc si ca suma finala va trece de 4000 lei fata de un agent.Asta deranjeaza dispretul si nesimtirea fata de aceasta categorie si a sosit momentul ca daca nubi se ofera respectul cuvenit macar sa primeasca o recunoastere din punct de vedere salarial.Maxim 1200 lei era suficienta aceasta diferenta, nu una de peste 3000 lei.Asta vrem de la dumneavoasta sa aratati guvernantilor cerintele noastre.Astazi politistii ne-au luat-o inainte si din ce am vazut acolo cam 2%erau ofiteri,tot agentii sunt pe baricade!!

    • Era o evidenta, nu este ceva de recunoscut. Si fiti sigur ca am adus la cunostinta si vom continua sa ne batem pentru o salarizare corecta a personalului. Nu suntem la intrecere cu politistii. Notificasem si noi miting, obtinusem aprobare tot pentru ieri, dar tot ce spuneti ca au obtinut politistii ieri in strada( desi acelasi lucru le-a fost promis si vineri de ministrul de interne), am obtinut si noi negociind. Nu stiu daca ar mai trebuit sa scoatem oamenii in strada daca ni s-a promis ca tot ce vor obtine politistii, vom obtine si noi. Deci stati linistit ca nu vom ceda un leu..

 5. Dl presedinte, care este baza legală în care noi, cei incadrati direct, semnam ca 5 ani nu ne putem muta la alta unitate ? Multumesc

 6. Dle presedinte, acum 2-3 luni ati dezbatut problema concursurilor si a constituirii comisiilor. Ca de fiecare data, cainii latra, ursul trece si nu se intampla nimic. Se reiau concursurile ptr.ocuparea unor functii importante, gen dir. adj., sef serviciu etc. Chiar lasam directorii de penit, acesti vatafi de plai, sa numeasca pe cine vrea muschii lor, ca sa folosesc o exprimare academica, toti lingaii si incapabilii, singura lor calitate, a celor care sustin concursuri pe acest post, fiind aceea ca stiu unde sa pupe? Analizati atent fenomenul in toate unitatile si veti constata ca cei care trebuie sa ocupe functia, sunt singurii candidati. S-a ajuns pana acolo incat directorii lu peste le comunica celor care eventual ar dori sa candideze cu favoritul lor ca vor fi picati oricum la interviu. Asta nu e abuz in serviciu? Ce fac aia de la prevenire sau aliatii lor de la sri, nu stiu de aceste practici sau isi ingroapa capul ca strutii?

  • Nu stiu ce fac cei de la prevenire. Stiu in schimb ca ar trebui totusi sa va inscrieti, pentru ca tocmai pe asta mizeaza cei care spuneti ca fac jocurile, ca nu va veti inscrie.

   • Prin inscrierea.la.concursuri.nu facem decat sa bagam.in legalitate concursurile.masluite,n ar trebui sa se.inscrie.nimeni sa ramana numai cei ce oricum.vor castiga concursul.Ce prevenire, ce vorbim.aici? Cum se explica departajarea candidatilor care au dat sinteza si diferenta a fost de.0,03?chiar toti suntem prosti????

    • Eu cred ca inscrira la concurs creeaza o presiune pe cei care consideram ca sunt deja castigatori si ii face vulnerabili. Nu strica, pregatiti fiid sa faceti demersul. Este si o experienta si o sansa.

