#listamaro | Petrica Banuta, promovat director desi era acuzat de infractiuni

#listamaro | Petrica Banuta, promovat director desi era acuzat de infractiuni
#listamaro | Petrica Banuta, promovat director desi era acuzat de infractiuni

In Raportul Corpului de Control al Ministrului Justitiei nr. 8180/66/P/2016 din 18.07.2016, Petrica Banuta (in imagine, in stanga) – directorul adjunct al Penitenciarul Poarta Alba – este identificat ca facand parte din comisiile care au analizat asa-zisele lucrari stiintifice de la Poarta Alba, si au acordat ilegal recompense unor detinuti-vip, motiv pentru care este dispusa sesizarea DNA impotriva domniei sale.

Pentru aceste motive s-a si dispus sesizarea Directiei Nationale Anticoruptie pentru infractiuni de fals in declaratii pentru detinuti si pentru infractiune de favorizare a infractorului pentru Petrica Banuta, ulterior promovat directorul adjunct al Penitenciarul Poarta Alba. In raport sunt enumerati toti detinutii favorizati, fara exceptie toti cu dare de mana.

Raportul susamintit retine ca abatere disciplinara activitatea in comisia pentru acordarea recompenselor in sarcina lui Banuta Petrica – in prezent director adjunct pentru siguranta detinerii si regim penitenciar, alaturi de ceilalti membri, Mihai Mate – recent pensionat, Emilia Topala  – in prezent director adjunct pentru educatie si asistenta psiho-sociala si Dinca Danut, fost director al penitenciarului la acea vreme

In raport, la pagina 142, se propune sesizarea in personam  a DNA pentru detinuti (fals in declaratii) si pentru membrii Comisiei pentru liberare conditionata din cadrul Penitenciarului Poarta Alba enuntati in Anexa nr. 23, (fals intelectual) si in rem pentru existentei unei suspiciuni rezonabile de savarsire a infractiunii de favorizare a infractorului.

6 Comments

  • și ca și când nu era suficient, mai faci și mizerii cu cotizațiile, nu-i așa mister „1”?
   de ce nu îți cauți matale cotizanții prin curtea dumitale? sau nu mai pun botu?
   ia te uită ce grijă maximă ai de poarta albă!
   spune dacă ai de zis ceva, nu sta și te minuna ca curca la barieră.

 1. Stati pe capul lor, nu lasati subiectul sa dispara ca iar scapa astia nepedepsiti. Mai si promoveaza unii sau ies la pensie.

 2. Rusinos ce se intampla in ANP. Trebuie facute sesizari cu ce s-a intamplat in ultimii ani in toate penitenciarele care au avut lucrari stiintifice si VIPuri care au fost favorizate la greu. Mai ales Jilava, Poarta Alba, Rahova, Colibasi etc.

Comments are closed.