Pensii | OUG 59/2017 publicata

Pensii | OUG 59/2017 publicata
Pensii | OUG 59/2017 publicata

OUG 59.2017 privind modificarea si completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu a fost intre timp publicat. De AICI o puteti descarca.

Nu mai e o noutate, incepand cu 15 seprembrie 2017 se aplica o plafonare o plafonare a pensiei nete (dupa plata impozitului) la media salariilor nete (fara norma de hrana, drepturi de echipament si impozite).

Este eliminata regula actualizarii in raport cu salariile in plata pentru personalul in cativitate, urmand ca aceasta sa se faca automat, in raport cu rata inflatiei. Cererile de pensionare depuse pana la 15 septembrie se solitioneaza pe legea veche.

8 Comments

 1. La cei care îndeplinesc condițiile de pensionare in 16,17,…20 sept nu s-a gândit nimeni ca se vor simți foarte frustrați. Eu as îndeplini condițiile in 19 sept. Am 25 de ani și 8 luni de politie și 47 ani 5 luni și 27 de zile. Nu mi se pare normal sa nu pot ieși in condițiile Legii 223, doar pentru faptul ca mi se iau in calcul doar cei 25 de ani, ca sa mi se scadă 12,5 ani din 60.

  • Asa este. Nu e deloc normal. Dupa calculele Guvernului insa problema s-ar rezolva daca iesiti la pensie dupa 1 ianuarie 2018 cand ca urmare a majorarii salariului cu inca 25% practic s-ar acoperi ce se pierde prin aceasta plafonare la salariul net.

   • Da însă conform calculelor aceluiași guvern toți cei 25% se duc la impozitul pe care va trebui să-l plătim noi. Așa ca salariul net care reprezintă plafonul pensiei va rămâne același.

 2. Si atunci de ce sindicatele nu se unesc sa faca front comun si sa nu cedeze. Unii se multumesc cu 10% dar cind le va veni timpul sa se pensioneze or sa dea din colt in colt ce ne facem dupa 25 de ani de serviciu ies cu o pensie mai mica ca in 2017. Am 25 de ani de servici dar pentru citeva luni nu pot sa ma pensionez pentru ca am venit ca si altii de tineri in sistem si acum trebuie sa mai stam 1-2 ani sa putem avea o pensie ca cea din 2017. Oare este corect. De ce sindicatele nu se zbat si pentru noi cei putini ramasi. Dumnezeu sa ne ajute.

  • Am discutat despre asta si v-am informat ce facem si ce intentii avem in legatura cu pensiile de serviciu. Pozitia noastra a fost si ramane clara: nu suntem de acord cu aceasta modificare. Deczia insa e la Guvern si Parlament.

 3. D – le Dumitrascu, ar fi bine ca in mult discutatul statut sa propuneti acordarea sporului pentru doctoranzii nostri numai dupa ce veridicitatea lucrarilor acestora va fi stabilita de comisii ( care nu au leg cu sistemul nostru) si prin metode de specialitate .

 4. Aceasta plafonare va fi efectiva atat dupa legea actuala cat si dupa legea viitoare/oug 59 . Adica, pensia se va plafona atat pentru cei care se vor pensiona pana la 15 sept cat si dupa.Asa cum spuneam intr-o emisiune anterioara,pensia calculata la media salariilor nete,va pierde scutirea de impozit de pana la 20 mil,altfel ar depsi media salariilor nete.care nu au acest privilegiu.Practic, o pensie la anul,prin august 2018 va avea o valoare mai mica ca una din august 2017 .

Comments are closed.