 7. AGENTII DE PENITENCIARE SPUN STOP UMILINȚELOR !
  Suntem în anul 2017 iar salariile noastre sunt calculate la nivelul anului 2009!
  V-ați întrebat domnilor lideri, domnilor din ANP.MJ și Guvern, ce simte un agent de penitenciare în ziua de salariu?!
  Ei bine, AGENȚII vor spune STOP manierei în care ați înțeles domniile voastre să ne evaluați munca, de pe scaunele pe care sunteți cocoțați.Veniti pe sectii,la punctele de lucru,la instantele de judecata,la specialitati,la consilieri,etc. si vedeți realitatea, dar mai ales stați de vorbă cu agenții de penitenciare, aflați-le nevoile și dați-le ce li se cuvine, plătiți-le munca și devotamentul si sutele de mii de ore suplimentare care poate au depasit milionul.
  REDAȚI-LE DEMNITATEA!
  Asistăm de ani buni cum celelalte segmente bugetare se bucură de majorări salariale, acordări de sporuri și facilități, în timp ce AGENȚII DE PENITENCIARE sunt umiliți de către sistem și de către toate guvernele ce s-au perindat în fruntea țării. Ne-am săturat de promisiunile mai-marilor din ANP si MJ de ignoranța cu care ne trateaza si sa fim nevoiti ca pentru orice drept cat de mic sa fim nevoiti in putinul timp liber pe care il avem la dipozitie, sa iesim in strada! Dintre noi sunt colegi care au plecat de lângă familie, la serviciu si au avut de suferit atat ei cat si familiile lor!
  Fiecare dintre noi ne începem ziua cu gândul la ei, la noi și la riscul la care ne expunem și ne expuneți, fără să recunoașteți dar mai ales fără să ne răsplătiți munca prestată în condiții grele.
  Ați creat o prăpastie între salariul agentului și cel al ofițerului în condițiile prestării aceleiași munci. Știți că pentru o muncă egală prestată într-un birou, un agent este plătit cu 2000 lei, în timp ce ofițerul primește 6000 lei?! Unde este echitatea pe care dumneavoastră, domnilor din ANP,Mj si ministere trebuie să o asigurați, care este scopul acestor discriminări, câtă vreme activitatea zilnica in penitenciarele tarii se bazează pe munca noastră ?!
  SPERAM CA SINDICATELE DIN PENITENCIARE SA DEMONSTREZE UNITATE, SERIOZITATE DAR MAI ALES FERMITATE față de principala problemă a agentului de penitenciare, facut in toate felurile de presa si mass-media – SALARIZAREA!
  Nu ne-au intimidat niciodată presiunile făcute de-a lungul timpului asupra liderilor nostrii si asupra noastra!Am fost intotdeauna langa liderii nostrii si speram ca de aceasta data sa fie si ei cu adevarat reprezentantii nostrii si sa aduca la cunostinta celor care fac aceste legi solicitarile noastre.
  Drepturile pe care le revendicăm sunt aceleași cu ale fiecăruia dintre dumneavoastră, stimați lideri ! Ne macină aceleași probleme indiferent penitenciarul în care ne desfășurăm activitatea sau sindicatul din care facem parte:
  – Acordul colectiv privind raporturile de serviciu care sa fie unul in favoarea salariatului
  – Salarizarea lucratorilor de penitenciare sa fie una conforma cu riscurile,condi tiile de munca si munca prestata,sa fie eliminate discrepantele enorme dintre agenți și ofițeri.
  – Statutul politistului de penitenciare si schimbarea cat mai rapida a denumirii ANP in Politie Penitenciara

  ACEST LUCRU IL ASTEPTAM DE LA DUMNEAVOASTRA LIDERII NOSTRII.SA LUATI ATITUDINE SI SA SOLICITATI CORECTAREA GRILEI DE SALARIZARE PRIN REDUCEREA DIFERENTEI DE SALARIZARE INTRE AGENTI SI OFITERI LA UN NIVEL CORECT SI DECENT si rezolvarea cat mai multor probleme ale noastre ale lucratorilor din penitenciare!!!
  ATENTIE SA NU UITATI LA NEGOCIERI PERSONALUL CONTRACTUAL CIVIL DEOARECE SI EI SUNT MEMBRII DE SINDICAT SI AU DREPTUL LA UN SALARIU DECENT, PENTRU CA SI EI SUNT EXPUSI UNOR RISCURI MARI FATA DE SALARIATII DIN AFARA PENITENCIARELOR .

