Dilemele resurselor umane anepiste

Dilemele resurselor umane anepiste
Dilemele resurselor umane anepiste

Cineva intreba ieri ce se intampla cu dl Iftinica acu’ ca nu s-a prezentat la nu-s ce testare psihologica, fiind dasnsul candidat la conducerea Penitenciarului Gherla. Nu stiam, si nici nu m-a interesat, dar absenta e notabila. Nu cred ca dlui Iftinca i-a fost teama de un examen psihologic, desi este destul de cunoscut conflictul dansului cu sefa de la testari psihologice.

Iftinca ar fi trecut fara probleme, iar Loredana Corduneanu si-ar fi facut treaba. Pe ambii i-am criticat si-o sa-i mai criticam daca va fi cazul. Cel mai probabil insa explicatia e cea simpla: domnul Iftinca nu mai e pe lista indezirabililor la ANP.

3 Comments

  1. Pozitia noastra este clara. Chiar daca Iftinca face parte din grupul de elita Rotary Romania, ca si Bejan, este cel care a produs un mega dezastru in penitenciare, dezastru care nu va putea fi acoperit decat peste vreo 20-30 de ani. El este artizanul “acoperirii” fostilor ofiteri ai Securitatii lui Ceausescu, desi in Statutul nostru scrie clar ca acestia nu aveau ce cauta printre noi, dar falsul in declaratii nu conteaza la Iftinca, e o virtute. S-a ajuns pana acolo incat, la trecerea in rezerva a fostilor securisti, li s-a permis acestora sa…mearga cu dosarul propriu de cadre in mana, la Bucuresti. In alta ordine de idei, dezastrul de la concursurile pe pile la care Iftinca a fost partas, a provocat infestarea, dupa cum va spuneam, cu nepoti si ursi a sistemului penitenciar pe urmatorii 20-30 de ani. Acesta este Iftinca, el insusi un produs mangaiat si legat de generali obscuri din servicii. Desigur, Iftinca este documentat, in acceptiunea noastra, aproape complet, dar este necesar sa ne pastram o rezerva in ceea ce il priveste, in caz de pac la razboiu’. Dar va veni vremea sa il vedem pe imparatul gol, nicio problema. Cat despre acest joc de picioare, noi credem ca prietenaşu’ Dobrica nu il va trimite la origini, la Gherla, pe Iftinca, unul dintre ultimii dinozauri hidosi ai penitenciarelor din Romania. Asta este Romania de astazi, cu cozile sale de topor ale stalinistilor vremurilor de trista amintire. . De cate ori veti pune in discutie cazul Iftinca, de atatea ori vom avea ceva de spus. Salut si la gara. Sau la aeroport, par avion, cu naveta la Cluj, dupa caz.

    • de ce nu s-a aplicat OMJ 399/2006 si atunci cand s-au scos la concurs functiile de director de penitenciar, director general si director general adjunct? cine raspunde corect are un premiu de la mine.

Comments are closed.