Penitenciar Poarta Alba | Famiglia sefilor, de-o parte si de alta a gratiilor

Penitenciar Poarta Alba | Famiglia sefilor, de-o parte si de alta a gratiilor
Penitenciar Poarta Alba | Famiglia sefilor, de-o parte si de alta a gratiilor

Colegii de la Penitenciarul Poarta Alba scriu despre marea famiglie penala care conduce Penitenciarul Poarta Alba, notand un alt “incident”: directorul Muscalu a nasit o familie cu apucaturi infractoare, al carui cap se intampla sa fie momentan foarte bagat in seama pe sectia E1 din penitenciar. Se aude ANP? Se aude MJ?

7 Comments

 1. Acum aproape 23 de ani cand m-am angajat cei de la resurse umane se uitau la mine ca la urs cand le-am spus ca parintii sunt despartiti si m-au pus sa umblu dupa cazierul tatalui – nu mai tineam legatura cu el-si ma controlau de tatuaje mai ceva decat de paduchi si acum angajam toti interlopii, toti coruptii.Bine, unii corupti inca lucreaza si produc bine.Ce urmeaza? Sa fim colegi cu unii de i-am avut pe sectie.

 2. Aceasta asa zisa colega nu o pot considera colega deoarece statutul meu îmi interzice sa am relații cu deținuții și cu foști deținuți. Cei care angajează asemenea persoane ma pune și ne pune într-o situație ingrata și de incompatibilitate profesionala.

 3. Foarte bun articolul, stati pe ei, ca iar ne face lumea mana in mana cu hotii si infractori! Aceste lucruri se intampla de mai de mult in sistem, si in penitenciare ca Mioveni, Rahova, Jilava, Arad. Este de notorietate prietenia lui Popa Florin dela Jilava cu fiica unui detinut privilegiat la greu, cu care domnul director se plimba pana si pe holul sectiei in care tacsu’ statea intr-o camera cu condtii “mult peste medie” si isi alegea singur colegii. Se intampla si ca acel detinut sa iasa cand vrea de pe sectie, sa mearga cand vrea la magazin, sa primeasca 3-5zile invoiri si sa fie trecut la 2 puncte de lucru simultan, la unul ziua si la unul noaptea pentru a primi 22 de zile castig. Se intampla ca desi toata pedeapsa a fost la munca de dimineata pana seara (numai la locuri caldute, evident, si tinute pentru el cand pleca prin tara) si recompensat la greu sa aiba 650 de credite disponibile. SI mai sunt exemple mult mai grave, cu retragerea domnului comisar sef Draghiceanu (un mare corupt) sarbatorita la restaurantul unui detinut cu loc de munca privilegiat la educativ(si evident rezervat cand pleca domnul la vreun dosar prin tara). Se intampla ca conducerea PNT sa vorbeasca amical si prieteneste cu unii detinuti VIP. Se intampla ca un detinut sa lucreze toata pedeapsa la exterior la firma lui, firma schimbandu-si profilul dupa regimul domnului detinut. Dupa ce domnul detinut s-a eliberat locul de munca la exterior a fost dat domnului detinut de drept comun Borcea, ca sa nu mai comenteze lumea ca sta degeaba la munca intr-un loc prea vizibil. Si mai ar fi cazul unui detinut care a plecat la munca la exterior in conditii dubioase dupa ce la RSD a finantat la greu un club de creatie, el platind materialele si cumparand produsele, plus donatii pentru sectie si ce o fi dat “in privat”. A plecat la exterior dupa aceeasi reteta, ies 3 si dupa scurt timp raman 2 hoti care pleaca, cica la munca, dar colegii spun altceva.

  • Pey la Jilava fostul comandant al sectiei a 2-a, Toma, care acum e pe a 4-a, era la un hypermarket cu un detinut vorbeau de zor printre rafturi. Asta dupa ce avea tot felul de socoteli dubioase cu detinutii care aveau telefoane pe sectie. Lua ciubuc de la unul cu vreo 7 rapoarte care era la curatenie preferential, cumpara ala mereu maturi si solutii la greu si la schimb sarea sa ii bata si ii punea la munca pe ceilalti de la curatenie si facea legea in camera prin sarit la bataie.

  • Draghiceanu nu e celebrul tortionar care a avut proces ca a lovit un detinut, dar a fost achitat miraculos? Si cel care din comandat al sectiei a III-a a zburat in functie de educator dupa ce a luat o cartela de telefon de la Camataru, incarcata cu 3 mii de dolari si a vorbit de acasa pe ea, cartela fiind ascultata? Daca nu era sistemul securist in care are rude zbura afara de tot dupa faza aia.

   Oricum domnul educator Draghiceanu poate fii vazut mergand prin oras cu un fost detinut care, atunci cand se afla in detentie ii dadea donatii la club si spagi, primind loc de munca cu castig pentru imparti si pazi materialele pe care le aducea din banii lui…si care facea legea prin camera cu pumnul, avea tot felul de privilegii…acuma domnul detinut e sofer si domnul educator sta pe scaunul din dreapta si uite asa se plimba ei prin oras. Halal mocirla!

  • detinutul cu 2 locuri de munca e cunoscut, in invoire a facut un gratar cu niste colegi…si mai sunt alte lucruri grave de spus in cazul lui….nu ai ce sa le faci, daca vorbeste cineva e marginalizat si tot aia manjiti il dau la o parte, nu ai in tara asta ce sa faci.

Comments are closed.