 8. Dl Presedinte concret cu noua lege a salarizării cu cât ni se vor mari salariile la agenți?Am auzit prin unitate colegi ca actuala lege a salarizării dacă va intra în vigoare așa cum este acum ar fi ok pentru agenți: Dl Președinte ce ne puteți spune?Va mulțumesc.

 9. Bai luptatorii lui Tutankhamon poate luptati in mod organizat in ordinea prioritatilor:chirii,transport,spor de studii, achizitionarea unei locuinte, etc.Ofiterul e ofiter daca chiar ai 15 ani vechime.Este vorba de respect.PENTRU GRAD.Omul din spatele gradului CONTEAZA.Daca ai fi facut armata ai sti despre ce vorbesc.Nu cred ca ESTE CAZUL LA TINE.Toti vrem bani multi si munca putina.La noi in sistem este foarte important nepotul cui esti.La cum esti de suparat pare ca nu esti nepotul nimanui.Daca te consoleaza cu ceva afla ca nici eu nu sunt nepotul cuiva.Paradoxul este ca suntem foarte putini fara neamuri.Ce prezinta unii pentru 2018 este basm.Fi tare… agentul a fost important doar in momentele in care sistemul a fost in haos gen luna iulie 2016.

  • Colegule la unii nu ai ce respecta nci grad nici om ca asta e.Dar il respecti formal.Daca ar da examen de grad ar ramane sau poate ar iesi la pensie subinspectori.Prefer sa respect si sa salut omul decat gradul.Pe grad nu te bizui cand “iti ia foc, casa” te bizui pe OM.

 10. Dumnezeu sa-l ierte pe colegul nostru ASP. MOROC CALIN care a plecat astazi dintre noi ! Sincere condoleante familiei din partea colegilor de la Penitenciarul Arad Sectia Exterioara !

 11. Chiar nu vede nimeni ca aceasta grila este o mare bătaie de joc!? Salariile ofițerilor vor fi egale cu cele ale asistenților din sistemul medical iar cele ale agenților vor fi comparabile cu cele ale infirmierilor, vom avea salarii mai mici decât șoferii de RATB. deci….?

  • Exclus. SFB= Salariu de funcție+ grad+ gradație+ suma compensatorie(înseamnă toate sporurile, mai putin sporul de pericol și majorarea de 50 si 75%).

   • Ba deloc domnule Șchiopul.Sfb_1368.Cu 15 ani vechime.Vreți sa va fac o copie la fluturas?

   • Total dezacord domnule presedunte Schiopu , suma compensatorie nu are ce cauta acolo . Salariul este functie , grad , gradatie si atat .
    FSANP are avocat platit , ar fi foarte util , la viitoarele negocieri sa faceti echipa cu acesta , si ar fi si mai important un articol in care domnia sa sa explice exact modul de aplicare HG 1 / 2017 fara a pomenii de “chinga” din 2009
    Cu multumiri pentru intelegere .

    • Pot fi de acord cu dumneavoastră dacă îmi aduceți argumente. Doar ca sunteți în dezacord cu mine nu este de ajuns. Vorbim de prevederi legale. Ori dacă citiți legile tranzitorii de salarizare începând cu legea 285/2010, continuând cu OMJ 622 din 2011 și discutam după.

     • Argumentul cel mai clar , va fi raspunsul ministrei de interne dat chiar azi politistilor care au invins sistemul mediocru , 80.000 vor beneficia de mariri salariale conform HG 1 / 2017 ba mai mult incepand cu 1 aprilie le va fi acordata si diferenta de 50 % la salariul de merit !!! RESPECT LOR !!!
      Aceleasi multumiri pentru intelegere domnule Schiopu .

