ANP | Intarzieri in aplicarea Legii Pruna

ANP | Intarzieri in aplicarea Legii Pruna
ANP | Intarzieri in aplicarea Legii Pruna

Nu stiu exact cine ar fi trebuit sa se ocupe de implementarea Legii privind acordarea celor 6 zile castig pentru fiecare 30 de zile petrecute de catre domnii detinuti in stabilimentele penitenciare, se pare insa ca incepem sa iesim din termene. Leagea are multe inexactitati, fiind trecuta in forta. N-a fost cine s-o modifice, ANP ramanand la etapa orala cu initiativa. N-o sa dau vina nici pe Dobrica si nici pe Cotofana, dansii n-au cum sa se ocupe de chestiuni atat de complexe, dar problema trebuie rezolvata rapid.

15 Comments

  • Stai linistit ca mai repede pleaca unul de la birou la tura decat invers… Eu am trecut la birou si vreau sa ma intorc pe schimb. Acolo macar lucrez pe un domeniu. La birou m-am trezit ca ma cred specialist in toate. Si la birouri cine are limba groasa o duce bine, cine nu,trage la greu.

  • Nu vin oamenii la tura.Prefera sa se planga pe un forum sau altul ca incaseaza mai putin dar nu vin.Ca e cu miros de hot, de sectie, cu psihici, cu stat nemancat si plecat cu mancarea inapoi acasa….

 1. urgent am nevoie si eu de parerea unui specialist de la resurse umane !Care este documentul care reglementează acum calculul pensiei ? Din 15 sept ce modificări sunt ? Mulțumesc anticipat !

  • Legea nr.223/2015 modificată prin Ordonanța de urgență nr.59/2017 – respectiv Art. VII. – Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 556 din 27 iulie 2015, cu modificările și completările ulterioare, se modifică și se completează după cum urmează:

   1. La articolul 3, după litera k) se introduc două noi litere, literele l) și m), cu următorul cuprins:
   “l) solda/salariu lunar net – solda/salariul lunar brut prevăzută/prevăzut la art. 28 alin. (1) din care se deduce contribuția individuală la bugetul de stat, contribuția individuală la bugetul asigurărilor sociale de sănătate și impozitul pe venit, potrivit legislației în vigoare;
   m) pensia netă – pensia militară de stat stabilită în cuantum brut din care se deduce impozitul pe venit, potrivit legislației în vigoare.”

   2. Articolul 59 se modifică și va avea următorul cuprins:
   “Art. 59. – Cuantumul pensiilor militare de stat se actualizează, din oficiu, în fiecare an, cu rata medie anuală a inflației, indicator definitiv, cunoscut la data de 1 ianuarie a fiecărui an în care se face actualizarea și comunicat de Institutul Național de Statistică. Dacă în urma actualizării rezultă un cuantum al pensiei mai mic, se păstrează cuantumul pensiei aflat în plată.”

   3. Articolul 60 se modifică și va avea următorul cuprins:
   “Art. 60. – La stabilirea pensiei militare de stat, pensia netă nu poate fi mai mare decât media soldelor/salariilor lunare nete corespunzătoare soldelor/salariilor lunare brute cuprinse în baza de calcul al pensiei.”

   Art. VIII. – Cererile de pensionare înregistrate și nesoluționate până la data de 15 septembrie 2017 se soluționează conform normelor legale existente la data deschiderii drepturilor de pensii și asigurări sociale.

   Art. X. – Prevederile art. VII pct. 3 și ale art. IX alin. (1) intră în vigoare la data de 15 septembrie 2017.

 2. Au rezolvat-o. Exact in perioada de aplicare a legii directorii sunt incolonati la Sovata sa invete management. Directorii adjuncti vor indeplini atributiile studentilor de la Sovata si tot asa. Buna perioada au ales pentru asa zisul curs de management. Dupa curs cred ca va dudui sistemul penitenciar!😀

 3. Legea aceasta va da peste cap sistemul penitenciar. Birourile de evidenta cu personal insuficient şi mulți debutanți va fi în pragul colapsului. Nimeni nu poate realiza ce se va întâmpla, nici cei din ANP care nu mai ştiu ce să facă şi cum să aplice această aberantă lege. Tot lucrători din penitenciare vor fi găsiți vinovați dacă nu iese bine,la fel ca şi cu lucrările scrise. Urmează vremuri grele pentru cei de la evidență.

  • Care bă “birouri de evidența cu personal insuficient”k la PA sunt un pluton, cred ca sunt 30 de nu au loc în birouri si la evadare au dat altora să caute hoțul si poza era de 20 de ani în urmă, halal pușcărie, de condusă de specialiști, singurii care mai știu pușcărie.

   • Aveți măcar habar ce munceşte un lucrător de evidență? Dacă sunt aşa mulți cum afirmați de ce nu vreți şi d-voastră să lucrați la evidență,că din ceea ce ştiu eu în țară nu sunt doritori şi toți au scos posturile afară la concurs.

     • Si ai dat bir cu fugitii pentru că nu te pricepeai… nu era asa de simplu ca la comentarii gratuite…

     • “niste oameni” …tu esti unul din aceia care au venit la evidenta o luna de zile….si au plecat inapoi …ca “nu se munceste” ?? sau din ceilalti? cei care au “copii de crescut acasa”si nu pot risca sa lucreze la evidenta….

 4. Cine sa rezolve?Unii care au fost unsi directori la paza recent si dau bir cu fugitii.Au prostit pe una de la economic sa fie presedinta comisiei si ei ca directorii stau bine acasa.RUSINE

Comments are closed.