Intalnire cu ministrul muncii

atentie semnAzi am participat la o intalnire planificata inca de saptamana trecuta cu ministrul muncii Lia Olguta Vasilescu pentru a lamuri anumite aspecte legate legea salarizarii si sa aflam ce se va intampla cu amendamentele promovate si de noi la proiectul de lege ce aproba OUG 9/2017.

La intalnire au participat ministrul muncii, Lia Olguta Vasilescu,  secretarul de stat Adrian-Marius Dobre si  dl. Gibescu Ion din ministerul muncii, Catalin Nita, Claudia Zmeu si Claudiu Romanu din partea ANP, subsemnatul din partea FSANP si  Florin Stoica din partea SNLP.

In cadrul discutiilor am transmis observatiile noastre cu privire la legea salarizarii, observatii ce le vom transmite Ministerului Muncii si Ministerului Justitiei si in format scris, in cursul zilei de maine. Am adus in discutie si stadiul promovarii proiectului de lege privind aprobarea OUG 9/2017. Promovarea acestui proiect cu amendamentele propuse ar genera o crestere salariala de aproximativ 350-400 ron.Doamna ministru ne-a transmis ca amendamentele propuse de noi vor fi luate in calcul in momentul promovarii legii. Din ce am inteles, proiectul de lege va fi promovat saptamana viitoare. Oricum, vom fi atenti si asa cum am mai spus, vom fi prezenti la sedintele din Parlament, dupa care ne vom indrepta toata atentia la legea salarizarii.

20 Comments

 1. D le presedinte, stiu ca in 2015 ati susținut acordarea majorării de 50%, dar acum va solicit sa blocati aceasta marire prin care nesimtitii de sefi, care impotriva codului deontologic al fpss, isi premiaza slugile si carausii de produse bio.

 2. Va rog supravegheati postul de director adjunct scos la concurs.Eu cred ca postul este ocupat de Strajeru Dragos sustinut de Dl Cotofana,Dl Velicea si altii din A.N.P.Daca sunte-ti buni verificati fiecare examen ,mai ales testarea psihologica..Dl.Florin Schiopu rog ca lider de sindicat informati-va de examen daca este pe bune,la Penit. Rahova.Va rog.

   • de ce se agita lumea ptr cei 50 % ,e o dezbinare totala cu acest spor ,se aproba iar si unii il iau a 3 oara . stim cum se acorda ,nu se poate transforma in ceva ptr imbunatatirea conditiilor de munca ,sau un spor ptr toti. toti care scriu stiu sigur ca il iau ,au nevoie de el ,vine vacanta imediat si cateva mii de lei nu strica.

 3. Domnule Schiopu sper ca v-ati tinut de promisiune si ati propus doamnei ministru reducerea diferentei uriase a salariului de functie dintre agenti si ofiteri,care daca nu se va reduce cu siguranta va crea tensiuni mari intre cele doua categorii de personal si nu numai la noi in sistem ci si in MAI,MApN,etc,cel putin asa am vazut ca au semnalat si cei din celelalte sindicate din sistemul de ordine publica si aparare .Ce ne puteti spune despre acest aspect?Va multumesc!

   • Printre cele mai scazute sporuri . din toata ,, legea’ , se afla acel spor de paza si supraveghere – doar 5% din salariul de functie…
    Chiar daca el se aplica, in cea mai mare parte, DOAR agentilor din A.N.P., trebuie sa sustineti marirea acestuia, explicand CONDITIILE in care se realizeaza paza si supravegherea…
    Nu este deloc normal ca acest spor sa fie , la ora actuala, sub 100 RON, in comparatie cu tot felul de ,, sporuri” – minune, pe care le primesc alti salariati la stat…
    Pana la urma, cei care au o activitate intensa cu detinutii ( supraveghetori, S.P.L., escorte ) beneficiaza de un spor infim…

  • ….da….sa mai scada la ofiteri si sa creasca la agenti…mai ales la cei din sursa externa…

  • stimate domn agent (sigur esti agent) daca erai ofiter nu erai de acord cu propria ta teorie. Interesul poarta fesul. Chiar asa de ce sa nu fie toate salariile agale si doar raspunderea si importanta muncii sa fie diferita si atunci nu ar fi astfel de teorii vehiculate. Ce inseamna in primul rand diferente mari? Formularea utilizata de tine este vaga si problematica ridicata este falsa. Sunt multi agenti cu vechime in fiecare unitate care depasesc ca venituri multi ofiter deoarece influenta salariala mare o da vechimea adica esti batran esti mai bine platit decat ofiterul care poate iti este sef si raspunde si de modul in care TU iti indeplinesti atributiile. Oamenii nu au fost, nu sunt si nu vor fi egali.

   • mai Mao(sigur esti ofiter),agentul a vorbit”la misto”.Nu te-ai prins?(si se zice ca ofiterii sunt mai destepti ca agentii)

   • Ofiterule, ce faci ? Ne subestimezi inteligenta ! Compari venitul unui agent care se pensioneaza cu venitul unui ofiter care are 6 luni in sistem. Stii ce limba vorbesti ?

    • Oxiur (dacă ai fi asa inteligent cum pretinzi stiu ce e ala, dar te stiu ca nu esti…), ar fi bine dacă ai mai ascunde capul în nisip. Ai fost si vei rămâne acelasi nimeni.

Comments are closed.