     • Am inteles. S-ar putea sa aveti o surpriza si dumneavoastra si ei. Respect ar trebui sa primeasca in momentul in care ar castiga drepturi asa cum am castigat noi meritul. De ce vor primi stiau de saptamana trecuta. Dar trebuiau sa bifeze evenimentul. De ce n-au organizat impreuna mitingul? De ce n-au fost toti in strada? De ce trebuiau sa se opuna SNAP participarii la miting a celorlalti? Cauza e comuna.Dar asta nu e interesant.

     • O alta strategie , Coarna are alte interese . Si daca fac saptamanal mitinguri e mult mai buna atata presiune .

     • Problema este ca nu vor face saptamanal proteste, eventual il va face si Coarna pe al lui. Nu cred ca aici suntem la intrecere, care face mai multe si cat de des, ci ce rezolvam din ele. Protestul este usor de facut si am dovedit asta de cele mai multe ori. Suntem structura din sectorul de aparare cu cele mai multe actiuni de strada.
      Avem mitingul ce tocmai s-a derulat al politistilor. Ce au castigat, in afara de ce hotarasera cu ministrul lor? Nimic. Si atunci care este rolul? Daca tot ce ai convenit se indeplineste ce urmaresti?
      Am mai spus ca un miting de 4-500 de oameni, chiar daca iti da putina bataie de cap, reusesti sa-l organizezi usor. Vom fi cati au fost politisti, desi sunt de 6-7 ori mai multi ca noi. Ce am obtine? Am obtine tot promisiunile ce le avem deja acum, promisiuni ce le convenisera deja politistii, dar cu toate astea au iesit in strada.
      Asta o putem face foarte usor noi, chiar mai spectaculos, dar am fi in acelasi punct. Acela ca vom avea promisiunea maririlor ce se aplica la politisti, promisiuni ce le avem deja.

 12. La Penitenciarul Galati secretarele virtuale au ramas pe pozitie. Nu s-a schimbat nimic dupa venirea domnului NAE Marin!

 13. Domnule Schiopu, am studiat atent anexa cu salarizarea propusa in sistemul de aparare. Este ceva de neinchipuit sa vezi asemenea diferente salariale propuse intre agenti si ofiteri care vor genera dispute foarte mari intre cele doua corpuri si aici ma refer la urmatoarele:
  -unui ASP in 2018, cu studii medii, i se propune un min. de 2892 si un max. de 3242 iar unui ASP cu studii superioare un min. de 2972 si un max. de 3342,
  -unui ASP in 2021,cu studii medii, un min. de 3675 si un max. de 3995, iar unui ASP cu studii superioare un min. de 3755 si un max. de 4075,
  Diferentele intre un agent cu studii medii si unul cu studii superioare in anul 2021 va fi de 80 lei,ceea ce este o bataie de joc ca o persoana care a facut o facultate in domeniul de activitate, indiferent care si una care nu a absolvit o facultate sa fie una nesemnificativa,o jignire nu altceva.Haideti sa vedem care e diferenta propusa intre un agent cu facultate si un ofiter cu facultate:
  – un Cms sef in 2018, un min.de 5540 si un max. de 6517,
  -Un Cms sef in 2021, un min. de 5377 si un max. de 6762
  Oricine poate sa observe din avion bataia de joc pe care o face initiatorul legii fata de agenti,subofiteri in comparatie cu ofiterii.Stim cu totii ca interesele sunt foarte mari si in favoarea ofiterilor, a ,,greilor,, din sistemul de aparare.Cum sa propui o diferenta salariala dupa exemplele prezentate de 3175 lei intre un ASP cu studii sup. si un comisar sef in 2018 si o diferenta de 2767 lei intre un ASP si un comisar sef in 2021?
  Practic e inca un salariu si sa nu uitam faptul ca la aceste sume se adauga sporurile,gradatii,indemnizatii,sumele compensatorii,etc., iar diferenta salariala creste foarte mult in favoarea ofiterilor,nejustificat in raport cu riscurile,nr. de ore suplimentare,munca prestata,cumulul de functii,etc.
  Ca o concluzie Domnule Teoroc, va rugam sa nu fiti partas la o astfel de aberatie de lege care pur si simplu nenoroceste si isi bate joc de cei care duc greul in tot sistemul de aparare, sunt in linia intai si sunt cam aprox.75% din angajatii sistemului de aparare.Va rugam sa luati atitudine NU pentru micsorarea cuantumurilor propuse ofiterilor,deoarece nu are nimeni nimic cu ei, ci pentru majorarea cuantumurilor agentilor,subofiterilor astfel incat sa nu mai existe diferentele acestea ,,nesimtite,, care nu sunt conforme cu realitatea muncii depuse de agenti,subofiteri,chiar in comparatie cu celelalte categorii de angajati ai sistemului bugetar(politisti locali,soferi ambulanta,asitenti medicali,medici,profesori,etc)carora le-a fost marit salariul foarte mult in comparatie cu un agent,care la momentul actual castiga jumatate cat un angajat al ministerului sanatatii de exemplu. Vrem sa fim si noi incadrati exact acolo unde ne este locul, nu sa fim batjocoriti pentru ca aceasta munca nu se compara cu multe alte meserii si stim bine din ce cauza.Nu mai traim in vremurile in care agentii nu aveau nici macar liceul,ne-am mai desteptat si noi,ne-am mai preocupat si de studii si am mai facut unii dintre noi cate o facultate sau chiar doua.Faptul ca nu reusim toti sa ne facem ofiteri este un adevar, cum la fel de adevarat e si faptul ca ni se mai pun si bete in roate la unele concursuri si stiti bine acest aspect. Asteptam sa ne prezentati faptul ca ati adus la cunostinta factorilor decizionali(ministrii) solicitarile noastre, ale agentilor de penitenciare la fel cum au facut-o si unii lideri ai colegilor din politie. Ei au avut curajul, speram sa il aveti si dumneavoastra, sa va luptati si pentru noi agentii si sa ne aratati acest lucru.Vrem fapte concrete ca de vrajeala ne-am saturat. Cel mai indicat in asfel de situatii este sa va dati mana toate sindicatele din sistem si sa faceti front comun pentru rezolvarea celor sesizate de noi. Daca nu veti lua atitudine vizavi de cele solicitate de noi, atunci nu ne ramane decat sa ne inscriem intr-un alt sindicat care cu adevarat se lupta pentru binele celor care duc greul si ii reprezinta pe toti la fel, nu doar in interesul unei categorii de salariati.Mult succes si asteptam vesti, vizavi de cele solicitate!!!

  • Dacă ați studiat atent, atunci ați văzut și procentele de creștere care se aplica la agent și la comisarul șef. Nu pierde nimeni din vedere nimic și v-am făcut dovada că ne pasă de drepturile dumneavoastră mai mult ca celor din poliție de colegii lor. Va rog sa nu îmi mai dați exemple din poliție atât timp cât salariile noastre sunt cu 3-400 de lei mai mari ca ale lor. Nu-mi spuneți de poliția comunitară sau de salarii de 7000 de lei la un asistent medical, cum ați văzut pe Facebook, pentru că nu este așa. Facem tot ce depinde de noi ca lucrurile să iasă bine.

   • Domnule Schiopu,am vazut procentele de crestere propuse la agenti, insa nu putem sa nu vedem faptul ca, in ciuda acelor cresteri vehiculate ptr. un agent sef principal , acestuia i se propune in anul 2018 un salariu cu 3175 lei mai mic decat un comisar sef. Vi se pare normala aceasta diferenta astronomica,ireala?Sunteti de acord cu o asa aberatie?Ati luat atitudine la consultari ptr. reducerea acestei diferente intre salariul unui agent si ofiter?Orice agent intelege ca e normal ca un ofiter cu aceeasi vechime ca un agent, sa castige in plus fata de acesta o suma rezonabila maxim intre 500-900lei,nu una de 3175 lei ptr. ca in functie de aceasta se calculeaza toate celelate drepturi si diferenta salariala va creste enorm in favoarea ofiterilor.Sunt mai bn de 50% din agentii actuali din tot sistemul care nu castiga in mana in prezent aceasta diferenta salariala propusa de 3175 lei.Au inebunit cu totii si acum isi bat joc de agenti?Nu mai putem fi prostiti cu remarci de acest gen ca ,,ati vazut procentele de crestere la agent si ofiter”!!!Chiar nu ne asteptam de la dumneavoastra domnule Schiopu sa incercati in asemenea mod sa ne desconsiderati.Nu suntem asa de orbi sa nu vedem diferenta crasa propusa.Discriminare totala! Am vazut clar negru pe alb faptul ca se propune o diferenta de peste 3000 de lei,cu care nu suntem de acord sub nici o forma,nici macar cu jumatate din aceasta suma iar daca nu veti milita ptr. reducerea acestei diferente salariale propuse prin cresterea soldei agentilor, ca aceasta sa fie cat de cat rezonabila fata de cea a ofiterilor,o sa va treziti ca nu va mai sprijina nici un agent si o sa fim atenti cati ofiteri va vor sprijinii in strada atunci cand va fi nevoie. Asteptam sa aduceti la cunostinta factorilor decizionali solicitarile noastre si sa ne aduceti vesti bune despre o normalizare rezonabila a veniturilor agentilor si ofiterilor.

 14. Se zice ca speranta moare ultima..cred ca la noi se naste deja moarta…incercam doar sa o resuscitam cu vise….si cam atat…nedreptatea cu salariul minim si cu sfb trebuie urgent rezolvata…e un act dezamagitor ca tu ca tanar lucrator sa te uiti dezamagit la altul care e angajat direct…si care o freaca de vreo 10 ani prin posturi caldute si castiga mai mult decat tine..care te ai chinuit in temnita la tg ocna…ca aia numai scoala.nu e….plus ca dupa.aia ai intrat in paine si ai zis sa fi profesionist si bagi oriunde..si esti apreciat la nivel zero..e frustrant sa fi pacalit cu afirmatii de genul 500 de lei pt cei cu vechime putina ..la sfb ..si cand iei fluturasul constati un mare nimic…e frustrant sa vezi cum asteptam ca cei de la politie sa lupte pt drepturi si poate asa pica si la noi ..dar noi pe linie sindicala nu i sustinem cu nimic….si e frustrant cand iti vezi sindicatul dus cu presul si.mintit iar culmea ca se.complace si ramane in asteptare…si ti arunca..la fel o promisiune din fotoliu….vrem fapte nu vb domnilor

  • Nu știu ce știți dumneavoastră despre sindicalism că tânăr absolvent, care implicat are totuși timp să vadă cine o freacă și cine nu. Fac parte dintre cei peste 60% salariați ai acestui sistem angajați din sursă externă, unul dintre cei care din 1990 de când a fost angajat a suportat tot ce a fost mai greu, unul dintre cei care acum 13 ani s-au opus abuzurilor din acest sistem, unul dintre cei care v-au obținut chirii și transport și pentru cazul in care mergeți la alimentara, unul dintre cei care s-au bătut ca dumneavoastră tinere domn sa vă puteți să vă semnați cu numele dumneavoastra și nu ,,anonim”, ,,agentul”, ,,minim”, ,,maxim” sau orice altceva decât numele propriu. Sindicatul, acolo unde există, te ajuta sa ridici capul, nu ți-l tine drept cu forța. Sindicatul se face cu ce trebuie să fac sa schimb lucruri, nu cu ce-mi dai.

 15. Cu norma de echipare ce aveți de gând ? Sper sa nu imi răspundeți ca acum 3 luni… ca m-ati lămurit …

Comments are closed.